تکالیف ضامنی که اقساط از حقوقی کسر می‌شود؟

تکالیف ضامنی که اقساط از حقوقی کسر می‌شود؟

تکالیف ضامنی که اقساط از حقوقی کسر می‌شود؟

بانک ها و موسسات دولتی هنگام ارائه وام و تسهیلات به افراد، برای اطمینان و استیثاق از این که مبلغ داده شده به حساب ایشان باز خواهد گشت، ضمانت مطالبه می‌کنند. حال ضمانت وام می‌تواند رهن گذاشتن سند اموال غیر منقول یا معرفی فردی که واجد شرایط است به عنوان ضامن باشد.

یکی از شرایط ضمانت وام توسط افراد دیگر، داشتن فیش حقوقی ضامن و ارائه آن به بانک می‌باشد. بانک با دریافت فیش حقوقی و رضایت نامه از ضامن، این حق را برای خود در نظر می‌گیرد که در صورت عدم پرداخت اقساط بتواند این مبلغ را از حقوق ضامن کسر کند. اکنون به نظر شما تکلیف ضامن که اقساط وام از حساب وی کسر می‌شود چیست؟! اگر وام گیرنده کلا اقساط را نپردازد آیا کل مبلغ وام به اضافه سود آن از حساب ضامن کسر خواهد شد؟!

با موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه باشید تا این مشکل همه گیر را به طور کامل، بررسی کنیم.

 

هزینه مشاوره حقوقی

تعریف ضامن از زبان وکیل

برای این که بتوان جوانب ضمانت وام را بررسی کرد و راه حل مشکلاتی که ممکن است گریبان گیر ضامن شوند را بیان کرد، ابتدا باید با اصطلاح ضامن و مصداق آن آشنا شد.

قانونگذار در ماده 684 قانون مدنی بیان می‌کند "عقد ضمان عبارت است از این که؛ شخصی مالی را که بر ذمه دیگری است به عهده بگیرد. متعهد را ضامن، طرف دیگر را مضمون‌له و شخص ثالث را مضمون‌عنه یا مدیون اصلی می‌گویند."

مطابق با تعریف ذکر شده، ضامن وام شخصی است که مالی را که بر ذمه مضمون‌عنه (گیرنده وام) است به عهده می‌گیرد. البته اصطلاح ضامن فقط در ضمانت وام استفاده نمی‌شود بلکه هر فردی که مسئولیت پرداخت دِین مدیون را در مقابل دائن بر عهده بگیرد، ضامن خوانده می‌شود.

ضامن وام چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

همانطور که در مقدمه بحث گفته شد، بانک یا موسسه‌ای که قصد ارائه تسهیلات به وام گیرنده را دارد صرفا با یک هدف درخواست ضمان می‌کند و آن هم اطمینان از بازگشت مبلغ داده شده به عنوان تسهیلات است. در نتیجه قاعدتا برای ضمانت وام و ضامن شرایطی در نظر می‌گیرد. این شرایط بسته به نوع موسسه و عنوان تسهیلات متفاوت خواهند بود. اما در مجموع بیشتر موسسات و بانک ها شرایط زیر را برای ضامن وام قرار می‌دهند:

  • عاقل و بالغ بودن وی
  • داشتن رتبه اعتباری مناسب در بانک یا موسسه مورد نظر و سایر بانک ها
  • داشتن درآمد کافی (متناسب با میزان وام و اقساط آن)
  • نداشتن بدهی به بانک مورد نظر و سایر بانک ها به طوری که میزان این بدهی بیش از 75% درآمد وی باشد.

این موارد از شرایط عمومی ضمانت وام هستند. علاوه بر این موارد بسته به مبلغ تسهیلات، و شغل و منبع درآمد ضامن ممکن است بانک گواهی احراز پایداری شغلی و درآمد ضامن را نیز مطالبه کند.

تمامی شرایط ضمانت وام و ضامن توسط بانک و موسسه مورد نظر اعلام خواهد شد.

 

مشاوره حقوقی در مورد ضمانت بانکی

آیا ضامن می‌تواند از کسی که اقساط را واریز نکرده شکایت کند؟

یکی از پرسش های پرتکرار در ضمانت وام که توسط ضامنین مطرح می‌شود این است که آیا در صورت کسر اقساط از حسابم می‌توانم از وام گیرنده شکایت کنم؟! در پاسخ به این سوال باید گفت: بله امکان شکایت از وام گیرنده وجود دارد. منتهی این حق زمانی برای ضامن ثابت می‌شود که اقساط از حساب وی کسر شده باشد. یعنی به محض عدم پرداخت اقساط توسط وام گیرنده و یا با مسدود شدن حساب ضامن، وی حق شکایت نخواهد داشت.

بهترین کار در ضمانت وام این است که ضامن هم از وام گیرنده ضمانت بگیرد. در این حالت دیگر دریافت مبالغ کسر شده از حساب ضامن، آسان و بدون دردسر خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با کارشناسان حقوقی موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط باشید.

تکلیف مبالغ کسر شده از ضامن چیست؟

وام گیرنده موظف به پرداخت اقساط کسر شده از ضامن به وی می‌باشد. اما اگر چنانچه وام گیرنده زیر بار پرداخت این مبلغ نرود ضامن در وهله اول می‌تواند برای او اظهارنامه ارسال کند. حال اگر وام گیرنده باز هم از پرداخت مبالغ کسر شده سر باز زد، ضامن حق تقدیم دادخواست مطالبه وجه از وام گیرنده، به مراجع قضایی صالح را خواهد داشت.

البته در صورتی که ضامن از وام گیرنده ضمانت دریافت کرده باشد، عنوان دادخواست و روال کار متفاوت خواهد بود. وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی در مشاوره حقوقی تلفنی، آسان‌ترین راه را متناسب با شرایط به شما پیشنهاد خواهند داد.

 

ارتباط در واتس اپ

وکیل بانکی کاربلد کیست؟

وکیل بانکی قاعدتا شخصی تحصیلکرده در رشته حقوقی است که در رابطه با پرونده های بانکی مانند ضمانت وام مهارت و سابقه بیشتری داشته باشد. وکیل بانکی با توجه به این که از تک تک قوانین و تبصره های قانونی مربوط به امور بانکی مطلع است، قدرت این را دارد که به سادگی مبالغ کسر شده از حقوق ضامن را از وام گیرنده مطالبه کند.

در صورت نیاز به وکیل بانکی کاربلد، می‌توانید ابتدا با وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی مشورت نمایید و سپس پرونده خود را به ایشان بسپارید. این موسسه حقوقی حتی الامکان بهره‌مندی از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان را نیز برای فارسی زبانان عزیز فراهم کرده است. بنابراین اگر قصد واسپاری پرونده ضمانت بانکی خویش به وکیل را ندارید، از این طریق می‌توانید سوالات حقوقی خود را با کارشناسان موسسه در میان بگذارید.

 

هزینه مشاوره تلفنی با وکیل بانکی 
مشاوره حقوقی چک و سفته 
حق الوکاله وکیل 
مشاوره حقوقی تسهیلات بانکی 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

رسول

قانون ما مشکل دارد .قانون در وهله اول باید بتواند از حسابهای بانکی وام گیرنده برداشت نماید نه اینکه یقه ضامن را اول بگیرد


حسن فتحی

سلام از کجا متوجه شویم که از حساب ضامن به خاطر وام گیرنده قسط کم شده یا نه؟


سحر نیک پور

سلام، وکیل بانکی قاعدتا شخصی تحصیلکرده در رشته حقوقی است که در رابطه با پرونده های بانکی مانند ضمانت وام مهارت و سابقه بیشتری داشته باشد. وکیل بانکی با توجه به این که از تک تک قوانین و تبصره های قانونی مربوط به امور بانکی مطلع است، قدرت این را دارد که به سادگی مبالغ کسر شده از حقوق ضامن را از وام گیرنده مطالبه کند. در صورت نیاز به وکیل بانکی کاربلد، می‌توانید ابتدا با وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی مشورت نمایید و سپس پرونده خود را به ایشان بسپارید. این موسسه حقوقی حتی الامکان بهره‌مندی از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان را نیز برای فارسی زبانان عزیز فراهم کرده است. بنابراین اگر قصد واسپاری پرونده ضمانت بانکی خویش به وکیل را ندارید، از این طریق می‌توانید سوالات حقوقی خود را با کارشناسان موسسه در میان بگذارید.


مریم عبدالغلامی

باسلام هر شخصی که مسئولیت پرداختن دین مدیون را درمقابل دائن برعهده بگیرد، ضامن خوانده می شود. ضامن وام شخصی است که مالی را که به ذمه مدیون(مضمون عنه) است به عهده می گیرد. ضمانت وام می تواند بصورت رهن گذاشتن سند اموال غیرمنقول یا معرفی فردی که واجد شرایط است به عنوان ضامن باشد. ضامن با داشتن فیش حقوقی و ارائه آن به بانک، از وام گیرنده ضمانت می کند. موسسات و بانک ها شرایطی را برای ضامن وام قرار می دهند، من جمله؛ عاقل و بالغ بودن وی_ داشتن رتبه اعتباری مناسب در بانک یا موسسه موردنظر و سایر بانک ها_داشتن درامد کافی و نداشتن بدهی به بانک موردنظر و سایر بانک ها علاوه بر این، ممکن است بانک، گواهی احراز پایداری شغلی و درامد ضامن را نیز مطالبه کند. درصورت عدم پرداخت اقساط وام توسط وام گیرنده و کسر اقساط از حساب ضامن توسط بانک، امکان شکایت از وام گیرنده وجود دارد ولی این حق زمانی برای ضامن ثابت می شود که اقساط از حساب وی کسر شده باشد.یعنی به محض عدم پرداخت اقساط توسط وام گیرنده و یا با مسدود شدن حساب َضامن، وی حق شکایت نخواهد داشت. البته درصورتیکه ضامن هم از وام گیرنده ضمانت بگیرد، دریافت مبالغ کسرشده از حساب ضامن، آسان و بدون دردسر خواهد بود.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام؛ یکی از مهمترین مسائلی که همه ما در جامعه ایرانی با آن در گیر هستیم بحث ضمانت و ضامن شدن است که در کشور ما بسیار رایج می باشد. عقد ضمان عقدی است که شخصی پرداخت مالی را که بر ذمه دیگری است بر عهده می گیرد. متعهد را ضامن ، طرف دیگر را مضمون له و شخص سوم را مضموم هنه یا مدیون اصلی می نامند. از آنجایی که عقد ضمانت مبتنی بر احسان است و هدف آن کمک به بدهکار می باشد آگاهی از تمام حقوق و وضعیت بدهکار و نیز میزان بدهی شرط نمی باشد ولی عقل سلیم حکم می کند که ضامن از میزان قسط و شرایط آن آگاه باشد تا بعد ها اگرمسئولیتی را می پذیرد بداند که چه می کند. به طور کلی ضامن شدن برای دیگران دو نوع است ، در حالت اول ضامن قطعی کل حساب بانک است و اگر اقساط پرداخت نشد از بدهی او برداشت خواهد شد که به این نوع ضمانت ضمان نقل ضمه به ضمه می گویند . در نوع دوم بانک ابتدا به بدهکار اصلی مراجعه می نماید و اگر او حاضر به پرداخت نشدن به ضامن مراجعه خواهد کرد که این نوع ضمان ضمن ذمه به ذمه نامیده می شود. در اینجا ذمه ب معنای دین است و نقل به معنای منتقل شدن و ضم نیز به معنای ضمیمه شدن می باشد. مساله ای که پرسش بسیاری از افراد می باشد این است که در صورت عدم پرداخت قسط، ضامن می تواند علیه بدهکار اصلی اقامه دعوا کند؟ ماده 709 قانون مدنی در این باره مقرر می دارد که ضامن حق رجوع به مضمون عنه را ندارد مگر بعد از ادای دین، پس زمانی این کار امکان پذیر است که دین اصلی از سوی ضامن پرداخت شده باشد. برخی از ضامن ها برای اینکه شرایط کار خود را راحت تر پیش ببرند اقدام به گرفتن تضمین از بدکار می نمایند تا با خیالی راحت بتوانند حقوق خود را استیفا کنند. برای دانستن تمامی مسائل مربوط به عقد ضمانت کافی است با موسسه وکیل تلفنی تماس گرفته و به یک وکیل متخصص در امور بانکی متصل شوید.


علیرضا محمدی

خسته نباشید میگم بابت تمام تلاشهای شبانه روزی پرسنل موسسه انتشار مطالبی که هم مبنای قانونی دارد و هم مربوط است به مهم ترین نکات و مشکلاتی که مردم روزانه با آنها دست به گریبان هستند توسط موسسه وکیل تلفنی امری شایسته و قابل تقدیر است در شرایطی که مطالب بی فایده در فضای مجازی فراوان است مطالعه مقالات علمی و تخصصی سایت بسیار برای کلیه اقشار مردم مفید است موفق باشید


فریبرز ذوالفقاری

با سلام برای این که بتوان جوانب ضمانت وام را بررسی کرد و راه حل مشکلاتی که ممکن است گریبان گیر ضامن شوند را بیان کرد، ابتدا باید با اصطلاح ضامن و مصداق آن آشنا شد. قانونگذار در ماده 684 قانون مدنی بیان می‌کند "عقد ضمان عبارت است از این که؛ شخصی مالی را که بر ذمه دیگری است به عهده بگیرد. متعهد را ضامن، طرف دیگر را مضمون‌له و شخص ثالث را مضمون‌عنه یا مدیون اصلی می‌گویند." مطابق با تعریف ذکر شده، ضامن وام شخصی است که مالی را که بر ذمه مضمون‌عنه (گیرنده وام) است به عهده می‌گیرد. البته اصطلاح ضامن فقط در ضمانت وام استفاده نمی‌شود بلکه هر فردی که مسئولیت پرداخت دِین مدیون را در مقابل دائن بر عهده بگیرد، ضامن خوانده می‌شود.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.