وکیل پایه یک دادگستری کیست؟

وکیل پایه یک دادگستری کیست؟

وکیل پایه یک دادگستری کیست؟

وکیل پایه یک دادگستری کیست؟

به موجب اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی هر کدام از طرفین دعوا این حق را دارند که برای خود وکیل پایه یک دادگستری انتخاب کنند. از این اصل به عنوان اصل به همراه داشتن وکیل نیز یاد می شود. منظور از وکیل پایه یک دادگستری کسی است که در رشته حقوق یا مبانی حقوق اسلامی لیسانس یا مدرک حوزوی معادل آن را داشته باشد. چنین فردی با شرکت در یکی از آزمون های کانون وکلای دادگستری و آزمون مرکز مشاوران قوه قضاییه، می تواند مجوز های لازم را اخذ کند. تصدی شغل وکیل پایه یک دادگستری منوط به داشتن پروانه وکالت است.

در عصر صفوی، نائب السلطنه را وکیل می گفتند و منظور از آن کسی بود که به جای دیگران و به نمایندگی از ایشان دعاوی را پیگیری می کند. از منظر فقه اسلامی وکالت در زمره عقود جایز بشمار می رود. منظور از عقود جایز قراردادهایی است که هر یک از طرفین هر وقت که خواست می تواند از ادامه دادن آن منصرف شود. در مورد عقد وکالت نیز جایز بودن به این معناست که هم وکیل هر وقت که خواست می تواند استعفا دهد و هم موکل هر وقت که خواست می تواند وکیل را عزل کند.

 

هزینه مشاوره حقوقی

وکیل پایه یک دادگستری در چه زمینه هایی تخصص دارد؟

یک وکیل پایه یک دادگستری ماهر و حرفه ای به طور کلی باید بر مباحث گوناگون مرتبط با علم حقوق آگاهی و اشراف داشته باشد. عقد وکالت ممکن است انجام هر کاری و شرکت در هر نوع دعوایی را شامل شود. وکلای دادگستری کاربلد، در زمینه هایی از قبیل مشاوره حقوقی تلفنی، ارث و میراث، ورشکستگی، جنون، جرایم و مجازات ها و ... بر شیوه های مختلف دادرسی و قوانین و مقررات مربوط به آن اشراف اطلاعاتی دارند.

علاوه بر این یک وکیل پایه یک دادگستری همزمان با رشد و پیشرفت دانش بشری و تکنولوژی، باید با جرایم نوظهوری مثل جرایم رایانه ای، حقوق اینترنت و فضای مجازی و موضوعات حقوقی گوناگون مرتبط با استارتاپ ها نیز آشنایی و اطلاعات کافی داشته باشد.

حق الوکاله وکیل پایه یک دادگستری در سال 1401

در این زمینه مطابق با آیین نامه ای که در سال 1398 توسط رئیس قوه قضاییه تصویب شد، حق الوکاله وکلای دادگستری در دعاوی مالی از قرار زیر است:

  • در صورتی که بهای خواسته تا مبلغ پنجاه میلیون تومان باشد، حق الوکاله وکیل هشت درصد از بهای خواسته خواهد بود.
  • در صورتی که بهای خواسته از پنجاه میلیون تا دویست میلیون تومان باشد، حق الوکاله وکیل هفت درصد از بهای خواسته خواهد بود.
  • در صورتی که بهای خواسته از دویست میلیون تومان تا یک میلیارد تومان باشد، حق الوکاله وکیل پنج درصد از بهای خواسته خواهد بود.
  • در صورتی که بهای خواسته از یک میلیارد تومان تا سه میلیارد تومان باشد، حق الوکاله وکیل چهار درصد از بهای خواسته خواهد بود.
  • اگر بهای خواسته بیشتر از سه میلیارد تومان باشد، حق الوکاله وکیل سه درصد از بهای خواسته خواهد بود.

البته باید در نظر داشت که مطابق با ماده 1 آیین نامه مزبور، اصولاً میزان حق الوکاله تابع قصد وکیل و موکل است و تنها در صورتی که ایشان در این باره توافقی نکرده باشند، حق الوکاله مطابق با تعرفه حساب خواهد شد.

 

اجرت وکیل

تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با مشاور حقوقی

همانطور که مورد اشاره قرار گرفت به موجب قانون وکالت مصوب سال 1315، وکلا برای آن که بتوانند در کلیه امور حقوقی، مشاوره حقوقی، تنظیم لایحه و دادخواست برای موکل خود و اعلام وکالت کنند، باید دارای پروانه وکالت دادگستری از مراجع صلاحیتدار باشند. دو مرجع اصلی صادرکننده پروانه وکالت دادگستری عبارت از کانون وکلای دادگستری و مرکز مشاوران حقوقی قوه قضاییه است. در حال حاضر هر دو این مراکز، همه ساله آزمون گزینش برگزار می کنند. پذیرفته شدگان در آزمون ورودی هر مرکز ابتدا تا مدت معینی به عنوان کارآموز وکالت تحت آموزش قرار می گیرند.

پس از دوران کارآموزی وکالت برای پذیرفته شدگان کانون وکلای دادگستری، آزمون اختبار علمی و عملی برگزار می شود و پذیرفته شدگان در مراسم تحلیف سوگند یاد کرده و به عنوان وکیل پایه یک دادگستری نائل می آیند. ولی در مورد پذیرفته شدگان در آزمون مرکز مشاوران، ایشان پس از پایان دوران کارآموزی تا دو سال به عنوان وکیل پایه دو فعالیت می نمایند و پس از آن با شرکت در آزمون دیگری می توانند به عنوان وکیل پایه یک دادگستری فعالیت کنند.

تفاوت اصلی وکیل پایه یک و پایه دو در این است که وکیل پایه یک می تواند در تمامی دعاوی حقوقی و کیفری و در تمامی مراجع قضایی و غیر قضایی وکالت کند. در حالی که وکیل پایه دو تنها حق وکالت در آن گروه از دعاوی کیفری را دارد که مجازات حبس کمتر از ده سال، شلاق و جزای نقدی دارند. و همچنین وکیل پایه دو صلاحیت وکالت در دعاوی مالی کمتر از دویست و پنجاه میلیون ریال و دعاوی غیر مالی به جز دعوای اصل نکاح، طلاق، اثبات و نفی نسب را دارد.

 

وکیل پایه یک

وکیل پایه یک دادگستری خوب از کجا پیدا کنم؟

موسسه وکلای تلفنی با عضویت بیش از هزار وکیل پایه یک دادگستری متخصص در زمینه قبول دعاوی کیفری و حقوقی، مشاوره حقوقی، ثبت شرکت و ... آماده ارائه خدمات بیست و چهار ساعته به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی است. برای آشنایی با بهترین وکیل پایه یک دادگستری مناسب احوال خودتان، مشاوره حقوقی و واسپاری دعاوی کیفری یا حقوقی، با موسسه وکلای تلفنی در تماس باشید.

از کجا بفهمیم شخص مدعی واقعاً وکیل پایه یک دادگستری است

مطابق با قوانین و مقررات مختلف، انجام حرفه وکالت تنها برای کسانی مجاز است که پروانه وکالت دادگستری داشته باشند. علاوه بر این شما میتوانید با وارد شدن در سایت کانون وکلا، نام شخص مدعی را جستجو کنید. اسامی، آدرس و شماره تماس وکلای پایه یک دادگستری در سایت کانون وکلای هر مرکز درج گردیده است.

برای شکایت از وکیل پایه یک دادگستری چه باید کرد؟

در صورت انجام هر یک از تخلفات زیر، می توان علیه وکیل پایه یک دادگستری در دادسرای انتظامی وکلا اعلام شکایت نمود. دادسرا در صورت قابل توجیه دانستن اتهام، کیفرخواست صادر کرده و پرونده را به دادگاه انتظامی وکلا می فرستد. تخلفات وکیل از قرار زیر است:

  • اگر وکیل از شرکت در جلسات دادگاهی که وکالت آن را به عهده دارد خودداری کند.
  • اگر وکیل در هنگامی که موکل برای انتخاب وکیل جدید فرصتی ندارد، استعفا دهد.
  • اگر وکیل اسرار مربوط به موکل را افشا کند.
  • اگر وکیل از تحویل یک نسخه از وکالت نامه به موکل خودداری کند.
  • اگر وکیل با طرف مقابل دعوا تبانی کرده یا به نحو دیگری به موکب خود خیانت کند.

 

ارتباط در واتس اپ

برد در پرونده به کمک بهترین وکیل پایه یک دادگستری

برای ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری شما می توانید با تماس با موسسه حقوقی وکلای تلفنی از مشاوره حقوقی تلفنی شانس برد را در پرونده حقوقی یا کیفری خود بالا ببرید. این موسسه ارائه دهنده مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان است و با داشتن بیش از هزار وکیل پایه یک دادگستری آماده خدمات رسانی در حرفه شریف وکالت است.

 

حق الوکاله وکیل 
اگاهی از حق و حقوقتان با مشاوره حقوقی با وکیل 
لزوم مشاوره حقوقی با وکیل 
وکیل برای مشاوره 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.