بررسی لایحه وکیل شما در دادگاه های حقوقی و کیفری

بررسی لایحه وکیل شما در دادگاه های حقوقی و کیفری

بررسی لایحه وکیل شما در دادگاه های حقوقی و کیفری

پیگیری و مطالبه حق در مراجع قضایی نیازمند استفاده از ابزارهای خاص است. به طور مثال زمانی که شخصی در دادگاه اقامه دعوا (حقوقی / کیفری) می‌کند علاوه بر مستندات شفاهی که ارائه می‌دهد باید برای اثبات ادعاهای خود، دفاعیاتی را به صورت مکتوب نیز ارائه دهد. یا مثلا وقتی در دادگاه یا مرجع قضایی دیگر، بر علیه شخصی طرح دعوا می‌شود او مسلما باید از خود دفاع کند. به سند مکتوبی که در این زمان ها طرفین دعوا به مراجع قضایی تقدیم می‌کنند لایحه گفته می‌شود.

در ادامه به طور کامل به ماهیت لایحه و نحوه تنظیم آن خواهیم پرداخت. در صورت نیاز به تنظیم لوایح قانونی می‌توانید از طریق مشاوره حقوقی انجام این کار را به وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی بسپارید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

تعریف لایحه در قانون ایران

لایحه چیست؟! این پرسشی است که مطمئنا برای اصحاب دعاوی کیفری و حقوقی مطرح می‌شود. لایحه عبارت است از: نوشته مکتوبی که هر یک از طرفین دعوا برای ارائه مطالبی پیرامون دعوا در طول زمان دادرسی و پیش از خاتمه دادرسی به دادگاه تقدیم می‌کنند.

لایحه با این هدف تنظیم و به دادگاه تقدیم می‌شود که اطلاعات لازم در اختیار مقام قضایی قرار بگیرد و به این ترتیب او بتواند رای درست‌تری صادر کند. مطالب مندرج در این سند، جدای از مطالبی هستند که در دادخواست قید شده اند.

در چه مواردی می‌توان لایحه تقدیم کرد؟

تقدیم لایحه به دادگاه هیچ الزامی ندارد و برخلاف دادخواست، پرونده قضایی بدون تقدیم آن نیز روال خود را طی خواهد کرد. دلیل تقدیم این سند همانطور که در پاراگراف قبل گفته شد، ارائه اطلاعات تکمیلی و تاثیر گذاشتن بر حکم نهایی است.

به طور مثال زمانی که طرفین دعوا در جلسات دادرسی دفاعیات خود را به طور شفاهی ارائه می‌دهند اما پس از مدتی مدارک جدیدی کشف می‌شود که احتمال می‌رود بر حکم مقام قضایی تاثیر بگذارند، ایشان در قالب لایحه، به شرح مدارک کشف شده می‌پردازند و از تاثیر آن ها بر رای نهایی جلوگیری می‌کنند.

نگارش لایحه زمانی که هر یک از اصحاب دعوا در جلسه دادرسی بنابه دلایل مختلف، ذکر مطالبی را از قلم انداخته باشند نیز کاربرد دارد. به این صورت که پس از جلسه می‌توانند مطالب مورد نظر را به واسطه این ابزار در اختیار مقام قضایی بگذارند.

پس تقدیم لایحه موارد مشخصی ندارد که بتوان گفت اصحاب دعوا باید در این موارد باید اقدام به تقدیم این سند کنند. بلکه بسته به روال پرونده و شرایط حاکم هر یک از آن ها قادر به تقدیم این سند خواهند بود.

 

لایحه و انواع ان

نکات طلایی در نگارش لایحه

با این که تقدیم لایحه الزامی نیست اما از تاثیر آن در روند پرونده و صدور حکم نهایی نمی‌توان چشم پوشی کرد. به همین دلیل به ذکر چند نکته طلایی در این باره خواهیم پرداخت.

  • لایحه حتما باید در چارچوب قانون تنظیم شود. به عبارت دیگر فرد هنگام نوشتن آن باید تمام مطالب را به مواد قانونی مرتبط مستند نماید.
  • در تنظیم لایحه باید از ذکر جزئیات بی مورد خودداری شود و تنها به مطالب موثر بر روند دادرسی پرداخته شود.
  • در تنظیم این سند باید از توهین، تحقیر یا نسبت دادن دروغ به دیگران خودداری شود. همچنین حرمت مقام قضایی و طرف مقابل دعوا نیز باید حفظ شود.

اما در کنار تمام نکات گفته شده در صورتی که علم و مهارت کافی برای تنظیم لایحه را ندارید، انجام این کار را به فردی متخصص بسپارید. حتی اگر برای رسیدگی به پرونده خود وکیل منصوب نکرده اید می‌توانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی، درخواست نگارش لوایح قضایی یا دفاعیه های خود را در موسسه حقوقی وکلای تلفنی ثبت کنید

 

اهمیت لایجه در دادگاه

حق الزحمه وکیل برای نگارش لایحه

هزینه نگارش لایحه توسط وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی و همچنین هزینه مشاوره حقوقی تلفنی این موسسه در صفحه اصلی وب سایت درج شده است. اما با این حال هزینه دقیق نگارش این سند قضایی پس از بررسی پرونده یا شنیدن خلاصه پرونده در مشاوره حقوقی تلفنی یا آنلاین، مشخص خواهد شد.

در صورت سپردن وکالت پرونده به وکیل پایه یک دادگستری، هزینه جداگانه‌ای بابت نگارش لایحه از شما گرفته نخواهد شد.

عواقب تقدیم لایحه ناقص به دادگاه

همانطور که گفته شد لوایح تاثیر زیادی بر روند پرونده دارند. در نتیجه همانطور که تقدیم لایحه کامل و نگارش شده در چارچوب مشخص می‌تواند منجر به صدور رای به نفع شما شود، احتمال این که با تقدیم لوایح ناقص مقام قضایی دچار سوء تفاهم شده و حکمی بر علیه شما صادر کند نیز وجود دارد.

 

ارتباط در واتس اپ

برای نگارش لایحه چه مدارکی لازم است؟

نگارش لایحه نیازمند مدارک خاصی نیست و همین که شما به شماره پرونده خود در مرجع قضایی مربوطه اشاره کنید کفایت می‌کند. اما برای اثبات دفاعیات خود باید مدارکی ضمیمه کنید. مثلا اگر هدف شما از نگارش این سند پاسخ به مدارک موجود یا تازه کشف شده از پرونده است باید علاوه بر شماره پرونده شماره پیوست را نیز در متن درج نمایید. یا اگر قصد دارید دلیل جدیدی به دادگاه ارائه دهید باید تصویر مصدق آن را پیوست کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر با موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط باشید.همچنین می توانید از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان ما در هر ساعت از شبانه روز استفاده نمایید.

 

نگارش واخواهی 
نگارش لایحه 
نگارش انواع دادخواست 
هزینه نگارش لایحه دفاعیه
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.