دانستنی های لازم در مورد قیم

دانستنی های لازم در مورد قیم

دانستنی های لازم در مورد قیم

تعریف قیم از زبان وکیل

در ساده ترین تعریف، قیم فردی است که امورات مربوط به یتیم و محجور را بر عهده می گیرد. پسران بعد از سن 15 سالگی و دختران بعد از سن 9 سالگی دیگر صغیر نیستند. این افراد در صورتی که در این سنین ولی قهری یا وصی نداشته باشند برای آنها سرپرست تعیین می شود. همچنین تا سن 18 سالگی نیز سفی هستند و نمی توانند در امورات مالی مرتبط به خود دخل و تصرف داشته باشند.

فردی که به عنوان سرپرست تعیین می شود باید دارای شرایطی باشد از جمله اینکه فاقد سابقه کلاهبرداری، سرقت، اختلاس، کلاهبرداری و فساد اخلاقی باشد. همچنین فردی که به عنوان قیم تعیین می شود نباید تحت ولایت فرد دیگری باشد. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.

 

هزینه مشاوره حقوقی تلفنی

قیم خوب چه ویژگی هایی دارد؟

فردی که به عنوان قیم معرفی می شود باید عاقل، بالغ و رشید باشد. فردی که خود محجور است نمی تواند به عنوان سرپرست انتخاب شود. در واقع متولی امر باید امانت دار باشد و نباید به جرایمی همچون خیانت در امانت و کلاهبرداری محکوم شده باشد.

متولی امر نباید اقدامی انجام دهد که موجب ضرر رساندن به مولی علیه شود. اگر او چنین عملی را انجام دهد باید تمامی ضرر و زیان و خسارتی که وارد کرده است را جبران کند. در واقع سرپرست انتخابی هیچ مصونیتی نخواهد داشت.

فردی که سرپرستی به او واگذار می شود باید از تمام اموال منقول و غیر منقول محجور لیستی تهیه کند و آن را در اختیار دادستان قرار دهد. دادستان نیز نماینده ای برای بررسی اموال تعیین می کند.

همچنین شخصی که به عنوان سرپرست مولی علیه مسلمان انتخاب می شود باید مسلمان باشد.

تمامی مسائل حقوقی دارای پیچیدگی های خاص خود است. اگر در این مورد سوالات حقوقی دارید یا می خواهید با یک وکیل برجسته مشاوره حقوقی تلفنی انجام دهید با شماره 09212242670 موسسه حقوقی وکلای تلفنی تماس بگیرید.

همچنین کاربران می توانند مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای موسسه برقرار و در صورت لزوم نیز اسناد و مدارک برای وکلا جهت بررسی ارسال کنند.

 

مشاوره حقوقی قیم

در چه مواردی تعیین قیم الزامی است؟

بر اساس ماده 2181 قانون مدنی برای افراد زیر قیم تعیین می شود.

  • افرادی ولی خاص ندارند، غیر رشید هستند و عدم رشد آنها به زمان کودکی متصل است.
  • کودکانی که ولی از جمله پدر، جد پدری یا وصی ندارند.
  • افرادی که بعد از بلوغ دچار عدم رشد یا جنون شده اند.

در واقع برای سه دسته از جمله صغار، اشخاص غیر رشید یا همان سفیه و مجانین قیم تعیین می شود.

وظایف و اختیارات حقوقی قیم

در قانون اختیاراتی برای قیم در نظر گرفته شده است به عنوان مثال بر اساس ماده 1241 قانون مدنی فردی که سرپرستی مولی علیه را بر عهده گرفته است حق ندارد اموال غیر منقول مولی علیه را بفروشد مگر اینکه دادستان آن را تصویب کند. همچنین این موضوع در ماده 83 قانون امور حسبی نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

تنها در صورتی امکان فروش اموال غیر منقول مولی علیه وجود دارد که به صلاح محجور باشد و دادستان نیز این موضوع را تایید کند. در ماده 22 آیین نامه سردفتران اسناد رسمی هم آمده است که به معاملات قیمین مربوط به مولی علیه بدون اجازه دادستان ترتیب اثر ندهند.

 

عزل و نصب قیم

قیم نمی تواند به اسم مولی علیه وام دریافت کند یا اموال او را رهن دهد. البته اگر چنین موضوعاتی به نفع صغیر باشد باید ابتدا از دادستان مجوز دریافت کرد.

همچنین متولی امر امورات مولی علیه نمی تواند بر اموال صغیر وصیت کند یا اینکه اموال او را وقف یا ببخشد.

نحوه تعیین قانونی قیم

در تعیین قیم، خویشاوندان در حالتی که صلاحیت لازم را داشته باشند بر دیگران مقدم هستند. دادگاه می تواند یک یا چند نفر از خویشاوندان را به عنوان سرپرست صغیر تعیین کند. در صورتی که از بین خویشاوندان کسی نباشد، فردی غیره را انتخاب خواهد کرد.

 

ارتباط در واتس اپ

آیا می توان قیم را عزل کرد؟

عزل قیم امکان پذیر است. اگر متولی امر امورات طفل شرایط سرپرستی را از دست دهند عزل خواهند شد. دادستان ناظری را برای نظارت بر عملکرد قیم انتخاب می کند. اگر ناظر تشخیص دهد که سرپرست، امورات را به دستی انجام نمی دهد، نسبت به اموال طفل سهل انگار است یا هر مشکل دیگری داشته باشد مراتب را به دادستان اعلام خواهد کرد.

دادستان نیز با توجه به اینکه باید صلاح مولی علیه را در نظر بگیرد می تواند نسبت به عزل قیم اقدام کند و نفر دیگری را به عنوان سرپرست انتخاب کند.

آیا زن هم می تواند قیم شود؟

بر اساس قانون در صورتی که پدر و جد پدری وجود نداشته باشند. اولویت اول با مادر است و زن هم می تواند به عنوان سرپرست طفل انتخاب شود. اگر بعد از مدتی مادر شوهر کرد باید تا مدت یک ماه موضوع را به دادستانی اعلام کند و با اجازه شوهر فعلی می تواند به سرپرستی خود ادامه دهد.

طفل پسر یا دختر باشد فرقی نمی کند اگر پدر یا جد پدری وجود نداشته باشد قیومیت آن بر عهده مادر خواهد بود. اگر مادر شرایطی سرپرستی را به هر شکلی از دست داد. دادستان فرد دیگری را به عنوان قیم انتخاب خواهد کرد.

 

مشاوره حقوقی خانواده 
فروش سهم الارث 
موارد حضانت 
مشاوره حقوقی حجر 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

Joanna Riggs

Hi, I just visited vakiltel.org and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our videos cost just $195 for a 30 second video ($239 for 60 seconds) and include a full script, voice-over and video. I can show you some previous videos we've done if you want me to send some over. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Joanna


Samin

من ۱۶ سالمه و پدرم فوت شده مادرم با عموم ازدواج کرده عموم خشونت داره و از کودکی من رو کتک میزنه شرایط مالی خوبی هم نداره آیا غزل قیم انجام میشه ؟ اگه هم انجام میشه پدربزرگم قیم من میشه؟


سجاد جداخانلو

سلام وقت همگی بخیر ... قیم، با لحاظ نفع مولی علیه ( محجور )، باید اموال و دارایی او را به بهترین نحو، اداره کند. همچنین، قیم، با تصویب مدعی العموم، می تواند مال غیر منقول مولی علیه را بفروشد یا رهن بگذارد. در خصوص اموال منقول محجور نیز قیم، این اختیار را دارد که اقدام به فروش آن ها کرده و با پول آن، مال دیگری خریده یا به هر نحو که به صلاح محجور است، رفتار کند.


ریحانه یاری

سلام . وقت بخیر.بچه و دیوانه کسانی هستند که از لحاظ قانونی باید تحت ولایت و سرپرستی پدر خود باشند و کلیه امور مالی و غیرمالی آنها برعهده پدرشان میباشند. به این افراد باید سفیه را هم اضافه کرد یعنی شخصی که به امور مالی آشنایی ندارد. افراد مذکور کلیه امور مالی و غیرمالی آنها برعهده پدر و در نبودن پدر ، بر عهده پدربزرگ است. اما زمانی که هیچ یک از پدر و پدربزرگ در قید حیات نباشند ، شخصی به نام قیم تنها امور مالی اشخاص محجور (طفل،صغیر،سفیه) را بعهده میگیرد.


سحر نیک پور

با سلام و عرض ادب، ساده ترین تعریف، قیم فردی است که امورات مربوط به یتیم و محجور را بر عهده می گیرد. پسران بعد از سن 15 سالگی و دختران بعد از سن 9 سالگی دیگر صغیر نیستند. این افراد در صورتی که در این سنین ولی قهری یا وصی نداشته باشند برای آنها سرپرست تعیین می شود. همچنین تا سن 18 سالگی نیز سفی هستند و نمی توانند در امورات مالی مرتبط به خود دخل و تصرف داشته باشند.فردی که به عنوان سرپرست تعیین می شود باید دارای شرایطی باشد از جمله اینکه فاقد سابقه کلاهبرداری، سرقت، اختلاس، کلاهبرداری و فساد اخلاقی باشد. همچنین فردی که به عنوان قیم تعیین می شود نباید تحت ولایت فرد دیگری باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با موسسه تماس بگیرید.


فاطمه سلیمانی

با سلام و عرض ادب،مطابق قوانین ایران افراد صغار،غیر رشید و مجانین نیازمند تعیین قیم هستند و قیم کسی است که امور مربوط به این اقراد را در چارچوب قانون اداره میکند.چنانچه این افراد پدر و جد پدری نداشته باشند مادر به عنوان قیم در اولویت است و اگر شرایط لازم را نداشته باشد دادستان فرد دیگری را تعیین میکند.کلیه اقدامات قیم باید به تایید دادستان برسد و فردی به عنوان ناظر جهت نظارت بر اقدامات قیم‌از سوی دادستان تعیین خواهد شد.کاربران عزیز جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت وکیل تلفنی مراجعه و از مشاوره آنلاین با وکلای متخصص بهره مند گردند.با احترام_فاطمه سلیمانی


بهزاد فولادی

با سلام و احترام جنون حالت روانی خاصی است که باعث می گردد شخص قادر به انجام اعمال حقوقی خویش نباشد که بر دونوع می باشد جنون ادواری و مطلق در جنون ادواری شخص در بازه زمانی مشخصی حالت جنون را تجربه می کند ولی در جنون مطلق حالت جنون فرد مطلقا پابرجاست مطابق قانون افراد مجنون برای رسیدگی به امور خود نیازمند نصب قیم می باشند. بهزاد فولادی وکیل دادگستری و مشاور حقوقی


فریبرز ذوالفقاری

با سلام خدمت مجموعه وکیل تلفنی .قیم فردی است که امورات مربوط به یتیم و محجور را بر عهده می گیرد. پسران بعد از سن 15 سالگی و دختران بعد از سن 9 سالگی دیگر صغیر نیستند. این افراد در صورتی که در این سنین ولی قهری یا وصی نداشته باشند برای آنها سرپرست تعیین می شود. همچنین تا سن 18 سالگی نیز سفی هستند و نمی توانند در امورات مالی مرتبط به خود دخل و تصرف داشته باشند. فردی که به عنوان سرپرست تعیین می شود باید دارای شرایطی باشد از جمله اینکه فاقد سابقه کلاهبرداری، سرقت، اختلاس، کلاهبرداری و فساد اخلاقی باشد. همچنین فردی که به عنوان قیم تعیین می شود نباید تحت ولایت فرد دیگری باشد.


Mohamad sheykhi

طبق قانون تمامی افراد محجور برای رسیدگی به امور مالی ابتدا به سرپرست سپس به ولی و قیم احتیاج دارند. افراد محجور به کسانی گفته می شود که زیر سن قانونی ۱۸ سال تمام شمسی باشند که به آنان صغیر می گویند و همچنین افراد مجنون و سفیه که به آنان افراد غیر رشید گویند نیز جزء افراد محجور محسوب می شوند. طبق قانون و حکم دادگاه این افراد حق مداخله و تصرف در امور مالی خود را ندارند. دختران و پسران سالم از لحاظ عقلی و جسمی تا رسیدن به سن قانونی بایستی زیر نظر ولی و سرپرست یا قیم خود باشند سپس در امور مالی خود حق دخالت و تصرف خواهند داشت و قطعا برای افراد غیر رشید این مسئله تا پایان عمر تداوم دارد. تفاوت سرپرست و ولی با قیم چیست؟ سرپرست اطفال و افراد غیر رشید در نبود یا ناتوان بودن پدر بر عهده پدر بزرگ پدری می باشد و تا زمانی که هر کدام از این دو فرد در قید حیات باشند و یا از نظر قانون صلاحیت نگهداری و حفاظت افراد مذکور را داشته باشند ولی یا قیم انتخاب نمی شود و نگهداری آنان بر عهده سرپرست خواهد بود. اما در صورت نبود پدر یا پدر بزرگ و یا ناتوانی و کهنسالی آنها در نگهداری و یا عدم صلاحیت سرپرستی طفل و یا افراد مجنون و سفیه طبق قانون بایستی برای آنان ولی قهری انتخاب شود. دادگاه یا خود پدر و پدر بزرگ میتوانند اقدام به انتخاب ولی نمایند. مراحل تعیین و نصب قیم (3)مراحل تعیین و نصب قیم (۳) نصب قیم چه زمانی است؟ گفتیم که سرپرست کودکان زیر ۱۸ سال و افراد مجنون و سفیه بر عهده پدر و بعد از آن پدر بزرگ پدری است و تا زمانی که سرپرست زنده و دارای صلاحیت باشد نصب قیم برای افراد محجور اتفاق نمی افتد. حتی با مرگ پدر و با وجود مادر سرپرست بر عهده پدر بزرگ پدری است و تا زمانی که مادر ازدواج نکرده است سرپرستی بچه با پدر بزرگ و با نگهداری مادر است و در صورت ازدواج مادر مگر اینکه با یکدیگر توافق کنند وگرنه سرپرستی و نگهداری افراد محجور با پدر بزرگ پدری است. پدر و پدر بزرگ می توانند قبل مرگ خود و یا در صورت نبود آن برای فرزندان محجورشان ولی قهری انتخاب نمایند. حال طبق قانون مدنی ۱۱۸۴ چنانچه ولی قهری این افراد صلاحیت رسیدگی نداشته باشند و یا توان نگهداری نداشته باشند و یا خود از این وظیفه شانه خالی کنند دادگاه اقدام به نصب قیم خواهد کرد. حتی در صورت زنده بودن یکی از سرپرست های افراد محجور اگر برای دادگاه بیمار بودن و ناتوانی سرپرستان در اداره امور طفل محرز بود قانون اقدام به نصب ولی قهری خواهد کرد. شرایط نصب قیم طبق گفته های فوق تا سرپرست افراد زیر ۱۸ سال و یا مجانین در قید حیات باشد و صلاحیت سرپرستی و نگهداری را داشته باشد نه ولی قهری ونه نصب قیم اتفاق نمی افتد. در صورت مرگ و یا ناتوانی و کهولت سن یکی از افراد سرپرست برای افراد محجور ولی انتخاب می شود. در صورتی که ولی از نگهداری افراد سر باز زند و یا صلاحیت نگهداری و سرپرستی را نداشته باشد نصب قیم اتفاق می افتد. اما چه کسانی صلاحیت و شرایط قیومیت افراد محجور را دارند. بدیهی است که تا زمانی مادر ازدواج نکرده است صلاحیت ولی و قیمی اطفال و فرزندان مجنون خود را دارد. اما در مورد قیمی اولویت با مادر است و تا زمانی که مادر توانایی نگهداری و رسیدگی به فرزندان خود را داشته باشد این مهم بر عهده او می باشد و در زمان ازدواج مادر و محجور شدن مادر قیومیت با همسر مادر است. شوهر مادر در صورت داشتن صلاحیت بر تمامی بستگان زن اولویت قیم بودن را دارد. روشن است که افرادی که محکومیت های کیفری مانند کلاهبرداری، سرقت، تجاوز، ورشکستگی، اختلاس، جرایم هتک عفت و جرایم و جنایات مربوط به اطفال نداشته باشند و همچنین توان مالی لازم را برای قیم بودن داشته و یا سابقه فساد اخلاقی را نداشته باشد افراد صالح برای قیومیت هستند. پس در این افراد دارای صلاحیت قیم بودن را دارند و این ویژگی ها برای خود فرد قیم و بستگان درجه یک وی صدق می کند.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.