فسخ نکاح به‌دلیل تدلیس در وصف بکارت با استناد به ماده 1128 قانون مدنی

فسخ نکاح به‌دلیل تدلیس در وصف بکارت با استناد به ماده 1128 قانون مدنی

با سلام .پسری هست که ۶ ماه پیش دختری را با مهریه نسبتا زیاد با عنوان خاص دوشیزه در کاغذ بله برون و همچنین عقد نامه محضری به عقد خود در آوردم .قبل از عقد فقط بهم در مورد نامزد بودن با پسر داییش گفته بود.بعد از عقد متوجه شدم که باکره نیست و با پسر داییش که صیغه محرمیت هم داشتن ارتباط جنسی کامل داشته و ایشون بکارتش رو از بین برده .الان با توجه به اینکه میدونستم بدون مدرک چیزی رو نمیتونستم ثابت کنم که از قبل ایشون باکره نبوده چند ماه صبوری کردم بلکه بتونم مدارک مستند جمع آوری کنم که ثابت کنم که از قبل عقد با من باکره نبوده.الان بعد از گذشت ۶ ماه با توجه به اعترافات صریح خودش و خانوادش میتوانم دادخواست فسخ نکاح بدهم؟ میتوانم در دادگاه درخواست جلب اونهایی که از ماجرا خبر داشتنبرای ادای توضیح اقدام کنم ؟این مدت۴_۵ ماه صبوری رو چطور در دادگاه توجیح کنم ؟ لطفا راهنمایی بفرمایید .با تشکر

محمد مهدی جنیدی
۷ مرداد ۱۴۰۴

سلام علیکم شما میتونید اعلام فریب و تقاضای فسخ نکاح بدون مهریه رو بدید بهتره صحبت کنید و توافقی جدا بشید از خانم هم میتونید دست نوشته بگیرید با اثر انگشت و امضا مدت زمان ملاک نیست

دکتر هادی توکلی
۶ مرداد ۱۴۰۴

سلام و وقت شما بخیر با توجه به توضیحاتی که فرمودید، موضوع شما کاملاً مشمول تدلیس در نکاح بوده و در صورت اثبات، امکان فسخ نکاح به دلیل فریب در وصف بکارت وجود دارد. بر اساس ماده ۱۱۲۸ قانون مدنی، "هرگاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعداً معلوم شود که طرف مذکور فاقد آن وصف بوده، برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود، خواه وصف مزبور در عقد تصریح شده یا عقد متبایناً بر آن واقع شده باشد." در پرونده شما، وصف «دوشیزگی» یا همان «بکارت» یک وصف اساسی در انتخاب همسر برای شما بوده که هم در عرف و هم در عقدنامه با عنوان خاص تصریح شده است. بنابراین، در صورت اثبات خلاف آن، حق فسخ برای شما محفوظ است. پاسخ به پرسش‌ها: ۱. آیا می‌توانید دادخواست فسخ نکاح دهید؟ بله. اگر اعترافات کتبی یا صوتی-تصویری دختر و خانواده‌اش در اختیار دارید که صراحتاً نشان می‌دهد ایشان قبل از عقد با شما باکره نبوده و رابطه جنسی کامل در قالب صیغه قبلی داشته، این امر می‌تواند به‌عنوان دلیل تدلیس در دادگاه ارائه شود. همچنین اگر برگه آزمایش پزشکی قانونی یا هرگونه گواهی تاییدکننده دارید، امکان تنظیم دادخواست فسخ نکاح به دلیل تدلیس در وصف بکارت برای شما فراهم است. مشاوره حقوقی با وکیل فسخ نکاح در این مسیر بسیار مهم است تا نحوه ارائه دلایل، شهادت شهود و استناد به مواد قانونی به‌درستی انجام شود. ۲. آیا می‌توان افرادی را که از ماجرا اطلاع داشتند، برای ادای توضیح به دادگاه معرفی کرد؟ بله، طبق قواعد شهادت در امور خانوادگی و استناد به اطلاع شهود، شما می‌توانید از دادگاه درخواست نمایید که افرادی از جمله خانواده دختر یا دیگر نزدیکان که قبل از عقد از فقدان بکارت مطلع بوده‌اند، برای شهادت یا ادای توضیح احضار شوند. حتی اگر شهادت مستقیم ندهند، باز هم استعلام از آنها می‌تواند برای روشن شدن وضعیت مؤثر باشد. ۳. صبوری ۴-۵ ماهه چگونه در دادگاه توجیه می‌شود؟ تاخیر شما در طرح دادخواست، در صورتی که علت آن جمع‌آوری مستندات و مدارک کافی برای اثبات تدلیس بوده باشد، قابل توجیه است. دادگاه زمانی ایراد تأخیر می‌گیرد که مثلاً اثری از اعتراض، نارضایتی یا اقدام شما دیده نشود؛ اما اگر شما طی این مدت در حال تحقیق، مشورت با وکیل و جمع‌آوری دلایل بوده‌اید، این رفتار عاقلانه و مستدل است. در متن دادخواست هم می‌توانید تصریح نمایید که به‌منظور پرهیز از طرح ادعای بدون دلیل و رعایت اصول اخلاقی و حقوقی، چند ماه صبر کرده‌اید تا مدارک و اعترافات لازم را به‌دست آورید. توصیه حقوقی: حتماً قبل از اقدام، مشاوره با وکیل خانواده یا وکیل متخصص در فسخ نکاح داشته باشید تا نحوه تدوین دادخواست، ضمیمه کردن دلایل، و نحوه دفاع در برابر احتمال ادعای خسارت از سوی زوجه (مثلاً بابت لطمه به حیثیت یا نشر اکاذیب) به‌درستی انجام شود. شما می‌توانید از خدمات تخصصی مشاوره حقوقی فوری به‌صورت تلفنی یا حضوری استفاده کنید. سامانه‌هایی مثل وکالت تلفنی امکان دسترسی سریع و مطمئن به وکلای خانواده با تجربه در فسخ نکاح را فراهم کرده‌اند که می‌توانند در این زمینه کمک مؤثری ارائه دهند.

ثبت پاسخ

- شماره تماس شما محرمانه می‌ماند

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت