متهم کیست؟

متهم کیست؟

اطلاع از تعاریف حقوقی و حقوق مرتبط به هر یک از عناوین، نیاز به علم و تخصص دارد زیرا با تعاریف اشتباه و استفاده نادرست از کلمات در علم حقوق، حقی از کسی زایل و فرد مورد نظر در اجتماع طرد و مورد بازجویی خانواده و اطرافیان قرار گرفته و به موقعیت اجتماعی اش ضرر و زیان های جبران ناپذیری وارد می شود. از دیدگاه ادبیات کلمه متهم مترادف با کلماتی همچون در مظان اتهام و در معرض اتهام می باشد. جهت اطلاع از تعریف حقوقی متهم کیست؟ با ما همراه باشید

 

هزینه مشاوره حقوقی

به چه کسی متهم گفته می شود؟

در پاسخ به سوال متهم کیست؟ می توان گفت : هرگاه در جامعه جرمی اتفاق افتد دادسرا توسط بازپرس اقدام به کشف فرد یا افرادی که مرتکب به انجام جرم شده اند می کند. یکی از وظایفی که قانون برای بازپرس پرونده کیفری معلوم نموده است، یافتن پاسخ سوال متهم کیست؟ و پیدا نمودن مجرم است. بازپرس در حین انجام وظیفه ممکن است به چند نفر مظنون باشد به فرد یا افرادی که بازپرس پرونده به آنها مظنون می باشد متهم گفته می شود.  در صورت بدست آوردن ادله کافی توسط بازپرس پرونده و ارتباط آن به فرد متهم و از بین رفتن تردیدها در اتفاق جرم، متهم از منظر قانون، مجرم شناخته می شود. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

چگونگی اثبات بی گناهی متهم

برای اثبات بی گناهی متهم باید ادله ای مستند و محکمه پسند به دادگاه ارائه داد،  این ادله می تواند :

  • اقرار: یکی  از دلایل قانونی که می توان در هنگام اثبات بی گناهی از آن در دعاوی استفاده نمود اقرار است.
  • شهادت: از دیگر ادله ای که در پرونده های کیفری می تواند به بی گناهی متهم کمک کند شهادت شهود در برابر قاضی است. تشخیص صلاحیت شهود بر عهده قاضی پرونده است
  • سوگند: یکی دیگر از دلایل اثبات بر بیگناهی سوگند است که متهم با سوگند در برابر دادگاه می تواند برای اثبات بر بی گناهی خود، خدا را در برابر دادگاه گواه بر همه چیز قرار دهد.
  • علم قاضی: در جرایم کیفری از علم قاضی می توان بهره جست. قاضی پرونده با مستندات و ادله موجود در پرونده می تواند به یقین و قطعیت برسد و حکم را روشن و صریحا اعلام نماید.

با توجه به توضیحات ارائه شده در چگونگی اثبات بی گناهی متهم،بهتر است جهت اثبات بی گناهی خود و تشکیل پرونده، به کمک مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل متخصص در این حوزه ارتباط برقرار نمایید تا علاوه بر مدیریت در هزینه در کوتاهترین زمان بهترین بازخورد را داشته باشید.

 

اثبات بی گناهی انلاین و فوری

در چه صورت نگهداری متهم در بازداشت موقت غیر قانونی است؟

 با توجه به ماده 44 قانون آیین دادرسی کیفری: ضابطان دادگستری در جرایم غیر مشهود بدون دستور از طرف دادستان اجازه بازداشت متهم را ندارند و در جرایم مشهود نیز بیش از 24 ساعت حق بازداشت متهم را با توجه به قانون ندارند. بازداشت موقت، مهمترین قرار تامین کیفری است که قانونگذار در قوانین برای متهم در نظر گرفته است. در برخی از جرائم نیاز است برای انجام تحقیقات بیشتر در مورد وقوع جرم، متهم در دسترس باشد بدین صورت به طور موقت متهم بازداشت می شود. از مهمترین موارد در صدور  قرار بازداشت این است که اگر پس از صدور قرار بازداشت یا حین بازداشت مشخص شود، فرد بازداشت شده هیچ ارتباطی به پرونده نداشته، بازداشت موقت منتفی می شود و منع تعقیب صادر می شود و اگر بازداشت وی به صورت غیر قانونی و بدون رعایت موازین تعیین شده انجام گرفته باشد برای فرد جبران خسارت در نظر گرفته می شود. برای دریافت مشاوره حقوقی انلاین و رایگان به وبسایت موسسه وکلای تلفنی مراجعه نمایید.

شکایت از پاسگاه بابت ضرب و شتم متهم

هر گونه ضرب و شتم و فحاشی، متهم توسط مامورین انتظامی، نقض حقوق شهروندی و نقض کرامت انسانی متهمین است. به موجب ماده 570 قانون مجازات اسلامی، نقض حقوق شهروندی توسط مامورین نیروی انتظامی جرم و قابل مجازات است. متهم می تواند:

جهت شکایت  با سامانه 197 ارتباط برقرار نماید و با اعلام نام مامور متخلف و سند و مدرکی دال بر ارتکاب تخلف، شکایت خود را اعلام کند و با مراجعه به دادسرای وقوع جرم شکواییه ای مبنی بر تخلف مامور، در ضرب و شتم و یا فحاشی تنظیم و اعلام جرم نموده و شکایت خود را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تقدیم کند.

 

مشاوره حقوقی کیفری

قرار بازداشت موقت متهم در چه صورتی صادر می گردد؟

بهتر است بدانید بازداشت موقت متهم در قانون به چند دسته تقسیم بندی می شوند. بازداشت موقت اختیاری و بازداشت موقت اجباری

در بازداشت موقت اختیاری، برخی از جرایم، از ابتدا دلایل لازم و کافی در مورد وقوع جرم وجود دارد  که باعث می شود قضات برای رسیدگی به پرونده بنا به ضرورت، قرار بازداشت موقت اختیاری را صادر کنند، مانند: اعدام، رجم، صلب و قطع عضو، جرایم عمدی و جرایمی که قانون  سه سال حبس را برای مجازات تعیین نموده است، جرایمی که آزاد بودن متهم باعث از بین رفتن آثار و دلایل جرم شود، آزاد بودن متهم باعث تبانی با متهمان دیگر و مطلعان و ....

در بازداشت اجباری برای اینکه که مشخص شود متهم کیست؟ قاضی پرونده چه بخواهد و چه نخواهد ملزم به بازداشت موقت متهم است تا زمانی که تحقیقات به طور کامل انجام گیرد. در این نوع بازداشت یک قاعده کلی وجود دارد، مدت بازداشت موقت نباید از حداقل زمان مشخص شده در قانون برای مجرم بیشتر شود. مانند:

  • قتل عمد، اسید پاشی، آدم ربایی، محاربه و افساد فی الارض
  • آن دسته جرایم که مجازات قانونی آن اعدام و یا  حبس دایم باشد.
  • آن دسته از جرایم مانند سرقت، کلاهبرداری، ارتظاء، خیانت در امانت و...
  • در مواردی که آزادی متهم باعث فساد در جامعه باشد.

 

اتهام

آیا متهم حق اعتراض نسبت به بازداشت موقت دارد؟

بله فردی که قرار بازداشت موقت برایش صادر شده است می تواند نسبت به این قرار اعتراض کند و این اعتراض یکی از حقوق بازداشت شدگان محسوب می شود. متهم 10 روز بعد از صدور قرار بازداشت فرصت دارد تا اعتراض خود را اعلام کند و رسیدگی به این اعتراض با توجه به اهمیت، بدون قرار گرفتن در نوبت در جلسه اداری مطرح و رسیدگی و رای قطعی صادر می شود. قابل توجه است، رای صادر شده در جلسه اداری قابلیت اعتراض مجدد را نداشته، حتی اگر دادگاه قرار بازداشت را درست تشخیص دهد.

شرایط اعاده حیثیت متهم در خصوص اتهام نسبت داده شده

بهتر است بدانیم در صورت اتهام متهم به جرم، اگر بی گناهی وی در دادگاه ثابت شود، فرد می تواند شکایتی مبنی بر اعاده حیثیت تنظیم و خسارت ناشی از اتهام را به دادگاه تقدیم کند. مطابق ماده 255 قانون جدید آیین دادرسی کیفری، «اشخاصی که در جریان تحقیقات مقدماتی و دادرسی به هر علت بازداشت می‌شوند و از سوی مراجع قضایی حکم برائت ا قرار منع تعقیب در مورد آنان صادر شود، می‌توانند با رعایت ماده 14 این قانون، خسارت ایام بازداشت را از دولت مطالبه کنند. «با استناد به ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری،شاکی می تواند جبران تمام ضرر و زیان های مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند.  برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

 

ارتباط در واتس اپ

آیا بازداشت موقت متهم جز سابقه کیفری محسوب می شود؟

یکی از اصول بازداشت موقت، اصل الزامی بودن احتساب ایام بازداشت در دوران محکومیت است. با توجه محروم شدن فرد از بسیاری از حقوق شهروندی، آزادی در رفت و آمد و آزادی فردی محروم شده است، هرگاه جرم ثابت شود و فرد محکومیتی برایش در نظر گرفته شود مدت زمان بازداشت موقت که در حبس بوده است  برایش در نظر گرفته می شود و از مدت حبس  و محکومیت در نظر گرفته شده کسر خواهد شد. و در غیر اینصورت دادگاه باید خسارت ضرر و زیان وارده به فرد را جبران نماید.

آزادی متهم از بازداشت موقت با وثیقه

در برخی از بازداشت ها، متهم با قرار دادن وثیقه و معرفی کفیل می تواند آزاد شود و در صورت عدم توانایی متهم به فراهم آوردن کفالت یا وثیقه، توسط قاضی پرونده  قرار بازداشت صادر می شود. اما در قرار بازداشت موقت، حتی اگر متهم امکان سپردن وثیقه و یا انجام کفالت داشته باشد، باز هم زندانی شده و تودیع وثیقه و کفالت در قرار بازداشت موقت جایی ندارد.

 

پابند الکترونیکی
مشاوره حقوقی تامین دلیل
مشاوره حقوقی اجرای احکام دادگستری 
هزینه نگارش لایحه دفاعیه
درباره ما 

 


سوالات متداول

نظرات

سهند مهدی پور

یکی دیگر از دلایل اثبات بر بیگناهی سوگند است که متهم با سوگند در برابر دادگاه می تواند برای اثبات بر بی گناهی خود، خدا را در برابر دادگاه گواه بر همه چیز قرار دهد.


مقتدری

پایان پرونده های کیفری حبس شلاق یا جریمه نقدی است. اینطور پرونده ها نیاز به وکیل کارکشته دارد اگر کسی با چنین پرونده هایی روبرو شود حتما باید با کارشناس حقوقی مشورت نماید. در سایت وکیل تلفنی وکلای بسیار خوبی حضور دارند که می توانند افراد را راهنمایی کنند


احسان فلاح

ممنون از جناب دکتر توکلی که با نگارش و تنظیم مقالات متعدد در خصوص مباحث حقوقی نقش سازنده ای در بروز نگه‌داشتن اطلاعات حقوقی جامعه و مخصوصاً وکلا ایفا می کند.


بهنام رحمانی فرد

با سلام بهتر است بدانید بازداشت موقت متهم در قانون به چند دسته تقسیم بندی می شوند. بازداشت موقت اختیاری و بازداشت موقت اجباری در بازداشت موقت اختیاری، برخی از جرایم، از ابتدا دلایل لازم و کافی در مورد وقوع جرم وجود دارد که باعث می شود قضات برای رسیدگی به پرونده بنا به ضرورت، قرار بازداشت موقت اختیاری را صادر کنند، مانند: اعدام، رجم، صلب و قطع عضو، جرایم عمدی و جرایمی که قانون سه سال حبس را برای مجازات تعیین نموده است، جرایمی که آزاد بودن متهم باعث از بین رفتن آثار و دلایل جرم شود، آزاد بودن متهم باعث تبانی با متهمان دیگر و مطلعان و .... در بازداشت اجباری برای اینکه که مشخص شود متهم کیست؟ قاضی پرونده چه بخواهد و چه نخواهد ملزم به بازداشت موقت متهم است تا زمانی که تحقیقات به طور کامل انجام گیرد. در این نوع بازداشت یک قاعده کلی وجود دارد، مدت بازداشت موقت نباید از حداقل زمان مشخص شده در قانون برای مجرم بیشتر شود. مانند: قتل عمد، اسید پاشی، آدم ربایی، محاربه و افساد فی الارض آن دسته جرایم که مجازات قانونی آن اعدام و یا حبس دایم باشد. آن دسته از جرایم مانند سرقت، کلاهبرداری، ارتظاء، خیانت در امانت و... در مواردی که آزادی متهم باعث فساد در جامعه باشد


بشیر علی پاریاد

سلام قرار بازداشت موقت شدیدترین قرار تأمین کیفری است، که رکن قانونی آن بند د ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری می باشد. به تصریح ماده مزبور قرارهای تامین کیفری به منظور دسترسی به متهم و پیشگیری از فرار وی صادر می شود.


سهند مهدی پور

در جرایم کیفری از علم قاضی می توان بهره جست. قاضی پرونده با مستندات و ادله موجود در پرونده می تواند به یقین و قطعیت برسد و حکم را روشن و صریحا اعلام نماید


مجید شیخی

ب موجب قانون کسی ک دلایلی علیه اش مطرحه و در مظان اتهام قرار میگیرد ولی هنوز جرمی علیه. وی اثبات نشده متهم است با تشکر


مجید پریدست فومنی

باسلام بسیار عالی و مورد استفاده و کاربردی بود ضمن تشکر از موسسه که جهات به روز رسانی اطلاعات را فراهم می نمایند


شیرزاد افشاری

با سلام عالی بود استفاده کردیم ، ممنون از موسسه وکیل تلفنی و عرض خسته نباشید .ششش


حمید مرادی نیا

با سلام متهم شخصی بوده که بنابر دلایل موجود در پرونده کیفری و به نظر بازپرس یا دادیار پرونده، اتهام بر او وارد بوده و مظنون و متهم به ارتکاب جرم می باشد. البته، متهم بودن، مترادف با مجرم بودن نبوده و این دو با یکدیگر، تفاوت دارند.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.