ملاک محاسبه شرط تنصیف

ملاک محاسبه شرط تنصیف

ملاک محاسبه شرط تنصیف

شرط تنصیف اموال یکی از شروط و تعهدات ضمن عقد است که در عقدنامه ها نیز درج می‌شود. این شرط تنها زمانی اثر دارد که مرد یا همان زوج، راضی به آن باشد. اما این که منظور از آن چیست و چه آثاری دارد از مسائلی هستند که باید مفصلا بررسی شوند.

برای کسب اطلاعات کامل درباره شرط تنصیف، چیستی و ملاک تحقق آن با موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه باشید. در ضمن جهت دریافت مشاوره حقوقی تخصصی می‌توانید با کارشناسان و وکلای متخصص ما ارتباط برقرار نمایید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

منظور از شرط تنصیف اموال چیست؟

همانطور که در مقدمه بحث گفته شد، شرط تنصیف اموال یکی از شروط ضمن عقد است. اگر مرد در زمان انعقاد عقد نکاح، متعهد شود که در صورت طلاق زوجه خود بدون دلیل موجه و قصور او، نیمی از اموال و دارایی هایش را که در طول زندگی مشترک بدست آورده به همسرش منتقل کند، به فعلی که او انجام داده شرط تنصیف می‌گویند.

پس همانطور که از نام این شرط برمی‌آید، نوعی شرط فعل است که فقط میان زوجین برقرار شده و باعث نصف شدن اموال زوج با تحقق شرط گفته شده می‌باشد.

در چه صورت شرط تنصیف اموال زوج محقق می‌شود؟

این که نصف دارایی مرد به زن تعلق بگیرد قطعا شرایط و اصولی دارد. این شرایط طبق قانون عبارتند از؛

  1. طلاق به درخواست مرد باشد: همانطور که در توضیح شرط تنصیف اموال گفته شد، مرد متعهد می‌شود که اگر زن را طلاق بدهد، نصف اموال خود را به او منتقل کند. بنابراین مهمترین شرط نصف شدن اموال این است که طلاق به درخواست مرد باشد.
  2. علت جدایی میان زن و مرد طلاق باشد: جدایی میان زن و مرد در عقد نکاح بنابه دلایل مختلفی مثل فسخ، انفساخ و طلاق اتفاق می‌افتد. تنصیف اموال تنها در صورتی انجام می‌شود که زن و مرد از هم طلاق بگیرند.

شرط سومی نیز در رابطه با نصف کردن اموال مرد وجود دارد که در ادامه به طور مفصل آن را بررسی می‌کنیم.

 

شرط تنصیف اموال

در شرط تنصیف کدام یک از اموال زوج ملاک قرار می‌گیرد؟

یکی از پرسش های متداول در رابطه با شرط تنصیف اموال این است که؛ ملاک در نصف کردن اموال، کدام یک از اموال و دارایی های مرد است؟ آیا تمام اموال او نصف می‌شود یا این مسئله فقط بخشی از اموال او را شامل می‌شود؟

اصل و شرط سوم در تنصیف اموال زوج به این سوالات پاسخ می‌دهد. طبق این اصل تنها دارایی هایی که مرد در طول زندگی مشترک بدست آورده میان او و زوجه اش نصف می‌شوند. در نتیجه ملاک اموالی است که مرد بعد از وقوع عقد نکاح کسب کرده باشد و اموالی که از قبل داشته شامل این تعهد نمی‌شوند.

مشاوره حقوقی تلفنی در خصوص شرط تنصیف

همانطور که متوجه شدید، شرط تنصیف شرط فعلی است که فقط در صورت وقوع اتفاقات گفته شده دارای اثر می‌شود. اما با توجه به این که در عقدنامه ذکر شده و مرد هم با امضای خود آن را تایید کرده است، به محض وجود شرایط مذکور مرد موظف است به آن عمل کند.

حال اگر بنابه هر دلیلی زوج و زوجه بر سر شرط تنصیف دچار اختلاف شده باشند، مشاوره حقوقی راه حل مشکل آن هاست. اگر شما هم جزو زوجینی هستید که بر سر موضوع تنصیف اموال دچار مشکل شده اید، از طریق مشاوره حقوقی تلفنی موسسه حقوقی وکلای تلفنی، می‌توانید هرچه سریع‌تر مشکل خود را حل کنید.

برای ارتباط با کارشناسان و وکلای مجرب موسسه حقوقی وکلای تلفنی علاوه بر مشاوره حقوقی تلفنی، می‌توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان نیز بهره مند شوید. البته مشاوره تلفنی تخصصی‌تر است و کارشناس با دقت بیشتری به مشکل شما رسیدگی می‌کند، پس اگر گمان می‌کنید نیازمند مشاوره حقوقی تخصصی هستید بهتر است این مشاوره را خریداری کنید.

 

ارتباط در واتس اپ

وکیل کاربلد برای پرونده شرط تنصیف

در بسیاری از مواقع ما شاهد این قضیه هستیم که زوج با این که خود متعهد به نصف کردن اموالش شده، اما از عمل به شرط تنصیف امتناع می‌کند. یا بالعکس مشاهده می‌شود که زوج به دلیل قصور زوجه او را طلاق داده اما چون مدرکی در دست ندارد نمی‌تواند این مسئله را ثابت کند، و در نتیجه مجبور به تنصیف اموالش می‌شود.

در این مواقع وجود یک وکیل کاربلد قطعا تاثیر زیادی بر نتیجه دعوا و نظر مقامات قضایی خواهد داشت. زیرا وکیل با تمام قوانین و ماده ها و تبصره های آن آشنایی دارد و می‌داند چه مدارک و مستنداتی برای دفاع از موکل خود ارائه دهد.

وکلای متخصص موسسه حقوقی وکلای تلفنی آماده عقد قرارداد با شما هموطنان عزیز هستند. پس اگر به دنبال پیروزی در پرونده شرط تنصیف اموال هستید، حتما پرونده خود را به ایشان بسپارید.

برای اطلاع از حق الوکاله وکلای مجرب این موسسه و نحوه تنظیم قرارداد وکالت با ایشان، فقط کافیست با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

 

 

وکیل دادگستری خانواده 
مشاوره حقوقی ازدواج 
مشاوره حقوقی خانواده 
مشاوره حقوقی حق التنصیف
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

سعید ربیعی

باسلام واحترام تنصیف بمعنای نصف کردن و تقسیم مال است. شرط تنصیف یعنی شرطی که با وقوع ان اموال نصف میشوند‌ . شرط تنصیف یک شرط ضمن عقد است ،یلنی حین عقد نکاح و در پایان عقدنامه این شرط درج شده و طرفین مبادرت به امضای ان میورزند. براین اساس زوجه میتواند پس از طلاق نصف اموال زوج را تصاحب کند.اما این تصاحب شرایطی دارد. اولین شرط برای وقوع تنصیف دارایی زوج این است که طلاق اتفاق بیافتد.پس بدلیل انفساخ یا فسخ نکاح نمیتوان شرط تنصیف را محقق دانست بلکه فقط با طلاق است. دومین شرط این است که طلاق به درخواست زوج باشد.در واقع اسلام این مسئله را لحاظ داشته تا اگر مرد بخواهد بی دلیل زنش را طلاق دهد متحمل شرط تنصیف شود. سومین شرط این است که این درخواست طلاق زوج بی دلیل باشد.پس اگر دلیل خاص و محکمه پسندی بود انگاه دیگر نمیتوان گفت که شرط تنصیف بوجود میاید. در اخر اینکه در شرط تنصیف تمام دارائی زوج که بعد از عقد نکاح بدست اورده تقسیم نیشود،یعنی انگه پیش از تاریخ عقد نکاح داشته قابل تقسیم براساس شرط تنصیف نیست.فلسفه ان هم این است که چون زندگی زناشویی مشترک است پس انچه بعد نکاح بدست امده حاصل تلاش هر دو طرف است، پس متعلق به هر دوی انها است. سعید ربیعی کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی موسسه وکیل تلفنی


محمد حسین انصاری مهیاری

درود بر شما در مقاله به شرط تنصیف اشاره شده حال بد نیست بدانید این تنصیف دارایی نه اینکه‌نصف دارایی مرد به زوجه تعلق میگیرد در صورت شرایط ذکر شده از زمان عقد هر چه که زوج به دست آورده باشد تا نصف به زوجه تعلق میگیرد و ارث و تبدیل مال به همان ارزش از این قاعده مستثنی هستند با تشکر از سایت وکیل تلفنی


Mohammad sheykhi

مستفاد از بند الف از شرایط ضمن عقد نکاح خارج لازم (هر گاه طلاق به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء رفتار وی نبوده، زوج موظف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایّام زناشویی با او به دست آورده یا معادل آن را طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل کند) آن است که تعلق حق زوجه نسبت به دارایی زوج، اولاً: تمام نصف دارایی نیست؛ بلکه تا نصف دارایی است و تشخیص آن که چه مقدار متناسب با وضعیت مالی و امکانات زوج است با نظر دادگاه است و ثانیاً: مربوط به دارایی زوج که در ایّام زندگی مشترک با زوجه به دست آورده، می‌باشد ولیکن شامل نمی‌شود دارایی را که قبل از ازدواج به دست آورده و نیز دارایی که از طریق ارث به دست وی آمده ولو در زمان زندگی مشترک باشد و حقی برای زوجه به آنها تعلق نمی‌گیرد و ثالثاً: تعلق حق زوجه نسبت به اموال به دست آمده در ایّام زناشویی نیز مربوط به اموالی است که در هنگام طلاق موجود باشد؛ ولیکن اگر اموالی در ایّام زندگی مشترک به دست آورده و مدتی قبل از مطرح شدن طلاق آنها را فروخته و موجود نیست، حق زوجه به آنها نیز تعلق نمی‌گیرد؛ مگر اینکه احراز شرعی شود که جهت فرار از تعلّق حق زوجه می‌باشد


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام؛ در زمان تنظیم عقد نکاح بین زوجین حقوقی برای زن برقرار می گردد که تحت شرایطی می تواند آن را مطالبه کند . برخی از این شورط مطلق هستند و تحت عنوانی قابل مطالبه اند و برخی از این حقوق باید مشروط به احراز شرایطی گردد تا مورد رسیدگی و صدور حکم قرار گیرد مثلا به محض جاری شدن صیغه عقد و رابطه زناشویی زوجه مالک کل مهریه می گردد و میتواند هر نوع دخل تصرفی در آن بنماید و حتی به زوجه حق حبس نیز تعلق خواهد گرفت و برخی حقوق مانند حق اجرت المثل ایام زناشویی یا نفقه تنصیف اموال در زمان معینی به زوجه خواهد رسید . حق تنصیف اموال یا همون نصف شدن اموال زن وشوهر یعین مالی که بعد از عقد و شروع زندگی مشترک به دست می آید متعلق به هر دو بوده و باید بین ایشان به تساوی تقسیم گردد. البته شرط تنصیف شرایطی خواهد داشت مانند جدایی به وسیله طلاق باشد ، طلاق از طرف مرد باشد و نصف اموال بعد از عقد باشد و ... برای دانستن دیگر شرایط مربوط به حق تنصیف اموال و سایر حقوق مالی مربوط به زوجین کافی است از وکلای کارکشته موسسه استفاده برده و مشکل حویش را بر طرف نمایید.


معراج فرجی

باسلام و تشکر بابت مطلب خوب و مفیدتان اسلسا شرط تنصیف اموال خود یکی از شروط ضمن عقد بوده و از شروط بالذاته ی نکاح نمیباشد


فریبرز ذوالفقاری

با سلام همانطور که متوجه شدید، شرط تنصیف شرط فعلی است که فقط در صورت وقوع اتفاقات گفته شده دارای اثر می‌شود. اما با توجه به این که در عقدنامه ذکر شده و مرد هم با امضای خود آن را تایید کرده است، به محض وجود شرایط مذکور مرد موظف است به آن عمل کند. حال اگر بنابه هر دلیلی زوج و زوجه بر سر شرط تنصیف دچار اختلاف شده باشند، مشاوره حقوقی راه حل مشکل آن هاست. اگر شما هم جزو زوجینی هستید که بر سر موضوع تنصیف اموال دچار مشکل شده اید، از طریق مشاوره حقوقی تلفنی موسسه حقوقی وکلای تلفنی، می‌توانید هرچه سریع‌تر مشکل خود را حل کنید. برای ارتباط با کارشناسان و وکلای مجرب موسسه حقوقی وکلای تلفنی علاوه بر مشاوره حقوقی تلفنی، می‌توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان نیز بهره مند شوید.


سهند مهدی پور

سلام و ادب. شرط تنصیف اموال یکی از شروط ضمن عقد است. اگر مرد در زمان انعقاد عقد نکاح، متعهد شود که در صورت طلاق زوجه خود بدون دلیل موجه و قصور او، نیمی از اموال و دارایی هایش را که در طول زندگی مشترک بدست آورده به همسرش منتقل کند، به فعلی که او انجام داده شرط تنصیف می‌گویند.


محسن جعفری

شرط تنصیف از جمله شروط ضمن عقد نکاح میباشد که با توافق زوجین میتوان این شرط را در هنگام عقد نکاح حذف نمود


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.