مشاوره حقوقی دعاوی کالای قاچاق

مشاوره حقوقی دعاوی کالای قاچاق

مشاوره حقوقی دعاوی کالای قاچاق

تعریف کالای قاچاق در نظام حقوقی ایران

عبارت کالای قاچاق در ادبیات حقوقی ریشه ترکی دارد. مالی را گویند که به طور ممنوع جا به جا شود. قاچاق کاری بر خلاف قانون است که به طور مخفیانه انجام می شود. کالای قاچاق متاعی است که ورود یا معامله آن در کشور ممنوع است. در نظام حقوقی ایران مطابق با ماده 1 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق کالا عبارت از هر فعل یا ترک فعلی است که تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز در داخل کشور را نقض کند و در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد.

منظور از تشریفات قانونی دو موضوع کلی است. نخست این که کالا باید مشروعیت داشته باشد، یعنی از لحاظ شرعی به عنوان یک مال قابل استفاده شناخته شود. بنابراین وارد کردن نوشیدنی های الکلی از حیث مشروعیت نداشتن کالای منتقل شده قاچاق محسوب می شود. دوم این که تشریفات گمرکی و بانکی مثل پرداخت عوارض در مورد کالا رعایت شده باشد. در صورت عدم وجود هر یک از دو شرط پیش گفته، کالای کشف شده، کالای قاچاق محسوب می شود.

 

هزینه مشاوره حقوقی

آیا خرید کالای قاچاق در ایران جرم انگاری شده است؟

در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 1392 رفتارهای متعددی به عنوان قاچاق کالا جرم انگاری شده اند. هرچند مقرره قانونی خاصی که خرید کالای قاچاق را جرم انگاری کرده باشد موجود نیست، اما اگر کسی با عمد و آگاهی نسبت به خرید عمده کالای قاچاق اقدام کند ممکن است به جرم شرکت در قاچاق سازمان یافته متهم شده و محکوم گردد. در ادامه به برخی از رفتارهای ممنوعه که به موجب قانون قاچاق کالا و ارز، جرم شناخته شده اند اشاره می کنیم:

  • اگر کالایی را که صادرات قطعی آن کالا ممنوع یا مشروط است، به عنوان خروج موقت یا کران بری به کشور، از کشور خارج کرده و آن را برنگرداند.
  • اگر به یک محموله که در حال عبور از کشور است کالایی اضافه کند، یا محموله را تعویض کرده یا بار آن را کاهش دهد.
  • کالایی را با ارائه اسناد و مجوزهای جعلی به گمرک اظهار کند.

 

مشاوره حقوقی کیفری

مجازات فروش کالای قاچاق در ایران

بنابر ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مجازات کالای قاچاق با توجه به ارزش ریالی آن به شرح زیر است:

  • اگر ارزش ریالی کالای کشف شده تا یک میلیون تومان باشد، مرتکب به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای قاچاق محکوم می شود.
  • اگر ارزش ریالی کالای کشف شده از یک میلیون تومان تا ده میلیون تومان باشد، مرتکب به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای قاچاق محکوم می شود.
  • اگر ارزش ریالی کالای کشف شده از ده میلیون تومان تا صد میلیون تومان باشد، مرتکب به بیش از شش ماه تا دو سال حبس تعزیری و جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای قاچاق محکوم می گردد.
  • اگر ارزش ریالی کالای کشف شده بیش از صد میلیون تومان باشد، مرتکب به دو تا پنج سال زندان تعزیری و جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش ریالی کالای قاچاق محکوم می گردد.

مطابق با ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز وسایل مورد استفاده برای قاچاق کالا به نفع دولت ضبط می گردد. حتی اگر در مالکیت کسی به غیر از مرتکب قاچاق باشد، البته در صورتی که وی نسبت به انجام قاچاق با وسیله نقلیه خود آگاهی داشته باشد. برای دریافت  مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان به وبسایت موسسه حقوقی وکلای تلفنی مراجعه نمایید.

 

قاچاق کالا

مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده قاچاق کالا

در مورد کالای قاچاق، رسیدگی به جرایم زیر در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب می باشد:

  • قاچاق سازمان یافته.
  • قاچاق حرفه ای؛ منظور از قاچاقچی حرفه ای کسی است که بیش از سه بار مرتکب تکرار جرم قاچاق کالا شده باشد.
  • با توجه به ارزش ریالی کالای قاچاق، مطابق با ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مجازات حبس یا انفصال از خدمات دولتی را در پی داشته باشد.

در سایر موارد که کیفیات مشدده فوق موجود نباشند، رسیدگی به دعاوی کالای قاچاق اصولاً در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است.  

برای دریافت مشاوره حقوقی در خصوص دعاوی کالای قاچاق چه باید کرد؟

همانطور که مورد اشاره قرار گرفت تشخیص کالای قاچاق از کالای غیر قاچاق وابسته به رعایت شرایط و تشریفات قانونی معامله و ورود آن به کشور است. این موضوع نیز امری تخصصی و نیازمند دانش حقوقی است. شما برای دریافت مشاوره حقوقی در خصوص دعاوی کالای قاچاق، می بایست با یک وکیل پایه یک دادگستری مشاوره حقوقی داشته باشید. در این خصوص می توانید با موسسه وکلای تلفنی تماس حاصل فرمایید و از بهترین وکیل پایه یک دادگستری مناسب برای خودتان مشاوره حقوقی تلفنی دریافت کنید.

 

ارتباط در واتس اپ

آیا مجازات ورود کالای قاچاق به کشور قابل گذشت است؟

اصولاً جرم قاچاق یک جرم فاقد بزه دیده است. بنابراین گذشت در آن تاثیری ندارد. اما مجازات های قانونی که برای کالای قاچاق تعیین شده است در زمره مجازات های تعزیری بوده و قابل تخفیف و تعدیل می باشند. شرایط و قواعد حاکم بر تخفیف مجازات ها موضوع مواد 37 و 38 قانون مجازات اسلامی بوده و مواردی از قبیل همکاری موثر متهم با دادگاه و همچنین تلاش متهم جهت کاهش آثار جرم یا اقدام او برای جبران آسیب ناشی از آن را شامل می شود.

 

مشاوره حقوقی اجرای احکام دادگستری 
مشاوره رایگان با وکیل مواد مخدر 
مشاوره حقوقی جرایم مالیاتی 
نگارش شکوائیه 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

بشیر علی پاریاد

سلام .قاچاق دارای انواع گوناگونی می باشد که بر اساس ماده 18 و 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا، برای هر یک از آن ها مجازاتی در نظر گرفته شده است. بنابراین هر فردی که قاچاق ارز و کالا و حمل و نگهداری آن را انجام دهد، نه تنها کالای او ضبط می شود، بلکه با توجه به قانون محکوم به پرداخت جریمه های نقدی نیز می شود. اگر عین کالا وجود نداشته باشد، مرتکب حسب مورد محکوم به پرداخت معادل ارزش کالا نیز خواهد شد، مگر اینکه از بین رفتن کالا از اراده ی مرتکب خارج باشد. علاوه بر این، مبلغ به دست آمده از قاچاق کالای ممنوع و ابزار و لوازمی که برای تولید کالای ممنوع به کار برده شده است نیز بر اساس قانون ضبط خواهد شد.


حمید مرادی نیا

با سلام رسیدگی به جرائم قاچاق کالا و ارز سازمان یافته و حرفه‏ای، قاچاق کالاهای ممنوع و قاچاق کالا و ارز مستلزم حبس و یا انفصال از خدمات دولتی در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب است. سایر پرونده‏‌های قاچاق کالا و ارز، تخلف محسوب و رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است. چنانچه پرونده ای، متهمان متعدد داشته و رسیدگی به اتهام یکی از آنان در صلاحیت مرجع قضائی باشد، به اتهامات سایر اشخاص نیز در این مراجع رسیدگی می‌شود.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام؛ در خصوص جرم قاچاق باید گفت که قاچاق به معنای پنهانی خرید و فروش کردن کالا یا تردستی می باشد. به عبارت دیگر هر نوع خرید و فروش یا صادرات و واردات که ممنوع شده است یا از لحاظ قانونی دولت به آن اجازه نداده باشد. در علم اقتصاد قاچاق به کالا یا کالاهایی گفته میشود که به صورت پنهانی و مخفیانه وارد کشور یا از مرزهای کشور خارج میشود. پس جرم قاچاق عبارت از نگهداری و توزیع و حمل کالای فاقد مجوز قانونی در داخل کشور است. جرم قاچاق که یکی از اصلی ترین و شاید بهتر است بگوییم پرهیاهو ترین موضوعاتی که در اکثر جوامع جزء مسائل مهمی است. زیرا هم خطرات زیادی را بهمراه دارد و هم به دلیل متنوع بودن، مجازاتهایی سنگین و مختلفی را در پی دارد که در دید تحلیل گران اقتصادی، بعنوان یک معظل بزرگ محسوب میشود. یکی از این راه حل های کاهش این جرم در ایران وضعقانون مبارزه با قاچاق است. که در این قانون شرایط و موانع و مجازاتها تعیین شده است. در تعریف قاچاقچی نیز می خوانیم به فرد یا افرادی که این عمل را مرتکب میشوند یا انجام می دهند قاچاقچی گفته میشود یعنی کسی که بدون کسب اجازه از دولت و پرداخت گمرک، کالایی که ممنوع است را وارد یا از کشور خارج میکنند. درعلم اقتصاد به این افراد سوداگر نیز گفته میشود. در مورد انواع قاچاق با مطالعه و برسی های گوناگون میتوان به این نتیجه رسید که “علت به وجود آمدن قاچاق پرداخت نکردن مالیات است” . این امر باعث شده که قاچاق در زمینه های مختلف وجود آید. سپس باعث ایجاد پروندهای بزرگ در زمینه هایی که میتواند انواع گوناگونی را به مراه داشته باشد، شده است مانند قاچاق انسان، ارز ، حیوانات کمیاب، مواد معدنی ، مواد مخدر، سلاح و مهمات و ... برای دانستن دیگر جزئیات می توانید با وکلای موسسه وکیل تلفنی هماهمگ نمائید. موفق باشید.


سهند مهدی پور

در صورتی که به موجب قانون ورود کالایی به صورت نو منوع نباشد ، ورود آن به صورت دست دوم یا مستعمل با توجه به اهمیت مصرفی آن ممکن است مجاز یا مشروط باشد. در حال حاضر کالاهایی که واردات دست دوم و مستعل آنها مجاز است شامل 5 گروه : کانتینر یخچال‌دار ، دریل واگن ، دستگاه حفاری تونل ،‌ شناور و جرثقیل می باشند. مستفاد از ماده 183 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی ، میزان حقوق و عوارض گمرکی کالاهای مستعمل یا دست دوم با توجه به وضعیت فعلی کالا توسط گمرک مشخص می گردد ؛ بر اساس این ماده در مورد کالاهایی که به استناد قانون خاص باید برای آنها بر اساس کالای نو حقوق ورودی پرداخت شود ، ما به التفاوت حقوق ورودی ناشی از تفاوت بین ارزش واقعی مستعل با ارزش نو تعیین شده مشمول جریمه یا ابطال پروانه صادراتی نخواهد بود


Mohamad sheykhi

ر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال 1392 رفتارهای متعددی به عنوان قاچاق کالا جرم انگاری شده اند. هرچند مقرره قانونی خاصی که خرید کالای قاچاق را جرم انگاری کرده باشد موجود نیست، اما اگر کسی با عمد و آگاهی نسبت به خرید عمده کالای قاچاق اقدام کند ممکن است به جرم شرکت در قاچاق سازمان یافته متهم شده و محکوم گردد. در ادامه به برخی از رفتارهای ممنوعه که به موجب قانون قاچاق کالا و ارز، جرم شناخته شده اند اشاره می کنیم: اگر کالایی را که صادرات قطعی آن کالا ممنوع یا مشروط است، به عنوان خروج موقت یا کران بری به کشور، از کشور خارج کرده و آن را برنگرداند. اگر به یک محموله که در حال عبور از کشور است کالایی اضافه کند، یا محموله را تعویض کرده یا بار آن را کاهش دهد. کالایی را با ارائه اسناد و مجوزهای جعلی به گمرک اظهار کند


بهنام رحمانی فرد

باسلام بنابر ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مجازات کالای قاچاق با توجه به ارزش ریالی آن به شرح زیر است: اگر ارزش ریالی کالای کشف شده تا یک میلیون تومان باشد، مرتکب به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای قاچاق محکوم می شود. اگر ارزش ریالی کالای کشف شده از یک میلیون تومان تا ده میلیون تومان باشد، مرتکب به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای قاچاق محکوم می شود. اگر ارزش ریالی کالای کشف شده از ده میلیون تومان تا صد میلیون تومان باشد، مرتکب به بیش از شش ماه تا دو سال حبس تعزیری و جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای قاچاق محکوم می گردد. اگر ارزش ریالی کالای کشف شده بیش از صد میلیون تومان باشد، مرتکب به دو تا پنج سال زندان تعزیری و جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش ریالی کالای قاچاق محکوم می گردد. مطابق با ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز وسایل مورد استفاده برای قاچاق کالا به نفع دولت ضبط می گردد. حتی اگر در مالکیت کسی به غیر از مرتکب قاچاق باشد، البته در صورتی که وی نسبت به انجام قاچاق با وسیله نقلیه خود آگاهی داشته باشد


مجید پریدست فومنی

باسلام و عنایت به ماده ۱ قانون مبارزه با کالا قاچاق مصوب ۱۳۹۲که اشاره به فعل یا ترک فعل و نقض تشریفات قانونی ورود و خروج کالا دارد و همچنین ماده ۲۲ قانون اخیر الذکر که گویا ارزش مالی کالا است تبصره ۱ الحاق قانون مصوب ۱۴۰۱/۱۱/۱۰علاوه بر موارد مندرج در بندهای (ج)و(ح) ماده ۱۱۳ قانون امورگمرکی مصوب ۱۳۸۰/۸/۲۲ قاچاق محسوب میشود وجود هرگونه کالای اضافی هم نام یا هم نوع به میزان بیش از ۱۵٪ در واحد کالا تعداد یا وزن یا حجم همراه کالای اظهار شده نیز قاچاق محسوب میشود


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب قانونگذار قاچاق کالا را به چهار بخش مجزا از جمله قاچاق کالاهای مجاز ، مجاز مشروط ، یارانه ای و ممنوع تقسیم کرده است که هر بخش مجازات های متنوع اعم از ضبط ، حبس و جزای نقدی دارد . با توجه به ماده 1 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، صرفا کالایی ممنوع می باشد که ورود یا صدور آن به موجب قانون ممنوع شده باشد . در غیر این صورت ، کالای مشمول با توجه به اهمیت آن یا لزوم و عدم لزوم اخذ موافقت مراجع ذی ربط ممکن است مجاز یا مجاز مشروط باشد. وزارت صنعت ، معدن و تجارت مکلف است فهرست کالاهای مجاز مشروط را اعلام نماید . فهرست کالاهای یارانه ای نیز با پیشنهاد وزارتخانه های امور اقتصاد و دارایی و صنعت ، معدن و تجارت تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.