مجازات عدم پرداخت حق بیمه کارگران توسط کارفرما

مجازات عدم پرداخت حق بیمه کارگران توسط کارفرما

مجازات عدم پرداخت حق بیمه کارگران توسط کارفرما

تعهدات کارفرما در برابر کارگر

از جمله تعهدات کارفرما در برابر کارگر پرداخت حق السعی، رعایت شرایط کار، پرداخت حق سنوات، حق بیمه کارگران، پرداخت معوقه کارگران، تسلیم گواهی انجام کار، نبود تبعیض و کار اجباری است. تعهدات کارفرما نسبت به کارگر بر اساس قرارداد کتبی یا شفاهی جهت شروع کار ایجاد می شود. بر اساس قانون کارفرمایان ملزم به رعایت و تبعیت از قانون کار هستند. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

وکیل قانون کار چه ویژگی هایی دارد؟

وکیل قانون کار باید دارای دانش حقوقی بالایی باشد و بر مواد قانون کار تسلط کافی داشته باشد. در امر وکالت تجربه تاثیر زیادی دارد. وکیل هایی که در یک حوزه خاص تحصیلات تکمیلی دارند و در کنار آن سال ها وکالت در آن حوزه را انجام داده اند به عنوان وکیل متخصص شناخته می شوند. وکیل قانون کار نیز باید متخصص حوزه مورد نظر باشد. کم نیستند کارگر و کارفرما هایی که در طول سال با همدیگر بر سر مسائل مختلف از جمله عدم پرداخت حق بیمه کارگران با مشکل مواجه می شوند. از این رو وکیل هایی که در حوزه قانون کار فعالیت می کنند جزو وکلای پر مشغله هستند.  یک وکیل خوب باید توانایی و مهارت کافی برای شرکت در جلسات رسیدگی و قانع کردن قاضی را داشته باشد. اگر وکیل بر آیین نامه ها و مواد قانونی تسلط نداشته باشد نمی تواند به راحتی از حق و حقوق موکل خود دفاع کند. 

 

اداره کار

شکایت از کارفرما بابت عدم ایفای تعهدات

بیشتر شکایت ها از کارفرما به دو دلیل دریافت نکردن دستمزد و عدم پرداخت حق بیمه کارگران است. در چنین مواردی مرجع رسیدگی به شکایت کارگر اداره کار شهرستان محل کار است. اما اگر شکایت کیفری شود و به دلیل صدمات جسمی یا حیثیتی باشد مرجع رسیدگی کننده دادسرای محل است .

آیا عدم پرداخت بیمه کارگر توسط کارفرما جرم انگاری شده است؟

کارفرماهایی هستند برای اینکه سود بیشتر از کسب و کار به دست بیاورند از حق و حقوق کارگران کسر می کنند. یکی از مهمترین مسائل در رابطه کارگری و کارفرمایی پرداخت حق بیمه کارگران است که بعضا سهل انگاری هایی در پرداخت آن صورت می گیرد. اگر کارفرمایی حق بیمه کارگران را پرداخت نکند علاوه بر اینکه باید یکجا حق بیمه کارگران را پرداخت کند به پرداخت جریمه نیز محکوم خواهد شد. 

 

اداره کار

مجازات عدم پرداخت بیمه کارگر

از جمله مشکلات گسترده حوزه کارگری عدم پرداخت حق بیمه کارگران به صورت منظم توسط کارفرمایان است. بیمه کارگر از جمله موارد حساس و با اهمیت برای کارفرمایان است.  در ماده 148 قانون کار آمده است: " کارفرمایان کارگاه های مشمول این قانون مکلف هستند بر اساس قانون تامین اجتماعی نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام نمایند و در صورتی که از بیمه کردن کارگران خودداری نمایند علاوه بر تادیه تمامی حقوق متعلقه به کارگر (سهم کارفرما) با توجه به شرایط و امکانات و مراتب جرم، به جریمه نقدی معادل 2 تا 10 برابر حق بیمه مربوطه خواهند شد." 

حق بیمه کارگران در سال 1400

پرداخت بیمه بر اساس حداقل دستمزد و حداقل پرداختی است که در سال 1400 برای ماه 31 روزه مبلغ کل بیمه 11 میلیون و 382 هزار و 35 ریال است. همچنین برای ماه های 30 روزه 11 میلیون و 116 هزار و 485 تومان است.  از حق بیمه مذکور تقریبا 30 درصد مبلغ دریافتی کارگر است که از این مقدار 23 درصد توسط کارفرما و 7 درصد توسط کارگر پرداخت می شود.  همچنین مبنای محاسبه حق بیمه کارگران به مانند فرمول زیر است: 

((تعداد روزهای کارکرد x پایه حقوق روزانه) + حق مسکن + بن کارگری) x سی درصد

 

ارتباط در واتس اپ

از کجا بفهمیم کارفرما حق بیمه من را پرداخت نکرده است؟

سازمان تامین اجتماعی سامانه ای را طراحی کرده است که سوابق بیمه کارگر را به صورت کلی و تفکیکی نمایش می دهد. کارگر برای اینکه مطمئن شود که بیمه او توسط کارفرما پرداخت شده است باید به سامانه سازمان تامین اجتماعی مراجعه کند. کارگر با وارد کردن کد ملی و گذرواژه می تواند به سامانه وارد شود و سوابق بیمه ای خود را مشاهده کند . برای دریافت  مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.

حق الوکاله وکیل بیمه

برای شکایت های مرتبط با تامین اجتماعی و کار تعرفه ای برای حق الوکاله وکیل در نظر گرفته نشده است. معمولا تعیین حق الوکاله بر اساس توافق میان وکیل و موکل است. معمولا وکلا به صورت توافقی در آغاز کار مبلغی را دریافت می کنند و بعد از پایان کار و صدور حکم قطعی نیز مابقی مبلغ را می گیرند. در واقع برای انجام وکالت قراردادی در بین وکیل و موکل ایجاد می شود که بر اساس خواسته طرفین شرایط در آن درج می شود. برای اینکه به صورت دقیق در مورد حق الوکاله وکیل اطلاعاتی را به دست بیاورید با موسسه وکلای تلفنی تماس بگیرید. بهترین وکیل تامین اجتماعی در کمترین زمان به سوالات حقوقی شما در مورد عدم پرداخت حق بیمه کارگران  مشاوره حقوقی آنلاین جواب خواهد داد. 

 

مشاوره حقوقی امور اداری و دولتی 
مشاوره حقوقی امور استخدامی 
مشاوره حقوقی مشاغل سخت و زیانبار
نگارش شکوائیه
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

فاطمه عمادی

باسلام،،مطابق ماده ۱۸۳ همین قانون: «کارفرمایانی که برخلاف مفاد ماده ۱۴۸ این قانون از بیمه نمودن کارگران خود خودداری نمایند، علاوه بر تأدیه کلیه حقوق متعلق به‌ کارگر (‌سهم کارفرما) با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه مربوطه محکوم خواهند شد.»


علیرضا

من به عنوان مدیرعامل شرکت طی یک تماس تقاضای مشاوره در مورد عقد یک قرارداد کار جامع و کامل با وکلای شما داشتم و واقعا یک مکالمه مفید انجام شد و متعاقبا یک قرارداد کامل و همه جانبه برای من‌نگارش و ارسال شد خواستم مراتب قدردانی و تشکر خودم ابراز کرده باشم


بهاره توکلی پور

باسلام ازجمله تعهد کارفرما در مقابل کارگر پرداخت حق بیمه سنوات حق سعی کارمزد و...است و درصورت عدم انجام تعهدات وبیمه به 2تا10برابر معوقات بیمه محکوم خواهد شد


M.j sheykhi

از جمله تعهدات کارفرما در برابر کارگر پرداخت حق السعی، رعایت شرایط کار، پرداخت حق سنوات، حق بیمه کارگران، پرداخت معوقه کارگران، تسلیم گواهی انجام کار، نبود تبعیض و کار اجباری است. تعهدات کارفرما نسبت به کارگر بر اساس قرارداد کتبی یا شفاهی جهت شروع کار ایجاد می شود. بر اساس قانون کارفرمایان ملزم به رعایت و تبعیت از قانون کار هستند


محمد مومني

تعهدات کارفرما در برابر کارگر شامل مجموعه‌ای از مسئولیت‌ها و الزامات قانونی است که به منظور حمایت از حقوق کارگران و ایجاد محیط کاری مناسب تعریف شده‌اند. این تعهدات نه تنها حقوق قانونی کارگران را تأمین می‌کند بلکه به ایجاد یک محیط کاری مثبت و سازنده کمک می‌کند که در نهایت به افزایش بهره‌وری و رضایت شغلی منجر می‌شود.


رفعتی

هیات حل اختلاف کار زیر مجموعه وزارت کار و امور اجتماعی می باشد که از سه نفر نماینده کارگران و سه نفر نماینده کارفرمایان و سه نفر از نمایندگان دولت می باشد تشکیل می شود . روند رسیدگی به پرونده و نحوه تشکیل جلسات دادرسی بر طبق قانون کار تعیین شده است . هیات حل اختلاف کار در نهایت رای مقتضی را صادر می نماید و در صورتی که رای قطعی از طرف مراجع حل اختلاف کار صادر گردد لازم الاجرا می باشد .


لیلا

از جمله تعهدات کارفرما در برابر کارگر پرداخت حق السعی، رعایت شرایط کار، پرداخت حق سنوات، حق بیمه کارگران، پرداخت معوقه کارگران، تسلیم گواهی انجام کار، نبود تبعیض و کار اجباری است.


رحمنی

شایع ترین اختلافی که فیمابین کارفرما و کارگر از بابت پرداخت حق بیمه ایجاد می شود توافق به پرداخت مبلغ حق بیمه به خود کارگر و عدم ثبت وی در لیست بیمه کارگاه می باشد. لازم به ذکر است این توافق به هیچ وجه وجهه قانونی نداشته و توسط هیئت تشخیص و حل اختلاف اداره کار به رسمیت شناخته نمی شود و کلیه توافقات بر خلاف قواعد امری اداره کار غیر قابل استناد است


آزاده

مطابق ماده ۱۴۸ قانون کار و ماده ۳۶ قانون تأمین اجتماعی هر کار فرمایی موظف است کارگران را بیمه کند و حق بیمه آنان را نیز پرداخت کند . کارفرما می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد که طرف قرارداد با کارگر و سایر افراد است . کارفرمایان طبق قانون کار وظیفه دارند کارگرانی را که مشمول قانون بیمه تامین اجتماعی هستند را بیمه نموده و در صورت عدم انجام این وظیفه قانونی متحمل تعقیب کیفری و پرداخت جریمه ای 2 تا 10 برابر حق بیمه ای می شوند که می بایست پرداخت می کرده و نکرده اند .


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، بر اساس قانون کار کارگر شخصی است که در برابر دریافت پول با عناوینی مانند حقوق، مزد، مزایا و سهم سود به درخواست ها و دستورالعمل های کارفرما عمل می نماید. کارگران مشمول قانون اداره کار هستند. در سوی مقابل، شخص حقوقی یا حقیقی که کارگر مطابق درخواست وی و در مقابل دریافت حقوق و مزد به حساب وی ، فعالیت می نماید کارفرما نامیده می شود. با توجه به ماده کارفرما میتواند شخص حقوقی یا شخص حقیقی باشد و قوانین درباره کارفرمایان چه حقیقی و چه حقوقی به صورت یکسان اجرا می شود. در مواردی به دلیل حجم بالای مشغله و فعالیت های زیاد در رابطه با کارگاه و امور کارگران، کارفرما تصمیم می گیرد قسمتی از مسئولیت ها را بر عهده دیگران بگذارد. کلیه کسانی که در کارگاه مسئول هستند مانند مدیران و مسئولان به نوعی نمایندگان کارفرما به حساب می آیند. تمامی تعهداتی که نمایندگان کارفرما در برابر کارگران بر عهده می گیرند، بر ذمه کارفرما نیز قرار می گیرد. انجام تعهداتی که در قرارداد کار ذکر شده است از جمله اولین وظایفی است که بر ذمه کارفرما قرار می گیرد. ماهیت مکتوب نمودن قرارداد و امضای آن توسط طرفین بر این اساس است که به مفاد قرارداد عمل شود. باید دانست ،کارفرمایان مشمول قانون کار مکلفند تمام کارگران و کارکنان اداری خود را در مقابل خسارات وارده از ناحیه آنان بر اشخاص ثالث بیمه نمایند برای دانستن دیگر جزئیات می توانید به وکلای موسسه وکیل تلفنی مراجعه نمائید.


دهقان

موسسه وکیل تلفنی بهترین و متخصص ترین وکلا در زمینه های کیفری،حقوقی،بین المللی،مهاجرت،شرکتها،خانواده،ملکی بصورت کاملا ۲۴ ساعته و شبانه روزی اماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد


حسینی

با سلام بسیار مفید بود.لطفا مطالب کاربردی بیشتری به اشتراک بگذارید.مثلا قرارداد گارگری و کارفرمایی باید یکساله ومکتوب باشه.ولی در عمل کارفرمایان قراردادهای یک ماهه تنظیم می کنند و کارگران برای حفظ شغلشون مجبور به امضای اون هستن و حتی نسخه ایی به کارگر تسلیم نمیشه.متشکرم


وحید فراست

قانون کار بیشتر حمایت خود را به کارگر اختصاص داده است که خود موجبات احقاق حق کارگران را در بیشتر موارد می شود


پروین رفیعی زاده

سلام وقت بخیر من بعد از ۴۰ سال زندگی مشترک که با شوهرم داشتم به خاطر مشکل روانی که ۱۰ سال براش پیش اومده و واقعا زندگی بهم سخت اومده هر روز کتک فوش توهین دوا دکتر برم برای خودش برای خودم به خاطر کتک زدنش دیگه خسته شدم نمیتونم نگهداریش کنم چند بار خواستم بودم که جدا بشم ولی برای بچه هام چیزی نمیگفتم ولی حالا میخوام جدا شم میشه بگید من میتونم علاوه بر نفقه و قبالمو اینا مال دیگه ای بابت این سالها که ازم کار کشیده مثه یه پرستار براش کار کردم و اون همش از من طلبکارها پول بگیرم؟ برای گرفتن طلاق و گرفتن قبالم اول باید چکار کنم ؟ جالبه خانواده اش هم با من سازگاری ندارن و ازم طلبکارن با این شرایط که من داشتم به کدوم نیومدن بپرسم عروس داری میمیری زنده ای کمک می خوای؟ خدا نکنه هیچی نگفتن کمک‌نکردن بعد از اینکه دختر آخری هم شوهر دادم دیگه دلخوشی برام نیست زندگی با این مرد که خانواده شوهرم مثله خودشن. شغلی هم ندارم خانه دارم ممنون که کمک می کنید


امین

حوزه کارگری عدم پرداخت حق بیمه کارگران به صورت منظم توسط کارفرمایان است. بیمه کارگر از جمله موارد حساس و با اهمیت برای کارفرمایان است. در ماده 148 قانون کار آمده است: " کارفرمایان کارگاه های مشمول این قانون مکلف هستند بر اساس قانون تامین اجتماعی نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام نمایند و در صورتی که از بیمه کردن کارگران خودداری نمایند علاوه بر تادیه تمامی حقوق متعلقه به کارگر (سهم کارفرما) با توجه به شرایط و امکانات و مراتب جرم، به جریمه نقدی معادل 2 تا 10 برابر حق بیمه مربوطه خواهند شد."


غلامرضا قائینی

شایع ترین اختلافی که فیمابین کارفرما و کارگر از بابت پرداخت حق بیمه ایجاد می شود توافق به پرداخت مبلغ حق بیمه به خود کارگر و عدم ثبت وی در لیست بیمه کارگاه می باشد. لازم به ذکر است این توافق به هیچ وجه وجهه قانونی نداشته و توسط هیئت تشخیص و حل اختلاف اداره کار به رسمیت شناخته نمی شود و کلیه توافقات بر خلاف قواعد امری اداره کار غیر قابل استناد است


ف.م

قرارداد بیمه، قراردادی است که طبق آن یک طرف متعهد می‌شود در ازای دریافت مبلغی از طرف دیگر، در صورت بروز حادثه، خسارت را به او پرداخت کند یا مبلغ مشخصی را بپردازد. طبق قانون کار و قانون تأمین اجتماعی، هر کارفرمایی ملزم است کارگران خود را بیمه کرده و حق بیمه آنان را پرداخت کند. در این گفتار در تلاش هستیم جریمه عدم پرداخت بیمه کارگر توسط کارفرما و مجازات قانونی آن را بیان کنیم. شما می‌توانید پس از خواندن این مطلب، سؤالات خود را در انتها نوشته و با ما به اشتراک بگذارید. همکاران ما در سریع‌ترین زمان ممکن به پرسش‌های شما پاسخ می‌دهند و ابهامات شما را رفع خواهند نمود.


وحید قلی پور عباسی

بیمه نکردن کارگر توسط کارفرما جرم می باشد؛ طبق ماده 147 قانون کار، کارفرمایان موظف‌اند کلیه کارکنان خود را نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه کنند. عدم انجام این تکلیف، جرم محسوب می‌شود و کارفرما به مجازات حبس از 91 روز تا 1 سال یا جریمه نقدی معادل دو تا پنج برابر حق بیمه متعلقه و یا هر دو مجازات محکوم می‌شود. جریمه کارفرما برای بیمه نکردن کارگر: کارفرما برای بیمه نکردن کارگر خود، علاوه بر پرداخت حق بیمه معوقه، به جریمه نقدی نیز محکوم می‌شود. میزان جریمه به مدت بیمه نکردن کارگر بستگی دارد. به طور کلی، جریمه بیمه نکردن کارگر به دو صورت محاسبه می‌شود: جریمه نقدی مقطوع: این جریمه معادل 2 تا 10 برابر حق بیمه معوقه است. جریمه نقدی درصدی: این جریمه معادل 7، 12، 17 یا 22 درصد حق بیمه معوقه است. همچنین کارگر می‌تواند خسارت نیز دریافت بکند؛ در صورت بیمه نکردن کارگر توسط کارفرما، کارگر می‌تواند علاوه بر دریافت حق بیمه معوقه و جریمه، خسارت نیز دریافت کند. خسارت کارگر شامل خسارت مالی و معنوی می‌شود. خسارت مالی شامل هزینه‌های درمانی، ازکارافتادگی و فوت است. خسارت معنوی شامل ضرر و زیان روحی و روانی کارگر است.


عظیم محمودی

باسلام بنده سال ۷۱تا ۷۴ دریک شرکت کارحسابداری انجام داده ام ولی بیمه نبودم الان شرکت در اداره کارمحکوم‌گردیده به پرداخت حق بیمه نزد تامین اجتماعی اباشرکت میتواند این بدهی را تقسیط نماید


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.