مشاوره حقوقی نفقه در عقد منقطع

مشاوره حقوقی نفقه در عقد منقطع

مشاوره حقوقی نفقه در عقد منقطع

منظور از عقد منقطع چیست؟

عقد منقطع در واقع همان عقد موقت یا ازدواج موقت است که در بین مردم از آن به اسم صیغه موقت نام برده می شود. این نوع عقد، عقدی است که در مدت معینی اتفاق خواهد افتاد و برای آن وقت تعیین می شود. اگر مهلت تعیین شده در این عقد به پایان برسد عقد هم به اتمام می رسد و دیگر نیازی به طلاق نیست.

در عقد موقت زن و مرد از همدیگر ارث نمی برند حتی اگر زن هم باردار شود حق خرجی به او داده نمی شود. در مقابل نیز زن در صورتی که حق شوهر از بین نرود برای خارج شدن از خانه نیازی به اجازه شوهر ندارد.

 

هزینه مشاوره حقوقی

عقد منقطع از لحاظ حقوقی و قانونی و همچنین مذهب شیعه اشکالی ندارد. همچنین برای عقد موقت محدودیتی برای مردان وجود ندارد و آنها می توانند با هر تعداد زن ازدواج موقت انجام دهند. این نوع عقد در جامعه مخالفان و موافقان زیادی دارد که برای پرداختن به آن در این مطلب زمان کافی نیست.

برقراری رابطه جنسی در عقد موقت محدودیتی ندارد و زن و مرد می توانند به اندازه رابطه جنسی در ازدواج دائم لذت ببرند. اما اگر شرطی شده باشد که نزدیکی انجام نشود نباید این عمل را انجام داد. به عنوان مثال پدر دختر باکره به شرط آشنایی اجازه صیغه موقت را می دهد و برقراری ارتباط جنسی انجام نمی شود.

برای عقد منقطع چه باید کرد؟

برای خواندن عقد منقطع نیازی به حضور نفر سوم به عنوان عاقد نیست بلکه زن و مرد می توانند با خواندن صیغه به عقد همدیگر در بیایند. در عقد موقت هم مهریه و هم وقت باید تعیین گردد در غیر اینصورت صیغه باطل است.

همچنین بر خلاف عقد دائم در صیغه موقت نیازی به ثبت ازدواج موقت نیست و تنها با خواندن عقد موقت انجام می شود. همچنین اگر زن و مرد صیغه را جاری نکنند باید فردی که این کار را انجام می دهد بالغ باشد.

ازدواج موقت با دختری که باکره است بدون اجازه پدر او امکان پذیر نیست. اگر باکره هم نباشد اما پرده بکارت او به واسطه زنا از بین رفته باشد اجازه پدر او لازم است.

 

مشاوره حقوقی خانواده

در تمام عقد ها باید رضایت طرفین وجود داشته باشد و زن در هنگام جاری شدن صیغه موقت نباید در عقد مرد دیگری باشد. همچنین در صورتی که مدت ازدواج موقت به پایان برسد عقد قابل تمدید است و در صورت پایان یافتن آن نیز عقد به پایان می رسد.

برای انجام مشاوره حقوقی در مورد نفقه در عقد منقطع می توانید با وکیل های موسسه حقوقی وکلای تلفنی مشاوره حقوقی آنلاین انجام دهید.

آیا در عقد منقطع نفقه ای به زن تعلق می گیرد؟

نفقه، هزینه و مخارجی است که مرد در دوران زندگی مشترک به همسر خود پرداخت می کند. بر خلاف تصور عامه نفقه پرداخت پول نقدی به صورت ماهانه یا هفتگی نیست. بلکه نفقه شامل مسکن، پوشاک، لوازم خانه، دارو و درمان و... می باشد.

اما نفقه در ازدواج دائم و ازدواج موقت با همدیگر متفاوت هستند. در نکاح دائم بر اساس قانون وظیفه مرد است که به همسر خود نفقه پرداخت کند. اما در ازدواج موقت شرایط به گونه ای دیگر است و نفقه بر اساس توافق میان زن و مرد انجام می شود.

در ماده 1113 قانون مدنی به صراحت آمده است: " در عقد انقطاع زن حق نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده یا آنکه عقد مبنی بر آن جاری شده باشد."

به همین دلیل زنی که در عقد منقطع قرار دارد نمی تواند در دادگاه مطالبه دریافت نفقه داشته باشد. مگر اینکه در هنگام عقد در مورد آن با مرد به توافق رسیده باشند و بر روی جزئیات تفاهم کرده باشند. .

 

مشاوره حقوقی ازدواج

در عقد منقطع در چه صورت مرد موظف به پرداخت نفقه است؟

همانطور که به آن اشاره شد در ماده قانونی 1113 قانون مدنی استثنائی قائل شده و در آن به شرط اشاره کرده است. اگر در هنگام عقد زن و مرد بر سر مسائلی همچون مسکن، خرید پوشاک یا سایر خرج و مخارج زندگی به توافق رسیده باشند و در این باره عقدی در میان آنها وجود داشته باشد مرد موظف به پرداخت نفقه به همسر خود است.

اگر چنین عقدی در بین زن و شوهر وجود داشته باشد و مرد از پرداخت نفقه خودداری کند، زن میتواند با مراجعه به مراجع قانونی نفقه خود را مطالبه کند.

هزینه مشاوره حقوقی نفقه در عقد منقطع

عقد منقطع نیز همانند سایر عقدها قراردادی است میان زن و مرد که باید به آن پایبند باشند. از زمانی که عقدی جاری می شود طرفین بر اساس قانون تعهداتی در مقابل یکدیگر دارند که باید به آن پایبند باشند.

در عقد منقطع نیز ممکن است زن و مرد توافقاتی با یکدیگر داشته باشند که بعدا نسبت به آن پایبند نباشند همین موضوع باعث می شود در مراجع قضایی موضوع پیگیری شود.

 

ارتباط در واتس اپ

مسائل حقوقی از پیچیدگی های خاصی برخوردار است. هم ازدواج دائم و ازدواج موقت نیز یک عمل حقوقی است که بعد از آن باید بر اساس مواد قانونی رفتار کرد. به همین دلیل قبل از ازدواج از هر نوعی و در هنگام مطالبه حق و حقوق لازم است طرفین ازدواج با یک وکیل خوب مشاوره حقوقی قبل از ازدواج داشته باشند تا نسبت به حق و حقوق خود اطلاع کافی پیدا کنند.

همچنین افرادی که بر سر نفقه دعوای حقوقی دارند می توانند با شماره 09212242670 موسسه حقوقی وکلای تلفنی تماس بگیرند و با یک وکیل خوب مشاوره انجام دهند.

هزینه مشاوره حقوقی نفقه در عقد منقطع بر اساس دقیقه محاسبه خواهد شد و هزینه مشاوره حقوقی تلفنی با یک وکیل خوب و کاربلد در این زمینه از 20 هزار تومان شروع خواهد شد. تعرفه ها در سایت موسسه وکلای تلفنی موجود است و شما می توانید بر اساس نیاز خود پنل مورد نظر را انتخاب کنید.

 

اموزش تعیین مهریه در صیغه موقت 
مشاوره حقوقی عقد موقت 
اثبات بذل انقضای مدت در  ازدواج موقت 
نگارش دادخواست نفقه
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

فریبرز ذوالفقاری

عقد منقطع در واقع همان عقد موقت یا ازدواج موقت است که در بین مردم از آن به اسم صیغه موقت نام برده می شود. این نوع عقد، عقدی است که در مدت معینی اتفاق خواهد افتاد و برای آن وقت تعیین می شود. اگر مهلت تعیین شده در این عقد به پایان برسد عقد هم به اتمام می رسد و دیگر نیازی به طلاق نیست. در عقد موقت زن و مرد از همدیگر ارث نمی برند حتی اگر زن هم باردار شود حق خرجی به او داده نمی شود. در مقابل نیز زن در صورتی که حق شوهر از بین نرود برای خارج شدن از خانه نیازی به اجازه شوهر ندارد.


سحر نیک پور

با سلام و عرض ادب و خسته نباشید خدمت همه ی شما عزیزان، عقد منقطع نیز همانند سایر عقدها قراردادی است میان زن و مرد که باید به آن پایبند باشند. از زمانی که عقدی جاری می شود طرفین بر اساس قانون تعهداتی در مقابل یکدیگر دارند که باید به آن پایبند باشند. در عقد منقطع نیز ممکن است زن و مرد توافقاتی با یکدیگر داشته باشند که بعدا نسبت به آن پایبند نباشند همین موضوع باعث می شود در مراجع قضایی موضوع پیگیری شود.لذا بهتر است قبل از انجام هرگونه اقدامی با وکلای متخصص و مجرب موسسه تماس حاصل فرمایید.


علیرضا محمدی

سلام و عرض تبریک سال نو بسیار سپاسگزارم بابت تولید محتوای علمی و ارزشمند در سایت وکیل تلفنی. شما با نشر این اطلاعات مفید به صورت رایگان، باعث میشوید مردم نسبت به قانون کشور آگاه باشند و حقوق خویش را بشناسند و به همین دلیل جلوی بسیاری از ضرر ها گرفته میشود. من اهمیت مشاوره را زمانی لمس کردم که پیش از عقد یک قرارداد از طریق مشاوران شما با نکاتی آشنا شدم که قبل از آن در هیچ قراردادی به آن توجه نداشتم. از کلیه همکاران و مدیریت موسسه وکیل تلفنی بسیار متشکرم


بهاره توکلی پور

با سلام و عرض ادب خدمت دوستان موسسه وکیل تلفنی کار بسیار ارزشمندی را در دوران بیماری انجام دادن و سبب صرفه جویی در هزینه ها و وقت مردم شدن ونیاز به مراجعه حضوری رو به حداقل رساندند،پیشنهادمیکنم مردم حتما از این حرکت خیروخوب استفاده کنندوبه وکلای مجرب موسسه مراجعه کنند باتشکر


بهزاد فولادی

با سلام و احترام با توجه به این که عقد منقطع نیز همچون عقد دائم دارای شروط مختلف و آثار حقوقی زیادی می باشد پیشنهاد می گردد جهت جلوگیری از پیش آمد هرگونه مشکل با تیم وکلای تخصصی موسسه وکیل تلفنی تماس بگیرید.


Mohamad sheykhi

به موجب قانون ، در عقد منقطع یا صیغه ، زن حقی برای دریافت نفقه ندارد . به همین دلیل ، مرد نیز الزامی به پرداخت نفقه به همسر موقت خود نخواهد داشت . به موجب ماده 1113 قانون مدنی در عقد موقت زن حق نفقه ندارد . همانطور که از این ماده مشخص است ، به موجب قانون مرد الزامی به پرداخت نفقه در عقد موقت نخواهد داشت . به همین دلیل ، زن نمی تواند برای مطالبه نفقه عقد موقت اقامه دعوا کند . اما در عقد دائم مرد موظف است به همسر خود نفقه بپردازد . در غیر این صورت ، می توان به دلیل ترک انفاق از وی شکایت کرد الزام به انفاق ، جزء حقوق زن و مرد در صیغه موقت نبوده و مرد تکلیفی به پرداخت نفقه در عقد موقت ندارد . اما این امر استثنائاتی هم دارد . بر اساس ماده 1113 قانون " در عقد انقطاع زن حق نفقه ندارد ؛ مگر اینکه شرط شده باشد یا آنکه عقد مبنی بر آن جاری شده باشد " . همانگونه که از ادامه این ماده بر می آید ، پرداخت نفقه در عقد موقت منوط به توافق زوجین است . بنابراین ، در صورتی که زن و مرد در زمینه پرداخت نفقه با هم به توافق برسند ، پرداخت نفقه صیغه الزامی می شود . همچنین در صورتی که بنای طرفین بر پرداخت نفقه باشد و به طور ضمنی التزام به پرداخت نفقه را بتوان از عقد استنباط کرد ، می توان آن را از مرد مطالبه نمود


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.