معیار محاسبه سالیانه یا ماهیانه تادیه در تاخیر تادیه

معیار محاسبه سالیانه یا ماهیانه تادیه در تاخیر تادیه

معیار محاسبه سالیانه یا ماهیانه تادیه در تاخیر تادیه

قانونگذار برای این که افراد به موقع به تعهدات خود عمل کنند قانونی در خصوص تاخیر تادیه تدوین کرده است. به عبارت دیگر مطابق با قانون هرگاه فردی در بازه زمانی تعیین شده به تعهدات خود عمل نکند، می‌بایست خسارت پرداخت کند. خسارت مذکور همان تاخیر تادیه نامیده می‌شود.

حال با توجه به این که ارزش پول روز به روز کم می‌شود و روند دادرسی تا اثبات ادعای خواهان در دعاوی مالی نسبتا طولانی است، قانونگذار طوری این خسارت را در نظر گرفته است که به ارزش روز محاسبه شود. در ادامه به طور کامل این مسئله را شفاف سازی خواهیم کرد.

 

هزینه مشاوره حقوقی

منظور از تاخیر تادیه چیست؟

تاخیر تادیه همانطور که در مقدمه بحث گفته شد نوعی خسارت است. خسارت نیز همانطور که می‌دانید ضرر حاصل از عدم انجام به موقع تعهدات می‌باشد. به طور مثال اگر شما از فردی 20 میلیون طلب داشته باشید، مسلما برای دریافت آن با بدهکار بر سر تاریخ مشخصی توافق کرده اید. حال اگر بدهکار در تاریخ مشخص این مبلغ را به شما پس ندهد، شما می‌توانید از طریق قانون وارد عمل شوید و علاوه بر 20 میلیون طلب اصلی خسارت نیز دریافت کنید.

در نتیجه خسارت تاخیر تادیه فقط برای دعاوی مالی آن هم از نوع پول نقد مطرح می‌شود. یعنی چنین نیست که برای تمام دعاوی بتوان این خسارت را مطالبه کرد. البته معمولا برای بیشتر دعاوی نوعی از خسارت در نظر گرفته شده است. با مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکلای تلفنی از عنوان و نحوه دریافت خسارت در پرونده مالی خود مطلع شوید.

 

محاسبه تاخیر تادیه

معیار محاسبه تاخیر تادیه سالیانه و ماهیانه

معیار محاسبه تاخیر تادیه سالیانه شاخص تورم اعلام شده از طرف بانک مرکزی است. این شاخص معمولا هر ساله توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود. البته برای محاسبه نهایی مبلغ خسارت یا خسارت به اضافه دِین باید از فرمول مشخص استفاده شود. به عبارت دیگر شما باید مبلغ دِین را به همراه شاخص تورم و اعداد دیگر در یک فرمول قرار دهید تا مبلغ کل طلبتان به همراه خسارت را به دست آورید.

برای محاسبه تاخیر تادیه ماهیانه نیز دقیقا به همین شکل عمل می‌شود. منتهی در محاسبه تاخیر تادیه ماهیانه بجای شاخص تورم سالانه از شاخص تورم ماهانه استفاده می‌شود. با توجه به این که نرخ تورم معمولا به صورت سالانه تغییر می‌کند به همین دلیل ممکن است در دریافت خسارت اختلاف چند ماه چندان مورد توجه قرار نگیرد.

آیا می‌توان به میزان تاخیر تادیه اعتراض کرد؟

به نظر می‌رسد که خسارت تاخیر تادیه نیز مانند سایر دعاوی قابل اعتراض باشد. اما اعتراض به مبلغ خسارت به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از موارد توافقی است که میان طرفین قرارداد بر سر خسارت صورت گرفته است. مثلا اگر طرفین قرارداد بر سر مبلغ مشخصی به عنوان خسارت توافق کرده باشند احتمال این که نتوان به آن مبلغ اعتراض کرد وجود دارد.

اما باز هم همه چیز به رای و نظر قاضی پرونده بستگی دارد. برای کسب اطلاعات دقیق از طریق مشاوره حقوقی با وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط باشید.

 

تاخیر تادیه

برای محاسبه تاخیر تادیه به کجا مراجعه کنیم؟

با این که برای محاسبه تاخیر تادیه فرمول خاصی وجود دارد اما بهتر است محاسبه آن را به افراد متخصص بسپاریم. امروزه بسیاری از سایت های اینترنتی خدمات محاسبه تاخیر تادیه را به صورت آنلاین و رایگان ارائه می‌دهند. اما بهترین راه برای محاسبه این خسارت استفاده از مشاوره های حقوقی موسسه حقوقی وکلای تلفنی است. زیرا در این صورت مطمئن خواهید بود که هیچگونه اشتباهی رخ نداده و شما خسارت و طلب خود را به طور کامل دریافت خواهید کرد.

البته نکته مهم این که اگر شما و طرف مقابل بر سر خسارت دیرکرد توافق کرده باشید، همان مبلغ مورد توافق به عنوان تاخیر تادیه در نظر گرفته می‌شود. پس شاخص تورم و فرمول و ... زمانی مطرح خواهند شد که طرفین قرارداد هیچ توافقی بر سر خسارت دیرکرد نداشته باشند.

 

ارتباط در واتس اپ

در چه مواردی می‌توان مطالبه خسارت تاخیر تادیه کرد؟

تنها شرط مطالبه تاخیر تادیه، عدم پرداخت مبلغ در موعد مشخص توسط بدهکار می‌باشد. همچنین همانطور که گفته شد این مسئله تنها در دعاوی مالی مربوط به وجه نقد مطرح می‌شود. حال خواهان این دعوا باید ابتدا ثابت کند که در تاریخ مشخص طلب خود را مطالبه کرده اما بدهکار آن را نپرداخته است.

پس به عبارت ساده‌تر در پاسخ به پرسش مذکور باید گفت: در مواقعی که فردی از فرد دیگر مبلغی طلب داشته باشد و برای دریافت مبلغ نیز میان این دو فرد زمانی مشخص شده باشد و طلبکار در زمان مشخص شده طلب خود را مطالبه کند اما بدهکار آن را نپردازد، بحث مطالبه خسارت مطرح می‌شود.

در سه مورد حتی نیازی به اقدام برای مطالبه نیز نیست. این سه مورد عبارتند از: چک، مهریه و اسناد موضوع آیین نامه.

 

مشاوره حقوقی مطالبه دیه از دولت 
خسارت تاخیر تادیه در درعاوی شرکت های بیمه 
نگارش شکوائیه تاخیر تادیه 
خسارت تاخیر تادیه 
درباره ما


سوالات متداول

نظرات

mohamad sheykhi

معیار محاسبه تاخیر تادیه سالیانه شاخص تورم اعلام شده از طرف بانک مرکزی است. این شاخص معمولا هر ساله توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود. البته برای محاسبه نهایی مبلغ خسارت یا خسارت به اضافه دِین باید از فرمول مشخص استفاده شود. به عبارت دیگر شما باید مبلغ دِین را به همراه شاخص تورم و اعداد دیگر در یک فرمول قرار دهید تا مبلغ کل طلبتان به همراه خسارت را به دست آورید. برای محاسبه تاخیر تادیه ماهیانه نیز دقیقا به همین شکل عمل می‌شود. منتهی در محاسبه تاخیر تادیه ماهیانه بجای شاخص تورم سالانه از شاخص تورم ماهانه استفاده می‌شود. با توجه به این که نرخ تورم معمولا به صورت سالانه تغییر می‌کند به همین دلیل ممکن است در دریافت خسارت اختلاف چند ماه چندان مورد توجه قرار نگیرد.


محدثه عابدی

با سلام خسارت تاخیر تادیه یکی از موضوعات مهم در حوزه ی حقوق هست که از تضییع حق افراد جلوگیری می کند به این نحو که زمانی که فردی به عنوان مثال مبلغی را را به بدهکار داده و بدهکار در تاریخ مقرر از بازپرداخت آن امتناع می نماید و شخص از طریق اظهار نامه به شخص بدهکار اطلاع می دهد که دین خود را پرداخت نماید و نامبرده همچنان امتناع می نماید، شخص طلبکار می تواند با دادخواست حقوقی اصل طلب و خسارت را از زمان امتناع بدهکار، از وی مطالبه کند.


فاطمه عمادی

باسلام با استناد به ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی، به صورت کلی می ‌بایست از عدد شاخص سالانه به منظور محاسبه تاخیر تادیه بهره‌گیری کرد. ولی در رابطه با مطالبه مبلغ چک با در نظر گرفتن اینکه قانون استفساریه تبصره الحاقی به ماده ۲ قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک بیان داشته است که خسارت تاخیر تادیه بر اساس نرخ تورم تا موقع دریافت آن قابل مطالبه خواهد بود، چنین به نظر می‌رسد که امکان استفاده از عدد شاخص ماهانه وجود دارد. لازم به توضیح است که محاسبه تاخیر تادیه به صورت ماهانه و سالانه امکان دارد تفاوت قابل توجهی با یکدیگر داشته باشند و حسب مورد اثر بسیاری در احقاق حقوق محکوم له داشته باشد. زیرا روش محاسبه خسارت تاخیر تادیه به صورت سالانه به این ترتیب است که عدد شاخص آخرین سالی که شاخص تورم آن موجود باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد که عبارتند از میانگین عددهای شاخص ‌های ماهانه سال مذکور.


معراج فرجی

تاخیر تادیه به صورت ماهانه و سالانه با هم تفاوت دارند. حسارت تادیه سالانه یعنی میزان خسارت دیرکرد براساس آخرین شاخص تورمی که بانک مرکزی منتشر کرده محاسبه می‌شود. اما ماهانه به این معناست که براساس شاخص ماه گذشته محاسبه شود.


مهدی مظفری اناری

با سلام خسارت تاخیر تادیه از جمله الزامات قانونی است که به منظور ایفای تعهدات مالی و پولی ایجاد گردیده است. در این خصوص باید توجه داشت که سررسید مشخصی برای تادیه لازم است پیش بینی شده باشد و از طرفی داین از مدیون مطالبه نموده باشد. به عنوان مثال در دعوای مطالبه نفقه، زوجه نمی تواند خسارت تاخیر بخواهد مگر آنکه حکم قطعی بر علیه زوج دایر بر تادیه نفقه صادر شده باشد. چون حکم قطعی صادره اولا نشانگر میزان و مبلغ دین است و ثانیا حکایت از مطالبه داین دارد.


مجید پریدست فومنی

باسلام در دعاوی مالی یا دعاوی کیفری که منتج به رد مال میشود قانونگذار به جهت رعایت انصاف و عدل از آنجاییکه محکوم له از زمان اجل مطالبه و یا از زمان طرح دعوی به جهت محکومیت کیفری متحمل خسارات اعم از هزینه های دادرسی و همچنین کاهش ارزش دارایی مواجه شده نسبت به محاسبه براساس شاخص بانک مرکزی محاسبه میگروو


بشیر علی پاریاد

سلام.خسارت تأخیر تأدیه بر اساس نرخ تورم که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌شود، از تاریخ مطالبه تا تاریخ پرداخت محاسبه می‌شود. این خسارت به دلیل کاهش ارزش پول در طول زمان، بر اساس نرخ تورم محاسبه می‌شود. در صورتی که دو طرف بدهکار و طلبکار در خصوص این خسارت با یکدیگر توافق کرده باشند، خسارت تأخیر تأدیه طبق توافق آنها خواهد بود و نه بر اساس نرخ تورم.


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب محاسبه تاخیر تادیه به صورت ماهانه و سالانه با هم تفاوت دارند. حسارت تادیه سالانه یعنی میزان خسارت دیرکرد براساس آخرین شاخص تورمی که بانک مرکزی منتشر کرده محاسبه می‌شود. اما ماهانه به این معناست که براساس شاخص ماه گذشته محاسبه شود. که در کشور ما به صورت سالانه محاسبه می‌شود.


مجید

قانونگذار برای این که افراد به موقع به تعهدات خود عمل کنند قانونی در خصوص تاخیر تادیه تدوین کرده است. به عبارت دیگر مطابق با قانون هرگاه فردی در بازه زمانی تعیین شده به تعهدات خود عمل نکند، می‌بایست خسارت پرداخت کند. خسارت مذکور همان تاخیر تادیه نامیده می‌شود. حال با توجه به این که ارزش پول روز به روز کم می‌شود و روند دادرسی تا اثبات ادعای خواهان در دعاوی مالی نسبتا طولانی است، قانونگذار طوری این خسارت را در نظر گرفته است که به ارزش روز محاسبه شود البته رای وحدت رویه 723که در سال 1393صادر گردیده نیز موید همین معناس.موفق باشید


حمید مرادی نیا

با سلام خسارت تاخیر تادیه خسارت ناشی از کاهش ارزش پول می باشد که مدیون (بدهکار) بایستی به دائن (طلبکار) پرداخت نماید. ماده ۵۲۲ قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مقرر می دارد: در دعاویی که موضوع آن دِ‌ین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون، مدیون امتناع از پرداخت نموده، در صورت‌ تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط‌ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر این‌که طرفین به نحو دیگری مصالحه نمایند. بنا بر فرمولی که در سایت بانک مرکزی درج گردیده برای محاسبه اصل بدهی به انضمام خسارت تاخیر تادیه (ارزش پول قدیم در زمان جدید) بایستی مبلغ بدهی را در شاخص تورم زمان جدید ضرب و سپس نتیجه را بر شاخص تورم زمان سررسید بدهی تقسیم کنیم.


تارا

کسی در سال نود یه بیست ملیون باید به من میداد نداده در سال ۱۴۰۲ چقدر باید پرداخت کند


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.