چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود؟

چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود؟

چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود؟

چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود؟ روزانه افراد زیادی متقاضی دریافت مشاوره حقوقی خانواده هستند. یکی از متداول ترین سوالاتی که این افراد از متخصصین موسسه حقوقی وکلای تلفنی می پرسند، این است که چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود؟ شاید این موضوع برای شما نیز افتاده باشد که پس از بروز یک اختلاف خانوادگی با پلیس تماس گرفته اید اما آنها هیچ دخالتی نکرده اند. در نتیجه احساس کرده اید که کارکنان پلیس هیچ گونه تعهدی نسبت به شما به عنوان شهروند ندارند اما آیا واقعاً وظیفه پلیس این است که در دعاوی خانوادگی دخالت کند؟ با یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه ما باشید تا به طور تفصیلی به این سوال پاسخ دهیم که چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود؟

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

 

وکیل کاربلد دعاوی خانواده

اولین قدم برای پاسخ به سوال چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود، این است که با تعریف وکیل کاربلد دعاوی خانواده آشنا شویم. در واقع همانطور که بارها گفته شده، وکلا پس از دریافت پروانه وکالت می توانند در هر زمینه حقوقی یا کیفری که دوست داشته باشند، فعالیت کنند. با این حال بسیاری از آنها تصمیم می گیرند که به طور تخصصی در حیطه دعاوی خانوادگی به وکالت بپردازند. این افراد تحت عنوان وکیل کاربلد دعاوی خانواده شناخته می شوند. همچنین بایستی بگوییم دعاوی خانوادگی آن دسته از دعاوی هستند که مربوط به روابط خانوادگی اشخاص می شوند. در آخر باید به ویژگی های یک وکیل کاربلد دعاوی خانواده اشاره داشت:

  • تسلط کامل بر تمامی مصادیق دعاوی خانوادگی و مقررات پیرامون آنها.
  • تسلط بر آیین دادرسی به دعاوی خانوادگی.
  • داشتن تخصص و تجربه در حل و فصل دعاوی خانوادگی.
  • دلسوزی و توجه به کانون گرم خانواده.

شما می توانید جهت مشورت با یک وکیل کاربلد دعاوی خانواده از طریق مشاوره حقوقی اقدام کنید.

مصادیق بارز دعاوی خانواده در ایران

یکی دیگر از مواردی که قبل از پاسخ دادن به سوال چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود، باید بررسی شود، مصادیق بارز دعاوی خانوادگی در ایران می باشد. در قسمت قبلی با تعریف دعاوی خانوادگی آشنا شدیم. با این حال ماده 4 قانون حمایت خانواده در راستای مصادیق دعاوی خانوادگی به 18 مورد اشاره می کند. این ماده عنوان می دارد: «رسیدگی به امور و دعاوی زیر در صلاحیت دادگاه خانواده است:

  • نامزدی و خسارات ناشی از برهم‌زدن آن.
  • نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح.
  • شروط ضمن عقد نکاح.
  • ازدواج مجدد.
  • جهیزیه.
  • مهریه.
  • نفقه زوجه و اجرت ‌ المثل ایام زوجیت.
  • تمکین و نشوز.
  • طلاق، رجوع، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن.
  • حضانت و ملاقات طفل.
  • نسب.
  • رشد، حجر و رفع آن.
  • ولایت قهری، قیمومت، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان.
  • نفقه اقارب.
  • امور راجع به غایب مفقودالاثر.
  • سرپرستی کودکان بی‌سرپرست.
  • اهدای جنین.
  • تغییر جنسیت».

 

 

دعاوی خانواده

 

 

آیا پلیس می تواند در دعاوی خانوادگی دخالت کند؟

اکنون نوبت آن است که به این سوال پاسخ دهیم، چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود؟ در اولین گام باید به این نکته اشاره کنیم که پلیس نمی تواند به دعاوی خانوادگی وارد شود اما دلیل آن چیست؟ همانطور که در قسمت قبلی ذکر شد، مصادیق بارز دعاوی خانوادگی شامل 18 مورد می باشد. از طرفی قانونگذار در ماده 4 قانون نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به ذکر وظایف نیروی انتظامی یا پلیس پرداخته است. به طور خلاصه می توان از جمله وظایف پلیس به حفظ نظم و امنیت جامعه، تامین آسایش عمومی و فردی، کشف جرم و مقابله با مجرمین اشاره داشت. اگر نگاهی به مجموع این وظایف بیندازیم، متوجه خواهیم شد که دخالت در دعاوی خانوادگی نظیر مهریه و نفقه از حیطه وظایف پلیس خارج است. در نتیجه در پاسخ به این سوال که چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود، باید گفت که وارد شدن به دعاوی خانوادگی از جمله وظایف پلیس نمی باشد.

 

 

مشاوره حقوقی خانواده
تجدید نظر در دعاوی خانواده
اعاده دادرسی در خانواده
وکیل دادگستری خانواده
درباره ما

 

 

مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی خانوادگی

حال که به سوال چرا پلیس به دعاوی خانوادگی وارد نمی شود، پاسخ دادیم بایستی با مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی خانوادگی نیز آشنا شویم. قانونگذار با توجه به اهمیت ویژه ای که خانواده دارد، تصمیم گرفته است که برای رسیدگی به دعاوی خانوادگی، یک دادگاه جداگانه تاسیس نماید. به همین خاطر با استناد به بخش اول ماده 4 قانون حمایت خانواده، مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی خانوادگی، دادگاه خانواده می باشد. در نتیجه هر گونه دعاوی خانوادگی که در سایر دادگاه ها مطرح شود، نباید بررسی شوند. شما می توانید برای مشاوره حقوقی تلفنی با یک وکیل کاربلد دعاوی خانواده اقدام فرمایید.

 

مرجع رسیدگی به دعاوی خانواده

 

شکایت از مداخله پلیس در درگیری خانوادگی

همانطور که گفته شد، پلیس نمی تواند در دعاوی خانوادگی دخالت کند. حال اگر یکی از کارکنان پلیس در دعاوی خانوادگی افراد دخالت کند، آیا می توان از آنها شکایت کرد؟ پاسخ این سوال مثبت است. در واقع کارکنان پلیس در حیطه وظایف خود بایستی عمل نمایند. در نتیجه اگر در اختلافات خانوادگی افراد دخالت کنند از این وظایف سرپیچی کرده اند. اگر به دنبال شکایت از مامور پلیس هستید، بهترین و ساده ترین راه این است که با شماره 197 تماس گرفته و با ذکر نام مامور مورد نظر و ارائه اسناد و مدارک مبتنی بر انجام تخلف توسط او شکایت خود را اعلام فرمایید. به علاوه ذکر این نکته ضروری است که شکایت از مامور پلیس امری بسیار دشوار و سخت است. در نتیجه ممکن است به قوانین و مقررات پیرامون آن تسلط نداشته باشید. پس اگر به دنبال شکایت از مامور پلیس هستید، می توانید با یک وکیل مجرب مشاوره حقوقی انلاین و رایگان داشته باشید.


سوالات متداول

نظرات

ع . ح

در ایران، سیستم حقوقی و قوانین حقوقی به طور کلی جدا از وظایف پلیس در این زمینه تعریف شده است. به عبارت دیگر، پلیس در ایران تنها مسئول حفظ نظم و امنیت عمومی و پیگیری جرائم عمومی مانند سرقت، خشونت و ... است. در مواردی مثل مهریه که از طریق دعاوی خانوادگی بررسی می‌شود، وظایف اصلی پلیس در این زمینه محدود است و بیشتر این امور باید توسط دادگاه ها و قوه قضاییه پیگیری شود. به علاوه، موضوعات خانوادگی ممکن است از یک زوایای حساس و شخصی بهره برد و دخالت دولتی بیش از حد ممکن است به زوال خانواده و بی احترامی به حقوق فردی منجر شود. به همین دلیل، پلیس در ایران به دعاوی خانوادگی مثل مهریه دخالت نمی‌کند.


دانیال جمشیدی پور

باسلام دخالت در دعاوی خانوادگی از وظایف پلیس خارج است.


محمدیان

ضمن عرض ادب و احترام خواستم از کلیه پرسنل زحمتکش و دلسوز و صبور وکیل تلفنی تشکر کنم بارها شده در زمانی تقاضای مشاوره داشتم که زمان اداری نبود ولی با این حال بدون توجه به تعطیلی یا عدم تعطیلی پاسخگوی من بودید ممنونم


راضیه دهقان

سلام و عرض ادب وظیفه پلیس ایجاد نظم و امنیت جامعه میباشد در دعاوی خانواده باید مرجع صلاحیتدار رسیدگی کند


فاطمه علی زاده

با سلام پلیس حق دخالت در امور و دعاوی خانوادگی ندارد در صورت تخلف می توان از مامور مربوطه شکایت نمود و رسیدگی می شود برای اعلام تخلف می توانید با شماره ۱۹۷ تماس بگیرید


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب نیروی انتظامی در راستای کمک به تحکیم بنیان خانواده و حفظ نظم و امنیت در جامعه از سال ۱۳۸۰ اقدام به تأسیس مراکز مشاوره و دوایر مددکاری اجتماعی در کلانتری‌ها کرده است. در مراکز مشاوره ناجا «کلیه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره در زمینه‌های مختلف فردی، خانوادگی، تربیتی، پیش از ازدواج، روان‌سنجی، حقوقی و نظام وظیفه ارائه می‌شود که عموم مردم می‌توانند از این خدمات استفاده کنند. در کلیه مراکز استان‌های کشور نیز حداقل یک مرکز مشاوره برای ارائه خدمات تخصصی به مردم تأسیس و راه‌اندازی شده است که به طور عموم از طریق رسانه‌های محلی استان از سوی مسئولان مربوطه اطلاع‌رسانی می‌شود. همچنین از طریق تماس با تلفن ۱۱۰ و ۰۹۶۵۸۰ امکان آگاهی از نشانی و خدمات این مراکز فراهم است. علاوه بر مراکز مشاوره در دوایر اجتماعی کلانتری‌ها، کارشناسان مشاوره و روانشناسی هم در حال ارائه خدمات اولیه مشاوره و راهنمایی اولیه به عموم مردم هستند. به طور قطع مراجعه به این دوایر و اخذ راهنمایی‌های اولیه کمک شایانی خواهد کرد. لازم به ذکر است این مراجعه هیچ گونه نیازی به داشتن پرونده قضایی یا طرح شکایت ندارد. ضمن آن که طبیعی است که مردم وقتی در مورد مسائل و ارتباطات بین فردی و اجتماعی خود، آگاهی داشته باشند یا با مراجعه به مراکز تخصصی شیوه حل اختلاف‌ها را بیاموزند، درگیری‌ها و خصومت‌های بین فردی و دعاوی خانوادگی نیز طبعاً کاهش خواهد یافت.


آزاده

وابستگی‌های مالی-عاطفی،رسوم و سنت‌های مبتنی بر خشونت،زنان را به آماجی مناسب برای خشونت خانوادگی از سوی همسرانشان تبدیل کرده‌ است.آسیب‌پذیری زنان در ابعاد گوناگون،ازجمله در حوزهء خانواده،اغلب‌ نظام‌های حقوقی را بر آن داشته است تا با هدف حمایت از زنان بزه‌دیدهء خشونت خانوادگی،به اتخاذ یک سیاست جنائی افتراقی روی آورند.پلیس‌ به‌عنوان یکی از رکن‌های نظام عدالت کیفری،نقش کلیدی در حمایت از زنان بزه‌دیدهء خشونت خانوادگی ایفا می‌کند.


قاسم رفعتی

دعاوی و اختلافات خانوادگی بطور تخصصی در دادگاهی تحت عنوان دادگاه خانواده رسیدگی میشود.در دادگاه خانواده قاعدتاً باید قضاتی که آموزش لازم برای رسیدگی به دعاوی و اختلافات خانوادگی را دیده و از نظر فردی هم شرایط لازم را داشته باشند تصدی امر قضا را بر عهده بگیرند.همچنین در دادگاه خانواده یک مشاور زن در معیت هر قاضی (که قاضی ضرورتاً باید مرد باشد)، وجود دارد.دادگاه های خانواده از جمله دادگاه های حقوقی هستند و رسیدگی به دعاوی خانوادگی مطابق تشریفات قانون آیین دادرسی مدنی است.ولی صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانواده از دادگاه های عمومی سلب شده و به دادگاه های تخصصی خانواده سپرده شده است.و درخصوص ورود پلیس درجرایم خانوادگی به عنوان ضابطین صرفا درمواردی هست که درقانون ذکر شده درگیری شده یا جرم مشهودی رخ داده و...ودرسایر موارد وظیفه ای درورود به اختلافات ندارد.


قجری

از جمله وظایف پلیس به حفظ نظم و امنیت جامعه، تامین آسایش عمومی و فردی، کشف جرم و مقابله با مجرمین اشاره داشت. دخالت در دعاوی خانوادگی نظیر مهریه و نفقه از حیطه وظایف پلیس خارج است. وارد شدن به دعاوی خانوادگی از جمله وظایف پلیس نمی باشد.


رحمنی

پلیس وقتی جرمی اتفاق بیفتد جهت جلوگیری از جرم وارد میشوند


امین

ماده 4 قانون حمایت خانواده در راستای مصادیق دعاوی خانوادگی به 18 مورد اشاره می کند. این ماده عنوان می دارد: «رسیدگی به امور و دعاوی زیر در صلاحیت دادگاه خانواده است: نامزدی و خسارات ناشی از برهم‌زدن آن. نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح. شروط ضمن عقد نکاح. ازدواج مجدد. جهیزیه.


وحید فراست

ضابطان دادگستری فقط در خصوص جرایم مشهود می توانند وارد عمل بشوند و در خصوص این موضوع نیز حتما باید به دادستان اطلاع دهند


M.j sheykhi

ماده 4 قانون حمایت خانواده در راستای مصادیق دعاوی خانوادگی به 18 مورد اشاره می کند. این ماده عنوان می دارد: «رسیدگی به امور و دعاوی زیر در صلاحیت دادگاه خانواده است: نامزدی و خسارات ناشی از برهم‌زدن آن. نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح. شروط ضمن عقد نکاح. ازدواج مجدد. جهیزیه. مهریه. نفقه زوجه و اجرت ‌ المثل ایام زوجیت. تمکین و نشوز. طلاق، رجوع، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن. حضانت و ملاقات طفل. نسب. رشد، حجر و رفع آن. ولایت قهری، قیمومت، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان. نفقه اقارب. امور راجع به غایب مفقودالاثر. سرپرستی کودکان بی‌سرپرست. اهدای جنین. تغییر جنسیت».


محمد مومني

به لحاظ اينكه دعاوي خانواده و مسايل خانوادگي از اهميت بالايي برخوردار است و همچنين رعايت اصل نظم عمومي و حفظ بنيان خانواده و اخلاقيات ميطلبد كه دعاوي و مسايل اختلافات ناشي از دعاوي خانوادگي با توجه ويژه به آن نگاه كرد و حتما اين موارد را به افراد متخصص و متبحر سپرد چرا كه پليس به عنوان ضابط قضايي بايد به وظايف حفظ نظم و امنيت توجه و رسيدگي كند


بهنام رحمانی فرد

با سلام مصادیق بارز دعاوی خانوادگی شامل 18 مورد می باشد. از طرفی قانونگذار در ماده 4 قانون نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به ذکر وظایف نیروی انتظامی یا پلیس پرداخته است. به طور خلاصه می توان از جمله وظایف پلیس به حفظ نظم و امنیت جامعه، تامین آسایش عمومی و فردی، کشف جرم و مقابله با مجرمین اشاره داشت. اگر نگاهی به مجموع این وظایف بیندازیم، متوجه خواهیم شد که دخالت در دعاوی خانوادگی نظیر مهریه و نفقه از حیطه وظایف پلیس خارج است


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.