مجازات عدم ثبت ازدواج شامل چیست؟

مجازات عدم ثبت ازدواج شامل چیست؟

مجازات عدم ثبت ازدواج شامل چیست؟

آیا عدم ثبت ازدواج جرم است؟

مجازات عدم ثبت ازدواج چیست؟ ازدواج یکی از عقود رضایی است و اگر چه الزامی به تشریفات خاص نیست ولی ثبت آن ضروری می باشد. اهمیت این موضوع به قدری است که برای ثبت نکردن ازدواج، مجازاتی تعیین شده است که در این بخش در نظر داریم توضیحات لازم را در اختیار شما قرار دهیم. در ماده ی 20 قانون حمایت از خانواده درج شده است که اعلام بطلان نکاح یا طلاق امری الزامی است. این ماده به صراحت بیان می کند که باید ازدواج ثبت گردد. به همین دلیل افراد برای ازدواج باید به دفاتر رسمی ثبت ازدواج مراجعه کنند و واقعه ی ازدواج به طور دقیق به همراه مدارک مورد نیاز ثبت گردد. البته لازم به ذکر است که ثبت ازدواج دائم، الزامی است و برای ثبت ازدواج موقت الزامی در نظر گرفته نشده است مگر آنکه شرایط زیر حاکم باشد:

  • زن باردار باشد
  • طرفین توافق کرده باشند
  • ثبت ازدواج جزو شروط عقد باشد

به جز این موارد، نیازی به ثبت ازدواج موقت نیست. 

 

هزینه مشاوره حقوقی

چرا باید واقعه ازدواج را ثبت کنیم؟

ضمن ماده 645 عدم ثبت ازدواج جرم می باشد و به موجب این ماده شوهر موظف به ثبت ازدواج دائمی است، در غیر این صورت زن می تواند علیه او شکایت کند. لازم به ذکر است که اگر مرد از ثبت ازدواج خودداری کند نه تنها به مجازات عدم ثبت ازدواج محکوم خواهد شد بلکه ملزم به ثبت آن نیز خواهد بود. این قانون ضمانت اجرای مناسبی برای زنان است. آگاهی به این قوانین و مجازات مذکور، برای همه ی افراد ضروری است. در صورت نیاز به توضیحات بیشتر از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان ما غافل نباشید

مجازات عدم ثبت ازدواج چیست؟

مجازات عدم ثبت ازدواج شامل چیست؟ طبق ماده ی 49 قانون حمایت از خانواده، مردی که از ثبت ازدواج خودداری کند، به جرایم زیر محکوم خواهد بود:

  • الزام به ثبت ازدواج
  • جزای نقدی درجه پنج
  • یا حبس تعزیری درجه هفت به عبارت دیگر از 91 روز تا شش ماه

لازم است محکوم علیه مدارک مربوط را طبق دستور دادگاه به دفترخانه ارائه دهد. برای ثبت ازدواج نیز باید مدارک مورد نیاز ارائه شود البته در برخی از مواقع به دستور دادگاه ممکن است ثبت ازدواج بدون اخذ مدارک صورت گیرد. 

 

اثبات واقعه ازدواج

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم عدم ثبت ازدواج

دادگاه صالح برای رسیدگی به مجازات عدم ثبت ازدواج کدام است؟ طبق نظر اکثریت رسیدگی به جرائم موضوع ماده ی 45 قانون حمایت از خانواده در صلاحیت دادگاه کیفری دو است. این دادگاه ضمن صدور حکم به محکومیت، حکم ثبت ازدواج را نیز صادر می کند. البته بر اساس نظرت اقلیت صلاحیت رسیدگی به این واقعه دادگاه خانواده است. دادگاه کیفری صلاحیت ثبت واقعه نکاح را دارد ولی طلاق و فسخ آن را شامل نمی شود.  بر اساس نظر هیات عالی نیز رسیدگی به جرائم موضوع این ماده در صلاحیت محاکم کیفری است. با ثبت ازدواج، در صورت بروز هرگونه اختلاف، اثبات آن آسان است. اگر ازدواج ثبت نشود در این صورت درباره ی مسائل مربوط به آن نمی توان در دادگاه دعوایی را مطرح کرد، مگر آن که ازدواج به صورت دائم در دادگاه اثبات شود که این امر نیز فرایند بسیار دشوار می باشد. توجه کنید قانون گذار لزوم ثبت ازدواج دائم را پیش بینی کرده و برای انجام آن نیز مجازاتی در نظر گرفته است. . موسسه حقوقی وکلای تلفنی با بهره مندی از برترین وکلا در خدمت شما عزیزان است. برای دریافت مشاوره ی حقوقی هم اکنون می توانید با ما در تماس باشید.

 

مشاوره حقوقی عدم ثبت ازدواج

 

برای ثبت قانونی ازدواج به کجا مراجعه کنیم؟

برای ثبت قانونی ازدواج باید به دفاتر رسمی ازدواج مراجعه کرد. در حال حاضر نیز فرایند ثبت ازدواج الکترونیکی شده است و علاوه بر امضای سند ازدواج، زوجین باید به صورت الکترونیکی نیز پروسه ی لازم را تکمیل کنند که این تغییرات در سال های اخیر صورت گرفته است. دلایل اجتماعی و شرایط موجود، سبب شده قانون گذار ثبت ازدواج را برای مردان تکلیفی قانونی در نظر بگیرد. عدم ثبت آن نیز آثار و عواقبی دارد. مرد موظف است در طی بیست روز که مهلت ثبت ازدواج می باشد، نکاح دائم را ثبت کند. در غیر این صورت مشمول مجازات عدم ثبت ازدواج خواهد بود. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.

 

ارتباط در واتس اپ

 مدارک مورد نیاز برای ثبت ازدواج

مدارک مورد نیاز برای ثبت ازدواج شامل چیست؟ ابتدا به دفتر ازدواج مراجعه و مدارک ذیل را تقدیم می کنیم:

  • شناسنامه عکس دار
  • کارت ملی
  • دو عدد فتوکپی از شناسنامه
  • دو قطعه عکس پرسنلی
  • شناسنامه و کارت ملی پدر( در صورت دوشیزه بودن عروس خانم)

بعد از ارائه ی این مدارک، محضر معرفی نامه ای به افراد میدهد تا بتوانند به آزمایشگاه بروند. مرحله بعدی، انجام آزمایش های لازم است. بعد از آن حداکثر 30 روز مهلت دارید که  به محضر برگردید و پروسه ی مربوط را دنبال کنید. در مرحله ی دوم نیز مدارک زیر از شما درخواست می شود:

  • اصل شناسنامه ی عکس دار
  • فتوکپی شناسنامه ها
  • برگه  مهر شده آزمایشگاه
  • کارت واکسن کزاز عروس خانم
  • اثبات رشد از جانب دادگاه برای دختر و پسری که به سن قانونی نرسیده اند
  • فتوکپی صفحه ی دوم برای افرادی که ازدواج دومشان است.

 

نگارش انواع دادخواست
مشاوره حقوقی اجرت المثل
مشاوره حقوقی ازدواج موقت 
مشاوره حقوقی گواهی بکارت 
درباره ما


سوالات متداول

نظرات

سجاد جداخانلو

سلام وقت بخیر ... یکی از مهم ترین احکام مربوط به ازدواج دائم ، لزوم ثبت نکاح دائم می باشد که در قانون حمایت خانواده مورد پیش بینی قرار گرفته است . بر اساس ماده بیستم از قانون حمایت خانواده مصوب سال 1392 ، ثبت ازدواج دائم در تمامی موارد الزامی است و ثبت نکاح دائم در این قانون به عهده مرد ( شوهر ) قرار گرفته است . لزوم ثبت ازدواج دائم به دلیل آثار مهمی که از این نوع ازدواج به بار می آید. اما ثبت ازدولج موقت اصولا الطامی نیست مگر اینکه زوجه باردار شود یا شرط شده باشد یا ... .


سحر نیک پور

با سلام و عرض ادب، ازدواج یکی از عقود رضایی است و اگر چه الزامی به تشریفات خاص نیست ولی ثبت آن ضروری می باشد. اهمیت این موضوع به قدری است که برای ثبت نکردن ازدواج، مجازاتی تعیین شده است که در این بخش در نظر داریم توضیحات لازم را در اختیار شما قرار دهیم. در ماده ی 20 قانون حمایت از خانواده درج شده است که اعلام بطلان نکاح یا طلاق امری الزامی است. این ماده به صراحت بیان می کند که باید ازدواج ثبت گردد. به همین دلیل افراد برای ازدواج باید به دفاتر رسمی ثبت ازدواج مراجعه کنند و واقعه ی ازدواج به طور دقیق به همراه مدارک مورد نیاز ثبت گردد. البته لازم به ذکر است که ثبت ازدواج دائم، الزامی است و برای ثبت ازدواج موقت الزامی در نظر گرفته نشده است مگر آنکه شرایط زیر حاکم باشد. زن باردار باشد. طرفین توافق کرده باشند. ثبت ازدواج جزو شروط عقد باشد. به جز این موارد، نیازی به ثبت ازدواج موقت نیست.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام خدمت مجموعه وکیل تلفنی.ازدواج یکی از عقود رضایی است و اگر چه الزامی به تشریفات خاص نیست ولی ثبت آن ضروری می باشد. اهمیت این موضوع به قدری است که برای ثبت نکردن ازدواج، مجازاتی تعیین شده است که در این بخش در نظر داریم توضیحات لازم را در اختیار شما قرار دهیم. در ماده ی 20 قانون حمایت از خانواده درج شده است که اعلام بطلان نکاح یا طلاق امری الزامی است. این ماده به صراحت بیان می کند که باید ازدواج ثبت گردد. به همین دلیل افراد برای ازدواج باید به دفاتر رسمی ثبت ازدواج مراجعه کنند و واقعه ی ازدواج به طور دقیق به همراه مدارک مورد نیاز ثبت گردد


مینافراهانی

عرض سلام و عرض ادب و احترام نکاح به دو گونه دایم و موقت میباشد که فقط نوع دایم آن زوج الزام به ثبت دارد.و در نوع موقت آن در صورت توافق یا شرط ضمن عقد یا بارداری زوجه الزام به ثبت واقعه نکاح خواهد داشت.که اگر زوج به عمد از ثبت خودداری کند به مجازات جزای نقدی یا حبس محکوم ونیز الزام ثبت نکاح خواهد شد.این جرم در دادگاه کیفری دو محل وقوع جرم رسیدگی خواهد شد


Mohamad sheykhi

برای نخستین بار به موجب قانون راجع به ازدواج ، ثبت کردن ازدواج دائم توسط مردان الزامی گردید و مرد موظف شده بود تا در صورت ازدواج دائم با زنی ، در طی مهلت ثبت ازدواج یعنی بیست روز ، اقدام به ثبت نکاح دائم کند . پس از آن نیز قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 ضمن ماده 645 عدم ثبت ازدواج یا نکاح دائم را جرم انگاری کرد و به موجب این ماده نیز شوهر موظف به ثبت کردن عقد نکاح دائمی شده بود و در صورت عدم ثبت این ازدواج ، زن می توانست از او به جرم عدم ثبت نکاح شکایت بکند . طبق ماده مذکور : " به منظور حفظ کیان خانواده ثبت واقعه ازدواج دائم ، طلاق و رجوع طبق مقررات الزامی است . چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی مبادرت به ازدواج دائم، طلاق و رجوع نماید، به مجازات حبس تعزیری تا یک سال محکوم می گردد " . لذا علاوه بر پیش بینی مجازات برای عدم ثبت واقعه نکاح ، ثبت طلاق نیز الزامی خواهد بود . پس از اینکه قانون حمایت خانواده در سال 1391 به تصویب رسید ، نظر به حفظ کیان و بقای خانواده و حمایت از آن ، ضمن ماده 49 عدم ثبت ازدواج دائم توسط مرد جرم انگاری شده و برای آن مجازات نیز مقرر شد . همچنین بر اساس این ماده از قانون حمایت از خانواده ، ماده 645 قانون مجازات اسلامی نیز در خصوص ثبت ازدواج دائم نسخ گردیده است و مجازات مرد به جرم عدم ثبت واقعه نکاح تابع قانون حمایت خانواده خواهد بود که در ادامه به بررسی بیشتر پیرامون مجازات جرم عدم ثبت ازدواج دائم توسط مرد خواهیم پرداخت . مجازات جرم عدم ثبت واقعه ازدواج همانگونه که در قسمت قبل اشاره گردید ، ثبت ازدواج دائم ضروری بوده و ثبت عقد موقت نیز در برخی از شرایط الزامی شده است و در قانون حمایت از خانواده برای جرم ثبت نکردن واقعه نکاح مجازات مقرر گردیده است و استناد به ماده 645 قانون مجازات اسلامی برای این مجازات امکان پذیر نمی باشد . بر اساس ماده 49 قانون حمایت خانواده که مجازات جرم ثبت نکردن عقد نکاح را مقرر داشته است : " چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم ، طلاق یا فسخ نکاح اقدام ؛ یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری ؛ یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند ، ضمن الزام به ثبت واقعه ؛ به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می ‌شود " . بر اساس این ماده مجازات جرم عدم ثبت ازدواج دائم عبارت است از جزای نقدی درجه پنج و همچنین حبس تعزیری درجه هفتم . علاوه بر این ، مجازات جرم عدم ثبت ازدواج تنها شامل مردانی می شود که از ثبت نکاح با زن خودداری نموده اند و زن را نمی توان به جرم عدم ثبت ازدواج یا نکاح مجرم شناخته و یا مجازات نمود . مجازات عدم ثبت ازدواج در این ماده هم شامل ازدواج دائم می باشد و هم شامل ازدواج موقتی که بر حسب قانون مرد مکلف به ثبت آن شده است . برای آشنایی با موارد الزامی ثبت ازدواج موقت یا صیغه کلیک کنید . لازم به ذکر است که مرجع شکایت از جرم عدم ثبت واقعه ازدواج ، دادسرا می باشد و زن می تواند به جرم عدم ثبت ازدواج از شوهر خود در دادسرا شکایت کیفری کند . در این صورت علاوه بر اینکه مرد به مجازات ثبت نکردن واقعه ازدواج محکوم می شود ، ملزم به ثبت کردن عقد نکاح نیز خواهد شد و این امر ضمانت اجرای حقوقی مناسبی برای زنان محسوب می شود . البته زن از ابتدا می تواند به جای شکایت از مرد به جرم عدم ثبت ازدواج ، به شیوه حقوقی اقدام نموده و دادخواست ثبت ازدواج را به دادگاه ارائه نماید که دادگاه صلاحیت دار برای الزام مرد به ثبت واقعه نکاح دائم یا موقت ، دادگاه خانواده می باشد .


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.