دعاوی مالکیت کدامند؟

دعاوی مالکیت کدامند؟

دعاوی مالکیت کدامند؟

دعاوی مالکیت چیست؟ آیا می توان پیرامون دعاوی همچون اثبات مالکیت و تصرف عدوانی با مشاورین موسسه حقوقی وکلای تلفنی مشورت داشت؟ آیا داشتن وکیل در دعاوی مالکیت ضروری است؟ حق الوکاله وکیل در دعاوی مالکیت چقدر است؟ دعاوی مالکیت از جمله مهمترین، گسترده ترین و رایج ترین دعاوی سیستم حقوقی ایران محسوب می شوند. به نحوی که هر کدام از ما قطعاً در طول زندگی خود یک بار با اینگونه از دعاوی دست و پنجه نرم خواهیم کرد. به همین منظور همه روزه اشخاص زیادی جهت مشاوره حقوقی دعاوی مالکیت با متخصصین موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط هستند. این افراد سوالات گوناگونی را پیرامون دعاوی مذکور از مشاورین ما می پرسد که در آغاز مقاله به مهم ترین آنها اشاره داشتیم. به همین منظور تصمیم گرفته ایم در یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکلای تلفنی ضمن پرداختن به موضوع دعاوی مالکیت به سوالات فوق الذکر نیز پاسخ دهیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 دعاوی مالکیت چیست؟

در اولین بخش از این مقاله بایستی به این سوال پاسخ دهیم که دعاوی مالکیت چیست؟ به صورت کلی در پاسخ به سوال مذکور بایستی بگوییم دعاوی مالکیت عبارتند از آن دسته از دعاوی که به مالکیت یا تصرف افراد مرتبط هستند. به همین منظور دعاوی مذکور را می توان در دو نوع تقسیم بندی نمود. انواع دعاوی مالکیت عبارتند از:

  • دعوای اثبات مالکیت: آن دسته از دعاوی که موضوع آنها مالکیت خواهان یا حق انتفاع و ارتفاق وی می باشد.
  • دعوای تصرف: آن دسته از دعاوی که موضوع آنها تصرفات سابق خواهان در مال مورد نظر می باشد.

شما می توانید در صورت وجود هرگونه پرسش پیرامون دعاوی مالکیت و انواع آن طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان با ما در ارتباط باشید. همچنین بایستی به این نکته اشاره کنیم که خدمات حقوقی وکلای تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.

 

 

 

اثبات مالکیت

 

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت

همانطور که ذکر گردید یکی از انواع دعاوی مالکیت، دعوای اثبات مالکیت می باشد. در واقع دعوای اثبات مالکیت عبارت است از آن دسته از دعاوی که به صورت کامل با مالکیت افراد سر و کار دارند. در واقع، گاهی اوقات ممکن است بین دو یا چند نفر بر سر مالکیت ملکی اختلاف وجود داشته باشد. در اینگونه مواقع، دعوای بین آنها دعوای اثبات مالکیت می باشد. در همین راستا بایستی توجه داشته باشید که نکات حقوقی گوناگونی پیرامون دعوای اثبات مالکیت وجود دارد. به عنوان مثال، برای اثبات مالکیت از چهار طریق می توان اقدام کرد:

  • استناد به سند رسمی.
  • استناد به سند عادی.
  • شهادت شهود.
  • تصرف شخص در ملک.

با توجه به گستردگی نکات حقوقی که پیرامون دعوای اثبات مالکیت وجود دارد، در موسسه حقوقی وکلای تلفنی، امکان مشورت با وکیل اثبات مالکیت را برای شما عزیزان فراهم کرده ایم. شما می توانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با بهترین وکیل اثبات مالکیت ایران در ارتباط باشید.

 

مشاوره حقوقی تصرف عدوانی

یکی دیگر از انواع دعاوی مالکیت، دعوای تصرف عدوانی می باشد. در همین راستا قانونگذار در ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی به تعریف دعوای تصرف عدوانی پرداخته است. این ماده عنوان می کند: «دعوای تصرف عدوانی عبارتست از: ادعای متصرف سابق مبنی بر این که دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید». با توجه به تعریف مذکور سه شرط را می توان برای تحقق دعوای تصرف عدوانی در نظر گرفت که عبارتند از:

 

 

معاملات ملکی خود را با خیال راحت انجام بده

وکیل ملکی خوب برای خرید ویلا در شمال

دادخواست الزام به پایان کار و صورت مجلس تفکیکی و تنظیم سند رسمی

درباره ما 

 

 

  • سبق تصرف خواهان بر ملک.
  • تصرف داشتن خوانده در زمان طرح دعوای تصرف عدوانی در دادگاه یا همان لحوق تصرف خوانده.
  • تصرف خوانده بایستی به نحو عدوان یا همان غیر قانونی باشد.

از طرفی بایستی بگوییم از دو طریق کیفری و حقوقی می توان دعوای تصرف عدوانی را در دادگاه پیگیری نمود. همین مسائل نشان می دهد که تا چه میزان نکات حقوقی پیرامون دعوای تصرف عدوانی زیاد است و بایستی برای حل و فصل آن از یک وکیل تصرف عدوانی کمک گرفت. به همین منظور ما در موسسه حقوقی وکلای تلفنی امکان مشاوره حقوقی با وکیل تصرف عدوانی را فراهم کرده ایم.

 

اهمیت داشتن وکیل در دعاوی مالکیت

یکی دیگر از سوالاتی که متقاضیان مشاوره حقوقی دعاوی مالکیت از متخصصین ما می پرسند این است که چرا باید با وکیل در دعاوی مالکیت مشورت داشت؟ در پاسخ به سوال مذکور بایستی به نکات زیر اشاره داشته باشیم:

  • وجود قوانین و مقررات گوناگون در این حیطه.
  • وجود آیین دادرسی خاص.
  • امکان وارد شدن خسارات مالی غیر قابل جبران.
  • پیشبرد اصولی و قانونی پرونده.
  • تلاش برای دستیابی به نتیجه مطلوب.

 

 

وکیل برای دعاوی مالکیت

 

 

  • جلوگیری از اطاله دادرسی.
  • نگارش اصولی اوراق قضایی لازم.
  • پیش بینی دفاعیات طرف مقابل و آماده شدن برای آن.
  • آماده سازی اسناد و مدارک مورد نیاز برای اثبات ادعا.

 

حق الوکاله وکیل در دعاوی مالکیت

اکنون که با اهمیت مشاوره با وکیل در دعاوی مالکیت آشنا شدیم قطعاً به دنبال دریافت مشاوره حقوقی دعاوی مالکیت هستید. با این حال ممکن است حق الوکاله وکیل در اینگونه دعاوی شما را از انجام این کار منصرف کند. پس شاید این سوال در ذهن داشته باشید که حق الوکاله وکیل در دعاوی مالکیت چقدر است؟ در ابتدا بایستی بگوییم اگر توافقی در مورد حق الوکاله وکیل وجود داشته باشد به آن عمل خواهد شد.

حال اگر توافقی وجود نداشته باشد، حق الوکاله وکیل در دعاوی مالکیت بر اساس تعرفه حق الوکاله تعیین خواهد شد. برای اطلاع از این هزینه شما می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.

  

 

 

 


سوالات متداول

نظرات

Paria

با سلام دعوای خلع ید مطالبه سرقفلی وحق کسب وپیشه دعوای اثبات مالکیت دعوای مطالبه اجرت المثل ایام تصرف (ملک) دعوای تصرف عدوانی حقوقی دعوای ابطال سند رسمی دعوای تخلیه اماکن تجاری دعوای تخلیه اماکن تجاری


فاطمه عمادی

باسلام،، دعوی تصرف عدوانی،دعوی ممانعت از حق و دعوی مزاحمت به دعاوی ثلاث معروف میباشند که هر سه این دعاوی از نوع دعاوی غیرمالی هستند.پس هزینه ی دادرسی معادل دعاوی غیرمالی محاسبه خواهد شد.در این دعاوی صحبت از مالکیت و اثبات آن نیست. رسیدگی به دعاوی ثلاث تابع تشریفات آیین دادرسی مدنی نبوده و خارج از نوبت انجام می شود.دادگاه صالح برای طرح دعوا و رسیدگی به دعاوی ثلاث دادگاه محل وقوع مال غیرمنقول می باشد. رای صادره بلافاصله به دستور مرجع صادرکننده ، اجرا خواهد شد و درخواست تجدید نظر مانع از اجرای حکم نخواهد بود. دعاوی خلع ید و تخلیه ید نیز در کنار این دعاوی از جمله دعاوی مالکیت محسوب میشوند که خلع ید به معنی جلوگیری از ادامه تصرف غیر قانونی اشخاص در هر نوع مال اعم از منقول یا غیر منقول است. طرح این دعوا به دلیل ویژگی هایی که اموال غیر منقول دارند معمولا در خصوص اموال غیر منقول انجام می گیرد ولی از نظر قوانین حقوقی طرح دعوای خلع ید از اموال منقول نیز منع قانونی ندارد.


محمدرضا

سلام خسته نباشید در مورد دعوای اثبات وقوع بیع و اثبات مالکیت سوال داشتم پاسخ مختصری از طریق بخش سوالات سایت دریافت کردم اما نیاز به مشاوره بیشتر دارم ممنون میشم راهنمایی کنید


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب در رویه قضایی، اغلب موارد، دعوای اثبات مالکیت، پیرامون اموال غیر منقول، نظیر ملک، زمین و خانه، مطرح می گردد و عمدتا، در این دعوی، تقابل بین سند عادی و رسمی، وجود دارد؛ یعنی، فرد دارای سند عادی، مدعی مالکیت بر مال دارای سند رسمی و منگوله دار است.


رحمنی

دعاوی مالکیت به مجموعه‌ای از دعاوی حقوقی اطلاق می‌شود که در آن‌ها افراد به دنبال اثبات حق مالکیت خود بر اموال غیرمنقول یا منقول هستند. این دعاوی شامل مواردی چون دعوای اثبات مالکیت و دعوای تصرف عدوانی می‌باشد که هر کدام ویژگی‌ها و شرایط خاص خود را دارند


رفعتی

در رویه قضایی، اغلب موارد، دعوای اثبات مالکیت، پیرامون اموال غیر منقول، نظیر ملک، زمین و خانه، مطرح می گردد و عمدتا، در این دعوی، تقابل بین سند عادی و رسمی، وجود دارد؛ یعنی، فرد دارای سند عادی، مدعی مالکیت بر مال دارای سند رسمی و منگوله دار است.


مجید شیخی

با سلام و احترام دعاوی مالکیت دو نوع هستند ملکی که سابقه ثبتی دارد که الزام ب تنظیم سند مطرح میشود ملکی که سابقه ثبتی ندارد دعوای اثبات مالکیت مطرح میشود والسلام


سمانه

دعوا در صورتی مالکیتی محسوب می شود که موضوع حق منشا ان مالکیت خواهان یعنی رابطه ای باشد که بین شخص و شی مادی به وجود امده و قانون ان را محترم می شناسد و حق انتفاع و ارتفاق از مشتقات و و توابع مالکیت می باشد اما به صورت مستقل نیز ممکن است برای شخصی به جز مالک عین در ملک دیگری برقرار شود و چنان چه شخصی مدعی داشتن حق انتفاع یا ارتفاق در ملک دیگری باشد و شناسایی چنین حقی در ماهیت ان دعوای مالکیت می باشد نه دعوای تصرف چرا که دعوا در صورتی از دعاوی تصرف می باشد که موضوع حق ان تصرفات قبلی خواهان باشد. بحث اثبات مالکیت زمانی بوجود می اید که در نالکیت یک مال بین دو شخص اختلاف ایجاد شده بلشد بدین ترتیب یکی از ان ها به اجبار برای رسیدن به حق خود به دادگاه مراجعه می کند و برای اثبات مالکیت درخواست می دهد که روش های اثبلت مالکیت سند و شهادت شهود و اماره ی تصرف می باشد روش هایی که فرد می تواند برای طرح دعاوی احراز مالکیت استفاده کند ارایه قرارداد کتبی و شفاهی ،تایید اعتبار قراردادو درخواست الزام برای تنظیم نمودن سند می باشد.


وحید فراست

دعاوی مالکیت شامل دعاوی مانند تخلیه ملک الزام به تحویل مبیع و ... می باشد


غلامرضا قائینی

دعاوی مالکیت و تداخل و تشابه آن با دعاوی سه گانه تصرف و دیگر دعاوی موجود در پرونده های املاک و همچنین وجهه کیفری برخی از این خواسته ها منجر به تشتت آرا قضایی و ایجاد رویه های مختلفی در این زمینه شده است که متاسفانه عدم ورود قوه قانونگذاری و دیوان عالی بدین امر و از جهت گرایش قضات به اختتام پرونده ها به دلیل آمارگرایی به این موضوع دامن زده است. با توجه به حساسیت بالای این پرونده ها جهت از جهت ارزش مادی و چه از نظر اهمیت املاک در حیات مردم و طولانی بودن رسیدگی به این قبیل پرونده ها حتما و لزوما باید از وکلای متخصص و با سابقه در این حوزه به کارگیری شود.


محمد مومني

دعاوی مالکیت به مجموعه‌ای از دعاوی حقوقی اطلاق می‌شود که در آن‌ها افراد به دنبال اثبات حق مالکیت خود بر اموال غیرمنقول یا منقول هستند. این دعاوی شامل مواردی چون دعوای اثبات مالکیت و دعوای تصرف عدوانی می‌باشد که هر کدام ویژگی‌ها و شرایط خاص خود را دارند


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام؛ همه ما می دانیم که بر اساس قانون مالک اختیار دخل و تصرف در اموال خود را داشته و می تواند هرگونه تصمیمی را برای اموالی که تحت مالکیت وی قرار دارند اتخاذ نماید اما شاید سوال اصلی اینجاست که اصلا قانون چه کسی را مالک می شناسد؟ شاید بتوان با استناد به ماده 22 قانون ثبت مالک را اینگونه تعریف نمود " ماده 22 ـ همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی ارثاً به او رسیده باشد مالک خواهد شناخت." اهمیت شناخت مالک در آن جایی نمایان می گردد که بین طرفین در زمان استفاده و بهره برداری از مالی اختلاف می افتد و قانون کسی را صاحب حق می شناسد که بتواند مالکیت خود را اثبات نماید . روش های اثبات مالکیت نیز به صورت عمده همان ادله اثبات دعوا هستند که در قانون به آنها اشاره شده است مانند اقرار ، اسناد ، امارات قضایی ، شهادت شهود، کارشناسی و علم قاضی و افراد ذینفع با توجه به این ادله ملکیت خود را احراز می نمایند . البته به دلیل اهمیت اثبات مالکیت به ویژه در مسائل مربوط به اموال غیر منقول توصیه اکید این است که بعد از مشورت با افراد آگاه اقدام نموده و مشکل خویش را بر طرف نمایید.


غلامرضا عسگری

سلام وقت بخیر برای شکایت رفع تصرف عدوانی کجا باید دادخواست بدم چون متن دادخواستو یه عریضه نویس برام‌نوشته از اون‌عریضه نویسه پرسیدم کجا ببرم ثبت کنم میگه برو دفتر خدمات قضایی  برو کیفری ثبت‌کن ولی من‌میخوام خسارت بگیرم میخوام حقوقی مطرح کنم چکار کنم اصلا فرق داره عنوان حقوقی با کیفری و جزاییش و اینکه از یکی شنیدم‌میگفت قانون عوض شده باید بری دادگاه صلاح و سازش چون جریان کارمم اینه که یه زمین داشتم   به خاطر بیماری سرطان بعد از ده سال اومدم بفروشمش تازه فهمیدم ساختنش اصلا عنوان تصرف عدوانی درسته مطرح کنم تورا خدا کمک کنید دستمم خالیه یه راهنمایی کنید حالا چکار کنم


دهقان

سلام وقت بخیر سایت وکیل تلفنی بهترین و متخصص ترین وکلا در زمینه های مختلف حقوقی از جمله کیفری،حقوقی،ملکی،بین الملل،خانواده،اداری،اداره کار و....را دارد . و کاملا بصورت شبانه روزی کادر مجرب موسسه وکیل تلفنی اماده خدمت رسانی به هم وطنان عزیز میباشند .


M.j sheykhi

یکی دیگر از انواع دعاوی مالکیت، دعوای تصرف عدوانی می باشد. در همین راستا قانونگذار در ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی به تعریف دعوای تصرف عدوانی پرداخته است. این ماده عنوان می کند: «دعوای تصرف عدوانی عبارتست از: ادعای متصرف سابق مبنی بر این که دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید». با توجه به تعریف مذکور سه شرط را می توان برای تحقق دعوای تصرف عدوانی در نظر گرفت که عبارتند از: سبق تصرف خواهان بر ملک. تصرف داشتن خوانده در زمان طرح دعوای تصرف عدوانی در دادگاه یا همان لحوق تصرف خوانده. تصرف خوانده بایستی به نحو عدوان یا همان غیر قانونی باشد.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.