شرایط قانونی ابطال تقسیم نامه سهم الارث

شرایط قانونی ابطال تقسیم نامه سهم الارث

شرایط قانونی ابطال تقسیم نامه سهم الارث

بعد از اینکه شخصی فوت می‌کند، اموال و دارایی‌های او بین ورثه تقسیم می‌شود. این اموال باید به صورت قانونی و صحیح تقسیم بندی شود. با این حال اگر مشکلی در حین تقسیم بندی به وجود بیاید، می‌تواند به صورت قانونی دادخواستی تدوین کرد که طبق آن این تقسیم نامه را باطل کرد.

اگر تقسیم نامه سهم الارث باطل شود، باید منتظر رای مجدد دادگاه ماند. هنگامی که دادگاه رای مجدد را صادر کرد، تقسیم بندی دوباره از اول صورت بگیرد. برای صدور این گواهی نامه لازم است یکی از وارثان یا ذینفعان حضور داشته باشند و به شورای حل اختلاف مراجعه کنند. با این حال می‌توانید برای اطلاع یافتن از شرایط قانونی ابطال تقسیم نامه سهم الارث از مشاوره حقوقی تلفنی بهره مند شوید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

وکیل کاربلد ارث

وکیل کاربلد ارث می‌تواند قبل از فوت شخص، وصیت نامه او را به صورت رسمی تنظیم کند. اگر وصیت نامه به صورت قانونی نوشته و تنظیم شده باشد بعد از مرگ شخص باید اجرا شود. در صورتی که افرادی که ارث می‌برند نتوانند به صورت قانونی اموال را بین خودشان تقسیم کنند، نیاز به یک وکیل کاربلد برای تنظیم تقسیم نامه است. تقسیم نامه ارث یک حکم قانونی بوده که از سوی دادگاه صادر می‌شود و همه افراد هم باید از آن اطاعت کنند. در زمان کوتاهی هم اجرا شود.

در موضوع ارث چند مفهوم هستند که بسیار اهمیت دارند؛ این موارد شامل وارث، سهم الارث و ارث است. شخصی که از دنیا رفته باشد و اموالی هم از خود داشته باشد، این دارایی‌ها بین افراد زنده دیگر تقسیم می‌شود. این افراد وارث یا وراث نامیده می‌شوند. اغلب افراد نسبت به اصول حقوقی دانش مناسبی ندارند بنابراین باید از یک وکیل کاربلد ارث بهره بگیرند. حضور وکیل می‌تواند ابهامات موجود در پرونده را روشن کرده و تقسیم ارث را به صورت برابر انجام دهد.

مزایای مشورت با وکیل برای تقسیم سهم الارث

یکی از مهم‌ترین مزایای مشورت با وکیل در تقسیم سهم الارث یا کلیه امور حقوقی این بوده که می‌توانید در طی روند آرامش داشته باشید. دلیل آن هم این بوده که وکلا با استفاده از دانش و مهارتی که دارند می‌توانند امور را به خوبی در دست بگیرند.

ماده 600، 601 و 602 قانون مدنی اعلام می‌کند که اگر تقسیم ارث به صورت نابرابر و اشتباه صورت گرفته باشد، می‌توان تقسیم نامه را ابطال کرده و دوباره از اول این کار را انجام داد. طبق این ماده‌ها هرگاه که بعد از تقسیم کردن ارث مشخص شود که اشتباهی صورت گرفته، این تقسیم باطل می‌شود.

علاوه بر این، هر زمان هم که معلوم شود مقدار مشخصی از این اموال که تقسیم شده برای فرد دیگری بوده، این تقسیم باطل می‌شود. اگر برای تقسیم سهم الارث با یک وکیل کاربلد مشورت کرده باشید احتمال هر یک از این خطاها بسیار کم می‌شود. بنابراین نیازی به ابطال هم وجود نخواهد داشت.

 

تقسیم سهم الارث

 

آیا می توان تقسیم نامه سهم الارث را باطل کرد؟

هنگامی که فردی فوت می‌کند، اموال باقی مانده از او بین ورثه تقسیم بندی می‌شود. این تقسیم سهم الارث هم به صورت انحصار وراثت و هم به صورت تفاهم وراثت انجام می‌شود. در صورتی که حتی یکی از افرادی که ارث می‌برد به این نحوه تقسیم اعتراض کند، می‌توان شکایتی مطرح کرده و تقسیم نامه سهم الارث را باطل کرد.

ابطال تقسیم نامه سهم الارث، طبق قانون مدنی انجام می‌شود. برای اینکه پیگیری این کار صورت بگیرد باید شخصی که اعتراض دارد، شکایت کرده و روند قانونی را اجرا کند. اگر انحصار ورثه صورت بگیرد و این تقسیم بندی غلط باشد، باید از سوی دادگاه تایید شود. اگر از طرف دادگاه این رای صادر شود، تقسیم نامه باطل می‌شود.

ابطال تقسیم نامه ارث به کمک وکیل

برای اینکه تقسیم نامه ارث را باطل کنید، این کار به کمک یک وکیل متبحر انجام می‌شود. البته در تمام مراحل انجام ارث و تقسیم بندی‌ها، فردی به عنوان کارشناس حضور دارد. با این حال ممکن است در برخی مواقع، تقسیم بندی‌ها درست صورت نگیرد. در این حالت می‌توانید با مشاوره حقوقی از یک وکیل کمک گرفته و روند قانونی را انجام دهید.

برخی موارد وجود دارد که طبق آن‌ها تقسیم نامه ارث می‌تواند باطل شود. یکی از مواردی که طبق آن بیشترین احتمال باطل شدن وراثت انجام می‌شود؛ زمانی بوده که یک ملکی به صورت مشاع بین چند نفر تقسیم بندی شود. سپس و در طول زمان بین افراد اختلاف افتاده و نتوانند مالکیت یک زمین یا خانه مشاع را عهده دار شوند. در این حالت ملک افراز می‌شود و سهم هر فرد به او داده می‌شود.

یکی دیگر از مواقعی که این اتفاق رخ می‌دهد زمانی بوده در حین تقسیم ارث بین افراد، سهم دو نفر با هم تداخل پیدا کند. در این صورت یکی از آن‌ها می‌تواند دادخواست خود را به دادگاه ارائه داده و خواستار این شود که سهم الارث دوباره تقسیم شود.

 

ارتباط در واتس اپ

 

مرجع صالح برای رسیدگی به ابطال تقسیم نامه سهم الارث

هنگامی که برای رسیدگی به ابطال تقسیم نامه سهم الارث به مراجع قانونی مراجعه کنید، باید یک دادخواست تعیین کنید. طبق این دادخواست باید نام طرفین، خواهان و خواسته امر را مطرح شود. خواسته‌ای که فرد دارد این است که تقسیم نامه ابطال شده و خسارات قانونی پرداخت شوند.

دادگاه همان مرجع صالحی بوده که می‌توانید برای رسیدگی به این دعوی به آن مراجعه کنید. بعد از آن که دادخواست ابطال مورد پذیرش قرار بگیرد، دادگاه حکمی را برای ابطال تنفیذ در ملک پرونده صادر می‌کند. در این حالت تقسیم نامه اولیه از بین می‌رود. به دستور اداره ثبت اسناد و املاک کشور، سند مالکیت و تفکیک ملک اولیه باطل می‌شود.

بررسی‌های مختلفی انجام می‌شود و طبق حکم صادر شده توسط دادگاه، حکم تنفیذ دوم داده می‌شود. هنگامی که این حکم دوم صادر می‌شود، تقسیم دوباره صورت می‌گیرد. باز هم از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان نسبت به رای‌های صادر شده می‌توانید مشورت بگیرید.

 

مشاوره حقوقی تقسیم ترکه 
وکیل ارث 
فروش سهم الارث 
مشاوره حقوقی انحصار وراثت 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

راضیه دهقان

سلام وعرض ادب زمانی که فردی فوت کند اموال متوفی بین وراث تقسیم میشود قانون هم شرایط خاص در نظر گرفته و میزان سهم الارث وراث تعیین شده میباشد درمواد قانونی ۶۰۰الی ۶۰۲ قانون مدنی به موارد مربوط به ابطال تقسیم نامه ارث پرداخته هرکدام از وراث نسبت به سهم ارث میتوانند اعتراض کنند قبل از انجام هر کاری نیاز هست با وکیل مجرب و متخصص در خصوص ارث مشاوره دریافت کنید سایت وکیل تلفنی بهترین وکلا در سراسر ایران دارند .


M.j sheykhi

ماده 600، 601 و 602 قانون مدنی اعلام می‌کند که اگر تقسیم ارث به صورت نابرابر و اشتباه صورت گرفته باشد، می‌توان تقسیم نامه را ابطال کرده و دوباره از اول این کار را انجام داد. طبق این ماده‌ها هرگاه که بعد از تقسیم کردن ارث مشخص شود که اشتباهی صورت گرفته، این تقسیم باطل می‌شود. علاوه بر این، هر زمان هم که معلوم شود مقدار مشخصی از این اموال که تقسیم شده برای فرد دیگری بوده، این تقسیم باطل می‌شود. اگر برای تقسیم سهم الارث با یک وکیل کاربلد مشورت کرده باشید احتمال هر یک از این خطاها بسیار کم می‌شود. بنابراین نیازی به ابطال هم وجود نخواهد داشت.


مهران رمضان پناه

باعرض سلام؛ بر اساس ماده 313 قانون امور حسبی شرایط تنظیم تقسیم نامه ارث و تقسیم نامه ارثی عبارت است از: تمامی وراث، حاضر و موافق با تنظیم تقسیم نامه باشند؛ تمامی وراث، از اهلیت قانونی که شامل عقل، بلوغ و رشد می باشد، برخوردار بوده و میان وراث، فرد محجور، وجود نداشته باشد، امضای تمامی وراث، ذیل تقسیم نامه، موجود باشد.


رحمنی

دعوی ابطال تقسیم نامه از جمله دعاوی غیر مالی می باشد و .... قابل تجدیدنظر ... بوده...» به طور ضمنی به قابلیت استماع دعوای ابطال یا بطلان توافق پیش گفته صحّه گذاشته شده است


قجری

‎ ارث شرایط و ضوابط خاص خود را دارد و قانون نیز به مسئله تقسیم ارث به صورت کامل پرداخته است. مطابق با قانون هر وارثی با توجه به نسبتی که با متوفی دارد سهم الارث خود را دریافت خواهد کرد. اما در شرایطی که وارث از میزان سهمی که به آن اختصاص پیدا کرده است راضی نباشد، می‌تواند اعتراض کند. بنابراین در این شرایط این سوال به وجود می‌آید که آیا تقسیم‌نامه ارث را می‌توان باطل کرد اگر تقسیم نامه سهم الارث باطل شود، باید منتظر رای مجدد دادگاه ماند. هنگامی که دادگاه رای مجدد را صادر کرد، تقسیم بندی دوباره از اول صورت بگیرد. برای صدور این گواهی نامه لازم است یکی از وارثان یا ذینفعان حضور داشته باشند و به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.


محمدیان

در دادگاه ها متاسفانه به علت شلوغی بسیار امکان راهنمایی دقیق مراحعین وجود ندارد به همین دلیل به مراجعین صرف نام یک دعوا پیشنهاد میشود درحالی که قطعا برای افراد عادی روشن و ملموس نیست از اینکه روشنگری میکنید و با زبان قابل درک اصطلاحات حقوقی و قضایی را شرح میدهید ممنونم


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب ابطال تقسیم نامه سهم الارث، طبق قانون مدنی انجام می‌شود. برای اینکه پیگیری این کار صورت بگیرد باید شخصی که اعتراض دارد، شکایت کرده و روند قانونی را اجرا کند. اگر انحصار ورثه صورت بگیرد و این تقسیم بندی غلط باشد، باید از سوی دادگاه تایید شود. اگر از طرف دادگاه این رای صادر شود، تقسیم نامه باطل می‌شود.


فاطمه علی زاده

با سلام اگر در تقسیم سهم ارث بین وراث طبق طبقات وسهم ارث صورت نگیرد هر یک از وراث طبق گواهی انحصار وراثت می توانند ابطال تقسیم نامه را از دادگاه بخواهند و بعد ار صدور حکم به ابطال تقسیم نامه دادگاه مجددا حمن به تقسیم می دهدو تقسیم اولیه باطل و بلااثر می گردد


مجید شیخی

با سلام اگر تقسیم نامه سهم الارث باطل شود، باید منتظر رای مجدد دادگاه ماند. هنگامی که دادگاه رای مجدد را صادر کرد، تقسیم بندی دوباره از اول صورت بگیرد. برای صدور این گواهی نامه لازم است یکی از وارثان یا ذینفعان حضور داشته باشند و به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.


امین

ماده 600، 601 و 602 قانون مدنی اعلام می‌کند که اگر تقسیم ارث به صورت نابرابر و اشتباه صورت گرفته باشد، می‌توان تقسیم نامه را ابطال کرده و دوباره از اول این کار را انجام داد. طبق این ماده‌ها هرگاه که بعد از تقسیم کردن ارث مشخص شود که اشتباهی صورت گرفته، این تقسیم باطل می‌شود.


بهنام رحمانی فرد

با سلام برخی موارد وجود دارد که طبق آن‌ها تقسیم نامه ارث می‌تواند باطل شود. یکی از مواردی که طبق آن بیشترین احتمال باطل شدن وراثت انجام می‌شود؛ زمانی بوده که یک ملکی به صورت مشاع بین چند نفر تقسیم بندی شود. سپس و در طول زمان بین افراد اختلاف افتاده و نتوانند مالکیت یک زمین یا خانه مشاع را عهده دار شوند. در این حالت ملک افراز می‌شود و سهم هر فرد به او داده می‌شود. یکی دیگر از مواقعی که این اتفاق رخ می‌دهد زمانی بوده در حین تقسیم ارث بین افراد، سهم دو نفر با هم تداخل پیدا کند. در این صورت یکی از آن‌ها می‌تواند دادخواست خود را به دادگاه ارائه داده و خواستار این شود که سهم الارث دوباره تقسیم شود


وحید فراست

ابطال تقسیم نامه سهم الارث نیاز به مراحل متعددی دارد و اگر ورثه ایی خلاف قانون ارث عمل نماید می توان این قضیه را انجام داد


آزاده

در سه حالت ممکن است تقسیم نامه ارث باطل شود: حالت اول زمانی است که اموال شخص دیگری را به همراه اموال متوفی در جریان انحصار وراثت قرار دهیم و آن را بین وراث دیگر تقسیم کنیم. در حالت بعدی تقسیم ارث در صورت باطل می‌شود که مالی که در تقسیم ارث به یکی از وراث تعلق گرفته، معیوب باشد. حالت سوم زمانی رخ می‌دهد که در تقسیم ارث مال مشاع بدون توجه به نسبت وراث و میزان سهم الارث آنها، سهم کمتر یا بیشتری به آنها تعلق گیرد.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، ابطال تقسیم نامه یکی از دعاوی رایجی است که شرکای مال مشاعی به دلایل مختلفی علیه یکدیگر مطرح می کنند . تقسیم نامه سندی می باشد که بوسیله آن شرکا، سهم هریک از مالکان مال مشاع را مشخص نموده و به شراکت آن ها در آن مال پایان می دهد. ابطال تقسیم نامه به معنای لغو یا باطل کردن توافقی است که قبلاً بین طرفین و شرکا انجام شده است . در بعضی از موارد، شرایط یا عواملی باعث می شود تا یکی از طرفین تقسیم نامه یا شرکا تصمیم به ابطال تقسیم نامه می گیرد. ابطال تقسیم‌نامه ارث زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که شرایط مشخصی حاکم باشد. در واقع دادگاه زمانی ابطال تقسیم نامه را می‌پذیرد که شاکی یا وارث معترض، اعتراضی بجا و منطقی داشته باشند، این شرایط گاهی اوقات می تواند به رضای طرفین باشد و گاهی اوقات قهری بوده و با اعتراض احدی از افراد صورت می پذیرد. معیوب بودن اموال تقسیم شده، تقسیم اموال غیر و عدم برابری و عدالت در تقسیم ارث از جمله شرایط رایج در ابطال یک تقسیم نامه می باشد. برای دانستن دیگر جزئیات می تواندی با وکلای موسسه مشورت نمائید.


محمد مومنی

بعد از اینکه فردی از دنیا برود در صورتی که اموالی داشته باشد، اموال آن در بین وارثان آن تقسیم می‌شوند‌. تقسیم ارث شرایط و ضوابط خاص خود را دارد و قانون نیز به مسئله تقسیم ارث به صورت کامل پرداخته است. مطابق با قانون هر وارثی با توجه به نسبتی که با متوفی دارد سهم الارث خود را دریافت خواهد کرد. اما در شرایطی که وارث از میزان سهمی که به آن اختصاص پیدا کرده است راضی نباشد، می‌تواند اعتراض کند. بنابراین در این شرایط این سوال به وجود می‌آید که آیا تقسیم‌نامه ارث را می‌توان باطل کرد


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.