بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان کدام است؟

بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان کدام است؟

بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان کدام است؟

بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان کدام است؟ دکترین حقوقی، عفو زندانیان را چگونه تعریف می کنند؟ انواع عفو در قانون ایران چیست؟ چه شرایطی جهت اعطای عفو زندانیان بایستی فراهم شود و نحوه اعطای آن چگونه است؟ چگونه می توان درخواست عفو نمود؟ حبس یا زندان یکی از مجازات های رایج سیستم حقوق کیفری ایران محسوب می گردد که برای جرایم گوناگونی در نظر گرفته شده است. با این حال، کسانی که به این مجازات محکوم می شوند می توانند مورد عفو قرار بگیرند. پس همه روزه اشخاص زیادی در راستای دریافت مشاوره حقوقی عفو زندانیان با متخصصین موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط هستند. این افراد سوالات گوناگونی را پیرامون این موضوع به ویژه بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان از ما می پرسند که به مهمترین آنها در ابتدای نوشته اشاره داشتیم. به همین منظور تصمیم گرفته ایم در یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکیل تلفنی ضمن پرداختن به بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان به سوالات فوق الذکر نیز پاسخ دهیم.

 

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

منظور از عفو زندانیان چیست؟

پیش از پرداختن به بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان بایستی به این سوال پاسخ دهیم که منظور از عفو زندانیان چیست؟ در واقع مجازات حبس از جمله رایج ترین مجازات ها می باشد که برای جرایم گوناگونی در نظر گرفته شده است. با این حال، قانونگذار موارد گوناگونی را جهت سقوط مجازات حبس در نظر گرفته است که یکی از آنها عفو می باشد. پس در تعریف عفو زندانیان باید گفت: «عفو یکی از موارد سقوط مجازات محسوب می شود که در قانون اساسی و سایر قوانین به ویژه قانون مجازات اسلامی به آن اشاره شده است. همچنین بایستی بگوییم عفو زندانیان تنها در موارد حبس های تعزیری امکان پذیر می باشد». شما می توانید جهت آشنایی بیشتر با تعریف عفو زندانیان از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان با ما در ارتباط باشید. لازم به ذکر است که خدمات حقوقی وکلای تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.

 

 

مشاوره حقوقی زندانی

 

 

انواع عفو در قانون ایران

اکنون که با تعریف عفو زندانیان آشنا شدیم بایستی به سراغ انواع عفو در قانون ایران برویم. در واقع عفو زندانیان یک مورد استثنایی می باشد. در نتیجه بایستی اختیار اعطای عفو زندانیان توسط قانونگذار مشخص شده باشد. به همین خاطر انواع عفو در قانون ایران را می توان در دو مورد خلاصه نمود:

  • عفو عمومی: اگر عفو زندانیان از جانب مجلس شورای اسلامی و از طریق تصویب قانون عفو انجام گیرد، آن را عفو عمومی می دانیم. این نوع از عفو در مواقع خاص مانند انقلاب های سیاسی، کودتا یا شورش انجام می شود.
  • عفو خصوصی: بر اساس اصل صد و دهم قانون اساسی ایران، مقام معظم رهبری با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه می توانند زندانیان را عفو کنند. البته بایستی توجه داشته باشید که منظور از خصوصی بودن در این نوع از عفو این است مشمولان ارتکاب جرم مشخص شده، واجد شرایط عفو خواهند بود.

اگرچه سعی داشتیم در این قسمت شما را با انواع عفو در قانون ایران آشنا کنیم با این حال نکات حقوقی دیگری نیز وجود دارد که بهتر است جهت آشنایی با آنها از طریق مشاوره حقوقی با بهترین وکیل عفو زندانیان ایران در ارتباط باشید.

 

شرایط و نحوه اعطای عفو زندانیان

یکی از رایج ترین سوالاتی که متقاضیان مشاوره حقوقی عفو زندانیان از ما می پرسند این است که شرایط و نحوه اعطای عفو زندانیان چگونه است؟ این شرایط عبارتند از:

  • گذراندن سه چهارم مدت محکومیت برای محکومان به حبس تا یک سال.
  • گذراندن نصف محکومیت برای محکومان به حبس بیش از یک سال تا 20 سال.
  • مابقی محکومیت محکومانی که به بیشتر از 20 سال حبس محکوم شده اند، در صورتی که حداقل نصف آن را گذرانده باشند.
  • مابقی محکومیت محکومان به حبس ابد در صورتی که اگر مرد باشند حداقل 15 سال و اگر زن باشند حداقل 12 سال از حبس را تحمل کرده باشند.

 

 

پابند الکترونیک 
مشاوره حقوقی به زندانی 
مشاوره حقوقی کیفری 
درباره ما 

 

 

  • مابقی محکومیت حبس تمامی محکومان جرایم غیر عمدی.
  • مابقی حبس زنانی که سرپرستی یا حضانت فرزند خود را داشته باشند در مواردی که حداقل یک پنجم از محکومیت را گذرانده اند، به جز حبس ابد.
  • مابقی محکومیت محکومان دارای بیماری صعب العلاج یا غیر قابل درمان.

شرایط دیگری نیز جهت اعطای عفو زندانیان وجود دارد که ذکر همه آنها در این بخش نمی گنجد. در نتیجه بهتر است برای اطلاع از آنها از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با بهترین وکیل عفو زندانیان مشاوره داشته باشید.

 

چگونگی درخواست عفو

در آخرین گام پیش از آشنایی با بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان بایستی با نحوه درخواست عفو برای زندانیان آشنا شویم. برای انجام این کار بایستی مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

  • ورود به سامانه ثنا به آدرس adliran.ir
  • انتخاب گزینه «سایر سامانه ها» در منوی سامانه ثنا.
  • انتخاب گزینه «سامانه ارائه و پیگیری درخواست عفو».
  • انتخاب گزینه «ثبت درخواست عفو».
  • وارد کردن اطلاعات مورد نیاز.

 

 

 

عفو رهبری

 

 

اگرچه شما را با مراحل درخواست عفو آشنا کردیم با این حال بهتر است این کار توسط وکیل عفو زندانیان انجام گیرد. در همین راستا شما می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.

 

بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان

همانطور که می دانید عفو خصوصی در مناسبت های گوناگونی به ویژه سالگرد انقلاب اسلامی اعلام می شود. در همین راستا به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، عید مبعث و اعیاد شعبانیه در سال 1402 نیز رهبر انقلاب اسلامی در بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان با بخشیده شدن مجازات بخشی از محکومان موافقت نموده اند. در بخشنامه جدید رهبری برای عفو زندانیان نزدیک به 2800 نفر از زندانیان به آغوش گرم خانواده خود بازگشتند یا از مجازات آنها کم شد.

 

 

 


سوالات متداول

نظرات

Paria

با سلام عفو در لغت دارای معانی گوناگونی است که عبارتند از: گذشت، مغفرت، آمرزیدن، ساقط کردن عذاب (1) اما در اصطلاح حقوق کیفری عفو به معنی اقدامی است که با تصویب نهادهای حکومتی اعم از نهاد رهبری، مجلس قانونگذاری به منظور موقوف ماندن تعقیب متهمان و یا بخشودن تمام یا قسمتی از مجازات محکومان صورت میگیرد. این تعریف عام است و شامل عفو خصوصی و عفو عمومی هردو می شود


فاطمه عمادی

باسلام،، معظم رهبری هر ساله در شرایطی خاص و در برخی روزهای سال مانند عید نوروز با درخواست رییس قوه قضاییه موافقت‌شان را برای عفو یا تخفیف مجازات بعضی از محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب اعلام می‌کنند. این رویه هر ساله برای برخی مناسبت‌ها مانند اعیاد رجبیه، مبعث پیامبر (ص) و… اجرا می‌شود و بسیاری از زندانیان که شرایط خاصی دارند به آغوش خانواده باز می‌گردند.


دانیال جمشیدی پور

عفو عمومی با پیشنهاد رییس قوه قضاییه به رهبری انجام می پذیرد و دارای شرایطی است که در قانون موجود می باشد


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب انواع عفو در قانون ایران را می توان در دو مورد خلاصه نمود: عفو عمومی: اگر عفو زندانیان از جانب مجلس شورای اسلامی و از طریق تصویب قانون عفو انجام گیرد، آن را عفو عمومی می دانیم. این نوع از عفو در مواقع خاص مانند انقلاب های سیاسی، کودتا یا شورش انجام می شود. عفو خصوصی: بر اساس اصل صد و دهم قانون اساسی ایران، مقام معظم رهبری با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه می توانند زندانیان را عفو کنند. البته بایستی توجه داشته باشید که منظور از خصوصی بودن در این نوع از عفو این است مشمولان ارتکاب جرم مشخص شده، واجد شرایط عفو خواهند بود.


رحمنی

رهبر انقلاب اسلامی علاوه بر موافقت با پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات برخی از محکومان به مناسبت سال نو و عید سعید فطر، با بخشودگی برخی دیگر از محکومان محاکم نیز در بهمن 1402 موافقت کرده بودند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سال 1402 به مناسبت عید مبعث، سالروز پیروزی انقلاب و اعیاد شعبانیه، عفو، تخفیف یا تبدیل مجازات 2827 نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب را صادر کردند


علیرضا

ضمن عرض ادب و احترام و تشکر بابت ارائه نکاتی که توضیح دادید خواستم نظر خودم در مورد کیفیت مشاوره تلفنی که امروز در دو نوبت دریافت کردم با کاربران درمیان قرار دهم اختلاف مهم موسسه وکیل تلفنی با سایر موسسات در اخلاق حرفه ای و تعهدی است که به مراجعین دارند ضمنا ارجاع تخصصی با عنایت به نوع پرونده افراد به وکیلی که تجربه بیشتری در موارد مشابه دارد هم از نکات قوت وکیل تلفنی است


دهقان

سلام و عرض ادب جرم ها از دو بعد بررسی میشوند جنبه خصوصیو جنبه عمومی در خصوص عفو هم همینطور عفو عمومی و خصوصی لذا بعضی از جرم ها شاکی خصوصی ندارد و در خصوص عفو خصوصی مجازات یا تخفیف تا حدودی میتوان لحاظ کرد که با توجه به دستور رهبر بخشیده یا تخفیف لحاظ میشود


M.j sheykhi

انواع عفو در قانون ایران را می توان در دو مورد خلاصه نمود: عفو عمومی: اگر عفو زندانیان از جانب مجلس شورای اسلامی و از طریق تصویب قانون عفو انجام گیرد، آن را عفو عمومی می دانیم. این نوع از عفو در مواقع خاص مانند انقلاب های سیاسی، کودتا یا شورش انجام می شود. عفو خصوصی: بر اساس اصل صد و دهم قانون اساسی ایران، مقام معظم رهبری با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه می توانند زندانیان را عفو کنند. البته بایستی توجه داشته باشید که منظور از خصوصی بودن در این نوع از عفو این است مشمولان ارتکاب جرم مشخص شده، واجد شرایط عفو خواهند بود.


ف م

رهبر انقلاب اسلامی علاوه بر موافقت با پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات برخی از محکومان به مناسبت سال نو و عید سعید فطر، با بخشودگی برخی دیگر از محکومان محاکم نیز در بهمن 1402 موافقت کرده بودند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سال 1402 به مناسبت عید مبعث، سالروز پیروزی انقلاب و اعیاد شعبانیه، عفو، تخفیف یا تبدیل مجازات 2827 نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب را صادر کردند. از مجموع این تعداد، 996 نفر مشمول بخشش شده و پرونده‌شان بسته شد. در حالی که 1831 نفر باقیمانده مشمول تخفیف مجازات شدند.


محمد نوربخش

عفو، یکی از جهات موقوفی تعقیب است و می تواند به دو صورت عفو عمومی و عفو خصوصی باشد. بنا بر ماده 96 قانون مجازات اسلامی، عفو محکومان، در حدود موازین اسلامی، پس از پیشنهاد رییس قوه قضاییه، با مقام رهبری است. باید دانست، عفو، همه آثار محکومیت را منتفی می کند، اما فرد، همچنان، ملزم به پرداخت دیه و جبران خسارت است و شمول عفو، این موارد را منتفی نمی کند


مهران رمضان پناه

سلام؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه در نامه‌ای به رهبر انقلاب اسلامی درخواست عفو، تخفیف یا تبدیل مجازات تعداد زیادی از محکومان را ارائه کرده‌اند. البته این پیشنهاد شامل پرونده‌هایی می‌شود که عفو محکومان در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی شده و شرایط لازم برای این کار را دارند. درخواست مورد اشاره در اجرای بند 11 از اصل 110 قانون اساسی مورد موافقت مقام معظم رهبری قرار گرفت.


عادل

براساس ماده ۲۴ قانون مجازات اسلامی، مقاوم رهبری می تواند پس از پیشنهاد رییس قوه قضاییه عفو مجازات محکومان را صادر کند. همچنین با استناد به ماده ۹۶ قانون مجازات اسلامی مقام معظم رهبری حق برائت یا بخشودگی بخشی از جرائم محکومان را خواهد داشت. عفو یا تخفیف مجازات رهبری شامل افرادی می باشد که محکومیت آنها قطعی شده باشد.


مجید شیخی

با سلام عفو به معنای اقدامی است که با تصویب نهادهای حکومتی محکومیت مجرمان بخشوده می شود یا اینکه تعقیب آنان موقوف می شود. لذا چون باعث معافیت از مجازات و ساقط شدن آن می شود در شمار موارد سقوط مجازات قرار می گیرد و در کنار گذشت شاکی، توبه مجرم، مرور زمان و … در قانون مجازات اسلامی بررسی می شود والسلام


وحید فراست

عفو عمومی با پیشنهاد رییس قوه قضاییه به رهبری انجام می پذیرد و دارای شرایطی است که در قانون موجود می باشد


قاسم رفعتی

عفو رهبری که در اصطلاح عفو خاص یا خصوصی نامیده می‌شود، عفوی است که از جانب مقام رهبری در مناسبت‌های خاص مانند مناسبت‌های مذهبی و اعیاد به پیشنهاد رئیس قوه قضائیه صادر می‌شود. در بند ۱۱ اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که وظایف و اختیارات مقام رهبری را احصا کرده، در مورد اختیار رهبری برای عفو محکومان آمده است: «عفو یا تخفیف مجازات محکومیت در حدود موازین اسلامی پس از پیشنهاد رئیس قوه قضاییه.» صورت می گیرد.


محمد مومني

از دیگر شرایط عفو و تخفیف مجازات، عدم ارتکاب جرایمی همچون جاسوسی به نفع اجانب، ارتباط مستقیم با عوامل سرویس‌های اطلاعاتی خارجی، قتل و جرح عمدی، تخریب و احراق تاسیسات دولتی و نظامی و عمومی، و داشتن شاکی یا مدعی خصوصی است


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام؛ همانطور که می دانیم جرم دارای دو بعد یا جنبه است : جنبه خصوصی و جنبه عمومی . یعنی این که اگر جرمی دارای جنبه عمومی است پس به جامعه نیز آسیب زده است و از وقوع این جرم جامعه نیز تحت تاثیر قرار گرفته است ولی جنبه خصوصی جرم یعنی فقط شاکی یا متضرر آسیب وارد شده است و جرم با شکایت او آغاز می شود و هر زمان که از مجرم گذشت کند رسیدگی خاتمه پیدا می کند . عفو نیز یکی از جهات موقوفی تعقیب است که به دو دسته تقسیم می گردد : عفو عمومی و عفو خصوصی . عفو شامل جرایمی می شود که شاکی خصوصی وجود نداشته باشد یا از شکایت خود صرف نظر کرده باشد . عفو خصوصی طبق قانون عفو یا تخفیف مجازات محکومان در حدود موازین اسلامی پس از پیشنهاد رئیس قوه قضاییه با مقام رهبری است که حسب مورد تمام یا قسمتی از مجازات محکومان بخشیده یا مجازات آن خفیف تر می شود . عفو خصوصی فقط بعد از حکم قطعی امکان صدور دارد و در مراحل دیگر جرم از جمله تعقیب و رسیدگی و ... امکان عفو خصوصی وجود ندارد . نکته قابل توجه آن که عفو تنها در مجازات های تعزیری و باز دارنده را شامل می شود و جرایمی مانند تجاوز و زنای به عنف ، اختلاس ، ارتشا و سرقت مسلحانه و مواد مخدر و غیره و جرایمی که مجازات حد ، اعدام یا سنگسار ، دیه دارند را شامل نمی شود . عفو عمومی بر طبق ماده 97 قانون مجازات اسلامی بدین صورت بیان شده است که ، عفو عمومی در جرم های که مجازات آن تعزیر است ، داده می‌شود ، تعقیب و دادرسی را موقوف می‌کند . در صورتی که عفو به مجرم داده شود باعث می گردد که حتی اگر حکم محکومیت وی صادر شده باشد ، اجرای مجازات موقوف و آثار محکومیت نیز از بین برود می‌شود .


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.