جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود

جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود

جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود

یکی از مهمترین مصادیق ایجاد نظم در جوامع شهری، جدا سازی واحد های تجاری از واحدهای مسکونی، اداری و صنعتی است. در این میان افراد سودجوی بسیاری بدون مجوز اراضی و املاک خود را تغییر کاربری می دهند. قانونگذاران برای چنین اقداماتی جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود را در نظر گرفته اند.

اگر هر گونه ابهام در این راستا دارید می توانید تلفنی یا آنلاین با موسسه حقوقی وکلای تلفنی در تمامی ساعات شبانه ارتباط برقرار نمایید. از علم و تخصص این عزیزان بیشترین بهره را جهت حل و فصل مشکلات بوجود آمده در این حوزه ببرید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

آیا تغییر کاربری مسکونی به تجاری جرم است؟

آگاهی از جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود قبل از هر گونه تصمیم به تغییر کاربری، می تواند. در جهت پیشگیری از تخلف شهروندان از قوانین وضع شده در جامعه. بسیار تاثیر گذار باشد.

با توجه به وجود پرونده های بسیار زیاد در دادگاهها، و صدور حکم برای جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود، بسیاری از افراد ندانسته و بدون علم به قوانین، تغییر کاربری را بدون مجوز انجام میدهند و مجرم شناخته می شوند. قانونگذار این افراد را مجبور به پرداخت جریمه و یا مجازات حبس و قبول جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود می کند.

هر گونه تغییر در کاربری مسکونی به تجاری طبق ماده 100 از قانون شهرداری، بدون دریافت مجوز از شهرداری جرم محسوب می شود. با شماره 02147625900 تماس گرفته و از مشاوره حقوقی با برترین وکلای ایران بهره مند شوید.

جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری بدون مجوز

برای اطلاع از جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود می توانید. در تمامی ساعات شبانه روز  با موسسه حقوقی وکلای تلفنی ارتباط برقرار نمایید و از مشاورین متخصص و مجرب در این حوزه بهترین راهکار را دریافت کنید. بر اساس قوانین شهرداری ها، برای هر ملک در ابتدای امر مجوزی صادر و نوع کاربری آن مشخص می شود که به  مجوز صادر شده،  پروانه بنا گفته می شود. هرگونه تغییر در کاربری مسکونی به تجاری طبق ماده 100 از قانون شهرداری، بدون دریافت مجوز از شهرداری جرم محسوب می شود. مالک یا مستاجری که مرتکب چنین تخلفی شده باشد، باید کمتر از دو ماه ملک مورد نظر را به کاربری اصلی که مجوز بر اساس آن صادر شده برگرداند. در غیر اینصورت فرد محکوم به جریمه نقدی و حبس به مدت 6 ماه تا دو سال خواهد شد.

برای گزارش تغییر کاربری مسکونی به تجاری به کجا مراجعه کنیم؟

برای پیشگیری از جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود ، می توانید.  با در دست داشتن مدارک شناسایی مالک، اصل سند ملک، تسویه حساب عوارض شهرداری ملک مورد نظر، مجوز های لازم از شهرداری و یا سازمان های ذیربط و نقشه ملک جدید، به یکی از دفاتر خدمات نوسازی برای ثبت درخواست تغییر کاربری مراجعه نمایید.  ثبت درخواست با تکمیل فرمی در خصوص علت تغییر کاربری و تکمیل اطلاعات لازم شامل هویت و مشخصات صاحب ملک و نوع کاربری ملک در سند، انجام می شود. بعد از ثبت درخواست بازرسان دفتر نوسازی جهت تحقیق و ارزیابی ملک و بنا به نوع درخواست شما رسیدگی کرده و شما را از قبول و یا رد درخواست مطلع می کنند.

 

تغییر کاربری

آیا می توان برای تغییر کاربری مسکونی به تجاری به صورت قانونی اقدام کرد؟

توصیه ما به شما، قبل از هر گونه اقدام برای دریافت مجوز از شهرداری ارتباط با موسسه حقوقی وکلای تلفنی و  اطلاع از قوانین جدید است. هر گونه تغییر کاربری از مسکونی به تجاری بدون اطلاع از قوانین می تواند جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود  را به دنبال داشته باشد و شما را به چالش های بسیاری در زمینه سوق دهد. هر گونه تغییر کاربری مطابق ماده 100 قانون شهرداری ها نیازمند دریافت مجوز شهرداری و پروانه ساختمان است. هر گونه تغییر کاربری خارج از محدوده خلاف قانون و با مجازات همراه است.تغییر کاربری در قوانین فقط در موارد خاص نیازی به دریافت مجوز نیست. در برخی موارد افراد با توجه به تغییر در شرایط زندگی و تغییرات در بافت منطقه، می توانند تغییر کاربری ملک را با مجوز شهرداری انجام دهید.

منظور از ملک مسکونی و تجاری در قانون چیست؟

برای در امان ماندن از جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود ، قانونگذار تعاریف و محدودیت ها را کاملا مشخص و چارچوب های لازم برای استفاده از هر ملک را تعیین نموده است.

هر ملکی در شهرها و روستا ها با اهداف از پیش تعیین شده و برای امری مشخص ساخته می شوند که به آن کاربری ساختمان گویند. هرگونه تخطی از نوع کاربری  مانند تغییر کاربری از مسکونی به تجاری، جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود را در پی خواهد داشت.

ملک مسکونی: املاکی که با هدف اسکان دائم و یا موقت  برای زندگی و سکونت افراد ساخته می شود که به آن ملک مسکونی گویند. این املاک با تراکم های کم، متوسط و یا خیلی زیاد، در سطح شهر ها پراکنده اند.

ملک تجاری: طبق تبصره بند 24 ماده 55 قانون شهرداری ها به املاکی گفته می شود که با هدف تجاری و به منظور کسب درآمد و محل کار، احداث می شوند. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید .

میزان جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری چگونه محاسبه می شود؟

مطابق قانون تخلف در کمیسیون ماده  100 که در بالا به آن اشاره شد جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری طبق قوانین موجود برای آنها اعمال خواهد شد. اگر افراد مبادرت به تخلف تغییر کاربری ملک غیر تجاری به تجاری، بدون در نظر گرفتن قوانین شهرداریها شوند،

در صورتی که میخواهید کاربری ملک مسکونی را به تجاری تغییر دهید، ابتدا باید مراحل اخذ جواز تجاری را طی کنید. با بررسی های انجام گرفته توسط کارشناسان و مهندسین ناظر و ... تاییدیه نهایی را دریافت کنید. مبلغی را با توجه به قیمت زمین در آن منطقه، طبقه ای که واحد در آن قرار گرفته، عرض معبر و فرسوده و یا مرغوب بودن منطقه که ملک در آن قرار دارد، توسط کارشناس محاسبه و شما موظف به پرداخت آن هستید که باید به حساب شهرداری و دیگر سازمان های ذیربط پرداخت کنید.

 

ارباط در واتس اپ

عواقب عدم پرداخت جریمه تغییر کاربری از مسکونی به تجاری

با توجه به نظر مشاوران حقوقی، تخلف تغییرات کاربری موقعی تحقق پیدا می کند. که، مندرجات پروانه ساختمانی نادیده گرفته شده و در محل غیر تجاری کسب و پیشه ای تجاری دائر شود.. شهرداری پس از اطلاع از این تخلف می تواند بعد از حداکثر مهلت 2 ماهه، محل کسب و کار بدون مجوز را تعطیل کند. در صورتی که بعد از تعطیلی مالک یا مستاجر، مجدد از محل برای کسب و کار وتجارت  استفاده کند. به حبس از 6 ماه تا دو سال و جزای نقدی از 5 هزار و یک ریال تا 10 هزار ریال محکوم  می شود. محل مورد نظر مجدد تعطیل خواهد شد. با توجه به شرایط حکم بر اقتصاد کشورمان، افراد بسیاری به دنبال تغییر کاربری زمین و ساختمانهای کلنگی به کاربری تجاری هستند. بهتر است در این شرایط کمی هوشمندانه تصمیم بگیرید و از قوانین و عواقب این مسیر آگاهی کامل داشته باشید. موسسه حقوقی وکلای تلفنی در تمامی ساعات شبانه روز با وکلای متخصص در این حوزه آماده ارائه خدمات حقوقی است. برای دریافت مشاوره حقوقی انلاین و رایگان به وبسایت موسسه مراجعه نمایید.

 

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری 
نگارش شکوائیه
حق الوکاله وکیل 
هزینه نگارش لایحه دفاعیه 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

فاطمه عمادی

باسلام، در تبصره بند ۲۴ از ماده ۵۵ قانون شهرداری که در سال ۱۳۵۲ تصویب شده است، شهرداری مکلف است طبق ضوابط نقشه جامع شهر، در پروانه‌ های ساختمانی نوع استفاده از ساختمان را مشخص کند. در صورتی که استفاده از ساختمان بر خلاف پروانه ساختمانی و در منطقه غیرتجاری به منظور کسب و تجارت صورت گیرد، شهرداری می‌تواند این تخلف را به کمیسیون مقرر در تبصره یک ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ارجاع دهد. کمیسیون ماده 100: وظیفه این کمیسیون رسیدگی به تخلفات ساختمان از نظر اصول شهرسازی ، فنی یا بهداشتی و قطع تأسیسات و بناهای خلاف مشخصات مندرج در پروانه و صدور پروانه ساختمانی و نظارت بر فعالیت های ساختمانی در محدوده و حریم شهرها است. که انجام برخی از فعالیت ها در ملک مسکونی از نظر قوانین شهرداری مشکلی ندارد و انجام آن در ملک مسکونی حتی بدون دریافت مجوز نیز امکان پذیر است. به موجب قوانین شهرداری استفاده از ملک غیر تجاری برای انجام این فعالیت ها بلا مانع است دائر کردن دفتر وکالت مطب دفتر اسناد رسمی، ازدواج و طلاق و دفتر روزنامه و مجله دفتر مهندسی به وسیله مالک این ۵ مورد فوق از نظر قانون فعالیت های تجاری محسوب نمی شوند انجام آن ها در ملک غیر تجاری و مسکونی بلا مانع می باشد. همچنین است که برای فعالیت های زیر نیز نیاز به تغییر کاربری مسکونی به تجاری وجود ندارد :استفاده از ملک مسکونی برای انجام مشاغل خانگی وتاسیس دفاتر مطبوعات هرگونه فعالیت تجاری در ملک غیر تجاری به استثنا موارد فوق از تخلفات شهرداری محسوب شده است و طبیعتا مجازات های مربوط به خود برخوردار است.


پروانه برغمدی

با سلام به حبس از 6 ماه تا دو سال و جزای نقدی از 5 هزار و یک ریال تا 10 هزار ریال محکوم می شود. محل مورد نظر مجدد تعطیل خواهد شد. با توجه به شرایط حکم بر اقتصاد کشورمان، افراد بسیاری به دنبال تغییر کاربری زمین و ساختمانهای کلنگی به کاربری تجاری هستند.


یلدا رزمی

با سلام تشکر از مطلب عالی


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب مالک یا مستاجری که مرتکب چنین تخلفی شده باشد، باید کمتر از دو ماه ملک مورد نظر را به کاربری اصلی که مجوز بر اساس آن صادر شده برگرداند. در غیر اینصورت فرد محکوم به جریمه نقدی و حبس به مدت 6 ماه تا دو سال خواهد شد. تغییر کاربری زمین یعنی بهره برداری و انتفاع از زمین در مواردی غیر از امور و کاربری که زمین به خاطر آن واگذار شده است که در زمین های زراعی و باغ جرم است. به استثنای موارد اخذ مجوز از جهاد کشاورزی و سازمانهای ذیربط یعنی تغییر کاربری اراضی کشاورزی به مسکونی برای استفاده مالکان تا سقف 500 متر مربع یا مواردی که لازم تشخیص داده شود. اراضی، بخشی از خاک هر کشوری است و علیرغم اینکه مردم می توانند تحت شرایط خاصی مالک برخی از زمین های مسکونی یا کشاورزی باشند، دولت همچنان برای حفظ و صیانت از خاک کشور قوانین و شرایطی را در مورد کاربری و بهره برداری از اراضی تعیین می کند. از اراضی تحت مالکیت قانونی اشخاص است و به گفته آنها به مالکان قانونی اجازه هیچ گونه تغییر و تحولی در اراضی نمی دهد. از جمله این قوانین می توان به قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغات و قانون اصلاح این قانون اشاره کرد که تغییر کاربری را تنها در موارد خاص مجاز دانسته و منوط به اخذ مجوز قانونی و نظر کارشناس می کند. و هرگونه تغییری را خارج از قانون جرم انگاری کرده است که مجازات سنگینی را برای مرتکب در پی خواهد داشت.


محمد صادق تیغ نورد

.با سلام و احترام، همانطور که همه ما می دانیم زمین ها جزو خاک هر کشور بوده و علی رغم اینکه افراد می توانند تحت شرایطی مالکیت برخی زمین های مسکونی و یا کشاورزی را داشته باشند، دولت همچنان به جهت صیانت و حفظ خاک کشور برخی قواعد و شرایط را در خصوص کاربری و بهره برداری از زمین های تحت مالکیت قانونی افراد وضع نموده و به موجب آن ها به مالکین قانونی، اجازه هر نوع تغییر و دگرگونی در زمین ها را نمی دهد. از جمله این قوانین، قانون حفظ کاربری اراضی زاراعی و باغ ها و قانون اصلاح این قانون می باشد که تغییر کاربری زمین را صرفا، در موارد بخصوصی، مجاز دانسته و آن را منوط به اخذ مجوز قانونی و نظر کارشناس کرده است و هر تغییری، خارج از قانون را جرم انگاری نموده که مجازات سنگینی، برای مرتکب در پی خواهد داشت. به همین جهت، ضروری است تا با مفهوم کاربری اراضی، تغییر کاربری و شرایط انجام این امر، آشنا بود تا با مجازات مربوط به آن، روبرو نشد. تغییر کاربری زمین، یعنی، اقدام به بهره برداری و انتفاع از زمین، در مواردی غیر از امور و کاربری ای که زمین، به آن، اختصاص دارد که این عمل، در خصوص زمین های کشاورزی و باغ ها، جرم بوده؛ مگر در موارد کسب مجوز از جهاد کشاورزی و سازمان های ذی ربط، آن هم، در تغییر کاربری اراضی کشاورزی به مسکونی، برای استفاده مالکین زمین، تا 500 متر مربع یا مواردی که ضروری دانسته شود. باید دانست که هر گونه تغییر کاربری مطابق ماده 100 قانون شهرداری ها نیازمند دریافت مجوز شهرداری و پروانه ساختمان است. هر گونه تغییر کاربری خارج از محدوده خلاف قانون و با مجازات همراه است در برخی موارد افراد با توجه به تغییر در شرایط زندگی و تغییرات در بافت منطقه، می توانند تغییر کاربری ملک را با مجوز شهرداری انجام دهند اما بهتر است پیش از آن با وکلای موسسه مشورت لازم را داشته باشید.


مجید پریدست فومنی

با سلام از آنجاییکه برای راه اندازی کسب و کار نیاز به اخذ مجوز قانونی است برای فضای که آن تجارت یا بنگاه اقتصادی در آن فعالیت و رشد نماید نیز مجوز لازم است لذا قانونگذار در راستای حفظ شاکله اصلی شهری برخی از اماکن را با عنایت به قوه تجاری آن منطقه قابل به تغییر میداند فلذا اگر قبل از اخذ مجوز این تغییر در فضا و مکان کسب ایجاد گردد لحاظ جرم و مستوجب مجازات است


فریبرز ذوالفقاری

با سلام تخلف تغییرات کاربری موقعی تحقق پیدا می کند. که، مندرجات پروانه ساختمانی نادیده گرفته شده و در محل غیر تجاری کسب و پیشه ای تجاری دائر شود.. شهرداری پس از اطلاع از این تخلف می تواند بعد از حداکثر مهلت 2 ماهه، محل کسب و کار بدون مجوز را تعطیل کند. در صورتی که بعد از تعطیلی مالک یا مستاجر، مجدد از محل برای کسب و کار وتجارت استفاده کند. به حبس از 6 ماه تا دو سال و جزای نقدی از 5 هزار و یک ریال تا 10 هزار ریال محکوم می شود. محل مورد نظر مجدد تعطیل خواهد شد. با توجه به شرایط حکم بر اقتصاد کشورمان، افراد بسیاری به دنبال تغییر کاربری زمین و ساختمانهای کلنگی به کاربری تجاری هستند. بهتر است در این شرایط کمی هوشمندانه تصمیم بگیرید و از قوانین و عواقب این مسیر آگاهی کامل داشته باشید.


وحید فراست

یکی از بحث ها و مسائل مبتلابه در جامعه و مشکلات عدیده و تشکیل پرونده های قضایی بحث تغییر کاربری می باشد که باید بطور تخصصی به آن پرداخت


رضاممصالح

سلام ی ملک دارم نصفش تجاری هست نصفش مسکونی همشو اومدم تجاری کردم الان مشکل شهرداری دارم موافقت نمیکنن. ملک هم کامل ساخته شده و تکمیل. راه حل چیه


محمد احمدیپور

طبقه ۶ آپارتمان آخرینطبقه میباشد هر شب تا ساعت ۲ شب مزاحمت ایجاد میکند در خانه اش میروم تا میگم بزارین بخابیم زنش فوشم میدهد ومرد تحدید به مرگم میکند.مدت ده ساله خانه را کرده کارگاه میوه خشک کنی.ده ساله خودم وخانوادم آرامش وخواب نداریم.همیشه تحدیم میکند چکار کنم.دستگاه میوه خشک کنی دارد.و سر وصدای کارهای دستگاه ومیوه شستن وبرش دادن وجابجا کردن سینی های میوه.تادو شب واز ۶ صبح هر روز.ممنون


محمد احمدیپور

طبقه ۶ آپارتمان آخرینطبقه میباشد هر شب تا ساعت ۲ شب مزاحمت ایجاد میکند در خانه اش میروم تا میگم بزارین بخابیم زنش فوشم میدهد ومرد تحدید به مرگم میکند.مدت ده ساله خانه را کرده کارگاه میوه خشک کنی.ده ساله خودم وخانوادم آرامش وخواب نداریم.همیشه تحدیم میکند چکار کنم.دستگاه میوه خشک کنی دارد.و سر وصدای کارهای دستگاه ومیوه شستن وبرش دادن وجابجا کردن سینی های میوه.تادو شب واز ۶ صبح هر روز.ممنون


حسن توکلی

سپاس وتشکر از اطلاعات خوبتون


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.