صفر تا صد دعوی اعسار

صفر تا صد دعوی اعسار

صفر تا صد دعوی اعسار

دعوی اعسار چیست؟ چگونه می توان تقاضای اعسار نمود؟ نحوه اثبات اعسار چگونه است؟ چه نکات مهمی هنگام نگارش دادخواست اعسار بایستی رعایت گردد؟ منظور از مستثنیات دین در دعوی اعسار چیست؟ آیا جهت حل و فصل دعوی اعسار بایستی با وکیل مشورت داشت؟ هنگامی که سخن از دعاوی مالی به میان می آید، از جمله رایج ترین اصطلاحاتی که پیرامون آن شنیده می شود، دعوی اعسار است. به همین خاطر هر روزه متقاضیان زیادی جهت دریافت مشاوره حقوقی اعسار با متخصصین موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط هستند. در واقع سوالات زیادی در ذهن این افراد وجود دارد که هنگام مشاوره حقوقی اعسار از وکیل اعسار می پرسند. از جمله رایج ترین این سوال ها می توان به پرسش های مذکور در ابتدای مقاله اشاره داشت. به همین خاطر تصمیم گرفته ایم در یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکلای تلفنی ضمن پاسخگویی به سوالات مذکور به صورت تخصصی با دعوی اعسار نیز آشنا شویم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

 

منظور از اعسار چیست؟

اولین گامی که در راستای آشنایی با دعوی اعسار بایستی برداشته شود، پاسخ به این سوال است که منظور از اعسار چیست؟ به همین خاطر ابتدا به سراغ معنای لغوی این کلمه خواهیم رفت. هنگامی که واژه اعسار را در لغتنامه ها جستجو می کنیم با کلماتی نظیر «نیازمند شدن»، «به سختی افتادن» و «تنگدست شدن» مواج می شویم. این معنای لغوی از تعریف حقوقی اعسار جدا نیست. در واقع دکترین حقوقی اعسار را اینگونه تعریف کرده اند: «اعسار عبارت است از قرار گرفتن فرد در آن وضعیت مالی که نتواند بدهی هایش را پرداخت نماید». نکته ای که پیرامون اعسار بایستی توجه داشته باشید، این است که دعوی اعسار تنها برای «افراد عادی» قابل تصور است؛ نه شرکت ها.

 

در چه مواردی می توان تقاضای اعسار داد؟

سوال مهم دیگری که متقاضیان مشاوره حقوقی اعسار از وکیل اعسار می پرسند، این است که در چه مواردی می توان تقاضای اعسار نمود؟ برای پاسخ به این سوال ضروری است که با انواع اعسار آشنا شویم. به صورت کلی انواع اعسار عبارتند از:

  • دعوای اعسار در راستای پرداخت هزینه های مرتبط به دادرسی.
  • دعوی اعسار جهت پرداخت محکوم به (نظیر پرداخت بدهی ها، مهریه، دیه و غیره).

 

 

مشاوره تلفنی با وکیل اعسار

 

 

پس با توجه به انواع اعسار که ذکر گردید، باید گفت در دو مورد فوق الذکر می توان تقاضای اعسار کرد. با این حال بایستی توجه داشته باشید که این کار بهتر است تحت نظر وکیل اعسار انجام گیرد. به همین منظور شما می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.

 

 

چگونگی اثبات اعسار

در ادامه آشنایی با دعوی اعسار بایستی با نحوه اثبات اعسار نیز آشنا شویم. پس اگر قصد اثبات اعسار خود را دارید، می توانید از طریق یکی از روش های زیر اقدام نمایید:

  • سوگند مدعی اعسار در صورتی که خواهان دعوا نتواند عدم اعسار فرد بدهکار را اثبات نماید یا توانایی مالی مدعی اعسار برای قاضی مشخص نباشد، با استناد به ماده 7 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی.
  • شهادت شهود از طریق شهادتنامه کتبی در مواردی که اثبات اعسار بر عهده مدعی اعسار است یا توانایی مالی او اثبات شده باشد، با استناد به ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی.
  • امکان استعلام وضعیت مالی فرد مدعی اعسار از طریق «سامانه سهام» با استناد به بند «پ» ماده 113 لایحه برنامه هفتم توسعه.

همچنین بایستی توجه داشته باشید که اثبات اعسار، کار بسیار سختی است. در نتیجه در این مسیر حتما از یک وکیل اعسار کمک بگیرید. شما می توانید از طریق مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید.

 

 

 

اعسار از پرداخت محکوم به 
دادخواست اعسار از پرداخت مهریه 
مشاوره حقوقی خانواده
درباره ما 

 

 

نکات مهم برای دادخواست اعسار

همانطور که می دانید اولین گام برای طرح دعوی اعسار نگارش اصولی دادخواست اعسار می باشد. در همین راستا شما بایستی هنگام نگارش دادخواست اعسار، نکاتی را رعایت نمایید که عبارتند از:

  • تعیین نوع دادخواست با توجه به انواع اعسار.
  • پر کردن تمامی بخش های دادخواست اعسار از جمله مشخصات خواهان و خوانده، میزان خواسته، دلایل و منضمات و شرح خواسته.
  • ارائه دادخواست اعسار تنظیم شده به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جهت ثبت آن.

اگرچه نکات نگارش اصولی دادخواست اعسار را بیان کردیم با این حال اگر به دنبال کسب نتیجه دلخواه هستید، بهتر است این کار را به وکیل اعسار بسپارید. در همین راستا شما می توانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با وکلای ما در ارتباط باشید.

 

 

 

دادخواست اعسار

 

 

مستثنیات دین در دعوی اعسار

در دعوای اعسار نمی توان مستثنیات دین را از جمله اموال فرد معسر به حساب آورد و او را دارای توانایی مالی جهت پرداخت بدهی هایش دانست. به همین منظور قانونگذار در ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، مستثنیات دین در دعوی اعسار را در شش بند مشخص کرده است که از توضیح تفصیلی آنها خودداری می نماییم. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون مستثنیات دین در دعوی اعسار از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان با ما در ارتباط باشید.

 

صفر تا صد دعوی اعسار توسط وکیل

دعوای اعسار از جمله دعاوی است که نکات حقوقی گوناگونی پیرامون آن وجود دارد و کوچک ترین اشتباه در مطرح نمودن آن می تواند منجر به تبعات غیر قابل جبرانی شود. به همین منظور متخصصین موسسه حقوقی وکلای تلفنی همواره به افراد پیشنهاد می کنند که صفر تا صد دعوی اعسار به یک وکیل اعسار کاربلد سپرده شود. در نتیجه ما در موسسه حقوقی وکلای تلفنی با گرد هم آوردن بهترین وکلای اعسار ایران در کنار شما عزیزان هستیم. لازم به ذکر است که خدمات حقوقی وکلای تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.

 

 


سوالات متداول

نظرات

کوکبی

محمد نوربخش معسر کسی است که به دلیل نداشتن مال کافی برای پرداخت دیون خود، در دادگاه ادعای اعسار می نماید، به این صورت که درخواست اعسار خود را از طریق دفتر خدمات قضایی ثبت نموده و دادگاه درخواست اعسار وی را بررسی می کند و چنانچه شخص شرایط اعسار را داشته باشد، با درخواست وی موافقت به عمل می آید. و بسته به شرایط وی دادگاه وی را محکوم به پرداخت دین به صورت اقساط می‌نماید


احتشام

با سلام کسی که در یک دادرسی حقوقی به پرداخت وجه نقد محکوم می شود در صورت ناتوانی از پرداخت یکجای محکومٌ به (مبلغی که به آن حکم شده) میتواند تقاضای اعسار یا تقسیط بنماید. منظور از اعسار، اثبات ناتوانی از پرداخت و منظور از تقسیط، قسطی کردن بدهی است. هر چند که این دو، مفاهیم متفاونی بوده و مستندات قانونی مختلفی دارند، ولی در عمل به جای هم به کار برده شده و در نتیجه رویه ایجاد شده، چه موضوع درخواست اعسار باشد و چه تقسیط، حکم دادگاه بر مبنای تقسیط و قسطی کردن صادر می شود.در واقع آنچه از قوانین استنباط و استخراج می شود این است که قاضی ممکن است در مقابل ادعای ناتوانی از پرداخت بدهی به سه روش موضع گیری نموده و رای صادر کند ؛ 1- قسطی کردن بدهی 2- دادن مهلت 3- برائت موقتی ذمه تا حصول توانایی مالی برای پرداخت.متداول ترین حالت قسطی کردن بدهی است.بر خلاف باور معمول برای اثبات اعسار و طرح این ادعا و تقدیم دادخواست اعسار و دفاع در قبال ادعای اعسار می توان وکیل گرفت و داشتن وکیل دلیلی بر توانایی مالی شخص محسوب نمی شود.


محمد

وقت بخیر من از طریق یک کاربر دفتر خدمات با وکیل تلفنی آشناشدم تا دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به برای من نگارش شود در تایم کاری همون روز دادخواست به همراه مشاوره های لازم دریافت کردم و رضایت کامل خودم از همین طریق اعلام میکنم.همه چیز عالی بود


ف م

کسی که از لحاظ حقوقی به پرداخت وجه نقد محکوم می شود در صورت ناتوانی از پرداخت یکجای محکومٌ به یعنی مبلغی که به آن حکم شده ، میتواند تقاضای اعسار یا تقسیط بنماید. منظور از اعسار، اثبات ناتوانی از پرداخت و منظور از تقسیط، قسطی کردن بدهی است. هر چند که این دو، مفاهیم متفاونی بوده و مستندات قانونی مختلفی دارند، ولی در عمل به جای هم به کار برده شده و در نتیجه رویه ایجاد شده، چه موضوع درخواست اعسار باشد و چه تقسیط، حکم دادگاه بر مبنای تقسیط و قسطی کردن صادر می شود.در واقع آنچه از قوانین استنباط و استخراج می شود این است که قاضی ممکن است در مقابل ادعای ناتوانی از پرداخت بدهی به سه روش موضع گیری نموده و رای صادر کند ؛


مهران رمضان پناه

سلام اقامه دعوی اعسار وسیله ای است در اختیار محکوم علیه که با استفاده از آن به روش اثباتی و تقریبا آسان می تواند مانع اجرای فوری حکم شود و غالبا حقیقت وضعیت مالی اشخاص در پس پرده اعسار پنهان می ماند. پیش بینی امکان گسترده ی اثبات تنگدستی موجب سوءاستفاده و در نتیجه ایجاد مانع در اجرای حکم می شود.


قاسم رفعتی

باسلام .در واقع اگر کسی به دلیل کافی نبودن مالش یا عدم دسترسی به آنها قادر نباشد بدهی و دین خود را بپردازد، معسر است و می تواند ادعای اعسار کند؛ اما این اعسار می تواند نسبت به دو موضوع مختلف باشد که شامل اعسار نسبت به هزینه دادرسی و یا اعسار نسبت به محکوم به است.


فاطمه علی زاده

با سلام احتراما اعسار یعنی توانایی مالی پرداخت نداشتن در ۲ مورد کاربرد دارد ۱- اعسار از هزینه دادرسی ۲- اعسار از محکوم به که با ثبت دادخواست و فرم استشهادیه و لیست اموال صورت می گیرد و زمانی قابلیت پذیرش دارد ک خواهان اعسار تمکن مالی نداشته باشد و اموال و دارایی به نام ایشان نباشد


محمد نوربخش

معسر کسی است که به دلیل نداشتن مال کافی برای پرداخت دیون خود، در دادگاه ادعای اعسار می نماید، به این صورت که درخواست اعسار خود را از طریق دفتر خدمات قضایی ثبت نموده و دادگاه درخواست اعسار وی را بررسی می کند و چنانچه شخص شرایط اعسار را داشته باشد، با درخواست وی موافقت به عمل می آید. در واقع وقتی کسی به دلیل کافی نبودن مالش یا عدم دسترسی به آنها قادر نباشد بدهی و دین خود را بپردازد، معسر است و می تواند ادعای اعسار کند؛ اما این اعسار می تواند نسبت به دو موضوع مختلف باشد که شامل اعسار نسبت به هزینه دادرسی و یا اعسار نسبت به محکوم به است. شخصی معسر محسوب می شود که توانایی پرداخت هزینه دارسی را نداشته باشد، ماده 504 قانون آیین دادرسی مدنی شخص معسر را این گونه تعریف می کند: "معسر از هزینه دادرسی کسی است که به واسطه عدم کفایت دارایی یا عدم دسترسی به مال خود به طور موقت قادر به تادیه آن نیست". پس طبق این ماده شخص معسر که قادر به پرداخت هزینه های دادرسی نیست، می تواند دادخواست اعسار خود را ثبت نماید و در صورت موافقت؛ از تمام هزینه های دادرسی و یا بخشی از آن معاف شود، که میزان هزینه دادرسی و تعرفه های خدمات قضایی در قانون بودجه مشخص می گردد. اعسار نسبت به پرداخت محکوم به، به این ترتیب است که کسی که به موجب حکم دادگاه محکوم به پرداخت مقدار مشخصی مال یا وجه نقد به دیگری شده است، ادعا کند توانایی پرداخت آن را ندارد. این عدم تمکن مالی یا اعسار می تواند نسبت به کل محکوم به باشد. اعسار از پرداخت محکوم به یعنی مدعی به دلیل عدم توانایی مالی؛ توان پرداخت مالی را نداشته باشد و به اصطلاح معسر بوده و با ثبت دادخواست اعسار، درخواست تقسیط بدهی را بدهد، و نیز اگر این مساله در محکمه ثابت شود، لذا پرداخت محکوم به، با در نظر گرفتن توان مالی او تقسیط می گردد


M.j sheykhi

سوگند مدعی اعسار در صورتی که خواهان دعوا نتواند عدم اعسار فرد بدهکار را اثبات نماید یا توانایی مالی مدعی اعسار برای قاضی مشخص نباشد، با استناد به ماده 7 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی. شهادت شهود از طریق شهادتنامه کتبی در مواردی که اثبات اعسار بر عهده مدعی اعسار است یا توانایی مالی او اثبات شده باشد، با استناد به ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی. امکان استعلام وضعیت مالی فرد مدعی اعسار از طریق «سامانه سهام» با استناد به بند «پ» ماده 113 لایحه برنامه هفتم توسعه.


آزاده

قبول وکالت وکیل اعسار از خواهان دعوی اعسار به جز موارد خاص ، به دو دلیل پیشنهاد نمی گردد. اولا اینکه شخصی که مدعی اعسار است ، معمولا توان پرداخت حق الوکاله را ندارد و ثانیا حتی اگر توان پرداخت حق الوکاله را داشته باشد ، از آنجا که داشتن وکیل ممکن است دلیلی بر معسر نبودن شخص تلقی گردد ، به جز موارد خاص پیشنهاد می گردد به جای ورود وکیل در پرونده از مشاوره حقوقی وکیل استفاده شود.


بهنام رحمانی فرد

با سلام سوگند مدعی اعسار در صورتی که خواهان دعوا نتواند عدم اعسار فرد بدهکار را اثبات نماید یا توانایی مالی مدعی اعسار برای قاضی مشخص نباشد، با استناد به ماده 7 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی. شهادت شهود از طریق شهادتنامه کتبی در مواردی که اثبات اعسار بر عهده مدعی اعسار است یا توانایی مالی او اثبات شده باشد، با استناد به ماده 8 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی. امکان استعلام وضعیت مالی فرد مدعی اعسار از طریق «سامانه سهام» با استناد به بند «پ» ماده 113 لایحه برنامه هفتم توسعه


امین

هنگامی که واژه اعسار را در لغتنامه ها جستجو می کنیم با کلماتی نظیر «نیازمند شدن»، «به سختی افتادن» و «تنگدست شدن» مواج می شویم. این معنای لغوی از تعریف حقوقی اعسار جدا نیست. در واقع دکترین حقوقی اعسار را اینگونه تعریف کرده اند: «اعسار عبارت است از قرار گرفتن فرد در آن وضعیت مالی که نتواند بدهی هایش را پرداخت نماید». نکته ای که پیرامون اعسار بایستی توجه داشته باشید، این است که دعوی اعسار تنها برای «افراد عادی» قابل تصور است؛ نه شرکت ها.


راضیه دهقان

سلام وقت بخیر طبق ماده ۷ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی در دعاوی اعسار سوگند شهادت شهود جزو دلایل و مدارک محسوب میشود در واقع اعسار برای فردی میباشد که توانایی مالی برای پرداخت محکوم به را ندارد


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب اقامه دعوی اعسار وسیله ای است در اختیار محکوم علیه که با استفاده از آن به روش اثباتی و تقریبا آسان می تواند مانع اجرای فوری حکم شود و غالبا حقیقت وضعیت مالی اشخاص در پس پرده اعسار پنهان می ماند. پیش بینی امکان گسترده ی اثبات تنگدستی موجب سوءاستفاده و در نتیجه ایجاد مانع در اجرای حکم می شود.


قجری

اِعسار در حقوق مدنی ایران به وضعیت فرد غیر تاجری گفته می‌شود که به دلیل عدم دسترسی به مال خود یا کافی نبودن دارایی، قدرت پرداخت دیون (بدهی‌ها) یا هزینه دادرسی خود را نداشته باشد. ادعای اعسار صرفاً از سوی اشخاص حقیقی غیر تاجر قابل طرح بوده و تجار و اشخاص حقوقی باید دعوای ورشکستگی مطرح نمایند چرا که ادعای اعسار آنها پذیرفته نخواهد شد


محمد مومنی

دعوی اعسار به معنای عدم توانایی مالی یا عدم دسترسی به اموال است. این دعوی زمانی مطرح می‌شود که افراد تمکن پرداخت هزینه دادرسی و یا مبلغی که در دادرسی به آن محکوم شده اند را ندارند. در این صورت، فرد می‌تواند به دادگاه دادخواست اعسار بدهد و ادعای عدم توانایی مالی خود را اثبات کند


محمد صادق تیغ نورد

اعسار از هزینه های دادرسی با سلام و احترام همانطور که می دانیم یکی از پایه های هر پرونده قضایی مسائل مالی مربوط به آن است. مثلا در خصوص طلاق زوجین شاید اصل موضوع غیر مالی باشد اما مهمی چون مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ایام زناشویی ، حق تنصیف اموال ، نحله و ... همگی جزو آثار زندگی مشترک می باشند که هر انسانی به فراخور زندگی مشترک خود با آن روبرو خواهد شد و محال است که بدون تعیین تکلیف در این خصوص بتوان اقدامی را در خصوص ادامه یا پایان زندگی مشترک انجام داد .یکی از موارد مهم در زمان پرداخت هزینه های دادرسی تعیین تکلیف روابط مالی ایشان می باشد ، یکی از اهکار های افراد بی بضاعت در زمان ثبت دادخواست ادعای تنگدستی و نداری است، در چنین مواقعی خواهان می بایست ضمن دادخواست تنظیمی و همزمان با ثبت دادخواست و با داشتن حداقل دو نفر شهود ادعای اعسار خود را نیز مطرح نماید تا مورد بررسی قرار بگیرد ، داشتن اموال منقول یا غیر منقول ، نوع شغل محل زندگی ، وضعیت خانوادگی و ... از جمله مواردی است که دادگاه جهت رسیدن به این مهم به آن توجه می کند ، برای دانستن دیگر جزئیات می توانید از وکلای کارکشته موسسه وکیل تلفنی استفاده نمائید.


دانیال جمشیدی پور

زمانی ک شخصی دادخواست اعسار میدهد و مثلا در مرحله بدوی معسر شناخته میشود و پرونده به تجدید نظر برود از آنجایی که در تمام مراحل دادرسی دادخواست اعسار برسی میشود مجدد به اعسار شخص رسیدگی میشود که مشخص شود معسر است یا خیر


رحمنی

اعسار عبارت است از قرار گرفتن فرد در آن وضعیت مالی که نتواند بدهی هایش را پرداخت نماید


وحید فراست

دعوی اعسار بر دو گونه است اعسار از پرداخت هزینه دادرسی و اعسار از پرداخت محکوم به که معمولا اولی در هنگام طرح دعوی و دومی در هنگام اجرای رای مورد استفاده قرار می گیرد


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.