دادخواست طلاق

دادخواست طلاق

دادخواست طلاق

دادخواست طلاق چیست و به چه نحو است؟

از قدیم برخی زوجین پس از ازدواج به دلیل عدم تفاهم یا سایر مشکلات تصمیم به جدایی میگرفتند اما در عصر حاضر با گسترش جوامع و تکنولوژی و همین طور شاید ارتقای سطح توقعات زوجین از یکدیگر و همینطور مشکلات دیگر نظیر تورم سنگین حاکم بر جامعه و ...  موضوع طلاق و جدایی از اهمیت بسیار ویژه تری برخوردار شده به نحوی که یکی از رایج ترین و پرکاربرد ترین دعاوی در دادگاه ها بحث دعوای طلاق است . حال ممکن است تصمیم به طلاق و جدایی از جانب مرد باشد یا به صورت طلاق توافقی باشد و یا طلاق به درخواست زن به دلیل داشتن حق طلاق یا وجود عسر و حرج ( دشواری غیر قابل تحمل ) باشد .

این تصمیم و درخواست به هر نحو و از جانب هر یک از زوجین که باشد باید در قالب دادخواست مطرح شود و از دادگاه خانواده به صورت رسمی تقاضا شود که با رسیدگی های خود  و احراز عدم سازش گواهی عدم امکان سازش صادر نماید . برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

در دادخواست طلاق باید چه موضوعاتی درج شود؟

همانطور که عرض شد ممکن است تصمیم به طلاق و درخواست آن از جانب مرد باشد یا توافقی باشد و یا از جانب زن باشد که در هر یک از این حالات روند متفاوتی را شاهد خواهیم بود . طبق قانون مدنی مرد می تواند با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید . این بدان معنی است که مرد اصولا مختار خواهد بود که بدون دلیل خاصی هر زمان که خواست زن خود را طلاق دهد . در این مواقع مرد باید دادخواست خود را تنظیم و از طریق دفاتر خدمات قضایی تقدیم دادگاه خانواده محل سکونت همسرش ( زوجه) کند.

در دادخواست در ستون خواهان باید نام و مشخصات خود را وارد کند و در ستون خوانده باید نام و مسخصات همسرش را وارد کند . در ستون خواسته ( که مهمترین ستون دادخواست است ) باید خواسته خود را به طور واضح و روشن بنویسد و اعلام کند که خواستار صدور گواهی عدم امکان سازش از دادگاه می باشد . در ستون دلایل نیز باید سند ازدواج خود و شناسنامه و کارت ملی خود و اگر دلیلی برای طلاق دارد آن دلایل را ذکر کند و در نهایت در قسمت شرح دادخواست به صورت کامل و خوانا و واضح درخواست خود را با ادبیات مناسب تقدیم دادگاه کند و زیر آن را نیز حتما باید امضا نماید . پس از تنظیم و تقدیم دادخواست پرونده از طریق معاون ارجاع به یکی از شعب دادگاه خانواده محل سکونت زن ( زوجه ) ارجاع می شود و آن شعبه یک روز را تعیین میکند و زن و شوهر را دعوت میکند تا به موضوع آن ها رسیدگی کند .

 

دادخواست طلاق

تکمیل دادخواست در طلاق توافقی  

باید ستون های مشخصات دادخواست به ترتیب تکمیل شود و در قسمت خواسته عبارت * صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی )* درج شود و در قسمت دلایل حتما سند ازدواج و شناسنامه و کارت ملی زوجین نوشته و تقدیم دادگاه شود و در  شرح دادخواست نیز حتما این مورد را ذکر کنند که طبق سند ازدواج شماره ......... در تاریخ .......... به زوجیت یکدیگر درآمده و اکنون به دلیل مشکلاتی از قبیل ............. امکان ادامه زندگی در کنار یکدیگر را ندارند و خواستار صدور گواهی عدم امکان سازش و طلاق توافقی هستند.این نوع طلاق از ساده ترین و راحت ترین انواع طلاق است که در کوتاه ترین زمان ممکن امر طلاق و جدایی میسر خواهد شد و زوجین میتوانند پس از صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی ) با مراجعه به دفترخانه نسبت به ثبت طلاق اقدام نمایند .

حق طلاق با زن است یا مرد ؟

در بسیاری از مواقع مخصوصا در حال حاضر که به دلایل مختلف از قبیل معضلات بیکاری و مالی و اخلاقی و ...  سازگاری زوجین با یکدیگر کمرنگ تر شده و گاها نیز مشاهده می شود که درگیری های فیزیکی یا لفظی زیادی دارند زن دیگر توان ادامه زندگی مشترک را ندارد و خواستار جدایی و طلاق است . در این خصوص قانونگذار حق درخواست طلاق از سوی زن را محدود کرده است و زن آزادی که مرد در خصوص طلاق دارد را ندارد. طبق قانون مدنی زن تنها در برخی موارد حق دارد که طلاق و جدایی را از دادگاه درخواست کند . الف در زمان ازدواج ضمن سند نکاحیه شرط حق طلاق را کرده باشد ( یعنی شرط کرده باشد که حق طلاق دارد ) .

 

هزینه دادخواست طلاق

 ب شوهر به زن نفقه پرداخت نکند و زن برای نفقه به دادگاه مراجعه کند و دادگاه شوهر را محکوم به پرداخت نفقه کند و باز هم شوهر با وجود محکومیت به زن خود نفقه نده . در این صورت زن حق خواهد داشت که با مراجعه به دادگاه خانواده از دادگاه تقاضای طلاق نماید .

 ج وجود عسر و حرج در زندگی مشترک . عسر و حرج یعنی سختی و دشواری غیر قابل تحمل به نحوی که ادامه زندگی برای زن غیر ممکن و غیر قابل تحمل باشد . مثل اینکه شوهر6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب ترک منزل کرده باشد یا اینکه شوهر اعتیاد شدید به مواد مخدر یا مشروبات الکلی داشته باشد و اقدام به ترک کردن نیز نکند و یا اینکه شوهر به حبس 5 سال یا بیشتر محکوم شود و یا اینکه شوهر بیماری سخت و صعب العلاج داشته باشد و یا اینکه درگیری های فیزیکی شدید ایجاد کند و .... در این صورت زن میتواند با تقدیم دادخواست به دادگاه خانواده محل سکونت خود یا محل اقامت شوهرش از دادگاه تقاضای صدور حکم طلاق نماید . برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

 

ارتباط در واتس اپ

دادخواست طلاق از جانب زن

 در این دادخواست زن باید در ستون خواهان مشخصات خود را وارد نماید و در ستون خوانده مشخصات شوهرش را وارد کند و در ستون خواسته عبارت صدور حکم طلاق را درج نماید و در ستون دلایل سند ازدواج و کارت ملی و دلایلی که طبق آن تقاضای طلاق دارد را بنویسد و در نهایت در قسمت شرح دادخواست  توضیحات کامل و شفاف با ادبیات مناسب دهد و آن را امضا نماید. دادگاه در این صورت با بررسی دقیق و در صورت وارد دانستن سختی غیر قابل تحمل حکم طلاق صادر می کند و شوهر ملزم است که در دفترخانه حاضر شود و صیغه نامه طلاق را امضا کند در غیر این صورت سر دفتر به نمایندگی از دادگاه به جای شوهر سند طلاق را امضا می کند

برای نگارش دادخواست طلاق به کجا مراجعه کنم؟

با توجه به نکات فوق الذکر اهمیت بحث دعاوی خانواده و طلاق و به خصوص نحوه نگارش دادخواست و پیگیری روند آن واضح و مشخص است . بنا بر این توصیه می شود حتما در این خصوص با وکلای تخصصی خانواده و طلاق مشاوره انجام دهید که مبادا حق به وجود آمده و پول و وقت شما به هدر برود و در نهایت نتیجه دلخواه و مطلوب به دست نیاید. در همین راستا موسسه وکلای تلفنی با سابقه ای درخشان و موفق در این عرصه و با در اختیار داشتن وکلای دوره دیده و تخصصی خانواده و طلاق آماده خدمت رسانی به صورت شبانه روزی و 24 ساعته حتی در ایام تعطیل به تمام هم میهنان گرامی در سراسر کشور و جهان می باشد .همچنین می توانید از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان ما استفاده نمایید.

 

حق طلاق مشروط 
مشاوره حقوقی طلاق 
نگارش دادخواست استرداد جهیزیه 
هزینه نگارش دادخواست طلاق
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.