وکالت در طلاق چیست؟

وکالت در طلاق چیست؟

وکالت در طلاق چیست؟

از آن جهت که حق طلاق طبق قانون ایران به آقایان اختصاص داده شده است، در مواردی امکان اعطای این حق به خانم‌ها وجود دارد. حق طلاق زوجه به واسطه وکالت در طلاق ایجاد می‌شود و قانونا چنین حقی برای زن وجود دارد که اگر مرد به طلاق رضایت ندهد نیز درخواست طلاق به دادگاه بدهد. در واقع آقا با رضایت باطنی خود به خانم وکالت طلاق می‌دهد و در این زمینه هیچگونه اجباری دخیل نیست. وکالت در طلاق، شرایطی را برای زوجه فراهم کرده تا بتواند در هر زمان، تقاضای طلاق کند و در نهایت از شوهر خود جدا شود. زوجه به نمایندگی از زوج، در دادگاه حاضر شده و مراحل طلاق را انجام می‌دهد. حتی اگر مرد از این که به همسر خود وکالت طلاق داده است، پشیمان شود، زوجه این امکان را دارد تا بدون توجه به نظر زوج، برای ثبت طلاق اقدام کند. وکالت در طلاق جزو موضوعاتی است که نیاز به بررسی از ابعاد مختلف حقوقی دارد که زوجین باید در این زمینه آگاهی کافی داشته باشند. در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره حقوقی طلاق دارید پیشنهاد ما این است که با موسسه حقوقی وکلا ی تلفنی در ارتباط باشید.

 

مشاوره حقوقی تلفنی

تعریف وکالت در طلاق از زبان وکیل

قانونگذار، حق طلاق را به صورت مستقیم برای زن تعیین نکرده است و این شرایط سبب تبعیض بین حق زوجین در روابط زوجیت می‌شود. به جهت آن که حقی برای طلاق به زوجه در نظر گرفته شود، قانون به آقا این امکان را داده است تا در صورت تمایل، حق طلاق را به همسر خود بدهد. چنین حقی به واسطه وکالت در طلاق به زوجه اعطا می‌شود. بنابراین خانم می‌تواند به نمایندگی از مرد، درخواست طلاق بدهد. زمانی که مرد به زن برای طلاق، وکالت می‌دهد بدین معناست که او از این کار رضایت دارد و زوجه به صورت مستقل، امکان ارائه دادخواست به دادگاه خانواده را دارد. زوج از طریق وکالتی که به زوجه می‌دهد، در واقع حق طلاق را به او اعطا نموده است. وکالت در طلاق، ادله قابل قبولی برای دادگاه در خصوص درخواست طلاق است. وکالت طلاق نشان دهنده آن است که زن از چنین حقی برخوردار است که می‌تواند بدون اجازه مرد، خود را مطلقه کند.

 

وضعیت وکالت در طلاق زوجه در صورت رجوع

وکالت در طلاق، به عنوان وکالت بلاعزل شناخته می‌شود. در این صورت وضعیت این نوع وکالت در صورت رجوع مرد مشخص است و به لحاظ قانونی، زوج نمی تواند وکالتنامه طلاق را منحل کند. در واقع زوجه از طریق وکالت در طلاق، حق طلاق بلاعزل دارد و در صورت پشیمانی شوهر، امکان از بین بردن حق طلاق برای زن وجود ندارد. البته وکالت طلاق که به صورت وکالت طلاق بلاعزل است، باید عبارت بلاعزل بودن در وکالتنانه قید شود. در صورتی که وکالت داده شده برای طلاق به زن، اگر به صورت بلاعزل نباشد، امکان رجوع برای مرد وجود دارد و هر زمان امکان آن هست که زوج به دفترخانه مراجعه کند و وکالتنامه را از بین ببرد.

 

وکالت طلاق

مدارک لازم برای شروع طلاق با وکالت در طلاق

در صورتی که زوجه از همسر خود وکالت در طلاق داشته باشد، برای شروع فرآیند طلاق ابتدا باید به مراکز مشاور خانواده مراجعه کند و سپس اقدام به تنظیم دادخواست نماید. برای ثبت طلاق با داشتن  وکالت در طلاق، مدارک زیر مورد نیاز است:

  • وکالتنامه محضری طلاق
  • اصل سند ازدواج
  • اصل و کپی مدارک شناسایی زن مانند شناسنامه و کارت ملی

شما می توانید از طریق شماره 09212242670 از مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای طلاق ایران بهره مند شوید.

 

نمونه وکالت در طلاق

در خصوص وکالت در طلاق حتما در متن وکالتنامه باید به این عبارت سلب حق عزل وکیل از موکل اشاره شود. همچنین شرایط بذل مهریه که خانم تا چه میزان مهریه خود را نیز بخشیده است، باید عنوان شود. در متن وکالتنامه، اختیارات زن و شوهر تعیین شده و تنظیم آن می‌تواند به صورت مطلق یا مشروط انجام شود.

 

ارتباط در واتس اپ

برای تنظیم وکالت در طلاق به کجا مراجعه کنیم؟

در تنظیم وکالتنامه طلاق باید به نکات و اصول حقوقی رعایت شود و طبیعتا هر فردی نمی‌توان از عهده آن برآید. تنظیم وکالت در طلاق را می‌بایست به وکیل دادگستری مجرب در این زمینه واگذار کنید. به همین جهت اگر قصد تنظیم کردن وکالتنامه طلاق را دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که این امر را برعهده وکلا متخصص طلاق در موسسه حقوقی وکلای تلفنی قرار دهید. در خصوص استفاده از خدمات حقوقی این موسسه، از طریق شماره 09212242670 اقدام کنید. لازم به ذکر است شما می توانید از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان در وبسایت موسسه حقوقی وکلای تلفنی نیز استفاده نمایید.

 

مشاوره حقوقی طلاق
وکالت تلفنی
وکالت انلاین به وکیل دادگستری
قرارداد الکترونیکی وکالت طلاق
درباره ما 

 


سوالات متداول

نظرات

محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام؛ همان طور که می دانیم از زمان جاری شدن صیغه عقد فی مابین زن و شوهر، حقوقی بین زوجین بر قرار می گردد که دو طرف بر حسب قانون و اخلاق ملزم به رعایت آن هستند . " ماده1102- همينكه نكاح بطور صحت واقع شد روابط زوجيت بين طرفين موجود و حقوق و تكاليف زوجين در مقابل همديگر برقرار ميشود ماده1103- زن و شوهر مكلف بحسن معاشرت با يكديگرند." و هر عقل سلیمی می داند که زندگی مشترک بدون محبت بین انسان ها و نیز بدون رعایت حقوق بین زوجین در مدت زمان کوتاهی به بن بست رسیده و دوامی نخواهد داشت . یکی از مفاد قانونی که صراحت در حقوق مالی زوجه دارد بحث مربوط به پرداخت نفقه زوج و فرزندان است -"ماده1106- در عقد دائم نفقه زن بعهده شوهر است . ماده1107- نفقه عبارت است از مسكن و البسه و غذا و اثاث البيت كه بطور متعارف با وضعيت زن متناسب باشد و خادم در صورت عادت زن بداشتن خادم يا احتياج او بواسطه مرض يا نقصان اعضاء." اما علیرغ تمام سفارش های قانونی و اخلاقی توصیه شده به افراد، ما شاهد آن هستیم که زوج های بسیاری در زندگی خود به بن بست رسیده و در دوراهی جدایی قرار می گیرند . فرایند طلاق پروسه ای است که هر انسانی که قصد جدایی دارد باید آن را سپری نماید و هر انسانی به فراخور اوضاع و احوال دلیل خاصی برای جدایی خود ذکر می کند یکی از مواردی که در بسیاری از پرونده ها با آن روبرو می شویم بحث وکالت در طلاق است.یعنی در روال اداری اصل بر این است که مردان حق طلاق را دارند که البته می توانند این حق را به همسر خود واگذار نمایند که می تواند جزو شروط ضمن عقد باشد یا به صورت سند دفترخانه هرچند که در عمل محاکم قضایی تنها وکالت در دفترخانه را ملاک عمل قرار می دهند . برای دانستن جزئیات بیشتر می توانید از وکلای کارکشته موسسه وکیل تلفنی بهره جسته و مشکل خویش را بر طرف نمائید.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام قانونگذار، حق طلاق را به صورت مستقیم برای زن تعیین نکرده است و این شرایط سبب تبعیض بین حق زوجین در روابط زوجیت می‌شود. به جهت آن که حقی برای طلاق به زوجه در نظر گرفته شود، قانون به آقا این امکان را داده است تا در صورت تمایل، حق طلاق را به همسر خود بدهد. چنین حقی به واسطه وکالت در طلاق به زوجه اعطا می‌شود. بنابراین خانم می‌تواند به نمایندگی از مرد، درخواست طلاق بدهد. زمانی که مرد به زن برای طلاق، وکالت می‌دهد بدین معناست که او از این کار رضایت دارد و زوجه به صورت مستقل، امکان ارائه دادخواست به دادگاه خانواده را دارد. زوج از طریق وکالتی که به زوجه می‌دهد، در واقع حق طلاق را به او اعطا نموده است


mohamad sheykhi

اعطای وکالت طلاق یا حق طلاق به زوجه بدین معنا نیست که مرد حق دادن طلاق را از خودش سلب کرده است بلکه این اختیار را به همسرش نیز داده است . به بیان دیگر در این صورت هم مرد حق طلاق خواهد داشت و هم زن در صورت تمایل یا بروز اختلافات می تواند بدون نیاز به رضایت همسرش طلاق بگیرد . روش های اعطای حق طلاق به زوجه که مرد می تواند به دو صورت این حق را به زوجه بدهند عبارتند از  :  در شروط ضمن عقد نکاح : بدین معنا که در زمان نکاح در سند ازدواج این شرط بیان شود . از طریق وکالتنامه طلاق : بدین صورت که زوج در دفترخانه اسناد رسمی حاضر گردد و به زوجه خود وکالت در طلاق بدهد .    لازم به ذکر است که شرط ضمن عقد نکاح برخلاف تصور عامه مردم برای کسب حق وکالت در طلاق کفایت نمی کند و حتما باید در ضمن یک سند رسمی در دفترخانه ثبت اسناد نیز قید شود . همچنین برای آنکه مرد نتواند این وکالت را عزل کند بهتر است که وکالت مدت داشته باشد تا در طول مدت وکالت ، شوهر نتواند وکالت را عزل کند .


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.