شرایط حقوقی برای اثبات جرم کلاهبرداری از طریق پیش‌گویی

شرایط حقوقی برای اثبات جرم کلاهبرداری از طریق پیش‌گویی

شرایط حقوقی برای اثبات جرم کلاهبرداری از طریق پیش‌گویی

جرم کلاهبرداری یکی از جرایم مالی می‌باشد. در ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری درباره این جرم بیان شده است:«هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد. یا به امور غیر واقع امیدوار نماید. یا از حوادث پیش آمده‌ای غیر واقع بترساند و یا اسم و عنوان مجعول اختیار کند. و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آن ها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب می‌شود».

امروزه همه ما شاهد وقوع جرم کلاهبرداری در انواع مختلف آن هستیم. بنابراین اطلاع از مسائل مرتبط با این جرم قطعا برای تمام افراد لازم است.

 

هزینه مشاوره حقوقی

تعریف کلاهبرداری از زبان وکیل

ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری صراحتا به تعریف جرم کلاهبرداری پرداخته است. کلاهبرداری به زبان ساده عبارت است از: متوسل شدن به وسایل متقلبانه و فریب مردم با این روش برای بردن مال آن ها.

تعریف جرم کلاهبرداری را تقریبا همه ما می‌دانیم اما در اکثر مواقع قادر به تشخیص مصداق آن نیستیم. پس اگر چنانچه دیگری مال شما را برده و در حال حاضر شما نمی‌دانید که کار او کلاهبرداری بوده یا نه، از طریق مشاوره حقوقی تلفنی موسسه حقوقی وکلای تلفنی سوالات خود را از وکلای ما بپرسید.

چگونگی اثبات جرم کلاهبرداری

برای اثبات جرم کلاهبرداری چهار روش وجود دارد:

  1. روش شهادت شهود؛ برای اثبات جرم کلاهبرداری با استفاده از شهادت شهود به 2 شاهد مرد نیاز داریم. شاهدین باید شرایط شهادت (بلوغ، عقل، ایمان، عدالت، نداشتن نفع شخصی در دعوا، طهارت مولد، عدم اشتغال به تکدی گری) را داشته باشند.
  2. علم قاضی؛ به موجب ماده 211 قانون مجازات اسلامی:«علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات بیّن در امری است که نزد وی مطرح می‌شود. در مواردی که مستند حکم، علم قاضی است، وی موظف است قرائن و امارات بیّن مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید کند».
  3. سوگند؛ معنا و مفهوم سوگند در اینجا با معنای آن در عرف یکی است. یعنی ما در اثبات جرم کلاهبرداری با سوگند با استفاده از الفاظی مانند بالله، تالله، ولله و ... خدا را بر صحت ادعای خود گواه می‌گیریم.
  4. اقرار؛ در روش اقرار دیگر بزه دیده نقشی ندارد. بلکه متهم خود به جرمی که مرتکب شده اقرار می‌کند.

 

پیشگویی

مرجع صالح برای رسیدگی جرم کلاهبرداری

جرم کلاهبرداری از آن دست جرایمی است که بزه دیده در آن باید شکوائیه خود را به دادسرا تقدیم نماید. سپس این شکوائیه در دادسرا مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت اثبات جرم، حکم جلب کلاهبردار صادر خواهد شد.

پس از صدور قرار جلب در دادرسی، پرونده اتهام جرم کلاهبرداری به دادگاه کیفری واصل خواهد شد. از آن پس نیز زمان جلسات برای حضور طرفین به آن ها ابلاغ می‌شود و در نهایت قاضی حکم نهایی را صادر می‌کند.

برای کسب اطلاعات دقیق درباره مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده اتهام جرم کلاهبرداری، پرسش خود را در قالب مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان در وب سایت www.vakiltel.org مطرح نمایید

مجازات جرم کلاهبرداری در قانون ایران

به موجب ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مجازات جرم کلاهبرداری به شرح زیر است.

جرم کلاهبرداری ساده:

  1. 1 تا 7 سال حبس (مبلغ کلاهبرداری شده بیش از 100 میلیون باشد)

6 ماه تا 3 سال و نیم حبس (مبلغ کمتر از 100 میلیون باشد)

  1. جزای نقدی معادل مالی که از این راه بدست آمده
  2. رد اصل مال به صاحب آن

جرم کلاهبرداری مشدد:

  1. 2 تا 10 سال زندان
  2. جزای نقدی معادل مالی که از این راه بدست آمده
  3. رد اصل مال به صاحب آن
  4. انفصال دائم از خدمات دولتی

همچنین اگر مال برده شده بیش از 100 میلیون باشد، به شرط عدم اخلال در امنیت ملی، حکم قطعی می‌بایست در یکی از روزنامه های محلی منتشر شود.

 

مجازات رمالان کلاهبردار

آیا پیش‌گویی در ایران جرم انگاری شده است؟

بند 18 ماده 3 آیین نامه امور خلافی می‌گوید: کسانی که رمالی، جفر، تعبیر خواب، کف‌بینی، افسونگری، جادوگری، جن‌گیری، فالگیری، پیش‌گویی، چله‌نشینی، بخت‌گشایی و امثال آن ها را وسیله معرکه یا دوره‌گردی قرار داده یا باز کردن دکان یا خانه اعمال مزبور را پیشه و وسیله کسب و استفاده خود قراردهند به 7 تا 10 روز حبس تعزیری و 100 تا 200 تومان غرامت محکوم می‌گردند.

در نتیجه مشخص می‌شود که پیش‌گویی در قانون ایران جرم محسوب می‌شود.

چرا پیش‌گویی مصداقی از کلاهبرداری است؟

دلیل این که پیش‌گویی از زیرمجموعه های جرم کلاهبرداری می‌باشد کاملا واضح است. زیرا در پیش‌گویی فرد با دادن وعده های دروغین به افراد دیگر از آن ها مبالغی دریافت می‌کند. از طرفی در تعریف کلاهبرداری نیز گفته شد: بردن مال دیگری با توسل به اسباب و وسایل متقلبانه.

 

ارتباط در واتس اپ

برای شکایت از کلاهبرداری توسط پیش‌گو چه باید کرد؟

با توجه به این که پیش‌گویی مصداقی از جرم کلاهبرداری است برای شکایت از پیش‌گو باید مراحل شکایت کلاهبرداری طی شود. یعنی باید شکوائیه کلاهبرداری تنظیم شده و در قسمت توضیحات جرم به کلاهبرداری از طریق پیش‌گویی اشاره شود.

کادر مجرب موسسه حقوقی وکلای تلفنی آماده راهنمایی و ارائه مشاوره حقوقی به شما در رابطه با شکایت از پیش‌گو هستند.

 

مجازات رمالان و پیشگویان در سال 1400
مشاوره حقوقی تحصیل مال از طریق نامشروع 
مشاوره حقوقی کلاهبرداری 
مشاوره حقوقی کیفری 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

بهنام رحمانی فرد

باسلام به موجب ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مجازات جرم کلاهبرداری به شرح زیر است. جرم کلاهبرداری ساده: 1 تا 7 سال حبس (مبلغ کلاهبرداری شده بیش از 100 میلیون باشد) 6 ماه تا 3 سال و نیم حبس (مبلغ کمتر از 100 میلیون باشد) جزای نقدی معادل مالی که از این راه بدست آمده رد اصل مال به صاحب آن جرم کلاهبرداری مشدد: 2 تا 10 سال زندان جزای نقدی معادل مالی که از این راه بدست آمده رد اصل مال به صاحب آن انفصال دائم از خدمات دولتی همچنین اگر مال برده شده بیش از 100 میلیون باشد، به شرط عدم اخلال در امنیت ملی، حکم قطعی می‌بایست در یکی از روزنامه های محلی منتشر شود


پروانه

با سلام طبق ماده ۱ قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشا، اختلاس و كلاهبرداري ، هر كسی از راه حيله و تقلب مردم را به وجود شركت‌ها، تجارتخانه‌ها، كار‌خانه‌ها، مؤسسات موهوم يا به داشتن اموال و اختيارات واهي فريب دهد و به امور غير‌ واقع اميد‌وار نمايد يا از حوادث و پيش‌‌آمد‌هاي غير‌ واقع بتر‌ساند و يا اسم يا عنوان مجعول اختيار كند و به يكي از وسايل مذكور يا وسايل تقلبي ديگر وجوه، اموال، اسناد، حواله‌جات، قبوض، مفاصا حساب و امثال آنها تحصيل كرده و از اين راه مال ديگري را ببرد، كلاهبر‌دار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از يك تا هفت سال و پر‌داخت جزاي نقدي معادل مالي كه اخذ كرده است، محكوم مي‌شود.


محمدی

متاسفانه به پیشنهاد یک دوست با زکی از پیج های اینستاگرامی فالگیر و رمالی آشنا شدم و چندباری هم براشون‌پول واریز کردم ای کاش کمی زودتر با موسسه شما آشنا میشدم تا تبعات قانونی این موضوع بهتر و بیشتر برایم روشن شود اما همین الان هم میشه جلوی ضرر بیشتر گرفت به همه دوستانم پیشنهاد میدم به سایت شما مراجعه کنند چون قطعا مثل من میتونه براشون واقعا مفید باشه


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب طبق ماده 160 قانون مجازات اسلامی، ادله اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است.بنابراین بزه دیده برای این که بتواند ضرر خود از کلاهبرداری را جبران کند و اثبات کند که متهم به روشی نیرنگ آمیز او را فریب داده و مالی از او برده است باید از ادله اثبات دعوا در امور کیفری که قابل استفاده در جرم کلاهبرداری هستند بهره ببرد و دادگاه را به این یقین برساند که عمل متهم جرم و مطابق بر جرم کلاهبرداری بوده است.در میان ادله موجود درمورد کلاهبرداری در اجاره و رهن و سایر موارد، می توان از اقرار، شهادت شهود و علم قاضی استفاده کرد از قسامه نمی توان استفاده کرد زیرا که قسامه به جرایمی که مجازات آن ها قصاص یا پرداخت دیه است تعلق می گیرد و کلاهبرداری در میان این دسته از جرایم نیست . هم چنین درمورد سوگند چون در جرایم تعزیری کاربرد ندارد در میان ادله ی کیفری اثبات کلاهبرداری نیست.


احسان فلاح

با سلام و ارادت افرادی که با استفاده از ترفندها، سوء استفاده از اعتماد یا اعتقادات فردی یا ارائه اطلاعات غلط، افراد دیگر را به ضرر و زیان مالی می‌اندازند، به طوری که شخص با دست خود مال را به فرد کلاهبردار می دهد، متهم به کلاهبرداری محسوب می‌شوند.


معراج فرجی

جرم کلاهبرداری رکن اساسی در عنصر مادی دارد:توسل به وسایل متقلبانه و مانور متقلبانه بردن مال دیگری پس چنانجه فالگیران و رمالان مردم را به امور غیر واقع امیدوار نمایند. و از این طریق آنان را گول بزنند و به وسایلی متقلبانه نظیر وسال رمالی و جادوگری و … متوسل شوند و پول دیگری را ببرند جرم کلاهبرداری محقق شده است


مهدی مظفری اناری

پیش گویی به واقع یکی از اقداماتی است که افراد را به امری غیرواقعی امیدوار می کند و یا از واقعه ای می هراساند. این گونه مسائل نه تنها آرامش روانی افراد را خدشه دار می کند بلکه اثرات مالی داشته و می تواند وسیله ای برای بردن مال غیر باشد. بنابراین به نظر می رسد پیش گویی را بتوان با ارکان تحقق بزه کلاهبرداری مندرج در ماده یک قانون تشدید تطبیق داد و آن را مصداقی از توسل به وسایل متقلبانه و بردن مال غیر دانست. این گونه افراد عموما با هدف بردن مال مردم و فریب آنها، دست به پیش گویی می زنند و اساسا مطالبی کذب و واهی را مطرح می نمایند تا به اهداف ناصحیح خود دست یابند.


بشیر علی پاریاد

سلام. از انجا که در پیشگویی فرد با توسل به وسایل متقلبانه و وعده های دروغین موجب فریب شخص مقابلش می شود پس پیشگویی هم می تواند یک نوع کلاهبرداری باشد البته منوط به وجود شرایطی که برای اثبات جرم کلاهبرداری لازم است که یکی از شرایط ان بردن مال با توسل به همین وسایل متقلبانه است .


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، همه ما همه ما می‌دانیم جماعت ایرانی از دیرباز همیشه دارای اعتقادات مذهبی بالایی بوده اند ،چه در زمان قبل‌از اسلام و چه بعد از آن و این امر باعث شده که برخی از افراد سودجو همیشه قصد آن را داشته باشند که از احساسات پاک دیگران سوءاستفاده کرده و از این طریق به پول‌های بادآورده‌ای دست پیدا کنند. در طول تاریخ ایران همواره کسانی را می‌شناسیم که تحت عنوان فال‌گیر و کف‌بین ، رمال ، پیشگو و امثال آن فعالیت کرده و با ذهن و روان انسان‌های ساده بازی می‌کنند. جرم پیش گویی و رمالی شاید به‌صورت مستقیم در قانون جرمی نداشته و یا برای آن مجازاتی تعریف نشده باشد اما می‌تواند مقدمه شروع سایر جرایم باشد و بر اساس تعاریف قانونی باید آن را زیر مجموعه ای از کلاهبرداری دانست به‌عنوان مثال اگر کسی به بهانه کف‌بینی یا دعا نویسی مبلغ سنگینی را از دیگران برباید با توجه به وجود مانور متقلبانه و کسب مال، این عمل می تواند مصداق جرم کلاهبرداری باشد یا بارها مشاهده شده‌است که افرادی به بهانه نوشتن دعا در منزل ،افراد را به داخل مکان‌های مخروبه‌ای کشانده و از آن‌ها اخاذی می‌نمایند و یا حتی آن‌ها را مورد تجاوز قرار می‌دهند پس باید دانست که این جرم می‌تواند مقدمه بسیاری از جرایم سنگین و خطرناک باشد و نباید به‌سادگی از کنار آن گذشت. برای دانستن دیگر جزئیات شرایط دفاع از این جرم در دادگاه و یا برعکس تبیین شرایط سه گانه جرم کلاهبرداری ناشیی از پیشگویی و یا هر نوع دفاع دیگری، توصیه ما این است که با وکلای مؤسسه وکیل تلفنی هماهنگ کرده و مشکل خویش را برطرف نمایید.


فاطمه عمادی

باسلام پیش گویی و رمالی و دعانویسی کلاهبرداری محسوب میشوند. و جرم کلاهبرداری دو عنصر مادی دار که عبارتند از:توسل به وسایل متقلبانه و مانور متقلبانه بردن مال دیگری پس چنانجه فالگیران و رمالان مردم را به امور غیر واقع امیدوار نمایند. و از این طریق آنان را گول بزنند و به وسایلی متقلبانه نظیر وسال رمالی و جادوگری و … متوسل شوند و پول دیگری را ببرند جرم کلاهبرداری محقق شده است.مجازات جرم رمالی و فالگیری و دعانویسی همان مجازات جرم کلاهبرداری میباشد. که در ماده یک قانون تشدید مرتکبین ارتشا و اختلاس معین شده است. مطابق ماده فوق مجازات جرم رمالی و کلاهبرداری حبس از یک تا هفت سال میباشد. و چنانچه رمال و فالگیر و دعانویس از این طریق مالی را از کسی برده باشند،به جزای نقدی معادل مبلغی که از وی برده اند،محکوم میگردند و همچنین موظفند مالی را که از فرد بزه دیده و قربانی برده اند را به او برگردانند.


مجید پریدست فومنی

با سلام با عنایت به تعریف جرم کلاهبرداری که متوسل شدن به شیوه های متقلبانه و فریب و یا وعده بودن شخصی یا ...جهت بردن اموال دیگران و از طرف دیگر تمام اعمال رمالی و کف بینی و .. متوسل شدن به اعمال از پیش گفته جهت بردن اموال دیگری است لذا از مصادیق جرم کلاهبرداری لحاظ و افزون بر جنبه عمومی جرم رد مال برده شده میبایست به شاکی خصوصی نیز مسترد گردد


مجید

جرم کلاهبرداری از آن دست جرایمی است که بزه دیده در آن باید شکوائیه خود را به دادسرا تقدیم نماید. سپس این شکوائیه در دادسرا مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت اثبات جرم، حکم جلب کلاهبردار صادر خواهد شد.پس از صدور قرار جلب در دادرسی، پرونده اتهام جرم کلاهبرداری به دادگاه کیفری واصل خواهد شد. از آن پس نیز زمان جلسات برای حضور طرفین به آن ها ابلاغ می‌شود و در نهایت قاضی حکم نهایی را صادر می‌کند. جرم کلاهبرداری دارای سه رکن میباشد ک در صورت اثبات مجازات برای متهم در نظر گرفته میشود.


mohamad sheykhi

به موجب ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مجازات جرم کلاهبرداری به شرح زیر است. جرم کلاهبرداری ساده: 1 تا 7 سال حبس (مبلغ کلاهبرداری شده بیش از 100 میلیون باشد) 6 ماه تا 3 سال و نیم حبس (مبلغ کمتر از 100 میلیون باشد) جزای نقدی معادل مالی که از این راه بدست آمده رد اصل مال به صاحب آن جرم کلاهبرداری مشدد: 2 تا 10 سال زندان جزای نقدی معادل مالی که از این راه بدست آمده رد اصل مال به صاحب آن انفصال دائم از خدمات دولتی همچنین اگر مال برده شده بیش از 100 میلیون باشد، به شرط عدم اخلال در امنیت ملی، حکم قطعی می‌بایست در یکی از روزنامه های محلی منتشر شود.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.