برای دادخواست طلاق به کدام دادگاه باید مراجعه کرد؟

برای دادخواست طلاق به کدام دادگاه باید مراجعه کرد؟

برای دادخواست طلاق به کدام دادگاه باید مراجعه کرد؟

دادخواست طلاق به کدام دادگاه بایستی تقدیم شود؟ تعریف حقوقی طلاق چیست؟ انواع طلاق در قانون ایران کدامند؟ چه مراحلی برای طلاق بایستی طی شود؟ مدارک لازم برای دادخواست طلاق چیست؟ امروزه طلاق به عنوان یکی از مهمترین معضلات جامعه ما معرفی می شود. در همین راستا آشنایی با قوانین و مقررات پیرامون طلاق برای همه افراد جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا بتوانند حقوق خود را به بهترین نحو ممکن پیگیری کنند. به همین منظور همه روزه افراد زیادی جهت دریافت مشاوره حقوقی طلاق با مشاورین موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط هستند. متقاضیان مذکور سوالات زیادی را پیرامون دادخواست طلاق و فرآیند طلاق گرفتن از ما می پرسند. به همین منظور تصمیم گرفته ایم در این مقاله به سوالات رایج پیرامون دادخواست طلاق پاسخ دهیم. پس با یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکیل تلفنی، همراه ما باشید.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

تعریف طلاق از زبان وکیل

در اولین گام برای آشنایی با دادخواست طلاق بایستی به سراغ تعریف حقوقی طلاق برویم. اگرچه همه ما به خوبی با تعریف طلاق آشنا هستیم اما کمتر کسی را می توان یافت که به صورت تخصصی با تعریف حقوقی طلاق آشنا باشد. به همین منظور بایستی به سراغ تعریفی برویم که دکترین حقوقی آن را ارائه می دهند. البته قبل از این کار به مانند همیشه باید ابتدا با معنای لغوی طلاق آشنا شویم. در واقع هنگامی که طلاق را در لغت نامه های گوناگون جستجو می کنیم با معنایی نظیر گشودن گره و رها کردن مواجه خواهیم شد.

تعریف حقوقی طلاق نیز در همین راستا می باشد. در واقع امروزه، طلاق ابزاری است برای پایان دادن به زندگی زناشویی طرفین که بایستی با لفظ مخصوص بیان گردد. به عبارت دیگر، طلاق عبارتست از منحل نمودن ازدواج دائم به وسیله الفاظ مخصوص از جانب مرد یا نماینده قانونی وی. شما می توانید برای دریافت مشاوره حقوقی طلاق از طریق مشاوره حقوقی انلاین و رایگان با ما در ارتباط باشید.

 

انواع طلاق در قانون ایران

نکته دیگری که برای آشنایی با دادخواست طلاق بایستی بدان بپردازیم، انواع طلاق در قانون ایران می باشد. از جنبه های گوناگونی می توان طلاق را تقسیم بندی نمود که در این بخش به همه آنها خواهیم پرداخت:

  • طلاق از جانب مرد: قانونگذار در ماده 1133 قانون مدنی، طلاق گرفتن را حق مرد دانسته است که بایستی با رعایت تشریفات قانونی این کار انجام گیرد.
  • طلاق از جانب زن: اگرچه اصولاً طلاق از جانب زن امکان پذیر نیست اما بر اساس قانون در دو مورد می توان طلاق از جانب زن را مطرح نمود؛ کسب وکالت در طلاق از جانب زوج و داشتن شرایط عسر و حرج.
  • طلاق توافقی: همانطور که از نام این طلاق پیداست، زوجین با یکدیگر برای طلاق و آثار حقوقی پیرامون آن توافق می کنند.

 

 

بهترین وکیل طلاق

 

از جمله دیگر انواع طلاق می توان به موارد زیر نیز اشاره داشت:

  • طلاق رجعی: در این نوع از طلاق، مرد می تواند در طول مدت عده زوجه به وی رجوع کرده و زندگی خود را از سر بگیرد. در نتیجه پس از پایان مدت عده، امکان رجوع از بین خواهد رفت. همچنین بایستی بگوییم اصولا طلاق ها از جمله طلاق رجعی می باشند.
  • طلاق بائن: در این نوع از طلاق امکان رجوع به زوجه وجود نخواهد داشت که قانونگذار موارد طلاق بائن را مشخص کرده است. این موارد عبارتند از:
  1. طلاق قبل از نزدیکی.
  2. طلاق یائسه.
  3. طلاق خلع و مبارات تا زمانی که زن رجوع به عوض نکند.
  4. سومین طلاق پس از سه وصلت متوالی.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.

 

 

نگارش فوری دادخواست
مشاوره حقوقی ازدواج
مشاوره حقوقی خانواده 
درباره ما 

 

مراحل قانونی طلاق در ایران

همانطور که گفته شد، برای انجام طلاق بایستی مراحل و تشریفات طلاق طی شود. به صورت کلی می توان مراحل و تشریفات طلاق را شامل موارد زیر دانست:

  • ثبت نام در سامانه تصمیم جهت حضور در جلسات مشاوره قبل از طلاق.
  • دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق.
  • تنظیم دادخواست طلاق.
  • مراجعه به یکی از دفعات خدمات الکترونیک قضایی برای ثبت دادخواست طلاق.
  • تشکیل جلسه رسیدگی و تعیین تاریخ و ساعت آن جهت حضور زوجین در دادگاه از طریق ابلاغیه الکترونیکی.
  • ارائه اسناد و مدارک لازم برای طلاق از جانب زن.
  • صادر شدن گواهی عدم امکان سازش.
  • اخذ گواهی عدم بارداری زوجه ظرف سه ماه از تاریخ صدور گواهی عدم امکان سازش.
  • مراجعه به دفتر ازدواج و طلاق جهت ثبت طلاق.

نگارش دادخواست طلاق مهمترین و ابتدایی ترین مرحله برای طلاق گرفتن می باشد. پس بهتر است نگارش آن را به یک وکیل طلاق بسپارید. به همین منظور شما می توانید از طریق مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید.

 

 

مشاوره حقوقی طلاق

 

مدارک لازم برای دادخواست طلاق

برای شروع فرایند طلاق و نگارش دادخواست طلاق بایستی مدارکی را مهیا نمود. این مدارک به صورت خلاصه عبارتند از:

  • اسناد و مدارک اثبات کننده ادعای زوجه در صورتی که طلاق از جانب زوجه باشد؛ نظیر وکالت نامه طلاق از جانب زوج یا اسناد اثبات کننده عسر و حرج.
  • مدارک هویتی متقاضی طلاق نظیر شناسنامه یا کارت ملی.
  • عقدنامه ازدواج یا رونوشت آن.
  • وکالت نامه وکیل در صورت حضور وکیل طلاق در پرونده.
  • گواهی عدم انصراف از طلاق که از مرکز مشاوره اخذ شده باشد.

 

مرجع صالح برای رسیدگی به دادخواست طلاق

در آخرین بخش از این مقاله بایستی به این سوال پاسخ دهیم که دادخواست طلاق به چه دادگاهی باید تقدیم شود؟ در واقع با توجه به اهمیتی که دادخواست طلاق دارد قانونگذار، رسیدگی به دادخواست مذکور را بر عهده دادگاه خانواده گذاشته است. این دادگاه به صورت تخصصی به حل و فصل دعاوی مربوط به خانواده می پردازد که یکی از آنها دعوای طلاق است. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با ما در ارتباط باشید. لازم به ذکر است که خدمات حقوقی وکلای تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.

 


سوالات متداول

نظرات

امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب از لحاظ مباحث حقوق مرد می تواند هر زمان که بخواهد به دادگاه خانواده مراجعه کند و دادخواست طلاق، تقدیم دادگاه کند. دادگاه خانواده ای صالح به رسیدگی است که نشانی زوجه در آن جا واقع شده باشد.


رحمنی

مجید شیخی با سلام طلاق ابزاری است برای پایان دادن به زندگی زناشویی طرفین که بایستی با لفظ مخصوص بیان گردد


فاطمه علی زاده

با سلام دادگاه صالح از نظر صلاحیت ذاتی برای رسیدگی به دادخواست طلاق دادگاه خانواده می باشد و در صلاحیت محلی اگر دادخواست از طرف زوج مطرح گردد دادگاه محل اقامت خوانده یعنی زوجه و اگر از طرف زوجه مطرح گردد مخیر است در انتخاب دادگاه محل زندگی خود یا زوج


بهنام رحمانی فرد

با سلام همانطور که گفته شد، برای انجام طلاق بایستی مراحل و تشریفات طلاق طی شود. به صورت کلی می توان مراحل و تشریفات طلاق را شامل موارد زیر دانست: ثبت نام در سامانه تصمیم جهت حضور در جلسات مشاوره قبل از طلاق. دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق. تنظیم دادخواست طلاق. مراجعه به یکی از دفعات خدمات الکترونیک قضایی برای ثبت دادخواست طلاق. تشکیل جلسه رسیدگی و تعیین تاریخ و ساعت آن جهت حضور زوجین در دادگاه از طریق ابلاغیه الکترونیکی. ارائه اسناد و مدارک لازم برای طلاق از جانب زن. صادر شدن گواهی عدم امکان سازش. اخذ گواهی عدم بارداری زوجه ظرف سه ماه از تاریخ صدور گواهی عدم امکان سازش. مراجعه به دفتر ازدواج و طلاق جهت ثبت طلاق


کوکبی

دادخواست طلاق چه از طرف زوج و چه از طرف زوجه و یا توافقی باشد بدون نامه مشاوره بر اساس بخشنامه ریاست جمهوری بدوا جهت صلح وسازش به شورای حل اختلاف ارجاع و پس از تشکیل جلسه و عدم سازش جهت ادامه رسیدگی به دادگاه ارسال و از طریق واحد ا جاع به یکی از شعب خانواده ارجاع و مورد رسیدگی و حکم قرار می‌گیرد


کوکبی

دادخواست طلاق چه از طرف زوج و چه از طرف زوجه و یا توافقی باشد بدون نامه مشاوره بر اساس بخشنامه ریاست جمهوری بدوا جهت صلح وسازش به شورای حل اختلاف ارجاع و پس از تشکیل جلسه و عدم سازش جهت ادامه رسیدگی به دادگاه ارسال و از طریق واحد ا جاع به یکی از شعب خانواده ارجاع و مورد رسیدگی و حکم قرار می‌گیرد


قاسم رفعتی

زن اگر بتواند در دادگاه ثابت نمايد که زندگي او با همسرش سخت و غير قابل تحمل است و عسر و حرج آن را دادگاه تاييد کند مي تواند بدون رضايت مرد طلاق بگيرد. با توجه به زندگي زناشويي زوجين موارد طلاق از جانب زوجه به دليل عسر و حرج مي تواند متفاوت باشد و هر زني می تواند دليل عسر و حرج خودش را داشته باشد.


دانیال جمشیدی پور

باسلام دادگاه خانواده، دادگاهی است که قوه قضاییه برای رسیدگی به اختلافات مربوط به امور خانواده تعیین کرده‌ و به طور اختصاصی به دعوای خانوادگی رسیدگی می نماید. این دادگاه به موجب قانون حمایت از خانواده (۱۳۹۱) به عنوان یک دادگاه اختصاصی تشکیل گردید البته دادگاههای خانواده مراجع استثنایی و اختصاصی نیستند بلکه شعبی از دادگاههای عمومی به حساب می ایند و تا قبل از تصویب این قانون، شعبی از دادگاه عمومی حقوقی به طور تخصصی به دعاوی خانوادگی رسیدگی می نمودند.


وحید فراست

دادگاه صالح در خصوص دعاوی خانوادگی در بیشتر موارد دادگاه محل اقامت زوجه می باشد


قجری

یکی از موضوعاتی که حجم زیادی از پرونده های موجود در دادگاه ها را به خود اختصاص داده است ، طلاق و دعاوی مربوط به آن است . به همین دلیل ، در ساختار قوه قضاییه دادگاه هایی تحت عنوان دادگاه خانواده ایجاد شده اند . اما نخستین مرحله از اقدام قانونی برای دعوای طلاق آن است که بدانیم دادگاه طلاق کجاست و در صورتی که زن و مردی قصد داشته باشند طلاق گرفته و از هم جدا بشوند ،به چه محل و دادگاهی باید مراجعه کنند.


M.j Sheykhi

انواع طلاق در قانون کشور ایران عبارت است از: طلاق از جانب مرد: قانونگذار در ماده 1133 قانون مدنی، طلاق گرفتن را حق مرد دانسته است که بایستی با رعایت تشریفات قانونی این کار انجام گیرد. طلاق از جانب زن: اگرچه اصولاً طلاق از جانب زن امکان پذیر نیست اما بر اساس قانون در دو مورد می توان طلاق از جانب زن را مطرح نمود؛ کسب وکالت در طلاق از جانب زوج و داشتن شرایط عسر و حرج. طلاق توافقی: همانطور که از نام این طلاق پیداست، زوجین با یکدیگر برای طلاق و آثار حقوقی پیرامون آن توافق می کنند.


مجید شیخی

با سلام طلاق ابزاری است برای پایان دادن به زندگی زناشویی طرفین که بایستی با لفظ مخصوص بیان گردد. به عبارت دیگر، طلاق عبارتست از منحل نمودن ازدواج دائم به وسیله الفاظ مخصوص از جانب مرد یا نماینده قانونی وی. موفق باشید


راضیه دهقان

سلام وقت بخیر طلاق از مواردی هست که در دادگاه خانواده بررسی میشود برای طلاق باید شرط ۱۲گانه در سند ازدواج اثبات شود


امین

اگرچه اصولاً طلاق از جانب زن امکان پذیر نیست اما بر اساس قانون در دو مورد می توان طلاق از جانب زن را مطرح نمود؛ کسب وکالت در طلاق از جانب زوج و داشتن شرایط عسر و حرج.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام؛ همان طور که می دانیم از زمان جاری شدن صیغه عقد فی مابین زن و شوهر، حقوقی بین زوجین بر قرار می گردد که دو طرف بر حسب قانون و اخلاق ملزم به رعایت آن هستند . " ماده1102- همينكه نكاح بطور صحت واقع شد روابط زوجيت بين طرفين موجود و حقوق و تكاليف زوجين در مقابل همديگر برقرار ميشود ماده1103- زن و شوهر مكلف بحسن معاشرت با يكديگرند." و هر عقل سلیمی می داند که زندگی مشترک بدون محبت بین انسان ها و نیز بدون رعایت حقوق بین زوجین در مدت زمان کوتاهی به بن بست رسیده و دوامی نخواهد داشت ، اما علیرغم تمام سفارش های قانونی و اخلاقی توصیه شده به افراد، ما شاهد آن هستیم که زوج های بسیاری در زندگی خود به بن بست رسیده و در دوراهی جدایی قرار می گیرند ، خواه این طلاق به صورت توافقی باشد و خواه به درخواست یکی از طرفین . فرایند طلاق پروسه ای است که هر انسانی که قصد جدایی دارد باید آن را سپری نماید و هر انسانی به فراخور اوضاع و احوال دلیل خاصی برای جدایی خود ذکر می کند اما مساله بسیار مهم آن است که بتوانیم با ارائه یک روش مناسب از این پیچ وخم ها به سلامتی عبور کرده و حقوق مان را به طور کامل استیفا نمائیم پس توصیه به مشورت با افراد آگاه همواره ما را به مسیر درست رهنمون می سازد. موسسه وکیل تلفنی در تمام مراحل کار اعم از ثبت دادخواست در سامانه تصمیم تا حضور در دفترخانه همراه شما بوده و تمامی نگرانی شما را بر طرف می نماید.


محمد مومنی

در قانون مدنی به پیروی از فقه امامیه بالاخص قاعده «الطلاق بید من اخذ بالساق»، اختیار طلاق به حکم اولی به زوج سپرده شده است، اما چون نکاح قراردادی است که موجد آثار مادی و حقوقی بین زوجین می شود به تبع آن یک سری تکالیف و حقوق بر اساس اصل عدالت میان زوجین وجود دارد و می توان در شرایطی برای زوجه نیز حق طلاق قایل شد که از جمله مواضع قابل پیش بینی، مواردی است که زوجه به لحاظ پزشکی دچار مشقت مفرط گردد


آزاده

بر اساس آمارها ، یکی از موضوعاتی که حجم زیادی از پرونده های موجود در دادگاه ها را به خود اختصاص داده است ، طلاق و دعاوی مربوط به آن است . به همین دلیل ، در ساختار قوه قضاییه دادگاه هایی تحت عنوان دادگاه خانواده ایجاد شده اند . اما نخستین مرحله از اقدام قانونی برای دعوای طلاق آن است که بدانیم دادگاه طلاق کجاست و در صورتی که زن و مردی قصد داشته باشند طلاق گرفته و از هم جدا بشوند ،به چه محل و دادگاهی باید مراجعه کنند. نظر به گستردگی پرونده های مربوط به دعاوی خانوادگی ، در سال 1376 ، قانونی برای اختصاص شعبی از دادگاه های عمومی به دادگاه خانواده به تصویب رسید . بنابراین ، کلیه دعاوی مربوط به روابط خانوادگی اشخاص ، در دادگاهی تحت عنوان دادگاه خانواده مورد رسیدگی قرار می گیرد . لذا دادگاه صلاحیت دار برای طلاق ، دادگاه خانواده می باشد.


ف م

زوجین اگر قصد جدایی دارند، باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنند و دادخواست خود را ثبت کنند. با ثبت دادخواست زوجین، ابلاغیه برای فرد مقابل ارسال می‌شود. در این ابلاغیه شعبه رسیدگی کننده به دادخواست طلاق، روز و ساعت دادگاه، به طرفین اعلام می‌شود. هر یک از طرفین اگر وکیل داشته باشند، وکیل می‌تواند به جای موکل در دادگاه حضور پیدا کند. در غیر این صورت هر یک از زوجین برای دفاع از خود بهتر است در دادگاه حضور داشته باشند.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.