تفاوت مهریه در عقد دائم و عقد موقت

تفاوت مهریه در عقد دائم و عقد موقت

تفاوت مهریه در عقد دائم و عقد موقت

مهریه یکی از حقوق مالی زن در عقد نکاح به حساب می‌آید که به محض انعقاد عقد، زن مالک آن می‌شود و هر وقت که بخواهد می‌تواند آن را از شوهرش مطالبه کند. در اصل وجود مهریه در عقد نکاح هیچ شک و شبهه‌ای نیست! بلکه اختلاف در تعیین آن قبل و بعد از نکاح و صحت عقد در صورت عدم تعیین آن، قبل از جاری شدن خطبه می‌باشد که باعث ایجاد تفاوت مهریه در عقد دائم و عقد موقت می‌شود.

در ادامه این مطلب مفصلا راجع به اصل مهریه، نحوه مطالبه آن و همچنین تفاوت مهریه در عقد دائم و عقد موقت صحبت خواهیم کرد. با توجه به این که مهریه یکی از حقوق مهم بانوان در عقد نکاح است، توصیه می‌کنم حتما با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی درباره آن کسب کنید.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

مهریه چیست؟

پیش از بررسی تفاوت مهریه در عقد دائم و عقد موقت باید بدانیم مهریه چیست؟! مهریه مالی است که به محض انعقاد عقد نکاح (دائم یا موقت) به ملکیت زن در می‌آید. حال زن می‌توان همان موقع در آن تصرف نماید یا اینکه بعدا آن را مطالبه کند، البته به شرط این که عندالمطالبه باشد نه عندالاستطاعه!

منظور از عندالمطالبه بودن مهریه این است که زن هر زمان که بخواهد می‌تواند آن را مطالبه نماید و مرد موظف است آن را پرداخت کند. در طرف مقابل مهریه عندالمطالبه، مهریه عندالاستطاعه قرار دارد. منظور از مهریه عندالاستطاعه این است که مرد هر وقت استطاعت مالی داشت، مهریه را بپردازد نه هر زمان که زن آن را مطالبه کرد.

 

در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد؟

در پاسخ به این سوال که در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد، به ماده 1101 قانون مدنی اشاره می‌کنیم که بیان می‌کند: " هر گاه عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهتی فسخ شود، زن حق مهر ندارد. مگر در صورتی که موجب فسخ عنن باشد که در این صورت با‌ وجود فسخ نکاح زن مستحق نصف مهر است."

بنابراین این حق فقط زمانی به زن تعلق نمی‌گیرد که عقد نکاح قبل از نزدیکی بنابه دلایلی بجز عنن (ناتوانی مرد از نزدیکی) فسخ شود. در غیر این صورت زن تحت هر شرایطی مالک مهریه است و مرد موظف به پرداخت آن خواهد بود.

البته یک جای دیگر هم هست که در آن مهریه از گردن مرد ساقط می‌شود، زمانی که زن و مرد مهریه تعیین نکرده باشند و قبل از تعیین آن و قبل از این که رابطه زناشویی داشته باشند، زن فوت کند. در این حالت خانواده زن نمی‌توانند از دامادشان مهریه دختر فوت شده خود را مطالبه کنند.

 

وکیل مهریه چه خصوصیاتی دارد؟

وکیل مهریه همانطور که از نامش پیداست شخصی است که در رشته حقوق تحصیل کرده و پس از فارغ التحصیلی، در آزمون وکالت شرکت کرده و توانسته پروانه وکالت بگیرد. این شخصی به دلیل تخصصی که در زمینه مباحث حقوقی و قوانین مربوط به مهریه دارد، می‌تواند در تعیین اصولی مهریه و مطالبه آن به خانواده ها کمک کند.

یکی دیگر از خدمات وکیل مهریه، دادن مشاوره حقوقی مهریه و راهنمایی زوجین از این طریق است. در نتیجه خصوصیت دیگر او، داشتن قدرت تحلیل مسائل و یافتن راه های مناسب در چارچوب قانون برای حل اختلافات میان زوجین می‌باشد.

 

ازدواج دائم با موقت چه تفاوتی دارد؟

بعد از بیان مقدماتی درباره مهریه، به اصل مطلب می‌رسیم! تفاوت های ازدواج دائم و موقت در موارد زیر خلاصه می‌شوند؛

  • مهریه: تعیین مهریه در عقد دائم به این صورت است که زوجین می‌توانند قبل از وقوع عقد بر سر آن توافق کنند یا بعد از وقوع عقد. در حالی که عدم تعیین مهریه در ازدواج موقت (قبل از عقد) موجب ابطال عقد خواهد شد.
  • ارث: در عقد دائم زن و شوهر در صورت فوت طرف مقابل، از او ارث می‌برند. اما در عقد موقت میان زن و شوهر ارث وجود ندارد مگر این که این مورد یکی از شروط ضمن عقد ایشان بوده باشد.
  • نفقه: نفقه یکی از حقوق مالی زن بر عهده شوهر در عقد دائم است و مرد موظف به تامین آن می‌باشد. اما در عقد موقت طبق اصل مرد موظف به پرداخت نفقه نیست، مگر در صورت توافق بر سر پرداخت نفقه.

 

 

 

 

مشاوره حقوقی ازدواج موقت 
مشاوره تعیین اصولی مهریه 
مشاوره حقوقی ازدواج
مشاوره حقوقی خانواده 
درباره ما 

 

  • ثبت ازدواج: ثبت ازدواج دائم یک قانون و عدم ثبت آن جرم است و مجازات تعزیری دارد. اما ثبت ازدواج موقت اجبار نیست مگر این که زن باردار شود یا این که ثبت آن جزو شروط ضمن عقد یا توافقات طرفین باشد.
  • عده: عده عقد دائم دیدن 3 مرتبه خون حیض یا 3 ماه است در حالی که عده عقد موقت 2 مرتبه دیدن خون حیض یا 45 روز است.
  • جواز ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان: مرد مسلمان مجوز ازدواج دائم با زن غیر مسلمان را ندارد اما می‌تواند با اهل کتاب (مسیحی و یهودی) ازدواج موقت نماید.
  • انحلال نکاح: در ازدواج دائم انحلال نکاح فقط با طلاق امکان پذیر است، ولی در نکاح موقت با بذل مدت از جانب مرد، شرعا میان زن و شوهر جدایی حاصل خواهد شد.

 

مهریه در ازدواج موقت

بالاتر گفتیم که یکی از تفاوت های ازدواج دائم و موقت، تفاوت در مهریه است و همچنین گفتیم که تفاوت مهریه در عقد دائم و عقد موقت در اصل مهریه نیست چون در هر دوی آن ها مهریه وجود دارد. تفاوت اصلی در زمان تعیین مهریه می‌باشد! در عقد دائم زن و مرد می‌توانند قبل یا بعد از عقد، بر سر این موضوع توافق کنند و در هر صورت عقد آن ها صحیح است. اما صحت عقد موقت در گرو تعیین مهریه است، یعنی در صورتی که زوجین بدون تعیین مهریه عقد موقت کنند عقد آن ها باطل خواهد بود.

 

مطالبه مهریه در ازدواج موقت و دائم

دومین تفاوت مهریه در عقد دائم و عقد موقت، تفاوت در نحوه مطالبه آن است. در ماده 1082 قانون مدنی آمده " به مجرد عقد، زن مالک مهر می‌شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید." پس در هر دو نوع نکاح زن مالک مهر می‌شود و حق مطالبه و تصرف در آن را دارد. اما چون قانونگذار برای ثبت عقد موقت هیچ الزام و اجباری در نظر نگرفته، اکثر زوجین این ازدواج را ثبت نمی‌کنند و همین موضوع در نحوه مطالبه مهریه تاثیر می‌گذارد.

 

 

تعیین اصولی مهریه

مطالبه مهریه در ازدواج موقت ثبت شده که دقیقا مثل مطالبه مهریه در عقد دائم خواهد بود. ولی مطالبه مهریه در ازدواج موقت ثبت نشده مستلزم اثبات وقوع عقد توسط زن در محاکم قضایی است، یعنی زن باید به وسیله شهادت شهود یا اقرار مرد ابتدا رابطه زوجیت را اثبات کند تا سپس بتواند مهریه خود را مطالبه کند.

توصیه من به شما عزیزانی که به دنبال مطالبه مهریه هستید این است که با استفاده از مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان با وکیل مهریه موسسه حقوقی وکلای تلفنی مشورت نمایید. حتی در صورت لزوم بهتر است وکالت پرونده مهریه خود را به یک وکیل مجرب بسپارید تا به این ترتیب به حق قانونی خود برسید.


سوالات متداول

نظرات

فهیمه

سلام به همه کسانی که مثل من، در دوراهی اعتماد و قانون مانده‌اند. من فهیمه هستم، از نوشهر. قصه من یک قصه عجیب نیست، اما در دلش درس‌های زیادی برای دخترانی دارد که فکر می‌کنند عقد موقت فقط یک توافق ساده است و هیچ حقی پشتش نیست من هم همین‌طور فکر می‌کردم تا اینکه زندگی‌ام در مسیر تاریکی افتاد، و تنها چیزی که نجاتم داد، مشاوره حقوقی با یک وکیل باسواد و با تجربه از مازندران بود ماجرای من از زمانی شروع شد که با امیر آشنا شدم. مردی جاافتاده، با موقعیت اجتماعی خوب که قول داد عاشقانه پشت من بایستد. او گفت به خاطر شرایط خاص شغلی و مخالفت خانواده، فعلاً فقط می‌تواند با من عقد موقت ببندد. من که عاشقش شده بودم، بدون درنگ قبول کردم در قرارداد عقد، ۱۱۰ سکه مهریه تعیین کردیم، اما او با خنده گفت: این‌ها فقط روی کاغذن، هیچ‌وقت به کارت نمیاد! مدتی از عقد ما گذشته بود که آرام‌آرام فهمیدم همه چیز فقط یک بازی بوده نه خبری از احساس بود، نه از تعهد. وقتی از آینده می‌پرسیدم، طفره می‌رفت و وقتی خواستم جدا شوم، با تهدید گفت: اگه مهریه بخوای، خودت می‌دونی چی میشه! نمی‌دانید چه اضطرابی داشتم. تصور اینکه نه در عقد دائم بودم، نه کسی من را جدی می‌گرفت، کابوسی بود که هر شب همراه من می‌خوابید. اما خواهرم که خودش وکیل‌تل را می‌شناخت، پیشنهاد داد با آن‌ها تماس بگیرم. با شک و تردید شماره را گرفتم. باورم نمی‌شد این‌قدر سریع، مشاوره حقوقی با یک وکیل پایه یک دادگستری در دسترسم قرار گرفت وقتی ماجرا را برای وکیل تعریف کردم، حرف‌هایی زد که زندگی‌ام را نجات داد. گفت: ببینید خانم فهیمه، مهریه در عقد موقت کاملاً قانونی و الزام‌آور است، به شرط اینکه در عقدنامه به‌وضوح مشخص شده باشد هیچ‌کس نمی‌تواند با تهدید شما را از این حق محروم کند ما این را در دادگاه به اثبات می‌رسانیم آن وکیل با تجربه و باسواد که اهل مازندران هم بود، با صبر و دقت پرونده‌ام را بررسی کرد، مدارک و چت‌ها را تحلیل کرد و یک لایحه بی‌نقص برای ارائه به دادگاه نوشت. در جلسه دادگاه، وقتی نماینده وکیلم صحبت کرد، قاضی با دقت تمام به حرف‌هایش گوش داد و نهایتاً حکم به پرداخت مهریه کامل من داد، بدون اینکه مجبور شوم از چیزی بگذرم یا تهدید را تحمل کنم احساس رهایی، احساسی است که فقط کسی که نادیده گرفته شده و بعد دوباره به رسمیت شناخته شده، می‌فهمد. اگر آن مشاوره تلفنی، آن همراهی و آن وکیل مازندرانی با سواد و آگاه به قانون نبود، شاید امروز نه فقط مهریه، که عزت‌نفس و آرامش روانم را از دست داده بودم حالا که گذشته را نگاه می‌کنم، فقط از خودم یک سؤال دارم: چرا زودتر به سراغ قانون نرفتم؟ چرا فکر کردم مهربانی کافی‌ست؟ تجربه من را جدی بگیرید: حتی اگر در عقد موقت هستید، حتی اگر فکر می‌کنید «رسمی نیست»، باز هم قانون از شما حمایت می‌کند. فقط باید راهش را بدانید، و آن راه از مشورت با وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی درست می‌گذرد از صمیم قلب از مجموعه وکیل تلفنی تشکر می‌کنم که باعث شدند من دوباره احساس ارزش کنم، دوباره خودم را ببینم و بدانم هیچ عقدی، هیچ توافقی، بالاتر از کرامت انسانی نیست.


معصومه

وقتی به حرف‌های همسرم درباره مهریه عقد موقت اعتماد کردم، غافل از اینکه قانون پشت من است من معصومه هستم از نور، در استان مازندران از وقتی نوجوان بودم، همیشه شنیده بودم که مهریه پشتوانه زن است، اما هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم روزی برسد که برای اثبات همین واقعیت مجبور شوم در دادگاه از حقم دفاع کنم، آن هم بعد از یک عقد موقت پر از سوءاستفاده من و همسر سابقم، آرش، از طریق یکی از دوستان خانوادگی با هم آشنا شدیم از همان ابتدا گفت که هنوز آماده ازدواج دائم نیست، اما می‌خواهد با من وارد یک رابطه شرعی و محترمانه شود. با توجه به فشارهای خانوادگی و اعتماد بی‌دلیلی که به او داشتم، با عقد موقت موافقت کردم. مهریه‌ام هم شد فقط ۳۰ سکه، چون خودش گفته بود: تو که به مال و اموال اهمیت نمی‌دی همه چیز خوب پیش می‌رفت تا شش ماه اول. اما بعد از آن، رفتارهای آرش به طرز محسوسی تغییر کرد کم‌کم دیگر به تماس‌هایم جواب نمی‌داد، در جمع خانواده‌اش حضورم را انکار می‌کرد و وقتی از حقم صحبت می‌کردم، می‌گفت: «تو عقد موقتی! هیچ‌وقت نمی‌تونی از من چیزی بگیری اولش باور کرده بودم. فکر می‌کردم چون عقد دائم نیست، واقعاً مهریه‌ای در کار نیست. اما وقتی یکی از اقوامم، که خودش هم تجربه عقد موقت داشت، گفت که مهریه عقد موقت هم مثل عقد دائم الزام‌آور است، تصمیم گرفتم از یک وکیل مشورت بگیرم از طریق جستجو در اینترنت با سایت وکیل تلفنی (Vakiltel) آشنا شدم. همان شب با شماره تماس‌شان ارتباط گرفتم و بلافاصله مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری برایم برقرار شد. آنچه مرا شگفت‌زده کرد، برخورد صبورانه، علمی و بسیار دقیق وکیل بود ایشان با لحنی آرام گفت: خانم معصومه، مهریه اگر در عقد موقت به‌طور صحیح تعیین شود، دقیقاً همان پشتوانه قانونی را دارد. همسر شما نمی‌تواند با ترفندهای روانی، شما را از حق‌تان محروم کند وکیل من که یکی از وکلای باسواد و با تجربه مازندران بود، با تسلط کامل بر مواد قانونی و رویه‌های قضایی، برایم لایحه‌ای تنظیم کرد که در آن تمامی حقوق قانونی‌ام بر اساس سند عقد و پیام‌های آرش مستند شده بود دادگاه که برگزار شد، من با اضطراب زیاد اما با همراهی وکیلم وارد شدم. آرش که خیال می‌کرد من بی‌سند و مدرک آمده‌ام، حسابی جا خورد وقتی با دفاعیه‌ وکیل روبه‌رو شد در نهایت، دادگاه حکم به پرداخت مهریه کامل به من داد حتی قاضی با توجه به لحن تهدیدآمیز پیام‌های آرش، برای من امتیازاتی از نظر نحوه پرداخت نیز قائل شد نمی‌دانید آن لحظه چه احساسی داشتم. حس غرور، آرامش و پیروزی من از حقوقم دفاع کرده بودم، نه با پرخاش، بلکه با قانون اگر آن مشاوره حقوقی دقیق و آن وکیل با تجربه و باسواد نبودند، شاید امروز از آن تجربه فقط یک زخم عاطفی به جا مانده بود. اما حالا می‌دانم که زنان باید پیش از هر تصمیم عاطفی، از حقوق‌شان مطلع باشند تفاوت عقد دائم و موقت، فقط در زمان و نوع رابطه نیست؛ در شیوه مطالبه حقوق هم تفاوت‌هایی دارد که فقط یک وکیل حرفه‌ای می‌تواند روشن‌شان کند از تیم محترم وکیل‌تل و آن وکیل پایه یک دادگستری مازندرانی تشکر می‌کنم که با آگاهی‌بخشی و همراهی‌شان، از من یک زن قوی‌تر ساختند. اگر شما هم مثل من در تردید هستید، فقط کافی است یک بار تماس بگیرید. شاید آن تماس، مسیر زندگی‌تان را تغییر دهد


فرشته

سلام به مخاطبان خوب سایت وکیل تلفنی. من فرشته هستم از محمودآباد. تا همین دو سال پیش فکر نمی‌کردم روزی داستان زندگی‌ام به جایی برسد که مجبور شوم در دادگاه از خودم دفاع کنم، فقط به این خاطر که فرق بین عقد دائم و موقت را نمی‌دانستم همه چیز از آشنایی‌ام با حمید شروع شد مردی ظاهرالصلاح، خوش‌زبان و متین. رابطه‌مان در فضای مجازی شروع شد و بعد از چند ماه گفت که قصد ازدواج دارد، ولی فعلاً شرایط عقد دائم را ندارد. من هم که در آن روزها دچار مشکلات خانوادگی و فشارهای روحی بودم، قبول کردم که وارد عقد موقت شویم. در جلسه صیغه، مهریه‌ای معادل پنجاه سکه تعیین شد. پدرم آن روز گفت: «مهریه در عقد موقت ضمانت اجرایی ندارد!» من هم اعتماد کردم، بی‌آن‌که بدانم چه سرنوشتی انتظارم را می‌کشد رابطه‌مان بعد از یک سال به بن‌بست رسید حمید تغییر کرده بود، بی‌احساس، پرخاشگر و بی‌مسئولیت. وقتی تقاضای پایان عقد کردم، با خونسردی گفت: باشه، ولی اول مهریه‌ات رو ببخش! من شوکه شدم. گفتم: این مهریه که فقط رسمی بود، نه؟ با پوزخند گفت: قانونی قانونیه! چند روز بعد، ابلاغیه‌ای از دادگاه رسید حمید از من بابت ترک زندگی شکایت کرده و تقاضای سلب مهریه کرده بود. همزمان وکیلش نیز با ادله‌ای که من اصلاً بلد نبودم، تلاش داشت مهریه را به کل از بین ببرد. در حالت شوک و درماندگی بودم تا اینکه خواهرم پیشنهاد داد با موسسه وکیل تلفنی تماس بگیرم با تردید تماس گرفتم و در همان تماس اول مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری برایم برقرار شد. صدای محکم و آرامش‌بخش وکیل باعث شد دوباره احساس امنیت کنم با دقت به حرف‌هایم گوش داد گفت: خانم عزیز، مهریه در عقد موقت هم مثل عقد دائم الزام‌آور است، مگر اینکه به صراحت ذکر شده باشد که عندالاستطاعه است یا توافق خاصی باشد او با بررسی مدارک و پیام‌های رد و بدل‌شده بین من و حمید، متوجه شد که من هیچ‌گاه از حقم صرف‌نظر نکرده‌ام. آن وکیل باسواد و با تجربه از مازندران، با دقت و دلسوزی تمام یک لایحه دفاعیه تنظیم کرد که قاضی را قانع کرد مهریه‌ام نه‌تنها پابرجاست، بلکه حمید موظف به پرداخت آن در اقساط معقول شد نمی‌دانید لحظه‌ای که رأی دادگاه را شنیدم چقدر بغض کردم. نه فقط از حقانیت خودم، بلکه از اینکه هنوز در این کشور، وکلایی هستند که بدون قضاوت، فقط و فقط با دانش و وجدان خود از زنان دفاع می‌کنند. اگر آن وکیل با تجربه نبود، اگر آن مشاوره حقوقی دقیق را دریافت نکرده بودم، شاید امروز حیثیت و حق قانونی‌ام را با دست خودم نابود می‌کردم از صمیم قلب می‌گویم: مهم نیست در عقد دائم هستید یا موقت، حق شما همواره محترم است؛ به شرط آنکه از آن دفاع بلد باشید. و این دفاع را فقط کسی می‌تواند انجام دهد که هم آشنا به قانون باشد و هم دلسوز مردم؛ یعنی وکیل پایه یک دادگستری باسواد و مسئولیت‌پذیر از مجموعه «وکیل‌تل» بابت این سطح از حرفه‌ای‌گری تشکر می‌کنم. این سایت نه فقط یک مرجع حقوقی، بلکه پناهگاهی است برای زنانی مثل من که دنبال آگاهی و امنیت‌اند


فربد

سلام به همه خوانندگان محترم سایت وکیل تلفنی. من فربد هستم، ساکن منطقه نیاوران تهران. شاید اگر دو سال پیش این مقاله درباره تفاوت مهریه در عقد دائم و موقت را می‌خواندم، امروز کارم به دادگاه نمی‌کشید. اما حالا که از پیچ‌وخم این مسیر عبور کردم، دلم خواست تجربه‌ام را بنویسم تا شاید برای کسی نجات‌بخش باشد حدود سه سال پیش با دختری آشنا شدم که شرایطش با من متفاوت بود. من ۳۶ سالم بود و تازه کار شرکتم را راه انداخته بودم، او ۲۹ ساله و از خانواده‌ای سنتی بود. از همان اول هم توافق کردیم که فعلاً عقد موقت باشیم تا ببینیم آیا به درد هم می‌خوریم یا نه. من تصورم این بود که چون عقد موقته، مسئولیت‌های مالی و حقوقی خاصی به گردن من نمی‌افته. اما زهی خیال باطل! در قرارداد عقد موقت، مهریه‌ای برابر با ۱۱۰ سکه توافق شد. من با اطمینان امضا کردم، چون فکر می‌کردم این عدد فقط روی کاغذ است. بعد از یک سال، رابطه‌مان به سردی گرایید و تصمیم گرفتیم بدون دعوا جدا شویم. اما درست چند هفته بعد، اخطاریه دادگاه برام اومد: خانم مهریه‌اش رو مطالبه کرده بود، کامل و بدون بخشش حتی یک سکه! وحشت‌زده شدم چون نه اون پول را داشتم، نه فکر می‌کردم این موضوع جدی باشه. اولین اشتباه من این بود که فکر می‌کردم مهریه در عقد موقت الزام‌آور نیست یا شاید قابل بخششه. به پیشنهاد دوستم با سایت وکیل‌تل آشنا شدم و اونجا مقاله‌ای درباره تفاوت‌های مهریه در عقد دائم و موقت خوندم. برای اولین بار فهمیدم که مهریه در هر دو نوع عقد، به شرط تعیین و مطالبه، الزام‌آوره! با شماره مشاوره تماس گرفتم و واقعاً برخورد محترمانه‌ای داشتم. کارشناس حقوقی منو به یک وکیل پایه یک دادگستری در تهران معرفی کرد که تخصصش حقوق خانواده بود. در اولین جلسه، با دقت به حرف‌هام گوش داد و مدارکم رو بررسی کرد. گفت: اشتباه شما این بوده که مهریه رو دست‌کم گرفتید، اما نگران نباشید، هنوز راه داریم وکیل من با تجربه‌اش، چند نکته مهم رو کشف کرد: از جمله اینکه در سند عقد زمان و نحوه پرداخت دقیق قید نشده بود، و اینکه طرف مقابل بعد از جدایی، قصد استفاده ابزاری از مهریه برای فشار مالی داشت. با تکیه بر این نکات، ایشون یه دفاعیه قوی نوشت که واقعاً نشون از سواد حقوقی بالاش داشت. وکیل باسواد یعنی کسی که حرف قانون رو می‌فهمه و به زبان مردم ترجمه‌اش می‌کنه در جلسه دادگاه، حرف‌های محکم و مستدل وکیلم تأثیر زیادی گذاشت قاضی بعد از بررسی همه شواهد، مهریه رو به صورت اقساطی تعیین کرد که بتونم بدون فشار، پرداخت کنم. هم از فشار روانی نجات پیدا کردم و هم از بدهی غیرمنطقی الان که دارم این کامنت رو می‌نویسم، تنها چیزی که تو ذهنمه اینه که کاش زودتر با وکیل با تجربه مشورت کرده بودم. اگر کسی درگیر این تفاوت‌هاست، چه زن و چه مرد، شک نکنه که یه مشاوره حقوقی درست با وکیل متخصص خانواده می‌تونه براش مثل نجات‌بخش باشه از صمیم قلب از تیم حرفه‌ای وکیل‌تل تشکر می‌کنم خدماتشون در حوزه مشاوره حقوقی خانواده واقعاً دقیق، مسئولانه و نجات‌دهنده بود اگر در تهران هستید، پیشنهاد می‌کنم حتماً از این خدمات استفاده کنید


بشیر علی پاریاد

سلام از تفاوتهای عقد موقت و عقد دائم در ازدواج دائم برخلاف موقت “زمان” تعیین نمی شود. نحوه فسخ نکاح در ازدواج دائم طلاق به صورت دادگاهی و محضری می باشد، ولی در موقت؛ با پایان یافتن زمان، ازدواج منسوخ می گردد. در ازدواج دائم مشخص کردن مهریه در زمان عقد واجب نیست، ولی در موقت؛ عدم تعیین مهریه موجب باطل شدن صیغه عقد خواهد شد. ازدواج موقت فقط در مذهب شیعه مورد تایید است و اهل سنت آن را حرام می دانند. پرداخت نفقه در ازدواج دائم جزء وظایف مرد می باشد، ولی در موقت تنها در صورت شرط ضمن عقد؛ مرد موظف به پرداخت نفقه خواهد بود. مرد می تواند چهار زن را به صورت ازدواج دائم به همسری بگیرد، ولی در عقد موقت محدودیت وجود نداشته و مرد می تواند هر تعداد همسر که بخواهد به صورت موقت اختیار کند.


محسن حاجی آبادی

در پاسخ به این سوال که در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد، به ماده 1101 قانون مدنی اشاره می‌کنیم که بیان می‌کند: " هر گاه عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهتی فسخ شود، زن حق مهر ندارد. مگر در صورتی که موجب فسخ عنن باشد که در این صورت با‌ وجود فسخ نکاح زن مستحق نصف مهر است."


سپیده کرمی

با سلام، مهریه مالی است که به محض منعقد شدن عقد نکاح، زن مالک آن می‌شود و در هر زمانی می‌تواند آن را مطالبه کند. در صورتی که در زمان عقد دائم مهریه تعیین نشده باشد نیز عقد صحیح است و طرفین می‌توانند بعد از ازدواج در مورد مهریه توافق کنند. در صورتی که اگر در نکاح موقت مَهر تعیین نشود عقد باطل است.


محمد مهدی احمدی

با سلام یکی از موارد مهم تعیین مهریه در عقد دائم به این صورت است که زوجین می‌توانند قبل از وقوع عقد بر سر آن توافق کنند یا بعد از وقوع عقد. در حالی که عدم تعیین مهریه در ازدواج موقت (قبل از عقد) موجب ابطال عقد خواهد شد


معراج فرجی

پرونده طلاق یکی از پرونده های پرحجم در دادگاه های خانواده می باشد که بدلیل عدم اگاهی زوجین از قوانین حقوقی خانواده دچار مشکلات زیادی در روند رسیدگی پرونده می شوند.


فاطمه موسوی نژاد

اگر در نکاح دائم مهر ذکر نشده باشد یا عدم مهر شرط شده باشد نکاح صحیح است و طرفین می توانند بعد از عقد مهر را به تراضی تعیین کنند و اگر قبل از تراضی بر مهر معین بین آنها نزدیکی واقع شود زوجه مستحق مهرالمثل خواهد بود ولی در نکاح منقطع .عدم مهر در عقد موجب بطلان است بنابر این در عقد موقت باید از همان ابتدا مهریه تعیین شود. شما می توانید در این زمینه با یو وکیل خانواده مشاوره کنید وکیل خانواده، وکیلی است که علاوه بر اطلاعات کامل که در مورد امور حقوقی دارد در خصوص قوانین مربوط به خانواده و روابط زوجین تسلط کامل دارد. پرونده طلاق یکی از پرونده های پرحجم در دادگاه های خانواده می باشد که بدلیل عدم اگاهی زوجین از قوانین حقوقی خانواده دچار مشکلات زیادی در روند رسیدگی پرونده می شوند.


محسن جعفری

منظور از عندالمطالبه بودن مهریه این است که زن هر زمان که بخواهد می‌تواند آن را مطالبه نماید و مرد موظف است آن را پرداخت کند. در طرف مقابل مهریه عندالمطالبه، مهریه عندالاستطاعه قرار دارد. منظور از مهریه عندالاستطاعه این است که مرد هر وقت استطاعت مالی داشت، مهریه را بپردازد نه هر زمان که زن آن را مطالبه کرد


فریبرز ذوالفقاری

با سلام ماده 1101 قانون مدنی اشاره می‌کنیم که بیان می‌کند: " هر گاه عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهتی فسخ شود، زن حق مهر ندارد. مگر در صورتی که موجب فسخ عنن باشد که در این صورت با‌ وجود فسخ نکاح زن مستحق نصف مهر است." بنابراین این حق فقط زمانی به زن تعلق نمی‌گیرد که عقد نکاح قبل از نزدیکی بنابه دلایلی بجز عنن (ناتوانی مرد از نزدیکی) فسخ شود. در غیر این صورت زن تحت هر شرایطی مالک م


ثبت دیدگاه شما

فرم درخواست مشاوره حقوقی

مطالب مرتبط

وکیل نفقه و حضانت مازندران

حقوق خانواده و مسائل مرتبط با نفقه و حضانت، از پیچیده ترین و حساس ترین موضوعات د

مشاوره حقوقی خانواده مازندران

خانواده بنیان اصلی جامعه محسوب می شود و حفظ آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ام

وکیل طلاق تلفنی مازندران

طلاق یکی از دشوارترین و پیچیده ترین مسائل حقوقی است که زوجین در طول زندگی مشترک

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت