دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه شامل چه مواردی است؟

دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه شامل چه مواردی است؟

دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه شامل چه مواردی است؟

در عالم حقوق و به ویژه حقوق اسلامی، همواره بر سر اعمال حقوقی محجورین و روابط حقوقی آنها، بحث و جدل وجود داشته است. افراد به محض تولد، دارای شخصیت حقوقی می شوند. در واقع شایستگی برخورداری از تمامی حقوق و تکالیف را پیدا می کنند و زمانی اعمال این حقوق و تکالیف موضوعیت پیدا می کند که اهلیت استیفا داشته باشند. در واقع محجورین قصه ی متفاوتی دارند. در ادامه به طور تفصیلی با شخص محجور و دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه آشنا خواهیم شد. پس با یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه ما باشید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

منظور از شخص محجور چیست؟

قبل از بررسی دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه، لازم است که با تعریف محجورین آشنا شویم. تمامی دکترین حقوقی تعریف واحدی از محجور ارائه داده اند. همانطور که گفته شد، اهلیت نقش به سزایی در صحت معاملات دارد به طوری که آن را شرط صحت می دانند. اهلیت به دو نوع اهلیت تمتع (برخورداری از حقوق) و اهلیت استیفا (اعمال حقوق) تقسیم می شود. تمامی افراد دارای اهلیت تمتع می باشند اما داشتن اهلیت استیفا منوط به وجود شرایطی است. با این توضیحات می توان شخص محجور را اینگونه تعریف کرد: محجور کسی است که اهلیت استیفا ندارد. به عبارت دقیق تر به کسی محجور می گوییم که امکان تصرف در مسائل غیر مالی و از همه مهمتر مالی خود را ندارد و برای انجام این کار به یک فرد دارای اهلیت نیاز دارد. مهمترین عنصر تعریف اشخاص محجور، عدم توانایی اداره ی امور مالی و غیر مالی است. از این جهت قانونگذار برای حمایت از آنها قوانینی را وضع کرده است.

مسئله ی دیگری که برای آشنایی با دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه ضروری است، آشنایی با انواع محجورین است. محجورین به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

  • صغار یا افرادی که هنوز به سن بلوغ نرسیده اند.
  • اشخاص غیر رشید یا سفیه که علی رغم بالغ شدن، معاملات آنها صبغه عقلایی ندارد.
  • اشخاص مجنون یا دیوانه که به دو دسته ی مجنون دائمی و ادواری تقسیم می شوند.

 

مشاوره حقوقی حجر و اثبات آن

چگونگی اثبات حجر

در مرحله ی بعدی برای بررسی دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه، باید به نحوه ی اثبات حجر نیز اشاره کنیم. اثبات حجر منجر به صدور حکم حجر می شود و پس از صدور این حکم، محجور اجازه ی دخالت در امور غیر و مالی خود را ندارد. اما حجر چگونه اثبات می شود؟ راه های بسیار زیادی برای اثبات حجر وجود دارد. ولی سریع ترین راه و در دسترس ترین راه، مراجعه به پزشکی قانونی می باشد. برای این روش، لازم است که یک نامه مبنی بر محجور بودن فرد مورد نظر از جانب پزشکی قانونی صادر شود و به دادگاه تقدیم شود. پس از آن، دادگاه حکم به محجور بودن شخص مذکور خواهد داد. راه دیگری نیز برای اثبات حجر وجود دارد و آن، شهادت شهود است. پس از اثبات این مسئله، اداره امور مالی و غیرمالی محجور به قیم، ولی یا سرپرست او می باشد. برای اثبات حجر بهتر است با وکلای مجرب موسسه حقوقی وکلای تلفنی، مشاوره حقوقی داشته باشید.

دفاعیات محجور در دادگاه قابل قبول است؟

نکته ی مهمی که در رابطه با دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه، وجود دارد این که آیا اصلا این دفاعیات مورد قبول دادگاه واقع می شود؟ به طور کلی باید بگوییم که دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه، شرایط ویژه ای دارد. اگر ولی یا قیم یا سرپرست محجور، خوانده ی پرونده ای باشد، هیچ مشکلی وجود ندارد و فرد می تواند از محجور دفاع کند. اما همانطور که گفتیم قانونگذار درصدد حمایت از اشخاص محجور می باشد. در نتیجه اگر شخص محجوری، خوانده ی پرونده ای باشد، می تواند از دفاع در برابر دعوای مطروحه امتناع کند تا زمانی که قیم، ولی یا سرپرست او در دادگاه حاضر شوند. این مسئله از ماده ی 86 قانون آیین دادرسی مدنی قابل فهم است.

 

هزینه مشاوره با وکیل حجر

چگونگی طرح دعوا علیه محجور

حال که با اعتبار دفاعیات شخص محجور ‌در جلسه دادگاه، آشنا شدیم، لازم است که با نحوه ی طرح دعوا علیه محجورین نیز آشنا شویم. طرح دعوا علیه محجور، به این معناست که وی، خوانده ی دعوا قرار بگیرد. شما به عنوان کسی که می خواهید از فرد محجور شکایت کنید، باید بدانید که شما در ابتدا باید دعوا را به طرفیت فرد محجور، اقامه کنید. اگر شما در فرم دادخواست خود به جای نام خوانده، نام قیم، ولی یا سرپرست محجور را بنویسید، دادخواست شما رد خواهد شد. همانطور که گفته شد، اگر فرد محجور، خوانده ی دعوایی باشد، وی می تواند از دفاع و پاسخگویی امتناع کند. در نتیجه نیاز است که پس از طرح دعوا به طرفیت شخص محجور، ولی، قیم یا سرپرست وی به دعوا، دعوت شوند. البته طرح دعوا علیه محجور، امری تخصصی است. در نتیجه برای اطلاع از کم و کیف مسئله، مشاوره حقوقی تلفنی را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

ارتباط در واتس اپ

نقش وکیل در پرونده دعوا علیه محجور

 از آنجایی که محجورین غالبا، توانایی دفاع و احقاق حق خویشتن را ندارند و به علاوه ممکن است قیم یا سرپرست آنها نیز سواد حقوقی بالایی نداشته باشد، وکلای دادگستری در این پرونده ها، نقش با اهمیتی پیدا می کنند. به علاوه طرح دعوا علیه محجورین نیز ریزه کاری ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد که وکلا، بیشتر از هر شخص دیگری بر آنها واقف هستند. در نتیجه ضروری است که جهت احقاق حق خود و جلوگیری از بروز ضررهای احتمالی، با وکلای مجرب موسسه حقوقی وکلای تلفنی، مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان داشته باشید.

 

حق الوکاله وکیل 
نگارش انواع دادخواست 
مشاوره حقوقی خانواده 
مشاوره حقوقی حجر 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

علی

سلام بنده محجور ادواری هستم و هیچ کس رو ندارم ک ولی و سرپرست من باشد دادگاه بخاطر اینکه ولی نداشتم حکم ب رد دادخواست من داد همجا دارن برعلیه من حکم میدن ن جایی استخدام میکنن ن حرفمو قبول میکنن رفتم دادگاه به دادستان میگم عدالت برقرار نیس میگ برو پیش وکیل خب


سهند مهدی پور

سلام اهلیت نقش به سزایی در صحت معاملات دارد به طوری که آن را شرط صحت می دانند. اهلیت به دو نوع اهلیت تمتع (برخورداری از حقوق) و اهلیت استیفا (اعمال حقوق) تقسیم می شود. تمامی افراد دارای اهلیت تمتع می باشند اما داشتن اهلیت استیفا منوط به وجود شرایطی است. با این توضیحات می توان شخص محجور را اینگونه تعریف کرد: محجور کسی است که اهلیت استیفا ندارد. به عبارت دقیق تر به کسی محجور می گوییم که امکان تصرف در مسائل غیر مالی و از همه مهمتر مالی خود را ندارد و برای انجام این کار به یک فرد دارای اهلیت نیاز دارد. مهمترین عنصر تعریف اشخاص محجور، عدم توانایی اداره ی امور مالی و غیر مالی است. از این جهت قانونگذار برای حمایت از آنها قوانینی را وضع کرده است.


میلاد

البته در بعضی از موارد خود محجور میتونه برای طرح دعوی اقدام کنه . مثلا در سفیه در دعاوی غیر مالی میتونه اقدام مجنون هم میتونه در زمان افاقه اقدام به طرح دعوی کنه


محسن جعفری

با سلام در دعوا به طرفیت محجور حتما باید نام محجور به عنوان خوانده قید گردد و ذکر نام قیم ، ولی و یا سرپرست وی باعث رد دعوا خواهد شد


Mohamad sheykhi

نحوه طرح شکایت اشخاص محجور در محاکم قضایی به این صورت است که این اشخاص اگر مورد ظلم قرار بگیرند نمی توانند به تنهایی در دادگاه حاضر شده و طرح شکایت کنند ، حتما ولی یا قیم باید به نمایندگی از جانب آن ها طرح دعوا کند . در صورت نبودن آن ها یا اقدام نکردن آن ها ، دادستان یا قیم موقت نصب می کند یا خودش تعقیب دعوا را آغاز می کند . اشخاص صغیر ، صغیر مطابق قانون به کسی گفته می ‌شود که به سن بلوغ نرسیده باشد . در خصوص سن بلوغ اختلاف نظر وجود دارد . منابع فقهی ، سن بلوغ را برای پسران ۱۵ سال و برای دختران ۹ سال تمام قمری در نظر گرفته اند. البته در خصوص طرح شکایت و اقدام حقوقی ، محاکم قضایی داشتن ۱۸ سال سن را که سن قانونی اشخاص در کشور محسوب می شود ، لازم دانسته اند .  اشخاص غیر رشید یا سفیه : بنابر ماده ١٢٠٨ قانون مدنی : ( غیر رشید شخصی می باشد که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود عقلایی نباشد .) از این تعریف اینگونه برداشت می ‌شود که غیر رشید ، دارای عقل و شعور کافی برای اداره امور مالی و تشخیص مصلحت و حفظ منافع اقتصادی خود نمی باشد .  مجانین : به لحاظ روانشناسی به شخصی گفته می شود که دارای اختلالات روان پریشی حاد به نحوی که منطق و قضاوت او تحت تأثیر قرار گرفته می باشد . در اصطلاح حقوقی به کسی می ‌گویند که فاقد قوه درک و عقل و دچار اختلال کامل نیروی عقلانی باشد و اصطلاحا مختل المشاعر . بنابر ماده ١٢١١ قانون مدنی ( جنون به هر درجه ای که باشد موجب حجر است ) . بنا بر آن چه قبل تر اشاره کردیم این اشخاص برای طرح دعوا و شکایت در دادگاه فاقد اهلیت قانونی بوده و امکان طرح دعوا را به تنهایی ندارند . شکایت و طرح دعوا توسط این اشخاص می بایست توسط ولی یا قیم آن ها یعنی ( پدر ، جد پدری و وصی ) به عمل آید .


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.