مشاوره حقوقی دیه-وکلای تلفنی

مشاوره حقوقی دیه-وکلای تلفنی

مشاوره حقوقی دیه-وکلای تلفنی

مشاوره حقوقی دیه چه اهمیتی دارد؟ تعریف دیه چیست؟ چه مدارکی را بایستی برای مطالبه دیه مهیا کنیم؟ مراحل مطالبه دیه کدام است؟ هزینه مشاوره حقوقی دیه چقدر است؟ اینها سوالاتی هستند که شما را به پای خواندن این مقاله کشانده اند. در واقع دیه از جمله مهمترین مسائل حقوق کیفری ایران محسوب می گردد که قانونگذار نیز توجه ویژه ای به آن داشته است. در همین راستا قوانین و مقررات گوناگونی پیرامون آن وضع شده است. همچنین درصد بالایی از پرونده های کیفری موجود در دادگاه ها را اختلافات حقوقی مربوط به دیه تشکیل داده است. در همین راستا تصمیم گرفته ایم در یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکلای تلفنی ضمن پرداختن کامل به موضوع دیه با نحوه مشاوره حقوقی دیه در وکیل تلفنی نیز آشنا شویم. پس تا انتها در کنار ما باشید.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

دیه چیست؟

پیش از آنکه با نحوه مشاوره حقوقی دیه در موسسه حقوقی وکلای تلفنی آشنا شویم، بایستی ببینیم که منظور از دیه چیست؟ در واقع از نظر تمامی سیستم های حقوقی به ویژه سیستم حقوقی ایران هنگامی که خسارتی به فردی وارد می شود، شخص زیان زننده موظف است آن را برطرف کند. حال اگر این خسارت متوجه جان و مال طرف مقابل گردد، از اهمیت بیشتری نیز برخوردار خواهد بود. در همین راستا نهاد حقوقی دیه مطرح می شود.

پیرامون تعریف دیه، ماده 17 قانون مجازات اسلامی عنوان می کند: «دیه اعم از مقدر و غیرمقدر، مالی است که در شرع مقدس برای ایراد جنایت غیرعمدی بر نفس، اعضاء و منافع و یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد به موجب قانون مقرر می‌ شود». در نتیجه دیه اعم از اینکه مقدار آن مشخص شده باشد یا نشده باشد، در دو حالت به زیان دیده یا اولیای دم او پرداخت خواهد شد که عبارتند از:

  • جنایات غیر عمدی بر جان و جسم دیگری.
  • جنایات عمدی بر جسم و جان افراد دیگر در مواردی که امکان قصاص آنها وجود نداشته باشد.

 

 

محاسبه فوری دیه

 

برای مطالبه دیه چه مدارکی لازم است؟

یکی از مهمترین سوالاتی که متقاضیان مشاوره با وکیل دیه از ما می پرسند این است که برای گرفتن دیه چه مدارکی را بایستی مهیا کنیم؟ در پاسخ به این سوال بایستی بگوییم به صورت کلی نمی توان مدارک مشخصی را تعیین نمود. چرا که انواع دیه متفاوت است و با توجه به این انواع، مدارک لازم نیز متفاوت خواهد بود.

با این حال از جمله مهمترین مدارک لازم برای گرفتن دیه می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • مدارک هویتی زیان دیده از جمله کارت ملی یا شناسنامه و کپی آنها.
  • اصل گواهینامه زیان زننده، کارت خودرو و کارت ملی او و همچنین کروکی تصادف در مواردی که منشا گرفتن دیه، تصادف باشد.
  • نظریه پزشکی قانونی.
  • خلاصه پرونده بالینی زیان دیده در مواردی که به بیمارستان مراجعه شده است.
  • اوراق بازجویی از زیان زنندگان.
  • مدارک پزشکی مورد نیاز.

با توجه به اهمیتی که فراهم نمودن کامل مدارک لازم برای گرفتن دیه دارد، ما در موسسه حقوقی وکلای تلفنی امکان مشاوره حقوقی دیه را فراهم کرده ایم. در همین راستا شما می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.

 

 

سوال از وکیل کیفری تلفنی 

شکوائیه سرقت
مشاوره حقوقی محاسبه دیه
درباره ما

 

مراحل مطالبه دیه

یکی دیگر از پرسش هایی که متقاضیان مشاوره حقوقی دیه از وکیل دیه می پرسند، این است که مراحل مطالبه دیه کدام است؟ برای پاسخ به این سوال بایستی بگوییم، مراحل مطالبه دیه در دو مورد کلی تقسیم بندی می شود که عبارتند از:

  • مراحل مطالبه دیه جهت صدور رای دادگاه: در این مورد شما باید ابتدا با در دست داشتن اسناد و مدارک لازم به دادسرا مراجعه فرمایید. دادسرا پس از بررسی های ابتدایی شما را به نزد پزشکی قانونی فرستاده تا گواهی پزشک قانونی دریافت کنید. در نهایت نیز پرونده برای صدور رای به دادگاه خواهد رفت.
  • مراحل مطالبه دیه بعد از صدور رای دادگاه: پس از اینکه رای دادگاه صادر شد، زیان دیده بایستی برای انجام اجراییه اقدام کند. در اینگونه موارد، دیه یا به حساب صندوق دادگستری ریخته خواهد شد یا به حساب خود شخص زیان دیده.

فراموش نکنید که مراحل مطالبه دیه بسیار پیچیده و تخصصی هستند. در نتیجه مشاوره حقوقی با وکیل دیه نبایستی فراموش شود. لازم به ذکر است که خدمات حقوقی وکلای تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.

 

 

 

مطالبه دیه

 

 

مشاوره حقوقی دیه-وکلای تلفنی

همانطور که بارها در این مقاله اشاره داشتیم مشاوره حقوقی دیه برای حل و فصل اینگونه از اختلافات حقوقی بسیار مهم است. چرا که نهاد دیه به صورت مستقیم با جان، مال و جسم افراد سر و کار دارد. در نتیجه عدم اطلاعات کافی افراد برای حل و فصل اینگونه از پرونده ها می تواند منجر به از دست رفتن حقوقشان شود. از طرفی مقررات مربوط به دیه از جمله سخت ترین مقررات حقوقی هستند که تنها وکیل دیه بر آنها مسلط است. پس با توجه به اهمیت این موضوع ما در موسسه حقوقی وکلای تلفنی امکان مشاوره حقوقی تلفنی را برای شما عزیزان فراهم کرده ایم.

 

هزینه مشاوره حقوقی دیه

یکی از نکات مهمی که پیرامون مشاوره حقوقی دیه وجود دارد، هزینه آن است. این هزینه به قدری مهم است که برخی از افراد به خاطر مبالغ بالا از آن صرف نظر می کنند. به همین خاطر ما در موسسه حقوقی وکلای تلفنی با توجه به اهمیت مشاوره حقوقی دیه و همچنین فراهم کردن امکان بهره مندی تمامی اقشار جامعه از خدمات موسسه حقوقی خود، هزینه مشاوره حقوقی دیه را به نحو مقرون به صرفه و ارزان تعیین کرده ایم. همچنین علاوه بر این، امکان مشاوره حقوقی انلاین و رایگان را برای افراد بی بضاعت در نظر گرفته ایم.

 

 

 

 

 


سوالات متداول

نظرات

مهران رمضان پناه

سلام؛ دیه یا خون‌بها از قوانین اسلام است و بر اساس تعاریف فقهی، مال یا پولی است که به سبب کشتن انسان یا نقص عضو به کسی که صدمه دیده‌است یا به بازماندگان او پرداخت می‌شود. در تعریف حقوقی دیه کیفر نقدی است که از مجرم به نفع مجنی‌علیه یا قائم مقام او گرفته شود. میزان دیه از سوی شارع (دادگاه) برای جنایت تعیین شده‌است.


مجید شیخی

با سلام و احترام به نظره من در واقع دیه از جمله مهمترین مسائل حقوق کیفری ایران محسوب می گردد که قانونگذار نیز توجه ویژه ای به آن داشته است. موفق باشید


رفعتی

دیه، یکی از مجازات های پیش بینی شده در قانون بوده و مبلغی است که در جنایات غیر عمد وارده بر اعضای بدن و جان افراد یا در مواقعی که امکان قصاص نیست یا با دیه، مصالحه شده، پرداخت می شود. دیه نفس، دیه اعضا و دیه منافع، انواع دیه هستند. جنایات غیر عمد بر جان و جسم اشخاص و جرایم عمدی که به هر دلیل، امکان قصاص نیست، موارد پرداخت دیه می باشند


وحید فراست

دیه به هیچ عنوان مشمول مرور زمان نمی گیرد و می توان در آینده هم مطالبه نمود


یاسمن‌ مرادی پور

سلام وقت بخیر. سوالی داشتم از خدمت وکیل های محترم... شوهرم با موتورسیکلت با شخص دیگری با خودروی سواری بوده تصادف می‌کنه.راننده خودرو مقصر شناخته شده. با توجه به اینکه تمامی هزینه های درمان و معالجه در تصادفات جرحی رایگان هست.اما متاسفانه برای عمل جراحی و خرید پلاتین شوهرم ناچارا مجبور به خرید پلاتین به مبلغ ۳۵ میلیون شدیم. برابر قانون مسولیت مدنی مطالبه این هزینه از راننده مقصر حادثه امکان پذیر هست یا صرفاً دیه تعیینی که توسط بیمه پرداخت می شه بهش تعلق می گیره؟ ممنون میشم اگر  راهنمایی بفرمائید و یه سوال دیگه هم‌که دارم فرق دیه با آرش چی هست یکین؟ الان به شوهر من بخواهیم خسارت مطالبه کنیم باید چجوری مطالبه کنیم؟ دادگاه چی بگیم‌به نفعمون حکم بده


آزاده

دیه، یکی از مجازات های پیش بینی شده در قانون بوده و مبلغی است که در جنایات غیر عمد وارده بر اعضای بدن و جان افراد یا در مواقعی که امکان قصاص نیست یا با دیه، مصالحه شده، پرداخت می شود. دیه نفس، دیه اعضا و دیه منافع، انواع دیه هستند. جنایات غیر عمد بر جان و جسم اشخاص و جرایم عمدی که به هر دلیل، امکان قصاص نیست، موارد پرداخت دیه می باشند.


الهه بابایی

نهاد دیه به صورت مستقیم با جان، مال و جسم افراد سر و کار دارد. در نتیجه عدم اطلاعات کافی افراد برای حل و فصل اینگونه از پرونده ها می تواند منجر به از دست رفتن حقوقشان شود. از طرفی مقررات مربوط به دیه از جمله سخت ترین مقررات حقوقی هستند که تنها وکیل دیه بر آنها مسلط است


محمد نوربخش

در قانون مجازات اسلامی ماده 17 دیه زا اینگونه تعریف نموده که دیه اعم از مقدر و غیرمقدر، مالی است که در شرع مقدس برای ایراد جنایت غیرعمدی بر نفس، اعضاء و منافع و یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد به موجب قانون مقرر می‌ شود». در نتیجه دیه اعم از اینکه مقدار آن مشخص شده باشد یا نشده باشد، در دو حالت به زیان دیده یا اولیای دم او پرداخت خواهد شد


M.j sheykhi

ماده 17 قانون مجازات اسلامی عنوان می کند: «دیه اعم از مقدر و غیرمقدر، مالی است که در شرع مقدس برای ایراد جنایت غیرعمدی بر نفس، اعضاء و منافع و یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد به موجب قانون مقرر می‌ شود». در نتیجه دیه اعم از اینکه مقدار آن مشخص شده باشد یا نشده باشد، در دو حالت به زیان دیده یا اولیای دم او پرداخت خواهد شد که عبارتند از: جنایات غیر عمدی بر جان و جسم دیگری. جنایات عمدی بر جسم و جان افراد دیگر در مواردی که امکان قصاص آنها وجود نداشته باشد.


امین حسنوند

نهاد دیه به صورت مستقیم با جان، مال و جسم افراد سر و کار دارد. در نتیجه عدم اطلاعات کافی افراد برای حل و فصل اینگونه از پرونده ها می تواند منجر به از دست رفتن حقوقشان شود. از طرفی مقررات مربوط به دیه از جمله سخت ترین مقررات حقوقی هستند که تنها وکیل دیه بر آنها مسلط است


محمد مومني

دیه به معنای مالی است که به عنوان جبران خسارت ناشی از صدمات بدنی یا فوت به فرد آسیب‌دیده پرداخت می‌شود. این مبلغ بر اساس نوع جرم (عمدی یا غیرعمدی) و شدت آسیب تعیین می‌گردد و هر سال توسط رئیس قوه قضائیه اعلام می‌شود


وحید قلی پور عباسی

تعریف دیه طبق ماده ۴۴۵ قانون مجازات اسلامی عبارت است از:(دیه مقدار مال معینی است که در شرح مقدس به سبب جنایت غیر عمدی بر نفس، عضو، منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، تعیین شده است.) این موضوع برگرفته  از قاعده “لاضرر و لاضرار” می باشد که یکی از اصول حقوقی اسلامی است و دارای تأثیر بسیار زیادی بر حقوق جزایی و حقوق مدنی در ایران و دیگر کشورهای اسلامی است. این اصل به این معنی است که هیچ فردی نباید به طور عمد یا غیرعمد به دیگران آسیب برساند. اگرچه این اصل به شدت توصیف می‌کند که چگونه باید در جامعه رفتار کرد، اما همچنان ممکن است برخی افراد این اصل را نادیده گرفته و خساراتی را به افراد وارد کنند. مجازات دیه از جنبه‌های مختلف قابل تقسیم به اقسام مختلف است. اقسام دیه عبارتند از: دیه مقدر: در این حالت، میزان دیه برای نوع خاصی از آسیب‌ها و خسارات، توسط قانون یا مقررات رسمی مشخص می‌شود. به عبارت دیگر، میزان دیه برای صورت‌های خاصی از آسیب‌ها تعیین و مشخص شده است. دیه غیرمقدر: در این حالت، میزان دیه توسط قانون یا مقررات رسمی مشخص نشده و به صورت شخصی و براساس تحلیل‌های کارشناسی پزشکی قانونی و تصمیم قاضی دادگاه تعیین می‌شود. این اقسام دیه به منظور رسیدگی به مواردی که میزان دیه برای آن‌ها در قوانین مشخص نشده است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. دیه قتل: که یک مفهوم مهم در قانون جزایی ایران است. این مفهوم به معنای جبران مالی خسارت جانی است که یک شخص به دیگری وارد کرده و به عنوان جبران برای خسارت ناشی از قتل مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به قوانین جمهوری اسلامی ایران، میزان دیه قتل برای زن و مرد اختلاف دارد و توسط قوه قضائیه یا قانونگذاری مشخص می‌شود. این میزان مشخصه توسط مقامات قضائی اعلام شده و به عنوان مبلغ کامل جبران خسارت جانی تعیین می‌شود.بنابراین، در صورت وقوع قتل، مجرم مطابق با قوانین مربوطه موظف است دیه قتل را به خانواده مقتول پرداخت کند، و این دیه توسط نهادهای قضایی معین می‌شود و براساس قوانین و مقررات مشخصی تعیین می‌شود. دیه اعضای بدن: در سیستم دیه اعضای بدن، اصل تعیین مقدار دیه به این صورت است که اگر کسی با هدف عمدی یا غیرعمدی به فردی آسیب وارد کند، موظف به پرداخت دیه معین می‌شود. به عنوان مثال، اگر آسیب به یک عضو واحد که فقط یکی از آن وجود دارد (مانند دست) وارد شود، فرد مجبور است دیه کامل را پرداخت کند. همچنین، در صورتی که مثلاً یک چشم آسیب ببیند، مقدار دیه به نصف از مبلغ کامل کاهش می‌یابد و فرد مجرم موظف به پرداخت این نصف دیه می‌شود. این نظام به عنوان جبران خسارات جسمانی و تشویق به پیشگیری از آسیب‌ها عمل می‌کند. دیه منافع اعضا: در قوانین مجازات اسلامی، مفهوم دیه منافع اعضا به معنای تعیین یک مبلغ پولی است که مجرم ملزم به پرداخت آن به فردی است که به علت اقدام مجرمانه، منافع یکی از حواس یا اعضای حسی یک فرد را از دست داده است. به عبارت دیگر، فرد مجرم موظف به پرداخت دیه منافع اعضا خواهد بود.برای مثال، اگر شخصی توسط فردی آسیب نرسیده اما حواس یا حس شنوایی آن فرد از بین رفته باشد، مجرم ملزم به پرداخت دیه منافع اعضا مرتبط با حس شنوایی خواهد بود. این شامل دیه عقل، دیه بینایی، دیه بویایی، دیه شنوایی و سایر حواس و اعضای حسی مشخص شده در قانون مجازات اسلامی می‌شود. دیه جراحات: در صورتی که فردی به صورت عمدی یا غیرعمدی جراحتی به فرد دیگری وارد کند، قانون مجازات اسلامی معین کرده که مجرم موظف به پرداخت دیه جراحات به آن فرد خواهد بود. مقدار دیه جراحات بر اساس میزان جراحت وارده به فرد مجروح تعیین می‌شود که توسط پزشکان قانونی با تشخیص مناسب انجام می‌شود. این دیه شامل خسارات کمتری نظیر خراش، کبودی، و تورم است.با این تعیین مبلغ دیه جراحات، هدف از این سیاست جبران خسارت‌های جسمانی و تحمیل هزینه‌های مالی بر مجرم می‌باشد.


حسینی

با سلام زمان پرداخت دیه در حوادث رانندگی حسب قانون مجازات اسلامی و قوانین بیمه و آیین نامه ی اجرایی آنها ،بایستی به روز بوده و ملاک زمان پرداخت است نه زمان مطالبه


قائنی

دیه در حقوق ایران مبلغی است که برای جبران خسارت ناشی از جرم یا آسیب‌های جسمانی به فرد آسیب‌دیده پرداخت می‌شود. این مبلغ بر اساس نوع آسیب، جنسیت، سن و شرایط دیگر متغیر است. طبق قانون مجازات اسلامی ایران، دیه به دو نوع "دیه کامل" و "دیه معادل" تقسیم می‌شود. دیه کامل برای کسانی است که دچار آسیب‌های جدی‌تری مانند مرگ یا نقص عضو به طور کامل شوند. دیه معادل در مواردی استفاده می‌شود که آسیب به میزان کمتری باشد. دیه برای مردان و زنان متفاوت است، به طور معمول دیه زن نصف دیه مرد است، مگر در موارد خاص که تفاوت‌هایی وجود دارد. میزان دیه بر اساس نرخ‌های سالیانه که توسط دولت تعیین می‌شود، مشخص می‌شود. علاوه بر آن، دیه شامل هزینه‌های درمانی، پزشکی و جبران آسیب‌های روحی نیز می‌باشد. دیه باید در صورت امکان از سوی مجرم به قربانی پرداخت شود و در صورت عدم توانایی مجرم، ممکن است از منابع عمومی یا تأمین اجتماعی پرداخت گردد.


قائنی

دیه در حقوق ایران مبلغی است که برای جبران خسارت ناشی از جرم یا آسیب‌های جسمانی به فرد آسیب‌دیده پرداخت می‌شود. این مبلغ بر اساس نوع آسیب، جنسیت، سن و شرایط دیگر متغیر است. طبق قانون مجازات اسلامی ایران، دیه به دو نوع "دیه کامل" و "دیه معادل" تقسیم می‌شود. دیه کامل برای کسانی است که دچار آسیب‌های جدی‌تری مانند مرگ یا نقص عضو به طور کامل شوند. دیه معادل در مواردی استفاده می‌شود که آسیب به میزان کمتری باشد. دیه برای مردان و زنان متفاوت است، به طور معمول دیه زن نصف دیه مرد است، مگر در موارد خاص که تفاوت‌هایی وجود دارد. میزان دیه بر اساس نرخ‌های سالیانه که توسط دولت تعیین می‌شود، مشخص می‌شود. علاوه بر آن، دیه شامل هزینه‌های درمانی، پزشکی و جبران آسیب‌های روحی نیز می‌باشد. دیه باید در صورت امکان از سوی مجرم به قربانی پرداخت شود و در صورت عدم توانایی مجرم، ممکن است از منابع عمومی یا تأمین اجتماعی پرداخت گردد.


ثبت دیدگاه شما

فرم درخواست مشاوره حقوقی

مطالب مرتبط

شکایت از طلافروشی

طلا و جواهرات همواره به عنوان یکی از ارزشمندترین دارایی های مادی و نمادی از پس ا

مطالبه دیه تصادف به کمک وکیل

در دنیای پرشتاب امروز، تصادفات رانندگی به یکی از شایع ترین حوادث در سطح جامعه تب

امر آمر قانونی در قانون مجازات اسلامی

نظام حقوقی هر کشور بر مبنای اصول و قواعدی استوار است که حقوق و تکالیف شهروندان،

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.