داوری بین‌المللی تجاری

داوری بین‌المللی تجاری

داوری بین‌المللی تجاری

مرجع رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری، دادگاه است اما با تراضی طرفین می‌توان داوری را به یک شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار کرده و با تنظیم موافقت‌نامه داوری اختلافاتی که به داور مربوطه ارجاع داده می‌شوند را مشخص نمود. داوری به دو دسته داوری داخلی و بین‌المللی تقسیم می‌شود که داوری بین‌المللی برای حل اختلافات تجاری مانند خرید و فروش کالا و خدمات، سرمایه‌گذاری، بیمه، امور مالی و... قابل اجرا می‌باشد. در ادامه قصد داریم تا اطلاعات کامل‌تری در رابطه با داوری بین‌المللی تجاری خدمت شما عزیزان ارائه دهیم و مقایسه‌ای بین داوری بین‌المللی و داوری داخلی داشته باشیم.

 

هزینه مشاوره حقوقی

منظور از داوری بین‌المللی تجاری چیست؟

با وجود تقسیم‌بندی‌های شهری و کشوری، مردم در سرتاسر کره زمین به همکاری و کمک یکدیگر نیاز دارند به همین دلیل ملت‌ها از سال‌های دور به تجارت بین‌الملل روی آورده‌اند که در خلال آن‌ها بروز اختلافات تجاری کاملاً بدیهی می‌باشد. برای حل این اختلافات می‌توان به دادگاه‌های ملی مراجعه نمود اما ممکن است یکی از طرفین، حاکمیت و قوانین حقوقی کشور مقابل را نپذیرد یا دادگاه ملی برای رسیدگی به اختلافات تجاری بین‌المللی خود را صالح نداند. بنابراین در این شرایط تجار ایرانی می‌توانند از قوانین داوری تجاری بین‌المللی بهره گرفته و شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی را با تراضی طرف دیگر به داوری بگیرند. البته طبق قانون داوری بین‌المللی تجاری در زمان تنظیم موافقت‌نامه داوری، یکی از طرفین باید تابعیت ایرانی داشته باشد و دیگری تبعه ایران نباشد.

موافقت‌نامه داوری به توافقی گفته می‌شود که طبق آن برای حل تمام یا برخی از اختلافات احتمالی به داور رجوع می‌شود بنابراین بهتر است تا پیش از انعقاد موافقت‌نامه داوری با متخصصین این حوزه گفت‌وگو کرده و از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده نمایید.

 

مشاوره حقوقی داوری بین الملل

تفاوت بین داوری بین‌المللی تجاری با داوری داخلی

همانطورکه پیش‌تر گفته شد داوری به دو دسته بین‌المللی و داخلی تقسیم می‌شود. داوری بین‌المللی تجاری یعنی حل دعاوی تجاری اشخاص حقیقی یا حقوقی که در زمان تنظیم موافقت‌نامه داوری یکی از آن‌ها تبعه ایران نباشد؛ اما داوری داخلی تجاری یعنی حل دعاوی تجاری اشخاص حقیقی یا حقوقی که در زمان تنظیم موافقت‌نامه داوری تبعه ایران باشند.

با توجه به اینکه در داوری داخلی متعاملین هر دو تبعه ایران هستند برای رسیدگی به دعاوی تجاری از قانون آیین دادرسی مدنی استفاده می‌شود اما در داوری بین‌المللی به قانون داوری تجاری بین‌المللی رجوع می‌گردد. همچنین در معاملات بین‌المللی تنها راهکار حل دعاوی، رجوع به داور بین‌المللی است اما برای حل دعاوی تجاری داخلی می‌توان به دادگاه صالح نیز مراجعه نمود. بنابراین برای حل دعاوی تجاری داخلی دو راهکار وجود دارد که یکی از آن‌ها مراجعه به داور داخلی و دیگری مراجعه به مراجع قضایی می‌باشد.

داور بین‌الملل تجاری چه ویژگی‌هایی دارد؟

در داوری بین‌المللی تجاری می‌توان از یک داور واحد یا هیئت داوران کمک گرفت که طبق ماده ۱۰ قانون داوری تجاری بین‌المللی، متعاملین می‌توانند تعداد داوران را انتخاب کنند در غیر این‌صورت هیئت داوران از سه داور تشکیل می‌شود.

از مهم‌ترین ویژگی‌های داور می‌توان به بی‌طرفی و استقلال او اشاره کرد که اگر دارای این خصوصیت نباشد امکان جرح داور فراهم می‌شود. همچنین انتخاب داور با توافق طرفین تعیین می‌گردد که اگر پس از تعیین داور هریک از طرفین متوجه شوند که او واجد شرایط مورد توافق متعاملین نیست می‌توانند برای جرح داوری که خودشان تعیین کرده‌اند اقدام کنند.

 

هزینه داوری بین المللی و داخلی

داور یا هیئت داوران باید طبق موافقت‌نامه تنظیم شده به دعاوی تجاری رسیدگی کنند همچنین این افراد باید دارای صلاحیت لازم برای قضاوت و صدور رای باشند. بنابراین اشراف داور به مسائل حقوقی به‌خصوص در تجارت بین‌الملل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. به همین دلیل پیشنهاد می‌دهیم تا پیش از تعیین داوران از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه وکلای تلفنی استفاده نمایید؛ به این‌صورت می‌توانید با وکلای متخصص این‌ حوزه گفت‌وگو کرده و سپس داوری را انتخاب نمایید که طبق اصول حقوقی رای خود را صادر کرده و جهت‌گیری خاصی نداشته باشد.

در قرارداد داوری بین‌المللی چه نکاتی بیان می‌شود؟

طبق قانون داوری تجاری بین‌المللی، موافقت‌نامه داوری توافقی بین متعاملین است که در آن تمام یا بعضی از اختلافات حقوقی قراردادی و غیرقراردادی که در حال حاضر ایجاد شده یا ممکن است در آینده رخ دهند به داوری ارجاع داده می‌شوند. بنابراین در داوری بین‌المللی تجاری تنظیم قرارداد داوری یکی از مسائلی است که طرفین معامله باید به آن توجه داشته باشند.

در این قرارداد می‌توان مواردی مانند نحوه تعیین داور و حدود صلاحیت داور را تعیین نمود. همچنین این قرارداد می‌تواند به صورت قرارداد داوری مستقل، قرارداد داوری عملی و شرط داوری منعقد شود. با توجه به ماده ۴۸۱ قانون آیین دادرسی مدنی بهتر است تنظیم قرارداد داوری به‌صورت کتبی انجام شود و همچنین بهتر است تا تنظیم قرارداد توسط مشاورین حقوقی متخصص صورت گیرد.

 

ارتباط در واتس اپ

دستمزد داور بین‌الملل تجاری

در داوری بین‌المللی تجاری برای تعیین دستمزد داور باید مدت زمان داوری تعیین شود. طبق آمار منتشر شده در اکثر موارد داور یا هیئت داوران بین ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ ساعت کار قانونی انجام می‌دهند تا بتوانند دعاوی تجاری موجود را حل کرده و رای نهایی را صادر کنند که دستمزد دریافتی با توجه به ساعت کاری متفاوت خواهد بود. همچنین هر داور می‌تواند دستمزد متفاوتی به ازای هرساعت دریافت نماید. از دیگر مواردی که بر دستمزد داور تاثیرگذار است تعداد داوران می‌باشد که هرچه پرونده پیچیده‌تر و هیئت داوران از افراد بیشتری تشکیل شوند هزینه داوری بیشتر خواهد شد. بنابراین پیشنهاد می‌دهیم تا برای کسب اطلاعات کامل‌تر در این زمینه از مشاوره حقوقی موسسه وکلای تلفنی استفاده نمایید.

 

وکیل برای مشاوره 
حق الوکاله وکیل 
مشاوره حقوقی داوری 
مشاوره حقوقی ابطال رای داوری 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

سحر نیک پور

سلام، طبق قانون داوری تجاری بین‌المللی، موافقت‌نامه داوری توافقی بین متعاملین است که در آن تمام یا بعضی از اختلافات حقوقی قراردادی و غیرقراردادی که در حال حاضر ایجاد شده یا ممکن است در آینده رخ دهند به داوری ارجاع داده می‌شوند. بنابراین در داوری بین‌المللی تجاری تنظیم قرارداد داوری یکی از مسائلی است که طرفین معامله باید به آن توجه داشته باشند. در این قرارداد می‌توان مواردی مانند نحوه تعیین داور و حدود صلاحیت داور را تعیین نمود. همچنین این قرارداد می‌تواند به صورت قرارداد داوری مستقل، قرارداد داوری عملی و شرط داوری منعقد شود. با توجه به ماده ۴۸۱ قانون آیین دادرسی مدنی بهتر است تنظیم قرارداد داوری به‌صورت کتبی انجام شود و همچنین بهتر است تا تنظیم قرارداد توسط مشاورین حقوقی متخصص صورت گیرد.


‌مریم عبدالغلامی

باسلام موافقتنامه داوری به توافقی گفته می شود که طبق آن برای حل تمام یا برخی از اختلافات احتمالی به داور رجوع می شود. طبق قانون داوری تجاری بین المللی، در زمان تنظیم موافقت نامه داوری، یکی از طرفین باید تابعیت ایرانی داشته و دیگری تبعه ایران نباشد. برای حل اختلافات تجاری بین المللی، تجار ایرانی می توانند از قوانین داوری تجاری بین المللی بهره گرفته و شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی را با تراضی طرف دیگر به داوری بگیرند. در داوری بین المللی به قانون داوری تجاری بین المللی رجوع می گردد و تنها راهکار حل دعاوی، رجوع به داور بین المللی است.در داوری بین المللی تجاری می توان از یک داور واحد یا هیات داوران کمک گرفت.این افراد باید دارای صلاحیت لازم برای قضاوت و صدور رای باشند. لذا اشراف داور به مسائل حقوقی بخصوص در تجارت بین الملل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.


بهاره توکلی پور

با سلام خدمت موسسه و همکاران وکیل تلفنی،ضمن تشکر از خدمات ارزندتان در این شرایط خاص و مشکل ساز بیماری به هموطنان عزیز پیشنهاد میکنم با توجه به بودجه بسیار مناسبی که نسبت به حل مشکلات حقوقی خود می‌پردازید از همه مهمتر در زمان خود صرفه جویی میکنید و با تماسی که کمتر از 5دقیقه با شما گرفته میشود از مشاوره وکلای خبره پایه یک بهره مند می شوید و برای مراجعه به دادگاه دیگر استرس و دغدقه چندانی ندارید.باارزوی حل مشکلات حقوقی مردم عزیز.وکیل پایه یک بهاره توکلی پور در زمینه خانواده با کد 30972 در خدمت مردم عزیز هستم.با تشکر


علیرضا محمدی

سلام خسته نباشید نکات مربوط به داوری و روش های نوین حل اختلاف امروزه در بیشتر کشورهای جهان و اکثر نظام های حقوقی با اقبال بالایی روبه رو شده کاهش هزینه ها سرعت رسیدگی نبود مشکلات رسیدگی قضایی مانند عدم آگاهی طرفین قرارداد به قوانین کشورهای متبوع یکدیگر همگی از دلایل این اقبال بالاست از اینکه شما باعث آگاهی کلیه افراد جامعه حتی دانشجویان حقوقی شدید و نکاتی در این زمینه بیان کردید ممنونم


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، کشور ما ایران به دلیل داشتن منابع غنی و زمین های حاصلخیر و نیروی کار جوان و در دسترس از یک سو و موقعیت جغرافیایی آن که هم سو با برخی کشور های توسعه یافته جهانی است و از دو سمت به دریا راه داشته و یک کریدور جهانی محسوب می شود از سوی دیگر باعث شده تا همواره تجارت بین المللی در آن جزو شخص های مهم باشد. در دنیای امروز و ارتباط تنگاتگی که کشور ها با یکدیگر پیدا کرده اند باعث شده از انواع و اقسام قوانین و مقررات بین المللی برای حل مشلات و اختلافات بین دول استفاده کنند . یکی از این راه حل ها استفاده از داوری بین المللی می باشد که به زبان ساده در آن ، داوری از کشور ثالث میان دو کشور که در موضوعی خاص اختلاف پیدا کرده اند را داوری کرده و حل و فصل می نماید. باید دانست که داور بین المللی مساله بسیار مهم و در عین حال پیچیده ای می باشد . ت.صر کنید یک شرکت خصوصی در مسایل مربوط به تولید نفت ، گاز یا سوخت های فسیلی که بسیار گرانقیمت می باشند دچار اختلاف شود ، طبیعتا سپردن کار به یک داور شاخص بسیار مهم بوده و می تواند ارزش موضوع مورد اختلاف را بسیار بالا و پایین کند و نتیجه کار سود یا ضرر سنگین برای هر یک از طرفین خواهد بود. پس باید با آگاهی کامل در این امور قدم برداشت و امکان هر گونه ریسک را پایین آورد.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام مرجع رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری، دادگاه است اما با تراضی طرفین می‌توان داوری را به یک شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار کرده و با تنظیم موافقت‌نامه داوری اختلافاتی که به داور مربوطه ارجاع داده می‌شوند را مشخص نمود. داوری به دو دسته داوری داخلی و بین‌المللی تقسیم می‌شود که داوری بین‌المللی برای حل اختلافات تجاری مانند خرید و فروش کالا و خدمات، سرمایه‌گذاری، بیمه، امور مالی و... قابل اجرا می‌باشد. در ادامه قصد داریم تا اطلاعات کامل‌تری در رابطه با داوری بین‌المللی تجاری خدمت شما عزیزان ارائه دهیم و مقایسه‌ای بین داوری بین‌المللی و داوری داخلی داشته باشیم


سهند مهدی پور

سلام و احترام ویژگی‌های داور می‌توان به بی‌طرفی و استقلال او اشاره کرد که اگر دارای این خصوصیت نباشد امکان جرح داور فراهم می‌شود. همچنین انتخاب داور با توافق طرفین تعیین می‌گردد که اگر پس از تعیین داور هریک از طرفین متوجه شوند که او واجد شرایط مورد توافق متعاملین نیست می‌توانند برای جرح داوری که خودشان تعیین کرده‌اند اقدام کنند.


Mohammad sheykhi

در کنفرانس‌های لاهه ۱۸۹۹ و ۱۹۰۷ میلادی داوری به عنوان یکی از روش‌های پیشگیری از توسل به زور مطرح شد. پیرو کنفرانس اول یک دیوان داوری برای جلوگیری از جنگ و بروز درگیری‌های بین‌المللی تشکیل شد. در این دیوان فهرستی از حقوق‌دانان معتمد به عنوان داور موجود بود و تعیین داوران با موافقتنامه طرفین اختلاف صورت می‌گرفت. داوری بین المللی قانون داوری تجاری بین المللی ‌فصل اول – مقررات عمومی ‌ماده ۱ – تعاریف و قواعد تفسیر ‌تعریف اصطلاحاتی که در این قانون به کار رفته است به قرار ذیل می‌باشد: ‌الف – ” داوری “ عبارت است از رفع اختلاف بین متداعیین در خارج از دادگاه بوسیله شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی مرضی‌الطرفین و یا‌انتصابی. ب – داوری بین‌المـللی عبارتست از اینکه یکی از طرفین در زمان انعقاد موافقتنامه داوری به موجب قوانین ایران تبعه ایران نباشد. ج – ” موافقتنامه داوری” توافقی است بین طرفین که به موجب آن تمام یابعضی از اختلافاتی که در مورد یک یا چند رابطه حقوقی معین اعم از‌قراردادی یا غیر قراردادی به وجود آمده یا ممکن است پیش آید، به داوری ارجاع می‌شود. موافقتنامه داوری ممکن است به صورت شرط داوری در‌قرارداد و یا به صورت قرارداد جداگانه باشد. ‌د – ” داور” اعم از داور واحد و یا هیات داوران است. ه- منظور از “‌دادگاه” در این قانون یکی از دادگاههای تشکیلات قضایی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. ‌و – در هر موردی که در این قانون به توافق موجود بین طرفین یا توافقی که بعد حاصل شود اشاره شده باشد، مراتب مشمول مقررات داوری مصرحه در‌آن توافق نیز خواهد بود. ‌ماده ۲ – قلمرو اجرا ۱- داوری اختلافات در روابط تجاری بین‌المللی اعم از خرید و فروش کالا و خدمات، حمل و نقل، بیمه، امور مالی، خدمات مشاوره‌ای،‌سرمایه‌گذاری، همکاریهای فنی، نمایندگی، حق‌العمل‌کاری، پیمانکاری و فعالیتهای مشابه مطابق مقررات این قانون صورت خواهد پذیرفت. ۲- کلیه اشخاصی که اهلیت اقامه دعوا دارند می‌توانند داوری اختلافات تجاری بین‌المللی خود را اعم از اینکه درمراجع قضایی طرح شده یا نشده‌باشد و در صورت طرح در هر مرحله که باشد با تراضی، طبق مقررات این قانون به داوری ارجاع کنند. ‌ماده ۳ – ابلاغ اوراق و اخطاریه‌ها ‌در صورتی که بین طرفین راجع به نحوه و مرجع ابلاغ اوراق مربوط به داوری توافقی صورت نگرفته باشد، به یکی از طرق ذیل عمل خواهد شد: ‌الف – در داوری سازمانی، نحوه و مرجع ابلاغ مطابق مقررات سازمان مزبور خواهد بود. ب – داور می‌تواند راسا” نحوه ومرجع ابلاغ را مشخص کند و بر اساس آن اوراق داوری را برای طرفین ارسال دارد. ج – متقاضی داوری می‌تواند درخواست ارجاع امر به داوری را از طریق نامه سفارشی دو قبضه ، پیام تصویری، تلکس و تلگرام و اظهارنامه و نظایر آن‌برای طرف دیگر ارسال دارد ، درخواست مزبور وقتی ابلاغ شده محسوب می‌شود که : ۱ – وصول آن به مخاطب محرز باشد. ۲ – مخاطب بر طبق مفاد درخواست اقدامی کرده باشد. ۳ – مخاطب نفیاً یا اثباتاً پاسخ مقتضی داده باشد. ‌ماده ۴ – شروع جریان داوری ‌الف – داوری از زمانی شروع می‌شود که درخواست داوری براساس مفاد ماده (۳) این قانون به خوانده داوری ابلاغ شده باشد، مگراینکه طرفین به نحو‌دیگری توافق کرده باشند. ب – جز در مواردی که ترتیب دیگری بین طرفین مقرر شده باشد، درخواست داوری باید حاوی نکات ذیل باشد: ۱ – درخواست ارجاع اختلاف به داوری. ۲ – نام و نشانی طرفین. ۳ – بیان ادعا و خواسته آن. ۴ – شرط داوری و یا موافقتنامه داوری. ‌درخواست داوری ممکن است حاوی اطلاعاتی در مورد تعداد داوران و چگونگی انتخاب آنان به شرح مذکور درفصل سوم این قانون و همچنین راجع‌به موافقتنامه‌ها، قراردادها و یا وقایعی که موجب بروز اختلاف شده است، باشد. ‌ماده ۵ – انصراف از حق ایراد ‌در صورتی که هریک از طرفین باعلم به عدم رعایت مقررات غیرآمره این قانون و یا شرایط قابل عدول موافقتنامه داوری، داوری را ادامه دهد و ایراد‌خود را فورا” و یا در مهلتی که به این منظور تعیین شده است، اقامه نکند، چنین تلقی خواهد شد که از حق ایراد صرف نظر کرده است. ‌ماده ۶ – مرجع نظارتی ۱ – انجام وظایف مندرج در ماده (۹)، بندهای (۳) و (۴) ماده (۱۱) بند (۳) ماده (۱۳) ، بند (۱) ماده (۱۴) ، بند (۳) ماده (۱۶) ، ماده (۳۳) و ماده (۳۵)‌به عهده دادگاه عمومی واقع در مرکز استانی است که مقر داوری در آن قرار دارد، وتازمانی که مقر داوری مشخص نشده، به عهده دادگاه عمومی تهران‌است. ‌تصمیمات دادگاه دراین موارد قطعی و غیرقابل اعتراض است. ۲- در داوری‌های سازمانی انجام وظایف مندرج در بندهای (۲) و (۳) ماده (۱۱) بند (۳) ماده (۱۳) وبند (۱) ماده (۱۴) به عهده سازمان داوری مربوط‌است.


یاسر خسروی

با سلام یکی از موضوعات مهم در عرصه حقوقی و قانونی مرجع داوری است که تقریبا می توان گفت در اکثر موضوعات کاربرد دارد در خصوص بکارگیری داوری اصول و قواعد خاصی وجود ندارد لکن بهتر است آن را در قالب قرار داد و بصورت مکتوب درآوریم.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.