سهم پدر و مادر از مهریه دختر

سهم پدر و مادر از مهریه دختر

سهم پدر و مادر از مهریه دختر

براساس قانون حتی بعد از مرگ زن هم مهریه او پابرجا بوده و باید پرداخت شود. بنابراین مقدار مهریه براساس نرخ روز محاسبه شده و به ورثه او پرداخت می‌شود. ورثه همان اعضای خانواده وی بوده و در قید حیات هم هستند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع پرداخته و ببینیم که اولا تعریف دقیق مهریه چیست و سپس پاسخ این سوال را بدهیم که به چه افرادی مهریه تعلق می‌گیرد. در مورد تقسیم مهریه بین ورثه و روال حقوقی آن توصیه می‌کنیم تا حتما از مشاوره حقوقی استفاده کنید.

 

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

مهریه چیست؟

مهریه یکی از حقوق زنان بوده که مقدار آن در هنگام عقد تعیین می‌شود. براساس قانون مهریه عندالمطالبه بوده و باید هر زمان که زوجه درخواست کرد به او پرداخت شود. براین اساس حتی یک دقیقه بعد از جاری شدن خطبه عقد هم می‌توانید مهریه خود را طلب کنید.

موارد مربوط به مهریه زن در ماده‌های 1080 تا 1087 قانون آمده و در مورد حد و مقدار آن صحبت شده است. از آن جایی که مقدار مهریه باید مورد تایید هر دو طرف باشد، اغلب در مراسم‌های قبل از عقد در مورد آن صحبت می‌کنند.

براساس جدیدترین تغییراتی که در مورد قانون مهریه به وجود آمده، مرد موظف است تا 110 سکه از مهریه زن را براساس تقسیم بندی دادگاه به زن بدهد. در صورتی که مقدار مهریه بیشتر باشد اما توان مالی پرداخت آن را نداشته باشد، امکان بخشیده شدن آن از سوی دادگاه وجود دارد.

 

مهریه زن پس از فوت او قابل مطالبه است؟

همانطور که گفتیم مهریه یکی از مهم‌ترین حقوق مالی بوده که به زن بعد از ازدواج داده می‌شود. بر این اساس در صورتی که زن فوت هم کند و مهریه خود را دریافت نکرده باشد، مرد موظف به پرداخت آن است. براساس قانون مقدار مهریه از جانب شوهر باید به ورثه زن داده شود. البته این مساله در مورد عقد موقت هم وجود دارد و در صورتی که زنی در این مدت فوت کند، باز هم مرد موظف به پرداخت مهریه وی است.

حال این سوال پیش می‌آید مهریه زن فوت شده به چه افرادی تعلق می‌گیرد. باید گفت که مهریه فقط به ورثه تعلق می‌گیرد و در این بین شوهر هم جز ورثه محسوب می‌شود. علاوه بر این در صورتی که فرزندی داشته باشند، فرزندان هم جز ورثه مادر خود محسوب می‌شوند. همچنین اگر پدر و مادر زن هم در قید حیات باشند، آن‌ها نیز جز ورثه به حساب می‌آیند.

در اینجا تنها نکته‌ای که وجود دارد این است که چون مرد هم پرداخت کننده مهریه و هم جزئی از ورثه بوده، باید قبل از پرداخت آن سهم وی از مبلغ کلی کم شود.

 

 

 

مشاوره مطالبه مهریه

 

مطالبه مهریه زن توسط فرزندان

زوجه چه زنده باشد و چه مرده، مهریه او قابل طلب کردن است. در زمان حیات زوجه، خودش مسئول رسیدگی و گرفتن مهریه‌اش است اما پس از فوت او، ورثه می‌توانند درخواست طلب مهریه زن را کنند. زوج به هیچ عنوان نمی‌تواند از زیر بار این طلب شانه خالی کند و حتی اگر به دیگران بدهکار باشد، پرداخت طلب مهریه بر تمامی بدهکاری‌های دیگر ارجح است. افرادی که از مهریه زن ارث می‌برند شامل همسر او، در صورت عقد دائم، فرزندان و پدر و مادر دختر است.

دقت داشته باشید که تنها در صورتی که عقد دائم باشد، زوج از مهریه سهم دارد اما اگر عقد موقت باشد، مهریه بین بقیه ورثه تقسیم شده اما به زوج سهمی نمی‌رسد. در نظر داشته باشید که در صورتی که پس از نکاح عقد هیچ دخولی صورت نگرفته باشد، نصف مقدار مهریه طلب وارثین خواهد بود . روال محاسبه این مهر بین اعضای خانواده به این شکل است که اول سهم همسر از مقدار کل کم شده و سپس به مقدار سهم الارث، مقدار فرزندان پرداخت شده و سپس نوبت به والدین دختر می‌رسد.

 

سهم پدر و مادر از مهریه دختر

مهریه دختر یک حق بوده و مانند یک بدهی بر عهده زوج خواهد بود، چه زوجه زنده باشد چه مرده باشد. در صورتی که در هنگام حیات زوجه، مهریه زن پرداخت نشده باشد و یا اینکه آن را نبخشیده باشد، مهریه او پس از فوت نیز پابرجاست و ورثه او از این مال سهم می‌برند. اگر عقد دائم بسته شده باشد، زوج نیز از مهریه ارث برده و بعد از کسر این مبلغ، مابقی مهریه در صورت طلب خانواده، به مقدار سهم الارث بین پدر و مادر تقسیم می‌شود.

شرایط مختلفی وجود دارد که ممکن است به جزئیات این پرونده افزوده و یا اینکه جهت گیری رای قاضی را تغییر دهد، به همین دلیل بهتر است قبل از هرگونه اقدامی، پس از فوت زوجه، از یک وکیل کمک بگیرید تا مسئله مهریه زن و باقی مسائل حقوقی بین زن و مرد را حل و فصل کند. اگر در خصوص مهریه زن و سهم پدر و مادر از مهریه دختر پس از فوت سوال داشتید، می‌توانید از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان ابهامات خود را در میان گذاشته تا راهنمایی‌های بیشتری دریافت کنید.

 

 

 

ارتباط در واتس اپ

 

مشاوره حقوقی با وکیل مهریه

مهریه، همانطور که بالاتر نیز به آن اشاره شد، موضوعی است که در نهایت حق زن بوده و باید پرداخت گردد، اما در برخی موارد به دلیل پیچیدگی‌هایی که در شرایط زن یا زندگی زوجین پیش می‌آید، نحوه پرداخت مهریه، مقدار قابل پرداخت و مواردی از این دست در هاله‌ای از ابهام فرو می‌روند و بهترین کار این است که به یک وکیل مهریه مراجعه شود. آشنایی وکلا با قوانین حقوقی و همینطور شرایطی که مربوط به مهریه زن است باعث می‌شود که در کمترین زمان به پاسخ برسید.

شاید مراجعه به یک وکیل و تعیین وقت جلسه تنها برای مشخص کردن سهم پدر و مادر از مهریه دختر کمی زیاده‌روی به نظر برسد، اما مطمئن باشید کار درست را انجام داده‌اید. اگر همچنان با اینکار راحت نیستید، شاید گزینه ساده‌تر، کمک گرفتن از موسسه حقوقی وکلای تلفنی باشد. این مجموعه با دارا بودن چندین وکیل پایه یک دادگستری که در زمینه مهریه زن نیز تخصص دارند، می‌توانند به شما مشاوره حقوقی تلفنی ارائه دهند تا هم در زمان شما صرفه جویی شود و هم بدون نیاز به حضور فیزیکی در جلسه، به جواب دقیق و مطلوب خود نیز دست پیدا کنید.

موسسه حقوقی وکلای تلفنی متخصص در امور مهریه و خانواده آماده بوده تا سوالات شما را پاسخ گفته و مشکلات شما را با کمک متخصصین خود حل و فصل کند. بنابراین شما می‌توانید به صورت شبانه‌روزی و در تمام روزهای هفته با شماره‌ تلفن‌های 02147625900 و 09212242670 تماس بگیرید تا در سریع‌ترین زمان ممکن وقت مشاوره برای شما رزرو شود.

 

 

 

مشاوره حقوقی خانواده
مشاوره حقوقی مهر و موم ترکه
نگارش دادخواست مطالبه مهریه به نرخ روز 
مشاوره حقوقی انحصار وراثت
درباره ما 


نظرات

محمدرضا

سلام آیا سهم ورثه از کل مهریه محاسبه میشود یا ۱۱۰ سکه با وجود داشتن فرزند مرحومه که الان نزد خودم هست


افشین

فکر کنید من 14 سال پیش ازدواج کردم توی نامزدی همسرم فوت شد بعد از 14 سال مادرش الان اومده ازم مهریه میخواد.170 سکه یعنی این واقعا انصافه؟


اکرم خوش صورت

عالی


آیسان زینی

دوستان به نکات خوبی اشاره کردند اما یه نکته باقی مانده است، چنانچه زن هیچ فرزندی نداشته باشد پدر و مادرش هم در قید حیات نباشند، بعد از فوت زن مهریه به خواهرو برادر به ارث میرسد یا نه؟


فریبرز ذوالفقاری

با سلام مهریه یکی از حقوق زنان بوده که مقدار آن در هنگام عقد تعیین می‌شود. براساس قانون مهریه عندالمطالبه بوده و باید هر زمان که زوجه درخواست کرد به او پرداخت شود. براین اساس حتی یک دقیقه بعد از جاری شدن خطبه عقد هم می‌توانید مهریه خود را طلب کنید. موارد مربوط به مهریه زن در ماده‌های 1080 تا 1087 قانون آمده و در مورد حد و مقدار آن صحبت شده است. از آن جایی که مقدار مهریه باید مورد تایید هر دو طرف باشد، اغلب در مراسم‌های قبل از عقد در مورد آن صحبت می‌کنند


بهنام رحمانی فرد

باسلام همانطور که میدانیم از جمله حقوق مالی زوجه مهریه می باشد اما شاید بعضی ها فکر کنند که مهریه فقط بازنده بودن زوجه قابل مطالبه خواهد بود اما این درست نیست چنانچه زوجه فوت نماید مهریه او همچنان پابرجا است بدین‌صورت که مهریه او بعد از فوت به وراث زوجه میرسد که اگر فرزند داشته باشد وراث زوجه به همراه شوهر و پدر و مادر زوجه اگر زنده باشند از مهریه ارث میبرند.


سپیده کرمی

درود،مهریه در صورت فوت زوجه به ارث می رسد و پدر و مادر زن (زوجه) هر کدام یک ششم از آن را به ارث می برند و راهی برای جلوگیری کردن از این مسئله وجود ندارد،به طور کلی قاعده این است که حق مالی هم مانند خود مال به ارث می رسد. و از نظر تشریفات هیچ فرقی بین مطالبه مهریه توسط خود زن یا ورثه او وجود ندارد. لازم به ذکر است یک چهارم از مهریه هم به خود زوج تعلق می گیرد که البته به واسطه مالکیت بدهی (مالکیت ما فی الذمه) از عهده زوج ساقط می شود.


محمد مهدی احمدی

سلام ممنون از سایت فوق العاده خوبتون مطالب بسیار روان و ساده بیان شده. اگر مقدوره در مورد حاجب حرمانی هم مطالبی انتشار دهید


Mohamad sheykhi

سهم پدر و مادر از مهریه دختر سهم پدر و مادر از مهریه دختر ۲۸آذر ۱۴۰۱ Fereshteh Ghasemi خانواده براساس قانون حتی بعد از مرگ زن هم مهریه او پابرجا بوده و باید پرداخت شود. بنابراین مقدار مهریه براساس نرخ روز محاسبه شده و به ورثه او پرداخت می‌شود. ورثه همان اعضای خانواده وی بوده و در قید حیات هم هستند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع پرداخته و ببینیم که اولا تعریف دقیق مهریه چیست و سپس پاسخ این سوال را بدهیم که به چه افرادی مهریه تعلق می‌گیرد. در مورد تقسیم مهریه بین ورثه و روال حقوقی آن توصیه می‌کنیم تا حتما از مشاوره حقوقی استفاده کنید. هزینه مشاوره حقوقی مهریه چیست؟ مهریه یکی از حقوق زنان بوده که مقدار آن در هنگام عقد تعیین می‌شود. براساس قانون مهریه عندالمطالبه بوده و باید هر زمان که زوجه درخواست کرد به او پرداخت شود. براین اساس حتی یک دقیقه بعد از جاری شدن خطبه عقد هم می‌توانید مهریه خود را طلب کنید. موارد مربوط به مهریه زن در ماده‌های 1080 تا 1087 قانون آمده و در مورد حد و مقدار آن صحبت شده است. از آن جایی که مقدار مهریه باید مورد تایید هر دو طرف باشد، اغلب در مراسم‌های قبل از عقد در مورد آن صحبت می‌کنند. براساس جدیدترین تغییراتی که در مورد قانون مهریه به وجود آمده، مرد موظف است تا 110 سکه از مهریه زن را براساس تقسیم بندی دادگاه به زن بدهد. در صورتی که مقدار مهریه بیشتر باشد اما توان مالی پرداخت آن را نداشته باشد، امکان بخشیده شدن آن از سوی دادگاه وجود دارد. مهریه زن پس از فوت او قابل مطالبه است؟ همانطور که گفتیم مهریه یکی از مهم‌ترین حقوق مالی بوده که به زن بعد از ازدواج داده می‌شود. بر این اساس در صورتی که زن فوت هم کند و مهریه خود را دریافت نکرده باشد، مرد موظف به پرداخت آن است. براساس قانون مقدار مهریه از جانب شوهر باید به ورثه زن داده شود. البته این مساله در مورد عقد موقت هم وجود دارد و در صورتی که زنی در این مدت فوت کند، باز هم مرد موظف به پرداخت مهریه وی است. حال این سوال پیش می‌آید مهریه زن فوت شده به چه افرادی تعلق می‌گیرد. باید گفت که مهریه فقط به ورثه تعلق می‌گیرد و در این بین شوهر هم جز ورثه محسوب می‌شود. علاوه بر این در صورتی که فرزندی داشته باشند، فرزندان هم جز ورثه مادر خود محسوب می‌شوند. همچنین اگر پدر و مادر زن هم در قید حیات باشند، آن‌ها نیز جز ورثه به حساب می‌آیند. در اینجا تنها نکته‌ای که وجود دارد این است که چون مرد هم پرداخت کننده مهریه و هم جزئی از ورثه بوده، باید قبل از پرداخت آن سهم وی از مبلغ کلی کم شود.


حسین سیفی

در خصوص موضوع فوق تفاوتی نمی‌نماید که بحث بر مهریه دختر باشد یا سایر اموال دختر ، چرا که مهر به محض وقوع نکاح به مالکیت زن در میآید و در نتیجه مهر نیز مانند سایر اموال تحت مالکیت زن می‌باشد .


سهند مهدی پور

سلام زوجه چه زنده باشد و چه مرده، مهریه او قابل طلب کردن است. در زمان حیات زوجه، خودش مسئول رسیدگی و گرفتن مهریه‌اش است اما پس از فوت او، ورثه می‌توانند درخواست طلب مهریه زن را کنند. زوج به هیچ عنوان نمی‌تواند از زیر بار این طلب شانه خالی کند و حتی اگر به دیگران بدهکار باشد، پرداخت طلب مهریه بر تمامی بدهکاری‌های دیگر ارجح است. افرادی که از مهریه زن ارث می‌برند شامل همسر او، در صورت عقد دائم، فرزندان و پدر و مادر دختر است


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.