آشنایی با دادگاه خانواده طلاق

آشنایی با دادگاه خانواده طلاق

آشنایی با دادگاه خانواده طلاق

در جامعه فعلی با توجه به افزایش مشکلات اقتصادی و دغدغه های مردم، آمار طلاق در دادگاه خانواده طلاق بین زوجین افزایش یافته است. آنچه مهم است آگاهی حقوقی افراد از روند طلاق در دادگاه ایران می باشد. موسسه حقوقی وکلای تلفنی با بهره گیری از تجارب بهترین وکیل طلاق در خدمت شما عزیزان خواهد بود.

 

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

دادگاه خانواده چیست؟

دادگاه خانواده در رویه قضایی ایران، دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانواده را دارد. یعنی هر دعوایی که در اختلافات خانوادگی ریشه دارد باید در دادگاه خانواده بررسی شود. اهمیت نهاد خانواده باعث شده است، قانونگذار، قانون حمایت خانواده را در سال ۱۳۹۱ تصویب کند. مطابق آن، قوه قضاییه باید در هر حوزه قضایی به تعداد لازم، شعبه دادگاه خانواده ایجاد کند. لازم به ذکر است که یک قاضی مشاور زن نیز در دادگاه خانواده طلاق حضور دارند. از شرایط قضات این دادگاه می توان به تاهل و سابقه چهار سال خدمت قضایی اشاره داشت. به علاوه باید گفت برای رسیدگی به پرونده طلاق، دادگاه خانواده محل اقامت زن و شوهر، هر دو صالح به رسیدگی می باشند.

موارد زیر در دادگاه خانواده مطرح می شوند:

 

  • نكاح دائم، موقت و اذن در نكاح.
  • ازدواج مجدد.
  • شروط ضمن عقد.
  • جهیزیه.
  • نامزدی و خسارات ناشی از آن.
  • مهریه.
  • تمکین و نشوز.
  • نفقه زوجه و اجرت المثل زمان زوجیت.
  • حضانت.
  • نسب.
  • نفقه اقارب.
  • امور مربوط به غایب مفقود الاثر.
  • رشد و حجر.
  • طلاق، رجوع و فسخ نکاح.
  • ولایت قهری، قیمومت و وصایت.
  • تغییر جنسیت.
  • سرپرستی کودکان.
  • اهدای جنین.

 

 

 

مشاوره حقوقی دادگاه طلاق

 

تعریف طلاق از زبان وکیل

طلاق در لغت به معنای جدا شدن و رها شدن است و در اصطلاح حقوقی به معنی پایان دادن به زندگی مشترک زناشویی می باشد. هنگامی که زن و شوهر نمی توانند با یکدیگر زندگی کنند، می توانند از طریق طلاق از هم جدا شوند. طلاق از این جهت که چه کسی آن را درخواست کند، به طلاق از طرف زن، مرد و توافقی قابل تقسیم است. طلاق توافقی زمانی صورت می گیرد که زن و شوهر با رضایت کامل بر جدایی خود توافق کنند. طلاق از طرف مرد یکی از حقوق وی محسوب می شود که در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی به آن اشاره شده است. برای طلاق از طرف زن دو راه وجود دارد؛ باید مرد، هنگام عقد این حق را برای او در نظر گرفته باشد یا اینکه شرایط عسر و حرج فراهم باشد تا زن بتواند از دادگاه درخواست حکم طلاق کند.

 

طلاق همچنین از حیث قابل رجوع بودن یا نبودن نیز به رجعی و بائن قابل تقسیم است. در طلاق رجعی هنگامی که زن و شوهر از یکدیگر جدا می شوند، مرد می تواند قبل از اتمام مدت عده زن به او رجوع کند و زندگی خود را از سر بگیرند. در طلاق بائن، مرد حق رجوع به زن را ندارد که موارد آن در ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی آورده شده است؛ طلاق یائسه، طلاق خلع و مبارات، طلاق قبل از داشتن نزدیکی و سومین طلاق که پس از سه وصلت متوالی صورت گیرد.

 

ادله محکمه پسند طلاق زن از نظر دادگاه

طلاق گرفتن از جانب زوجه نامتعارف و غیر ممکن نیست. داشتن مشاوره حقوقی و یا بهره گیری از وکیل طلاق می تواند در این امر به شما کمک بسزایی کند. مهم ترین ادله محکمه پسند زن برای طلاق عبارتند از:

  • زن مدعی کراهت از مرد باشد.
  • مرد بیشتر از شش ماه نفقه همسرش را نداده باشد.
  • زن مدعی عسر و حرج باشد.
  • داشتن وکالت طلاق برای زن ضمن عقدنامه.
  • بهره گرفتن از شرایط قانونی فسخ و یا بطلان نکاح
    طلاق با استناد به شروط موجود در عقدنامه. از جمله این شروط دوازده گانه می توان به مواردی همچون ازدواج مجدد مرد بدون اطلاع همسرش چه موقت باشد و چه دائم، محکومیت به سه سال حبس، اعتیاد، عقیم بودن، جنون و سوء رفتار وی اشاره داشت.

 

 

 

دادگاه خانواده برای طلاق

 

وکیل کاربلد برای دادگاه طلاق

ممکن است برای شما پیش آمده باشد که بخواهید برای درخواستی حقوقی اقدام کنید اما نداشتن علم و تجربه کافی باعث شده است، نسبت به تصمیم خود شک کنید. موسسه حقوقی وکلای تلفنی علاوه بر فراهم کردن شرایط لازم برای مشاوره حقوقی انلاین و رایگان، بهترین وکیل طلاق را در اختیار شما قرار می دهد. ایشان با به دست آوردن آگاهی از شرایط شما و همسرتان، درخواست شما را به نحو احسن پیگیری خواهند کرد. اهمیت داشتن، وکیل زمانی مشخص می شود که شما بدون شک و تردید و با اطمینان خاطر برای طلاق اقدام می کنید.

 

 

مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده طلاق

به طور کلی دادگاه خانواده طلاق، دادگاه خانواده است و پرونده های مربوط به طلاق فقط در دادگاه خانواده رسیدگی می شوند. برای طلاق توافقی دادگاه محل اقامت زوج، صالح به رسیدگی است اما اگر در دادگاه خانواده طلاق محل زندگی زوجه نیز مطرح شود، رسیدگی ممکن خواهد بود. زیرا در بحث طلاق توافقی مراجع قضایی برای رسیدگی حساسیت زیادی قائل نمی شوند. برای طلاق یک طرفه اگر شوهر درخواست طلاق کرده باشد، دادگاه خانواده طلاق محل اقامت زوجه، دادگاه صالح به رسیدگی است. اما اگر زن بخواهد طلاق بگیرد می تواند به دادگاه محل اقامت همسر یا محل اقامت خودش مراجعه کند و در هر دو دادگاه قابلیت رسیدگی وجود دارد.

 

 

 

ارتباط در واتس اپ

 

برای موفقیت در دادگاه طلاق چه باید کرد؟

برای موفق شدن در دادگاه خانواده طلاق لازم است ابتدا آگاهی های حقوقی لازم را تا حد ممکن به دست آوردید. این امر باعث می شود شما با آشنایی نسبت به حقوق و تکالیف خود و همچنین قوانین مربوطه، اقدام به درخواست طلاق کنید. در همین باره شما می توانید با وکلای مجرب ما مشاوره حقوقی تلفنی داشته باشید. علاوه بر آن به شما پیشنهاد می شود از تجربه وکلا در این مسیر بهره ببرید. چرا که ایشان اشراف بهتری نسبت به مسائل و جزئیات امر دارند و درصد موفقیت در دادگاه خانواده طلاق با داشتن وکیل بسیار بیشتر است.

 

 

نگارش دادخواست طلاق 
محکم ترین دلایل طلاق از نظر دادگاه 
مشاوره حقوقی طلاق 
مشاوره حقوقی خانواده 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

Mohamad sheykhi

طلاق کلمه ای عربی و از مصدر طلق یطلق به معنای رهایی، آزاد کردن و … می باشد و در واقع پیمان زناشویی را بر هم زدن است بر طبق قانون طلاق احوال شخصیه است به این معنی که پیروان ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده اند می توانند بر طبق دین خود طلاق بگیرند و از هم جدا بشوند اما طلاق بر طبق مذهب شیعه از اختیارات مرد است. ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی مقرر داشته که: « مرد می تواند هر وقت که بخواهد زن خود را طلاق دهد.» اما زن در شرایطی خاص و با اثبات عسر و حرج یا شرایط ضمن عقد می تواند از طریق دادگاه و حتی با عدم رضایت مرد، طلاق بگیرد در واقع در این جا با تحقق شرایط، دادگاه مرد (زوج) را به طلاق اجبار می کند. انواع طلاق (چند نوع طلاق داریم) بائن رجعی بائن در لغت به معنی جدا شونده است در مثنوی آمده است که: پور سلطان گر بر او خائن شود آن سرش از تن بدان بائن شود طلاق بائن در مقابل طلاق رجعی، به طلاقی گفته می شود که برای مرد که حق طلاق با او بوده است و پس از ثبت طلاق حق رجوع نباشد به عبارت دیگر پس از ثبت طلاق بائن امکان رجوع برای مرد وجود ندارد. (ماده ۱۱۴۴ قانون مدنی) هرگاه مردی تقاضای طلاق کند و رای صادر شود و طلاق ثبت گردد اگر زن دوشیزه یا یائسه نباشد و طلاق پس از سه بار ازدواج نباشد طلاق رجعی است در ایام عده می تواند به زن رجوع کند بدین معنی که طلاق را بر هم بزند. هر گاه مردی (شوهری) تقاضای طلاق کند و رای صادر شود و زن دوشیزه باشد طلاق بائن است. هر گاه مردی (شوهری) تقاضای طلاق کند و رای صادر شود و زن یائسه باشد طلاق بائن است. هر گاه زنی تقاضای طلاق کند و چیزی (مالی) را در قبال طلاق ببخشد چه اینکه مرد قبول کند و یا اینکه دادگاه به جای او قبول کند طلاق خلعی است و طلاق خلعی بائن است خلع به معنی بخشیدن است یعنی زن مقداری مال مثلا بخشی از مهریه را به جهت کراهت از مرد و زندگی مشترک در قبال طلاق بذل می کند که در این صورت طلاق خلع می شود و طلاق خلع هم بائن است. هر گاه طلاق توافقی باشد ماهیتا مبارات (یعنی کراهت طرفینی) است که البته در رای طلاق توافقی دادگاه معمولا طلاق خلع نوشته می باشد. طلاق خلع که همانطور که گفته شد بائن است و مرد حق رجوع ندارد اما نکته ای در طلاق خلعی وجود دارد و آن اینکه زن تا پایان عده می تواند با مراجعه به دفترخانه ای که صیغه طلاق را خوانده است به آنچه بخشیده و در اصطلاح حقوقی “مابذل” رجوع کند و پس از رجوع زن به آنچه بذل کرده مثلا مهریه، نوع طلاق از بائن به رجعی تبدیل می شود و مرد نیز می تواند طلاق را بر هم زند


محسن حاجی آبادی

شرایط قانونی فسخ و یا بطلان نکاح طلاق با استناد به شروط موجود در عقدنامه. از جمله این شروط دوازده گانه می توان به مواردی همچون ازدواج مجدد مرد بدون اطلاع همسرش چه موقت باشد و چه دائم، محکومیت به سه سال حبس، اعتیاد، عقیم بودن، جنون و سوء رفتار وی اشاره داشت.  


سهند مهدی پور

در لغت به معنای جدا شدن و رها شدن است و در اصطلاح حقوقی به معنی پایان دادن به زندگی مشترک زناشویی می باشد. هنگامی که زن و شوهر نمی توانند با یکدیگر زندگی کنند، می توانند از طریق طلاق از هم جدا شوند. طلاق از این جهت که چه کسی آن را درخواست کند، به طلاق از طرف زن، مرد و توافقی قابل تقسیم است. طلاق توافقی زمانی صورت می گیرد که زن و شوهر با رضایت کامل بر جدایی خود توافق کنند. طلاق از طرف مرد یکی از حقوق وی محسوب می شود که در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی به آن اشاره شده است. برای طلاق از طرف زن دو راه وجود دارد؛ باید مرد، هنگام عقد این حق را برای او در نظر گرفته باشد یا اینکه شرایط عسر و حرج فراهم باشد تا زن بتواند از دادگاه درخواست حکم طلاق کند


سپیده کرمی

درود،شیوه صحبت کردن با قاضی در دادگاه و همچنین شیوه برخورد دو طرف در جلسات دادرسی دادگاه موضوعی اساسی و بسیار مهم است؛ به این دلیل که هنگامی که کسی در دادگاه دعوایی را طرح می‌کند و یا اینکه دعوایی علیه او طرح می‌شود باید قادر باشد که به شیوه مناسب ادعای خود را در دادگاه ثابت نماید و یا به خاطر ادعای طرح شده از طرف شخص مقابل، از خود دفاع کند بهمین خاطر توصیه می‌شود از وکلای متخصص در حوزه خانواده که عضومجموعه وکیل تلفنی هستند بهره جویید.


محمد مهدی احمدی

برای انجام یک عمل صحیح حتما بایستی از افراد متخصص بهره برد و از آنان راهنمایی خواست. از آنجایی که پرونده های مربوط به خانواده موضوعات تخصصی است بهترین راه حل استفاده و برخورداری از یک وکیل کار کشته و متخصص در این امور میباشد


بهنام رحمانی فرد

با سلام امروزه با توجه به اینکه دعاوی خانواده دعاوی متعددی هستند و بسیاری از پرونده‌های محاکم را به خود اختصاص بنابراین لازم بود که این دعاوی در شعب خاص خود یعنی دادگاه خانواده مورد بررسی قرار بگیرند که امروزه درهر حوزه قضای یک یا چند شعبه دادگاه خانواده با توجه به نیاز موجود باشد که بسیاری از دعاوی از جمله طلاق،نکاح دائم و موقت،ازدواج مجدد،نفقه ،مهریه و غیره در این شعب رسیدگی می شود در دادگاه خانواده یک مشاور زن وجود دارد همچنین قضات این دادگاه بایستی متاهل و چهار سال سابقه غذایی داشته باشند.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام در اصطلاح حقوقی به معنی پایان دادن به زندگی مشترک زناشویی می باشد. هنگامی که زن و شوهر نمی توانند با یکدیگر زندگی کنند، می توانند از طریق طلاق از هم جدا شوند. طلاق از این جهت که چه کسی آن را درخواست کند، به طلاق از طرف زن، مرد و توافقی قابل تقسیم است. طلاق توافقی زمانی صورت می گیرد که زن و شوهر با رضایت کامل بر جدایی خود توافق کنند. طلاق از طرف مرد یکی از حقوق وی محسوب می شود که در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی به آن اشاره شده است. برای طلاق از طرف زن دو راه وجود دارد؛ باید مرد، هنگام عقد این حق را برای او در نظر گرفته باشد یا اینکه شرایط عسر و حرج فراهم باشد تا زن بتواند از دادگاه درخواست حکم طلاق کند.


معراج فرجی

با سلام در راستای صلاحیت ذاتی محاکم یکی از انواع این محاکم خانواده است که بصورت خاص در خصوص قانون حمایت خانواده و حضانت و قسمتهایی از قانون مدنی حکمرانی میکند


بشیر علی پاریاد

با سلام . یکی از انواع طلاق ، طلاق خلع و مبارات است . طلاق خلع زمانی است که زوجه کراهت شدید از مرد دارد و طلاق مبارات زمانی است که طرفین این گونه است . روند حقوقی هر کدام و همچنین حق حقوق مالی که زوجه می تواند از بهره ببرد در هر کدام متفاوت است که نیاز به بررسی تخصصی دارد


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.