مجازات مصرف مشروبات الکلی چیست؟

مجازات مصرف مشروبات الکلی چیست؟

مجازات مصرف مشروبات الکلی چیست؟

مجازات مصرف مشروبات الکلی چیست؟ آیا خوردن مشروبات الکلی جرم است؟ امروز پرسش های مختلفی از جمله سوالات فوق الذکر توسط متقاضیان دریافت مشاوره حقوقی مصرف مشروبات الکلی از متخصصین موسسه حقوقی وکلای تلفنی پرسیده می شود. شاید شما نیز در مهمانی های خانوادگی یا جمع دوستانه به نوشیدن و مصرف مشروبات الکلی دعوت شده باشید، اما آیا تاکنون از خود پرسیده اید که مجازات خوردن عرق یا سایر مشروبات الکلی چیست؟ در این مقاله قصد داریم به یکی از مهم ترین و متداول ترین سوالات افراد پاسخ دهیم. پس با یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه ما باشید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

منظور از مشروبات الکلی چیست؟

اولین گام برای پرداختن به موضوع مجازات مصرف مشروبات الکلی، آشنایی با مشروبات الکلی می باشد. به طور کلی مشروبات الکلی آن دسته از نوشیدنی هایی هستند که دارای مقادیری از اتانول یا همان الکل می باشند و افراد جهت ایجاد حس سرخوشی یا به عبارت عامیانه، مستی از آن استفاده می کنند. همچنین بایستی بگوییم در فرهنگ اسلامی، نوشیدنی های الکلی تحت عنوان شراب شناخته می شوند که فقها آن را یک نوشیدنی سکرآور (مست کننده) می دانند. به علاوه بایستی بدانید، بر اساس گفته دانشمندان، نوشیدنی های حاوی کمتر از 3 درصد الکل، مست کننده نیستند. با این حال اگر این مقدار بیش از 3 درصد شود، می توان آنها را سکرآور دانست. همچنین از آنجایی که مصرف مشروبات الکلی در ایران غیرقانونی است، متاسفانه نظارتی از جانب دولت بر تولید اینگونه محصولات وجود ندارد. در نتیجه سالانه افراد زیادی به دلیل وجود متانول در مشروبات الکلی جان خود را از دست می دهند.

منظور از شرب خمر چیست؟

اکنون که با تعریف مشروبات الکلی آشنا شدیم در مسیر بررسی مجازات مصرف مشروبات الکلی بایستی با شرب خمر نیز آشنا شویم. شاید شما نیز اصطلاح شرب خمر را شنیده باشید. پس بیایید برای آشنایی بهتر با این اصطلاح، ابتدا معنای لغوی آن را بررسی کنیم. هنگامی که واژه شرب را در لغت نامه های مختلف جستجو می کنید با کلماتی نظیر نوشیدن و آشامیدن مواجه خواهید شد. همچنین لغتنامه ها خمر را هر نوشیدنی می دانند که باعث ایجاد مستی و سرخوشی شود. در نتیجه می توان شرب خمر را همان مصرف مشروبات الکلی دانست، با این تفاوت که خمر گستره بیشتری نسبت به مشروبات الکلی خواهد داشت. اگر شما نیز قصد دریافت مشاوره حقوقی مصرف مشروبات الکلی را دارید، می توانید از طریق مشاوره حقوقی انلاین و رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید.

 

شرب خمر

 

آیا مصرف مشروبات الکلی جرم است؟

اکنون در پاسخ به این سوال که آیا مصرف مشروبات الکلی، جرم است یا خیر، بایستی بگوییم که پاسخ این سوال قطعاً مثبت است. شرب خمر یا مصرف مشروبات الکلی در قانون جرم انگاری شده است. در نتیجه این جرم نیز همانند سایر جرائم دارای سه رکن اساسی می باشد که عبارتند از:

رکن قانونی: از آنجایی که شرب خمر یک جرم حدی محسوب می شود، قانونگذار آن را در فصل ششم بخش حدود مطرح کرده است. ماده 264 در مقام جرم انگاری شرب خمر عنوان می کند: «مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است». در نتیجه بایستی بگوییم نوشیدن هر آنچه، عرفا منجر به مستی شود، اعم از اینکه مست کند یا خیر، خالص باشد یا مخلوط، جرم می باشد.

رکن مادی: جرم بایستی در دنیای حقیقی نمود خارجی داشته باشد. در نتیجه عنصر مادی جرم مصرف مشروبات الکلی دارای چهار بخش است:

  • رفتار مرتکب که عبارت است از نوشیدن یا خوردن.
  • وجود ماده مست کننده: همانطور که گفته شد، مایع مورد استفاده باید عرفا توانایی مست کنندگی داشته باشد. اگرچه فرد فعلاً مست نشده باشد.
  • درجه الکل: سابقاً ذکر شد که نوشیدنی های دارای کمتر از ۳ درصد الکل، ویژگی مست کنندگی ندارند. با این حال قانونگذار، مصرف تمامی نوشیدنی های حاوی الکل را به طور مطلق ممنوع کرده است.
  • نتیجه مجرمانه که در این جرم با توجه به عبارت «گرچه مست کننده نباشد» می توان گفت که صرف نوشیدن مسکر، جرم است و نیازی به نتیجه آن که مست شدن مرتکب باشد، وجود ندارد.

عنصر روانی یا معنوی: مرتکب بایستی عاقل، مختار و بالغ باشد. همچنین فرد مذکور باید نسبت به مست کنندگی نوشیدنی و حرام بودن آن مطلع باشد.

 

 

مشاوره حقوقی کیفری
مشاوره رایگان با وکیل مواد مخدر
وکیل کیفری آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی
درباره ما

 

 

مجازات مصرف مشروبات الکلی چیست؟

پس از اینکه دانستیم، مصرف مشروبات الکلی، جرم محسوب می شود. اکنون بایستی با مجازات مصرف مشروبات الکلی نیز آشنا شویم. قانونگذار در همان قسمت که شرب خمر را جرم انگاری کرده، مجازات مصرف مشروبات الکلی را نیز عنوان می کند. ماده 265 قانون مجازات اسلامی در راستای مجازات مصرف مشروبات الکلی بیان کرده است: « حد مصرف مسکر، هشتاد ضربه شلاق است». شما می توانید برای اطلاعات دقیق تر پیرامون این مسئله از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با مشاورین ما در ارتباط باشید.

 

 

مجازات مشروبات الکلی

 

 

نمونه رای پرونده مصرف مشروبات الکلی

در آخرین بخش از مقاله مجازات مصرف مشروبات الکلی بایستی بگوییم که حل و فصل این گونه پرونده ها با توجه به مجازاتی که مصرف مشروبات الکلی دارد، بسیار حائز اهمیت است. در نتیجه یک وکیل شرب خمر می تواند نه تنها در مورد مجازات مصرف مشروبات الکلی به شما کمک کند بلکه در زمینه مجازات تولید مشروبات الکلی نیز در کنار شما عزیزان باشد. شما می توانید جهت مشاوره با وکیل شرب خم از طریق مشاوره حقوقی اقدام فرمایید. همچنین برای درک بهتر این موضوع، تصویر یک نمونه رای پرونده مصرف مشروبات الکلی را برای شما قرار داده ایم که می توانید مطالعه کنید.


سوالات متداول

نظرات

ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 75,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 220,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 50,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 100,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 50,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.