مشاوره حقوقی مهریه در عقد موقت

مشاوره حقوقی مهریه در عقد موقت

مشاوره حقوقی مهریه در عقد موقت

منظور از عقد موقت چیست؟

در قانون جمهوری اسلامی ایران به تبعیت از فقه شیعه، ازدواج دائم و عقد موقت به رسمیت شناخته شده است. ازدواج نخستین و مهمترین عامل برای تشکیل اجتماع خانواده است که به دو شکل دائم و موقت انجام می شود. در ازدواج موقت نیز مانند ازدواج دائم رضایت طرفین لازم و ضروری است.

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

دختر باکره نمی تواند بدون اجازه پدر به عقد موقت در آید. اگر بدون اذن پدر این اتفاق بیفتد صیغه موقت باطل است. در هنگام جاری شدن صیغه موقت باید زن مجرد و در عقد دائم یا موقت مرد دیگری نباشد. همچنین برای انجام عقد تعیین مهریه و مدت زمان نکاح ضروری است.

اگر زن قبل از انجام صیغه موقت در عقد دائم یا موقت فرد دیگری بوده است باید دوره عده او به پایان برسد. این دوره برای عقد دائم 3 ماه و برای عقد موقت 45 روز است. یکی دیگر از نکات در عقد موقت نحوه خواندن صیغه موقت است که توسط یکی از طرفین خوانده می شود و نیازی به حضور عاقد نیست.

بر خلاف نکاح دائم نیازی به ثبت ازدواج موقت در دفاتر ثبت ازدواج نخواهد بود. اما حقوقدانان توصیه می کنند برای جلوگیری از مشکلات حقوقی عقد موقت هم ثبت شود.          

وضعیت مهریه در عقد موقت

در عقد دائم زوجین می توانند مهریه تعیین نکنند اما در عقد موقت یکی از شرایط صحت عقد تعیین مهریه است. مهریه تعیین شده باید دارای ارزش مالی و به مالکیت در بیاید. مهریه با توافق طرفین تعیین می شود و مالی که به عنوان مهریه تعیین می شود باید متعلق به مرد باشد.

از زمانی که صیغه عقد موقت جاری می شود تا زمانی که عقد موقت به پایان می رسد این امکان پرداخت مهریه وجود دارد. مرد می تواند در حین عقد نیز مرد می تواند مهریه را پرداخت کند. در عقد موقت نیز به مانند عقد دائم می تواند مهریه را از دو نوع عندالاستطاعه و عندالمطالبه تعیین کرد.

در انواع عقد زن و مرد برای اینکه با کلاهبرداری یا سوء استفاده های مالی مواجه نشوند نیاز است قبل از ثبت عقد با وکیل متخصص مشاوره حقوقی انجام دهند. مشاوره حقوقی به طرفین کمک می کند تا اطلاعات مناسبی در مورد حق و حقوق قانونی خود از ازدواج بدست بیاورند.

 

مشاوره حقوقی صیغه موقت

اجرا گذاشتن مهریه در عقد موقت

مطالبه مهریه در عقد موقت بستگی به توافق بین زوجین دارد. گاها قبل از عقد موقت طرفین توافق می کنند که مهریه به چه شکلی پرداخت شود. برای اجرا گذاشتن مهریه یا مطالبه کردن آن بستگی به ثبت بودن یا نبودن عقد موقت دارد.

اگر عقد در دفتر ثبت ازدواج به ثبت رسیده باشد زوجه به دفتر مراجعه می کند و درخواست صدور اجرائیه می نماید. دفتر ثبت ازدواج نیز این موضوع را به مرد ابلاغ می کند و مهلت 30 روز برای پرداخت مهریه به او داده می شود. اگر در چنین حالتی مرد از پرداخت مهریه امتناع کرد زوجه با استناد به صیغه نامه می تواند از طریق دادگاه اقدام نماید و نسبت به به توقیف اموال و ممنوع الخروج کردن مرد اقدام کند.

اما اگر عقد ثبت نشده باشد و صیغه محرمیت فقط در بین آنها اتفاق افتاده باشد زن برای مطالبه مهریه باید به دادگاه مراجعه کند. در دادخواستی زن تقدیم دادگاه می کند مهریه خود را مطالبه می کند. ثبت دادخواست از طریق دفاتر قضایی امکان پذیر است که بعد از ارجاع به شعبه مربوطه مورد رسیدگی قرار می گیرد.

مقدار مهریه در عقدی که به ثبت نرسیده است و سندی وجود ندارد. برای اثبات مقدار مهریه و وجود صیغه مابین طرفین نیاز به اقرار مرد یا شهادت شهود است.

 

مشاوره حقوقی خانواده

مشاوره حقوقی مهریه با برترین وکیل

مهریه مالی است که در حین عقد مرد تعهد می نماید که آن را به زن پرداخت کند. اثبات مهریه در عقد نکاح به دلیل ثبت شدن ازدواج کار راحتی است. اما در عقد موقت به دلیل ثبت نشدن عقد شرایط کمی سخت و باید زن ادله کافی برای اثبات در دادگاه داشته باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی با بهترین وکیل در حوزه خانواده می توانید با شماره 09212242670 موسسه حقوقی وکلای تلفنی تماس بگیرید. در این موسسه مشاوره حقوقی تلفنی با بهترین وکیل انجام خواهد شد.

 

ارتباط در واتس اپ

تفاوت مهریه در عقد موقت با نکاح دائم

در عقد دائم نیازی به تعیین مهریه نیست. زوجین می توانند بعدا مالی را به عنوان مهریه تعیین و در سند ازدواج ثبت نمایند. یا اینکه اگر مهریه تعیین نشود از مهرالمثل یا مهرالمتعه استفاده می شود.

اما در عقد موقت شرایط فرق می کند و بدون تعیین مهریه عقد صحت ندارد. همچنین در مهریه عقد دائم با فوت زن مهریه از بین می رود اما در عقد موقت با فوت زن مهریه پابرجاست.

آیا می توان قبل از تمام شدن مدت عقد موقت، مهریه را دریافت کرد؟

زن می تواند از لحظه ای که صیغه عقد موقت جاری می شود مهریه خود را مطالبه کند. البته همانطور که پیشتر گفته شد زن و مرد می توانند در هنگام عقد نحوه پرداخت مهریه را تعیین کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در هر ساعت از شبانه روز با مراجعه به وبسایت موسسه حقوقی وکلای تلفنی از مشاوره حقوقی آنلاین به صورت رایگان استفاده نمایید.

 

اموزش اجرا گذاشتن مهریه
اموزش تعیین مهریه در صیغه موقت
اثبات بذل/ انقضای مدت در ازدواج موقت
نگارش دادخواست ثبت واقعه نکاح
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

Mohamad sheykhi

عقد موقت، که دارای عناوین دیگری همچون نکاح منقطع و ازدواج صیغه است، در جامعه حقوقی و اجتماعی ما، به رسمیت شناخته شده است. در ایران، برای انعقاد عقد نکاح موقت، وجود دو رکن اصلی الزامی می باشد، که آن دو رکن مهریه و تعیین مدت است. علت تاکید قانون بر تعیین مهریه عقد موقت آن است، که چون معمولا ازدواج موقت، جز در موارد خاص، به ثبت نمی رسد، در نتیجه، با تعیین مهریه تا حدودی حقوق زوجه تامین بشود. حتی در ماده 1096 قانون مدنی، به این موضوع اشاره شده است که در صورت فوت زن، مهریه او همچنان به قوت خود باقی می ماند، حتی اگر شوهر با وی نزدیکی نکرده باشد. لزوم تعیین مهریه عقد موقت، بر خلاف احکام عقد نکاح دائم است. در نکاح دائم، تعیین مهر ضروری نیست و زوجین می توانند بعد از عقد نیز نسبت به تعیین مهریه به توافق برسند . حتی اگر مهریه ای هم تعیین نشود ، باز هم زن می تواند از احکام مربوط به مهر المثل و مهر المتعه استفاده کند. این در حالی است، که تعیین مهر و میزان آن در عقد موقت، لازم و ضروری است و عدم تعیین آن ، سبب بطلان عقد موقت می شود.


ریحانه یاری

با سلام خدمت همراهان همیشگی سایت وکیل تلفنی. مهریه مالی است که قابلیت تملک داشته باشد و در عقد نکاح ، مرد تعهد می کند که به زوجه بپردازد. بنابراین مهریه مالی است که به هنگام عقد نکاح برای ضوابط شرع و رسم و عادت محقق میگردد. مهریه عندالمطالبه است یعنی به محض وقوع عقد نکاح زوجه مالک مهریه می شود. در صورت بطلان نکاح و یا فسخ آن از طرف مرد یا زن مهریه به زن تعلق نمی گیرد. در زمان عقد زوجین می توانند توافق نمایند که شخص خاصی ضمانت پرداخت مهریه را بنماید یا تضمین جهت پرداخت آن اخذ شود. بعد از فوت زن مهریه از طریق وراثت قابل مطالبه می باشد. یعنی وراث می توانند به نسبت سهم الارث ادعای مهریه را داشته باشند.


سهند مهدی پور

از آنجاییکه مشکلات حقوقی کاملا غیرقابل پیش بینی هستند و ممکن است در هر ساعت از شبانه روز و برای هر فردی اتفاق بیفتد بنابراین برای دریافت مشاوره حقوقی هم نمی توان محدودیتی در نظر گرفت . به عنوان مثال ممکن است ممکن است در منزل خود نشسته باشید. شوهر شما وارد منزل می شود در حالیکه ساعت 3 بامداد است و از حالت های او متوجه مست بودنش می شوید


فاطمه موسوی نژاد

قانون بر تعیین مهریه عقد موقت تا کید دارد چون معمولا ازدواج موقت، جز در موارد خاص، به ثبت نمی رسد، در نتیجه، با تعیین مهریه تا حدودی حقوق زوجه تامین می شود برای اینکه از این مسئله آگاه شویم بهتر است که با یک وکیل یا مشاور خانواده صحبت کنیم


سحر نیک پور

با سلام و عرض ادب، قانون جمهوری اسلامی ایران به تبعیت از فقه شیعه، ازدواج دائم و عقد موقت به رسمیت شناخته شده است. ازدواج نخستین و مهمترین عامل برای تشکیل اجتماع خانواده است که به دو شکل دائم و موقت انجام می شود. در ازدواج موقت نیز مانند ازدواج دائم رضایت طرفین لازم و ضروری است. جهت اطلاع از جزییات موضوع، لطفا با وکلای موسسه وکیل تلفنی تماس حاصل فرمایید. با تشکر.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام خدمت مجموعه وکیل تلفنی.دختر باکره نمی تواند بدون اجازه پدر به عقد موقت در آید. اگر بدون اذن پدر این اتفاق بیفتد صیغه موقت باطل است. در هنگام جاری شدن صیغه موقت باید زن مجرد و در عقد دائم یا موقت مرد دیگری نباشد. همچنین برای انجام عقد تعیین مهریه و مدت زمان نکاح ضروری است. اگر زن قبل از انجام صیغه موقت در عقد دائم یا موقت فرد دیگری بوده است باید دوره عده او به پایان برسد. این دوره برای عقد دائم 3 ماه و برای عقد موقت 45 روز است. یکی دیگر از نکات در عقد موقت نحوه خواندن صیغه موقت است که توسط یکی از طرفین خوانده می شود و نیازی به حضور عاقد نیست.


بهاره توکلی پور

سلام وقتتون بخیر از سایت وکیل تلفنی نهایت تشکروقدردانی رو دارم که باوجود مشغله زیاد وکلا همچنان وکلای باسابقه و باسوادی رو کنار هم جمع کردن برای خدمت به مردم و با هزینه کم وقت گرانبهاشونو در اختیار ما برای حل مشکلاتمون میدارند.سپاسگزارم


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.