انواع دعاوی زن علیه شوهر

انواع دعاوی زن علیه شوهر

انواع دعاوی زن علیه شوهر

دعاوی زن و شوهر از جمله دعاوی خانوادگی هستند که در دادگاهی جدا از دادگاه عمومی مورد بررسی قرار می‌گیرند. قاعدتا زمانی که زوج و زوجه قصد طرح دعوا بر علیه یکدیگر را دارند، باید به این دادگاه مراجعه نمایند. اما آیا تمام دعاوی میان زن و شوهر با هر موضوعی، از دعاوی خانوادگی محسوب می‌شوند و صرفا باید در این دادگاه آن ها را مطرح کرد؟!  در این مقاله قصد بررسی دعاوی زن علیه شوهر را داریم، و به تعدادی از مهمترین دعاوی زن و شوهر اشاره خواهیم کرد. بنابراین با مطالعه ادامه مطلب با مهمترین دعاوی خانوادگی و نحوه طرح آن ها در مرجع صالح آشنا خواهید شد. اما پیش از شروع مبحث اصلی، بهتر است بدانید دعاوی خانوادگی به خصوص دعاوی حقوقی که میان زن و شوهر مطرح می‌شوند به قدری پیچیده هستند که بدون کمک وکیل ممکن است رسیدگی به آن ها حتی چندین سال طول بکشد. پس از همان ابتدا و قبل از طرح دعوا حتما از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با یک وکیل خانواده از وکلای مجرب موسسه حقوقی وکلای تلفنی مشورت نمایید.

 

هزینه مشاوره حقوقی  

شکایت از شوهر بابت عدم پرداخت نفقه

یکی از آثار عقد نکاح، وجوب پرداخت نفقه زن است که بر عهده مرد گذاشته می‌شود. مصادیق نفقه در شرع اسلام و قانون ایران عبارتند از؛ خوراک، پوشاک، مسکن، هزینه های درمان و ... . حال اگر مرد نفقه زن را پرداخت نکند، زن می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست مطالبه نفقه تقدیم کند. پس از طرح دعوا و شکایت زن، کارشناس مبلغی را به عنوان نفقه زن تعیین خواهد کرد و مرد موظف به پرداخت آن خواهد شد. اگر مرد پس از حکم دادگاه باز هم از پرداخت نفقه امتناع کند، حق طلاق برای زن ثابت می‌شود. پس یکی از دعاوی زن و شوهر که منجر به ثبوت حق طلاق و صدور حکم طلاق برای زن می‌شود، دعوا بر سر عدم پرداخت نفقه است.

پزشکی قانونی برای اثبات ضرب و شتم زوجه توسط زوج

موضوع بعدی در دعاوی زن و شوهر می‌تواند، ضرب و شتم زوجه توسط شوهر باشد. به عبارت دیگر اگر مرد به صورت عمدی اقدام به ضرب و شتم همسر خود کند و یا حتی با فحاشی و توهین موجب بی احترامی به وی شده باشد زن حق شکایت از او را خواهد داشت. زیرا ضرب و شتم به هر میزان که باشد طبق قانون، جرم انگاشته می‌شود. پس از شکایت زن از شوهر خود با موضوع ضرب و شتم، میزان جراحات ایجاد شده توسط پزشکی قانونی مشخص خواهد شد. در نهایت نیز پس از اثبات وجود آثار ضرب و جرح، دادگاه حکم صادر خواهد کرد. بنابراین حکم نهایی و میزان مجازات در شکایت زن از شوهر با موضوع ضرب و شتم، با توجه به رای و نظر پزشکی قانونی صادر خواهد شد.

 

انواع دعاوی زن وشوهز

مرجع صالح برای رسیدگی به مشکلات خانواده

به موجب قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/1391 دادگاه خانواده مرجع صالح برای رسیدگی به مشکلات خانواده است. از طرفی همانطور که گفته شد دعاوی زن و شوهر غالبا مصادیقی از دعاوی خانواده هستند. در نتیجه دادگاه خانواده صلاحیت رسیدگی به این دعاوی را خواهد داشت.
اما تمامی دعاوی زن و شوهر در لیست دعاوی خانواده قرار نمی‌گیرند و به طبع در دادگاه خانواده به آن ها رسیدگی نمی‌شود. از جمله موضوعات پرونده خانواده که قابل طرح در دادگاه خانواده هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  1. نامزدی و خسارات ناشی از برهم زدن آن
  2. نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح
  3.  شروط ضمن عقد نکاح
  4. ازدواج مجدد
  5. جهیزیه
  6.  مهریه
  7. نفقه زوجه و اجرت المثل ایام زوجیت
  8.  تمکین و نشوز
  9.  طلاق، رجوع، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن
  10.  حضانت و ملاقات طفل

طلاق بابت اعتیاد شدید زوج

به طور کلی طبق قانون جمهوری اسلامی ایران، حق طلاق فقط برای زوج ثابت است و زوجه فقط در صورتی می‌تواند حکم طلاق بگیرد که دلیل محکمه پسند ارائه دهد. یکی از دلایل محکمه پسند جهت دریافت حکم طلاق از جانب زوجه، اثبات عسر و حرج است. قانونگذار در ماده 1130 قانون مدنی به بیان مواردی که از مصادیق عسر و حرج هستند می‌پردازد. وی در تبصره 2 این ماده اعتیاد زوج به انواع مواد مخدر و ابتلای وی به مشروبات الکلی را یکی از مصادیق عسر و حرج معرفی می‌کند. در نتیجه به موجب این قانون، زن در صورت اعتیاد شدید شوهر خویش به مواد مخدر یا مشروبات الکلی یا هر ماده دیگری که منجر به زوال عقل می‌شود و به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد می‌کند قادر به شکایت و دریافت حکم طلاق خواهد بود.

 

ارتباط در واتس اپ

وکیل کاربلد بابت دعاوی زن و شوهر

همانطور که در مقدمه بحث گفته شد، دعاوی خانواده و مخصوصا دعاوی زن و شوهر بسیار پیچیده هستند. به خصوص اگر هدف زوجه از طرح دعوا بر علیه زوج، دریافت حق طلاق باشد که قضیه پیچیده‌تر هم می‌شود. پس اگر قصد طرح دعوا بر علیه همسر خود را دارید، از یک وکیل کاربلد مشورت بگیرید و پرونده خود را نیز به ایشان بسپارید. چراکه واسپاری پرونده حقوقی به وکیل کاربلد، یکی از مواردی است که موفقیت شما در پرونده را تضمین می‌کند. جهت مشورت با وکیل کاربلد خانواده می‌توانید از مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکلای تلفنی بهره‌مند شوید. کارشناسان حقوقی و وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی با سابقه بالا و مهارت و تخصصی که در زمینه دعاوی خانواده دارند، بیشترین تاثیر را بر موفقیت پرونده شما خواهند داشت.

 

تجدید نظر در دعاوی خانوادگی
طلاق به خاطر اعتیاد
نگارش دادخواست طلاق از طرف زوجه
مشاوره حقوقی خانواده
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

ارجمندی

من مشاور اجتماعی‌ام در یکی از مراکز حمایت از زنان در تهران ده ساله دارم با زنانی حرف می‌زنم که پشت درهای بسته سکوت کردن، زخم دیدن، تحقیر شدن و خیلی‌هاشون حتی دیگه باورشون نمی‌شه که کسی ممکنه بفهمه دردشون چیه بارها برام پیش اومده زنی بیاد تو اتاق مشاوره و با صدایی لرزون بگه فقط اومدم بگم دارم می‌میرم ولی نمی‌دونم باید چیکار کنم یه بار خانمی اومد که سه سال تو رابطه‌ای بود که هیچ چیزش طبیعی نبود نه حرف زدن نه هم‌خوابگی نه احترام فقط سکوت و بی‌توجهی و وقتی اعتراض می‌کرد شوهرش با خنده می‌گفت مگه تو کی هستی که از من انتظار داری دوستت داشته باشم؟ اون زن سه سال هر شب با اشک می‌خوابید چون نه خانواده‌اش حمایت می‌کردن نه خودش بلد بود باید چیکار کنه من اون روز تصمیم گرفتم بهش مشاوره حقوقی معرفی کنم بهش گفتم فقط یه تماس بگیر و حرف‌هات رو با یه وکیل پایه یک دادگستری در میون بذار شاید فرجی شد اون زن تماس گرفت با سامانه وکیل‌تل بعد از مشاوره اولیه با یه وکیل باسواد از تهران صحبت کرد بعدش برگشت پیش من و گفت اون لحظه‌ای که گفتن تو می‌تونی برای اثبات رفتارهای غیرانسانی شوهرت، دادخواست بدی انگار یکی قلبمو نوازش کرد چون حس کردم بالاخره یکی حرفمو فهمید و گفت این رابطه سمه و باید نجات پیدا کنی اون وکیل با تجربه پرونده‌اش رو کامل بررسی کرد از صحبت‌های خود زن گرفته تا پیام‌هایی که از شوهرش داشت از شاهد گرفته تا گزارش مشاوره روانشناسی همه رو جمع کرد و بعد دادخواست داد جلسه دادگاه که برگزار شد قاضی وقتی اسناد رو دید گفت که ادامه زندگی در این شرایط امکان‌پذیر نیست و حکم به جدایی داد من اون زن رو هفته بعدش دیدم چهره‌اش فرق کرده بود می‌گفت هنوزم می‌ترسم اما این بار از تنهایی نمی‌ترسم از اینکه دوباره به اون قفس برگردم می‌ترسم امروز به عنوان مشاور اجتماعی با قاطعیت می‌گم مشاوره حقوقی باید توی سبد خدمات هر زنی باشه زنی که احساس می‌کنه زندگیش فقط اسمش زناشویه ولی تهش تحقیر و ترس و سکوت و زخم رو داره تجربه می‌کنه باید بتونه با یه وکیل تماس بگیره باید بتونه بدون ترس از قضاوت، راه قانونی رو بفهمه بارها دیدم زن‌هایی که با مشاوره حقوقی از یه وکیل پایه یک دادگستری شروع کردن بعد از چند ماه تونستن زندگی‌شون رو دوباره بسازن چون اون وکیل نه فقط یه مدافع قانون بود بلکه یه همراه بود یه راهنما و یه پشتیبان وکیل باسواد یعنی کسی که با شنیدن حرف‌هات مسیر درست رو نشونت بده نه اینکه فقط دادخواست بنویسه و منتظر باشه تا کار تموم شه وکیل تهران یعنی کسی که در مرکز تصمیم‌گیری‌هاست با تجربه‌های گسترده و با شناخت کامل از روندهای قضایی وکیل با تجربه یعنی کسی که از همون نگاه اول بفهمه پرونده‌ات کجاش گره خورده و باید چیکار کرد امروز به همه همکارام می‌گم وقتی با زنی مواجه شدین که تو مرز فروپاشیه اولین کاری که باید بکنین اینه که بهش بگین یه وکیل خوب می‌تونه نجاتت بده مشاوره حقوقی فقط یه جمله نیست یه حقه یه امید یه فرصت برای اینکه بفهمی قانون هم ممکنه تو رو بفهمه


احمدی

احمدی هستم از کرج بیست و پنج سالمه و می‌خوام از کابوسی بگم که اسمش ازدواج بود اما در واقع فقط یه فریب بود یه نقشه از پیش طراحی‌شده برای اینکه یه دختر ساده‌دل رو وارد رابطه‌ای کنن که از اول نه عشق داشت نه احترام فقط وعده بود و دروغ و تحقیر کسی که با حرف‌های قشنگ و وعده زندگی عاشقانه و شغل خوب و مهاجرت منو خام کرد کسی که تا روز عقد یک بار هم کوچک‌ترین حرفی از بدهی‌هاش نزد ولی همون روز اول بعد عقد گفت که بیکار شده و حتی پول اجاره خونه رو هم نداره منم مونده بودم با یه عالمه سؤال که چرا و چطور و حالا چی یه مدت سعی کردم کمکش کنم ولی از یه جایی به بعد دیدم که این فقط یه بازیه هر روز دعوا هر روز توهین هر روز تحقیر منو جلوی خانواده خودش مثل برده رفتار می‌کردن وقتی اعتراض می‌کردم می‌گفتن باید بسازی وگرنه حق طلاق نداری تو زن شدی که تحمل کنی نه اینکه انتخاب کنی ولی من نمی‌خواستم قربانی باشم من دنبال راه‌حل بودم برای همین رفتم سراغ اینترنت تا بفهمم زن در این شرایط چه حقوقی داره تا رسیدم به یه مقاله تو سایت وکیل‌تل درباره اینکه زن‌ها تو چه شرایطی می‌تونن علیه شوهرشون طرح دعوا کنن مقاله‌ای که نقطه شروع زندگی دوباره من شد همونجا شماره مشاوره حقوقی تلفنی رو دیدم و تماس گرفتم یه خانم خیلی مهربون پاسخ داد و پرسید چطور می‌تونم کمکتون کنم و من همه چی رو گفتم با بغض با گریه و گفت نگران نباش یه وکیل پایه یک دادگستری بهت معرفی می‌کنیم که تجربه زیادی تو این پرونده‌ها داره کمتر از ده دقیقه بعد با یه وکیل باسواد از تهران صحبت کردم کسی که نه فقط به حرف‌هام گوش کرد بلکه با جزئیات بهم گفت که باید از کجا شروع کنم گفت اول باید بتونیم ثابت کنیم که فریب در ازدواج رخ داده باید مدارک مکالمات پیام‌ها و حتی اظهارات آشنایان رو جمع کنیم گفت می‌تونی به دلیل تدلیس و فریب در ازدواج اقدام کنی و این می‌تونه مبنای فسخ عقد باشه اون لحظه احساس کردم یه نوری ته این تونل تاریک روشن شد و من می‌تونم ازش عبور کنم با راهنمایی‌های وکیل با تجربه‌ام دادخواستم تنظیم شد و در جلسات دادگاه با تمام مستندات حاضر شدم طرف مقابلم که همیشه فکر می‌کرد چون مرده قانون پشتشه وقتی دید وکیل من با قاطعیت داره دفاع می‌کنه و همه چی مستنده شوکه شده بود قاضی بعد از بررسی مستندات حکم فسخ نکاح رو صادر کرد و گفت چون فریب داده شده‌ام حقوق مالی و مهریه رو هم می‌تونم مطالبه کنم اون روز وقتی از دادگاه اومدم بیرون بغضی که ماه‌ها تو گلوم مونده بود ترکید نه از غصه از سبک شدن از اینکه بالاخره دیده شدم شنیده شدم من مدیون اون مشاوره حقوقی تلفنی هستم که مثل چراغی توی شب تاریک مسیرمو روشن کرد الان برگشتم به خونه پدرم به زندگی سابقم اما نه با شکست با غرور چون برای حقم جنگیدم چون از خودم دفاع کردم و این فقط با کمک یه وکیل پایه یک دادگستری ممکن بود که هم باسواد بود هم دلسوز هم با تجربه و هم انسان واقعاً مشاوره حقوقی گاهی فقط یه تماس نیست گاهی همون تماس می‌تونه مسیر زندگی یه زن رو عوض کنه من از وکیل‌تل و اون وکیل تهران ممنونم چون بهم یاد دادن که زن بودن یعنی قوی بودن یعنی دفاع از کرامت و احترام خودت


سودابه

من مادر سارا هستم از تهران دختری که فکر می‌کردم خوشبخت‌ترین دختر دنیاست چون همسرش رو خودش انتخاب کرده بود تحصیل‌کرده بود باهوش و خانواده‌دار اما اینا کافی نبودن چون آدم‌ها همون چیزی نیستن که اول نشون می‌دن از همون ماه دوم ازدواجش شروع کرد به گریه‌های شبانه با چشم‌های پف‌کرده می‌اومد خونه‌مون اما هیچی نمی‌گفت فقط می‌گفت خوبم تا یه شب صدای لرزونش از پشت خط تلفن گفت مامان می‌ترسم وقتی رسیدیم دیدیم روی دستش جای کبودیه همسرش بهش شک داشت بهش توهین می‌کرد کتکش می‌زد و سارا از ترس آبرو هیچی نمی‌گفت من طاقت نیاوردم و همون شب تصمیم گرفتم دنبال کمک باشم توی اینترنت اسم وکیل برای طلاق رو سرچ کردم و رسیدم به سایت وکیل‌تل مقاله‌ای درباره انواع دعواهایی که زن می‌تونه علیه شوهرش مطرح کنه خوندم یه جاش نوشته بود مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل پایه یک دادگستری اون لحظه انگار خدا در رو باز کرده باشه با خودم گفتم اگه بشه یه مشورت بگیریم شاید بشه کمک کرد تماس گرفتم صدای مشاورش آروم بود با حوصله حرف‌هام رو شنید وقتی گفتم دخترم فقط بیست و چهار سالشه و دیگه امیدی به ادامه زندگی نداره گفت نگران نباشید ما این مسیر رو با مادرهای زیادی اومدیم و بعدش تماس رو وصل کرد به یه وکیل باسواد از تهران اون وکیل گفت اول از همه باید امنیت سارا رو تأمین کنیم باید گزارش کلانتری بگیریم گواهی پزشکی قانونی داشته باشیم و بعد می‌تونیم دادخواست طلاق به دلیل سوءرفتار بدیم گفت از حق حبس هم می‌تونیم استفاده کنیم تا مهریه و نفقه‌اش رو هم کامل بگیره همه چیز با آرامش و قدم‌به‌قدم پیش رفت از وکیل با تجربه‌اش خیلی آموختم اینکه چطور بدون هیاهو و بدون اینکه خانواده پسر بفهمن ما داریم قانونی اقدام می‌کنیم دخترم رو به مشاور بردیم به روانشناس و مدارکش رو جمع کردیم وقتی همه چی آماده شد وکیل دادخواست رو تنظیم کرد جلسه دادگاه برگزار شد و قاضی با دیدن شواهد حکم داد که ادامه زندگی ممکن نیست اون لحظه‌ای که قاضی گفت رأی به طلاق می‌دم من از شدت بغض داشتم می‌لرزیدم اما دخترم یه نفس راحت کشید شاید تلخ بود ولی نجات‌بخش بود اون مشاوره حقوقی بود که زندگی دختر منو نجات داد اگه اون شب تماس نمی‌گرفتم شاید هنوزم سارا تو خونه‌ای بود که هر روز بیشتر لهش می‌کرد الان سارا توی خونه خودش زندگی می‌کنه کار می‌کنه و برای ادامه تحصیل آماده می‌شه می‌گه مامان هنوز کابوس می‌بینم ولی الان می‌دونم کسی پشتمه منم همیشه بهش می‌گم اون وکیل تهران نه فقط یه مدافع قانون بود بلکه فرشته‌ای بود که تو بدترین لحظه زندگیت دستتو گرفت برای همه مادرهایی که مثل من از دیدن درد بچه‌شون قلبشون پاره‌پاره می‌شه فقط یه توصیه دارم نذارین ترس و آبرو باعث بشه بچه‌هاتون تو جهنم بمونن تماس با یه مشاوره حقوقی می‌تونه همه چیز رو عوض کنه گاهی فقط یه تصمیم درسته که سرنوشت رو از نابودی به سمت نجات می‌بره وکیل پایه یک دادگستری که ما داشتیم نه تنها باسواد بود بلکه با تجربه و دلسوز هم بود و فهمید چطور هم دخترم رو نجات بده هم آبرو رو حفظ کنه من تا آخر عمر مدیونش هستم و همیشه برای تیم وکیل‌تل دعا می‌کنم که برای خانواده‌های دیگه هم پناه باشن


رضایی

رضایی هستم از ساری بیست و نه سالمه و از همون اول که ازدواج کردم همه گفتن خوش به حالت دختر فهمیده‌ای گیرت اومده کسی که تحصیل‌کرده‌ست آرومه خوش‌اخلاقه اما کسی نمی‌دونست پشت اون ظاهر آروم یه غم پنهان بود یه زخمی کهنه از گذشته‌ای که من هیچ نقشی توش نداشتم افسردگی بعد از ازدواجش شدید شد انزوا پرخاشگری بی‌خوابی و یه روز با چاقو دستشو برید از ترس جیغ زدم و زنگ زدم اورژانس اما وقتی بیمارستان گفتن نیاز به بستری داره خانواده‌اش ریختن سرم گفتن مقصر تویی و همون موقع فهمیدم قرار نیست با منطق بتونم پیش برم روزها گذشت و دیگه نمی‌تونستم ادامه بدم نه برای خودم نه برای اون چون بیشتر شبیه شکنجه بود تا زندگی تصمیم گرفتم طلاق بگیرم اما نمی‌خواستم نامردی کرده باشم می‌خواستم همه چیز قانونی و انسانی پیش بره یکی از همکارام گفت سایت وکیل‌تل مقاله‌ای داره درباره انواع دعاوی خانوادگی که زن یا شوهر می‌تونن مطرح کنن و چطوری می‌شه با کمک مشاوره حقوقی بهترین تصمیم رو گرفت همون شب مقاله رو خوندم و اولین بار حس کردم کسی هست که بدون قضاوت حرفم رو می‌فهمه تماس گرفتم و بعد از مشاوره اولیه، با یه وکیل پایه یک دادگستری از مازندران صحبت کردم کسی که به جای اینکه بگه باید بجنگی گفت باید بفهمی هدفت چیه گفت شاید طلاق بهترین راه باشه اما باید مراقب باشی که از لحاظ قانونی آسیب نبینی و از نظر اخلاقی پشیمون نشی گفت برای همچین پرونده‌ای باید ارجاع به پزشکی قانونی باشه مدارک درمانگاه‌ها گواهی مشاوره روانشناسی همه این‌ها باید بیاد تا دادگاه بدونه تصمیم تو بر اساس احساس نیست بر اساس واقعیاته اون وکیل باسواد با من اومد جلسه مشاوره اجباری دادگاه وقتی قاضی سوال کرد که چرا می‌خوای طلاق بگیری بهش توضیح دادم و وکیلم با استناد به مواد قانونی گفت موکلم قصدش حفظ احترام همسرشه اما شرایط ادامه زندگی فراهم نیست اون‌قدر با تسلط و آرامش صحبت کرد که حتی قاضی هم گفت رفتار شما نشون می‌ده این تصمیم با فکر بوده نه با عصبانیت بعد از چند جلسه، حکم طلاق توافقی صادر شد بدون دعوا بدون بی‌احترامی و حتی تونستم مهریه و حقوق مالی رو طبق توافق قانونی پرداخت کنم بعد از اون اتفاق بارها تو ذهنم مرور کردم اگه بدون مشاوره حقوقی می‌رفتم جلو ممکن بود همه چی به یه نزاع بی‌پایان تبدیل بشه هم خودم آسیب می‌دیدم هم اون ولی الان هر دو تونستیم یه پایان درست برای یه قصه تلخ بسازیم وکیل با تجربه من نه فقط مشاور قانونی من بود بلکه مثل یه دوست کنارم ایستاد و بهم کمک کرد توی طوفان تصمیم درستی بگیرم وقتی اینو برای دوستام تعریف می‌کنم که یه وکیل تهران یا مازندران چطور می‌تونه زندگیتو از فروپاشی نجات بده اولش باور نمی‌کنن اما بعد که مقاله‌های سایت وکیل‌تل رو می‌خونن و تماس می‌گیرن می‌فهمن حرفمو مشاوره حقوقی خوب فقط برای کسایی نیست که دعوا دارن برای کساییه که می‌خوان درست تصمیم بگیرن گاهی حتی قبل از اینکه کار به دادگاه بکشه یه تماس می‌تونه یه بحران رو کنترل کنه امروز با آرامش سرکار می‌رم شب‌ها راحت می‌خوابم و هنوزم تو ذهنم احترام همسر سابقم حفظ شده شاید نتونستیم با هم زندگی کنیم اما تونستیم درست از هم جدا بشیم و این فقط به خاطر مشاوره حقوقی بود که گرفتم چون یه وکیل باسواد کنارم بود که می‌دونست چطور قانونی عمل کنه بدون اینکه احساسم نابود بشه


محسنی

محسنی هستم از تنکابن وقتی برای اولین بار صدای شکستن ظرف‌ها رو شنیدم فکر کردم شاید خستگیه شاید فشار کاریه شاید سوءتفاهم اما وقتی صدای فریاد به سیلی تبدیل شد و سیلی به لگد دیگه فهمیدم این شایدها قرار نیست تموم بشن زندگی من به یه کابوس بی‌پایان تبدیل شده بود یه زن تحصیل‌کرده با هزار امید که فکر می‌کرد قراره یه خونه‌ی گرم بسازه اما هر شب با ترس بخوابه که کی قراره دوباره خشم شعله بکشه اولش سکوت کردم گفتم نمی‌خوام خانواده‌هام بفهمن گفتم آبرو مهم‌تره اما وقتی برای سومین بار با صورت کبود رفتم سرکار و همکارم بدون اینکه چیزی بگه اشکامو دید دیگه فهمیدم وقتشه دنبال راه حل باشم توی اینترنت گشتم با ترس و شک دستم می‌لرزید تا اینکه رسیدم به سایت وکیل‌تل یه مقاله درباره انواع دادخواست‌هایی که زن می‌تونه علیه شوهرش بده نوشته بودن با زبونی ساده و قابل فهم اولین بار بود که حس کردم کسی داره به درد من فکر می‌کنه اون پایین نوشته بودن مشاوره حقوقی رایگانه همین کلمه نجاتم داد با دستای لرزون شماره گرفتم یه خانم آروم گوشی رو برداشت و فقط گفت خانم محسنی بفرمایید از چه بابت تماس گرفتید انگار دلم می‌خواست فریاد بزنم اما صدای اون خانم باعث شد فقط آروم بگم کمک می‌خوام من کتک می‌خورم و دیگه تحمل ندارم بعد از یه صحبت کوتاه گفت شما نیاز دارید با یه وکیل پایه یک دادگستری که در پرونده‌های خشونت خانگی تخصص داره صحبت کنید کمتر از نیم‌ساعت یه وکیل باسواد از مازندران باهام تماس گرفت خیلی محکم اما با احترام گفت خانم محسنی این مسیر سخت ولی قابل عبوره اول گفت چه مدارکی لازمه عکس‌ها گزارش پزشکی گزارش کلانتری حتی اگر شهادت همسایه‌ای باشه که صداها رو شنیده باشه کمک می‌کنه بهم یاد داد چطور باید دادخواست تهیه کنم و حتی چطور از حق حبس برای حفظ استقلالم استفاده کنم اون وکیل با تجربه هیچ‌وقت قضاوتم نکرد حتی وقتی گفتم هنوز دوستش دارم گفت طبیعیه قربانی خشونت اغلب احساس وابستگی پیدا می‌کنه اما نباید بذاری ترس جای عقل رو بگیره روز دادگاه وقتی قاضی ازم خواست توضیح بدم صدای وکیلم توی گوشم بود که گفته بود با آرامش حرف بزن احساساتو بگو ولی مدارک حرف اصلی رو می‌زنن و دقیقاً همون‌طور شد قاضی وقتی همه مستندات رو دید گفت ادامه این زندگی خطرناکه و فوراً قرار عدم تمکین صادر کرد و بعدش هم رای دادگاه طلاق صادر شد اون شب که از دادگاه برگشتم برای اولین بار بعد از ماه‌ها راحت خوابیدم دخترم توی بغلم بود و من به آینده‌ای فکر می‌کردم که توش دیگه صدای فریاد نیست توش صدای خنده دخترمه که می‌خواد با خیال راحت قصه بخونه یا بخوابه از اون روز به بعد هر کی ازم می‌پرسه چی شد جدا شدی فقط یه جمله می‌گم گفتم کمک می‌خوام و یه تیم حقوقی حرفه‌ای صدامو شنیدن مشاوره حقوقی مثل یه طناب نجات وسط دریای طوفانیه شاید اولش فکر کنی فایده‌ای نداره اما وقتی بگیریش و نجات پیدا کنی می‌فهمی چقدر مهمه وکیل باسواد یعنی کسی که توی تاریکی می‌دونه کجا باید بایسته کجا باید حرف بزنه و چطور حق تورو زنده کنه من الان یه زن آزادم زنی که به خودش باور داره چون یک بار تونست از دل سیاهی بیاد بیرون با کمک یه مشاوره حقوقی قوی و همراهی یه وکیل پایه یک دادگستری الان خودم کمک می‌کنم به زنایی که مثل گذشته خودم هنوز نمی‌دونن از کجا شروع کنن بهشون می‌گم وکیل تهران یا وکیل مازندران مهم نیست مهم اینه که کسی باشه کنارت تا مسیر درست رو نشونت بده


ترابی

ترابی هستم از رشت سی و هفت سالمه و شاید کسی فکر نکنه که یه مردم بتونه یه روزی برسه که مجبور شه برای حفظ حیثیتش برای حفظ آبروی خانوادش و حتی حق دیدن بچه‌ش از راه قانونی بجنگه ولی من اون مرد بودم هشت سال زندگی کردم با زنی که همیشه فکر می‌کردم آرامشه اما بعد از به دنیا اومدن دخترمون رفتارهاش شروع کرد به تغییر یه روز گریه یه روز داد یه روز ناپدید شدن انگار آدم دیگه‌ای شده بود تا اینکه دکترها گفتن دچار اختلال دو قطبی شده باورش برام سخت بود اما خب مریضی تقصیر کسی نیست گفتم کمکش می‌کنم ولی کم‌کم اون اختلال تبدیل شد به تهدید علیه جون خودم و دخترم روزی رسید که دیدم نمی‌تونم بیشتر از این ادامه بدم دخترم هم نیاز به محیطی امن داشت اون لحظه‌ای که تصمیم به طلاق گرفتم هزار سوال تو ذهنم بود چی می‌شه اگه حضانتو ازم بگیرن چی می‌شه اگه اموالمو از دست بدم و از همه بدتر ترس از این بود که نکنه تو دادگاه نتونم شرایطو ثابت کنم یه شب که توی اینترنت دنبال جواب بودم رسیدم به مقاله‌ای درباره مشاوره حقوقی برای طلاق سایت وکیل‌تل بود و نوشته بودن که می‌شه حتی توی همین شرایط هم از طریق مشاوره حقوقی دقیق و اصولی از خودت دفاع کنی همون لحظه تماس گرفتم و زنی با لحن دلسوز گفت آقای ترابی بگید چی شده همون شب وصل شدم به یه وکیل پایه یک دادگستری از تهران که تخصصش پرونده‌های طلاق با جنبه روان‌پزشکی بود کسی که نه تنها باسواد بود بلکه فوق‌العاده باتجربه و دقیق بهم گفت پرونده شما یه پرونده عادی نیست باید حتما مدارک پزشکی پرونده‌های بستری و حتی شهادت اطرافیان رو بیارید گفت با این کار می‌شه در دادگاه ثابت کرد که ادامه زندگی خطرناکه و می‌شه درخواست حضانت بچه رو هم داد بهم گفت که باید از الان همه حرکاتت حساب‌شده باشه چون دادگاه به شدت به این پرونده‌ها حساسه با کمک اون وکیل با تجربه تونستم تمام مدارک لازم رو جمع کنم جلسات دادگاه برگزار شد و من با حضور وکیلم که از نظر من بهترین وکیل تهران بود تونستم شرایطو شرح بدم قاضی وقتی دید تمام اسناد قانونی موجوده رای به طلاق داد و حضانت دخترم رو هم به من سپرد چون ثابت شد که مادر در شرایط فعلی صلاحیت نگهداری نداره اون لحظه‌ای که دادگاه اعلام رای کرد بغضم ترکید جلوی همه گریه کردم نه از خوشحالی از سبک شدن از این‌که بالاخره یه نفر حرفمو شنید بالاخره یکی توی این شهر شلوغ گفت که قانون هنوز هست که می‌شه با تکیه بر عدالت جلو رفت وکیل باسواد من نه فقط یه مشاور حقوقی بود بلکه ناجی من و دخترم شد الان چند ماهه که توی خونه‌ای کوچیک توی رشت زندگی می‌کنم شب‌ها کنار دخترم کتاب می‌خونم گاهی هم یادم می‌افته به اون روزای سخت اما لبخند دخترم همه چیزو برام جبران می‌کنه و هربار به کسی برمی‌خورم که می‌گه تو مردی نباید شکایت می‌کردی می‌گم مرد بودن یعنی محافظت نه تحمل مرد بودن یعنی انتخاب درست مشاوره حقوقی گرفتنه نه سکوت کردن تا مرز فروپاشی از سایت وکیل‌تل ممنونم از اون وکیل پایه یک دادگستری که حتی شب‌ها پیگیر حالم بود ممنونم از سیستم مشاوره حقوقی‌ای که کمک کرد با عدالت از دل تاریکی بیام بیرون شاید شما که اینو می‌خونی هنوز توی اون مرحله باشی که نمی‌دونی چی‌کار باید کنی فقط می‌خوام بگم یک تماس ممکنه مسیر زندگیتو عوض کنه فقط یک تماس


محمد صادق مرادی

محاسن داشتن وکیل در پرونده حقوقی نقش وکیل در پرونده حقوقی بسیار حائز اهمیت است. از جمله شایع ترین محاسنی که میتوان برای موکلینی که از وکلا در حل پرونده های خویش استفاده میکنند میتوان به رفع اضطراب و پریشانی، افزایش درصد موفقیت، مدیریت زمان، سرعت در مراحل دادرسی و کاهش هزینه ها اشاره داشت. که به اختصار به توضیح هر یک از آنها میپردازیم. رفع اضطراب و پریشانی: با استخدام وکیل دغدغه حضور شما و همچنین نوع دفاع از حق خویش در دادگاه بر عهده وکیل است و این امر باعث آرامش و آسایش خیال موکل خواهد بود. افزایش درصد موفقیت: با توجه به علم وکیل متخصص و سابقه کاری ایشان و اشراف آنها بر مسائل مختلف حقوقی و نقش وکیل در پرونده حقوقی و استدلال بر قانون امکان دارد که به راحتی قاضی نسبت به پرونده مجاب گردد و اقدام به صدور رای نماید. مدیریت زمان: شما میتواند با اعطای وکالت به وکیل در جلسات حضور نداشته باشید. و به بقیه امور خود رسیدگی کنید و نتیجه را از وکیل خود خواستار اطلاع رسانی راجع به روند پرونده حقوقی خود شوید. تسریع در مراحل دادرسی: به طور حتم با تنظیم صحیح لوایح و اوراق و مستندات و همچنین طرح دعوای صحیح و … پرونده زودتر به نتیجه خواهد رسید. لذا نقش وکیل در پرونده حقوقی زمانی بهترین نتیجه را بروز خواهد داد که وکیل از ابتدا اقامه دعوا انجام امور حقوقی همچون تنظیم دادخواست را بر عهده داشته باشد. کاهش هزینه ها: با توجه به دانش، تخصص و تجربه وکیل متخصص و حرفه ای میشود در پرداخت هزینه های دادرسی در فرض رد دعوا و نیاز به طرح مجدد دعوا و سایر هزینه های دیگر که پرونده را به نتیجه میرساند با حضور وکیل صرفه جویی نمود.


محسن حاجی آبادی

قانونگذار در ماده 1130 قانون مدنی به بیان مواردی که از مصادیق عسر و حرج هستند می‌پردازد. وی در تبصره 2 این ماده اعتیاد زوج به انواع مواد مخدر و ابتلای وی به مشروبات الکلی را یکی از مصادیق عسر و حرج معرفی می‌کند


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام یکی از عوامل موفقیت در پرونده‌های حقوقی این است که بدانیم چگونه و چه نوع دادخواست یا شکواییه ای را تنظیم کنیم تا نتیجه مطلوب حاصل گردد. بارها و بارها پیش‌آمده که افرادی با صرف تقبل هزینه‌های بالا دادخواست‌ها و شکواییه‌های را ثبت می‌کنند که قاضی پرونده در اولین جلسه دادرسی و با توجه به ایرادات موجود این پرونده‌ها را رد کرده و طرفین مجبور می‌شوند که دادخواست خود را از نو ثبت نمایند.پس برای اقامه دعوا باید چند نکته اساسی در نظر داشت  وی بدانیم دقیقاً از طرف مقابل خود چه چیز را می‌خواهیم و این‌که بدانیم در کدام مرجع صالح اقامه دعوا نمایند تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم. این امر مختص دعاوی مربوط به زن و شوهر نیز می‌شود در برخی از دعاوی پرونده در دادگاه عمومی در برخی از دعاوی پرونده در دادگاه کیفری و در برخی از دعاوی نیز پرونده در دادگاه خانواده مرجع صالح حل اختلاف طرفین است .برای دانستن جزئیات بیشتر می‌توانید با وکلای مؤسسه وکیل تلفنی هماهنگ کرده و مشکل خویش را برطرف نمایید.


محمدی

سلام به کمک دادخواستی که مشاورین موسسه وکیل تلفنی برای مطالبه نفقه من نگارش کردند توانستم بدون صرف هزینه های گزاف و با کمک راهنمایی ها و مشاوره های وکلای شما رای بگیرم خواستم تشکر کنم هم بابت نگارش دادخواست بسیار جامع و کاملی که در اسرع وقت برام ارسال کردید و هم بابت راهنمایی های دلسوزانه و اخلاق حرفه ای وکلای خوب موسسه وکیل تلفنی


سعید ربیعی

باسلام باید دانست که زن علاوه بر دعاوی کیفری و حقوقی عام مثل انواع جرایم و انواع مطالبات حقوقی که تمام افراد در جامعه فارغ از زن یا مرد بودن میتوانند انجام دهند ، میتواند یکسری دعاوی خاص را علیه زوج طرح کند...این دعاوی فقط خاص زوجه است. این دعاوی خاص زن عبارت است از : دعاوی مطالبه نفقه ،دعاوی تقاضای مطالبه مهریه ، دعاوی تقاضای نحله و اجرت النثل ایام زناشویی و....


Mohamad sheykhi

طابق آخرین اصلاح قوانین و مقررات خانواده یعنی قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391/12/1 رسیدگی به امور و دعاوی زیر، درصلاحیت دادگاه خانواده است؛ که این دعاوی، دعاوی خانوادگی یا دعاوی خانواده نام دارند در ادامه ضمن ارایه تعریف دعاوی خانواده به مهم ترین مصادیق آن اشاره می شود : 1) انحلال نکاح و عقد ازدواج منظور از انحلال عقد نکاح یا عقد ازدواج به عنوان یکی از مهم ترین دعاوی خانوادگی، همان پایان دادن عقد ازدواج است که به طرق مختلف ممکن است رخ دهد: الف - طلاق به درخواست مرد مطابق ماده 1133 قانون مدنی و مقررات شریعت اسلام مرد بدون نیاز به دلیل هر وقت بخواهد می تواند همسر خود را طلاق دهد که البته قبل از اقدام به جریان صیغه طلاق باید به دادگاه خانواده مراجعه نموده و به وسیله دادخواست طلاق تشریفات لازم را در خصوص صدور حکم و اجازه طلاق انجام دهد. ب - طلاق به درخواست زوجه هرچند که مطابق قانون اصولاً و ابتدائاً زن حق طلاق ندارد اما دلایل زیادی وجود دارد که زن و زوجه هم می تواند از دادگاه خانواده تقاضای طلاق نماید.جهت اطلاع از راه ها و دلایل طلاق برای زن (زوجه) مقاله ای با این عنوان را در همین سایت مطالعه نمایید. ج - طلاق توافقی در این نوع طلاق زن و شوهر در خصوص کلیه حقوق و تکالیف ناشی از زندگی مشترک توافق نموده و به اتفاق و با توافق یا مستقیم به دادگاه خانواده مراجعه می نماید و یا اینکه در صورت عدم امکان و عدم تمایل به مراجعه شخصی به دادگاه خانواده، برای طلاق توافقی به دو وکیل متخصص دعاوی خانواده و طلاق توافقی وکالت می دهد. لازم به ذکر است مطابق شرایط جدید،طلاق توافقی، با تشریفات و پیچیدگیهای خاصی قابل انجام است. د - فوت هر یک از زوجین این نیز خود یکی از راه های انحلال قهری عقد نکاح است.به عبارت دیگر بعد از فوت زن یا شوهر عقد نکاح در عین حال که پایان می یابد واجد اثرات و ویژگی هایی می شود که در قالب حقوق خانواده قابل بررسی و مطالعه و بعضاً اتخاذ تصمیم از سوی دادگاه خانواده ضرورت پیدا می کند.مثل مقررات راجع به ارث و مهریه و عده و سقوط اذن ازدواج فرزندان و بسیاری موارد دیگر. ه - فسخ نکاح و ازدواج عقد ازدواج ذاتاً یک قرارداد است و طبیعتاً مانند هر قرارداد دیگر فسخ، یکی از راه های انحلال و پایان آن است.منظور از فسخ این است که با اراده یک نفر به دلایل قانونی یکی از زوجین حق داشته باشد که قرارداد را منحل نماید.مثل فسخ به دلیل تخلف از شرایط ضمن عقد و یا فسخ به دلیل وجود خیارات قانونی (منظور از خیارات قانونی اختیاراتی است که قانون گذار به یکی از طرفین برای فسخ معامله داده است).خیارات قانونی یا همان اختیار فسخ معامله در عقد نکاح دقیقا مانند سایر قرادادها نیست و محدودیت هایی دارد. البته خود عقد نکاح هم یک قرارداد کاملا آزاد نیست و تحت شرایط سخت گیرانه ای انجام می شود(اختیارات فسخ معامله در عقد نکاح عبارنتد از خیار عیب، خیار تدلیس و خیار تخلف از شرط ضمن عقد). و - بطلان عقد نکاح اگر عقد نکاح به هر دلیلی مغایر و مخالف با قانون و شریعت واقع شود یک یا هر دو طرف می توانند از دادگاه خانواده تقاضای ابطال یا بطلان عقد نکاح را بنمایند مثل موردی که بعد ار عقد زن یا شوهر پی میبرند که از محارم هم هستند. ز - بذل مدت این طریق انحلال خاص ازدواج موقت است و استثنائاً نیاز به رسیدگی و دخالت دادگاه خانواده ندارد و متقاضی می تواند با مراجعه به دفتر خانه مجری ازدواج موقت و یا حتی خود راساً صیغه آن را جاری و عقد ازدواج موقت یا همان متعه و صیغه را بی اثر کند. 2- مطالبه و اجرای مهریه مهریه یکی از مهم ترین مصادیق دعاوی خانوادگی بوده و از ارکان عقد نکاح در حقوق ایران و اسلام است و منظور از آن مالی است که ضمن عقد دایم یا موقت مشخص می شود و بدون نیاز به پرداخت آن حین عقد و همزمان با عقد نکاح ، مرد پرداخت ان را تعهد میکند.مهریه تاسیس متفاوتی از شیر بها است و شیر بها ریشه در عرف داشته و هیچ مبنای قانونی ندارد.مطابق قانون مدنی در ماده 1082 زن به مجرد عقد مالک مهر می شود و می تواند هر تصرفی اعم از مطالبه یا انتقال در آن بنماید. مطالبه مهریه به دو طریق امکان دارد الف - مراجعه به دادگاه خانواده و تقدیم دادخواست مطالبه مهریه، که در این فرض خواهان یعنی همان زوجه میتواند به همراه دادخواست مطالبه مهریه تقاضای توقیف اموال و تامین خواسته نیز بنماید. ب - مراجعه به اداره اجرای ثبت و تقاضای اجرای مهریه و وصول آن از محل اموال شوهر نکته : در حال حاضر (از دی ماه سال 1398 و اوایل سال 2020 میلادی) با صدور بخشنامه ای از سوی رییس قوه قضاییه ضرورتاً باید متقاضی مطالبه مهریه در ابتدا به اداره اجرای ثبت مراجعه نماید و پس از ان در صورت عدم امکان معرفی مال دادخواست خود را تقدیم دادگاه خانواده بنماید. نکته : مهریه مانند هر مال دیگری به ارث میرسد پس زنی که در دوره حیات خود مهریه زا مطالبه ننموده است بعد از فوت، وراث او می توانند مهریه را از شوهر مطالبه نمایند.نکته جالب اینکه این وراث می توانند فرزندانی باشند که مهریه را از پدر خود مطالبه می کنند و جالب تر اینکه یک چهارم مهریه متعلق به خود زوج است. نکته : در خصوص مطالبه مهریه و توقیف اموال لازم است خواهان و متقاضی بداند که می تواند حسب مورد و با توجه به نوع اقدام به روش های مختلف به زوج برای پرداخت مهریه فشار بیاورد که این عبارتند ار توقیف ملک، توقیف حساب بانکی، توقیف هر نوع مال ( حتی سهام واوراق بهادار و اموال و وجوه متعلق به زوج نزد ثالث) ، خودرو و هر نوع وسیله نقلیه، خط موبایل، تقاضای ممنوع الخروجی بدهکار و در موارد نادری جلب زوج. 3- شروط ضمن عقد نکاح و ازدواج ازدواج یه قرارداد است و ضمن آن می شود هر شرط مشروعی را درج نمود و برای آن ضمانت اجرا تعیین کرد. فقط لازم است بدانید نکاح جز عقود قرادادهایی نیست که نتیجه تخلف از شرط ضمن عقد امکان فسخ نکاح توسط مشروط له ( کسی کخ به نفع او شرط شده) باشد و همانطور که از سند ازدواج نیز برمی آید نتیجه تخلف از شرط ضمن عقد نکاح ایجاد حق طلاق برای زن است. شروط ضمن عقد این امکان را به هر یک از طرفین می دهد که از محدودیت ها و شرایط قانونی عقد نکاح فاصله گرفته و به میل و سلیقه خود شرایطی را ضمن عقد درج نماید. مانند اینکه حق تعیین اقامتگاه و محل زندگی بازن باشد یا حق طلاق بدون اینکه از مرد سلب شود برای زن هم وجود داشته باشد یا زن امکان استقلال به مشاغل بخصوصی را یا امثال تحصیل در رشته های معینی بدون هیچ گونه محدودیتی داشته باشد. 4- اجازه ازدواج مجدد برای مرد: اصولا مرد به موجب الزامات قانونی حق ازدواج دائم بدون اذن همسر اول یا دادگاه را ندارد و در صورتی که به هر دلیل بخواهد با وجود همسر اول مجددا ازدواج نماید و در صورتی که همسر اول به وی این اجازه را ندهد باید به دادگاه خانواده مراجعه نموده و تقاضای اذن در ازدواج نماید این نیز خود یکی از موارد دعاوی خانواده است. 5- حضانت و ملاقات فرزندان مشترک : یکی دیگر از موارد دعاوی خانوادگی دعوای حضانت و ملاقات برای ابوین (پدر و مادر) است. به موجب این حق که البته جنبه تکلیف هم دارد، حضانت یعنی نگهداری و مراقبت از فرزند پسر و دختر تا پایان سن 7 سالگی با مادر و پس از آن تا سن بلوغ با پدر است. در زمانی که یکی از والدین عهده دار حضانت است دیگری یا با توافق یا حکم دادگاه خانواده حق ملاقات دارد. نکته : جد پدری و نزدیکان دیگر برخلاف آنچه در فیلم ها و سریال های فاقد کارشناسی دیده می شود در هیچ فرضی حق حضانت و ملاقات ندارد. مگر اینکه خود طفل یا صاحب حق حضانت بخواهد. نکته : در صورت فوت یکی از ابوین حضانت بی قید و شرط با دیگری است. نکته : آنچه از قانون برمی آید هرچند عجیب این است که بعد از 15 سال تمام برای پسر و 9 سال تمام برای دختر به جهت خروج از حضانت و بلوغ آن فرد خود تصمیم می گیرد که به همراه چه کسی زندگی کند، که می تواند هیچ یک از پدر یا مادر نباشد. 6- سلب و لغو حضانت هر یک از ابوین (پدر یا مادر) که در دوره ی استحقاق داشتن حق حضانت نیست و مدعی است که دیگری صلاحیت و شایستگی حضانت و نگهداری از اطفال را ندارد می تواند از دادگاه خانواده با تقدیم دادخواست و البته داشتن وکیل خوب عاوی خانوادگی تقاضای سلب حضانت یا لغو حضانت بنماید که از جمله این دلایل می تواند از امکان نداشتن وقت کافی برای تربیت و نگهداری فرزند، عدم داشتن توانایی مالی لازم برای اداره خود و فرزند مشترک، نداشتن شغل مناسب، اشتغال به حرفه ای خارج از عرف و در نهایت زندگی در محیط و فضای نامناسب و غیر اخلاقی و یا هر دلیل دیگری از این دست نام برد. 7- نفقه و هزینه های زندگی زوجه از ضروریات و اقتضاعات عقد نکاح تکلیف پرداخت هزینه های زندگی یا همان نفقه از سوی مرد است. در صورتی که مرد نفقه زن را پرداخت نکند علاوه بر به وجود آمدن حق طلاق برای زن تحت شرایطی این امکان وجود دارد که زن با مراجعه به دادگاه خانواده و تقدیم دادخواست مطالبه نفقه، مبلغ آن را با نظر کارشناس از مرد دریافت نماید. نکته : مصادیق نفقه عبارت است از: خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه های درمان و شامل موارد دیگر مثل هزینه سفر، شرکت در کلاسهای ورزشی، اعمال جراحی زیبایی و مواردی از این دست که عرف آن را غیرضروری می داند نیست. نکته : مطابق یک رویه غلط و غیر منطقی سالهاست که علارغم وجود تورم و بالارفتن هزینه های زندگی مبلغ نفقه حوالی عدد حدودا 1 میلیون تومان درماه باقی مانده و به همین دلیل زوج خیلی تمایلی به مطالبه آن ندارد. نکته : عدم پرداخت نفقه از سوی مرد می تواند منجر به ایجاد حق طلاق برای زن بشود نیز از سوی قانون گذارندادن نفقه یا ترک انفاق جرم دانسته شده است. 8- مطالبه نفقه اقارب و نزدیکان بارزترین مصداق مطالبه نفقه اقارب و نزدیکان امکان مطالبه نفقه از سوی فرزندان به طرفیت پدر است این نیز از جمله دعاوی خانواده و در صلاحیت دادگاه خانواده و البته بسیار شبیه نفقه زوجه است اما تفاوت هایی بین این 2 وجود دارد از جمله اینکه در تعیین نفقه زوجه شان زن در نظر گرفته می شود و در تعیین نفقه اقارب توانایی مالی فرد پرداخت کننده نفقه مد نظر خواهد بود. نکته: منظور از اقارب هر خویشاوند نسبی است و فقز شامل فرزند نمی شود پس متصور است خواهر یا برادر یا دخترعمو و پسرعمو یا حتی عمو، عمه و خاله از فردی تقاضای نفقه کند. 9- الزام به تمکین زوجه و اثبات نشوز منظور از تمکین ضرورت تبعیت و اطاعت از دستورات مرد در زندگی توسط زن (زوج) است. مصادیق تمکین و ضرورت اطاعت تحت عنوان تمکین عام و خاص نامگذاری شده است که منظور از تمکین عام، بودن و حضور داشتن زن در منزل انتخابی شوهر و منظور ای تمکین خاص داشتن رابطه خاص زن و شوهر است. اگر زنی از شوهر خود تمکین نکند متصف به صفت نشوز می شود و او را ناشزه می گویند. نکته : نشوز این است که به آن زن نفقه تعلق نمی گیرد و مرد می تواند به همین دلیل تقاضای ازدواج مجدد نماید. نکته : بین دو دعوای نفقه و تمکین ارتباط تنگاتنگی وجود دارد که قبل از اقدام مشورت با وکیل خوب را ضروری می نماید. 10- نامزدی و خسارت ناشی از برهم زدن آن منظور از دوره نامزدی در عرف زمانی است که زن و شوهر عقد کرده ولی زندگی مشترک را آغاز نکرده و اما منظور قانون گذار از دوره نامزدی دوره قبل از عقد ازدواج است و به عبارت دیگر در سیستم حقوقی ایران دوره ای تحت عنوان دوره عقد تا شروع زندگی مشترک و عروسی وجود ندارد.پس به تعبیر قانونی دوره نامزدی زمانی است که مذاکرات قبل از عقد و شکل گیری رابطه عاطفی و مرحله آشنایی در جریان است. گذشته از اینکه به تغییر قانونی وعده ازدواج ایجاد علقه زوجت نمی کند و تعهد به ازدواج تکلیفی یا حقی برای طرفین ایجاد نمی نماید. اگر مرد یا زن به هم هدیه ای بدهند این هدیه در قالب عقد هبه یا بخشش تفسیر می شود و مطابق مواد 1034 به بعد قانون مدنی امکان استرداد هدایای دوران نامزدی وجود دارد این از جمله دعاوی خانواده است و در صلاحت رسیدگی دادگاه خانواده. 11- مطالبه و استرداد جهیزیه از جمله دیگر دعاوی خانواده و عناوین در صلاحیت دادگاه خانواده می توان دعوای استرداد و مطالبه جهیزیه را نام برد. منظور از جهیزیه اموال، کالاها و اشیایی است که توسط روجه و خانواده وی مطابق عرف و رسم جاری زن با خود به خانه شوهر برد. بعد از اینکه به هر دلیلی زن و شوهر در یک مکان زندگی نکته و فارغ از اینکه ترک منزل توسط زن موجه باشد یا نباشد زن حق بردن جهیزیه خود به مکان مورد نظر خود را دارد این اتفاق حتی می تواند قبل از وقوع طلاق بیفتاد. نکته : در طول زندگی مشترک و آن زمانی که زن تصمیم به بردن جهیزیه می گیرد هر آن چیزی که موجود باشد متعلق حق وی قرار می گیرد و حق ندارد نوسازی وسایل را از شوهر بخواهد یا عوض یا مبلغ یا جایگزین آن را مطالبه کند. چه بسا مواردی که زن تصمیم به بردن جهیزیه می گیرد چیز قابل توجهی از آن موجود نباشد و اسباب موجود در منزل توسط فرد خریداری شده باشد که البته زن نسبت به آنها حق ندارد. 12- تهیه مسکن مستقل زن و زوجه می تواند در صورتی که مدعی وجود حذف ضرر به جان یا مال یا آبروی خود از سمت شوهر باشد از دادگاه تقاضا کند شوهر را مجبور و ملزم به تهیه یک مسکن جداگانه و مستقل یا به تعیین قانون گذار علی حده نماید. چون این امکان و تجویز با نظر قاضی و بامجوز قانونی است زن مستحق دریافت نفقه ماهیانه هم می باشدو عمل وی نشوز محسوب نمی شوددادخواست تعیین مسکن مستقل باید در دادگاه خانواده مطرح شود و این دعوای خانوادگی پس از طی مراحل و اثبات آن در دادگاه با توسل به قوه قهریه دادگاه خانواده به اجرا گذاشته خواهد شد. 13- اثبات واقعه نکاح زن یا مردی که مدعی وقوع عقد نکاح اعم از دائم یا ازدواج موقت باشد در صورتی که سند ازدواج برای آن صادر نشده و طرف نیز منکر وقوع عقد باشد می تواند اثبات آن را از دادگاه خانواده طلب کند. 14- اجرت المثل ایام زوجیت به موجب تبصره ماده 336 قانون مدنی زن می تواند تحت شرایطی اجرت کارهایی که در طول زندگی مشترک و در منزل شوهر انجام داده است را با تقدیم دادخواست به دادگاه خانواده مطالبه نماید این شرایط عبارت اند از اثبات تبرعی نبودن اعمال و کارها، اثبات کارهای انجام شده، اثبات عدم دریافت مبلغی برای اعمال. نکته : دلیل اجرت المثل نامیدن این تاسیس این است که عمل فرد مستحق اجرت هست ولی برای آن مبلغی تعیین نشده و در قالب عقد اجاره اشخاص نبوده است. نکته : اعمالی که وظیفه زن نیستند ولی نوعاً خانم ها در طول زندگی مشترک آن را انجام می دهند عبارت اند از: شیردادن به نوزاد، نگهداری از نوزاد، تمیز کردن منزل، پخت و پر و شستن لباس ها ذاتاً وظیفه زن نیست ولی خانم ها به دستور و خواست شوهر آن را انجام می دهند. نکته : برای امکان مطالبه اجرت المثل و نوع طلاق یا فوت ضرورت ندارد و در هر حال می تواند آن را مطالبه کرد. دعوای مطالبه اجرت المثل خصوصیات و ظرایفی دارد و به همین دلیل ضروری است قبل از هر نوع اقدام با یک وکیل دعاوی خانواده مشورت شود. 15- دادخواست ممنوع الاخروج کردن فرزند پدر هر وقت بخواهد فرزند زیر 18 سال خود را اعم از دختر یا پسر ممنوع الاخروج کند به اداره گذرنامه مراجعه نموده و در زمان کوتاهی به خواست خود دست می یابد اما مادر در صورتی که نیاز باشد به هر دلیلی از خروج فرزند مشترک از کشور جلوگیری کند باید به دادگاه خانواده مراجعه نموده و دادخواست لازم را به دادگاه تقدیم کند. دادگاه نیز پس از رسیدگی و احراز ضرورت و فوریت دستورات لازم را صادر می نماید. 16- رفع ممنوع الاخروجی بسیار پیش می آید که پدر یا مادر از طریق دادگاه یا اداره گذرنامه فرزندان مشترک را ممنوع الاخروج می نمایند در نقه مقابل والد دیگر می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده و تقدیم دادخواست جلوگیری از ممنوع الاخروجی و رفع ممنوع الخروجی دادخواست لازم ا در این خصوص به دادگاه تقدیم نموده و حکم مقتضی اخذ نماید. نکته : دعوای رفع ممنوع الاخروجی فرزند در چنین فرض بسیار پیچیده و فنی مستلزم داشتن تجربه است. اکیدا توصیه می شود بدون مشورت و همراهی یک وکیل با تجربه دعاوی خانواده وارد این دعوا نشوید. 17- امور راجع به غائب مفقود الاثر (موت فرضی) اگر کسی به مدت طولانی غادب باشد و از حیات و ممات او خبری در دست نباشد و اموالی برای وی وجود داشته باشد نزدیکان با طی مراحل و تحت شرایطی می توانند از دادگاه خانواده تقاضا کنند حکم تصرف موقت در اموال غائب و پس از آنحکم موت فرضی را صادر نماید. یعنی فرض را بر فوت شدن فرد گذشته و اموال او به ارث برسد. 18- نسب و عزل قیم کسی که ولی قهری (پدر و جد پدری) ندارد و صغیر است و یا از دوران صغر خارج شده ولی حکم رشد وی هم صادر نشده برای انجام امور مالی و اداره اموال نیاز به قیم دارد اصولا دادسرای ویژه سرپرستی با در نظر گرفتن مصلحت فرد محجور یکی از نزدیکان را به عنوان قیم تعیین می نماید ولی اگر بعد از نسب قیم فردی مدعی عدم صلاحیت قیم باشد و یا اداره سرپرستی به هر دلیلی از نسب و تعیین قیم امتناع ورزد (مثل اینکه معتقد باشد فرد محجور وحی دارد) می توان با تقدیم دادخواست به دادگاه خانواده تقاضای نسب و تعیین قیم و یا در صورت اعتقاد به عدم صلاحیت قیم تقاضا ی عزل قیم یا تعیین امین را نمود. 19- عزل ولی قهری نسبت ولایت قهری همانطور که از نام آن بر می آید قهری، غیر اراده و اتوماتیک وار است به محض اینکه نوزادی متولد می شود تا پایان سن رشد پدر او ولی قهری اش است و اگر پدر فوت کند پدر پدر ( جد پدری) ولی قهری شناخته می شود و این نیاز به تصمیم یا عزل یا قبول یا تعیین هیچ شخص یا مقام یا مرجعی ندارد و در واقع ولایت قهری تکلیف پدر یا پدربزرگ است اما درصورتی که فردی مدعی عدم صلاحیت ولی قهری باشد می تواند به موجب یک دادخواست عزل ولی قهری را از دادگاه خانواده تقاضا نماید. 20- اثبات و نفی نسب هر فردی که مدعی باشد با شخص مشخصی نسبت فامیلی و خونی و نسبی دارد برای اثبات آن باید درخواست خود را در قالب نفی نسب به دادگاه خانواده بدهد و این نیز از جمله دعاوی خانواده است. در مقابل اگر کسی منکر داشتن رابطه فامیلی و نسبی با دیگری باشد درخواست خود را تحت عنوان نفی نسب در دادگاه خانواده مطرح می کند. نتیجه دعوای اثبات نسب یا نفی نسب در گام بعدی اصلاح شناسنامه و وارد شدن یا خارج شدن نام خوانده از زمره خویشاوندان و افراد دارای نسب والد و فرزندی با خواهان است.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام دعاوی زن و شوهر از جمله دعاوی خانوادگی هستند که در دادگاهی جدا از دادگاه عمومی مورد بررسی قرار می‌گیرند. قاعدتا زمانی که زوج و زوجه قصد طرح دعوا بر علیه یکدیگر را دارند، باید به این دادگاه مراجعه نمایند. اما آیا تمام دعاوی میان زن و شوهر با هر موضوعی، از دعاوی خانوادگی محسوب می‌شوند و صرفا باید در این دادگاه آن ها را مطرح کرد؟! در این مقاله قصد بررسی دعاوی زن علیه شوهر را داریم، و به تعدادی از مهمترین دعاوی زن و شوهر اشاره خواهیم کرد.


حسین سیفی

غالب دعاوی که زن میتواند علیه شوهر طرح کند در نهایت می تواند منتج به این نتیجه گردد که عسر و حرج زن اثبات گردیده و بتوانند به طریق اثبات عسر و حرج تقاضای صدور حکم به طلاق از دادگاه بر مبنای عسر و حرج نماید و در عین حال حقوق مالی خود رانیز از زوج دریافت نماید


سپیده

با سلام ، شکایت ضرب و جرح مطرح نمایید و درابتدا در شکایت تقاضای ارجاع به پزشکی قانونی نمایید بعد از موفق شدن به اخذ رأی دیه در صورت تمایل به طلاق دادخواست حقوقی طلاق را به استناد عسر و حرج ارائه دهید.


زهرامیرزاخانی

سلام همسرم از طریق رابطه ی مقعدی با کتک بهم تجاوز کرده میتونم شکایت کنم؟ چه حکمی داره؟


ثبت دیدگاه شما

فرم درخواست مشاوره حقوقی

مطالب مرتبط

وکیل نفقه و حضانت مازندران

حقوق خانواده و مسائل مرتبط با نفقه و حضانت، از پیچیده ترین و حساس ترین موضوعات د

مشاوره حقوقی خانواده مازندران

خانواده بنیان اصلی جامعه محسوب می شود و حفظ آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ام

وکیل طلاق تلفنی مازندران

طلاق یکی از دشوارترین و پیچیده ترین مسائل حقوقی است که زوجین در طول زندگی مشترک

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت