اثبات معامله صوری

اثبات معامله صوری

اثبات معامله صوری

هر معامله زمانی صحیح خواهد بود و زمانی آثار عقد بیع بر آن مترتب خواهد شد که تمام شرایط معامله در آن رعایت شده باشد. حال اگر معامله‌ای صورت بگیرد که در ظاهر هیچ مشکلی ندارد اما فاقد شرایط عقد بیع باشد، معامله صوری خواهد بود. انجام این معامله گاها برای فرار از دین یا موارد این چنینی است. به طور مثال مردی که باید مهریه بدهد، با یک معامله صوری تمام اموال غیر منقول خود را به دیگری منتقل می‌کند تا از پرداخت مهریه شانه خالی کند. در این مواقع مُدَیَن (قرض دهنده) باید با اثبات صوری بودن معامله در دادگاه، دین خود را مطالبه کند. در ادامه مفصلا به درباره مجازات معامله صوری و نحوه اثبات آن و ... صحبت خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید. البته در صورت نیاز به دریافت مشاوره حقوقی فوری می‌توانید همین حالا با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

معامله صوری چیست؟

همانطور که در مقدمه بحث گفته شد، معامله صوری عبارت است از؛ معامله‌ای که در ظاهر معقول و قابل قبول است اما در باطن و از نظر قصد و نیت یا سایر شرایط، مشکل دارد. در نتیجه در زیر مجموعه عقد بیع قرار نمی‌گیرد و آثار عقد بیع بر آن مترتب نمی‌شود. در این معامله فقط حق مالکیت به دیگری منتقل می‌شود. به عبارت دیگر فردی که مالکیت مال به او منتقل شده ثمن نمی‌پردازد و مثمن هم هنوز در دست مالک قبلی است، پس انتقال ثمن و مثمن اتفاق نمی‌افتد و فقط حق مالکیت منتقل می‌شود.

انواع معامله صوری

معامله صوری در اصل فقط یک معنا دارد و آن هم همان است که بالاتر درباره اش صحبت کردیم. اما گاها برخی از افراد، معامله‌ای که فاقد شرایط صحت معامله باشد را نیز صوری می‌دانند و همین سبب تقسیم این معامله به دو دسته می‌شود. حال شرایط صحت معامله که در صورت نبود آن ها معامله، صوری تلقی می‌شود به موجب ماده 190 قانون مدنی عبارتند از؛

  1.  قصد طرفین و رضای آن ها
  2. اهلیت طرفین
  3. موضوع معین که مورد معامله باشد
  4. مشروعیت جهت معامله

آیا انجام معامله صوری جرم است؟

قانونگذار در ماده 21 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی بیان داشته: " انتقال مال به دیگری به هر نحو به وسیله مدیون، با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکوم به یا هر دو مجازات می‌شود. در صورتی که منتقلٌ ‌الیه نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است. در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال‌گیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکوم به از محل آن استیفاء خواهد شد. البته نکته لازم به ذکر در مورد جرم بودن معامله صوری که به قصد فرار از دین انجام شده این که؛ چنین معامله‌ای زمانی جرم تلقی خواهد شد که مدیون، محکوم شود و پس از صدور رای این معامله را انجام دهد. پس مجازات معامله صوری فقط مختص این مواقع است و در غیر این صورت، منتقل کننده یا مدیون مجازات نخواهد شد.

 

برای اثبات صوری بودن معامله چه باید کرد؟

در معامله صوری تقریبا بیشتر شرایط صحت معامله اعم از اهلیت طرفین، مشخص بودن مورد معامله، مشروعیت مورد معامله وجود دارند. منتهی تنها موردی که باعث تمایز میان این معامله و معامله صحیح می‌شود، همان قصد و نیت طرفین معامله است. زیرا همانطور که بارها گفته شد، در این معامله نه فروشنده قصد فروش مال را دارد و نه خریدار قصد دارد آن را بخرد و به همین دلیل هم ثمن و مثمن جابجا نمی‌شوند. پس طلبکار یا همان مدین باید به طریقی، عدم جابجایی ثمن و مثمن را اثبات کند تا به دنبال آن صوری بودن معامله هم ثابت شود. اثبات صوری بودن معامله با این روش به تخصص و تجربه نیاز دارد. پس اگر قصد دارید به عنوان مدین، صوری بودن معامله را اثبات کنید بهتر است حتما از یک وکیل مجرب کمک بگیرید. وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی 24 ساعته آماده ارائه مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان به شما فارسی زبانان عزیز هستند. برای دریافت مشاوره یا عقد قرارداد وکالت با ایشان فقط کافیست یکی از مشاوره های حقوقی تلفنی موسسه را خریداری نمایید. همچنین می‌توانید با شماره 09212242670 تماس حاصل فرمایید.

نحوه ابطال معامله صوری

مطابق با ماده 218 قانون مدنی به محض اثبات صوری بودن، معامله باطل خواهد شد. یعنی همین که معلوم شود معامله صوری بوده و فروشنده با هدف فرار از پرداخت دین خود این کار را انجام داده، آن معامله باطل خواهد شد. البته ابطال معامله صوری اصطلاح صحیحی نیست، زیرا معامله‌ای که واجد شرایط گفته شده نباشد از همان ابتدا باطل بوده و اصلا آثار عقد بیع بر آن مترتب نشده که الان باطل شود. اما با این حال پس از مشخص شدن صوری بودن آن، دیگر طلبکار می‌تواند دین خود را مطالبه کند و مانعی وجود نخواهد داشت.

 

ارتباط در واتس اپ

هزینه نگارش لایحه اثبات صوری بودن معامله

تصور کنید شما به عنوان طلبکار برای مطالبه طلب خود از فرد مقابل شکایت کرده اید. پس از مدتی رای به نفع شما صادر شده و طرف مقابل محکوم به پرداخت دین خود شده است. اما برای فرار از پرداخت دین، یا تقسیط آن تمام اموال و دارایی های خود را به یکی از دوستان یا اعضای خانواده اش منتقل می‌کند. در این زمان شما باید لایحه اثبات صوری بودن معامله را تقدیم دادگاه کنید. حال این که نگارش لایحه کار تخصصی است و حتما باید وکیل یا فرد متخصص آن را نگارش و تنظیم کند. وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی با کمترین هزینه و به بهترین شکل ممکن، لایحه اثبات صوری بودن معامله را برای شما تنظیم خواهند کرد. شما جهت اطلاع از هزینه نگارش لایحه اثبات معامله صوری و همچنین دریافت مشاوره حقوقی در این زمینه، می‌توانید یکی از مشاوره های حقوقی تلفنی موسسه حقوقی وکلای تلفنی را خریداری نمایید. در این جلسه علاوه بر اطلاع از هزینه، از مدارکی که باید برای اثبات ادعای خود ارائه دهید نیز مطلع خواهید شد.

 

 

مشاوره حقوقی فسخ معامله
معامله صوری به قصد فرار از دین
اعاده دادرسی در دعوی ثبتی
مشاوره حقوقی ابطال فروشنامه
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

نداامان آبادی

در ماده ۲۱۸ قانون مدنی بیان داشته که هر گاه معلوم شود که معامله باقصد فرار از دین به طور صوری انجام شده ان معامه باطل است . در ماده ۴۲۶ قانون تجارت هم امده اگر در محکمه ثابت شود که معامله به طور صوری یا مسبوق به تبانی بوده است آن معامله خود به خود باطل، عین مال و منافع مالی که موضوع معامله بود مسترد گشته و… . همانطور که در قانون دیده می شود این معامله باطل قلمداد می شود و شخص طلبکار می تواند طلب خودرا از این اموال بردارد . بنا بر مفاد ماده ۲۱۸ و ماده ۱۹۰ قانون مدنی انچه که سبب باطل شدن این معامله است تعارض صورت معامله با قصد معامله است. در ماده ۲۱۸ مکرر قانون مدنی امده است هر گاه طلبکار دادخواست داده و دلایل را اقامه نماید که مدیون برای فرار از دین قصد فروش اموال خود را داد دادگاه می تواند قرار توقیف اموال وی را به میزان بدهی او صادر نماید که در این صورت بدون اجازه دادگاه حق فروش اموال را نخواهد داشت . پس همانگونه که از مفاد این ماده برداشت می شود شخص طلبکار در زمان تقدیم دادخواست می تواند قبل از اینکه شخص بدهکار اموال خود را منتقل نماید اموال وی را به علت اینکه ممکن است شخص معامله صوری به قصد فرار از دین انجام دهد ان را توقیف نماید . در دعوای بطلان معامله صوری کافی است که ثابت شود که دو طرف قصد معامله کردن را نداشته اند که این امر با شهادت شهود و مستندات و مدارک موجود قابل اثبات می باشد . نکته قابل توجه و مهم این است که معامله به قصد فرار از دین جرم بوده و قابل تعقیب کیفری می باشد در این خصوص می توان به ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب ۱۳۹۴ اشاره کرد ماده ۲۱ قانون نحوه ی اجرای محکومیت های مالی مصوب ۱۳۹۴ مقرر می دارد: این نکته را باید عنوان داشت که معامله صوری به قصد فرار از دین زمانی جرم تلقی می شود که رای به محکومیت مدیون صادر شده باشد و شخص پس از این حکم صادره اقدام به معامله صوری نماید.


معراج فرجی

رکن مهم معامله صوری شرط تبانی و احراز آن در معامله س که از طریق بسیاری قابل رویت و اثبات هستش مثل اینکه مال رایگان به افراد خانواده هبه و صلح بشه و بدون پرداخت مبلغی به اقربای طرف فروخته بشه و اگر در مورد اینها بتوان اثبات اتفاق کرد خود معامله صوری هم اثبات میشه


مجتبی خسروی

پاسخ برادر غفار راضی بود که اشاره شد اما برای بررسی بیشتر نیازمند بررسی قولنامه هست


مجتبی خسروی

پاسخ برادر غفار راضی بود که اشاره شد


فریبرز ذوالفقاری

با سلام معامله زمانی صحیح خواهد بود و زمانی آثار عقد بیع بر آن مترتب خواهد شد که تمام شرایط معامله در آن رعایت شده باشد. حال اگر معامله‌ای صورت بگیرد که در ظاهر هیچ مشکلی ندارد اما فاقد شرایط عقد بیع باشد، معامله صوری خواهد بود. انجام این معامله گاها برای فرار از دین یا موارد این چنینی است. به طور مثال مردی که باید مهریه بدهد، با یک معامله صوری تمام اموال غیر منقول خود را به دیگری منتقل می‌کند تا از پرداخت مهریه شانه خالی کند. در این مواقع مُدَیَن (قرض دهنده) باید با اثبات صوری بودن معامله در دادگاه، دین خود را مطالبه کند.


مجید پریدست فومنی

با سلام معاملات صوری به طور خاص زمانی رخ میدهد که فرد به جهت تضرر از اموال خود و جلوگیری از توقیف و مزایده به دلیل محکومیتهای مالی قطعی یا محکومیتهای احتمالی بدون رعایت شرایط و تشریفات عقد بیع اقدام به انجام آن مینماید که در این مسیر طرح دعوی فرار ازدین رایج است اما برای اثبات آن و با اهمیت ترین ادله ثابت نمودن عدم پرداخت ثمن خواهد بود چون در عقد بیع بایع مالک ثمن و متبایع مالک مبیع است ودر صورت عدم برقراری چنین شرطی از سوی طرفین معامله صوری و با قصد فرار از دیون حادث گردیده است


مجید شیخی

با سلام بنظر بنده معامله صوری تقریبا بیشتر شرایط صحت معامله اعم از اهلیت طرفین، مشخص بودن مورد معامله، مشروعیت مورد معامله وجود دارند. منتهی تنها موردی که باعث تمایز میان این معامله و معامله صحیح می‌شود، همان قصد و نیت طرفین معامله است. زیرا همانطور که بارها گفته شد، در این معامله نه فروشنده قصد فروش مال را دارد و نه خریدار قصد دارد آن را بخرد و به همین دلیل هم ثمن و مثمن جابجا نمی‌شوند. پس طلبکار یا همان مدین باید به طریقی، عدم جابجایی ثمن و مثمن را اثبات کند تا به دنبال آن صوری بودن معامله هم ثابت شود. اثبات صوری بودن معامله با این روش به تخصص و تجربه نیاز دارد. پس اگر قصد دارید به عنوان مدین، صوری بودن معامله را اثبات کنید


وحید فراست

عالی


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب معامله صوری معامله ای است که از نظر ظاهری، صحیح می باشد اما فی الواقع فاقد آثار صحیح عقد بیع می باشد. معامله صوری، معامله ای است که در آن شرایط اساسی معامله رعایت نشده است. این شرایط در ماده ١٩٠ قانون مدنی بیان شده است. ماده ١٩٠ قانون مدنی عنوان داشته است: "برای صحت هر معامله شرایط ذیل اساسی است: قصد طرفین و رضای آنها اهلیت طرفین موضوع معین که مورد معامله باشد مشروعیت جهت معامله"


مجتبی خسروی

در پاسخ به پرسش شما باید گفت انتقال مذکور در صورت رعایت شرایط عمومی و اختصاصی عقدی که انتقال تحت عنوان آن صورت می گیرد، نافذ و معتبر بوده و در زمان حیات موجب مالکیت فرزند بر اموال مذکور می گردد. ♦ بنابراین، این اموال بعد از انتقال متعلق به فرزندی است که در زمان حیات به او منتقل گردیده است و از این جهت حقی برای سایر ورثه نمی باشد.


Mohammad sheykhi

معامله صوری در اصل فقط یک معنا دارد و آن هم همان است که بالاتر درباره اش صحبت کردیم. اما گاها برخی از افراد، معامله‌ای که فاقد شرایط صحت معامله باشد را نیز صوری می‌دانند و همین سبب تقسیم این معامله به دو دسته می‌شود. حال شرایط صحت معامله که در صورت نبود آن ها معامله، صوری تلقی می‌شود به موجب ماده 190 قانون مدنی عبارتند از؛ قصد طرفین و رضای آن ها اهلیت طرفین موضوع معین که مورد معامله باشد مشروعیت جهت معامله


غفار راضی

سلام وقت بخیر! فقط امیدوارم پاسخ بدین چون مهمه! پدرم قبل از فوت به یکی از براردهام فروشنامه خونشو می‌ده به این دلیل که برادرم خونه نداشت! ولی بعد پدرم یه زمین به برادرم داد و برادرم خونه ساخت؛ ولی اون فروشنامه رو پدرم ازش نگرفت و برادر هم بهش گفت من پارش می‌کنم. بعدها پدرم مرد الان ما 4 برادریم هر وقت می‌ریم می‌شینیم که ارث پدرمون رو تقسیم کنیم اون برادر اون فروشنامه رو می‌یاره می‌گه خونه مال منه! اینجا ما باید چیکار بکنیم؟ آیا می‌توانیم کاری کنیم؟ خواهشاٌ پاسخ بدید با تشکر


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.