مهلت شکایت بعد از تصادفات راهنمایی و رانندگی

مهلت شکایت بعد از تصادفات راهنمایی و رانندگی

مهلت شکایت بعد از تصادفات راهنمایی و رانندگی

 

یکی از رخدادهای غیرمنتظره و البته ناراحت کننده در کشور ما، تصادفات است. به دلیل کیفیت پایین اتومبیل‌ها و همچنین ایمن نبودن رانندگی افراد، تعداد تصادفات به خصوص در دوره‌های تعطیلات و سفر بسیار بالا است. درنتیجه اگر درگیر انواع مختلف تصادفات شوید نیاز دارید تا از مقصر اتفاق شکایت کنید. این شکایت کردن هم مدت زمان مشخصی داشته و باید در مهلت مشخص شده شکایت خود را به مراجع قانونی ارائه دهید. نکته مهمی که در این باره وجود داشته این است که ما سه مدل تصادف راهنمایی و رانندگی و خسارت داریم. در حالت اول خسارت مالی بوده و شخص راننده و سرنشینان هیچ آسیبی ندیده‌اند. در حالت دوم خسارت جانی بوده و راننده یا سرنشینان درگیر جراحت و آسیب دیدگی شده‌اند. دسته بندی آخر هم خسارت‌ها و تصادفاتی بوده که منجر به فوت طرف مقابل می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم درباره مهلت و مدارک لازم برای شکایت در انواع تصادفات راهنمایی و رانندگی صحبت کنیم.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

برای شکایت بعد از تصادف چه مدارکی لازم است؟

برخی مدارک هستند که فارغ از نوع تصادف شما باید به مراجع قضایی ارائه دهید. در انواع تصادفات راهنمایی و رانندگی باید اصل و کپی مدارک شناسایی فرد که شامل بیمه شخص ثالث، گواهینامه معتبر رانندگی، کارت ماشین، شناسنامه مالک اتومبیل و بیمه نامه بدنه شده، ارائه شوند. علاوه بر این، در صورت وارد شدن خسارت جانی و فوت لازم است نامه‌ای هم از پزشکی قانونی دریافت کنید. این نامه یکی از مهم‌ترین مواردی بوده که می‌تواند روی رای صادر شده تاثیر بگذارد. با این حال پیشنهاد می‌کنیم در صورت وقوع هر نوع تصادفی که منجر به دادگاهی شدن پرونده شود، حتما با شماره 09212242670 تماس گرفته و یک مشاوره حقوقی تلفنی داشته باشید تا راهنمایی‌های لازم به شما ارائه شود.

مراحل شکایت بعد از تصادف رانندگی

همانطور که گفتیم تصادفات سه دسته کلی دارند. در هریک از این دسته بندی‌ها مراحل شکایت متفاوت خواهد بود. گروه اول تصادف‌هایی هستند که منجر به خسارات مالی می‌شوند. در اینجا برای انجام شکایت به مراجع قانونی باید مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول: کروکی غیر سازشی

مرحله دوم: صورت جلسه نگارش شده توسط افسر کلانتری از صحنه اتفاق

مرحله سوم: اسناد بازجویی تنظیم شده از متهم توسط کلانتری  

مرحله چهارم: اصل و کپی مدارک شناسایی شامل بیمه بدنه، بیمه شخص ثالث، گواهینامه، مدارک مالکیت خودرو، کارت مشخصات خودرو

مرحله پنجم: فرم واگذاری حقوق قانونی بیمه گذار باید تکمیل شده و به شرکت بیمه تحویل داده شود

اگر تصادف منجر به وارد کردن خسارات جانی یا فوتی شود مراحل شکایت متفاوت خواهد بود. در زیر به صورت خلاصه مراحل به ترتیب آورده شده است:

  • پرونده در دادسرا تشکیل شود.
  • مدارک مورد نیاز شامل بیمه نامه و گواهی پزشکی قانونی ارائه شود.
  • اصل بودن بیمه توسط مراجع قضایی استعلام شود.
  • قرار مناسب تعیین شود.
  • پرونده باید به کارشناسی مربوطه ارجاع داده شود.
  • تحقیقات محلی انجام شود.
  • نظر نهایی پزشکی قانونی اعلام شود.
  • پرونده به دادگاه کیفری ارجاع داده شود.
  • رای دادگاه صادر شود.

 

 

مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده های تصادف رانندگی

پرونده‌های مربوط به تصادفات راهنمایی و رانندگی با توجه به مبلغ خسارت وارد شده در دادسرای عمومی یا شورای حل اختلاف مورد بررسی قرار می‌گیرند. طبق این قانون، جریمه‌هایی که تا 20 میلیون تومان باشند را به شورای حل اختلاف محل تصادف ارجاع می‌دهند. اگر رقم خسارت وارد شده به اتومبیل یا سرنشینان بالاتر از 20 میلیون تومان باشد، پرونده به دادگاه حقوقی ابلاغ می‌شود. البته اگر تصادف منجر به فوت شخص شود پرونده به دادگاه کیفری ارائه شده و برای مجازات باید تصمیم‌گیری شود.

چه مدت بعد از تصادف رانندگی می توان شکایت کرد؟

برخی از تصادفات راهنمایی و رانندگی منجر به اتفاقات و حوادث ناگواری می‌شود. در برخی مواقع ممکن است سرنشینان یا راننده آسیب‌های جدی دیده یا فوت کنند. در این حالت طرف آسیب دیده به دنبال ثبت شکایت و طرح دادخواست است. در صورتی که تصادف منجر به فوتی شود طبق ماده 714 قانون مجازات اسلامی، تا هفت سال بعد از وقوع اتفاق می‌توان شکواییه طرح کرده و درخواست مجازات کرد. پدر صورتی که تصادفات رخ داده منجر به آسیب‌های مالی شود و هیچ آسیب و ضرر جدی به جان افراد وارد نشده باشد،‌ می‌توان تا دو سال بعد از واقعه شکایت کرده و خسارت را از طرف مقصر مطالبه کرد. در صورتی که این مدت زمان بگذرد دیگر امکان شکایت برایتان وجود ندارد، با این حال مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان بهتر می‌تواند شما را در این زمینه راهنمایی کند.

 

ارتباط در واتس اپ

مشاوره حقوقی دریافت دیه بعد از تصادف

هرچقدر که از زمان تصادف خسارت بار گذشته باشد، احتمال دریافت دیه هم کمتر می‌شود. دلیل آن هم این بوده که ممکن است راننده مقصر در حال حاضر دیگر در کشور حضور نداشته باشد یا برخی از اسناد و مدارک برای اثبات متهم بودن فرد از دسترس خارج شده باشند. بنابراین اگر قصد دارید تا بعد از گذشت مدت زمان نسبتا طولانی، برای دریافت دیه اقدام کنید حتما مشاوره حقوقی با یک موسسه معتبر داشته باشید.

 

 

مشاوره حقوقی محاسبه دیه
مطالبه خون بها از اداره بیت المال 
نگارش فوری شکوائیه
مشاوره حقوقی تصادفات
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

علیرضا

در مورد تصادفات که عموما افراد به شوراهای حل اختلاف مراجعه میکنند به علت شلوغی شعب شوراها با اتلاف زمان زیادی میتوانند راه صحیح طرح شکایت و شروع پیگیری قضایی پرونده را پیدا کنند اینکه مشاورین شما به صورت شبانه روزی پاسخگو هستند و شرایط مراجعین را درک میکنند سپاسگزارم


متقی راد

تصادفات رانندگی، اعم از اینکه به صورت عمدی رخ داده باشند یا غیر عمدی، از جمله مواردی هستند که قانون گذار، امکان شکایت از آن ها را پیش بینی کرده است و افراد، می توانند، پس از بروز واقعه تصادف، بسته به اینکه، تصادف، سبب بروز خسارت جانی شده یا صرفا، به فیزیک و بدنه ماشین، آسیب وارد گردیده، اقدام به ثبت شکواییه مطالبه دیه به علت صدمات بدنی یا جانی ناشی یا از تصادف یا دادخواست مطالبه خسارت و مطالبه افت قیمت نمایند.


مجید پریدست فومنی

با سلام در صورت تصادف با خسلرت مالی و فاقد مجروح باتوجه به نظر قانون گذار تا سقف ۱۷۰میلیون ریال نیاز به اخذ کروکی نبوده و در صورت سازش طرفین میتواند با مراجعه به شرکت بیمه راننده مقصر جبران خسارت نمایند اما در غیر اینصورت نیاز به اخذ کروکی و گزارشات مرجع انتظامی تامین دلیل جهت دادخواست خواهد بود در تصادفات جرحی نیز صدور کروکی و گزارش مرجع انتظامی و گزارش پزشکی قانونی جز لاینفک دادخواست کیفری است که تا هفت سال بعد از واقعه قابل رسیدگی است


بهنام رحمانی فرد

باسلام تصادفات سه دسته کلی دارند. در هریک از این دسته بندی‌ها مراحل شکایت متفاوت خواهد بود. گروه اول تصادف‌هایی هستند که منجر به خسارات مالی می‌شوند. در اینجا برای انجام شکایت به مراجع قانونی باید مراحل زیر را طی کنید: مرحله اول: کروکی غیر سازشی مرحله دوم: صورت جلسه نگارش شده توسط افسر کلانتری از صحنه اتفاق مرحله سوم: اسناد بازجویی تنظیم شده از متهم توسط کلانتری مرحله چهارم: اصل و کپی مدارک شناسایی شامل بیمه بدنه، بیمه شخص ثالث، گواهینامه، مدارک مالکیت خودرو، کارت مشخصات خودرو مرحله پنجم: فرم واگذاری حقوق قانونی بیمه گذار باید تکمیل شده و به شرکت بیمه تحویل داده شود اگر تصادف منجر به وارد کردن خسارات جانی یا فوتی شود مراحل شکایت متفاوت خواهد بود. در زیر به صورت خلاصه مراحل به ترتیب آورده شده است: پرونده در دادسرا تشکیل شود. مدارک مورد نیاز شامل بیمه نامه و گواهی پزشکی قانونی ارائه شود. اصل بودن بیمه توسط مراجع قضایی استعلام شود. قرار مناسب تعیین شود. پرونده باید به کارشناسی مربوطه ارجاع داده شود. تحقیقات محلی انجام شود. نظر نهایی پزشکی قانونی اعلام شود. پرونده به دادگاه کیفری ارجاع داده شود. رای دادگاه صادر شود


سعید ربیعی.

باسلام . بطور کلی باید دانست که تصادفات دو نوع اند و بر این اساس دو راه شکایت هم هست. یا فقط خسارت مالی زده شده ، یا علاوه بر خسارت مالی ، خسارت جانی و بدنی هم داریم. اگر خسارت جانی توام با خسارت مالی بود باید در دادسرا طرح شکایت کرد و اگر فقط خسارت مالی بود باید در دادگاهدحقوقی اقدام کرد . در هر دو نوع تصادف ، مواردی مثل کروکی تصادف ، گزارش نیروی انتظامی ، مدارک خودرو و مدارک شخصی و بیمه نامه لازم است. باید دانست که مهلت شکایت در تصادفات منجر به فوت یا دارای خسارات جانی ۷ سال از تاریخ تصادف است و در تصاوفات منجر به خسارات مالی تنها ۲ سال از تاریخ وقوع جرم است.


وحید فراست

در خصوص تصادفات منجر به فوت یا نقص عصو از طریق شکواییه و دادسرا می توان پیگیری نمود ولیکن در خصوص آسیب رسانی به خودرو ابتدا تامین دلیل و اظهارنظر کارشناسی و تعیین میزان خسارت وارده را می توان از مراحل دادرسی دانست


علیرضا عابدینیان

تصادف کردم مقصرم نبودم گواهی نامه هنوز فقط آیین نامه قبول شده بودم شاکی شدم کارشناس خسارت وارده را برای ماشین67میلیون اعلام کرده است الان پرونده در دادگاه میباشد آیا باید حتما گواهی نامه داشته باشم یا میشود جریمه گواهی نامه را پرداخت نمود ممنون


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.