بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور

بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور

بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور

بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور، به چه صورت است؟ شاید شما نیز با خواندن عنوان این مقاله، کنجکاو شده باشید که آیا شغل شما نیز جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال و بررسی موضوعاتی نظیر بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور و شرایط آن تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

تعریف کار سخت و زیان اور از زبان وکیل

اولین قدم برای بررسی بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور، آشنایی با تعاریف عناصر تشکیل دهنده ی آن می باشد. در نتیجه در این قسمت به تعریف مشاغل سخت و زیان اور خواهیم پرداخت. قانون بیمه تامین اجتماعی در تبصره ی دو ماده ی 76 خود به تعریف کار سخت و زیان آور اشاره داشته است. بر اساس این ماده: « کار های سخت و زیان آور ،کار هایی است که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت های طبیعی اعم از جسمی و روانی در وی ایجاد گردد که نتیجه ی آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با بکارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی و ... صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش داد یا حذف کرد».

از طرفی آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور، این کار ها را به دو دسته تقسیم کرده است:

  • گروه الف: مشاغلی که سخت و زیان آور بودن جزئی از آنهاست اما می توان با تمهیدات فنی و مهندسی، زیان آوری آنها را حذف کرد.
  • گروه ب: مشاغلی که سخت و زیان آور بودن جزئی از آنهاست لکن با تمهیدات فنی و مهندسی می توان این زیان آوری را کاهش داد.

چگونگی تعیین مشاغل سخت و زیان اور

قدم بعدی که در بررسی بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور که باید بدان اشاره کرد، چگونگی تعیین مشاغل سخت و زیان اور است. قانونگذار در ماده ی دو آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور به این موضوع پرداخته است. بر اساس این ماده افراد و گروه هایی نظیر کارگران، کارفرمایان، وزارت بهداشت و درمان، تشکل ها و سازمان تامین اجتماعی می توانند نسبت به تعیین سخت و زیان آور بودن شغلی، درخواست دهند. کارشناسان بهداشت حرفه ای و بازرسان کار پس از بازدید از شغل مورد نظر و بررسی سوابق و شرایط کاری، درخواست فوق را تایید یا رد می کنند. سپس تصمیم آنها باید به تایید کمیته‌ های بدوی و همچنین دادگاه تجدید نظر استانی برسد.

 

برای درخواست بازنشستگی به کجا مراجعه کنم؟

اگر به دنبال بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور هستید، ضروری است بدانید که برای درخواست بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور، باید به سامانه مشاغل سخت و زیان آور، مراجعه فرمایید. شما باید ابتدا در این سامانه ثبت نام نمایید و سپس با در نظر گرفتن شرایط خود، نسبت به درخواست بازنشستگی اقدام فرمایید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر ضروری است که با مشاوران موسسه حقوقی وکلای تلفنی، مشاوره حقوقی تلفنی داشته باشید. بدین منظور کافی است با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس بگیرید.

شرایط بازنشستگی مشاغل سخت و زیان اور

اما شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور چیست؟ سامانه مشاغل سخت و زیان آور، این شرایط را بر اساس زن و مرد بودن افراد شاغل تعیین کرده است. لازم به ذکر است برای احتساب سابقه فعالیت در مشاغل سخت و زیان اور این سابقه ضربدر عدد 1.5 می شود. مردان باید برای بازنشستگی دارای شرایط زیر باشند:

  • داشتن حداقل 50 سال سن با 30 سال سابقه.

  • داشتن حداقل 60 سال سن و 10 سال سابقه.
  • داشتن حداقل 35 سال سابقه پرداخت بیمه بدون در نظر گرفتن شرط سن.

شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور برای زنان نیز از قرار ذیل است:

  • داشتن حداقل 42 سال سن و 20 سال سابقه.
  • داشتن حداقل 45 سال سن و 30 سال سابقه.
  • داشتن حداقل 55 سال سن و 10 سال سابقه.
  • داشتن حداقل 35 سال سابقه پرداخت بیمه بدون در نظر گرفتن شرط سن.

 

مزایای مشاغل سخت و زیان اور به چه صورت است؟

علی رغم تفاوتی که بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور با بازنشستگی در سایر مشاغل دارد، اشتغال به این کار ها دارای مزایایی نیز می باشد. از جمله مزایای مشاغل سخت می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • بر اساس ماده ی 52 قانون کار، ساعت کاری در مشاغل مذکور، 36 ساعت در هفته است.

  • با توجه به ماده ی 61 قانون کار، برای شاغلین مشاغل سخت، ارجاع اضافه کاری ممنوع است.
  • با عنایت به ماده ی 65 قانون مذکور، مدت مرخصی این افراد، 5 هفته در سال می باشد.
  • امکان پرداخت فوق العاده سختی کار نیز وجود دارد.

اگر شما نیز به دنبال بهره مندی از مزایای مشاغل سخت هستید، می توانید با مشاوران ما، مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان داشته باشید.

 

ارتباط در واتس اپ

وکیل کاربلد برای بازنشستگی مشاغل سخت

از آنجایی که اشتغال به مشاغل سخت، با جسم و سلامتی انسان ها در ارتباط هستند، ضروری است که برای بررسی پرونده های بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور با یک وکیل مجرب مشاوره داشته باشید. تازگی این قوانین و پیچیدگی آنها، بر اهمیت مشاوره با یک وکیل مجرب می افزاید. موسسه حقوقی وکلای تلفنی، افتخار همکاری با بهترین وکلای کاربلد در زمینه ی بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور را دارد. در نتیجه شما می توانید برای اطلاعات دقیق تر با وکلای مجرب موسسه ما، مشاوره حقوقی داشته باشید.

 

مشاوره حقوقی اداره کار
مشاوره حقوقی مشاغل سخت وزیان آور
مشاوره حقوقی قانون کار
تعهد کارفرما نسبت به کارگر
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

Paria

با سلام بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور مطابق شرایط زیر محاسبه می‌شود: حداقل 20 سال سابقه کار مداوم و متوالی در عناوین مشاغل سخت و زیان آور با پرداخت بیمه حداقل 25 سال سابقه کار متناوب و غیرمتوالی در عناوین مشاغل سخت و زیان آور با پرداخت بیمه


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب بازنشستگی در کارهای سخت و زیان‌آور یکی از موضوعات مهم در قانون کار ایران است که به شرایط خاص کارگران در مشاغل سخت مربوط می‌شود. این نوع بازنشستگی به منظور حمایت از کارگرانی که در معرض خطرات جدی جسمی و روحی قرار دارند، طراحی شده است.


سمانه

دعوای خلع ید یک اقدام حقوقی است که توسط مالک مال غیرمنقول انجام می‌شود. در این دعوی، مالک ادعا می‌کند که مالی که به او تعلق دارد، بدون اجازه و رضایت او، با قهر و غلبه و عدوان در تصرف فرد دیگری قرار گرفته است. مالک با اثبات مالکیت خود از دادگاه خواهان رفع تصرف و خلع ید می‌شود. در این فرآیند، دادگاه می‌تواند حکمی را صادر کند که به متجاوز امر کند که از تصرف غیرقانونی خود خودداری کند و مالک به اموال خود دسترسی یابد. این اقدام به معنای بازگرداندن مال به مالک اصلی می‌باشد. دعوی خلع ید اغلب در مواقعی ایجاد می‌شود که یک فرد یا نهاد به شکل نادرست و بدون مجوز، ملکی را اشغال کرده و مالک اصلی قصد بازیابی آن را دارد. این دعوی مهم در حقوق مالکیت و حقوق ملکی به عنوان یکی از راه‌های حفاظت از حقوق مالکیت شناخته می‌شود. ارکان دعوی خلع ید که به مواردی گفته می‌شود که در دادگاه برای اقدام به خلع ید نیازمند اثبات آن هستیم، به شرح زیر هستند: ۱. غیر منقول بودن مال:دعوی خلع ید تنها مربوط به اموال غیر منقول (مثل خانه، زمین، وسایل ثابت) است. در واقع، باید ثابت کنیم که تصرف طرف مقابل در اموالی صورت گرفته که می‌توان آنها را به عنوان مال منقول شناخت. ۲. استیلا بر مال توسط مدعی علیه:مدعی باید نشان دهد که فرد مقابل به مال تسلط پیدا کرده و تصرف کرده است. یعنی از نظر عرفی، مال را فیزیکی در اختیار داشته و تصرف نموده باشد. ۳. عدوانی بودن تصرف:تصرف انجام شده باید عدوانی و با قهر و غلبه باشد. مالک مال باید ثابت کند که تصرف به شکل غیرقانونی و با ویژگی‌های عدوانی انجام شده است و او درباره آن رضایتی نداشته است. ۴. مالکیت خواهان:مدعی باید مالک مال باشد و مالکیت خود را با ارائه اسناد رسمی مالکیت (مانند سند مالکیت) در دادگاه اثبات کند. اگر مالک مال غیرمنقول فاقد سند مالکیت باشد، باید ابتدا دعوای مالکیت را مطرح کرده و سپس با حکم دادگاه، مالکیت خود را بر ملک اثبات نماید. این ارکان در کل به منظور اثبات و رفع تصرف غیرقانونی در دعوای خلع ید به‌کار می‌روند و لازم است در دادگاه هر یک از این ارکان را به دقت اثبات کنیم دعوای خلع ید از ملکی که در اثر عقد بیع به تصرف داده شده، قبل از صدور حکم بطلان بيع مسموع نیست


فاطمه عمادی

باسلام،، مشاغلی که فشار جسمی و روانی فراتر از حد استاندارد به کارگر وارد می‌کنند، در گروه مشاغل سخت و زیان‌آور قرار می‌گیرند. شرط مهم بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور، دارا بودن حداقل ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب سابقه اشتغال است. بیمه‌شدگانی که از شرایط ذکر شده برخوردرا باشند، می‌توانند درخواست بازنشستگی خود را به اداره کار وامور اجتماعی ارائه دهند. دارا بودن ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه،داشتن ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه،داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه برای مردان .۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه بیمه۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه بیمه،۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه،۲۰ سال سابقه کار با ۴۲ سال سن برای بانوان


رحمنی

مردان باید برای بازنشستگی دارای شرایط زیر باشند: داشتن حداقل 50 سال سن با 30 سال سابقه. داشتن حداقل 60 سال سن و 10 سال سابقه. داشتن حداقل 35 سال سابقه پرداخت بیمه بدون در نظر گرفتن شرط سن. شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور برای زنان نیز از قرار ذیل است: داشتن حداقل 42 سال سن و 20 سال سابقه. داشتن حداقل 45 سال سن و 30 سال سابقه. داشتن حداقل 55 سال سن و 10 سال سابقه. داشتن حداقل 35 سال سابقه پرداخت بیمه بدون در نظر گرفتن شرط سن.


الهه بابایی

سلام تا الان نمیدونستم مشاغل از حیث زیان آور بودن هم دسته بندی دارن و کارگرا میتونن منتفع بشن . تشششششکر از سایت


بهاره توکلی پور

باسلام درمورد مشاغل است آنچه که وضعیت جسمی و روانی فرد را بدلیل شرایط کاری به خطر می اندازد مشاغل سخت گویند که اداره کار آنرا تعیین میکند لذا استفاده از وکیل مجرب این زمینه تاکید می شود.


امین

اولین قدم برای بررسی بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور، آشنایی با تعاریف عناصر تشکیل دهنده ی آن می باشد. در نتیجه در این قسمت به تعریف مشاغل سخت و زیان اور خواهیم پرداخت. قانون بیمه تامین اجتماعی در تبصره ی دو ماده ی 76 خود به تعریف کار سخت و زیان آور اشاره داشته است


M.j sheykhi

مردان باید برای بازنشستگی دارای شرایط زیر باشند: داشتن حداقل 50 سال سن با 30 سال سابقه. داشتن حداقل 60 سال سن و 10 سال سابقه. داشتن حداقل 35 سال سابقه پرداخت بیمه بدون در نظر گرفتن شرط سن. شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان اور برای زنان نیز از قرار ذیل است: داشتن حداقل 42 سال سن و 20 سال سابقه. داشتن حداقل 45 سال سن و 30 سال سابقه. داشتن حداقل 55 سال سن و 10 سال سابقه. داشتن حداقل 35 سال سابقه پرداخت بیمه بدون در نظر گرفتن شرط سن.


علیرضا

سلام تا الان نمیدونستم مشاغل از حیث زیان آور بودن هم دسته بندی دارن و کارگرا میتونن منتفع بشن . تشششششکر از سایت


سمانه

به مشاغلی که سلامت جسمی و روانی انسان را به خطر می‌اندازند، مشاغل سخت و زیان‌آور می‌گویند. مشاغل سخت و زیان آور به وسیله، اداره کار مشخص می‌شوند. احتمالا شنیده‌اید که، بعضی افراد بعد از ۲۰ تا ۲۵ سال اشتغال می‌توانند، بازنشسته شوند. شاید در نگاه اول، این موضوع جذاب به نظر برسد. بالاخره این افراد بین ۵ تا ۱۰ سال کمتر کار می‌کنند و به همان نسبت، حق‌بیمه کمتری هم می‌پردازند. نحوه تعیین مشاغل سخت و زیان‌آور با توجه به قانون سختی کار سال ۱۴۰۳ معمولا تعیین سخت و زیان آور بودن مشاغل، بعد از درخواست کارگر یا شاغلین، مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای مشخص شدن صحت سخت و زیان آور بودن مشاغل، سوابق و شرایط محیط کار را، مورد بررسی قرار می‌دهند. این قانون در سال ۱۴۰۳ برای تعیین سختی کار اعمال شد. به طور کلی بعد از این که درخواست سخت و زیان آور بودن مشاغل، از سوی افراد و ارگان‌های مربوطه ارائه شد، کمیته کارشناسان با برگزاری جلسه‌ای، شرایط را بررسی و در انتها، مستندات موجود بر سخت و زیان‌آور بودن شغل، به وسیله کمیته استانی، تایید می‌شود. افراد و ارگان‌هایی که باید درخواست بررسی سخت و زیان آور بودن مشاغل را بدهند، به شرح زیر هستند: کارگرکارفرماوزرات بهداشتتشکل‌های کارگری و کارفرماییوزارت کار و امور اجتماعیصندوق تامین اجتماعی توجه داشته باشید که، بر اساس ماده ۹ آیین‌نامه اجرایی، سخت و زیان‌آور بودن مشاغل، باید به وسیله کمیته کارشناسان، مورد بررسی قرار گیرد و همچنین طبق ماده ۸ آیین‌نامه اجرایی، سخت و زیان آور بودن مشاغل به وسیله کمیته استانی هم باید، تایید شود. به عبارتی در پایان، کمیته‌ استانی برای بررسی سوابق و شرایط محیط از محل، بازدید می‌کنند. در صورت تایید این کمیته، شغل مورد درخواست در لیست مشاغل سخت قرار می‌گیرد. سختی کار تامین اجتماعی فقط با طی کردن این مراحل و تایید توسط نهادهای مربوطه تعیین می‌شود.  


حسینی

سلام در موتردی که فردی با سابقه ی کمتر از حد نصاب قانونی در مشاغل سخت و زیان آور دچار آسیب دیدگی می شود و به عبارنی از کار افتاده می شود ،آیا مستمری به وی تعلق می گیرد؟


وحید قلی پور عباسی

کارهای سخت و زیان آور به کارهایی هستند که دارای دو ویژگی سخت بودن و زیان آورد بودن هستند. جسم و روح انسانی طوری آفریده شده که در یک محدوده خاصی از شرایط توانایی کار بهینه را دارد. انسان در محیط کار با عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی، مکانیکی و ارگونومیکی مواجهه دارد و اگر مقدار این عوامل بیشتر یا کمتر از حدود تحمل بدن باشند به بدن انسان تنشی بیشتر از ظرفیت های طبیعی چه در بعد جسمانی و چه در بعد روانی وارد می نماید. نتیجه تحمیل شرایط کار بالاتر از ظرفیت طبیعی بدن باعث بروز انواع بیماری های شغلی و عوارض ناشی آن خواهد شد. کارهای سخت و زیان آور قانون کار و قانون تامین اجتماعی به صورت مجزا و با نتایج مختلف مورد توجه قرار گرفته است. کارهای سخت و زیان آور موضوع ماده ۵۲ قانون کار که با محوریت کاهش ساعات کار است که مقرر کرده در کارهای سخت و زیان آور ساعات کار نباید از ۳۶ ساعت درهفته تجاوز نماید درحالی که در کارهای عادی ساعات کار ۴۴ ساعت در هفته است. در ماده ۶۱ قانون کار ارجاع کار اضافی در کارهای سخت و زیان آور ممنوع شده است. در ماده ۶۵ قانون کار مرخصی کارگران شاغل در کارهای سخت و زیان آور ۵ هفته تعیین شده که حتی الامکان در دو نوبت و پایان هر شش ماه صورت پذیرد. درحالی که ماده ۶۴ قانون کار مرخصی کارهای عادی را ۲۶ روز کاری تعیین کرده است. شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور داشتن ۲۰ سال سابقه متوالی و یا ۲۳ سال و ۴ ماه سابقه کار متناوب در کارهای سخت و زیان آور بدون شرط سنی. محاسبه سابقه بیمه و تطبیق دادن با شرایط زیر سابقه کار کل = (سابقه کار در کارهای سخت و زیان آور ضرب در ۱ و نیم ) + (سابقه کار عادی) الف) شرایط بازنشستگی برای مردان : ۱- داشتن ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه. ۲-داشتن ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه. ۳-داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی. ب) شرایط بازنشستگی برای زنان : ۱-داشتن ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه. ۲-داشتن ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه. ۳-داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی. ۴- داشتن۲۰ سال سابقه کار و ۴۲ سال سن، با ۲۰ روز حقوق بازنشسته می شوند.


رفعتی

کارهای سخت و زیان آور موضوع ماده ۵۲ قانون کار که با محوریت کاهش ساعات کار است که مقرر کرده در کارهای سخت و زیان آور ساعات کار نباید از ۳۶ ساعت درهفته تجاوز نماید درحالی که در کارهای عادی ساعات کار ۴۴ ساعت در هفته است.


ف.م

مشاغل به دو گروه عادی و سخت و زیان آور طبقه بندی می‌شوند. مشاغل سخت، برخی از کسب و کارها هستند که به دلیل وجود بعضی از خصوصیات مانند: محیط سخت، پرسروصدا، کار با موادسمی و غیره که به سلامتی کارگر آسیب جدی وارد می کنند، در لیست مشاغل سخت و زیان آور قرار گرفته‌اند. شرایط بازنشستگی در این نوع مشاغل با دیگر مشاغل متفاوت است.مشاغل‌سخت و زیان‌آور، به مشاغلی گفته می‌شود که در آن‌ها عواملی چون عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و غیره از حالت استاندارد خارج شده و کارگر طی فعالیت مداوم از لحاظ جسمی و روحی آسیب جدی می‌بیند. طبیعتا این آسیب نتایج ناخوشایندی خواهد داشت که منجر به بیماری و عوارض خطرناک خواهد شد.


محمد مومني

بازنشستگی در کارهای سخت و زیان‌آور یکی از موضوعات مهم در قانون کار ایران است که به شرایط خاص کارگران در مشاغل سخت مربوط می‌شود. این نوع بازنشستگی به منظور حمایت از کارگرانی که در معرض خطرات جدی جسمی و روحی قرار دارند، طراحی شده است.


کاربر

سلام من اتش نشان هستم ازکجا میتونم بفهمم شغلم مشاغل سخت و زیان اور هست یاخیر البته من در عملیات اجرایی شرکت نمیکنم و راننده هستم


وفایی

سلام وقتتون بخیر کارگری هستم در کشتارگاه مرغداری کار میکنم میخواستم ببینم شغل من جز مشاغل سخت و زیان آور است یا نه؟ حدود ۱۲ سال هست که کار میکنم.چقدر بیمه باید برام پرداخت بشه؟ سابقه کارم همون ۱۲ ساله؟ با کار فرما یکم بحثم شده چون یه سوال ساده ازش پرسیدم که کار‌ من جز مشاغل سخت هست ؟ بیمه را در این چند سال چگونه و چقدر رد کردید؟ بین همین پاسخ هایی که داد و من گفتم کم هست گفت بیخودی حرف نزن یکم بحث کردیم ولی توهین نکرد منم به اون توهین نکردم فحاشی نکردم ولی اون‌گفت میره ازم شکایت میکنه چون بهش گفتم مال مردم نخور گناهه چون احساس کردم کم بیمه رد کرده حالا میتونه بره شکایت توهین بزنه؟ باتشکر


رحمانی

سن بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور بسته به زمان شروع کار و پرداخت بیمه و تعداد سال‌های کار در عناوین مشاغل سخت دارد. مثلا در صورتی که از ابتدا در واحد خطرناک و زیان آور برای سلامت جسم و روح نبوده باشید، سابقه شما مطابق کارکنان عادی محاسبه می‌شود. اما از زمان ورود به بخش‌های سخت و زیان آور، می‌توانید از سابقه 1.5 برابر حالت عادی، استفاده کنید. به طور کلی، بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور مطابق شرایط زیر محاسبه می‌شود: حداقل 20 سال سابقه کار مداوم و متوالی در عناوین مشاغل سخت و زیان آور با پرداخت بیمه حداقل 25 سال سابقه کار متناوب و غیرمتوالی در عناوین مشاغل سخت و زیان آور با پرداخت بیمه طبق این قانون، اگر کار متناوب و با تغییر عناوین شغلی بین مشاغل سخت و عادی داشته باشید، بعد از 25 سال سابقه پرداخت بیمه، بازنشست خواهید شد و از مزایای حقوق 30 روز بازنشستگی برخوردار خواهید شد. در حالت مداوم و متوالی و اعمال ضریب 1.5، بعد از 20 سال با 30 روز حقوق، بازنشست خواهید شد.


وحید فراست

قوانین مربوط به روابط بین کارگر و کارفرما بسیار وسیع است بطوری که متخصصین در این امر باید اظهارنظر کنند


رضا قائمی

بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور در ایران تحت قوانین خاصی قرار دارد. این مشاغل شامل فعالیت‌هایی هستند که به دلیل شرایط کار، سلامت جسمی و روانی کارکنان را تهدید می‌کنند. طبق قانون تأمین اجتماعی، کارگران این مشاغل می‌توانند زودتر از موعد معمول بازنشسته شوند. عموماً، افرادی که در این مشاغل فعالیت می‌کنند، پس از ۲۰ سال خدمت می‌توانند درخواست بازنشستگی کنند. همچنین، درصدی از حقوق بازنشستگی آن‌ها بیشتر از مشاغل معمولی محاسبه می‌شود. شرایط کاری و نوع شغل در تعیین این مشاغل تأثیر دارد و شامل مشاغلی مانند معدن، پتروشیمی و برخی صنایع سنگین می‌شود. با این حال، برخی از چالش‌ها مانند کمبود نظارت و عدم شفافیت در شناسایی مشاغل سخت وجود دارد. این مسائل می‌توانند بر حقوق و مزایای کارگران تأثیرگذار باشند. بهبود شرایط کاری و تأمین امنیت شغلی، نیازمند توجه بیشتری از سوی دولت و سازمان‌های ذی‌ربط است.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، همانطور که می دانیم مشاغل سخت و زیان آور به دلیل شرایط حساسی که دارند زیر ذره بین قانون قرار دارند؛ چرا که کارگران این مشاغل در معرض خطرات جدی قرار دارند و از آن جا که قانون کار نسبت به کارگران رویکرد حمایتی دارد، برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور شرایط خاصی پیش بینی شده است. این کارگران از مرخصی سالانه بیشتر برخوردار بوده و همچنین در باب بازنشستگی شرایط خاص بازنشستگی پیش از موعد را دارند. کارگرانی که در معادن کار می کنند، کسانی که کارشان بر روی دکل ها است، کارگران جوشکاری داخل مخازن و از همه این موارد خطرناک تر، کسانی که در معرض تشعشعات رادیواکتیو مشغول به کار اند، بیشتر از دیگر کارگران در معرض خطرات ناشی از شغل خود می باشند. قانونگذار در انجام وظیفه حمایتی خود از کارگران، برای این دسته از کارگران تدابیر بیشتری اندیشیده است. قانون گذار، به منظور حفظ سلامت افراد شاغل در مشاغل سخت؛ حمایت های ویژه ای را از آنان به عمل آورده است. با این حال؛ شرط برخورداری از حمایت های مذکور، آن است که کار فرد، در تعریف مشاغل سخت قرار گرفته و با توجه به معیارهای تعیین شده، جزو این مشاغل به حساب آید. بر اساس تبصره 2 ماده 76 قانون بیمه تامین اجتماعی، کارهای سخت و زیان آور کارهایی هستند که در آن ها عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد بوده و فرد با انجام آن کار، فشار جسمی و روانی بیشتر از ظرفیت طبیعی انسان بر او وارد شود که در اثر آن به بیماری و عوارض آن مبتلا شود.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.