بررسی فوری ماهیت صیغه 99 ساله

بررسی فوری ماهیت صیغه 99 ساله

بررسی فوری ماهیت صیغه 99 ساله

نکاح و ازدواج در شرع مقدس اسلام به دو شکل انجام می‌شود؛ ازدواج دائم و ازدواج موقت. در نکاح دائم همانطور که از عنوانش پیداست زوجین مادام العمر به یکدیگر حلال می‌شود. تنها راه جدایی زوجین در این نکاح نیز طلاق است. اما در ازدواج یا همان صیغه موقت دیگر چنین نیست، بلکه زن و شوهر مدتی را در نظر می‌گیرند و عقد ازدواج خود را به این بازه زمانی محدود می‌کنند. مطالب گفته شده در پاراگراف قبل جزو مسائل عامه ازدواج هستند که تقریبا همه مردم می‌دانند. اما سوالاتی که در این مورد مطرح می‌شود این است که صیغه 99 ساله چیست؟! آیا صیغه 99 ساله ازدواج موقت است یا دائم؟! آیا احکام ازدواج دائم به این نوع از نکاح مترتب می‌شود؟!

 

هزینه مشاوره حقوقی

صیغه 99 ساله چیست؟

پیش از بررسی این که صیغه 99 ساله ازدواج موقت است یا دائم باید ابتدا از ماهیت این صیغه مطلع شویم. صیغه 99 ساله همان عقد ازدواج یا نکاح است که زن و مرد پیش از انعقاد آن با یکدیگر توافق می‌کنند که برای مدت 99 سال، این صیغه را منعقد کنند. همین مسئله، یعنی تعیین زمان به مدت 99 سال، باعث می‌شود تا بیشتر افراد این صیغه و ازدواج را در زیر مجموعه ازدواج دائم قرار دهند. نظر شما چیست؟ به نظر شما صیغه 99 ساله ازدواج موقت است یا دائم؟!

آیا صیغه 99 ساله همان نکاح دائم است؟

در شرع اسلام ازدواج موقت نکاح منقطع خوانده می‌شود. به موجب ماده 1075 قانون مدنی "نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد." در نتیجه به عقد نکاحی که در مدت معین واقع شده باشد، ازدواج یا صیغه موقت گفته می‌شود. حال تفاوتی ندارد این مدت معین برای 1 ساعت باشد یا 99 سال! در هر دو صورت ازدواج از نوع موقت خواهد بود. زیرا در آن زمان لحاظ شده و همانطور که گفته شد تعیین مدت موجب منقطع شدن نکاح می‌شود.

مهریه در صیغه 99 ساله

یکی از شروط صحت ازدواج موقت، تعیین مهر برای زن به هنگام انعقاد عقد است. یعنی بدون تعیین مهر، صیغه موقت کلا باطل خواهد بود و در نتیجه در حلالیت زن به مرد نیز اشکال وارد خواهد شد. از طرفی گفتیم که تعیین مدت در صیغه 99 ساله نیز آن را به ازدواج یا نکاح موقت تبدیل می‌کند. با این تفاسیر زن و مرد قبل از جاری شدن صیغه 99 ساله باید حتما بر سر مهریه با یکدیگر توافق نمایند و مهریه‌ای در شان زن، که مالیت داشته باشد و در مجموع واجد شرایط مهریه باشد را برای زن تعیین کنند.

 

بررسی فوری ماهیت صیغه 99 ساله

وضعیت ارث زوجه از زوج در صیغه 99 ساله

در احکام ازدواج موقت آمده است که زوجه در آن از زوج ارث نمی‌برد. اما با توجه به این که صیغه 99 ساله نوعی صیغه منقطع است که مدتی بیش از طول عمر انسان دارد، این که آیا زوجه در آن از زوج ارث می‌برد یا نه جزو موارد اختلافی است. رای و نظر مشهود که اکثر علما آن را پذیرفته اند، این است که در ازدواج موقت 99 ساله زوجه از زوج ارث می‌برد. با این حال نمی‌توان به طور یقین در وضعیت ارث زوجه از زوج در صیغه 99 ساله حکم صادر کرد! پس برای مطرح کردن سوالات خود در رابطه با این مسئله و دریافت پاسخ پس از بررسی سوال، بهتر است از مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکلای تلفنی استفاده کنید.

نفقه زن در صیغه 99 ساله چقدر است؟

این که آیا در ازدواج موقت نفقه به زن تعلق می‌گیرد یا نه، مورد مهم بعدی است که در احکام صیغه 99 ساله بحث می‌شود. به طور کلی در عقد موقت نفقه‌ای به زن تعلق نمی‌گیرد. مگر این که زوج و زوجه بر سر پرداخت نفقه با یکدیگر به توافق رسیده باشند که مسلما در این حالت شرایط متفاوت خواهد بود. در نتیجه در صیغه 99 ساله هم فقط در صورتی نفقه برای زن تعیین می‌شود که بر سر آن با شوهر خود توافق کرده باشد. البته در مورد نفقه زوجه در ازدواج موقت 99 ساله نیز، برخی از فقها گفته اند به دلیل مادام العمر بودن آن، نفقه به زن تعلق می‌گیرد. منتهی تعداد علما و فقهایی که این نظر را برگزیده اند بسیار کم است. میزان نفقه چه در نکاح دائم و چه در نکاح موقت، عرف و شان زن است. به عبارت دیگر زوج موظف به تامین مسکن، خوراک، پوشاک و ... در شان زن و عرف جامعه برای او خواهد بود. حال فرقی نمی‌کند که نکاح دائم باشد یا نکاح موقتی که پرداخت نفقه در آن توافق شده است.

 

ارتباط در واتس اپ

حضانت فرزند حاصل از صیغه 99 ساله با پدر است یا مادر؟

در رابطه با حضانت فرزند حاصل از ازدواج موقت باید گفت: مانند نکاح دائم در نکاح موقت هم حضانت فرزند تا 7 سالگی با مادر است. پس از 7 سالگی تا سن بلوغ نیز حضانت وی با پدر می‌باشد. اما پس از بلوغ تصمیم با خود کودک است که بخواهد با مادر خود زندگی کند یا پدرش، نکته مهم این که بعد از 7 سالگی کودک، پدر می‌تواند حضانت وی را قبول نکند، در این مواقع مادر می‌تواند همچنان قیم کودک باشد. اما پدر موظف به پرداخت نفقه و مخارج کودک خواهد بود. در صورت سوال درباره نفقه کودک و حضانت وی در نکاح موقت، بحث بسیار است. اگر سوالی در این مورد دارید از طریق مشاوره حقوقی با وکلای موسسه در ارتباط باشید.

 

نگارش دادخواست اثبات وقوع عقد نکاح
مشاوره حقوقی ازدواج 
اثبات بذل انقضای مدت در ازدواج موقت
وکیل تخصصی خانواده
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

احمدی

من پریسا احمدی هستم دانشجوی ترم آخر روانشناسی دانشگاه علامه اهل تهرانم همیشه فکر می‌کردم چون رشته‌ام روانشناسیه دیگه تو دام احساسات اشتباه نمی‌افتم ولی اشتباه می‌کردم چون وقتی عاشق شدم دیگه هیچ منطقی کار نمی‌کرد ما تو دانشگاه با پسری به اسم امیر آشنا شدیم اولش همه چیز عالی بود اهل کتاب اهل تفکر اهل شعر گفتن بود یه جوری باهام رفتار می‌کرد که احساس می‌کردم خاص‌ترین دختر دنیام بعد از یه سال که همه‌چیز جدی‌تر شد بحث ازدواج پیش اومد اما گفت شرایط مالی خوبی نداره و هنوز نتونسته شغل ثابتی پیدا کنه برای همین پیشنهاد صیغه ۹۹ ساله داد گفت این فقط روی کاغذه و ما مثل زن و شوهرای واقعی با هم زندگی می‌کنیم تا بعد از چند سال عقد دائم کنیم من چون عاشقش بودم قبول کردم فکر می‌کردم چون ۹۹ ساله‌ست مثل عقد دایمه ولی فقط چند ماه طول کشید تا بفهمم اشتباه کردم اون از وقتی مطمئن شد صیغه‌نامه دستشه کم‌کم عوض شد تماس‌هام رو جواب نمی‌داد پیام‌هام رو سین می‌کرد ولی بی‌پاسخ می‌ذاشت وقت نمی‌ذاشت تا اینکه یه روز تو دانشگاه با یه دختر دیگه دیدمش که دستش تو دستش بود و وقتی رفتم جلو بهم گفت تو زن صیغه‌ای هستی نه همسر رسمیم و هر وقت بخوام تمومش می‌کنم اونجا بود که دنیا دور سرم چرخید گریه‌ام گرفت از کلاس بیرون رفتم رفتم پارک شریعتی نشستم و زار زدم هم‌کلاسی‌م مهناز منو دید اومد و گفت با سایت وکیل‌تل تماس بگیر و مشاوره حقوقی بگیر گفت شاید هنوز راهی باشه من تو حال خودم نبودم ولی به اصرارش تماس گرفتم و وقت مشاوره گرفتم یه وکیل پایه یک دادگستری از تهران پاسخ داد حرفاش با صدای مطمئن و قاطعش مثل نجات بود گفت دخترم صیغه حتی اگه ۹۹ سال باشه موقته یعنی در قانون مثل عقد دائم نیست هیچ‌کدوم از حقوق مثل نفقه یا ارث شاملت نمی‌شه گفت تنها شانست اینه که تو صیغه‌نامه شرط نفقه یا الزاماتی نوشته شده باشه یا اینکه بتونیم از طریق ترک رابطه زناشویی و بی‌اعتنایی یا فریب در ازدواج دادخواست فسخ بدیم گفتم اون روز عقد فقط یه کاغذ امضا کردیم بدون شرط خاصی گفت این اشتباه خیلی رایجه ولی نگران نباش باهم جلو می‌ریم وکیل باسواد و با تجربه‌ای بود انگار نه فقط وکیل بلکه یه آدم دلسوز بود با کمکش تونستم شواهد و مدارک جمع کنم حتی پیام‌های بی‌محبتش بی‌توجهی‌هاش بی‌اعتنایی‌هایی که بهم کرده بود و حتی فایل صوتی‌ای که گفته بود زن صیغه‌ای هیچ حقی نداره اینا همه شد سند دادگاه وقتی پرونده تشکیل شد و جلسه اول رفتیم دادگاه حس عجیبی داشتم انگار وسط یه کابوس وایساده بودم اما وقتی اون وکیل با تجربه کنارم ایستاد و دفاع کرد انگار پشتم کوه بود بالاخره بعد از چند ماه رأی فسخ صادر شد و من نجات پیدا کردم اون لحظه تو محوطه دادگاه زانو زدم و خدا رو شکر کردم نه برای اینکه فقط از اون مرد آزاد شدم برای اینکه فهمیدم هنوز کسایی هستن که به وقتش آدمو نجات می‌دن هنوز مشاور حقوقی واقعی هست که فقط دنبال پول نیستن بلکه دنبال نجات انسانن الان چند ماه گذشته برگشتم سر درسام دارم پایان‌نامه‌م رو درباره پیامدهای روانی صیغه موقت روی دختران جوان می‌نویسم و اسم اون وکیل تهران رو تو تقدیرنامه‌م خواهم نوشت چون اون فقط یه مشاور نبود اون فرشته نجات بود و من افتخار می‌کنم که تو سایتی مثل وکیل‌تل با اون آشنا شدم و از ته دل به همه دخترای جوون می‌گم قبل از اینکه عاشق بشید اول با یه وکیل حرف بزنید چون عشق بدون آگاهی می‌تونه بدترین اتفاق زندگیتون باشه


رحمانی

من سمیرا رحمانی هستم پنجاه سالمه اهل چالوسم و تو این سن و سالی که بیشتر زن‌ها دنبال آرامش هستن من هنوز زخم یه اشتباه قدیمی رو با خودم می‌کشم حدود بیست سال پیش وقتی سی سالم بود به خاطر فشار خانواده و اینکه نمی‌خواستن من مجرد بمونم با مردی آشنا شدم که از من بیست سال بزرگ‌تر بود وضع مالی خوبی داشت و به ظاهر موجه بود اما وقتی به خواستگاری اومد گفت که نمی‌تونه عقد دائم انجام بده و تنها راهش صیغه ۹۹ ساله است گفت اینم مثل عقد دائمه فقط اسمش متفاوته من و خانواده‌م اون موقع اصلا نمی‌دونستیم که عقد موقت یعنی چی و فکر کردیم چون ۹۹ ساله است دیگه فرقی نداره ولی خیلی زود فهمیدم اشتباه کردیم اون مرد خیلی زود تغییر کرد شب‌ها دیر می‌اومد خونه خرجی نمی‌داد و به بهانه‌های مختلف غیبش می‌زد هر بار که اعتراض می‌کردم با خونسردی می‌گفت تو زن صیغه‌ای هستی حقی نداری هیچ‌کس نبود که پشتم باشه حتی پدرم می‌گفت تو که خودت قبول کردی و عقدنامه رو امضا کردی یه روز رسید که شنیدم اون مرد با زن دیگه‌ای ازدواج دائم کرده و رسما زن دوم آورده تو خونه من شکستم حتی نتونستم حرف بزنم باهاش فقط یه سوال داشتم چرا من انقدر ساده بودم و چرا کسی نبود که منو آگاه کنه از همون موقع رفتم دنبال راه قانونی اما هر جا می‌رفتم می‌گفتن چون عقد موقت بود کاری نمی‌تونی بکنی تا اینکه یه روز یکی از فامیلامون گفت برو از سایت وکیل‌تل وقت مشاوره حقوقی بگیر منم گفتم آخرین شانسمه و زنگ زدم یه خانم وکیل پایه یک دادگستری از مازندران بهم معرفی کردن خیلی وکیل با تجربه‌ای بود ازم خواست متن عقدنامه رو بخونم و با دقت به تاریخ و شروط نگاه کرد و گفت چون صیغه است و نه عقد دائم تو حق نفقه نداری حق ارث نداری حتی اگه بچه‌ای هم بود شرایط متفاوت می‌شد گفت اما چون شوهرت تو رو ترک کرده و زندگی مشترک نداری می‌تونی دادخواست فسخ بدی گفت باید دلایل کافی بیاری مثل ترک انفاق یا عدم سکونت مشترک من با راهنمایی اون وکیل باسواد تونستم مدارک لازم رو تهیه کنم و بعد از ماه‌ها دوندگی دادگاه رأی فسخ عقد داد وقتی حکم رو دستم دادن گریه‌م گرفت انگار دنیا از رو دوشم برداشته شد اون لحظه فقط به خودم گفتم کاش بیست سال پیش می‌رفتم مشاوره حقوقی می‌گرفتم کاش اون موقع یکی بود که بگه دخترم صیغه با عدد بزرگ فریب نمی‌ده قانون فرق داره الان هر وقت می‌شنوم یه زن یا دختر جوون می‌خواد صیغه بشه بدون اینکه از یه وکیل پایه یک دادگستری یا مشاور حقوقی کمک بگیره سریع جلوش رو می‌گیرم می‌گم نذار زندگیت با یک امضای اشتباه نابود بشه نذار آینده‌ت رو بذاری کف دست مردی که فقط وعده می‌ده ولی تو قانون هیچ تعهدی نداره الان که بعد از این همه سال نجات پیدا کردم از ته دل دعا می‌کنم برای اون خانم وکیل مازندرانی که با دلسوزی منو راهنمایی کرد و اجازه نداد آخر عمرم رو با حسرت تموم کنم زندگی ارزشش بیشتر از یه امضای ساده‌ست و من فهمیدم که آگاهی مهم‌ترین چیزیه که هر زنی باید قبل از ازدواج داشته باشه


غلامی

من بازنشسته آموزش و پرورشم اهل تهران و همیشه فکر می‌کردم که با تجربه زندگی می‌تونم برای بچه‌هام بهترین تصمیم‌ها رو بگیرم دخترم نسرین بیست و چهار سالش بود که گفت عاشق پسری شده که اهل قم بود و طلبه و گفتن که چون هنوز در حال تحصیل بود توان پرداخت مهریه و هزینه‌های عقد دائم رو نداره اما پیشنهاد داد که صیغه ۹۹ ساله بشن و بعد از اینکه اوضاع مالیش بهتر شد عقد دائم کنن من که تا اون زمان فقط اسم صیغه رو شنیده بودم و فکر می‌کردم وقتی می‌گن نود و نه سال یعنی انگار ازدواج دائم میشه بدون هیچ پرسشی قبول کردم و تو دفترخانه شاهد بودم و عقد انجام شد روزها گذشت و بعد از یک سال متوجه شدم که داماد نه فقط خرجی نمی‌داد بلکه هر بار که دخترم به خونه ما برمی‌گشت چشماش از گریه قرمز بود می‌گفت اون مرد نه بهش احترام می‌ذاره نه براش وقت می‌ذاره و همیشه تحقیرش می‌کنه ولی وقتی حرف طلاق یا جدایی پیش می‌اومد به نسرین می‌گفت تو زن صیغه‌ای هستی و هیچ‌کار نمی‌تونی بکنی بعد از دو سال وقتی دیدم دخترم به افسردگی شدید دچار شده تصمیم گرفتم از یه وکیل کمک بگیرم با جستجو تو اینترنت با سایت وکیل‌تل آشنا شدم و یه وقت مشاوره حقوقی تلفنی گرفتم با وکیل پایه یک دادگستری از تهران حرف زدم مرد محترمی بود وکیل باسواد و با تجربه‌ای بود که با دقت گوش داد و پرسید متن عقد چیه وقتی گفتم صیغه ۹۹ ساله پرسید آیا تو عقدنامه شرط نفقه نوشته شده یا ارث یا سایر تعهدات گفتم نه فقط اسم و مدت بود و امضا اونجا بود که گفت شما به دام قانون افتادید و این نوع ازدواج از نظر حقوقی همچنان ازدواج موقته یعنی زن هیچ‌کدوم از حقوق عقد دائم رو نداره و اگر بچه‌دار بشن هم باید شرایط خاصی رعایت بشه وکیل گفت تنها راه نجات اینه که از طریق دادگاه اقدام کنیم برای فسخ یا انقضای مدت و چون داماد حاضر نیست همکاری کنه باید دلایل کافی داشته باشیم مثل ترک زندگی یا عدم پرداخت نفقه یا رفتارهای غیرانسانی با همکاری همین وکیل مشاوره حقوقی گرفتیم و پرونده‌سازی کردیم حتی از مشاور روانشناس هم گزارش گرفتیم که نسرین دچار افسردگی حاد شده این گزارش‌ها رو به دادگاه ارائه دادیم و بعد از سه ماه تلاش موفق شدیم حکم فسخ صیغه رو بگیریم و دخترم آزاد شد روزی که حکم رو دستم دادن گریه‌م گرفت نه فقط از خوشحالی که بچه‌م نجات پیدا کرده بلکه از حسرت اینکه چرا اول کار نرفتم با یه وکیل باسواد حرف بزنم چرا فکر کردم که پدر بودن یعنی همه چی رو بدونی حالا به همه می‌گم اگر قراره بچه‌تون ازدواج کنه و طرف مقابل حتی اگر نیت خیر هم داشته باشه ولی بحث صیغه باشه حتی اگر اسمش ۹۹ ساله باشه برید از یه وکیل پایه یک دادگستری مشورت بگیرید به ویژه از یه وکیل با تجربه که بدون هیچ تعارفی واقعیت‌ها رو بگه چون فقط اونجاست که می‌فهمید فرق بین یک جمله حقوقی و یک عمر زندگی چیه هنوز بعد از گذشت چند ماه هر وقت می‌رم تو حیاط و صدای خنده دخترم رو می‌شنوم به خودم می‌گم اون مشاوره حقوقی تلفنی ارزشش بیشتر از صدتا کلاس و نصیحت بود چون یه وکیل خوب از تهران بود که زندگی دخترم رو نجات داد و اینو هیچ وقت فراموش نمی‌کنم


شریفی

من شریفی هستم از ساری و امروز می‌خوام داستانی رو تعریف کنم که شاید برای خیلی‌ها غیرقابل باوره ولی برای من و خواهرم سال‌ها کابوس زندگی‌مون بود ما خانواده‌ای مذهبی و سنتی داشتیم که همیشه می‌گفتن ازدواج فقط با رضایت پدر معنی داره خواهرم لیلا بیست و یک سالش بود که با مردی آشنا شد که ازش بزرگ‌تر بود اما ظاهراً تحصیلکرده و مؤمن به نظر می‌رسید خیلی زود اومد خواستگاری و چون پدرم شرط عقد دائم گذاشته بود ولی اون مرد ادعا کرد که فعلاً توان پرداخت مهریه عقد دائم رو نداره به همین بهانه پیشنهاد صیغه ۹۹ ساله رو داد پدرم هم با شنیدن کلمه ۹۹ سال خیالش راحت شد و قبول کرد اما نمی‌دونست که این قرارداد فقط یه ظاهر داره و از نظر قانونی حکم عقد موقت رو داره و هیچ تضمینی برای آینده دخترش نیست بعد از دو سال زندگی خواهرم با بدترین نوع بی‌توجهی و بی‌مهری مواجه شد مرد دائم به مسافرت‌های بدون اطلاع می‌رفت هیچ خرجی نمی‌داد و هر وقت خواهرم اعتراض می‌کرد بهش می‌گفت تو زن صیغه‌ای هستی و توقع زیادی داری لیلا بارها گریه‌کنان می‌گفت چرا کسی حرف منو نمی‌فهمه چرا همه فکر می‌کنن چون اسمش ۹۹ ساله است یعنی مثل عقد دائمه اما نه نه مهریه درست‌وحسابی داشت نه نفقه‌ای نه حتی حق ارث و روزی رسید که اون مرد با زن دیگه‌ای ازدواج کرد دائم و علنی و وقتی خواهرم خواست طلاق بگیره همه گفتن که طلاق نمی‌خوای این صیغه است و خودش تموم میشه ولی وقتی رفتیم دفتر ازدواج گفتن باید فسخ عقد یا انقضای مدت انجام بشه و حتی باید دادخواست بدیم و اونجا بود که فهمیدیم تا چی اندازه درگیر یک اشتباه قانونی شدیم با معرفی یکی از دوستان رفتیم سراغ مشاوره حقوقی از وکیل‌تل و یک خانم وکیل پایه یک دادگستری از مازندران باهامون صحبت کرد که بسیار وکیل باسواد و با تجربه‌ای بود از همون اول گفت که شما باید به عنوان زوجه در نکاح منقطع اول مدت عقد و شرایط توافق رو بررسی کنین دوم اینکه بدونین هیچ حق نفقه‌ای ندارین مگر اینکه شرط شده باشه و سوم اگر فرزندی بینتون متولد می‌شد وضعیت حضانت و ارث باز هم متفاوت بود اون وکیل ما رو با صبوری راهنمایی کرد و براش خیلی عجیب بود که خانواده‌ای با این میزان بی‌اطلاعی چنین تصمیم بزرگی رو گرفته بودن گفت این شایع‌ترین نوع سوءاستفاده از ظاهر قانونی صیغه است مردم فکر می‌کنن چون عددش بزرگه یعنی امنه ولی نمی‌دونن قانون می‌گه هر عقدی که مدت داره یعنی موقته حتی اگر ۹۹ سال باشه و چون این ازدواج موقته زن هیچ‌کدوم از حقوق زوجه دائم رو نداره مگر اینکه تو عقدنامه بیاد و بعد هم گفت که شما می‌تونید از طریق دادگاه تقاضای فسخ کنید چون شروط ضمن عقد نقض شده بود مثل پرداخت نکردن نفقه یا ترک زندگی مشترک ما با کمک اون وکیل با تجربه و مشاوره حقوقی دقیق دادخواست تنظیم کردیم و بعد از دو جلسه رسیدگی قاضی به نفع خواهرم حکم فسخ صادر کرد اون روز لیلا بعد از چهار سال آزاد شد اما با قلبی زخمی با اعصابی داغون و با نفسی گرفته و همش می‌گفت ای کاش همون اول با یه وکیل مشورت کرده بودیم کاش یه وکیل باسواد اون موقع کنارمون بود الان هر وقت کسی توی فامیل اسم صیغه ۹۹ ساله رو میاره پدرم سریع میگه برید از یه وکیل پایه یک دادگستری بپرسید نکنه دوباره اشتباه کنیم این تجربه برای ما خیلی گرون تموم شد اما تصمیم گرفتیم که اونو با بقیه به اشتراک بذاریم که شاید یکی نجات پیدا کنه


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام همان‌طوری که می‌دانیم در قانون مدنی جمهوری اسلامی ۲ نوع عقد نکاح تعریف‌شده است. عقد دائم و عقد موقت، این ۲ عقد یا همان نکاح، علی‌رغم شباهت‌هایی که با هم دارند در پاره‌ای مواقع نیز با همدیگر متفاوت می‌باشند مثلاً در عقد موقت همان‌طوری‌که از نام آن پیداست هم مدت‌ زمان تعیین می گردد و هم بایستی دارای مهدپریه باشد و الا این عقد از اساس باطل خواهد بود اما در عقد نکاح دائم مدت ذکر نمی گردد و از طرفی تعیین مهریه در آن منوط به توافق طرفین است و ممکن است مهریه ذکر نگردد . عقد موقت یا متعه به دو روش باطل می‌گردد  یا انقضای مدت زمتن تععین شده یا بذل مدت از طرف شوهر یا همان زوج ، نکته مهم دیگر این‌که طلاق ویژه عقد دائم است و در عقد موقت راه ندارد. از دیگر تفاوت‌های عقد دائم و موقت ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر است که تنها ویژه‌ی عقد دائم می‌باشد نه عقد موقت،برای دانستن دیگر جزئیات می‌توانید با وکلای مؤسسه وکیل تلفنی هماهنگ کرده و مشکل خویش را برطرف نمایید.


معراج فرجی

سیاست یک بام و دو هوای رویه ی قضایی نسبت به پذیرش متعه و احکام مترتب بر آن خصوصا در ادله ابرازی که نوعا دیده شده قاعده ی تدرا الحدود باشبهات در خصوص آن رعایت نگردیده و فرزندان حاصل ازین واقعه به سختی پذیرش شده اند


علیرضا محمدی

سلام وقت بخیر کمک فراوانی میکنید که بحث های پرکاربرد و روز جامعه را به روشنی شرح میدهید امروز به پیشنهاد دوستان مشاوره ای داشتم و یکی از همکاران متخصص در زمینه خانواده به سرعت با من تماس گرفتند با حوصله تک تک سوالاتم را پاسخ دادند و واقعا مرا از عواقب تصمیم که داشتم و میتوانست تبعات سنگین مالی برایم ایجاد کند آگاه کردند ممنونم


فریبرز ذوالفقاری

با سلام نکاح و ازدواج در شرع مقدس اسلام به دو شکل انجام می‌شود؛ ازدواج دائم و ازدواج موقت. در نکاح دائم همانطور که از عنوانش پیداست زوجین مادام العمر به یکدیگر حلال می‌شود. تنها راه جدایی زوجین در این نکاح نیز طلاق است. اما در ازدواج یا همان صیغه موقت دیگر چنین نیست، بلکه زن و شوهر مدتی را در نظر می‌گیرند و عقد ازدواج خود را به این بازه زمانی محدود می‌کنند. مطالب گفته شده در پاراگراف قبل جزو مسائل عامه ازدواج هستند که تقریبا همه مردم می‌دانند. اما سوالاتی که در این مورد مطرح می‌شود این است که صیغه 99 ساله چیست؟! آیا صیغه 99 ساله ازدواج موقت است یا دائم؟! آیا احکام ازدواج دائم به این نوع از نکاح مترتب می‌شود


محسن جعفری

ممنون از مطالب مفید سایت وکیل تلفنی


فاطمه موسوی نژاد

حقیقت صیغه ۹۹ ساله موجب می گردد چیزی که در درون جامعه وجود دارد و به خاطر رعایت نکردن شئونات شرعی تبدیل به زنا می‌ گردد، جنبه شرعی به خود گیرد و راه گناه را مسدود کند. مسئله ثبت ازدواج در شناسنامه یا سند (چه در ازدواج دائم و چه در ازدواج موقت) یک مسئله مدنی می باشد، نه شرعی و به همین خاطر، خواندن صیغه محرمیت بین افراد، اهمیت بسیاری نسبت به ثبت آن دارد.ازدواج‌ موقت ‌که‌ رابطه‌ زوجیت‌ میان زن‌ و مرد در زمان مشخص است‌ از طریق عقد صورت می گیرد و به دلیل اینکه عقد ازدواج‌ موقت‌ یکی‌ از عقود به شمار می رود می بایست علاوه‌ بر شرایط عمومی‌ برای‌ صحت‌ عقد، دارای‌ شرایط ویژه به‌ خود نیز باشد.


ثبت دیدگاه شما

فرم درخواست مشاوره حقوقی

مطالب مرتبط

وکیل نفقه و حضانت مازندران

حقوق خانواده و مسائل مرتبط با نفقه و حضانت، از پیچیده ترین و حساس ترین موضوعات د

مشاوره حقوقی خانواده مازندران

خانواده بنیان اصلی جامعه محسوب می شود و حفظ آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ام

وکیل طلاق تلفنی مازندران

طلاق یکی از دشوارترین و پیچیده ترین مسائل حقوقی است که زوجین در طول زندگی مشترک

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت