مجازات دعوا و درگیری در حالت مستی

مجازات دعوا و درگیری در حالت مستی

مجازات دعوا و درگیری در حالت مستی

آیا مصرف نوشیدنی های الکلی در ایران جرم انگاری شده است؟

در قانون ایران، مصرف نوشیدنی های الکلی از هر نوع آن که باشد جرم انگاری شده است. جرمی تحت عنوان «شرب خمر»، که از حدود اسلامی به شمار می آید. منظور این است که مجازات شرب خمر را شارع تعیین نموده و به جز توبه و عفو به هیچ عنوان قابل تخفیف و تعلیق نیست. به موجب ماده 264 قانون مجازات اسلامی مصرف هر چیزی که سکر آور باشد، موجب مجازات است. در فرهنگ لغت سکر آور به معنای مستی بخش و نئشه زا بودن است. مجازات شرب خمر مطابق با ماده مذکور، هشتاد ضربه شلاق است.

منظور از مصرف مواد مستی آور تنها عملِ نوشیدن نیست. اگر مصرف مواد مستی آور به شیوه تزریق، دود کردن، استنشاق و ... نیز انجام گیرد، جرم شرب خمر تحقق پیدا کرده و مصرف کننده مجازات می شود. به طور کلی مصرف هر نوع ماده سکر آوری، چه مایع باشد، مجازات است. رایج ترین ماده سکر آور نوشیدنی های الکلی می باشد. این مواد معمولاً با تخمیر آب میوه ها و آزاد شدن درصد قابل توجهی اتانول در آن تولید می شود.

 

هزینه مشاوره حقوقی

حد شرب خمر در مورد غیر مسلمان، در صورتی که به مصرف مسکرات تظاهر نکند، جاری نمی شود. اما اگر غیر مسلمان به مصرف مسکرات تظاهر کند، به استناد ماده 266 قانون مجازات اسلامی حد بر او اجرا می شود. به علاوه این که اگر غیر مسلمانی به صورت غیر علنی نوشیدنی های الکلی مصرف کرده باشد، اما در حالت مستی در معابر عمومی و اماکن حضور پیدا کند، به مجازات «تظاهر به عمل حرام» محکوم می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان ما در سایت وکلای تلفنی استفاده کنید .

مجازات مصرف مشروبات الکلی

همانطور که ملاحظه شد اگر جرم شرب خمر مطابق با شرایط شرعی آن در دادگاه صالح اثبات گردد، مجازات آن عبارت از هشتاد ضربه شلاق حدی است. در مورد مجازات های حدی توجه به چند نکته حائز اهمیت است. نخست این که مطابق با ماده 217 قانون مجازات اسلامی، اعمال چنین مجازات هایی منوط به وجود قصد و آگاهی نسبت به موضوع است. یعنی در مورد جرم حدی شرب خمر، مرتکب آن وقتی به مجازات شلاق محکوم می شود که با علم و آگاهی نسبت به این که آنچه در حال مصرف کردن آن است نوشیدنی الکلی می باشد، نسبت به نوشیدن آن مبادرت کرده باشد. و مثلاً اگر نسبت به الکلی بودن نوشیدنی آگاهی نداشته باشد و تصور کند آب میوه یا دوغ است، به مجازات شرب خمر محکوم نخواهد شد.

 

مجازات درگیری در حالت مستی

آیا مستی باعث کاهش مجازات می شود؟

معمولاً مستی موجب کاهش مجازات نخواهد شد. اگر کسی در حالت مستی جرمی مرتکب شود، هم به مجازات آن جرم و هم به مجازات شرب خمر محکوم می گردد. بنابراین اگر مصرف مواد سرک آور اختیاری باشد، بی ارادگی وی مانع مجازات او به جرمی که در حال مستی انجام داده نیست. اما ممکن است کسی که نوشیدنی الکلی مصرف کرده، اختیار خود را کاملاً از دست داده باشد.در این حالت این موضوع مانع از مجازات او به جرمی است که در حالت بی ارادگی انجام داده است. مثلاً اگر کسی که اصطلاحاً سیاه مست شده است، در نیمه شب فندک روشنی را بر خرمن کاهی بیندازد، اگر در دادگاه ثابت شود که به طور کلی مسلوب الاراده بوده و فکر می کرده در مقابل استخر ایستاده است، به جرم احراق و تخریب محکوم نخواهد شد. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

 

دعوا در حالت مستی

مجازات دعوا در حالت مستی

به طور کلی اگر دعوا در حالت مستی منتهی به وقوع جنایتی شود، قصاص ثابت است. مگر این که همانطور که مورد اشاره قرار گرفت، مرتکب به طور کلی مسلوب الاختیار شده باشد. در موارد بسیاری مصرف مواد سکر آور به طور گروهی صورت می گیرد. در چنین شرایطی اگر دعوایی رخ دهد، در صورت وجود شرایط قانونی، جرم منازعه موضوع ماده 615 قانون تعزیرات محقق می شود. مجازات ارتکاب این جرم بسته به آسیبی که وارد می شود ممکن است از سه ماه تا سه سال حبس باشد.

وکیل کیفری کار بلد در خصوص درگیری در حالت مستی

تحقق جرم درگیری در حالت مستی منوط به وجود شرایط خاص قانونی مندرج در ماده 615 قانون تعزیرات است. مطابق این ماده دعوا باید به صورت گروهی اتفاق بیفتد در نتیجه در صورتی که دو تن بر سر یک مسئله شخصی با یکدیگر درگیر شوند، جرم منازعه تحقق پیدا نخواهد کرد. وکیل کاربلد در دعاوی کیفری، می تواند راهنمایی های کارگشایی را در خصوص درگیری در حالت مستی به شما معرفی کرده و در این خصوص لایحه دفاعیه تنظیم کند. جهت برخورداری از مشاوره حقوقی در خصوص درگیری در حالت مستی، می توانید با موسسه حقوقی وکلای تلفنی تماس بگیرید.

 

ارتباط در واتس اپ

مجازات درگیری با مامور پلیس در حالت مستی

اگر کسی به مصرف نوشیدنی الکلی تجاهر کند، یعنی در معابر و اماکن عمومی مستی کند، مطابق با ماده 701 قانون تعزیرات به دو تا شش ماه حبس علاوه بر مجازات هشتاد ضربه شلاق حدی محکوم خواهد شد. در چنین حالتی اگر فردی که مست است با پلیس درگیر شده و اصطلاحاً تمرد کند، مجازات وی از قرار زیر است: 

  • اگر کسی که مست است سلاح خود را نشان دهد، به مجازات شش ماه تا دو سال حبس تعزیری محکوم می شود.
  • اگر کسی که مست است دست بر سلاح ببرد، به مجازات یک تا سه سال حبس تعزیری محکوم می شود.
  • در سایر موارد، مجازات کسی که در حالت مستی با پلیس درگیر شود عبارت از سه ماه تا یک سال حبس تعزیری می باشد.

 

مشاوره حقوقی اجرای احکام دادگستری 
مشاوره حقوقی کیفری 
مشاوره حقوقی ضرب و جرح 
نگارش شکوائیه 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

mohamad sheykhi

به طور کلی اگر دعوا در حالت مستی منتهی به وقوع جنایتی شود، قصاص ثابت است. مگر این که همانطور که مورد اشاره قرار گرفت، مرتکب به طور کلی مسلوب الاختیار شده باشد. در موارد بسیاری مصرف مواد سکر آور به طور گروهی صورت می گیرد. در چنین شرایطی اگر دعوایی رخ دهد، در صورت وجود شرایط قانونی، جرم منازعه موضوع ماده 615 قانون تعزیرات محقق می شود. مجازات ارتکاب این جرم بسته به آسیبی که وارد می شود ممکن است از سه ماه تا سه سال حبس باشد.


فاطمه عمادی

باسلام تقریبا تمامی اعمالی که در رابطه با جرم مشروب الکلی، امکان وقوع آن وجود دارد، جرم است و مجازات دارد. این جرایم به دو دسته حدی و تعزیری تقسیم می‌شوند. نوشیدن مشروبات الکلی جرم حدی است اما سایر اقدامات از قبیل حمل، نگهداری، عرضه، فروش و… جرایم تعزیری هستند. این جرایم در صورتی که مشهود باشند، فورا قابل تعقیب از سوی ضابطان دادگستری هستند. این در حالی است که امکان متوقف کردن یک خودرو برای تفتیش قسمت‌های مختلف آن به منظور پیدا کردن جرم مشروب الکلی وجود ندارد؛ مگر اینکه اجازه مخصوص و حکم قضایی برای تفتیش آن خودروی خاص وجود داشته باشد. بنابراین باید میان ارتکاب جرایم مشهود و غیر مشهود مربوط به جرم مشروب الکلی تفاوت قائل شد و فقط در جرایم مشهود است که ضابطان دادگستری اجازه انجام اقدامات لازم برای کشف جرم و تعقیب مجرم را دارند.


محمدی

وقت بخیر و خداقوت بابت تمام تلاشهای بی وقفه پرسنل موسسه وکیل تلفنی من چندین بار در امور مختلف تقاضای مشاوره داشتم نکته مثبت و جالب توجه برای من این بود که ارجاع مشاوره ها با توجه به موضوع پرونده و کاملا تخصصی انجام میشد و بسیار هم راضی کننده بود موفق باشید


مجید

همانطور که ملاحظه شد اگر جرم شرب خمر مطابق با شرایط شرعی آن در دادگاه صالح اثبات گردد، مجازات آن عبارت از هشتاد ضربه شلاق حدی است. در مورد مجازات های حدی توجه به چند نکته حائز اهمیت است. نخست این که مطابق با ماده 217 قانون مجازات اسلامی، اعمال چنین مجازات هایی منوط به وجود قصد و آگاهی نسبت به موضوع است. یعنی در مورد جرم حدی شرب خمر، مرتکب آن وقتی به مجازات شلاق محکوم می شود که با علم و آگاهی نسبت به این که آنچه در حال مصرف کردن آن است نوشیدنی الکلی می باشد، نسبت به نوشیدن آن مبادرت کرده باشد. و مثلاً اگر نسبت به الکلی بودن نوشیدنی آگاهی نداشته باشد و تصور کند آب میوه یا دوغ است، به مجازات شرب خمر محکوم نخواهد شد. مستی موجب رافع مسیولیت است ک فاقد اراده باشد.


مهدی مظفری اناری

با سلام مطابق با احکام نورانی اسلام، یکی از مصالح مهمی که مورد توجه شارع مقدس بوده است، عقل انسان است و برای صیانت از ارزش عقل، شرب خمر مورد تحریم قرار گرفته است. بنابراین استعمال مسکر به جهت اینکه تعادل روانی افراد را مختل می نماید، جرم حدی قلمشان شده و مجازات آن ۸۰ ضربه تازیانه است. باید توجه داشت این مجازات حدی جز از طریق دو نهاد توبه و‌ عفو به کیفیت مقرر در شرع ‌و قانون ساقط نخواهد شد و امکان تبدیل و‌ تخفیف و‌تعلیق آن نیز وجود ندارد. راه های اثبات این جرم نیز می تواند شهادت شهود، اقرار و‌البته علم قاضی از طرق متعارف باشد


مجید پریدست فومنی

باسلام از آنجاییکه مجازاتها بردو قسم هستند یعنی مجازات حدی و تعزیزی مجازات حدی به دلیل مشخص شدن میزان آن در دین اسلام قابل به تغییر نبوده مگر شرایطی اثبات شود که حد برآن جاری نگردد برای مثال فردی که مسکرات استفاده نموده شرایط را به گونه ای جلوه دهد که حالت مستی او حاصل از شرب خمر نیست و دلیل دیگری دارد واگر در حالت مستی مرتکب جرمی شود و بعد اثبات نماید که اختیاری در انجام آن به دلیل مستی مفرط نداشته چون مستی زیاد زائل کننده عقل و موجب فراموشی میشود برای جرم دکم که طاری جرم مستی است مجازات نخواهد شد اما مجازات حد براو جاری میگردد


حمید مرادی نیا

با سلام جرم مصرف مسکر و مجازات آن ،مطابق با شرع مقدس اسلام و قانون مجازات اسلامی، مصرف مشروبات الکلی حرام و ممنوع اعلام شده است. مصرف مشروبات الکلی موجب زوال عقل و هوشیاری گشته و آثار زیانباری را بر سلامت افراد جامعه در پی دارد. زوال عقلانی یکی از آثار زیان بار مصرف مشروبات الکلی است که باعث ایجاد عادات و رفتارهای زشت و ناپسند می گردد که مهم ترین آن ایجاد توهم و اعتماد به نفس کاذب است که نه تنها مصرف آن جرم است بلکه باعث بروز جرائم متعدد دیگری نیز می شود.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.