استعلام کدملی تقلبی

استعلام کدملی تقلبی

استعلام کدملی تقلبی

کدملی یا شماره شناسایی ملی یک شماره اختصاصی است که توسط دولت برای دسته بندی اشخاص حقیقی در پایگاه های اطلاعاتی، برای هر یک از اشخاص صادر می‌شود. بدون وجود این کد و شناسه افراد عملا قادر به انجام هیچ کاری نخواهند بود. زیرا نه تنها در مراکز دولتی بلکه در مراکز غیر دولتی و آزاد هم ارائه این کد الزامیست. از طرفی با کمک کدملی افراد می‌توان به راحتی تمام اطلاعات هویتی ایشان را بدست آورد. به همین دلیل برخی از شیادان و کلاهبرداران از کدملی تقلبی استفاده می‌کنند تا به این ترتیب با مشخصات دیگران، به اهداف شوم خود برسند.منظور از کدملی تقلبی، همان کد یا شناسه ملی است که به نام خود فرد ثبت نشده باشد. همین مسئله یعنی استفاده از کدملی دیگران، سبب شد تا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام به راه اندازی سامانه استعلام کدملی کند.

 

هزینه مشاوره حقوقی

ماهیت حقوقی کدملی چیست؟

طبق قانون اشخاص در یک کشور به دو گروه اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی تقسیم می‌شوند. دولت هر کشور برای این که اولا این دو گروه را از یکدیگر متمایز کند و ثانیا شهروندان خود را از اتباع خارجی مقیم کشور جدا کند، به شهروندان خود یک کدملی اختصاص می‌دهد. همه ما در حال حاضر یک کد یا شناسه ملی داریم که در سیستم های اداری و هر جای دیگری، به واسطه این کد شناخته می‌شویم. در نتیجه می‌توان گفت کدملی نشان دهنده ماهیت حقوقی افراد در جامعه است.

کاربرد کدملی در ایران

همانطور که گفته شد، کدملی نشان دهنده هویت افراد است و برای شناسایی افراد در هر مکانی از کدملی استفاده می‌شود. زیرا تشابه اسمی (نام / نام خانوادگی) میان افراد ساکن در قلمرو دفتر آماری قطعا وجود خواهد داشت. اما کدملی افراد یک کد و شناسه اختصاصی است که نه تنها در قلمرو دفتر آماری بلکه در کل کشور هم مشابه آن وجود ندارد.
در حال حاضر کدملی در کشور ایران کاربردهای فراوان دارد که از جمله مهمترین آن ها عبارتند از؛

  • دریافت گذرنامه
  • دریافت گواهینامه رانندگی
  • انجام عملیات بانکی و اداری
  • انجام عملیات ثبتی (تنظیم قرارداد، دریافت سند و ...)
  • تشکیل پرونده حقوقی در محاکم قضایی یا رسیدگی به امور در این محاکم و مراجع
  • شرکت در آزمون های سراسری
  • دریافت امضای دیجیتال و به دنبال آن انعقاد قراردادهای دیجیتال
  • تصدیق هویت
  • شرکت در انتخابات

که در تعدادی از موارد مذکور مخصوصا انعقاد قراردادهایی مثل خرید و فروش اموال غیر منقول، افرادی اقدام به استفاده از کدملی تقلبی و کلاهبرداری به این وسیله می‌کنند.

برای استعلام کدملی چه باید کرد؟

یکی از موارد مهم استفاده از کدملی تقلبی همانطور که در پاراگراف قبل گفته شد، انعقاد قرارداد و تنظیم قراردادهای دستی است. زیرا در این مواقع کدملی ارائه شده توسط دو طرف در سامانه خاصی وارد نمی‌شود، تا سامانه عدم همخوانی آن با سایر اطلاعات فرد را هشدار دهد. البته امروزه افراد کلاهبردار برای این که در زمان انجام کارهای متقلبانه، هیچ نامی از آن ها نباشد از کدملی تقلبی به همراه اطلاعات هویتی صاحب کدملی استفاده می‌کنند. به همین دلیل هم سازمان ثبت اسناد به افراد اخطار می‌دهد که از کارت و کدملی خود مراقبت کنید و در صورت مفقودی فورا آن را گزارش دهید. اما این سازمان صرفا به اخطار اکتفا نکرده و برای جلوگیری از این که شیادان به اهداف و مقاصد خود برسند و باعث متضرر شدن سایرین شوند، سامانه استعلام کدملی تقلبی را راه اندازی کرده است. با وجود این سامانه همه اشخاص می‌توانند کدملی را استعلام کرده و از تقلبی بودن آن مطلع شوند. برای استعلام کدملی باید به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به آدرس https://ssaa.ir مراجعه نمایید. سپس از لیست خدمات الکترونیک > استعلامات ثبتی > استعلام شناسه ملی را انتخاب نمایید. با وارد کردن کدملی فرد در این قسمت تمام اطلاعات وی اعم از نام و نام خانوادگی نمایش داده خواهد شد.

 

استعلام کد ملی

مجازات استفاده از کدملی تقلبی

در ماده 9 قانون تخلفات، جرایم و مجازات های مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه‌ای بیان شده "هر کس برای فرار از تعقیب یا اجرای مجازات قانونی و یا به قصد اقدام به خروج غیر مجاز از کشور مبادرت به استفاده از شناسنامه دیگری به نام هویت خود نماید، علاوه بر تحمل مجازات اصلی به حبس از یک سال تا سه سال و به پرداخت جریمه از 000/500 ریال تا 000/000/1 ریال محکوم می‌شود. به نظر می‌رسد استفاده از کدملی تقلبی نیز همین مجازات ها را در پی داشته باشند. البته این مجازات ها بسته به اهدافی که فرد از استفاده از کدملی تقلبی داشته، متفاوت خواهند بود. برای اطلاع دقیق از مجازات های در نظر گرفته شده، بهتر است از طریق مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان، با کارشناسان موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط باشید.

 

ارتباط در واتس اپ

مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده استفاده از کدملی تقلبی

با توجه به این که استفاده از کدملی تقلبی از مصادیق کلاهبرداری به حساب می‌آید، در نتیجه به نظر می‌رسد مرجع صالح برای رسیدگی به این پرونده نیز مراجع ذی‌صلاح در پرونده کلاهبرداری باشند. دادسرای محل وقوع جرم، دادسرای محل کشف جرم و دادسرای محل اقامت متهم، از جمله مراجع صالح برای رسیدگی به جرم کلاهبرداری هستند. اما با این وجود بسته به این که استفاده از کدملی تقلبی چه آثاری در پی داشته و هدف فاعل از این کار چه بوده است، عنوان جرم و طبعا مرجع صالح برای رسیدگی به آن نیز متفاوت خواهند بود. کارشناسان حقوقی موسسه حقوقی وکلای تلفنی آماده راهنمایی شما عزیزان از طریق مشاوره حقوقی هستند. برای اطلاع از مرجع صالح جهت رسیدگی به این شکایت فقط کافیست با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

 

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
مشاوره حقوقی ثبت احوال
مشاوره حقوقی جعل
مشاوره حقوقی کیفری
درباره ما

 


سوالات متداول

نظرات

علی سالاری ش ش۱۱۵۲

خوب


محمد سلیمانی

اگر کارت ملی را سرقت کند و فقط عکس خود را به جای عکس صاحب کد ملی قرار بدهد . آیا امکان استعلام عکس هست ؟


فاطمه عمادی

باسلام سوء استفاده از کد ملی ممکن است به صورت های مختلف، نظیر خرید و فروش ارز، دریافت کارت بازرگانی و شماره همراه و ... رخ دهد. به منظور جلوگیری از کلاهبرداری با کد ملی، به افراد توصیه می شود که در صورت مفقودی کارت ملی خود، اعلام مفقودی نموده و به طرح نمونه شکواییه، متناسب با جرم صورت گرفته اقدام نمایند.


معراج فرجی

بسیار مفید و کاربردیست البته خیلی مواقع به دلایل مختلف این سامانه معیوب و از دسترس خارج است و این یک مشکل محسوب میشود که امید است بزودی بر طرف شود


مهدی مظفری اناری

قانون گذار برای استفاده از کد ملی دیگری مجازات خاصی مقرر نموده است که این در جهت حمایت از کد ملی و کارت ملی به عنوان شناسه هویتی ایرانیان است. بنابراین کد ملی در نظام حقوقی ایران از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است و باید در حفظ و صیانت از آن مراقبت نمود.


علیرضا

بسیار جالب و کاربردی بود امیدوارم روز به روز تعداد افرادی که به سایت مراجعه میکنند بیشتر بشه چون هرچه تعداد بیشتری از افراد جامعه برای افزایش اطلاعات حقوقی تلاش کنند و با قانون آشنا باشند تعداد پرونده ها و حجم مشکلات قضایی مردم به کمک تلاش موسسات خوبی مثل شما کاهش خواهد یافت موفق و پیروز باشید


مجید شیخی

با سلام کدملی یا شماره شناسایی ملی یک شماره اختصاصی است که توسط دولت برای دسته بندی اشخاص حقیقی در پایگاه های اطلاعاتی، برای هر یک از اشخاص صادر می‌شود. بدون وجود این کد و شناسه افراد عملا قادر به انجام هیچ کاری نخواهند بود. زیرا نه تنها در مراکز دولتی بلکه در مراکز غیر دولتی و آزاد هم ارائه این کد الزامیست. از طرفی با کمک کدملی افراد می‌توان به راحتی تمام اطلاعات هویتی ایشان را بدست آورد. به همین دلیل برخی از شیادان و کلاهبرداران از کدملی تقلبی استفاده می‌کنند تا به این ترتیب با مشخصات دیگران، به اهداف شوم خود برسند.منظور از کدملی تقلبی، همان کد یا شناسه ملی است که به نام خود فرد ثبت نشده باشد. همین مسئله یعنی استفاده از کدملی دیگران، سبب شد تا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام به راه اندازی سامانه استعلام کدملی کند.


مجتبی خسروی

جعل شناسنامه و کارت ملی ، جرم بوده و قابل مجازات است . بر اساس قانون مجازات اسلامی ، جعل کارت ملی و شناسنامه ، مجازات حبس از شش ماه تا سه سال و یا جزای نقدی از 5 میلیون تا 25 میلیون تومان را در پی دارد . مجازات استفاده از سند هویتی جعلی نیز حبس از شش ماه تا سه سال و یا جزای نقدی ، از 5 تا 25 میلیون تومان است .


پروانه برغمدی

با سلام استعلام کد ملی یک از مرسوم ترین روش ها برای شناخت افراد از روی کد ملی و شماره ملی در تمامی مراکز دولتی و شرکت ها و سازمان ها می باشد. البته باید توجه داشته باشید که درگاه ملی خدمات دولت هوشمند برای استفاده افراد شخصی نیست و به منظور استفاده سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی راه‌اندازی شده است و سازمان‌های ذی‌صلاح برای استعلام گرفتن کد ملی اشخاص نیاز به ثبت نامه رسمی در این سامانه دارند.


بهنام رحمانی فرد

باسلام یکی از موارد مهم استفاده از کدملی تقلبی همانطور که در پاراگراف قبل گفته شد، انعقاد قرارداد و تنظیم قراردادهای دستی است. زیرا در این مواقع کدملی ارائه شده توسط دو طرف در سامانه خاصی وارد نمی‌شود، تا سامانه عدم همخوانی آن با سایر اطلاعات فرد را هشدار دهد. البته امروزه افراد کلاهبردار برای این که در زمان انجام کارهای متقلبانه، هیچ نامی از آن ها نباشد از کدملی تقلبی به همراه اطلاعات هویتی صاحب کدملی استفاده می‌کنند. به همین دلیل هم سازمان ثبت اسناد به افراد اخطار می‌دهد که از کارت و کدملی خود مراقبت کنید و در صورت مفقودی فورا آن را گزارش دهید. اما این سازمان صرفا به اخطار اکتفا نکرده و برای جلوگیری از این که شیادان به اهداف و مقاصد خود برسند و باعث متضرر شدن سایرین شوند، سامانه استعلام کدملی تقلبی را راه اندازی کرده است. با وجود این سامانه همه اشخاص می‌توانند کدملی را استعلام کرده و از تقلبی بودن آن مطلع شوند. برای استعلام کدملی باید به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به آدرس Https://Ssaa.Ir مراجعه نمایید. سپس از لیست خدمات الکترونیک > استعلامات ثبتی > استعلام شناسه ملی را انتخاب نمایید. با وارد کردن کدملی فرد در این قسمت تمام اطلاعات وی اعم از نام و نام خانوادگی نمایش داده خواهد شد.


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب به طور کلی از روی کد ملی 10 رقمی می توان استان و شهر محل صدور شخص را مشخص کرد. شهر محل تولد شما از طریق سه رقم اول کد ملی قابل تشخیص است مثلا عدد 181 متعلق به آبادان در استان خوزستان می باشد. شش رقم بعد کد منحر به فرد برای شناسایی افراد است و رقم آخر، رقم کنترلی می باشد که برای تشخیص صحت کد ملی با کنار هم گذاشتن این اعداد و انجام عملیات ریاضی اصلی یا جعلی بودن آن مشخص می شود.


امان آبادی

مطابق با ماده ۴۹ قانون ثبت احوال، اگر شخصی پس از رسیدن به سن ۱۸ سال نسبت به دریافت شناسنامه مکرر اقدام نماید و یا از شناسنامه موهوم همچون شناسنامه متعلق به شخص دیگری اعم از زنده یا فوت شده برای خود استفاده نماید، به حبس از ۶۱ روز تا ۶ ماه محکوم خواهد شد.


فاطمه توکلی

به موجب ماده 2 ‌قانون الزام اختصاص شماره ملی و کد پستی برای کلیه اتباع ایرانی مصوب سال 1376، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی، وزارتخانه‌ ها، سازمان ها و... موظفند از شماره ‌ملی و کد پستی ده رقمی که توسط سازمان ثبت احوال کشور و در قالب کارت شناسایی و با همکاری شرکت پست جمهوری اسلامی ایران برای ‌شناسایی افراد و اشخاص و محل کار یا سکونت آن ها حسب مورد اختصاص خواهد یافت؛ تبعیت نموده و به کار گیرند. کارت ملی به عنوان سند شناسایی اتباع ایرانی و مشمول کلیه احکام حقوقی و کیفری مربوط است و باید همیشه همراه‌ صاحب آن باشد. با این حال، در برخی موارد ممکن است که کارت ملی اشخاص و اطلاعات مندرج در آن، نظیر کد ملی، در دست اشخاص دیگر قرار گرفته و مورد سوء استفاده واقع شود.


Mohammad sheykhi

کدملی نشان دهنده هویت افراد است و برای شناسایی افراد در هر مکانی از کدملی استفاده می‌شود. زیرا تشابه اسمی (نام / نام خانوادگی) میان افراد ساکن در قلمرو دفتر آماری قطعا وجود خواهد داشت. اما کدملی افراد یک کد و شناسه اختصاصی است که نه تنها در قلمرو دفتر آماری بلکه در کل کشور هم مشابه آن وجود ندارد. در حال حاضر کدملی در کشور ایران کاربردهای فراوان دارد که از جمله مهمترین آن ها عبارتند از؛ دریافت گذرنامه دریافت گواهینامه رانندگی انجام عملیات بانکی و اداری انجام عملیات ثبتی (تنظیم قرارداد، دریافت سند و ...) تشکیل پرونده حقوقی در محاکم قضایی یا رسیدگی به امور در این محاکم و مراجع شرکت در آزمون های سراسری دریافت امضای دیجیتال و به دنبال آن انعقاد قراردادهای دیجیتال تصدیق هویت شرکت در انتخابات که در تعدادی از موارد مذکور مخصوصا انعقاد قراردادهایی مثل خرید و فروش اموال غیر منقول، افرادی اقدام به استفاده از کدملی تقلبی و کلاهبرداری به این وسیله می‌کنند.


یلدا رزمی

با سلام کد ملی شناسه هر فرد است ، در معاملات بهتر است استعلام کد ملی انجام گردد به دلیل اینکه ممکن است فرد وارد معامله ای گردد که متحمل خسارات فراوانی گردد


بشیر علی

سلام.جرم بودن یا نبودن استفاده از کارت ملی دیگران و همچنین، نوع و میزان مجازات آن، کاملا بستگی به نوع اقداماتی دارد که با بهره برداری از کارت ملی صورت می گیرد. توجه به این نکته ضروری است که در اغلب جرایم، نظیر اجاره کارت بازرگانی، قانون گذار هم صاحب کد ملی و هم استفاده کننده از آن، را مجرم شناخته و برای آن ها مجازات های گوناگونی در نظر گرفته است.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، همانطور که می دانیم، استعلام کد ملی یک از مرسوم ترین روش ها برای شناخت افراد از روی کد ملی و شماره ملی در تمامی مراکز دولتی و شرکت ها و سازمان ها می باشد. در سال های اخیر با توجه به ضرورت وجود کد ملی و استعلام آن در شروع هر کار و ثبت نامی سامانه درگاه ملی خدمات هوشمند جهت استعلام الکترونیکی هویت و یا همان استعلام کد ملی راه اندازی شده است. البته باید توجه داشته باشید که درگاه ملی خدمات دولت هوشمند برای استفاده افراد شخصی نیست و به منظور استفاده سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی راه‌اندازی شده است و سازمان‌های ذی‌صلاح برای استعلام گرفتن کد ملی اشخاص نیاز به ثبت نامه رسمی در این سامانه دارند. بدیهی است که با استعلام کد ملی فرد تمامی اطلاعات هویتی و شخصی فرد از قبیل شماره تلفن، سال تولد، محل تولد و … و به طور کلی سوابق، گذشته و حال حاضر فرد محرز خواهد شد. جالب است بدانیم در واقع شماره ۱۰ رقمی کد ملی از سمت چپ سه رقم کد شهرستان محل صدور شناسنامه ، شش رقم بعدی کد منحصر به فرد برای فرد دارنده شناسنامه در شهرستان محل صدرو و رقم آخر آن هم یک رقم کنترل است که از روی ۹ رقم سمت چپ بدست می آید. در ماده 9 قانون تخلفات، جرایم و مجازات های مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه‌ای بیان شده "هر کس برای فرار از تعقیب یا اجرای مجازات قانونی و یا به قصد اقدام به خروج غیر مجاز از کشور مبادرت به استفاده از شناسنامه دیگری به نام هویت خود نماید، علاوه بر تحمل مجازات اصلی به حبس از یک سال تا سه سال...." و دلیل در نظر گرفتن چنین مجازات سنگینی به این سبب است که کد ملی به نوعی سند رسمی محسوب می شود و جعل در آن، جعل در اسناد رسمی است.


وحید فراست

استعلام کد تقلبی از راههای مختلف هست و باید به مراجع صلاحیت دار مراجعه نمود و از طریق مقام قضایی باید به این امور رسیدگی نمود


فریبرز ذوالفقاری

با سلام شماره شناسایی ملی یک شماره اختصاصی است که توسط دولت برای دسته بندی اشخاص حقیقی در پایگاه های اطلاعاتی، برای هر یک از اشخاص صادر می‌شود. بدون وجود این کد و شناسه افراد عملا قادر به انجام هیچ کاری نخواهند بود. زیرا نه تنها در مراکز دولتی بلکه در مراکز غیر دولتی و آزاد هم ارائه این کد الزامیست. از طرفی با کمک کدملی افراد می‌توان به راحتی تمام اطلاعات هویتی ایشان را بدست آورد. به همین دلیل برخی از شیادان و کلاهبرداران از کدملی تقلبی استفاده می‌کنند تا به این ترتیب با مشخصات دیگران، به اهداف شوم خود برسند.منظور از کدملی تقلبی، همان کد یا شناسه ملی است که به نام خود فرد ثبت نشده باشد. همین مسئله یعنی استفاده از کدملی دیگران، سبب شد تا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام به راه اندازی سامانه استعلام کدملی کند.


غفوری

ما یه بار یه جنس به ارزش ۲۰ میلیون فروختیم طرف بهمون کارت ملی داد تا موقع تحویل پول رو واریز کنه بارو تحویل گرفت زد به چاک و کد ملی هم تقلبی بود دستمون به جایی بند نیست ای کاش استعلام گرفته بودیم ..


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.