آنچه که باید در مورد خلع ید مشاعی بدانیم

آنچه که باید در مورد خلع ید مشاعی بدانیم

آنچه که باید در مورد خلع ید مشاعی بدانیم

در ایران، دعاوی ملکی بسیاری از پرونده‌های حقوقی و کیفری را تشکیل می‌دهند که باعث شده تا بسیاری از وکلا به‌صورت تخصصی در این حوزه فعالیت کنند و با نام وکیل ملکی شناخته شوند. در اکثر موارد دلیل طرح دعاوی ملکی اطلاعات حقوقی کم اشخاص می‌باشد به همین دلیل بیشتر دعاوی ملکی از نوع دعاوی ملکی حقوقی هستند و بحث ارتکاب جرم در آن‌ها مطرح نیست. از مهم‌ترین دعاوی ملکی حقوقی می‌توان به دعوای خلع ید مشاعی اشاره نمود که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم.

 

هزینه مشاوره حقوقی

خلع ید از زبان وکیل ملکی

اگر کسی مال غیرمنقول (مال غیرقابل انتقال مانند خانه، باغ، مغازه و...) دیگری را غصب کند مالک رسمی می‌تواند برای طرح دعاوی خلع ید به دادگاه حقوقی مراجعه نماید. طبق ماده ۳۰۸ قانون مدنی غصب به معنای استیلا برحق دیگران به‌صورت عدوانی می‌باشد. بنابراین زمانی می‌توان برای طرح دعوای خلع ید اقدام نمود که غاصب ملک، باغ، زمین، عمارت یا دیگر اموال غیرمنقول مالک اصلی را بدون اجازه او غصب کرده باشد. خلع ید دارای انواع مختلفی است و شامل خلع ید مشاعی، خلع ید امانی و خلع ید غاصبانه می‌شود.

خلع ید مشاعی

اگر ملکی دارای چند مالک باشد امکان تصرف ملک توسط یکی از آن‌ها و بدون اجازه از دیگر مالکین وجود ندارد. در واقع تمامی مالکین ملک مشاع در تمامی بخش‌های ملک با یکدیگر شراکت دارند و اگر یکی از آن‌ها ملک را تصرف کند امکان طرح دعاوی خلع ید ملک مشاعی برای دیگر مالکین فراهم می‌شود.

خلع ید غاصبانه

اگر شخصی ملک دیگری را بدون اخذ اجازه یا عقد قرارداد به تصرف خود درآورد مالک می‌تواند برای طرح دعوای خلع ید غاصبانه به مراجع قضایی مراجعه کند.

خلع ید امانی

اگر ملکی با عقد قرارداد رسمی به تصرف دیگری درآید اما پس از پایان موعد قرارداد متصرف همچنان ملک را در تصرف خود بگیرد مالک می‌تواند برای طرح دعاوی خلع ید امانی به دادگاه حقوقی مراجعه کند.

برای کسب اطلاعات کامل‌تر در رابطه با انواع دعاوی خلع ید می‌توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه وکلای تلفنی استفاده نمایید.

 

هزینه وکیل برای خلع ید

وکیل متخصص برای دعاوی خلع ید کیست؟

وکیل ملکی، وکیل متخصص برای دعاوی خلع ید است. در واقع به وکیلی که به‌صورت تخصصی در حوزه اموال غیرمنقول فعالیت دارد وکیل ملکی گفته می‌شود. این فرد باید دانش کاملی در رابطه با دعاوی ملکی حقوقی، کیفری و ثبتی داشته باشد همچنین تا به حال وکالت چندین پرونده ملکی را به‌عهده گرفته باشد. بنابراین برای رسیدگی به دعاوی ملکی از جمله دعوای خلع ید، بررسی سابقه شغلی وکلای پایه یک دادگستری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

اقامه دعوای خلع ید برای ملک مشاع

برای اقامه دعاوی خلع ید مشاعی می‌توانید به دادگاه حقوقی محل وقوع ملک مراجعه کرده و با تکمیل برگه دادخواست خلع ید درخواست خود را مطرح کنید. برای این‌کار یکی از مالکان یا تمامی آن‌ها می‌توانند برای اقامه دعوا اقدام کنند. همچنین طرح دعوا می‌تواند علیه یکی از مالکین، مستاجرین یا هرکسی که مال غیرمنقول شمارا تصرف کرده صورت بپذیرد. به این ترتیب پس از پرداخت هزینه طرح دعوای خلع ید ملک مشاعی که با توجه به قیمت ملک در منطقه مورد نظر تعیین می‌شود رسیدگی به پرونده آغاز شده و تا زمان توافق طرفین، ملک از تصرف تمامی مالکین خارج می‌گردد. اما پیش از اقامه دعاوی خلع ید بهتر است تا حتماً از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کرده و تنظیم دادخواست خلع ید را به وکلای متخصص ملکی بسپارید.

 

خلع ید به کمک وکیل

آیا خلع ید همان تصرف عدوانی است؟

تصرف عدوانی متفاوت از دعاوی خلع ید است و در آن نیازی به اثبات مالکیت وجود ندارد. بنابراین در این‌نوع دعاوی خواهان باید به اثبات سبق تصرف بپردازد؛ به عبارت دیگر در این‌نوع دعاوی شخصی می‌تواند مال غیرمنقول را تصرف کند که سابقه تصرف او زودتر از دیگری باشد. دعوای تصرف عدوانی ممکن است در حوزه حقوقی و کیفری قابل بررسی باشد. همچنین رسیدگی به این‌نوع دعاوی خارج از نوبت انجام شده و نیازی به رعایت تشریفات دادرسی در آن‌ها وجود ندارد.

مدارک لازم برای نگارش دادخواست خلع ید

برای نگارش دادخواست خلع ید به مدارکی از جمله مشخصات خواهان (مالک رسمی ملک) و خوانده (شخص متصرف) نیاز است. همچنین مهم‌ترین مدرک لازم، سند مالکیت است که باید به نام خواهان باشد. بنابراین فردی که مالک قانونی ملک مورد دعوی نباشد نمی‌تواند برای خلع ید اقامه دعوا کند. البته وکیل، نماینده قانونی یا قائم مقام مالک نیز می‌تواند برای طرح دعوای خلع ید اقدام نماید.

از دیگر مدارک لازم می‌توان به استشهادیه شهود، درخواست استعلام ثبتی، اظهارنامه قانونی ارسال شده و گواهی ابلاغ، تصویر مصدق کارت ملی و درخواست ارجاع به کارشناس اشاره نمود. این مدارک باید به‌همراه تصویر مصدق سند مالکیت ضمیمه دادخواست خلع ید شده و به مرجع قانونی مربوطه تحویل داده ‌شوند.

 

ارتباط در واتس اپ

هزینه نگارش دادخواست خلع ید مشاعی

دادخواست دعوای خلع ید مشاعی باید منطبق بر قوانین نگارش شود به همین دلیل توصیه می‌کنیم تا تنظیم دادخواست را به وکلای ملکی متخصص بسپارید. در موسسه وکلای تلفنی امکان نگارش هرنوع دادخواستی به صورت فوری و در کمتر از ۲۴ ساعت وجود دارد. هزینه نگارش دادخواست بسته به موضوع آن متفاوت است چراکه در هر دادخواست پارامترهای مختلفی مورد نیاز هستند که وکیل ملکی باید به آن‌ها رسیدگی کند و همچنین در رابطه با ادله خواهان اطلاعات کاملی کسب نماید. با این وجود موسسه وکلای تلفنی برای تنظیم انواع دادخواست، شکواییه، اظهارنامه و... هزینه ناچیزی را دریافت می‌کند. همچنین امکان اخذ مشاوره حقوقی از وکلای متخصص و فوق متخصص این موسسه نیز فراهم می‌باشد.

 

حق الوکاله وکیل ملکی 
الزام به تخلیه (مسکونی )
مشاوره حقوقی خلع ید 
مشاوره حقوقی ملکی 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

Mohamad sheykhi

خلع ید یا همان جلوگیری از غصب (ماده 308 قانون مدنی) عبارت از این است که فردی بدون داشتن ادعای مالکیت و به نحو غیر قانونی ملکی را تصرف نموده و با تقاضای مالک به تصرف غیر قانونی خود پایان ندهد.خلع ید مشاعی نیز عبارت از این است که یکی از مالکان مشاعی بدون رضایت دیگران ملک مشترک را در تصرف خود نگاه داشته و با اخطار دیگران مبنی بر عدم رضایت به وضع ید به اقدام خود ادامه دهد.بارزترین مصداق خلع ید مشاعی مربوط به موردی است که چند فرد به واسطه ارث مالک یک ملک یا مال غیر منقول مانند خانه، آپارتمان، زمین، باغ یا مغازه می شوند ولی یک یا چند نفر از ورثه و شرکا آن ملک را در تصرف خود داشته و اجازه تصرف به ورثه دیگر نداده و به تقسیم یا فروش هم راضی نمی شود و با هم توافق نمی نمایند.اصولا یکی از راه های اجبار شرکا و ورثه به تقسیم و فروش همین درخواست خلع ید مشاعی بر اساس ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی است. چند نکته در خصوص خلع ید مشاعی: 1- مستند خلع ید مشاعی ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی است. 2- دعوای خلع ید یک دعوای مالی بوده و در صلاحیت دادگاه محل وقوع ملک است. 3- هزینه دادرسی خلع ید بر اساس قیمت منطقه ای املاک محاسبه می شود. 4- اجرای خلع ید مشاعی به این صورت است که ملک از تصرف کلیه مالکین خارج شده و به تصرف هیچ یک از آنها داده نمی شود تا اینکه در خصوص نحوه تصرف توافق نمایند. 5- در صورتی که خلع ید به اختلافات شرکا پایان ندهد تنها راه فصل خصومت و پایان دادن قطعی به اختلافات تقاضای دستور فروش ملک مشاع است. 6- تنها جایی که قانون گذار از واژه خلع ید استفاده نموده ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی است با این وجود در ماده 308 به بعد قانون مدنی هم این مقررات ناظر به خلع ید است و در واقع خلع ید نوعی رفع غصب است.


فاطمه موسوی نژاد

هنگامی که چند نفر به طور مشترک در مالکیت یک مال سهیم باشند به گونه ‌ای که آن مال میان مالکان تقسیم و به اصطلاح حقوقی افراز نشده باشد به آن مال مشاع میگویند. زمانی مال به نحو شراکتی و اشاعه در مالکیت چند مالک باشد، همه شرکا به اندازه سهم خود در جزء جزء مال سهیم هستند.بنابراین تا زمانی که ملک به نسبت سهم هر یک از مالکان میان آنها تقسیم نشده است، مالکیت شرکا به صورت مشاع می‌ باشد و هر یک از آنها در جزء جزء آن ملک سهیم هستند و نسبت به تصرف در آن به صورت مشترک باید تصمیم گیری کنند.چنانچه هر یک از مالکان مال مشاع بدون اجازه سایر مالکان در آن مال تصرف کند، دیگر مالکین می توانند علیه آن شخص دعوای خلع ید اقامه کنند.


مریم عبدالغلامی

باسلام اگر کسی مالغیرمنقول دیگری را غصب نماید، مالک رسمی می تواند برای طرح دعوی خلع ید به دادگاه حقوقی محل وقوع ملک مراجعه نماید. اگر ملکی دارای چند مالک باشد، امکان تصرف ملک توسط یکی از آنها، بدون اجازه دیگر مالکین وجود ندارد. درصورت تصرف یکی از آنها، امکان طرح دعوی خلع ید مشاعی برای دیگر مالکین فراهم می شود. همچنین طرح دعوا می تواند علیه یکی از مالکین یا مستاجرین که مال را تصرف کرده، صورت پذیرد. درصورت طرح دعوا، رسیدگی به پرونده آغاز شده و تا زمان توافق طرفین، ملک از تصرف تمامی مالکین خارج می گردد. از دیگر انواع خلع ید می توان خلع ید غاصبانه و خلع ید امانی را نام برد. اگر شخصی ملک دیگری را بدون اجازه یا بدون عقد قرارداد به تصرف خود درآورد،مالک می تواند برای طرح دعوای خلع ید غاصبانه به مراجع قضایی مراجعه نماید. ...و اگر ملکی با عقد قرارداد به تصرف دیگری درآید اما پس از پایان موعد قرارداد، متصرف همچنان ملک را در تصرف خود نگه دارد،مالک می تواند برای طرح دعوی خلع ید امانی به دادگاه حقوقی محل وقوع ملک مراجعه نماید.


سجاد جداخانلو

سلام وقت همه دوستان بخیر و خوشی باشه انشاءالله ... دعوی خلع ید، دعوایی است که بر اساس آن مالک یک مال غیرمنقول که مالش بدون اجازه و رضایت او در تصرف دیگری قرار گرفته، با اثبات مالکیت خود از دادگاه تقاضا می کند تا حکم بر رفع تصرف علیه متجاوز را صادر نماید. غیرمنقول بودن مال، استیلا بر مال توسط مدعی علیه، عدوانی بودن تصرف و مالکیت خواهان، ارکان دعوی خلع ید می باشند. باید توجه داشت که دعوای خلع ید متفاوت از دعوای تخلیه می باشد؛ زیرا دعوای تخلیه، دعوایی است که موجر علیه مستاجر طرح کرده و به استناد اینکه مدت اجاره تمام شده یا یکی از شرایط فسخ اجاره وجود داشته، از دادگاه اخراج مستاجر را از ملک استیجاری درخواست می کند.


سحر نیک پور

سلام، دادخواست دعوای خلع ید مشاعی باید منطبق بر قوانین نگارش شود به همین دلیل توصیه می‌کنیم تا تنظیم دادخواست را به وکلای ملکی متخصص بسپارید. در موسسه وکلای تلفنی امکان نگارش هرنوع دادخواستی به صورت فوری و در کمتر از ۲۴ ساعت وجود دارد. هزینه نگارش دادخواست بسته به موضوع آن متفاوت است چراکه در هر دادخواست پارامترهای مختلفی مورد نیاز هستند که وکیل ملکی باید به آن‌ها رسیدگی کند و همچنین در رابطه با ادله خواهان اطلاعات کاملی کسب نماید. با این وجود موسسه وکلای تلفنی برای تنظیم انواع دادخواست، شکواییه، اظهارنامه و... هزینه ناچیزی را دریافت می‌کند. همچنین امکان اخذ مشاوره حقوقی از وکلای متخصص و فوق متخصص این موسسه نیز فراهم می‌باشد.


فریبرز ذوالفقاری

اگر کسی مال غیرمنقول (مال غیرقابل انتقال مانند خانه، باغ، مغازه و...) دیگری را غصب کند مالک رسمی می‌تواند برای طرح دعاوی خلع ید به دادگاه حقوقی مراجعه نماید. طبق ماده ۳۰۸ قانون مدنی غصب به معنای استیلا برحق دیگران به‌صورت عدوانی می‌باشد. بنابراین زمانی می‌توان برای طرح دعوای خلع ید اقدام نمود که غاصب ملک، باغ، زمین، عمارت یا دیگر اموال غیرمنقول مالک اصلی را بدون اجازه او غصب کرده باشد. خلع ید دارای انواع مختلفی است و شامل خلع ید مشاعی، خلع ید امانی و خلع ید غاصبانه می‌شود. خلع ید مشاعی اگر ملکی دارای چند مالک باشد امکان تصرف ملک توسط یکی از آن‌ها و بدون اجازه از دیگر مالکین وجود ندارد. در واقع تمامی مالکین ملک مشاع در تمامی بخش‌های ملک با یکدیگر شراکت دارند و اگر یکی از آن‌ها ملک را تصرف کند امکان طرح دعاوی خلع ید ملک مشاعی برای دیگر مالکین فراهم می‌شود.


یاسر خسروی

با سلام در دعاوی خلع ید ذکر چند نکته لازم است اولا دعوا حقوقی است و جهت انجام دادن پیگیری باید در دادگاه محل وقوع ملک اقدام نمود دوما اختلاط طرح این دعوا با دعاوی دیگر از جمله ایجاد مزاحمت و ممانعت و ... با هم دیگر امکان پذیر نیست و باید به تنهایی مطرح شود ثالثا اوجب آنست که جهت پیگیری این موضوع وکیل تخصصی اختیار یا مشاوره گرفته شود.


Mohamad sheykhi

وقتی کسی به صورت غیر قانونی ملکی متعلق به دیگری است را تصرف کند، مالک ملک می تواند علیه متصرف دعوای خلع ید اقامه کند. مثلا وقتی خانه یا مغازه یا هر مال غیر منقول دیگری مورد تصرف غیر قانونی قرار بگیرد، مالک می تواند به دادگاه مراجعه و دعوای خلع ید متصرف و پایان دادن به تصرف غیر قانونی او را درخواست کند. نکته مهمی که دعوای خلع ید را از سایر دعاوی ملکی جدا می کند این است که این دعوا را تنها مالک ملک یعنی کسی که سند ملک به نام اوست می تواند اقامه کند که اصطلاحا گفته می شود خلع ید فرع بر مالکیت است. بنابراین همیشه خواهان دعوای خلع ید، مالک رسمی ملک است. بنابراین در صورتی که مالکیت ملکی مشخص نباشد، ابتدا باید دعوای مالکیت اقامه شود و مالکیت ثابت شود. شرایط اقامه دعوای خلع ید: باتوجه به مطالب گفته شده برای اقامه دعوای خلع ید از ملک باید شرایط زیر وجود داشته باشد: مال غیرمنقول باشد خواهان مالک ملک باشد خوانده متصرف غیرقانونی ملک باشد دعوای خلع ید ، در زمینه های مختلفی هست از جمله : دعوای خلع ید ملک مشاعی ، دعوای خلع ید مستاجر ، دعوای خلع ید زمین کشاورزی ، که به توضیح خلع ید مشاعی میپردازیم. خلع ید مشاعی چیست؟ ملک مشاع ملکی است که چند نفر به طور همزمان نسبت به آن حق مالکیت دارند و همه آنها در تک تک اجزای ملک سهم دارند، بنابراین هیچ کدام نمی توانند بدون رضایت دیگری در ملک تصرف مادی کنند. دعوای خلع ید ملک مشاع زمانی طرح می شود که یکی از مالکین و یا شخص ثالثی به غیر مالکین اقدام به تصرف غیرمجاز در ملک مشاع کند. در این صورت در صورتی که متصرف غیر قانونی مالک باشد، سایر مالکین و در صورتی که شخص ثالث باشد هریک از مالکین می تواند اقامه دعوای خلع ید ملک مشاع را نماید. در این باره باید توجه داشت که برای خلع ید ملک مشاع لازم نیست تمام مالکین اقامه دعوا کنند بلکه تنها اقامه دعوا از طرف یکی از آنها کافی است. خلع ید مشاعی در صلاحیت کجاست؟ دعوای خلع ید یک دعوای غیرمنقول است و مانند همه دعاوی غیرمنقول دادگاه صالح برای اقامه دعوای خلع ید دادگاه عمومی محل وقوع مال غیرمنقول است


علیرضا محمدی

بسیار ممنونم نکات بسیار مهمی را بیان کردید سوالاتی در زمینه ملک مشاعی که با خواهرم در آن شریک هستم داشتم که پس از مطالعه مطلب بالا و یک مشاوره تلفنی با متخصص ملکی خیلی از ابهامات برایم روشن شد و تصمیم گرفتم وکالت انجام کل کار را به موسسه وکیل تلفنی واگذار کنم


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، به دلیل اهمیت بسیار بالایی که اموال غیر منقول در ایران دارد ، دعوای مربوط به آن نیز جزو مهمترین دعوای کشور به لحاظ ریالی محسوب می شود چرا که ارزش سرمایه گزاری در ملک و املاک در ایران از هر نوع سرمایه گزاری دیگری بیشتر و پر اهمیت تر می باشد و افراد زیادی حاضرند سایر مال و اموال خود را بفروشند اما تکه زمینی را برای خود داشته باشند.روی همین حساب بسیاری از افراد به صورت تخصصی روی معاملات مربوط به ملک و املاک کار می کنند . یکی از موضوعاتی که در پرونده های حقوقی در اراضی ملکی رخ می دهد بحث خلع ید می باشد . یعنی اراضی که دارای سند مالکیت است به ناحق یا به اشتباه توسط دیگر افراد تصرف می گردد و مالک نسبت به خلع ید از آنها اقدام می کند. گاهی اوقات اراضی به صورت مشاعی بین دو یا چند نفر شریک قرار دارد که یکی از آنان مال مشاع را بدون رضایت دیگران در اختیار خود می گیرد و درخواست خلع ید توسط دیگر شرکاء نسبت به وی انجام می گیرد مانند زمین یا خانه ای که بین چند نفر تقسیم می گردد یا ارث می رسد و یکی از ورثه اجازه ورود را به دیگران نمی دهد، در این حالت ملک از تصرف شرکیی مزبور خارج شده و بعد از تعیین تکلیف در نحوه استفاده از آن در اختیار شرکا داده خواهد شد. به دلیل اهمیت بالای اموال غیر منقول و مشاعی بهتر است قبل از هر تصمیم اقدام به مشورت با یکی از وکلای کارکشته موسسه وکیل تلفنی را داشته و بعد از آن تصمیم خود را عملی سازید.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.