شیوه شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون

شیوه شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون

شیوه شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون

شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون امکان پذیر است؟ منظور از موجر و مستاجر چیست؟ چه معیاری جهت تعیین اجاره بها 1402 وجود دارد؟ چگونه می توان بابت گرفتن اجاره بهای گرانتر از قانون شکایت نمود؟ مراحل شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون چیست؟ آیا جهت انجام این کار بایستی با وکیل اجاره مشورت داشته باشیم؟ بر اساس آمارهای اخیر بیش از 20 میلیون مستاجر در ایران وجود دارد که این افراد همواره با معضلی تحت عنوان افزایش غیر قانونی اجاره بها توسط موجر یا مالک مواجه هستند. به همین خاطر همه روزه اشخاص زیادی جهت دریافت مشاوره حقوقی اجاره گرانتر از قانون با متخصصین موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط هستند. پس به مهم ترین سوالات آنها در ابتدای این نوشته اشاره داشتیم. در نتیجه تصمیم گرفته ایم در این مقاله به صورت کامل با نحوه شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون آشنا شویم.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

موجر و مستاجر چه کسانی هستند؟

پیش از اینکه به سراغ شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون برویم بایستی با تعریف موجر و مستاجر آشنا گردیم. به همین منظور ابتدا قرارداد اجاره را تعریف خواهیم نمود. قانونگذار در ماده 466 قانون مدنی این قرارداد را تعریف کرده است. ماده مذکور عنوان می کند: «اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر، مالک منافع عین مستاجره می شود. اجاره دهنده را موجر و اجاره کننده را مستاجر و مورد ‌اجاره را عین مستاجره گویند». در نتیجه موجر و مستاجر، دو طرف قرارداد اجاره می باشند.

اکنون نوبت آن فرا رسیده تا به سراغ تعریف موجر و مستاجر برویم. موجر شخصی است که صاحب ملک یا مالک منافع آن محسوب می گردد. در نتیجه موجر صرفاً به معنای صاحب ملک نیست و می تواند دربرگیرنده شخصی باشد که قبلاً خودش ملک را اجاره کرده و در قرارداد اجاره، حق انتقال منافع را داشته باشد. همچنین موجر در قبال دریافت اجاره بها قبول کرده است که منافع ملک خود را به شخص دیگری که مستاجر می باشد منتقل کند. در نتیجه مستاجر، متقاضی اجاره است. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون تعریف موجر و مستاجر از طریق مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید.

 

 

 

مشاوره حقوقی موجر و مستاجر

 

 

معیار تعیین اجاره بها 1402

در سال های اخیر، افزایش غیر قانونی اجاره بها توسط موجر به عنوان مهمترین معضل مستاجران شناخته شده است. در همین راستا در 24 اردیبهشت 1402 شورای عالی مسکن به ریاست رئیس جمهور، جلسه ای را برگزار نمود و مصوبه ای را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، موجرین شهر تهران بایستی نهایتا تا 25 درصد اجاره بهای مستاجر خود را افزایش دهند. این عدد برای کلان شهرها 20 درصد و برای سایر شهرها 15 درصد می باشد. همچنین بایستی بگوییم سابقه تعیین محدودیت جهت افزایش اجاره بها به سال 1399 و همه گیری کرونا بر می گردد. به علاوه مجلس نیز در خرداد ماه سال 1402 عدم افزایش اجاره بها به صورت قانونی را مشمول جریمه دانسته است. در همین راستا می توانید جهت پرسش سوالات بیشتر از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با ما در ارتباط باشید. لازم به ذکر است که خدمات حقوقی وکلای تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.

 

شیوه شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون

اکنون نوبت آن فرا رسیده تا با شیوه شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون آشنا شویم. در واقع بایستی توجه داشته باشید که این موضوع به مفاد قرارداد اجاره تنظیم شده بین طرفین بستگی دارد. اگر موجر و مستاجر به این توافق برسند که برای سال دوم اجاره بها 40 درصد افزایش یابد، امکان شکایت وجود ندارد.

 

 

مشاوره حقوقی کیفری 
مشاوره حقوقی تخلیه فوری مستاجر 
سامانه ثبت شکایت در خصوص افزایش اجاره بها 
درباره ما

 

 

با این حال اگر در قرارداد به این موضوع اشاره نشده باشد و موجر اقدام به افزایش غیر قانونی اجاره بها کند، مستاجر می تواند جهت شکایت از طریق شورای حل اختلاف اقدام نماید. لازم به ذکر است که برای انجام این کار بهتر از حتما با وکیل اجاره مشورت داشته باشید. شما می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.

 

مراحل شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون

یکی از سوالات مهمی که هنگام مشاوره حقوقی اجاره گرانتر از قانون پرسیده می شود این است که جهت شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون چه مراحلی وجود دارد؟ در واقع اگر قصد دارید از طریق شورای حل اختلاف اقدام کنید، بایستی تمامی مراحل لازم جهت شکایت از طریق شورای حل اختلاف را رعایت نمایید. همچنین قانونگذار امکان شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون از طریق سامانه ۱۲۴ فراهم کرده است.

 

 

 

شکایت از موجر

 

 

وکیل شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون

شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون با توجه به جدید بودن آن کار بسیار سختی خواهد بود. همچنین موجرها به بهانه های مختلف مانند اینکه خودشان می خواهند در خانه خود سکونت داشته باشند، معمولا حق مستاجران را می خورند و به اصطلاح دست مستاجر در پوست گردو می ماند. به همین منظور همواره به متقاضیان شکایت از موجر یا مالک بعلت گرفتن اجاره بهای گرون تر از قانون پیشنهاد می کنیم که با وکیل اجاره مشورت داشته باشند. در همین راستا شما می توانید از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان با ما در ارتباط باشید.

 

 

 

 

 


سوالات متداول

نظرات

رحیمی

به عنوان کسی که بیش از چهل سال از عمرم رو مستأجر بودم و حالا تو دوران بازنشستگی هم باید اجاره‌نشینی کنم، باید بگم این مقاله یکی از مفیدترین مطالبی بود که تا حالا خوندم. من اهل بابل هستم و امسال موجر ما بدون هیچ توافقی اعلام کرد که اجاره باید ۲ میلیون بیشتر از سال قبل بشه. وقتی اعتراض کردم، گفت اگه نمی‌خوای تمدید کنی، خونه رو تخلیه کن! واقعاً نمی‌دونستم چه راهی دارم تا اینکه یکی از اقوام لینک این مقاله رو برام فرستاد. خیلی خوب توضیح داده بود که در شهرهای مثل بابل سقف افزایش فقط ۱۵ درصده. با اطلاعات این مقاله به شورای حل اختلاف مراجعه کردم و حالا دارم اقدام قانونی می‌کنم. پیشنهاد اکید من به همه هم‌سن و سالام اینه که حتماً قبل از امضای هر قرارداد یا حتی اعتراض به افزایش اجاره، با وکیل باتجربه مشورت کنن. ممنون از مجموعه وکلای تلفنی، خصوصاً دکتر توکلی عزیز، که مشاوره حقوقی به ما میدن حتی تو روزهای تعطیل.


اتابکی

من دانشجوی سال سوم حقوق هستم و چند وقتی میشه که به دنبال موضوعی برای ارائه در کلاس آیین دادرسی مدنی بودم که به موضوع اجاره‌های غیرقانونی برخوردم. این مقاله دقیقاً همون چیزی بود که لازم داشتم. هم مفاهیم پایه‌ای مثل تعریف موجر و مستاجر رو توضیح داده، هم به بخش‌های عملی و کاربردی مثل مراحل شکایت و مصوبات قانونی سال ۱۴۰۲ پرداخته. چیزی که بیشتر از همه برام جذاب بود، بخش مربوط به سامانه ۱۲۴ بود که کمتر در مقالات دیگه دیدم. همین مقاله باعث شد با چند وکیل از مجموعه «وکالت تلفنی» هم مشورت بگیرم تا اطلاعاتم رو تکمیل کنم. از نظر سئو هم واقعاً عالی بود چون هر کلمه کلیدی که سرچ کردم، این مقاله بالا میومد. حتماً این مطلب رو به استاد و هم‌کلاسی‌هام معرفی می‌کنم چون نمونه‌ای خوب از مقاله کاربردی و علمی هست. ممنونم از دکتر هادی توکلی برای حمایت از حقوق مستأجرها.


قدامی

سلام و وقت بخیر. بنده به عنوان یک مستأجر در رشت که حدود ۷ ساله دارم اجاره‌نشینی می‌کنم، باید بگم این مقاله برای من واقعاً راهگشا بود. امسال موجرم اعلام کرد اجاره ماهیانه رو از ۵ میلیون به ۸ میلیون افزایش میده، یعنی بیش از ۵۰ درصد! اول فکر کردم چاره‌ای جز پذیرفتن ندارم، اما بعد از مطالعه کامل مقاله و دریافت مشاوره حقوقی فوری از طریق شماره تماس داده‌شده، متوجه شدم که در شهرهای غیرکلان‌شهر مثل رشت، سقف افزایش اجاره فقط ۱۵ درصده. با همین اطلاعات به شورای حل اختلاف مراجعه کردم و الان با استناد به مفاد قرارداد و استعلام از نرخ مصوب، دارم شکایتم رو ثبت می‌کنم. به نظرم این مقاله یکی از معدود منابعیه که هم اطلاعات حقوقی دقیق داره و هم مخاطب رو برای اقدام عملی آماده می‌کنه. توصیه می‌کنم همه مستأجران این مقاله رو بخونن و از حق‌شون دفاع کنن. سپاس از وکلای مجرب و پشتیبانی خوب سایت، مخصوصاً آقای دکتر هادی توکلی.


سحر

من از ساکنین تهرانم و مادری هستم که با دو بچه مدرسه‌ای باید اجاره‌نشینی کنم. هر سال که به پایان قرارداد نزدیک می‌شیم، اضطراب عجیبی می‌گیرم از ترس اینکه صاحبخونه نخواد تمدید کنه یا بخواد اجاره رو نجومی ببره بالا. واقعاً خوندن این مقاله برای من مثل یه نور امید بود. نمی‌دونستم که از نظر قانونی، برای شهر تهران سقف افزایش اجاره بها در سال ۱۴۰۲ فقط ۲۵ درصد تعیین شده. وقتی به موجرم این مورد رو گفتم، باور نمی‌کرد و گفت همچین قانونی نیست. اما من با استناد به همین مقاله و با مشاوره‌ای که از وکیل متخصص اجاره گرفتم، تونستم از موضع دفاعی خارج بشم و حالا داریم برای یک افزایش منصفانه مذاکره می‌کنیم. اینکه بدونیم قانون پشت ماست، خیلی مهمه. ممنونم از نویسنده این مقاله که نه‌تنها اطلاعات دقیق و به‌روز داده، بلکه مراحل اقدام قانونی، حتی سامانه ۱۲۴ رو هم معرفی کرده. من حتماً اگر کار به شکایت هم بکشه، از طریق «وکالت تلفنی» و مشاوره با دکتر هادی توکلی اقدام خواهم کرد. ممنونم از این مقاله دلگرم‌کننده.


حسینی

اقعاً مقاله خیلی خوب و کاربردی بود، من ساکن کرج هستم و مدتیه با مشکلی مشابه مواجه بودم. موجر ما برای تمدید قرارداد اصرار داشت که اجاره بها رو ۶۰ درصد افزایش بده و اصلاً حاضر به گفتگو نبود. تا قبل از خوندن این مقاله، فکر می‌کردم هیچ راه قانونی برای مقابله با این موضوع وجود نداره، اما وقتی دقیق خوندم که سقف افزایش اجاره طبق مصوبه شورای عالی مسکن در سال ۱۴۰۲ برای کرج حداکثر ۲۰ درصد هست، تازه متوجه شدم حق با منه. بلافاصله از طریق مشاوره حقوقی با یکی از وکلای پایه یک دادگستری که در سایت معرفی شده بود تماس گرفتم و واقعاً راهنمایی خوبی دریافت کردم. حتی گفتن که میشه از طریق شورای حل اختلاف شکایت کرد یا به سامانه ۱۲۴ گزارش داد. الان با پشتیبانی همین اطلاعات دارم کار شکایت رو پیش می‌برم. نکته مثبتی که در مقاله دیدم، تاکید روی مشاوره با وکیل با تجربه بود، چون خیلی از مردم بدون آگاهی قرارداد امضا می‌کنن و بعد تو دردسر می‌افتن. به نظرم این مقاله برای هر مستاجری که احساس می‌کنه داره ناعادلانه باهاش برخورد میشه، یه مرجع کامله. تشکر ویژه از تیم «وکالت تلفنی» و دکتر هادی توکلی برای این محتوا و مشاوره‌های حرفه‌ای. حتماً لینک این مقاله رو برای دوستان مستأجرم هم می‌فرستم تا بدونن چطور می‌تونن با اجاره‌های غیرقانونی مقابله کنن


ثبت دیدگاه شما

فرم درخواست مشاوره حقوقی

مطالب مرتبط

شکوائیه سرقت از محل کار توسط کارگر

سرقت از محل کار توسط کارگر یکی از چالش های جدی در فضای کسب و کار امروز محسوب می

نمونه شکواییه صدور گزارش خلاف واقع

شکواییه صدور گزارش خلاف واقع چیست؟ جرم گزارش خلاف واقع چه می باشد؟ چه مرجعی برای

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت