جرم حبس کردن زوجه در منزل

جرم حبس کردن زوجه در منزل

جرم حبس کردن زوجه در منزل

گاهی اوقات در روابط زوجیت شاهد مسائلی هستیم که مرد حق آزادی از همسر خود را سلب می‌کند. با توجه به این که زن باید در منزل شوهر سکونت داشته باشد، اما این موضوع سبب سوء استفاده برخی از مردان شده است. ممکن است زوج به دلایل مختلف، رفت و آمد زوجه را محدود کرده و در نهایت او را در منزل حبس کند. در طی سالیان اخیر، پرونده‌های زیادی در ارتباط با حبس زوجه در منزل در مراجع قضایی مطرح شده است. در واقع زن به دلیل آن که حق خروج او از خانه سلب شده، اقدام به شکایت علیه شوهر نموده است. در ارتباط با این موضوع که حبس کردن زوجه در منزل، جرم می‌باشد یا خیر، در ادامه مطلب با ما همراه باشید. با توجه به اهمیت بالا این موضوع، برای دریافت مشاوره حقوقی خانواده که توسط موسسه حقوقی وکلای تلفنی ارائه می‌شود با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

 

مشاوره حقوقی تلفنی

آیا حبس کردن زن در منزل جرم است؟

در صورتی که مرد درب خانه را بر روی همسر خود قفل کند و اجازه خروج او از منزل را ندهد، آیا رفتار وی جنبه مجرمانه دارد؟ در واقع حبس زوجه در منزل جرم محسوب می‌شود؟ طبق قانون، اگر مرد بنا به دلایل مختلف، همسر خود را در منزل حبس کرده و به اصطلاح، درب منزل را برای عدم خروج زن قفل کند، مرتکب جرم شده و مجازات خواهد شد. در این صورت، اگر زن ثابت کند که مرد او را برای مدت مشخصی در خانه حبس نموده است، می‌تواند علیه او طرح دعوا کیفری نماید. بنابراین رسیدگی به شکایت جرم حبس زوجه در مراجع قضایی کیفری صورت خواهد گرفت. لازم به ذکر است که حبس کردن زن در منزل، می‌تواند علاوه بر ضمانت اجرای کیفری، ضمانت اجرای حقوقی داشته باشد و در شرایطی نیز حق طلاق را برای زوجه به وجود آورد.

 

مجازات حبس زن در منزل توسط زوج

طبق توضیحات ارائه شده در قسمت قبل، متوجه شدیم که حبس زوجه در منزل جرم محسوب شده و زوج به دلیل ارتکاب رفتار مجرمانه، مجازات می‌شود. بحث زندانی کردن زن در منزل در ماده 583 قانون مجازات اسلامی، مورد بررسی قرار گرفته است که در این زمینه بیان می‌کند: « هرکس از مقامات، مامورین دولتی، نیروی‌های مسلح و یا غیر از آن‌ها، بدون حکمی از مقامات صلاحیتدار در غیر مواردی که در قانون، جلب یا توقیف اشخاص را تجویز نموده، شخصی را توقیف یا حبس کند یا عنفا در محلی مخفی نماید، به یک تا سه سال حبس یا جزای نقدی از شش تا هجده میلیون ریال محکوم خواهد شد.» بر اساس ماده قانونی مزبور، مجازات حبس زوجه در منزل، یک سال حبس تعزیری یا جزای نقدی از شش تا هجده میلیون ریال می‌باشد. همچنین حبس زوجه در منزل، از مصادیق بازداشت غیر قانونی محسوب می‌شود. بنابراین در صورتی که مرد حق خروج از منزل را به زن ندهد و او را برای مدت معین در خانه زندانی کند، طبق قانون مجرم شناخته می شود و مجازات حبس تعزیری یا جزای نقدی برای او تعیین خواهد شد.

 

مجازات حبس زن در خانه

چگونگی اثبات حبس زوجه در منزل توسط زوج

در ارتباط با این موضوع که حبس زوجه در منزل، چگونه اثبات می‌شود، باید به بحث ادله اثبات دعوا اشاره نمود. چنانچه زوجه قصد شکایت از زوج به دلیل حبس کردن در منزل را دارد، باید بتواند چنین ادعایی را به لحاظ قانونی ثابت کند. در واقع برای اثبات جرم حبس کردن زن در منزل، از راه‌هایی مانند شهادت شهود، اقرار زوج، قسم و علم قاضی استفاده می‌شود. اگر زوجه برای اثبات این ادعا( زندانی کردن او در منزل توسط زوج) تعدادی شاهد داشته باشد، می‌تواند از آنها در شکواییه خود نام ببرد. همچنین با اقرار زوج نیز ادعای مطرح شده در مورد زندانی شدن زوجه به اثبات می‌رسد. جهت اخذ مشاوره حقوقی تلفنی در این زمینه با شماره 02147625900 تماس بگیرید.
 

آیا حبس زوجه در منزل دلیل مناسبی برای طلاق است؟

علاوه بر این که حبس زوجه در منزل سبب شکایت کیفری از زوج می‌شود، تحت شرایطی موجبات درخواست طلاق را فراهم می‌نماید. حبس کردن زن در منزل، می‌تواند مصداق عسر و حرج باشد و از آن جهت عسر و حرج یکی از روش‌های حق طلاق از طرف زوجه است، دلیل مناسبی برای طلاق می‌باشد. طلاق به دلیل حبس زوجه از حیث طلاق به دلیل عسر و حرج در دادگاه‌های خانواده مورد بررسی قرار می‌گیرد. بنابراین زوجه این امکان را دارد تا دادخواست طلاق به جهت آن که زوج او را در منزل زندانی کرده است، به دادگاه تقدیم کند.

 

ارتباط در واتس اپ

مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده حبس زوجه در منزل

با توجه به این که حبس زوجه در منزل، رفتاری مجرمانه است، رسیدگی به این دعاوی در صلاحیت مراجع قضایی کیفری خواهد بود. طبق قانون، رسیدگی به پرونده حبس کردن زن در منزل که بازداشت غیر قانونی محسوب می‌شود، در صلاحیت دادگاه کیفری دو می‌باشد. در خصوص حبس زوجه در منزل ، اگر به وکیل کیفری نیاز دارید، با موسسه حقوقی وکلا تلفنی در ارتباط باشید. برای ارتباط‌گیری با کارشناسان ما با شماره تلفن  09212242670 تماس حاصل فرمایید تا با وکلا متخصص و مجرب به گفتگو حقوقی بپردازید. همچنین برای دریافت مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان، از طریق سایت وکلای تلفنی اقدام کنید.

 

مشاوره حقوقی خانواده
مشاوره حقوقی حبس کردن زن درخانه
مشاوره حقوقی طلاق از مرد شکاک
نگارش فوری شکواییه کیفری علیه همسر
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

زهر

شوهرم منو کتک زده توخونه زندانی کرده کسی ندارم بهم کمک کنه


mohamad sheykhi

حبس هر شخصی در هر کجا می تواند مصداق بازداشت غیر قانونی باشد. بازداشت غیر قانونی جرم بوده و اساس کسی حق ندارد آزادی و حریت اشخاص دیگر را سلب کند. اقدام زوج مبنی بر قفل کردن درب منزل مشترک و عدم اجازه تردد به زوجه مصداق بازداشت غیرقانونی است. در همین مورد ماده 583 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مقرر می دارد: هرکس از مقامات یا مامورین دولتی یا نیروهای مسلح یا غیر آن‌ها بدون حکمی از مقامات صلاحیت‌دار در غیر مواردی که در قانون جلب یا توقیف اشخاص را تجویز نموده، شخصی را توقیف یا حبس کند یا عنفا در محلی مخفی نماید به یک تا سه سال حبس یا جزای نقدی از شش تا هجده میلیون ریال محکوم خواهد شد. مجازات حبس زن در خانه توسط شوهر زندانی کردن زن در منزل یا هر جای دیگر جرم بوده و مجازات حبس یا جزای نقدی را در بر خواهد داشت و در مواردی می توان از موجبات عسر و حرج زن محسوب شده و حق طلاق را به زن بدهد. حبس زن در خانه توسط شوهر جرم می باشد و مجازات یک تا سه سال حبس یا جزای نقدی از شش تا‌ هجده میلیون ریال را در پی خواهد داشت.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام در صورتی که مرد درب خانه را بر روی همسر خود قفل کند و اجازه خروج او از منزل را ندهد، آیا رفتار وی جنبه مجرمانه دارد؟ در واقع حبس زوجه در منزل جرم محسوب می‌شود؟ طبق قانون، اگر مرد بنا به دلایل مختلف، همسر خود را در منزل حبس کرده و به اصطلاح، درب منزل را برای عدم خروج زن قفل کند، مرتکب جرم شده و مجازات خواهد شد. در این صورت، اگر زن ثابت کند که مرد او را برای مدت مشخصی در خانه حبس نموده است، می‌تواند علیه او طرح دعوا کیفری نماید. بنابراین رسیدگی به شکایت جرم حبس زوجه در مراجع قضایی کیفری صورت خواهد گرفت. لازم به ذکر است که حبس کردن زن در منزل، می‌تواند علاوه بر ضمانت اجرای کیفری، ضمانت اجرای حقوقی داشته باشد و در شرایطی نیز حق طلاق را برای زوجه به وجود آورد.


آیلین

سلام من الان 18 سالمه و وقتی عقد کردم 14 ساله بودم و چون بچه بودم تمام چیز هارو نخونده امضا کردم و الان حق تحصیل و بیرون رفتن از خونه به من نمیدن و بار ها درو رو من کلید کردن آیا میتونم شکایت کنم من تا کلاس 11 خونه پدرم درس خودمم و کلاس 12 در خونه همسر و الان اجازه دانشگاه رفتن ندارم و همسر خودم وکیل هست.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.