چگونگی طلاق زن روانی

چگونگی طلاق زن روانی

چگونگی طلاق زن روانی

شاید این سوال برای شما نیز به وجود آمده باشد که آیا طلاق زن روانی امکان پذیر است؟ قبل از پاسخ به این سوال باید به این نکته اشاره کنیم که تشکیل خانواده یکی از مهمترین وقایع زندگی هر فرد می باشد. در واقع دختر و پسر با تکیه بر عشقی که بین آنها وجود دارد، تصمیم به ازدواج می گیرند اما همیشه شرایط وفق مراد ما پیش نمی رود. در نتیجه ممکن است، اختلافات یا مشکلاتی به وجود آید که زوجین را به سمت طلاق سوق دهند. به همین دلیل قانونگذار همواره توجه ویژه ای به طلاق داشته است. چرا که نه تنها با آبروی افراد در ارتباط می باشد، بلکه در زمره دعاوی خانوادگی نیز قرار می گیرد. یکی از این قوانین و مقررات، طلاق زن روانی می باشد که در این مقاله قصد داریم، به طور تفصیلی با آن آشنا شویم. پس با یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه باشید.

 

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

تعریف طلاق از زبان وکیل

اولین قدم قبل از بررسی طلاق زن روانی آشنایی با تعریف طلاق از نظر حقوقدانان می باشد. هنگامی که کلمه طلاق را در لغتنامه ها وارد می کنیم با معانی متفاوتی نظیر آزاد کردن، رها کردن و جدا شدن مواجه می شویم. همچنین همه ما به خوبی با معنا و مفهوم طلاق آشنا هستیم. در نتیجه عرف، طلاق را اینگونه معنی می کند: «اگر زن و شوهر بخواهند به ازدواج خود پایان دهند و از یکدیگر جدا شوند، باید از یکدیگر طلاق بگیرند» اما سوالی که به وجود می آید، این است که آیا معنای عرفی طلاق با معنای حقوقی آن یکسان است؟ پاسخ این سوال قطعاً مثبت است. دکترین حقوقی و وکلا، طلاق را اینگونه تعریف کرده اند: «طلاق همان انحلال ازدواج دائم می باشد که با در نظر گرفتن شرایط خاصی از جانب مرد یا وکیل او انجام می گیرد». پس نکته ای که در این تعریف نهفته می باشد، این است که طلاق، مخصوص ازدواج دائم است، نه ازدواج موقت.

به علاوه باید به این نکته اشاره کنیم که طلاق دارای دو نوع طلاق رجعی و طلاق بائن می باشد که توضیح تفصیلی آنها از حوصله این بحث خارج است.

 

دلایل محکمه پسند طلاق زوجه

همانطور که می‌دانید طلاق حق مرد است و به عبارتی اصولاً زن، حق طلاق ندارد. مگر اینکه این حق در زمان ازدواج به وی داده شده باشد. حال اگر زنی حق طلاق نداشته باشد، آیا زن می تواند از همسرش طلاق بگیرد؟ پاسخ این سوال مثبت است. قانونگذار برای طلاق از جانب زوجه شروطی را مطرح کرده است. در واقع زن اگر بتواند دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد، می تواند از همسرش طلاق بگیرد.

دلایل محکمه پسند طلاق از جانب زوجه عبارتند از:

  • ثابت کردن تحقق یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقد: برخی از این شروط عبارتند از: ترک نمودن زندگی مشترک توسط شوهر، ندادن نفقه به مدت شش ماه، ازدواج مجدد شوهر بدون اجازه زوجه و ... .
  • اثبات عسر و حرج زن: اگر زن بتواند ثابت کند که ادامه زندگی با همسر ممکن است، جان، مال یا آبروی وی را خدشه دار نماید، می تواند از شوهرش طلاق بگیرد. از جمله مصادیق عسر و حرج می توان به اعتیاد مرد، ترک زندگی توسط شوهر و سوء رفتار وی اشاره داشت.

در واقع بهتر است، برای طلاق از جانب زوجه با مشاوران ما مشاوره حقوقی طلاق داشته باشید.

 

 

 

دادخواست طلاق از جانب زوج 
دلایل محکمه پسند طلاق 
مشاوره حقوقی طلاق
مشاوره حقوقی خانواده 
درباره ما 

 

دادخواست طلاق از جانب زوج

قدم بعدی برای آشنایی با طلاق زن روانی، بررسی دادخواست طلاق از جانب زوج می باشد. همانطور که می دانید، ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، حق طلاق را مخصوص مرد دانسته است. به عبارتی مرد می تواند بدون هیچ مشکلی زن خود را طلاق دهد. البته به شرط آنکه مهریه را بپردازد. در گذشته این کار آسان تر انجام می شد اما امروزه قانونگذار در تمامی موارد طلاق به جز طلاق توافقی، زوج را ملزم دانسته تا ابتدا گواهی عدم امکان سازش دریافت کند و سپس برای جاری شدن صیغه طلاق به دفترخانه ها مراجعه نماید. پس زوج در ابتدا باید دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم نماید. از آنجایی که نگارش این دادخواست بسیار تخصصی است، بهتر است برای انجام این کار با بهترین وکیل طلاق، مشاوره حقوقی انلاین رایگان داشته باشید.

 

چگونگی اثبات روانی بودن زوجه

اکنون باید به سراغ طلاق زن روانی برویم. در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم، از آنجایی که حق طلاق با مرد است، وی اصولاً برای طلاق زن روانی خود نیاز به اثبات موضوعی ندارد اما گاهی اوقات ممکن است، وی حق طلاق را به همسرش داده باشد. در این شرایط زوج باید ابتدا روانی بودن همسر خود را ثابت کند. برای این کار، زوج بایستی یک درخواست مبتنی بر بررسی بیماری روانی زوجه، تنظیم و به دادگاه تقدیم نماید. دادگاه این درخواست را توسط مراکز روانشناسی و پزشکی بررسی می کند و حکم مقتضی صادر می نماید. اگر زوجه، روانی شناخته شد، حال زوج بایستی پس از مشخص کردن مهریه و نفقه، دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهد. از آنجایی که این کار بسیار تخصصی و زمانبر است، بهتر است با بهترین وکیل طلاق، مشاوره حقوقی تلفنی داشته باشید.

 

 

طلاق دادن زن روانی

 

مهریه زن در صورت اثبات روانی بودن

یکی از متداول ترین سوالاتی که متقاضیان طلاق زن روانی از مشاورین موسسه حقوقی وکلای تلفنی می پرسند، این است که آیا با اثبات روانی بودن همسرمان می توانیم، مهریه را به اون ندهیم؟ پاسخ این سوال منفی است. این مسئله که زوجه دارای مشکلات روانی باشد، هیچ تاثیری بر روی مهریه و نفقه نخواهد داشت. در واقع پرداخت مهریه و نفقه از وظایف مرد می باشد. پس اثبات روانی بودن زوجه تاثیری بر عدم پرداخت نفقه ندارد.

 

 


سوالات متداول

نظرات

mohamad sheykhi

ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، حق طلاق را مخصوص مرد دانسته است. به عبارتی مرد می تواند بدون هیچ مشکلی زن خود را طلاق دهد. البته به شرط آنکه مهریه را بپردازد. در گذشته این کار آسان تر انجام می شد اما امروزه قانونگذار در تمامی موارد طلاق به جز طلاق توافقی، زوج را ملزم دانسته تا ابتدا گواهی عدم امکان سازش دریافت کند و سپس برای جاری شدن صیغه طلاق به دفترخانه ها مراجعه نماید. پس زوج در ابتدا باید دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم نماید. در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم، از آنجایی که حق طلاق با مرد است، وی اصولاً برای طلاق زن روانی خود نیاز به اثبات موضوعی ندارد اما گاهی اوقات ممکن است، وی حق طلاق را به همسرش داده باشد. در این شرایط زوج باید ابتدا روانی بودن همسر خود را ثابت کند. برای این کار، زوج بایستی یک درخواست مبتنی بر بررسی بیماری روانی زوجه، تنظیم و به دادگاه تقدیم نماید. دادگاه این درخواست را توسط مراکز روانشناسی و پزشکی بررسی می کند و حکم مقتضی صادر می نماید. اگر زوجه، روانی شناخته شد، حال زوج بایستی پس از مشخص کردن مهریه و نفقه، دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه دهد.


Alireza mohamadi

مباحثی از این دست در مسائل خانوادگی نیاز به مشورت دقیق و راهنمایی گام به گام مشاورین و متخصصین این حوزه دارد من به لطف یک دوست با شما آشنل شدم و خواستم سپاسگزار تمام مدتی باشم که منو قدم به قدم همراهی کردید و دوستانه در طی این پرونده سخت همراهم بودید موفق باشید


مهدیه کارگر

با سلام چیزی ممنونم از وقتی که میزارید و این مطالب خوب فراهم میکنید من سوالم این بود آیا همسرم با اثبات بیماری افسردگی من می تونه مهریه مو نده ک متوجه شدم که در هر صورت باید پرداخت کنن


بهنام رحمانی فرد

باسلام در مورد طلاق که انحلال ازدواج دائم به شمار می رود بایستی گفت که در قانون جمهوری اسلامی ایران حق طلاق با زوج می باشد و برای آنکه زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد نیازمند دلایل محکمه پسند نمیباشد اما برعکس عکس اگر زوجه بخواهد طلاق بگیرد بایستی دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد از جمله اینکه بایست یکی از شروط دوازده گانه در دادگاه ثابت شود،اما در این مقاله با اصطلاحی به نام طلاق زن روانی مواجه هستیم،همانطور که در ابتدا توضیح داده شد زوج هر زمان بخواهد می تواند زوجه را طلاق دهد و از این بابت نیازمند ثابت کردن موردی نمیباشد و به همین دلیل زوج می تواند زوجه روانی خود را طلاق بدهد اما گاهی اوقات زوج حق طلاق را به زوجه می دهد که در این صورت زوج بایستی با استنادات لازم و گواهی های معتبر روانی بودن زوجه خود را اثبات نماید و مبادرت به طلاق می نماید.


حسین سیفی

اشتباهی که در عرف جامعه تا حدی متداول شده این است که تصور میشود برخی موارد باعث ایجاد خلل در حقوق مالی زوجه خصوصا مهریه میشود اما باید توجه داشت غیر از برخی موارد آن هم در فسخ نکاح ، هیچ چیز حقوق مالی زوجه خصوصا مهر را خدشه‌دار نمیکتد


فاطمه موسوی نژاد

اگر زن به یک بیماری صعب العلاج یا بیماری های روانی دچار شود، مرد می تواند با پرداخت مهریه زن وی را طلاق دهد.البته مرد برای طلاق زن می بایست بیمار بودن همسر خود را برای مراجع قانونی اثبات کند. برای این کار مرد می بایست یک درخواست در رابطه با بیماری روانی همسر خود تنظیم کند و این درخواست از طریق مراکز پزشکی و روانشناسی بررسی و تایید گردد.


سپیده کرمی

درود حق طلاق در قانون و شرع اساسا با مرد است و برای طلاق نیازی به ارائه دلیل موجه هم نیست و در صورت اثبات بیماری زوجه هم حقوق مالی او مثل مهریه از بین نمی رود. بنابراین اگر زوجه دچار بیماری صعب العلاج شود یا دچار بیماری روانی گردد و طلاق به دلیل بیماری روانی همسر به درخواست زوج چون حق طلاق با شوهر است با پرداخت حقوق مالی زوجه و شرایطی که در قانون مقرر است، می تواند زوجه را از طریق دادگاه طلاق بدهد.


محمد مهدی احمدی

این نکته در راستای تکمیل مباحث فوق لازم است که زوج در هر صورت، حتی درصورت خیانت زوجه خویش بایستی حق و حقوق مالی وی اعم از مهریه و نفقه و... را پرداخت نماید به این دلیل که این حق زوجه بر ذمه زوج است و صرفا با پرداخت یا بذل از سوی زوجه بری می‌گردد.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 75,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 220,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 50,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.