تعریف دعاوی خانواده

تعریف دعاوی خانواده

تعریف دعاوی خانواده

اهمیت دعاوی خانواده در ایران از نقش بسیار پر رنگ خانواده در تربیت و فرهنگ سازی افراد ناشی می شود. پیشگیری از بروز اختلافات خانوادگی بسیار اهمیت دارد. لازم است برای پیشبرد دعاوی خانواده خود، مشاوره حقوقی خانواده داشته باشید. موسسه حقوقی وکلای تلفنی این شرایط را برای شما فراهم کرده است.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

تعریف دعاوی خانواده از زبان وکیل

در جوامع انسانی، مهم ترین نهاد، خانواده است. افراد از بدو تولد در این محیط قرار می گیرند و رفته رفته برای حضور در جامعه آماده می شوند. بنابراین حفظ بنیان خانواده برای هر جامعه ای ضروری است. دعاوی خانواده نیز در قانون و جامعه اهمیت بسزایی دارند و همواره هدف نهایی آنها، حفظ کیان خانواده بوده است. دعوای خانوادگی همان طور که از عنوان آن مشخص است، به حل و فصل اختلافات خانوادگی می پردازد. به عبارت دیگر هنگامی که خانواده ای تشکیل می شود، افراد خانواده نسبت به یکدیگر حقوق و تکالیفی دارند.

این حقوق و تکالیف باعث ایجاد روابطی بین افراد در محیط خانواده می شود که باید به نحوی باشد که عدالت برای همه افراد خانواده رعایت شود. طرفین دعوا در دعاوی خانواده تحت عناوین خواهان و خوانده می توانند مادر، پدر و یا فرزندان آن ها باشند. در دعاوی خانواده روابط و مشکلات هر فرد با فرد دیگر قابلیت بررسی دارد اما معمولاً آنچه فراوانی بیشتری در دادگاه ها دارد، مربوط به اختلافات در روابط زوجه و زوج است. این قسم از دعاوی می تواند حقوق فرزندان را هم تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین اهمیت آن از سایر دعاوی خانواده بیشتر می باشد.

 

 

عمده دعاوی خانواده در دادگاه های ایران

یکی از مهم ترین دعاوی خانواده در ایران، دعوای انحلال عقد نکاح است که به معنی پایان دادن به عقد ازدواج و زندگی زناشویی است. این مسئله از طرق مختلف امکان پذیر است؛ طلاق به درخواست مرد یا به درخواست زن، طلاق توافقی، فوت یکی از زوجین، بطلان یا فسخ عقد نکاح و بذل مدت. لازم به ذکر است که مورد آخر خاص ازدواج موقت است و در ازدواج دائم مطرح نمی شود. چنانچه درباره ازدواج موقت نیاز به راهنمایی تخصصی دارید، می توانید با وکلای مجرب ما مشاوره حقوقی داشته باشید.
دعاوی خانواده دیگری هم در دادگاه های ایران محل بحث است که از آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • مطالبه و اجرای مهریه که از دو طریق می توان برای وصول آن اقدام کرد؛ مراجعه به دادگاه و تقدیم دادخواست مطالبه مهریه و یا مراجعه به اداره ثبت اسناد رسمی و تقاضای وصول مهریه از اموال ثبت شده شوهر.
  • اجازه ازدواج مجدد برای زوج.
  • نفقه زن.
  • حضانت فرزندان.
  • شروط ضمن عقد نکاح
  • الزام به تمکین زن و اثبات نشوز. لازم است بدانید چنان چه زوجه تمکین نکند و ناشزه بودن وی ثابت شود، نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد و همچنین مرد می تواند درخواست ازدواج مجدد کند.
  • مطالبه و پس گرفتن جهیزیه.
  • اجرت المثل ایام زوجیت.
  • اثبات و نفی نسب

 

 

 

دعاوی خانواده

 

اهمیت داشتن وکیل در دعاوی خانواده

همانطور که دانستیم دعاوی خانواده از تعدد بالایی برخوردارند و هر کدام تاثیر بسیاری را در زندگی طرفین دعوا می گذارد. بنابراین لازم است افراد در این دعاوی همه جوانب را در نظر بگیرند و با احتیاط رفتار کنند. اهمیت داشتن بهترین وکیل خانواده غیر قابل انکار است. ایشان با به دست آوردن شناخت نسبت به شما و شرایطتان و همچنین با در نظر گرفتن منافع شما، پروسه پرونده را به شکلی دنبال می کنند که شما شاهد بهترین نتیجه خواهید بود. شما می توانید برای دریافت مشاوره حقوقی انلاین و رایگان با ما در ارتباط باشید.

 

 

دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی خانواده

اهمیت دعاوی خانواده و تعدد و فراوانی آن باعث شده است که قانونگذار برای این دعاوی، دادگاه جداگانه ای را در نظر بگیرد. در این صورت علاوه بر اینکه پای خانواده ها به دادگاه های دیگر باز نمی شود، اختلافات به شکل تخصصی تر حل و فصل می شود. ماده چهارم قانون حمایت خانواده، دادگاه خانواده را مرجع صالح رسیدگی به دعاوی خانواده می داند. پس تنها مرجع صالح، دادگاه خانواده است و اگر افراد به دادگاه دیگری مراجعه کردند، دادگاه مذکور موظف است قرار امتناع از رسیدگی صادر کند و پرونده را به دادگاه خانواده ارجاع دهد تا در آنجا مورد بررسی قرار گیرد.

 

 

 

ارتباط در واتس اپ

 

رزرو نوبت مشاوره با وکیل خانواده

در دعاوی خانواده آنچه اهمیت بسزایی دارد، گرفتن مشاوره حقوقی خانواده است. از این طریق شما می توانید ابهامات خود درباره هر آنچه مربوط به دعواهای خانوادگی است را برطرف کنید و هر سوالی که ذهن شما را مشغول کرده است از ما بپرسید. سایت ما به صورت 24 ساعته و انلاین پاسخگوی شما عزیزان خواهد بود. برای گرفتن مشاره حقوقی تلفنی لازم است در لینک مربوطه نوبت خود را رزرو کنید.
پس از وارد شدن به  لینک بالا از طریق کارت به کارت یا به طور انلاین هزینه مشاوره حقوقی را برای هر چند زمانی که لازم دارید، پرداخت کنید و سپس فیش واریز را با زدن بر روی لوگوی واتساپ از طریق این برنامه برای ما ارسال کنید تا ظرف مدت ۵ دقیقه بهترین وکیل دعاوی خانواده با شما تماس بگیرد.
لازم است بدانید هزینه مشاوره حقوقی تلفنی بر اساس دقایق تماس و طبق چارت مشخصی که در سایت ما قابل رویت است، می باشد.

 

 

حق الوکاله وکیل خانواده

حق الوکاله دعاوی خانواده مانند سایر دعاوی معمولاً بین موکل و وکیل به توافق می رسد و مبلغ آن را طرفین مشخص می کنند. اما اگر این توافق صورت نگیرد، حق الوکاله وکیل بر اساس تعرفه قانونی حساب می شود. این حق الوکاله در دعاوی کیفری، مالی یا غیر مالی و امور حسبی متفاوت است.
نرخ تعرفه حق الوکاله دعاوی خانواده، حداقل پنج میلیون ریال و حداکثر دویست میلیون ریال می باشد. البته همان طور که گفته شد توافق طرفین به مبلغی بیش از آن چه تعرفه قانونی است، ممکن و معتبر است.

 

 

 

مشاوره حقوقی طلاق 
مشاوره حقوقی مهریه
وکیل دادگستری خانواده
مشاوره حقوقی خانواده
درباره ما 

 


سوالات متداول

نظرات

معراج فرجی

مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی خانواده، دادگاه خانواده است و اگر افراد به دادگاه دیگری مراجعه کردند، دادگاه مذکور موظف است قرار امتناع از رسیدگی صادر کند و پرونده را به دادگاه خانواده ارجاع دهد تا در آنجا مورد بررسی قرار گیرد به استثنای ترک نفقه که وصف کیفری دارد


سهند مهدی پور

سلام اهمیت دعاوی خانواده و تعدد و فراوانی آن باعث شده است که قانونگذار برای این دعاوی، دادگاه جداگانه ای را در نظر بگیرد. در این صورت علاوه بر اینکه پای خانواده ها به دادگاه های دیگر باز نمی شود، اختلافات به شکل تخصصی تر حل و فصل می شود. ماده چهارم قانون حمایت خانواده، دادگاه خانواده را مرجع صالح رسیدگی به دعاوی خانواده می داند. پس تنها مرجع صالح، دادگاه خانواده است و اگر افراد به دادگاه دیگری مراجعه کردند، دادگاه مذکور موظف است قرار امتناع از رسیدگی صادر کند و پرونده را به دادگاه خانواده ارجاع دهد تا در آنجا مورد بررسی قرار گیرد


محسن حاجی آبادی

طالبه و اجرای مهریه که از دو طریق می توان برای وصول آن اقدام کرد؛ مراجعه به دادگاه و تقدیم دادخواست مطالبه مهریه و یا مراجعه به اداره ثبت اسناد رسمی و تقاضای وصول مهریه از اموال ثبت شده شوهر


سپیده کرمی

با سلام،منظور از دعاوی خانوادگی به طور کلی آن قسم از دعاوی است که مربوط به کانون خانواده می شود . بر این اساس ، هر گونه دعوایی که در دادگاه مطرح می شود که مربوط به افراد ، به عنوان عضوی از کانون خانوادگی می شود را می توان نوعی از دعاوی خانوادگی محسوب کرد . به عنوان مثال ، زمانی که زن و مردی به عقد هم در می آیند ، یکسری از حقوق و تکالیف به عهده آنها قرار می گیرد که در صورت عدم انجام آنها ، دعوای خانواگی مطرح می شود . یا مثلا ، زمانی هم که والدین صاحب فرزند می شوند ، تنظیم روابط آنها با فرزندانشان جزء روابط خانواده محسوب می شود .


بشیر علی پاریاد

با سلام . بشترین دعاوی خانوادگی مربوط به طلاق است که با توجه به این که از سوی زوج مطرح بشود یا زوجه و یا به صورت توافقی اثار متفاوتی دارد که با ید در این خصوص با وکلای دادگستری مشورت گردد


محمد مهدی احمدی

در جوامع انسانی، خانواده یا فامیل (به فرانسوی: famille) به گروهی از افراد گفته می‌شود که با یکدیگر از طریق هم‌خونی، تمایل سببی، یا مکان زندگی مشترک وابستگی دارند. خانواده در بیشتر جوامع، نهاد اصلی جامعه‌پذیری کودکان است. سازمان ملل متحد (۱۹۹۴) نیز در آمار جمعیتی خود، خانواده را چنین تعریف می‌کند:«خانواده یا خانوار به گروه دو یا چند نفره‌ای گفته می‌شود که باهم زندگی می‌کنند، درآمد مشترک برای غذا و دیگر ضروریات زندگی دارند و از طریق خون، فرزندخواندگی یا ازدواج، با هم نسبت دارند


محسن جعفری

دعاوی خانواده از تعدد بالایی برخوردارند و هر کدام تاثیر بسیاری را در زندگی طرفین دعوا می گذارد. بنابراین لازم است افراد در این دعاوی همه جوانب را در نظر بگیرند و با احتیاط رفتار کنند. اهمیت داشتن بهترین وکیل خانواده غیر قابل انکار میباشد


فریبرز ذوالفقاری

با سلام مهم ترین دعاوی خانواده در ایران، دعوای انحلال عقد نکاح است که به معنی پایان دادن به عقد ازدواج و زندگی زناشویی است. این مسئله از طرق مختلف امکان پذیر است؛ طلاق به درخواست مرد یا به درخواست زن، طلاق توافقی، فوت یکی از زوجین، بطلان یا فسخ عقد نکاح و بذل مدت. لازم به ذکر است که مورد آخر خاص ازدواج موقت است و در ازدواج دائم مطرح نمی شود. چنانچه درباره ازدواج موقت نیاز به راهنمایی تخصصی دارید، می توانید با وکلای مجرب ما مشاوره حقوقی داشته باشید. دعاوی خانواده دیگری هم در دادگاه های ایران محل بحث است که از آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد؛ مطالبه و اجرای مهریه که از دو طریق می توان برای وصول آن اقدام کرد؛ مراجعه به دادگاه و تقدیم دادخواست مطالبه مهریه و یا مراجعه به اداره ثبت اسناد رسمی و تقاضای وصول مهریه از اموال ثبت شده شوهر


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.