شرایط حقوقی دریافت پابند الکترونیکی برای زندان

شرایط حقوقی دریافت پابند الکترونیکی برای زندان

شرایط حقوقی دریافت پابند الکترونیکی برای زندان

امروزه استفاده از پابند الکترونیکی در پرتو پیشرفت دانش و فناوری ارتباطات، به یکی از شیوه های کارا برای مراقبت از متهمان و محکومین تبدیل گشته است. منظور از پابند الکترونیکی وسیله ای ارتباطی است که معمولاً با بسته شدن به پای فردی که متهم به ارتکاب جرم می باشد، از آن استفاده می شود. این سخت افزار با متصل بودن به تجهیزات و امکانات مکان یابی، در طول آزادی فرد همواره همراه او بوده و معمولاً غیر قابل جدا سازی می باشد. با استفاده از این دستگاه مقامات قضایی می توانند از حضور فرد در محدوده مکانی مشخصی اطمینان داشته و در صورت لزوم، به آسانی به وی دسترسی پیدا کنند. پابند الکترونیکی معمولاً به عنوان جایگزینی برای زندان استفاده می شود. بررسی شرایط حقوقی دریافت پابند الکترونیکی برای زندان مطابق با قوانین و مقررات جاری ایران موضوع نوشتار پیش رو است.

 

هزینه مشاوره حقوقی

برای دریافت پابند الکترونیکی چه باید کرد؟

طبق آیین نامه اجرایی مراقبت های الکترونیکی مصوب سال 1397 دریافت پابند الکترونیکی از طریق مراجعه به مرکز مراقبت الکترونیکی انجام می گیرد. در مورد محکومان و متهمانی که تحت مراقبت توسط پابند الکترونیکی قرار می گیرند، مقام قضایی نسبت به تعیین محدوده مراقبت اقدام می کند. به موجب ماده 9 آیین نامه مذکور پس از حضور متهم در مرکز مراقبت الکترونیکی، مسئولین مرکز با رعایت مقررات قانونی نسبت به انجام موارد زیر اقدام می نمایند:

  • دریافت وثیقه برای جبران خسارات وارده به پابند و تجهیزات الکترونیکی که به متهم نصب می گردد.
  • ارائه آموزش های مورد نیاز به محکوم یا متهم و دریافت تعهد مبنی بر رعایت ضوابط و مقررات مربوطه.
  • نصب و راه اندازی پابند الکترونیکی و تجهیزات آن.
  • دریافت هزینه استفاده از تجهیزات مطابق با تعرفه از شخص تحت مراقبت. معمولاً این تعرفه به صورت ماهانه محاسبه می شود، اما در صورت موافقت فرد مورد مراقبت، می توان هزینه استفاده از این تجهیزات الکترونیکی را به طور یکجا دریافت نمود.

موضوع حائز اهمیت این است که سپری کردن فرایند فوق الذکر، تنها در صورتی قابل انجام است که شرایط حقوقی دریافت پابند الکترونیکی برای زندان وجود داشته باشد. جهت داشتن مشاوره حقوقی در زمینه شرایط حقوقی دریافت پابند الکترونیکی برای زندان با موسسه حقوقی وکلای تلفنی تماس بگیرید. مجموعه وکلای تلفنی با عضویت بهترین وکلای دادگستری، آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان در زمینه دعاوی کیفری می باشد.

 

پابند الکترونیک

در چه مواردی از پابند الکترونیکی استفاده می شود؟

در ادامه به تفصیل شرایط حقوقی دریافت پابند الکترونیکی برای زندان را در مورد هر دو گروهِ متهمان و محکومان مورد بررسی قرار می دهیم:

  • استفاده از پابند الکترونیکی برای متهمان؛ به موجب بند چ ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری استفاده از تجهیزات الکترونیکی از قبیل پابند برای ملتزم شدن متهم به عدم خروج از منزل یا محل اقامت تعیین شده به عنوان قرار تامین پیش بینی شده است. قرارهای تامین برای دسترسی به متهم، حضور به موقع وی و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او صادر می شود و مواردی از قبیل التزام به حضور با قول شرف و بازداشت موقت را شامل می شود.

استفاده از پابند الکترونیکی به عنوان قرار تامین کیفری برای متهم، منوط به رضایت او است. در صورتی که متهم رضایت نداشته باشد، حسب مورد به تشخیص مقام قضایی یکی دیگر از قرارهای تامین کیفری در مورد او صادر می شود. مطابق با ماده مذکور، قرار نظارت الکترونیکی و دیگر قرارهای تامین وقتی صادر می شود که بازپرس به متهم تفهیم اتهام کرده باشد.

  • استفاده از پابند الکترونیکی برای محکومان به حبس؛ در مورد محکومان شرایط حقوقی دریافت پابند الکترونیکی برای زندان به موجب ماده 62 قانون مجازات اسلامی تعیین گشته است. بر اساس این ماده، آزادی تحت سامانه های الکترونیکی در مورد حبس های تعزیری درجه 5 تا 8 قابلیت اعمال دارد. منظور از حبس های تعزیری درجه 5 تا 8 حبس های از یک روز تا پنج سال می باشد. برای آزادی محکوم از حبس های مذکور باید شرایط تعویق مراقبتی وجود داشته باشد. یعنی محکوم فاقد سابقه محکومیت موثر کیفری بوده و شاکی گذشت کرده باشد.

 

ارتباط در واتس اپ

هزینه پابند الکترونیکی برای زندانی

هزینه های پابند الکترونیکی به موجب آیین نامه مزبور، با متهم یا محکومی می باشد که با استفاده از پابند الکترونیکی تحت مراقبت قرار می گیرد. هزینه استفاده از پابند الکترونیکی مطابق با تعرفه در خصوص متهمین و محکومین مختلف، متفاوت است. برای کسب آگاهی بیشتر در خصوص میزان هزینه پابند الکترونیکی می توانید با مجموعه وکلای تلفنی تماس بگیرید. موسسه حقوقی وکلای تلفنی، با حضور بهترین وکلای دادگستری از سراسر ایران ارائه دهنده خدمات مشاوره حقوقی در خصوص دعاوی کیفری به صورت شبانه روزی می باشد.

مجازات دستکاری پابند الکترونیکی

همانطور که مورد اشاره قرار گرفت، متهم یا محکومی که تحت مراقبت با استفاده از پابند الکترونیکی قرار می گیرد، باید مبلغی را به عنوان وثیقه به مرکز مراقبت الکترونیکی بپردازد. اخذ وثیقه از فرد به این خاطر است که چنانچه به تجهیزات پابند الکترونیکی آسیبی وارد آمد، خسارات مربوطه از محل آن جبران گردد. علاوه بر این در صورتی که متهم یا محکوم برای فرار یا مخفی شدن، در پابند الکترونیکی دستکاری کند، به دستور مقام قضایی قرار مراقبت الکترونیکی لغو شده و مجازات حبس اجرا خواهد شد.

 

بازداشت یا حبس غیرقانونی 
پابند الکترونیک 
مشاوره حقوقی به زندانی 
مشاوره حقوقی کیفری
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

مهدی مظفری اناری

پابند الکترونیکی وفق مقررات قانون مجازات اسلامی در جرایمی که مجازات قانونی آنها درجات پنج تا هشت تعزیر باشد می تواند با تحقق شرایطی از نظارت تحت سامانه های الکترونیکی استفاده کنند و البته باید رضایت محکوم علیه نیز باشد و هزینه مقرر نیز پرداخت شود.


یلدا رزمی

قانونگذار جهت اینکه زندان ها با تعداد زیادی مجرم مواجهه نگردند یک سری مجازات های جایگزین حبس اعمال کرده است ، در جرایم تعزیری 5 تا 8 امکان درخواست متهم جهت پابند الکترونیکی در نظر گرفته شده است


امین تهرانی

سلام مطابق ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی در جرائم تعزیری از درجه پنج تا درجه هشت، دادگاه می‌تواند در صورت وجود شرایط مقرر در تعویق مراقبتی، محکوم به حبس را بارضایت وی در محدوده مکانی مشخص تحت نظارت سامانه (سیستم)های الکترونیکی قرار دهد. منظور از سیستم‌های الکترونیکی همان پابند الکترونیکی است.


فاطمه توکلی

سیستم جی پی اس و ردیابی پابند مجرمین توسط مانیتورینگ فعالی که برای محدوده مکانی مشخصی معین شده کار می کند. عملکرد پابند الکترونیکی به گونه ای است که زندان بان ها و ماموران امنیتی، سیستم محدودیت تردد را برای مجرمین خود وضع می کنند و با این ترتیب زندانیان در صورت خروج از محدوده مورد نظر با آلارم های هشدار دهنده مواجه می شود.


بهنام رحمانی فرد

باسلام طبق آیین نامه اجرایی مراقبت های الکترونیکی مصوب سال 1397 دریافت پابند الکترونیکی از طریق مراجعه به مرکز مراقبت الکترونیکی انجام می گیرد. در مورد محکومان و متهمانی که تحت مراقبت توسط پابند الکترونیکی قرار می گیرند، مقام قضایی نسبت به تعیین محدوده مراقبت اقدام می کند. به موجب ماده 9 آیین نامه مذکور پس از حضور متهم در مرکز مراقبت الکترونیکی، مسئولین مرکز با رعایت مقررات قانونی نسبت به انجام موارد زیر اقدام می نمایند: دریافت وثیقه برای جبران خسارات وارده به پابند و تجهیزات الکترونیکی که به متهم نصب می گردد. ارائه آموزش های مورد نیاز به محکوم یا متهم و دریافت تعهد مبنی بر رعایت ضوابط و مقررات مربوطه. نصب و راه اندازی پابند الکترونیکی و تجهیزات آن. دریافت هزینه استفاده از تجهیزات مطابق با تعرفه از شخص تحت مراقبت. معمولاً این تعرفه به صورت ماهانه محاسبه می شود، اما در صورت موافقت فرد مورد مراقبت، می توان هزینه استفاده از این تجهیزات الکترونیکی را به طور یکجا دریافت نمود


معراج فرجی

در حال حاضر اصولا برای جرایم درجه ۵ و ۶ و ۷ امکان پابند وجود دارد البته مواردی دیده شده که درجه ۴ هم پابند گرفته است و شرط آن بدهکار نبودن از نظر مالی و طی کردن مدتی از محکومیت به تشخیص قاضی ناظر است


مجتبی خسروی

قرار گرفتن تحت نظارت سامانه های الکترونیکی(پابند الکترونیکی) به منظور کاهش تعداد محکومان به حبس و خلوت شدن زندان ها بوجود آمده است که در تمامی جرایم تعزیری از درجه پنج تا هشت(تا 5 سال حبس)، دادگاه این اختیار را دارد که در صورت وجود تمامی شرایط لازم، فردی که محکوم به حبس شده است را با اعلام رضایت وی، تحت مراقبت الکترونیکی قرار بدهد.


علیرضا

سلام و وقت بخیر به واسطه مشکلاتی که داشتیم چندین بار مشاوره تلفنی دریافت کردیم هم پاسخگویی خوب بود و هم مشاور خیلی سریع تماس گرفت و برخلاف بسیاری از موسسات و دفاتر دیگر مشاور بسیار صبور و باحوصله بود ممنونم


مجید پریدست فومنی

با سلام برای استفاده از پابند متهم میبایست بعد از اجرای حکم و ورود به محبس تقاضا نموده وبا هماهنگی رییس زندان و قاضی ناظر زندان اقدام لازم در خصوص استفاده از این حق در حبس های کوتاه مدت حداکثر ۵ سال برای متهم فراهم خواهد شد این اقدام مراقبتی تنها با قرارتامین کیفری لازم و التزام و تامین هزینه توسط متهم قابل انجام است


Mohammad sheykhi

طبق آیین نامه اجرایی مراقبت های الکترونیکی مصوب سال 1397 دریافت پابند الکترونیکی از طریق مراجعه به مرکز مراقبت الکترونیکی انجام می گیرد. در مورد محکومان و متهمانی که تحت مراقبت توسط پابند الکترونیکی قرار می گیرند، مقام قضایی نسبت به تعیین محدوده مراقبت اقدام می کند. به موجب ماده 9 آیین نامه مذکور پس از حضور متهم در مرکز مراقبت الکترونیکی، مسئولین مرکز با رعایت مقررات قانونی نسبت به انجام موارد زیر اقدام می نمایند: دریافت وثیقه برای جبران خسارات وارده به پابند و تجهیزات الکترونیکی که به متهم نصب می گردد. ارائه آموزش های مورد نیاز به محکوم یا متهم و دریافت تعهد مبنی بر رعایت ضوابط و مقررات مربوطه.


مجید شیخی

با سلام استفاده از پابند الکترونیکی برای محکومان به حبس؛ در مورد محکومان شرایط حقوقی دریافت پابند الکترونیکی برای زندان به موجب ماده 62 قانون مجازات اسلامی تعیین گشته است. بر اساس این ماده، آزادی تحت سامانه های الکترونیکی در مورد حبس های تعزیری درجه 5 تا 8 قابلیت اعمال دارد. منظور از حبس های تعزیری درجه 5 تا 8 حبس های از یک روز تا پنج سال می باشد. برای آزادی محکوم از حبس های مذکور باید شرایط تعویق مراقبتی وجود داشته باشد. یعنی محکوم فاقد سابقه محکومیت موثر کیفری بوده و شاکی گذشت کرده باشد.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام استفاده از پابند الکترونیکی در پرتو پیشرفت دانش و فناوری ارتباطات، به یکی از شیوه های کارا برای مراقبت از متهمان و محکومین تبدیل گشته است. منظور از پابند الکترونیکی وسیله ای ارتباطی است که معمولاً با بسته شدن به پای فردی که متهم به ارتکاب جرم می باشد، از آن استفاده می شود. این سخت افزار با متصل بودن به تجهیزات و امکانات مکان یابی، در طول آزادی فرد همواره همراه او بوده و معمولاً غیر قابل جدا سازی می باشد. با استفاده از این دستگاه مقامات قضایی می توانند از حضور فرد در محدوده مکانی مشخصی اطمینان داشته و در صورت لزوم، به آسانی به وی دسترسی پیدا کنند. پابند الکترونیکی معمولاً به عنوان جایگزینی برای زندان استفاده می شود.


وحید فراست

در حبس خای تعزیری درجه 5 الی 8 نه جرایم تعزیری امکان استفاده از پابند الکترونیکی وجود دارد به نحوی که در محدوده خاصی مجرم باید تردد نماید


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.