طلاق زن در حال بیماری زوج

طلاق زن در حال بیماری زوج

طلاق زن در حال بیماری زوج

در قانون ایران طلاق به سه نوع طلاق توافقی، طلاق از جانب زوج و طلاق از جانب زوجه تقسیم می‌شود که هر یک از آن ها شرایط، احکام و آثار مربوط به خود را دارند. منتهی در این میان یک نوع طلاق با نام طلاق زن در حال بیماری زوج وجود دارد که در اصل در زیر مجموعه یکی از انواع طلاق که بالاتر نام بردیم قرار می‌گیرد، اما در برخی موارد، شرایط و آثار متفاوتی دارد.

وجود تفاوت در آثار و شرایط طلاق زن در حال بیماری زوج با سایر انواع طلاق موجب مطرح شدن سوالات متعددی در این رابطه می‌شود. از همین رو تصمیم بر این شد که من با کمک وکیل دعاوی طلاق موسسه حقوقی وکلای تلفنی، به بررسی جداگانه آثار و شرایط این طلاق بپردازم.

پس برای دریافت پاسخ سوالات خود درباره طلاق زن در حال بیماری زوج، با موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه باشید. در ضمن در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر می‌توانید مشاوره حقوقی تلفنی موسسه را خریداری کرده و به این ترتیب مستقیما با وکیل دعاوی طلاق موسسه ارتباط برقرار نمایید.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

تعریف طلاق از زبان وکیل

طلاق در لغت به رها شدن و جدا شدن معنا می‌شود. در اصطلاح فقهی و حقوقی نیز طلاق نوعی ایقاع و از حقوق مرد است که در آن مرد با جاری کردن الفاظی، به رابطه زوجیت خود و همسرش خاتمه می‌دهد. توجه داشته باشید که این نحوه خاتمه دادن به زندگی مشترک فقط مختص ازدواج دائم است، یعنی ما در ازدواج موقت چیزی به نام طلاق نداریم.

حال این الفاظ را که باید حتما به عربی بیان شوند، خود مرد می‌تواند جاری کند یا این که شخصی را وکیل در طلاق قرار دهد تا او با به زبان آورد این الفاظ، به رابطه زوجیت مرد خاتمه بخشد. همچنین مرد می‌تواند این حق یعنی حق طلاق را به زوجه واگذار کند تا او خودش را مطلقه کند.

 

وکیل طلاق کاربلد چه خصوصیاتی دارد؟

وقوع طلاق و اتمام زندگی مشترک و رابطه زوجیت به واسطه آن، در تعریف راحت است! اما با توجه به قوانین وضع شده در این رابطه، زوج و زوجه برای این که بتوانند از یکدیگر طلاق بگیرند به حکم دادگاه نیاز دارند. بنابراین فرقی ندارد طلاق از جانب زوج باشد یا زوجه، در هر صورت تا وقتی حکم طلاق صادر نشود هیچ دفترخانه ای وقوع آن را ثبت نخواهد کرد.

از طرفی گرفتن حکم طلاق از دادگاه مخصوصا در طلاق از جانب زوجه واقعا کار دشواریست. به همین دلیل هم بسیاری از خانواده ها پرونده طلاق خود را به یک وکیل کاربلد می‌سپارند. وکیل طلاق کاربلد شخصی تحصیل کرده در رشته حقوق است که پروانه وکالت دارد و به دلیل داشتن اطلاعات کامل در زمینه طلاق، اختصاصا در این حوزه فعالیت می‌کند.

وکیل طلاق از تمامی ادله و اسناد و مدارک محکمه پسند که به صدور سریع‌تر حکم طلاق کمک می‌کنند، اطلاع دارد. بنابراین با ضمیمه آن ها به پرونده، روند رسیدگی به آن را تسریع می‌بخشد و موکل خود را به هدفی که دارد می‌رساند.

 

 

نگارش دادخواست طلاق از جانب زوج 
دلایل محکمه پسند طلاق 
مشاوره حقوقی خانواده 
مشاوره حقوقی طلاق 
درباره ما 

 

شرایط طلاق زن از جانب زوج بیمار

یکی از پرسش های مهم در رابطه با طلاق زن در حال بیماری زوج این است که؛ چه شرایطی باید مهیا باشد تا زوج بیمار بتواند همسر خود را طلاق دهد؟! همانطور که در تعریف طلاق گفته شد، طلاق یکی از حقوق مرد است. در حالت کلی هم مرد برای این که زن خود را طلاق دهد به هیچ دلیلی احتیاج ندارد. یعنی دادگاه برای صدور حکم طلاق از جانب زوج، عملا هیچ مدرک و دلیلی از زوج مطالبه نمی‌کند برعکس طلاق از جانب زوجه!

طلاق زن از جانب زوج بیمار نیز دقیقا مثل طلاق زن از جانب زوج سالم است و هیچ شرط خاصی ندارد. پس از این نظر میان طلاق زن در حال بیماری زوج و طلاق از جانب زوج، هیچگونه تفاوتی نیست.

 

عدم نفوذ طلاق مرد بیمار در ارث زن

مسئله خیلی مهم و تفاوت اصلی طلاق زن در حال بیماری زوج، به بحث ارث مربوط می‌شود. زیرا طبق قانون با وقوع طلاق میان زن و شوهر رابطه زوجیت آن ها خاتمه می‌یابد و در نتیجه با فوت هر یک از آن ها، دیگری از متوفی ارث نمی‌برد.

ولی در ماده 944 قانون مدنی صراحتا بیان شده " اگر شوهر در حال مرض، زن خود را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد، زوجه از او ارث می‌برد اگرچه ‌طلاق بائن باشد." در نتیجه این ماده قانونی باعث ایجاد تفاوت میان طلاق زن از جانب زوج در حالت عادی و در حال بیماری او می‌شود.

به همین دلیل هم گفته می‌شود که طلاق زن در حال بیماری زوج در ارث بردن زن از زوج، تاثیری ندارد و به اصطلاح این حکم در این مورد بخصوص نافذ دانسته نمی‌شود.

 

 

 

مشاوره با وکیل طلاق

 

دلایل محکمه پسند طلاق از جانب زوج

در ماده 1133 قانون مدنی آمده: " مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید." استفاده از لفظ "رعایت شرایط مقرر" سبب شده تا برخی از افراد گمان کنند که مرد برای طلاق دادن همسر خود، باید دلایل محکمه پسند داشته باشد. در حالی که منظور قانونگذار از این ماده قانونی اصلا ارائه دلایل محکمه پسند نیست!

هدف و مقصود قانونگذار این بوده که طلاق از جانب زوج نیز مستلزم طی مراحل خاص و دریافت حکم طلاق می‌باشد. وگرنه همانطور که در بخش های ابتدایی مقاله گفتیم، طلاق حق مرد است و بنابراین او هر وقت که بخواهد می‌تواند همسر خود را طلاق دهد.

برای اطلاع از مراحل طلاق از جانب زوج و نحوه دریافت حکم طلاق، توصیه می‌کنم از مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه ما استفاده کنید، تا وکیل دعاوی طلاق تمام این موارد را خدمتتان توضیح دهد.

 

حقوق مالی زن در طلاق از جانب مرد

با این که طلاق حق مرد است و او هر وقت که اراده کند می‌تواند با این کار از همسرش جدا شود، اما طلاق دادن زن آنقدر هم آسان نیست! قانونگذار صدور حکم در پی درخواست طلاق از جانب زوج را در صورتی که مرد قصد داشته باشد بدون هیچ دلیلی همسرش را طلاق دهد، مشروط به پرداخت حق و حقوق زن کرده است.

به عبارت دیگر اگر مردی بخواهد بدون دلایلی مثل نشوز یا عدم تمکین زن، او را طلاق بدهد باید ابتدا حق و حقوق زن را تمام و کمال پرداخت کند. این حقوق عبارتند از؛ مهریه، نفقه و اجرت المثل در صورتی که زن آن را مطالبه کند.

تمام این احکام در طلاق زن در حال بیماری زوج نیز جاری اند، زیرا در این حالت هم طلاق به درخواست مرد انجام می‌شود.

 


سوالات متداول

نظرات

حسین سیفی

موضوع بیماری هر یک از زوجین و طلاق در آن حال بحثی است که در مواد مختلفی در قانون مدنی به آن اشاره گردیده است خصوصاً ماده 944 قانون مدنی که اشاره به این دارد که اگر مرد در حال مرد زن خود را طلاق دهد که احکام خاصی بر آن جاری می شود هم در باب درس بری و هم در خصوص مهریه که توضیح کامل آن در این مقام نمی گنجد و بایستی افراد در خصوص این گونه مسائل لزوماً به صورت حضوری با وکیل ارتباط و مشاوره برقرار نمایند


سپیده کرمی

با سلام،در ماده ۹۴۴ قانون مدنی آمده است: «اگر شوهر در حال مرض زن خود را طلاق دهد و ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد زوجه از او ارث می برد اگر چه طلاق بائن باشد مشروط بر اینکه زن شوهر نکرده باشد»


فریبرز ذوالفقاری

با سلام قانون ایران طلاق به سه نوع طلاق توافقی، طلاق از جانب زوج و طلاق از جانب زوجه تقسیم می‌شود که هر یک از آن ها شرایط، احکام و آثار مربوط به خود را دارند. منتهی در این میان یک نوع طلاق با نام طلاق زن در حال بیماری زوج وجود دارد که در اصل در زیر مجموعه یکی از انواع طلاق که بالاتر نام بردیم قرار می‌گیرد، اما در برخی موارد، شرایط و آثار متفاوتی دارد. وجود تفاوت در آثار و شرایط طلاق زن در حال بیماری زوج با سایر انواع طلاق موجب مطرح شدن سوالات متعددی در این رابطه می‌شود. از همین رو تصمیم بر این شد که من با کمک وکیل دعاوی طلاق موسسه حقوقی وکلای تلفنی، به بررسی جداگانه آثار و شرایط این طلاق بپردازم


معراج فرجی

با سلام و خسته نباشید مطالب دقیق و درستی بود و کارآمد حتی برای حقوقدانان و وکلا و ممنون از سایت خوبتون


سهند مهدی پور

طلاق در لغت به رها شدن و جدا شدن معنا می‌شود. در اصطلاح فقهی و حقوقی نیز طلاق نوعی ایقاع و از حقوق مرد است که در آن مرد با جاری کردن الفاظی، به رابطه زوجیت خود و همسرش خاتمه می‌دهد. توجه داشته باشید که این نحوه خاتمه دادن به زندگی مشترک فقط مختص ازدواج دائم است، یعنی ما در ازدواج موقت چیزی به نام طلاق نداریم


فاطمه موسوی نژاد

ابتلای زوج به بیماری‌ های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.ومعمولا جدایی زوجه از زوج به جهت بیماری موجب فسخ نکاح است. اگر همسرتان بیمار است و ادامه زندگی با او برای شما غیر قابل تحمل و دشوار گردیده است و به همین جهت تصمیم به طلاق گرفته اید، توجه داشته باشید که برای اینکه دادگاه بتواند به دعوای شما رسیدگی کند، علاوه بر ثبت دادخواست باید مدارکی را هم پیوست دادخواست کنید.


بهنام رحمانی فرد

باسلام همانطور که میدانیم در حقوق ایران حق طلاق با زوج می باشد یعنی اینکه در قانون ایران برای این که زوج بتواند زوجه را طلاق دهد به هیچ گونه دلیل محکمه پسندی نیاز ندارد اما برعکس اگر زوجه درخواست طلاق بدهد بایستی ادله ای را در دادگاه ارائه دهد که قاضی را مجاب کند تا حکم طلاق را صادر نماید اما گاهی اوقات مرد در حال بیماری زوجهخود را طلاق میدهد که این طلاق در حال بیماری زوج آثاری را به همراه دارد و مطابق قانون در حالیکه زوج زن خود را در حال بیماری طلاق دهد و تا یکسال از زمان طلاق به واسطه آن بیماری فوت شود زوجه از زوج ارث می برد.


محمد مهدی احمدی

با سلام بسیار عالی و کاربردی بود


بشیر علی پاریاد

باسلام. برابر قانون و شرع مرد می تواند در هر زمانی که اراده کند همسر خود را طلاق دهد. اما این قانون بدان معنی نیست که کار سهل و اسانی است چرا که مردی که قصد طلاق همسرش بدون کوتاهی زن در مسایل زناشویی و خانوادگی دارد باید بهایی سنگین بپرداز. زیرا علاوه بر مهریه ، نصف اموال به دست امده در زندگی مشترک هم به زوجه تعلق می گیرد و تحت شرایطی اجرت المثل و نحله هم می تواند به زن تعلق گیرد .


محسن حاجی آبادی

مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید." استفاده از لفظ "رعایت شرایط مقرر" سبب شده تا برخی از افراد گمان کنند که مرد برای طلاق دادن همسر خود، باید دلایل محکمه پسند داشته باشد. در حالی که منظور قانونگذار از این ماده قانونی اصلا ارائه دلایل محکمه پسند نیست!


Mohamad sheykhi

طلاق یکی از حقوق مرد است. در حالت کلی هم مرد برای این که زن خود را طلاق دهد به هیچ دلیلی احتیاج ندارد. یعنی دادگاه برای صدور حکم طلاق از جانب زوج، عملا هیچ مدرک و دلیلی از زوج مطالبه نمی‌کند برعکس طلاق از جانب زوجه! طلاق زن از جانب زوج بیمار نیز دقیقا مثل طلاق زن از جانب زوج سالم است و هیچ شرط خاصی ندارد. پس از این نظر میان طلاق زن در حال بیماری زوج و طلاق از جانب زوج، هیچگونه تفاوتی نیست.


خدیجه میرحیدری

باسلام و وقت بخیر سپاس و تشکر جهت ارائه مطالب مفید ، دقیق و کاربردی .


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.