اجرای حکم و مزایده اموال غیر منقول

اجرای حکم و مزایده اموال غیر منقول

اجرای حکم و مزایده اموال غیر منقول

مزایده یا همان حراج مال یکی از امور متداول است که به احتمال زیاد به گوشتان آشنا باشد! حتی شاید قبلا بنابر حکم دادگاه در معرض این حراج غیر ارادی قرار گرفته باشید و یا از این طریق موفق به خرید شده باشید. مزایده برای اموال منقول و غیر منقول انجام می‌شود که هر یک از آن ها تشریفات خاص خود را دارند. پس اگر محکوم علیه یا محکوم له دعوای مالی هستید و حکم دادگاه برای پرونده شما مزایده اموال غیر منقول است باید از تشریفات، مراحل و به طور کلی مباحث پیرامون آن مطلع باشید.

ما در این مقاله به طور اختصاصی راجع به همین موضوع یعنی مزایده اموال غیر منقول صحبت کرده ایم. پس اگر درگیر پرونده های حقوقی مالی هستید و احتمال می‌دهید که شاید در آینده‌ای نزدیک با این حکم مواجه شوید، یا این که محکوم له یا محکوم علیه دعاوی مالی شناخته شده اید و اکنون در اجرای حکم به مشکل خورده اید، این مقاله را از دست ندهید. حتی من مطالعه این بلاگ را به شما عزیزانی که همیشه تصمیمات هوشمندانه می‌گیرید و در مزایده اقدام به خرید مال می‌کنید نیز پیشنهاد می‌کنم!

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

منظور از اموال غیر منقول چیست؟

اموال در یک دسته بندی کلی به دو گروه اموال منقول و اموال غیر منقول تقسیم می‌شوند. مطمئنا همه شما قبلا نام این دسته بندی ها را شنیده اید، ولی شاید معنای صحیح آن ها را نمی‌دانید. از همین رو اجازه می‌خواهم قبل از پرداختن به مبحث مزایده اموال غیر منقول، معنای این اموال را در علم حقوق موشکافی کنم.

اموال غیر منقول همان اموال غیر قابل انتقالی هستند که جابجایی آن ها از مکانی به مکان دیگر یا ممکن نیست یا مستلزم خرابی، ویرانی یا تغییر در عین آن هاست. طبق این تعریف تمام ساختمان ها، باغ ها، زمین ها، معادن و ... جزو اموال غیر منقول هستند.

 

برای مزایده اموال غیر منقول چه باید کرد؟

به طور کلی حکم به مزایده زمانی صادر می‌شود که فردی که محکوم به پرداخت مال شده، از پرداخت آن سر باز زند و در موعد مشخص هیچ اقدامی در این باب انجام ندهد. در این حالت محکوم له می‌تواند خواستار توقیف اموال وی شود. پس از گذشت مدتی از توقیف اموال نیز می‌تواند خواستار مزایده و دریافت حق خود از این راه شود.

در نتیجه شما اگر محکوم له پرونده مالی هستید، نمی‌توانید همین اول کار درخواست مزایده اموال غیر منقول محکوم علیه را داشته باشید. بلکه باید حتما مراحل گفته شده را طی کنید، تا مقام قضایی با در نظر گرفتن شرایط و حکم به توقیف و سپس مزایده صادر کند.

 

 

مزایده اموال غیرمنقول

 

اشخاص مجاز برای مزایده اموال غیر منقول

در اینجای بحث دو سوال مهم مطرح می‌شود؛

  1. چه کسانی می‌توانند درخواست مزایده را از دادگاه یا محاکم قضایی داشته باشند؟!
  2. چه کسانی مجاز به شرکت در مزایده هستند؟!

پاسخ سوال اول که مشخص است! تنها افرادی که می‌توانند خواستار توقیف اموال و مزایده باشند، محکوم له و وکیل یا نماینده قانونی او هستند. در پاسخ به سوال دوم هم طبق آنچه از صحبت با وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی دستگیرم شد، ظاهرا همه افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند در مزایده شرکت کنند و اموالی که به حراج گذاشته شده اند را بخرند.

 

 

 

حق الوکاله وکیل برای مزایده 
اموال توقیفی 
مشاوره حقوقی ملکی 
مشاوره حقوقی مزایده 
درباره ما 

 

اما با این حال باز هم خریدار مالی که به مزایده گذاشته شده باید شرایطی داشته باشد. به طور مثال یکی از این شرایط این است که خریدار، به حکم قانون ممنوع الخرید نباشد. شما می‌توانید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان، از لیست کامل این شرایط مطلع شوید.

 

چگونگی اجرای حکم مزایده اموال غیر منقول

مراحل مزایده اموال غیر منقول عبارتند از؛

  • قیمت گذاری اموال: اولین مرحله مزایده اموال غیر منقول، بعد از صدور حکم، تعیین قیمت پایه اموال توسط کارشناس است.
  • تعیین زمان و مکان مزایده: پس از تعیین قیمت نوبت به تعیین زمان و مکان مزایده می‌رسد. زمان و مکان مزایده در وهله اول مطابق با تراضی و توافق طرفین دعوا انجام می‌شود. ولی اگر چنانچه ایشان بر سر این موضوع به توافق نرسند، مسئولیت تعیین زمان و مکان به مدیر اجرای حکم محول می‌شود.
  • مطلع کردن دادسرای محل صدور حکم: با توجه به این که حضور نماینده دادسرا و مامور اجرای حکم در محل مزایده الزامیست، در نتیجه مکان و زمان باید به دادسرا اعلام شود.
  • تنظیم و انتشار آگهی مزایده: در آخر آگهی مزایده باید یک نوبت در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار محلی منتشر شود. البته برای اموالی که قیمت آن ها کمتر از یک مقدار مشخص است، الصاق آگهی در معابر و درج تاریخ آن در صورت مجلس کفایت می‌کند.

 

 

 

مشاوه حقوقی مزایده

 

پایان مزایده اموال غیر منقول

در پایان مزایده اموال غیر منقول، شخصی که بالاترین مبلغ را بر اساس قیمت کارشناس، پیشنهاد دهد برنده شناخته می‌شود. سپس مامور اجرا مشخصات او و مبلغ پیشنهادی را در صورت مجلس می‌نویسد و آن را به امضای خریدار، نماینده دادسرا و دادورز می‌رساند. برنده مزایده نهایتا باید ظرف مدت یک هفته کل بهای مال را بپردازد و مال خریداری شده را تحویل بگیرد.

البته این روال طبیعی مزایده اموال غیر منقول و تحویل آن به فرد برنده است. در صورتی که در این مدت یک هفته‌ای، هر یک از طرفین دعوا یا شخص ثالث شکایتی با موضوع قانونی نبودن مزایده داشته باشند، مزایده مردود و باطل اعلام خواهد شد.

حتما الان می‌خواهید بدانید منظور از قانونی نبودن مزایده چیست و چطور می‌توان این موضوع را ثابت کرد؟! در مشاوره حقوقی مزایده اموال غیر منقول، وکلای موسسه به طور کامل این موضوع و تشریفات مزایده اموال غیر منقول را برای شما توضیح خواهند داد.

 


سوالات متداول

نظرات

mohamad sheykhi

سلام و عرض ادب خدمت همه دوستان و همکاران گرامی: از مواردی که می توان مزایده را ابطال کرد .۱_ هر‌گاه فروش در غیر روز و ساعت معین یا در غیر محلی که به موجب آگهی تعیین گردیده به عمل آید. ۲_ هر‌گاه کسی بدون جهت قانونی مانع از خرید شود و یا بالا‌ترین قیمتی را که خواسته است رد نماید. ۳_ در صورتی که مزایده بدون حضور نماینده دادسرا باشد.


Alireza mohamadi

روال پرونده ها به خصوص در مرحله اجرای احکام و انجام مزایده پیچ و خم های فراوانی دارد و نیاز به مشورت گام به گام و مرحله به مرحله با وکلای متخصص دارد چه بسا با همین مشورت بتوان از طولانی تر شدن روند اجرا جلوگیری کرد و زودتد به نتیجه رسید


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، همان‌طور که همه ما می‌دانیم فرآیند مزایده یعنی انتخاب بالاترین قیمت پیشنهاد شده و اگر این فرآیند به‌صورت قانونی باشد یعنی کسی محکوم به پرداخت مالی شده و در اصطلاح به او محکوم علیه می گویند توانایی نقدی جبران آن را ندارد و در عوض آن میزان مبلغی که بدان محکوم به می گویند مال غیرمنقولی را معرفی می‌کند تا در فرایند مزایده به بالاترین قیمت آن را بفروشد و دین خود را ادا نماید. در عرف امروز و کنونی جامعه ما فرآیند مزایده از طریق ۲ نهاد معتبر و رسمی اجرای ثبت و اجرای احکام دادگاه انجام می‌پذیرد. زمانی که محکوم‌علیه توانایی پرداخت نقدی محکوم‌به را ندارد در عوض آن مالی را معرفی می‌کند تا به مزایده گذاشته شده و جریمه‌ی دادگاه یا به نوعی مبلغ محکوم‌به پرداخت شود. برای انجام این مهم از فرایند مزایده برای رعایت عدالت قضایی و ایضاً پرداخت حقوق محکوم‌له استفاده خواهد شد.مزایده نیز مانند هر عمل حقوقی دیگر نیازمند تشریفات شکلی و اداری خود می‌باشد که بایستی رعایت گردد و عدم رعایت این تشریفات باعث خواهد شد که کل فرآیند مزایده خدشه‌دار گردد. اموری مانند کارشناسی ملک، قیمت‌گذاری اموال، تعیین زمان و مکان مزایده، ابلاغ زمان و مکان به دادسرای محل صدور حکم جزو امور شکلی کار هستند و بایستی در همه مزایده‌ها برگزار گردد تا فرایند آن به‌درستی صورت گیرد و بعدها ابطال آن از طریق دادگاه درخواست نشود و لازمه این کار آن است که تک تک موارد آن را به درستی شناخته و رعایت کنیم مثلا بدانبم مال منقول و غیر منقوا چه تفاوتی با یکدیگر دارند یا معرفی چه اموالی ممنوع است یا امثال آن، عدم انجام تشریفات اداری فوق و ایضاً انجام دادن اموری که باعث ابطال مزایده می‌شود مانند مغایرت تاریخ و زمان برگزاری مزایده، برگزاری بدون حضور نماینده دادسرا، شرکت کردن افرادی که در ممنوعیت هستند ، رد کردن پیشنهاد که بالاترین مبلغ را داد و امثال آن باعث تجدید فرآیند مزایده خواهد شد که می‌تواند هزینه زیادی را هم برای نهاد رسمی قوه قضاییه و هم برای محکوم‌له داشته باشد پس برای جلوگیری از این ریسک و اشتباه صورت‌گرفته بهتر است قبل‌از انجام هر کاری با وکلاء مؤسسه‌ای وکیل تلفنی هماهنگ کرده و بعد از آن اقدام نمایید موفق باشید.


بهنام رحمانی فرد

با سلام مراحل مزاییده تعیین قیمت پایه اموال : مقصود از قیمت پایه قیمتی است که مال به آن مبلغ ارزیابی شده مورد مزایده قرار می گیرد و داوطلبان خرید با قیمت پایه مال را به بیشترین بهای پیشنهادی خرید می کنند. ارزیابی اموال غیر منقول و به همان ترتیب و شرایط اموال منقول انجام می شود. اگر طرفین بر قیمت اموال توافق نمایند قیمت پایه همین است در غیر اینصورت قیمت اموال را کارشناس ( ارزیاب ) تعیین می کند. نکته : چنانچه مال در زمان بازداشت یا پس از آن، توسط کارشناس ارزیابی شده باشد و از تاریخ اعلام نظریه کارشناسی، تا روز مزایده بیش از شش ماه سپری شده باشد ارزیابی پیشین معتبر نبوده و اموال باید دوباره ارزیابی شود. 2- آماده کردن مقدمات فروش مال، در صورت بازداشت یا وثیقه های دیگر. 3- تعیین موعد فروش و محل فروش : طبق قانون در صورتی که نسبت به محل و موعد فروش بین خواهان و خوانده تراضی شده باشد به همان ترتیب رفتار می شود در غیر اینصورت، مدیر اجرا موعد و محل فروش را تعیین میکند. موعد فروش باید طوری تعیین شود که فاصله بین انتشار آگهی و روز فروش بیش از یک ماه و کمتر از ده روز نباشد. 4- آگاه نمودن دادسرا : انجام مزایده و فروش باید با حضور مامور اجرا و نماینده دادسرا به عمل آید و صورت مجلس فروش به امضای آنها می رسد. مامور اجرا مزایده اموال را انجام می دهد و چون محکوم علیه حاضر به فروش مال خود نیست نماینده دادسرا باید حضور داشته باشد که به نمایندگی از محکوم علیه مال را فروخته و صورت مجلس را امضا کند. 5- تنظیم آگهی مزایده اموال و انتشار و الصاق آن : آکهی مزایده مطابق قانون باید در یکی از روزنامه های محلی یک نوبت منتشر شود در نقاطی که روزنامه نباشد و هم چنین در مورد اموالی که قیمت آنها بیش از 200 هزار ریال نباشد آگهی به جای انتشار روزنامه به تعداد کافی در معابر الصاق و تاریخ الصاق در صورت مجلس قید میشود.


بشیر علی پاریاد

سلام . از مواردی که می توان مزایده را ابطال کرد .۱_ هر‌گاه فروش در غیر روز و ساعت معین یا در غیر محلی که به موجب آگهی تعیین گردیده به عمل آید. ۲_ هر‌گاه کسی بدون جهت قانونی مانع از خرید شود و یا بالا‌ترین قیمتی را که خواسته است رد نماید. ۳_ در صورتی که مزایده بدون حضور نماینده دادسرا باشد.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام مزایده یا همان حراج مال یکی از امور متداول است که به احتمال زیاد به گوشتان آشنا باشد! حتی شاید قبلا بنابر حکم دادگاه در معرض این حراج غیر ارادی قرار گرفته باشید و یا از این طریق موفق به خرید شده باشید. مزایده برای اموال منقول و غیر منقول انجام می‌شود که هر یک از آن ها تشریفات خاص خود را دارند. پس اگر محکوم علیه یا محکوم له دعوای مالی هستید و حکم دادگاه برای پرونده شما مزایده اموال غیر منقول است باید از تشریفات، مراحل و به طور کلی مباحث پیرامون آن مطلع باشید


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.