مهریه در طلاق بائن

مهریه در طلاق بائن

مهریه در طلاق بائن

طلاق بائن و شرایط آن

طلاق بائن یکی از انواع طلاق است. در این نوع طلاق، زوج در زمان عده حق رجوع به زوجه را نخواهد داشت. اگر مرد بعد از جاری شدن طلاق پشیمان شود و بخواهد دوباره با همسر قبلی خود زندگی مشترک را ادامه دهد باید مجدد عقد جدید جاری شود.

مشاوره حقوقی تلفنی فوری با وکیل

مصادیق طلاق بائن

اگر طلاق در زمان نامزدی و قبل از رابطه زناشویی انجام شود طلاق از نوع بائن خواهد بود. اگر سن زن بالا باشد و به اصطلاح عادت ماهیانه نداشته باشد یا یائسه شده باشد طلاقی که انجام می شود طلاق بائن است و مرد حق رجوع به زن یائسه ای که طلاق داده شده است را ندارد.اگر سه بار طلاق در بین زن و شوهر اتفاق افتاده باشد و دوباره زندگی مشترک خود را آغاز کرده باشند بعد از طلاق به دلیل اینکه طلاق بائن خواهد بود مرد نمی تواند به زن رجوع کند. یکی از انواع طلاق دیگر به دلیل کراهت و بیزاری زوجین از یک دیگر اتفاق خواهد افتاد که این نوع طلاق نیز طلاق بائن خواهد بود.

مهریه در طلاق بائن چگونه تعیین می شود؟

اگر طلاق به صورت توافقی انجام شود زن و مرد بر سر مسائل حقوقی از جمله مهریه به توافق میرسند ممکن است زن بخشی یا تمام مهریه را بذل کند یا اینکه تمام مهریه را دریافت کند.

در هر حالتی مالکیت مهریه با زن است و هر زمانی که بخواهد آن را مطالبه کند مانعی وجود ندارد و می تواند مهریه را از همسر خود دریافت کند مگر اینکه به خواست خود بخواهد آن را ببخشد. پس نوع طلاق در وصول مهریه تاثیری ندارد.اگر در زمینه مشاوره حقوقی طلاق نیاز دارید با یک وکیل خوب و کاربلد مشاوره حقوقی انجام دهید با استفاده از روش های آنلاین یا تماس تلفنی با وکیل مدنظر تماس برقرار کنید و مشاوره خود را با کیفیتی بالا انجام دهید.

مشاوره حقوقی شبانه روزی با وکیل پایه یک دادگستری

آیا در طلاق بائن شرایطی برای تقسیط مهریه وجود دارد؟

مهریه یک بدهی مالی است و اگر دادگاه حکم به پرداخت مهریه بدهد یا باید مرد آن را پرداخت کند یا درخواست اعسار بدهد و با توجه به شرایطی که به دادگاه اعلام می کند دادگاه تصمیم بر تقسیط مهریه خواهد گرفت.در طلاق توافقی نیز زوجین می توانند بر سر نحوه پرداخت مهریه به توافق برسند به عنوان مثال می توانند توافق کنند که یک سوم مهریه در حین طلاق و مابقی آن به صورت ماهانه پرداخت شود.در حالتی می تواند درخواست تقسیط مهریه را داد که مرد توانایی مالی کافی را نداشته باشد و در پرداخت مهریه عاجز باشد در چنین حالتی با معرفی دو نفر شاهد دادگاه درخواست اعسار را بررسی خواهد کرد و نسبت به تقسیط مهریه تصمیم خواهد گرفت. البته اگر زن به تقسیط اعتراض داشته باشد می تواند اموال متعلق به شوهر خود را معرفی کند و ثابت کند که شوهر او توانایی یکجای پرداخت مهریه را خواهد داشت.

آیا امکان رجوع از مهریه بخشش شده در طلاق بائن وجود دارد؟

بله هر چند قانون در ماده 1144 قانون مدنی صراحتا گفته در طلاق بائن مرد حق رجوع را ندارد اما در زمان عده زن می تواند به مهریه بذل شده رجوع کند و از بخشش آن منصرف شود در این حالت طلاق از حالت بائن به رجعی تغییر پیدا خواهد کرد و مرد نیز حق رجوع پیدا خواهد کرد.

به عنوان مثال اگر زن در طلاق بائن مهریه خود را ببخشد اما بعد از حکم طلاق و در زمان عده از بخشش مهریه منصرف شود و به آن رجوع کند نوع طلاق فرق می کند و مرد نیز می تواند به زن رجوع کند و اگر توافقی حاصل شده باشد می تواند توافق را به هم بزند و مرد نیز از طلاق منصرف شود.

آیا در طلاق بائن امکان طلاق بدون مهریه وجود دارد؟

چیزی به اسم طلاق بدون مهریه وجود ندارد حتی زمانی که زن در زندان به سر ببرد یا رابطه نامشروع داشته باشد می تواند مهریه خود را مطالبه کند. طلاق بدون مهریه تنها در طلاق توافقی وجود دارد آنهم زن که مالکیت مهریه را دارد آن را به مرد می بخشد. گاهی اوقات نیز زن به دلیل کراهتی که از مرد دارد مهریه خود را به مرد می بخشد تا طلاق خود را بگیرد.طلاق بائن خود از انواع طلاق است که نوع های مختلفی دارد. در طلاق بائن مسائلی همچون رجوع و مهریه و عده بسیار با اهمیت هستند و هر کدام نیز از لحاظ حقوقی دارای پیچیدگی های خاصی هستند. پیشنهاد می شود اگر تصمیم گرفته اید به زندگی مشترک پایان دهید قبل از هر اقدامی با وکیل متخصص خانواده مشاوره حقوقی آنلاین انجام دهید.

مشاوره حقوقی طلاق با وکیل متخصص خانواده

مزایای طلاق بائن از منظر پرداخت مهریه و عدم پرداخت مهریه چیست؟

برای انجام طلاق توافقی یا هر نوع طلاقی که بائن باشد مرد می تواند با همسر خود به توافق برسد که مهریه را پرداخت نکند اما در سایر طلاق ها مرد ملزم به پرداخت تمام مهریه خواهد بود. در حوزه انواع طلاق و مسائل مرتبط به آن سوالات حقوقی زیادی مطرح است که وکلای مجرب و متخصص در این حوزه می توانند به آنها پاسخگو باشند خوشبختانه با راه اندازی راه های ارتباطی سریع و آسان توسط موسسه وکیل تلفنی این امکان فراهم شده است تا افرادی که نیاز به مشاوره حقوقی دارند با وکیل مورد نظر ارتباط خود را برقرار کنند.گاهی اوقات یک مشاوره حقوقی رایگان میتواند گره حقوقی از مشکلات همه ما باز کند اگر نیاز به مشاوره ارزان یا رایگان دارید می توانید از طریق سایت یا تماس با شماره های مندرج سوالات و مشکلات حقوقی خود را مطرح کنید و بهترین راه حل را دریافت کنید.

تعرفه مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل متخصص

سوالات رایج

+ می خواهم از همسرم جدا شوم نیاز فوری به مشاوره حقوقی دارم چکار کنم؟

شما می توانید با شماره های مندرج در سایت وکیل تلفنی تماس بگیرید و با کمترین هزینه مشاوره حقوقی با کیفیت دریافت کنید.

+ در طلاق بائن مرد می تواند در زمان عده به همسر خود رجوع کند؟

خیر، در طلاق بائن مرد حق رجوع به همسر خود را نخواهد داشت و اگر بخواهد دوباره زندگی مشترک را شروع کند باید عقد مجدد انجام دهد.

+ در طلاق بائن عده نگه داشته می شود؟

بله در طلاق بائن باید عده نگه داشته شود و میزان آن در قانون مشخص شده است.

+ زن می تواند به مهریه بخشیده شده رجوع کند؟

بله، زن در زمان عده می تواند به مهریه خود رجوع کند اگر طلاق بائن باشد در صورت رجوع به طلاق رجعی تغییر پیدا خواهد کرد.

+ نیاز به مشاوره فوری دارم چکار کنم؟

امکان مشاوره فوری و به صورت 24 ساعته در موسسه حقوقی وکیل تلفنی فراهم است از روش های مختلف می توانید تماس برقرار کنید و با وکلای مجرب و متخصص مشاوره حقوقی انجام دهید


سوالات متداول

نظرات

راضیه دهقان

سلام و خسته نباشید خدمت کادر مجرب وکیل تلفنی در واقع معنی طلاق بائن یعنی حدت شده ولی در قانون به معنی طلاقی گفته میشود که در مدتی که زوجه بعداز طلاق و یا حتی فوت زوج باید از ازدواج خودداری و مرد حق اینکه مجددا بازگشت کند را ندارد . قبل از هر کاری مخصوصا در پرونده های خانواده بهتر از با وکیل متخصص در حوزه خانواده مشاوره بگیرید و کاملا قانونی انجام دهید . موسسه عالی وکیل تلفنی با نگارش انواع اوراق قضایی و لوایح؛شکوائیه،دادخواست و اظهارنامه توسط وکیل پایه یک دادگستری در سریع ترین زمان انجام میشود .


راضیه دهقان

سلام و خسته نباشید خدمت کادر مجرب وکیل تلفنی در واقع معنی طلاق بائن یعنی حدت شده ولی در قانون به معنی طلاقی گفته میشود که در مدتی که زوجه بعداز طلاق و یا حتی فوت زوج باید از ازدواج خودداری و مرد حق اینکه مجددا بازگشت کند را ندارد . قبل از هر کاری مخصوصا در پرونده های خانواده بهتر از با وکیل متخصص در حوزه خانواده مشاوره بگیرید و کاملا قانونی انجام دهید . موسسه عالی وکیل تلفنی با نگارش انواع اوراق قضایی و لوایح؛شکوائیه،دادخواست و اظهارنامه توسط وکیل پایه یک دادگستری در سریع ترین زمان انجام میشود .


سحر نیک پور

سلام و عرض ادب، برای انجام طلاق توافقی یا هر نوع طلاقی که بائن باشد مرد می تواند با همسر خود به توافق برسد که مهریه را پرداخت نکند اما در سایر طلاق ها مرد ملزم به پرداخت تمام مهریه خواهد بود. در حوزه انواع طلاق و مسائل مرتبط به آن سوالات حقوقی زیادی مطرح است که وکلای مجرب و متخصص در این حوزه می توانند به آنها پاسخگو باشند خوشبختانه با راه اندازی راه های ارتباطی سریع و آسان توسط موسسه وکیل تلفنی این امکان فراهم شده است تا افرادی که نیاز به مشاوره حقوقی دارند با وکیل مورد نظر ارتباط خود را برقرار کنند.گاهی اوقات یک مشاوره حقوقی رایگان میتواند گره حقوقی از مشکلات همه ما باز کند اگر نیاز به مشاوره ارزان یا رایگان دارید می توانید از طریق سایت یا تماس با شماره های مندرج سوالات و مشکلات حقوقی خود را مطرح کنید و بهترین راه حل را دریافت کنید.


فاطمه موسوی نژاد

طلاق بائن طلاقی است که مرد در آن طلاق، حق رجوع و بازگشت به همسر را در ایام عده ندارد (منظور از رجوع آن است که مرد بدون عقد و خواندن خطبه، با زن آشتی کند و او را مجددا به همسری خود درآورد.) یعنی نمی تواند بدون عقد او را دوباره همسر خود قرار دهدمهریه در طلاق بائن، به زن، تعلق می گیرد، اما در برخی از انواع طلاق بائن، میزان مهریه تعلق گرفته به زن، کمتر از مهریه تعیین شده می باشد.


سهند مهدی پور

طلاق توافقی روجین می توانند بر سر نحوه پرداخت مهریه به توافق برسند به عنوان مثال می توانند توافق کنند که یک سوم مهریه در حین طلاق و مابقی آن به صورت ماهانه پرداخت شود.در حالتی می تواند درخواست تقسیط مهریه را داد که مرد توانایی مالی کافی را نداشته باشد و در پرداخت مهریه عاجز باشد در چنین حالتی با معرفی دو نفر شاهد دادگاه درخواست اعسار را بررسی خواهد کرد و نسبت به تقسیط مهریه تصمیم خواهد گرفت. البته اگر زن به تقسیط اعتراض داشته باشد می تواند اموال متعلق به شوهر خود را معرفی کند و ثابت کند که شوهر او توانایی یکجای پرداخت مهریه را خواهد داشت.


Mohamad sheykhi

یکی از مسائل مهمی که در هنگام وقوع اختلاف و طلاق، میان زوجین مطرح می شود، مساله مطالبه مهریه از سوی زوجه می باشد؛ البته، از نظر مقررات قانونی، مطالبه مهریه از جانب زن، در دوران ازدواج و بدون درخواست طلاق، با منعی، مواجه نبوده و بنابراین، زنان، در طول زندگی مشترک و بدون درخواست طلاق نیز می توانند برای دریافت مهریه خود اقدام نمایند. چراکه، به مجرد وقوع نکاح، زن، مالک مهر شده و حق هر تصرفی در آن را خواهد داشت. از سوی دیگر، یکی از انواع طلاق در قانون مدنی، طلاق بائن بوده که دارای احکام و مقررات خاص مربوط به خود می باشد. به عنوان مثال، در این طلاق، در موارد خاصی، نیاز به نگه داری عده از سوی زوجه نمی باشد. مساله مهم دیگری که در رابطه با طلاق بائن، مطرح شده، بحث مهریه در طلاق بائن بوده و بنابراین، این سوال، قابل طرح است که آیا مهریه در طلاق بائن به زن تعلق می گیرد؟ پیش از آنکه به سوال فوق، پاسخ داده و بحث مهریه در طلاق بائن، مورد بررسی قرار گیرد، لازم است که ابتدا، در مورد طلاق بائن، مفهوم و انواع آن، توضیح داده و در انتها، فروض مختلف مهریه در طلاق بائن، با توجه به انواع مختلف این طلاق، مورد بررسی قرار گیرد. به موجب مقررات قانون مدنی، طلاق یکی از راه های پایان دادن و انحلال نکاح دائم می باشد؛ بنابراین، در ازدواج موقت یا همان صیغه، جدایی زوجین، از طریق طلاق، امکان پذیر نبوده و انحلال این نوع از نکاح، از طریق انقضای مدت صیغه، بذل مدت از سوی شوهر و فسخ نکاح، انجام می گیرد. طلاق، در قانون مدنی، دارای انواع مختلفی بوده که یکی از اصلی ترین تقسیم بندی های آن، تقسیم طلاق، به رجعی و بائن می باشد. منظور از طلاق رجعی، طلاقی است که در آن، شوهر می تواند، تا مدت معینی، بعد از انجام طلاق، به همسر خود رجوع کرده و با برهم زدن طلاق، رابطه زوجیت را مجددا آغاز نماید، بی آنکه نیاز به انعقاد عقد ازدواج جدیدی باشد. این مدت که زن، در طول آن، حق ازدواج مجدد نداشته، عده نامیده می شود. طلاق بائن، نقطه مقابل طلاق رجعی می باشد؛ با این توضیح که در این نوع از طلاق، در طول مدت عده، شوهر، حق رجوع به زن و برهم زدن طلاق را نخواهد داشت. البته در طول عده این طلاق نیز زن، حق ازدواج مجدد ندارد. این طلاق، خود، دارای انواع و زیرمجموعه های متعددی می باشد. برای اینکه به این سوال، پاسخ داده که آیا مهریه در طلاق بائن به زن تعلق می گیرد؟ لازم است ابتدا، انواع مختلف طلاق بائن، مورد بررسی قرار گرفته و در هر فرض، به طور جداگانه، به سوال فوق، پاسخ داده شود. طلاق بائن، مطابق ماده 1145 قانون مدنی، بر پنج نوع می باشد که عبارتند از: طلاق بائن غیرمدخوله به طلاقی که پیش از نزدیکی و رابطه جنسی میان زوجین، انجام گیرد، اصطلاحا طلاق غیرمدخوله گفته می شود. طلاقی که پیش از نزدیکی میان زوجین، انجام گیرد، یکی از انواع طلاق بائن می باشد. مطابق قانون مدنی، اگرچه زن، به مجرد عقد نکاح ، مالک تمام مهریه شده و می تواند آن را مطالبه نماید، اما چنانچه طلاق بائن، قبل از نزدیکی میان زوجین بوده، زوجه، تنها مستحق نیمی از مهریه می باشد. طلاق بائن یائسه چنانچه، در هنگام طلاق، زن، یائسه باشد، یعنی به اقتضای سن، عادت ماهیانه نبیند، طلاق از نوع بائن بوده و بنابراین، شوهر، حق رجوع به زن را نخواهد داشت. در طلاق بائن زن یائسه نیز مهریه به زن، تعلق گرفته و منعی برای دریافت مهریه، از جانب زوجه، در قانون وجود ندارد. طلاق بائن خلع نوع دیگری از انواع طلاق بائن، طلاق خلع می باشد. طلاق خلع، به طلاقی گفته می شود که در آن، زن، دلیلی کراهت و تنفری که از شوهر داشته، مهریه خود یا بخشی از آن یا حتی مالی مازاد بر مهریه را به شوهر داده و به این ترتیب، با جلب رضایت شوهر، برای طلاق ، اقدام می نماید. بنابراین، در این نوع از طلاق، به تناسب مهریه ای که از جانب زن، بخشش و بذل می شود، مهریه به زن تعلق نمی گیرد. طلاق بائن مبارات طلاق مبارات، همانند طلاق خلع بوده؛ یعنی، زن برای جلب رضایت شوهر، مهریه خود یا بخشی از آن را به شوهر می بخشد؛ با این تفاوت که اولا، کراهت و تنفر، در اینجا دوطرفه بوده؛ ثانیا، مالی که زن به شوهر می بخشد، نباید بیشتر از مهریه وی باشد. در این نوع از طلاق بائن نیز، به تناسب مهریه ای که از جانب زن، بخشش و بذل می شود، مهریه به زن تعلق نمی گیرد. طلاق بائن پس از سه وصلت چنانچه، شوهر، زن را سه مرتبه طلاق داده و بعد از هر مرتبه، از طریق رجوع یا ازدواج مجدد، برای برقراری رابطه زوجیت با همسر خود، اقدام نماید، در مرتبه سوم، طلاق، حتما طلاق بائن می باشد. در طلاق بائن، بعد از سه مرتبه وصلت متوالی نیز مهریه به زن، تعلق گرفته و منعی برای دریافت مهریه، از جانب زوجه، در قانون وجود ندارد.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام اگر طلاق در زمان نامزدی و قبل از رابطه زناشویی انجام شود طلاق از نوع بائن خواهد بود. اگر سن زن بالا باشد و به اصطلاح عادت ماهیانه نداشته باشد یا یائسه شده باشد طلاقی که انجام می شود طلاق بائن است و مرد حق رجوع به زن یائسه ای که طلاق داده شده است را ندارد.اگر سه بار طلاق در بین زن و شوهر اتفاق افتاده باشد و دوباره زندگی مشترک خود را آغاز کرده باشند بعد از طلاق به دلیل اینکه طلاق بائن خواهد بود مرد نمی تواند به زن رجوع کند. یکی از انواع طلاق دیگر به دلیل کراهت و بیزاری زوجین از یک دیگر اتفاق خواهد افتاد که این نوع طلاق نیز طلاق بائن خواهد بود.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.