ماده ۱ -به منظور حل اختلاف و صلح و سازش بین اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی شوراهای حل اختلاف که در این قانون به اختصار «شورا» نامیده می شوند، زیر نظر قوه قضائیه و با شرایط مقرر در این قانون تشکیل می گردند.
ماده ۲ -برنامه ریزی و راهبری شوراها توسط مرکز حل اختلاف که در این قانون به اختصار «مرکز» نامیده میشود انجام می گیرد.
تبصره - مرکز زیر نظر رئیس قوه قضائیه اداره می شود و رئیس مرکز با حكم رئيس قوه قضائیه منصوب می شود. ماده ۳ -حوزه فعالیت شوراها تابع حوزه قضائی بخش یا شهرستان مربوط است.
تبصره ۱ -شعب شوراها در شهرها و در صورت لزوم در مراکز دهستانها و روستاها به تشخیص رئیس قوه قضائیه به تعداد لازم تشکیل می گردد. رئیس قوه قضائیه میتواند این امر را به رئیس مرکز تفویض کند.
در حوزه قضائی بخش ،وظایف و اختیارات و صلاحیتهای دادگاه صلح می تواند بر عهده دادگاه بخش باشد که بر اساس احکام این قانون رسیدگی می کند.
ریاست و نظارت دادگاههای صلح و شوراهای حل اختلاف در ا استان اساس آیین نامه ماده (٤٠) این قانون تعیین میشود.
تبصره ۱ - قوه قضائیه میتواند افرادی را که به موجب این قانون استخدام میشوند همزمان در شعب دادگاههای صلح و همچنین شعب شوراها به جای کارکنان فعلی شوراها بکارگیری نماید.
تبصره ۲ -سوابق اشتغال در شورا به حداکثر سن قانونی اضافه می شود.
تبصره ٣- منابع مالی مورد نیاز برای استخدام موضوع این ماده، از محل اعتبارات مصوب مرکز و همچنین از محل درآمدهای اختصاصی موضوع ماده (۳۸) و افزایش درآمدهای حاصل از اجرای مواد ،(۱۲) (١٤) و (۱۹) و کاهش هزینه های ماده (۵) این قانون تأمین می شود.
تبصره ٤ _دولت مکلف است شناسه استخدام اشخاص موضوع این ماده را در اختیار قوه قضائیه قرار دهد.
تبصره ۵ -از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون عضویت جدید در شوراهای حل اختلاف، افتخاری، داوطلبانه و تبرعی بوده و هرگونه استخدام و بکارگیری اعضای جدید تحت هر عنوان در شوراها و پرداخت هرگونه حق بیمه برای آنها ممنوع است. مرکز میتواند صرفاً به تناسب فعالیت از آنها تقدیر به عمل آورد.
تبصره ٦- قوه قضائیه مجاز است از بازنشستگان دستگاههای اجرائی از جمله بازنشستگان قوه قضائیه به عنوان عضو در شوراها استفاده نماید.
١-متدین به دین مبین اسلام و مذهب رسمی کشور
تبصره -در مواردی که طرفین یا اطراف دعوی از پیروان سایر مذاهب مصرح در اصل دوازدهم (۱۲) قانون اساسی باشند ،تدین به دین مبین اسلام کفایت میکند.
٢-تابعیت جمهوری اسلامی ایران
٣-التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ولایت مطلقه فقیه
۴-دیانت امانت و صحت عمل و اشتهار به آنها
۵ -عدم استفاده از مشروبات الکلی و عدم استعمال و اعتیاد به مواد مخدر یا روانگردان
٦- دارا بودن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت (دائم یا موقت)از خدمت وظیفه عمومی برای مشمولان
٧-دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی یا سطح دو حوزه علمیه برای تمام اعضای شعب شهری شورا و مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر برای عضویت در شعب روستایی شورا
تبصره -برای اشخاصی که سابقه عضویت در شوراهای حل اختلاف تا قبل از تصویب این قانون را داشته اند شرط حداقل مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر برای عضویت در شعب روستایی شورا اعمال نمی شود.
٨- داشتن حداقل سی سال سن که برای دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر پنج سال از میزان یادشده کسر می شود.
۹- نداشتن سابقه محکومیت مؤثر کیفری و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی
۱۰ -متأهل بودن
۱۱- داشتن شرایط مذکور در بند «ز» ماده (٤٢) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸٦/۷/۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی
۱۲ -سابقه سکونت در حوزه شورا حداقل به مدت شش ماه شمسی و تداوم سکونت در آن حوزه پس از عضویت در شورا
۱۳- نداشتن سوء سابقه امنیتی و عدم وابستگی به گروههای غیرقانونی
١٤ - مؤثر نبودن در تحکیم رژیم سابق و عدم وابستگی به آن
تبصره ۱ -اعضای شورای حل اختلاف اقلیتهای دینی موضوع اصل سیزدهم (۱۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید متدین به دین خود باشند.
تبصره ۲ -برای عضویت در شورا دارندگان مدرک حوزوی و یا دارندگان مدرک دانشگاهی در رشته حقوق یا الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی در اولویت هستند و حداقل یک نفر از اعضای شعب شهری شورا باید از میان دارندگان مدارک تحصیلی یاد شده باشد
میان دارندگان مدارک تحصیلی یادشده باشد.
تبصره ۳ احراز شرایط مذکور در این ماده توسط مرکز انجام میشود.
کانون های وکلا یا مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه) کارشناسان رسمی دادگستری نیروهای نظامی انتظامی و اطلاعاتی اعم از نیروهای وزارت اطلاعات سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حراست و حفاظت دستگاههای اجرائی صاحبان امتیاز خدمات الکترونیک قضائی و سردفتران داوران و میانجی گران در زمان اشتغال حق عضویت در شورا را ندارند.
۱ -اختلاف در اصل ،نکاح اصل ،طلاق بطلان نکاح فسخ و انفساخ نکاح بذل مدت و انقضای آن ،رجوع ،نسب، ولایت قهری و قیمومت
۲ -اختلاف در اصل وقفیت و وصیت و تولیت
٣- دعاوی راجع به . حجر و ورشکستگی
٤- دعاوی راجع به وجوه و اموال عمومی و دولتی و انفال
۵-اموری که به موجب قوانین دیگر در صلاحیت مراجع اختصاصی یا مراجع قانونی غیر دادگستری میباشد.
١- دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ( ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال
تبصره - رئیس قوه قضائیه میتواند نصاب مذکور در این بند را هر سه سال یکبار با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام میشود تعدیل کند.
۲- دعاوی حقوقی تصرف عدوانی مزاحمت و ممانعت از حق
٣-دعاوی راجع به جهیزیه مهریه و نفقه تا نصاب مقرر در بند (۱) این ماده در صورتی که مشمول ماده (۲۹) قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۱نباشد.
۴-دعاوی و درخواستهای مربوط به تخلیه عین مستأجره و تعديل اجاره بها بجز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه
اعتراض به رای دادگاه در 30 دقیقه |
مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری |
مشاوره حقوقی امور اداری یا دولتی |
درباره ما |
۵- اعسار از پرداخت محکوم به در صورتی که دادگاه صلح نسبت به اصل
دعوا رسیدگی کرده باشد.
٦- حصر ورثه، تحریر ترکه، مهر و موم و رفع آن
تأمین دلیل
٧-تقاضای سازش موضوع ماده (١٨٦) قانون آیین دادرسی دادگاههای
٨-عمومی و انقلاب در امور مدنی) مصوب
۱۳۷۹/۱/۲١
۹- جنبه عمومی و خصوصی کلیه جرائم غیر عمدی ناشی از کار یا
تصادفات رانندگی
١٠ -جرائم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه هفت و هشت
۱۱ -دعاوی اصلاح شناسنامه استرداد شناسنامه، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی (به استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است)، الزام به . اخذ پایان کار اثبات ،رشد الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام
تبصره ۱- به کلیه جرائم مذکور در این ماده مستقیماً و بدون نیاز به کیفرخواست در دادگاه صلح رسیدگی می شود.
تبصره ۲ -دادگاه صلح با حضور رئیس یا دادرس علی البدل رسميت می یابد. دادگاه صلح با رضایت طرفین پرونده را برای حصول سازش به عضو یا اعضای شورا که در دادگاه مستقر میباشند یا شعبه شورای حل اختلاف یا میانجی گری ارجاع میدهد چنانچه حداکثر ظرف دو ماه موضوع منتهی به سازش شود، مراتب صورتجلسه و جهت اتخاذ تصمیم به قاضی دادگاه صلح اعلام می شود تا طبق مقررات اقدام کند در صورت عدم حصول سازش قاضی دادگاه صلح مطابق قانون به موضوع رسیدگی کرده و مبادرت به صدور رأی می نماید.
تبصره ٣- دادگاه صلح میتواند در ساعات غیر اداری و یا در روزهای تعطیل نیز به دعاوی رسیدگی نماید و استقرار آن در محل شورای حل اختلاف بلامانع است.
تبصره ٤- در صورت حدوث اختلاف بین دادگاههای صلح و همچنین سایر مراجع قضائی و غیر قضائی به ترتیب زیر اقدام می شود:
الف -در مورد دادگاههای صلح واقع در حوزه های قضائی شهرستانهای یک استان و نیز اختلاف دادگاه بين صلح با دادسراها یا دادگاههای حقوقی یا کیفری یا بخش حوزه قضائی یک استان حل اختلاف با دادگاه تجدید نظر آن استان است.
اختلاف
ب -در مورد دادگاههای صلح واقع در حوزه های قضائی دو استان و نیز بین دادگاه صلح و دادسراها یا دادگاههای حقوقی یا کیفری یا بخش حوزه قضائی در استان حل اختلاف با شعبه اول دادگاه تجدید نظر استانی است که مرجع قضائی آن استان آخرین قرار عدم صلاحیت را صادر نموده است.
پ- در مواردی که دادگاه صلح به صلاحیت مراجع غیر قضائی ،از خود نقی صلاحیت کند ،پرونده برای تعیین صلاحیت به دادگاه تجدید نظر استان ارسال می شود، تشخیص آن مرجع لازم الاتباع است.
تبصره ۵- آرای دادگاه صلح، قطعی است مگر در موارد زیر که قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر استان است.
الف -دعاوی موضوع بند (۱) این ماده در صورتی که خواسته بیشتر ازنصف نصاب مذکور در آن بند باشد.
ب -موارد موضوع بند (۹) این ماده نسبت به دیه یا ارش، در صورتی که میزان یا جمع آنها بیش از یک دهم دیه کامل یا معادل آن باشد.
پ-موارد مذکور در بندهای (۲)، (۳) و (٤) این ماده ت موارد موضوع بند (۵) این ماده مشروط به اینکه اصل دعوا قابل اعتراض باشد.
ت - جنبه عمومی جرائم غیر عمدی موضوع بند (۹) در صورتی که مجازات قانونی آن درجه شش یا بیشتر باشد. ج- جرائم عمدی تعزیری که مجازات قانونی آنها حبس درجه هفت باشد.
١- کلیه امور مدنی و حقوقی
۲- جنبه خصوصی جرائم غیر قابل گذشت.
کلیه جرائم قابل گذشت
تبصره- در صورتی که رسیدگی شورا با درخواست یکی از طرفین صورت پذیرد و طرف دیگر تا پایان جلسه اول عدم تمایل خود را برای رسیدگی در شورا اعلام نماید شورا درخواست را بایگانی و طرفین را به مرجع صالح راهنمایی
می نماید.
تبصره - مقام رسیدگی کننده و اجراکننده و همچنین مقام ارجاع قبل از ارجاع پرونده به شعبه و ثبت آن مکلفند قبل از ارجاع پرونده به شورا از عدم مخالفت طرفین پرونده با ارجاع پرونده به شورا اطمینان حاصل کنند و شورا قبل
از شروع به رسیدگی پروندههای موضوع این ماده طرف یا طرفین پرونده را از حق مخالفت با ارجاع پرونده به شورا مطلع سازد.
تبصره- درخواست رسیدگی باید متضمن موارد زیر باشد:
۱ -نام و نام خانوادگی نام پدر نام شخص حقوقی، شناسه ملی و اقامتگاه
طرفین دعوی
۲- موضوع خواسته و همچنین تقویم آن در دعاوی مالی
٣-موضوع درخواست یا شکایت.
۴-دلایل و مستندات درخواست یا شکایت
تبصره -ترتیب اقدامات سازشی در شوراهای حل اختلاف مطابق آیین نامه ای انجام می شود که ظرف سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون توسط معاونت حقوقی قوه قضائیه با همکاری وزارت دادگستری و مرکز تهیه میشود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می رسد.
تبصره- در صورتی که پرونده از سوی مرجع قضائی جهت صلح یا سازش به شورای حل اختلاف ارجاع شود چنانچه هزینه دادرسی پرداخت شده باشد. هزینه دادرسی مجدد دریافت نمی شود.
تبصره ۱ -چنانچه توافق و سازش طرفین متضمن حق تکلیف یا تعهدی باشد، موارد در گزارش اصلاحی به صورت صریح و مشخص با قید حقوق و تعهدات طرفین و نحوه و زمان اجرای تعهد ذکر میشود.
تبصره ۲ -در مواردی که طرفین سازش خود را منوط به نظر کارشناس مرضی الطرفین، داور یا میانجی میکنند شورا ضمن ارجاع، نظریه اشخاص مذکور را اخذ و در صورت عدم مغایرت با قوانین و مقررات و التزام طرفین به آن مفاد آن را در گزارش اصلاحی منعکس میکند نظرات اشخاص مذكور بدون انعكاس در گزارش اصلاحی قابلیت اجرا ندارد.
تبصره ۳ -در کلیه دعاوی مالی ارجاعی از مراجع قضائی که هزینه دادرسی در مرجع مذکور پرداخت شده است در صورت حصول سازش بين طرفين، هزینه دادرسی به نصف کاهش مییابد و مازاد به خواهان بازگردانده می شود و مابقی به عنوان درآمدهای موضوع ماده (۳۸) این قانون محسوب می شود. دولت مکلف است سازوکار اجرائی این تبصره را در قوانین بودجه سنواتی پیش بینی کند.
تبصره ٤ -رسیدگی به دعاوی راجع به اموال غیر منقول که فاقد سند رسمی هستند، صرفاً در صلاحیت مرجع صالح قضائی است.
تبصره -گزارش اصلاحی قطعی است در صورتی که یکی از طرفین به دلیل عدم تطابق گزارش اصلاحی با توافق صورت گرفته به گزارش اصلاحی اعتراض داشته باشد، با دستور دادگاه صلح اجرای گزارش اصلاحی متوقف و در همان دادگاه به اعتراض رسیدگی میشود.
تبصره -به تخلفات کارکنان و نیروهای اداری شورا که رابطه استخدامی دارند مطابق قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۱۳۷۲/۹/۷ رسیدگی می شود.
می شود.
تبصره ۱- اعضای قاضی هیأت با پیشنهاد رئیس مرکز و حکم رئیس قوه قضائیه و سایر اعضای هیأت با حکم رئیس مرکز برای مدت سه سال منصوب می شوند و انتصاب مجدد آنان بلامانع است.
تبصره ۲ -درصورت ضرورت ،با تشخیص رئیس مرکز هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات در هر استان قابل افزایش به دو یا چند هیأت است.
۱ -اعمال و رفتار خلاف شؤون
٢-عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط
۳- هرگونه سوء رفتار یا رفتار مغایر کرامت انسانی با مراجعه کنندگان که منجر به نارضایتی در آنان می شود.
۴-انجام ندادن وظایف قانونی یا تأخیر بدون دلیل در انجام آنها
۵-تبعیض یا اعمال غرض یا برقراری روابط خارج از عرف اداری با مراجعه کنندگان
٦- ترک خدمت در خلال ساعات موظف بدون مجوز یا عذر موجه
٧-غیبت غیر موجه سه جلسه به صورت متوالی یا پنج جلسه به صورت متناوب در طول یک ماه ،تکرار در تأخیر ورود به محل کار یا تکرار در تعجیل خروج از آن بدون کسب مجوز
٨-کم کاری یا سهل انگاری در انجام وظایف محول شده
٩- عدم رعایت شؤون و شعائر اسلامی
۱۰- اخذ هر گونه وجه مال یا امتیاز در قبال اظهار نظر یا اتخاذ تصمیم به نفع یکی از طرفین دعوی و گرفتن وجوهی غیر از آنچه در قوانین و مقررات تعیین شده با اخذ هر گونه مالی که در عرف رشوه خواری تلقی می شود.
۱۱ -تسامح در حفظ اموال و اسناد و ایراد خسارت به اموال بیت المال
۱۲ -ارائه گواهی یا گزارش خلاف واقع در امور مربوط به شورا
۱۳ -تسلیم مدارک به اشخاصی که حق دریافت آن را ندارند یا خودداری از تسلیم مدارک به اشخاصی که حق دریافت آن را دارند.
١٤ -ایراد تهمت و افترا، هنگ حیثیت
۱۵ -اخاذی
١٦- اختلاس
۱۷ -افشای اسرار و اسناد محرمانه اداری
۱۸ -افشای اطلاعات خصوصی و و محرمانه طرفین پرونده و شهود
۱۹ -ارتباط و تماس غیر مجاز با اتباع بیگانه
۲۰ -سرپیچی از اجرای دستورهای مقامهای بالاتر در حدود وظایف اداری
۲۱ -اختفاء نگهداری ،حمل توزیع و خرید و فروش مواد مخدر
۲۲- استعمال مواد مخدر یا اعتیاد به آن
۲۳ -هر نوع سوء استفاده و استفاده غیر مجاز از شؤون یا موقعیت شغلی در شورا و امکانات و اموال شورا
٢٤- جعل یا مخدوش نمودن و دست بردن در اسناد و اوراق رسمی یا دولتی
۲۵ -توقیف، اختفاء ،بازرسی یا بازکردن پاکتها و محمولات پستی یا معدوم کردن آنها و استراق سمع بدون مجوز قانونی
٢٦- کارشکنی و شایعه پراکنی و ادار ساختن یا تحریک دیگران به کارشکنی یا کم کاری و ایراد خسارت به اموال دولتی و اعمال فشارهای فردی برای تحصیل مقاصد غیرقانونی
۲۷ -شرکت در تحصن اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی یا تحریک به برپایی ،تحصن اعتصاب و تظاهرات غیرقانونی و اعمال فشارهای گروهی برای تحصیل مقاصد غیر قانونی
شده اند.
۲۸ -عضویت در یکی از فرقه های ضاله که از نظر اسلام مردود شناخته
۲۹ -عضویت در سازمانهایی که مرامنامه با اساسنامه آنها مبتنی بر نفی ادیان الهی است یا طرفداری و فعالیت به نفع آنها
۳۰ -عضویت در گروههای غیرقانونی
بندهای (٤) و (٥) این ماده محکوم میکند
١-اخطار کتبی بدون درج در پرونده
٢-توبیخ کتبی با درج در پرونده
٣-کسر پاداش تا یک سوم به مدت یک ماه تا یک سال
۴-محرومیت از فعالیت در شورا از یک ماه تا یک سال
۵-محرومیت دائمی از عضویت در شورا با اخراج از شورا حسب مورد
۱ -سه تا پنج سال سابقه همکاری با شورا، یک سوم دوره کارآموزی
۲ -بیش از پنج سال سابقه همکاری با شورا، نصف دوره کارآموزی
تبصره -نیروهای شاغل در شوراها تا زمان لازم الاجرا شدن این قانون متناسب . با سنوات همکاری تمام وقت آنان در صورت داشتن شرایط احراز مشاغل برای استخدام در قوه قضائیه و دستگاههای تابع از اولویت برخوردار خواهند بود. دستور العمل نحوه احتساب سنوات خدمت تمام وقت اعمال اولویت و امتیاز برای این دسته از افراد با پیشنهاد مشترک قوه قضائیه و سازمان اداری و استخدامی کشور به تصویب شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی خواهد رسید.
۱ -پرداخت حقوق و پاداش
٢-هزینه ساخت اجاره و تعمیرات ساختمان و تجهیزات و هزینه های اداری با تشخیص مرکز
٣ - بیمه تأمین اجتماعی کارکنان استخدامی
قانون فوق مشتمل بر چهل و یک ماده و ... تبصره که گزارش آن توسط کمیسیون ... به صحن علنی تقدیم شده بود پس از تصویب در جلسه علنی روز . مورخ .. ماه یکهزار و چهارصد و دو ،مجلس در تاریخ ... /.../۱۳۰۲ به تأیید شورای نگهبان رسید.
محمد باقر قالیباف
جهت دریافت مشاوره حقوقی به صورت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره با شماره 09212242670 تماس بگیرید. هزینه مشاوره حقوقی در موسسه حقوقی وکلای تلفنی بسیار منصفانه می باشد.
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) | پرداخت |
---|---|---|
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری | 200,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: 10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: 10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 200,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری | 300,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: 20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: 20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 300,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری | 350,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: 30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: 30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 350,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری | 380,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: 60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: 60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 380,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
مدت زمان مشاوره حقوقی | اجرت (تومان) | پرداخت |
---|---|---|
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت | 150,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: ۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: ۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 150,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه | 80,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 80,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی | 200,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: ۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: ۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 200,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت | 260,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: ۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: ۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 260,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل | 300,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: ۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: ۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 300,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
مشاوره حقوقی حضوری | 1,000,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: مشاوره حقوقی حضوری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: مشاوره حقوقی حضوری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 1,000,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل | 350,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 350,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
نگارش نامه ها و درخواست های اداری | 500,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: نگارش نامه ها و درخواست های اداری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: نگارش نامه ها و درخواست های اداری (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 500,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی | 1,000,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: ارزیابی وکیل پرونده حقوقی (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: ارزیابی وکیل پرونده حقوقی (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 1,000,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
محاسبه فوری دیه توسط وکیل | 250,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: محاسبه فوری دیه توسط وکیل (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: محاسبه فوری دیه توسط وکیل (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 250,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز | 200,000 هزار تومان |
پرداخت آنلاین
درخواست جهت: محاسبه فوری مهریه به نرخ روز (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)درخواست جهت: محاسبه فوری مهریه به نرخ روز (بعد از پرداخت وکلای زیر ۵ دقیقه با شما تماس میگیرند)لطفا مبلغ 200,000 هزارتومان را به شماره کارت 6219861069798741 به نام آناهیتا توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را در فرم زیر ثبت نمایید. |
© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.
نظرات
دانیال جمشیدی پور
با سلام قانون شوراهای حل اختلاف، قانونی ۴۱ مادهای است که احکام مهمی را در خود جای داده است که از مهمترین مواد آن میتوان به پیشبینی ایجاد دادگاهی به نام «دادگاه صلح» و تعیین تکلیف نیروهای شوراهای حل اختلاف اشاره کرد.
فاطمه عمادی
باسلام،،شورای حل اختلاف مرجعی است که به جهت کاهش حجم پرونده در دادگاه ها تشکیل شد و با مرور زمان، وظایف بیشتری درزمینه حقوقی و کیفری به آن محول شد و پیرامون آن قواعد و مقرراتی به تصویب رسید. در سال ۱۴۰۲ قانون جدید شوراهای حل اختلاف، توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و تغییرات متعددی درزمینه شوراها به وجود آورد که مهم-ترین آن تاسیس دادگاهی تحت عنوان دادگاه صلح بود که در این راستا شوراها دیگر حق رسیدگی به جرائم را نداشته و صرفا در راستای حل اختلاف و سازش میان طرفین تلاش می کنند و صلاحیت کیفری به دادگاه صلح واگذار گردیده است. بر این اساس جرائم عمدی مستوجب تعزیر درجه هفت و هشت و همچنین جرائم غیرعمدی ناشی از تصادفات رانندگی و کار به دادگاه صلح واگذارشده، ضمن آنکه پیرامون این جرائم تعقیب و تحقیق در دادسرا صورت نخواهد گرفت و پرونده مستقیما به دادگاه ارجاع داده می شود.
Paria
با سلام شورای حل اختلاف مرجعی است که به جهت کاهش حجم پرونده در دادگاه ها تشکیل شد و با مرور زمان، وظایف بیشتری درزمینه حقوقی و کیفری به آن محول شد و پیرامون آن قواعد و مقرراتی به تصویب رسید. در سال ۱۴۰۲ قانون جدید شوراهای حل اختلاف، توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و تغییرات متعددی درزمینه شوراها به وجود آورد که مهم-ترین آن تاسیس دادگاهی تحت عنوان دادگاه صلح بود که در این راستا شوراها دیگر حق رسیدگی به جرائم را نداشته و صرفا در راستای حل اختلاف و سازش میان طرفین تلاش می کنند و صلاحیت کیفری به دادگاه صلح واگذار گردیده است. بر این اساس جرائم عمدی مستوجب تعزیر درجه هفت و هشت و همچنین جرائم غیرعمدی ناشی از تصادفات رانندگی و کار به دادگاه صلح واگذارشده، ضمن آنکه پیرامون این جرائم تعقیب و تحقیق در دادسرا صورت نخواهد گرفت و پرونده مستقیما به دادگاه ارجاع داده می شود.
فاطمه علی زاده
با سلام دعواهایی که خواسته یا بهای آن تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال باشد در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است که البته این مبلغ در روستاها ۲۰ میلیون ریال است.
mohamadi
بابت ارائه به روز و مفید اطلاعات کاربردی ممنونم ازتون من از طریق پیج شما با فعالیت موسسه شما آشنا شدم و الان بیش از یکساله دنبال کننده مطالب شمام و چندین بار در امور مختلف مشاوره تلفنی هم داشتم و رضایت کامل داشتم از خدمات خوبتون
امین چراغی شیخ آباد
سلام و عرض ادب شورا های حل اختلاف، به منظور کاهش تراکم امور دادگاه ها و رسیدگی سریع تر به دعاوی تشکیل شدند. این شورا ها از نهادی شبه قضایی به نهادی قضایی تغییر پیدا کردند و صلاحیت آن ها گسترش یافت. این نهاد در تلاش است که دعاوی را از طریق صلح و سازش حل کند. قانونگذار در قانون موارد صلاحیت شورای حل اختلاف وظایف و ترکیب اعضای آن را مشخص کرده است. با توجه به اهمیت شورا های حل اختلاف و رویکرد اخیر قوه قضائیه، مبنی بر افزایش نقش شورا های حل اختلاف و ارجاع بسیاری از دعاوی حقوقی و کیفری به شورا، جهت رسیدگی یا ایجاد صلح وسازش، ضروری است تا افراد اطلاعاتی در خصوص وظایف، اعضا و صلاحیت های شوراهای حل اختلاف داشته باشند. در قانون این شورا، شرایط تشکیلات شورا، چگونگی عضورت و حدود اختیارات بررسی شده است . برای دانستن دیگر جزئیات می توانید با وکلای موسسه هماهنگ نمائید.
کوکبی
ماده ۱ -به منظور حل اختلاف و صلح و سازش بین اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی شوراهای حل اختلاف که در این قانون به اختصار «شورا» نامیده می شوند، زیر نظر قوه قضائیه و با شرایط مقرر در این قانون تشکیل می گردند. ماده ۲ -برنامه ریزی و راهبری شوراها توسط مرکز حل اختلاف که در این قانون به اختصار «مرکز» نامیده میشود انجام می گیرد.با توجه به کلیات مصوبهدر خصوص ماهیت شورا آنچه دریافت میگردد شورا در جهت حل اختلاف و جلوگیری از اطاله دادرسی و کمتر شدن آمار ورودی پرونده به دادگاه تشکیل شده ولی به نطر نیاز به مدیریت بهتری دارد .
قاسم رفعتی
شورای حل اختلاف، دادگاه نیست و با دادگاه تفاوت دارد. از جمله تفاوت های شورای حل اختلاف با دادگاه، تفاوت در صلاحیت رسیدگی به امور و دعاوی است. به موجب قانون شوراهای حل اختلاف، صلاحیت شوراهای حل اختلاف مشخص شده است. صلاحیت شوراها، در مواردی، از جمله امور کیفری، صرفا ایجاد صلح و سازش است و در صورت عدم سازش در شورای حل اختلاف، حق صدور رای ندارند و در برخی دعاوی مالی، امور مربوط به انحصار وراثت، اعسار در شرایط خاص خود، امور مربوط به اجاره در دعوای تخلیه، شورا، صلاحیت رسیدگی و حق صدور رای را دارد.
آزاده
قانون شوراهای حل اختلاف، مصوب1402 قانونی ۴۱ ماده ای است که احکام مهمی را در خود جای داده است که از مهمترین مواد آن می توان به پیش بینی ایجاد دادگاهی به نام «دادگاه صلح» و تعیین تکلیف نیروهای شوراهای حل اختلاف اشاره کرد. قانون شورای حل اختلاف یکی از قوانینی است که به تازگی با تغییرات اساسی فراوانی در سال 1402 به تصویب رسیده است.
مهران رمضان پناه
سلام؛ قانون شوراهای حل اختلاف، قانونی ۴۱ مادهای است که احکام مهمی را در خود جای داده است که از مهمترین مواد آن میتوان به پیشبینی ایجاد دادگاهی به نام «دادگاه صلح» و تعیین تکلیف نیروهای شوراهای حل اختلاف اشاره کرد.
دهقان
سلام وقت بخیر شورا حل اختلاف زیر نظر قوه قضائیه با توجه به قانون مقرر به صلح و سازش و حل اختلاف بین اشخاص حقیقی و حقوقی میباشد
بهنام رحمانی فرد
با سلام اعضای شورا باید دارای شرایط زیر باشند: ١-متدین به دین مبین اسلام و مذهب رسمی کشور تبصره -در مواردی که طرفین یا اطراف دعوی از پیروان سایر مذاهب مصرح در اصل دوازدهم (۱۲) قانون اساسی باشند ،تدین به دین مبین اسلام کفایت میکند. ٢-تابعیت جمهوری اسلامی ایران ٣-التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ولایت مطلقه فقیه ۴-دیانت امانت و صحت عمل و اشتهار به آنها ۵ -عدم استفاده از مشروبات الکلی و عدم استعمال و اعتیاد به مواد مخدر یا روانگردان ٦- دارا بودن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت (دائم یا موقت)از خدمت وظیفه عمومی برای مشمولان ٧-دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی یا سطح دو حوزه علمیه برای تمام اعضای شعب شهری شورا و مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر برای عضویت در شعب روستایی شورا تبصره -برای اشخاصی که سابقه عضویت در شوراهای حل اختلاف تا قبل از تصویب این قانون را داشته اند شرط حداقل مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر برای عضویت در شعب روستایی شورا اعمال نمی شود. ٨- داشتن حداقل سی سال سن که برای دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر پنج سال از میزان یادشده کسر می شود.
رحمنی
-اختلاف در اصل ،نکاح اصل ،طلاق بطلان نکاح فسخ و انفساخ نکاح بذل مدت و انقضای آن ،رجوع ،نسب، ولایت قهری و قیمومت ۲ -اختلاف در اصل وقفیت و وصیت و تولیت ٣- دعاوی راجع به . حجر و ورشکستگی ٤- دعاوی راجع به وجوه و اموال عمومی و دولتی و انفال ۵-اموری که به موجب قوانین دیگر در صلاحیت مراجع اختصاصی یا مراجع قانونی غیر دادگستری میباشد
محمد مومني
قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ با هدف حل اختلاف و صلح و سازش بین اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی تصویب شده است . این قانون جایگزین قانون قبلی مصوب ۱۳۹۴ شده و دارای تغییرات و نوآوریهای زیادی نسبت به قانون گذشته است
محمد صادق تیغ نورد
با سلام و احترام، شورا های حل اختلاف، به منظور کاهش تراکم امور دادگاه ها و رسیدگی سریع تر به دعاوی تشکیل شدند. این شورا ها از نهادی شبه قضایی به نهادی قضایی تغییر پیدا کردند و صلاحیت آن ها گسترش یافت. این نهاد در تلاش است که دعاوی را از طریق صلح و سازش حل کند. قانونگذار در قانون موارد صلاحیت شورای حل اختلاف وظایف و ترکیب اعضای آن را مشخص کرده است. با توجه به اهمیت شورا های حل اختلاف و رویکرد اخیر قوه قضائیه، مبنی بر افزایش نقش شورا های حل اختلاف و ارجاع بسیاری از دعاوی حقوقی و کیفری به شورا، جهت رسیدگی یا ایجاد صلح وسازش، ضروری است تا افراد اطلاعاتی در خصوص وظایف، اعضا و صلاحیت های شوراهای حل اختلاف داشته باشند. در قانون این شورا، شرایط تشکیلات شورا، چگونگی عضورت و حدود اختیارات بررسی شده است . برای دانستن دیگر جزئیات می توانید با وکلای موسسه هماهنگ نمائید.
وحید فراست
وظیفه اصلی شورای حل اختلاف ایجاد صلح و سازش بین طرفین است البته که صدور تامین دلیل و همچنین دستور تخلیه هم از صلاحیتهای مهم شورای حل اختلاف است