شرایط قانونی برای توقیف مال سرقفلی

شرایط قانونی برای توقیف مال سرقفلی

شرایط قانونی برای توقیف مال سرقفلی

در همه قانون ها این امری مسلم است که محکوم مالی باید بدهی خود را پرداخت کند. مطابق با قانون ایران اگر چنانچه فرد مذکور بدهی خود را نپردازد، طلبکار یا همان محکوم له می‌تواند اموال وی را توقیف نماید. توقیف اموال محکوم علیه در اصل یکی از روش هایی است که طلبکار می‌تواند با کمک آن حق قانونی خود را بدست آورد. حال اگر محکوم علیه هیچ مالی بجز سرقفلی نداشته باشد، تکلیف چیست؟ آیا طلبکار این اجازه را دارد که مال سرقفلی را توقیف کند یا قانون این اجازه به او نمی‌دهد؟

با توجه به این که توقیف و مزایده سرقفلی و رسیدن به حق با این روش، امری متداول است و امکان دارد برای شما هم پیش آمده باشد، ما تصمیم گرفتیم به صورت مفصل امکان پذیر بودن یا نبودن آن را بررسی کنیم. پس تا انتهای این مقاله با موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه باشید. در ضمن برای دریافت مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه می‌توانید با کارشناسان موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط باشید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

سرقفلی چیست؟

پیش از این که بدانیم آیا توقیف مال سرقفلی امکان پذیر است یا نه باید بدانیم سرقفلی چیست؟! در پاسخ به این سوال که سرقفلی چیست می‌توان گفت: سرقفلی حقی است که برای مستاجر ملک تجاری و در مقابل کاری که وی در جهت آباد کردن این ملک انجام می‌دهد، تعلق می‌گیرد.

حق سرقفلی اولا باعث می‌شود تا اجاره بهای ملک تجاری که مستاجر موظف به پرداخت آن است، مبلغ کمی تعیین شود. ثانیا به موجب این حق مستاجر در اجاره همان ملک نسبت به بقیه افراد اولویت پیدا می‌کند.

البته یک تعریف دیگر از سرقفلی نیز وجود دارد که به موجب آن، سرقفلی مبلغی است که مستاجر در ابتدای انعقاد قرارداد اجاره ملک تجاری، به موجر می‌پردازد. با پرداخت این مبلغ اجاره بهای کمی تعیین می‌شود و همچنین موجر متعهد می‌شود در پایان مدت اجاره این قرارداد را با مستاجر تمدید کند.

آیا سرقفلی همان حق کسب و پیشه است؟

شما برای این که بدانید توقیف مال سرقفلی ممکن است یا نه و با چه روشی می‌توان این مال را توقیف کرد، علاوه بر مفهوم سرقفلی باید از تفاوت آن با حق کسب و پیشه هم مطلع باشید. زیرا بسیاری از افراد به اشتباه این دو حق را یکی می‌دانند.

حق کسب و پیشه حقی است که در قبال تلاش مستاجر در جهت افزایش شهرت ملک تجاری و در طول زمان برای وی ایجاد می‌شود. از همین تعریف می‌توان نتیجه گرفت که حق کسب و پیشه و سرقفلی با یکدیگر تفاوت دارند.

 

مشاوره حقوقی مزایده سرقفلی

آیا می‌توان سرقفلی را توقیف کرد؟

در رابطه با توقیف مال سرقفلی دو نظریه وجود دارد؛

نظریه اول مربوط به زمانیست که مالک یا همان موجر بدهکار باشد. در این حالت اگر کل ملک به اضافه حق سرقفلی آن تحت مالکیت او باشد، محکوم له می‌تواند مال سرقفلی را به همراه کل ملک تجاری یا به تنهایی توقیف کند.

نظریه دوم نیز مربوط به زمانی است که مستاجر بدهکار باشد. در این حالت توقیف مال سرقفلی یکی از موارد اختلافی می‌باشد که رای واحدی درباره آن وجود ندارد. بنابراین اگر پرونده مالی شما در این حالت باشد، باید مطابق با نظر قاضی پرونده عمل کنید.

نکته مهم این که اگر مستاجر بدهکار دارای حق کسب و پیشه باشد می‌توان آن را توقیف کرد. پس در این مورد باید میان سرقفلی و کسب و پیشه تمایز قائل شد. البته اجرای حکم توقیف حق کسب و پیشه نیز شرایط خاص خود را دارد. به طور مثال یکی از شرایط آن پرداخت حق کسب و پیشه از جانب موجر در مقابل تخلیه ملک توسط مستاجر است.

برای اطلاع از روش های توقیف مال سرقفلی بهتر است با خرید مشاوره حقوقی تلفنی موسسه حقوقی وکلای تلفنی، با کارشناسان و وکلای مجرب این موسسه مشورت کنید. چرا که اگر بدهکار هیچ مالی برای توقیف نداشته باشد، قطعا توقیف سرقفلی حق شما خواهد بود.

شرایط لازم برای توقیف سرقفلی

توقیف مال سرقفلی شرایط مشخصی ندارد. به عبارت دیگر چنین نیست که قانونگذار شرایطی را برای توقیف سرقفلی بیان کرده باشد، به طوری که فقط با وجود آن شرایط توقیف سرقفلی ممکن باشد. اما یکی از شرایط موجود برای توقیف مال سرقفلی زمانی که مستاجر محکوم علیه باشد، این است که توقیف سرقفلی هیچ لطمه‌ای به حقوقی مالک و قرارداد اجاره منعقد شده وارد نکند.

این شرایط بسته به نوع پرونده شما متفاوت خواهد بود. پس برای اطلاع دقیق از این شرایط، پرسش خود را همراه با جزئیات در قالب مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکلای تلفنی مطرح کنید. یا این که از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل مالی این موسسه مشورت نمایید.

 

ارتباط در واتس اپ

نحوه مزایده گذاشتن مال سرقفلی

توقیف مال سرقفلی شاید منع قانونی نداشته باشد، اما مزایده و فروش آن بدون اجازه مالک قطعا مصداقی از تخلف خواهد بود. زیرا در حالت کلی انتقال سرقفلی به غیر مطابق با قانون، نیازمند اجازه مالک است. حال این که مزایده و فروش نیز نوعی انتقال به غیر محسوب می‌شود.

پس از اذن مالک، مزایده سرقفلی از طریق اجرای احکام دادگستری انجام خواهد شد. نحوه انجام آن نیز مانند مزایده اموال غیر منقول است. به این صورت که سرقفلی با نظر دادگاه به مالک یا شخص ثالث فروخته می‌شود و محکوم له طلب خود را از محل فروش سرقفلی استیفا می‌کند. در نهایت هم این حق در یکی از دفاتر اسناد رسمی به خریدار منتقل می‌شود.

 

حق الوکاله وکیل 
اعاده دادرسی در دعاوی سرقفلی 
مشاوره حقوقی سرقفلی 
مشاوره حقوقی ملکی 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

سپیده کرمی

درود،نظر به اینکه سرقفلی حق مالی است لذا توقیف آن مجاز است، ولی حقی است معلق که ممکن است به محکوم علیه تعلق بگیرد یا نگیرد. چنانچه تعلق آن به محکوم علیه مسلم باشد قابلیت فروش در مزایده و پرداخت وجه حاصل از آن به طلبکار وجود خواهد داشت.


Alireza mohamadi

در یک پرونده مشابه با خانواده پدری در مورد سرقفلی یک ملک موروثی مشکل داشتیم با همکاری و راهنمایی وکیلی که موسسه معرفی کرد با یک هزینه به مراتب کمتر از سایر وکلایی که مراجعه کرده بودیم توانستیم به نتیجه برسیم خواستم تشکر خودم و خانواده ام را اعلام کنم و براتون آرزوی موفقیت روزافزون داشته باشم


بهنام رحمانی فرد

باسلام گاهی اوقات این سوال در ذهن ما تداعی می شود که آیا میتوان حق سرقفلی را توقیف نمود یا خیر آنچه که در این مقاله به آن پرداخته شده است این است که آیا مال ناشی از سرقفلی قابل توقیف می باشد یا خیر،در اینجا بایستی ابتدا تعریفی از سرقفلی ارائه دهیم آنچه که راجع به سرقفلی گفته شده است در یک نظر سرقفلی این است که مستاجر در ابتدای اجاره مالی را به موجر پرداخت می نماید که این امر باعث می شود اجاره بهای کمتری تعیین شودتعریف دیگر از سرقفلی این است که سرقفلی حقی است که جهت آباد کردن ملک تجاری برای مستاجر ایجاد میشود،اما شاید بعضی ها فکر کنند که سرقفلی با حق کسب و پیشه یکی باشد اما اینگونه نیست و این دو با یکدیگر متفاوت می باشند بایستی گفت حق کسب و پیشه حقی است که مستاجر در طول مدت اجاره باعث شهرت ملک تجاری می شود که از همین تعاریف متوجه خواهیم شد که حق کسب و پیشه با حق سرقفلی متفاوت میباشد،اما آنچه که در اینجا سوال است این است که آیا مال ناشی از سرقفلی قابل توقیف می باشد یا خیر؟بایستی گفت زمانی که محکوم علیه شخص موجر باشد در این حالت مستاجر میتواند مال ناشی از سرقفلی را به عنوان محکوم له توقیف نماید.


سید محمد مهدی خلیل زاده

با سلام و تشکر از موسسه وکیل تلفنی در صورت بدهکار بودن مالک، توقیف سرقفلی بدلیل آنکه به حقوق مالک و قرارداد اجاره لطمه وارد می نماید، صحیح نمی باشد اما توقیف حق کسب و پیشه چون توسط شخص مستاجر بوجود آمده است، در حالیکه مستاجر حق انتقال واحد تجاری را نیز داشته باشد، اشکالی ندارد و مستاجر میتواند محل کسب را به فرد دیگری بفروشد. اما اگر مستاجر حق انتقال به فرد دیگری را نداشته باشد، توقیف این محل تجاری بدون رضایت مالک، محل بحث است چراکه با حقوق مالک در تعارض می باشد.


محمد مهدی احمدی

توقیف مال سرقفلی شاید منع قانونی نداشته باشد، اما مزایده و فروش آن بدون اجازه مالک قطعا مصداقی از تخلف خواهد بود. زیرا در حالت کلی انتقال سرقفلی به غیر مطابق با قانون، نیازمند اجازه مالک است. حال این که مزایده و فروش نیز نوعی انتقال به غیر محسوب می‌شود. پس از اذن مالک، مزایده سرقفلی از طریق اجرای احکام دادگستری انجام خواهد شد. نحوه انجام آن نیز مانند مزایده اموال غیر منقول است. به این صورت که سرقفلی با نظر دادگاه به مالک یا شخص ثالث فروخته می‌شود و محکوم له طلب خود را از محل فروش سرقفلی استیفا می‌کند. در نهایت هم این حق در یکی از دفاتر اسناد رسمی به خریدار منتقل می‌شود


محمد مهدی احمدی

توقیف مال سرقفلی شاید منع قانونی نداشته باشد، اما مزایده و فروش آن بدون اجازه مالک قطعا مصداقی از تخلف خواهد بود. زیرا در حالت کلی انتقال سرقفلی به غیر مطابق با قانون، نیازمند اجازه مالک است. حال این که مزایده و فروش نیز نوعی انتقال به غیر محسوب می‌شود. پس از اذن مالک، مزایده سرقفلی از طریق اجرای احکام دادگستری انجام خواهد شد. نحوه انجام آن نیز مانند مزایده اموال غیر منقول است. به این صورت که سرقفلی با نظر دادگاه به مالک یا شخص ثالث فروخته می‌شود و محکوم له طلب خود را از محل فروش سرقفلی استیفا می‌کند. در نهایت هم این حق در یکی از دفاتر اسناد رسمی به خریدار منتقل می‌شود


mohamad sheykhi

الف) بدهکار بودن مستاجر اگر مستاجر بدهکار باشد، توقیف حق کسب و پیشه زمانی انجام می گیرد که مالک ملک، به ازای تخلیه آن، حق کسب و پیشه را به مستاجر بپردازد در اینصورت معادل طلب محکوم له از حق کسب و پیشه به او داده میشود بعبارتی دیگر توقیف و بازداشت حق کسب و پیشه امکان پذیر می باشد و هیچ گونه منع قانونی ندارد اما انجام مزایده و فروش این حق، جهت پرداخت حقوق محکوم له بدون رضایت مالک، اعتبار قانونی ندارد. ب) بدهکار بودن مالک اگر مالک بدهکار باشد و علاوه بر مالکیت عین، مالک منافع محل تجاری باشد و سرقفلی نیز به او تعلق داشته باشد، محکوم له میتواند عین یا منفعت یا سرقفلی را توقیف نماید. بنا بر توضیحات فوق، دادگاه در صورت احراز شرایط صحت مزایده، دستور انتقال حق کسب و پیشه را به برنده مزایده در یکی از دفاتر اسناد رسمی صادر می نماید مگر اینکه برنده مزایده شخص مالک باشد که اداره حقوقی قوه قضاییه در این ارتباط عنوان نموده است که توقیف سرقفلی بوسیله اجرا جایز است اما چون این حق معلق است مادامی که منجز نشده باشد، انجام عملیات اجرایی مجاز نمی باشد. گروهی بر این باورند که حق سرقفلی با حق کسب و پیشه تفاوت دارد. حق سرقفلی، مبلغی است که مالک با اجاره دادن واحد تجاری خود، از مستاجر دریافت می نماید اما حق کسب و پیشه مربوط به مستاجر و بدلیل فعالیت و حسن شهرت مستاجر است. فی الواقع توقیف سرقفلی بدلیل آنکه به حقوق مالک و قرارداد اجاره لطمه وارد می نماید، صحیح نمی باشد اما توقیف حق کسب و پیشه چون توسط شخص مستاجر بوجود آمده است، در حالیکه مستاجر حق انتقال واحد تجاری را نیز داشته باشد، اشکالی ندارد و مستاجر میتواند محل کسب را به فرد دیگری بفروشد. اما اگر مستاجر حق انتقال به فرد دیگری را نداشته باشد، توقیف این محل تجاری بدون رضایت مالک، محل بحث است چراکه با حقوق مالک در تعارض می باشد.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام 0 logo صفحه اصلی شرایط قانونی برای توقیف مال سرقفلی شرایط قانونی برای توقیف مال سرقفلی شرایط قانونی برای توقیف مال سرقفلی شرایط قانونی برای توقیف مال سرقفلی ۱مرداد ۱۴۰۱ Fereshteh Ghasemi حقوقی در همه قانون ها این امری مسلم است که محکوم مالی باید بدهی خود را پرداخت کند. مطابق با قانون ایران اگر چنانچه فرد مذکور بدهی خود را نپردازد، طلبکار یا همان محکوم له می‌تواند اموال وی را توقیف نماید. توقیف اموال محکوم علیه در اصل یکی از روش هایی است که طلبکار می‌تواند با کمک آن حق قانونی خود را بدست آورد. حال اگر محکوم علیه هیچ مالی بجز سرقفلی نداشته باشد، تکلیف چیست؟ آیا طلبکار این اجازه را دارد که مال سرقفلی را توقیف کند یا قانون این اجازه به او نمی‌دهد؟ با توجه به این که توقیف و مزایده سرقفلی و رسیدن به حق با این روش، امری متداول است و امکان دارد برای شما هم پیش آمده باشد، ما تصمیم گرفتیم به صورت مفصل امکان پذیر بودن یا نبودن آن را بررسی کنیم. پس تا انتهای این مقاله با موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه باشید. در ضمن برای دریافت مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه می‌توانید با کارشناسان موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط باشید. هزینه مشاوره حقوقی سرقفلی چیست؟ پیش از این که بدانیم آیا توقیف مال سرقفلی امکان پذیر است یا نه باید بدانیم سرقفلی چیست؟! در پاسخ به این سوال که سرقفلی چیست می‌توان گفت: سرقفلی حقی است که برای مستاجر ملک تجاری و در مقابل کاری که وی در جهت آباد کردن این ملک انجام می‌دهد، تعلق می‌گیرد. حق سرقفلی اولا باعث می‌شود تا اجاره بهای ملک تجاری که مستاجر موظف به پرداخت آن است، مبلغ کمی تعیین شود. ثانیا به موجب این حق مستاجر در اجاره همان ملک نسبت به بقیه افراد اولویت پیدا می‌کند. البته یک تعریف دیگر از سرقفلی نیز وجود دارد که به موجب آن، سرقفلی مبلغی است که مستاجر در ابتدای انعقاد قرارداد اجاره ملک تجاری، به موجر می‌پردازد. با پرداخت این مبلغ اجاره بهای کمی تعیین می‌شود و همچنین موجر متعهد می‌شود در پایان مدت اجاره این قرارداد را با مستاجر تمدید کند. آیا سرقفلی همان حق کسب و پیشه است؟ شما برای این که بدانید توقیف مال سرقفلی ممکن است یا نه و با چه روشی می‌توان این مال را توقیف کرد، علاوه بر مفهوم سرقفلی باید از تفاوت آن با حق کسب و پیشه هم مطلع باشید. زیرا بسیاری از افراد به اشتباه این دو حق را یکی می‌دانند. حق کسب و پیشه حقی است که در قبال تلاش مستاجر در جهت افزایش شهرت ملک تجاری و در طول زمان برای وی ایجاد می‌شود. از همین تعریف می‌توان نتیجه گرفت که حق کسب و پیشه و سرقفلی با یکدیگر تفاوت دارند. مشاوره حقوقی مزایده سرقفلی آیا می‌توان سرقفلی را توقیف کرد؟ در رابطه با توقیف مال سرقفلی دو نظریه وجود دارد؛ نظریه اول مربوط به زمانیست که مالک یا همان موجر بدهکار باشد. در این حالت اگر کل ملک به اضافه حق سرقفلی آن تحت مالکیت او باشد، محکوم له می‌تواند مال سرقفلی را به همراه کل ملک تجاری یا به تنهایی توقیف کند. نظریه دوم نیز مربوط به زمانی است که مستاجر بدهکار باشد. در این حالت توقیف مال سرقفلی یکی از موارد اختلافی می‌باشد که رای واحدی درباره آن وجود ندارد. بنابراین اگر پرونده مالی شما در این حالت باشد، باید مطابق با نظر قاضی پرونده عمل کنید. نکته مهم این که اگر مستاجر بدهکار دارای حق کسب و پیشه باشد می‌توان آن را توقیف کرد. پس در این مورد باید میان سرقفلی و کسب و پیشه تمایز قائل شد. البته اجرای حکم توقیف حق کسب و پیشه نیز شرایط خاص خود را دارد. به طور مثال یکی از شرایط آن پرداخت حق کسب و پیشه از جانب موجر در مقابل تخلیه ملک توسط مستاجر است


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.