دیه کما رفتن

دیه کما رفتن

دیه کما رفتن

چنانچه در اثر یک حادثه یا جنایت عمدی شخصی به کما برود می توان دیه کما رفتن را از مقصر امر دریافت کرد. زمانی که شخص در کما قرار دارد با حالتی بین مرگ و زندگی دست و پنجه نرم می کند. یعنی نه به طور کامل علائم حیاتی وی فعال است و نه می توان او را مرده تصور کرد. به این دوران زندگی نباتی گفته می شود که شخص بیمار با کمک دستگاه های مختلف نفس می کشد و تغذیه می شود. در صورتی که شخص فوت کند نحوه دریافت دیه فوت کما رفته تغییر خواهد کرد. در مشاوره حقوقی درباره این موضوع به تفصیل سخن گفته خواهد شد. 

 

هزینه مشاوره حقوقی تلفنی

مشاوره حقوقی درباره دریافت دیه کما رفتن

کما رفتن حالت خاصی است که می تواند اطرافیان شخص بیمار را دچار سرگردانی کند و ایشان را در تنگنا قرار دهد. در چنین شرایطی دریافت دیه کما رفتن برای خانواده شخص اهمیت زیادی پیدا می کند. چه بسا پس از مدتی بیمار هوشیاری کامل خود را به دست آورد و برای گرفتن دیه کما رفتن خود اقدام نماید. مراجعه به مشاوره حقوقی تلفنی در موسسه وکلای تلفنی این امکان را برای شخص فراهم می کند که درباره نحوه دریافت دیه کما رفتن اطلاعات لازم را به دست آورد. 

 منظور از دیه چیست؟ 

دیه جزای مالی در برابر وارد کردن ضرب و جرح به جسم و جان دیگری است که شارع مقدس آن را تصویب کرده است. بر اساس ماده 17 قانون مجازات اسلامی دیه، کیفری است که در ضرب و جرح غیر عمد از شخص متهم دریافت می شود. همچنین در صورتی که جنایت عمد باشد و امکان اجرای قصاص وجود نداشته باشد، دریافت دیه به عنوان کیفر مجازات در نظر گرفته می شود. دیه کما رفتن جزای مالی است که در اثر از دست رفتن هوشیاری دیگری بر عهده متهم گذاشته می شود و وی محکوم به پرداخت دیه می گردد.

 

مشاوره حقوقی مطالبه دیه

دیه کما رفتن در صورت فوت شخص

زمانی که شخص در اثر حادثه یا جنایت عمدی به کما می رود بستگان وی می توانند با کمک مشاوره حقوقی آنلاین برای دریافت دیه کما رفتن اقدام کنند. اما چنانچه پس از مدتی شخص فوت نماید شرایط دریافت دیه متفاوت خواهد بود. اگر فوت شخص از عوارض ضربه و حادثه اولیه باشد، به طور مثال به علت ضربه زدن به سر دیگری وی به کما برود و پس از مدتی در اثر خونریزی مغزی فوت کند، در این صورت دیه کما رفتن تبدیل به دیه فوت می شود. با این استدلال که متهم با پرداخت دیه کامل انسان، جزای مالی تمام اعضا بدن را پرداخت کرده و نمی توان او را محکوم به دو نوع مجازات مالی کرد. اما اگر فوت شخص در حالت کما به دلایل دیگر باشد مثلا در اثر بروز سرطان در حالت کما فوت کند، خانواده وی تنها می تواند دیه کما رفتن را دریافت کند. چنین مواردی نیاز به بررسی دقیق پرونده و کمک گرفتن از وکیل خبره دارد. 

دیه کما رفتن در صورت بروز عوارض بعدی برای شخص

زمانی که شخص در حالت کما قرار دارد منافع مهمی را از دست می دهد. قانونگذار این مسئله را در ماده 680 قانون مجازات اسلامی پیش بینی کرده است. به این ترتیب مجرم، محکوم به پرداخت ارش مدت بیهوشی خواهد شد. در این قانون عبارت ارش آمده به این معنا که مبلغ آن از پیش تعیین نشده است. بلکه کارشناس پزشکی قانونی با بررسی پرونده پزشکی شخص مبلغ مورد نظر را تعیین می کند.  در کنار دریافت دیه کما رفتن شخص می تواند دیه عوارض بیهوشی را مطالبه کند. به طور مثال اگر در اثر کما قدرت تکلم خود را از دست بدهد در این صورت دیه این نقص عضو بر سایر محکومیت های مالی اضافه می شود.

 

مشاوره حقوقی محاسبه دیه

 

عدم استطاعت مالی مجرم برای پرداخت دیه

در ماده یک قانون نحوه اعمال محکومیت های مالی بیان شده که چنانچه شخص استطاعت مالی نداشته باشد می تواند درخواست اعسار و تقسیط بدهی را به مقام قضایی ارائه نماید. در ماده دو این قانون به پرداخت دیه اشاره شده است. با توجه به این مواد قانونی و با استناد به نظریه مشورتی 1113/92/7-12/6/1392 می توان گفت دیه قابل تقسیط است. در قانون مجازات اسلامی آمده است که اگر شخص استطاعت مالی ندارد باید ظرف بیست روز از ابلاغ حکم پرداخت دیه، درخواست اعسار دهد وگرنه شاکی می تواند به دلیل عدم پرداخت دیه کما رفتن تقاضا حبس مجرم را داشته باشد. 

 تکالیف دیه در صورت رضایت خانواده فردی که به کما رفته

دیه به عنوان جبران خسارت شاکی در نظر گرفته شده است. چنانچه شخص بزه دیده یا خانواده وی رضایت دهند پرداخت این محکومیت مالی منتفی خواهد بود. افراد می توانند با مراجعه به بخش پرسش و پاسخ فوری حقوقی درباره نحوه گرفتن رضایت از خانواده شاکی و چگونگی تخفیف مجازات ها اطلاعات لازم را به دست آورند. 

 

ارتباط در واتس اپ

آیا دیه کما رفتن قابل گذشت است؟ 

در تبصره یک ماده صد قانون مجازات اسلامی آمده است که جرایم قابل گذشت جرایمی است که رسیدگی به آن با شکایت شاکی خصوصی شروع می شود و پیگیری پرونده به درخواست شخص بزه دیده انجام می گیرد. اما با توجه به ماده 614 قانون مجازات اسلامی ضرب و جرح عمدی توسط قانونگذار، جرم انگاری شده است و در صورتی که طی ضرب و جرح عمدی شخص به کما برود علاوه بر گرفتن دیه کما رفتن، مجازات حبس برای مجرم در نظر گرفته می شود. در سایر موارد در صورتی که قاضی بیم برهم خوردن نظم عمومی یا تجری متهم را داشته باشد می تواند به عنوان مجازات تکمیلی حبس برای وی در نظر بگیرد. از طریق مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته می توان درباره مطالبه دیه کما رفتن با وکیل گفتگو کرد. 

 

نگارش شکوائیه
مشاوره حقوقی جرائم پزشکی 
مشاوره حقوقی ضرب و جرح
نگارش لایحه
درباره ما 

 


سوالات متداول

نظرات

مقتدری

به کما رفتن می تواند با دلایل مختلفی اتفاق بیفتد گاهی فرد در اثر جرایم عمدی و گاهی غیر عمدی و در اثر تخلفاتی که در محیط کار انجام می شود ممکن است به کما برود. قانونگذار برای حمایت بیشتر از افراد چنین مسائلی را پیش بینی کرده است. شما می توانید برای پیگیری حقوق معنوی و مادی خود از وکیل کیفری در مجموعه وکیل تلفنی کمک بگیرید


شیرزاد افشاری

باسلام موسسه وکیل تلفنی با پشتیبانی ۲۴ ساعته و با خدمات تخصصی در حوزه حقوقی بعنوان یک موسسه پیشرو عمل می کند .


مجید شیخی

بیهوشی و کما رفتن به نسبت مدت حالت اغماء درصد ارش دارد اما ضربه مغزی بایست دید به چه اعضایی آسیب رسانده تا بر همان مبنا دیه را مشخص کرد.کما به حالتی از افراد می‌گویند که بین مرگ و زندگی قرار دارند و بیهوش هستند. در صورتی که بزه‌دیده به هوش بیاید، علاوه بر ارش دوران بیهوشی، می‌تواند دیه عوارضی را که بخاطر بیهوشی در او ایجاد شده است را نیز جداگانه دریافت کنداما در موارد متعددی، فرد به همان دلیلی که به کما رفته است، فوت می‌کند. مثلا با ضربه‌ای که به سرش وارد شده مدتی در اغما است و پس از آن به دلیل خون‌ریزی مغزی جان می‌بازد. در این شرایط، ارش کما تبدیل به دیه نفس یعنی دیه کامل انسان می‌شود. در واقع دیگر دو خسارت متوجه بزهکار نیست و او فقط باید دیه کامل انسان را به اولیای دم پرداخت نماید


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، همان‌طوری که همه ما می‌دانیم برای آسیب‌های بدنی که به هر شخصی وارد می‌شود حسب مورد دیه مقدر یا ارش در نظر گرفته شده‌است. در حوادث ناشی از حوادث رانندگی درگیری بین طرفین حوادث حین کار و امثال آن ممکن است انواع و اقسام آسیب‌های گوناگون به افراد وارد گردد و منجر به شکستگی و قطع عضو ایشان شود اما گاهی اوقات پیش می‌آید که شخصی دچار بیهوشی عمیق شده و در اصطلاح به کما می‌رود و این سوال برای کاربران پیش می‌آید که در حال حاضر چه چیزی را به‌عنوان دیه باید مدنظر قرار داد؟ در پاسخ باید گفت که قانون مجازات اسلامی صورت کلی به این قضیه اشاره کرده که برای هم‌چین موردی ارش تعلق خواهد گرفت و در عمل و رویه قضایی محاکم مشاهده می‌گردد که ابتدا علت به کما رفتن شخص بررسی شده و براساس آن دیه تعیین می‌شود یعنی اگر ضربه‌ای از پشت به وی وارد شده باشد یا اگر ناشی از خوردن مواد مسموم باشد و یا هر علت دیگه‌ای توسط یک تیم پزشکی قانونی بررسی شده و بعد از آن برای برآورده دی به کما رفتن تعیین تکلیف خواهد شد. برای دانستن دیگر جزئیات می‌توانید با وکلای مؤسسه هماهنگ کرده و از مشورت آن‌ها بهره‌مند شوید، موفق باشید.


مجید پریدست فومنی

با سلام همانگونه که میدانم ایراد ضرب و جرح عمدی مانند درگیری و غیر عمدی مستلزم جبران خسارت مادی و حصول رضایت از صدمه دیده است لذا قانونگذار مسئولیت جبران خسارت وارده رادارد که این عملیات براساس شکایت شاکی یا درصورت عدم توانایی صدمه دیده توسط اعضا درجه یک خانواده طرح ورسیدگی میشود که کما حاصل از درگیری نیز از موارد دریافت دیه است که حتی برای مثال در تصادفی که راکب خودرو متواری میشود دیه کما و مابقی موارد مترتب برآن توسط صندوق تامین خسارت پرداخت میشود


حمید مرادی نیا

با سلام کما به حالتی از افراد می‌گویند که بین مرگ و زندگی قرار دارند و بیهوش هستند. کما از لحاظ پزشکی به دلایل مختلفی می‌تواند اتفاق بیوفتد. اگر فردی عامدانه یا از روی قصور دیگری را به حالت کما بیاندازد، باید دیه پرداخت کند. در واقع، دیه کما جز دیه منافع است چرا که به هوش بودن فرد به خطر افتاده است.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.