خیارات در عقد بیع خودرو کدامند؟

خیارات در عقد بیع خودرو کدامند؟

خیارات در عقد بیع خودرو کدامند؟

خیارات در عقد بیع خودرو و آشنایی با آنها، مسئله ی بسیار مهمی است. شاید به جرأت بتوان گفت خرید و فروش خودرو، یکی از متداول ترین عقود بیع است. در نتیجه ضروری است که به طور تفصیلی با خیارات در عقد بیع خودرو آشنا شویم تا هم در زمان انعقاد قرارداد و هم زمان بروز اختلاف، از حق خود دفاع کنیم. در ادامه ضمن آشنایی با مبایعه نامه و شرایط ضروری برای انعقاد قرارداد، به بحث پیرامون خیارات در عقد بیع خودرو نیز خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

مبایعه نامه چیست؟

قبل از آشنایی با خیارات در عقد بیع خودرو ضروری است که با تعریف مبایعه نامه و معنای آن، آشنا شویم. برای جست و جوی معنای این اصطلاح حقوقی باید به فقه مراجعه کنیم. در فقه مبایعه نامه، قراردادی می باشد که ضمن آن، مالی از فروشنده به مالکیت خریدار در می آید و در عوض آن، به فروشنده پول یا چیز دیگری داده می شود. همچنین نام دیگر مبایعه نامه، بیع نامه می باشد. به زبان ساده تر، مبایعه نامه یا بیع نامه، قرارداد خرید و فروش یا عقد بیع است. از جمله ویژگی های مبایعه نامه می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • همانطور که از اسم مبایعه نامه پیداست، تنها برای قراردادهای بیع به کار می رود.
  • همچنین بیع نامه، یک سند عادی است. البته هیچکدام از طرفین نمی توانند با استناد به این موضوع، از انجام تعهدات خود شانه خالی کنند یا معامله را یک طرفه فسخ نمایند.
  • امکان الزام طرف مقابل به انجام تعهد، در مبایعه نامه نیز وجود دارد.

شرایط لازم برای عقد قرارداد

حال که با تعریف مبایعه نامه آشنا شدیم. در مسیر بررسی خیارات در عقد بیع خودرو لازم است که با شرایط ضروری برای عقد قرارداد نیز آشنا شویم. برای موثر واقع شدن هر قرارداد، شرایطی لازم است. در قانون مدنی، این شرایط ذکر شده است:

 

خیارات در عقد بیع خودرو

  • تراضی که شامل قصد و رضا می باشد. اولین شرط برای صحیح بودن یک قرارداد، بیان قصد و رضا است. در واقع رضا، همان میل درونی طرفین به معامله و قصد، تصمیم نهایی آنها برای انجام معامله است.
  • دومین شرط صحت معامله، اهل بودن طرفین است. به طور کلی اهلیت به دو نوع تقسیم می‌شود؛ اهلیت تمتع یا بهره‌مندی از حقوق و تکالیف و اهلیت استیفاء یا استفاده از حقوق و تکالیف. در واقع هر دو طرف باید رشید، بالغ و عاقل باشند.
  • همچنین موضوع معامله نیز باید مشخص شود. در واقع طرفین باید بدانند که چه چیزی را معامله می‌کنند.
  • آخرین شرط نیز، مشروعیت جهت معامله است. در واقع باید هدف طرفین از انجام معامله، مشروع باشد.

منظور از خیارات در معاملات چیست؟

قدم بعدی در بررسی خیارات در عقد بیع خودرو آشنایی با خیارات است. اگر در لغت نامه های فارسی، کلمه خیار را سرچ کنیم، با کلماتی نظیر اختیار مواجه خواهیم شد. معنای حقوقی خیار، از معنای لغوی آن جدا نیست. خیار، اختیار و اجازه‌ای است که قانونگذار به برخی از افراد اعطا می‌کند تا بتوانند تحت شرایطی، معامله را فسخ نمایند. همانطور که می دانید، هنگامی که یک قرارداد بین افرادی منعقد می شود، برهم زدن آن خلاف اصول است. در نتیجه بحث خیارات، بحثی استثنائی است که قانونگذار محدوده ی آن را مشخص می کند. البته وضع خیارات حقوقی در قانون، منجر به سوءاستفاده از حق نخواهد شد. بلکه در راستای احقاق حق طرفین است. از جمله این خیارات می‌توان به خیار تاخیر ثمن، خیار غبن، خیار رؤیت، خیار تخلف شرط، خیار تخلف از وصف، خیار مجلس، خیار حیوان، خیار تدلیس، خیار شرط و خیار عیب اشاره کرد. توضیح تفصیلی هر کدام از این خیارات، از حوصله این بحث خارج است.

از آنجایی که بحث بررسی خیارات و به ویژه خیارات در عقد بیع خودرو بحثی تخصصی و مهم است، شما می توانید با وکلای مجرب موسسه حقوقی وکلای تلفنی، مشاوره حقوقی داشته باشید.

 

مشاوره حقوقیی خیارات بیع

خیارات در عقد بیع خودرو کدامند؟

اکنون نوبت بررسی خیارات در عقد بیع خودرو است. در این بخش قرار است با خیارات مذکور آشنا شویم. از جمله خیارات در عقد بیع خودرو می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • خیار تاخیر ثمن: اگر در بیع خودرو، برای پرداخت ثمن، زمانی تعیین نشده است، خریدار باید حداکثر ظرف سه روز ثمن را پرداخت کند. در غیر اینصورت فروشنده، حق فسخ خواهد داشت.
  • خیار غبن: اگر یکی از طرفین، با انعقاد قرارداد متضرر شود، می تواند با استناد به خیار غبن، آن را فسخ نماید.
  • خیار تخلف شرط: اگر در ضمن قرارداد بیع خودرو، شروطی گذاشته شود و مشروط علیه (کسی که باید شرط را انجام دهد) به مفاد شرط عمل نکند، طرف دیگر، می تواند قرارداد را فسخ نماید.
  • خیار مجلس: هر کدام از طرفین می‌توانند تا زمانی که در محل بستن قرارداد حضور دارند، معامله را فسخ نمایند.
  • خیار تدلیس: اگر فروشنده با فریبکاری و حیله، باعث پنهان ماندن عیوب خودرو شود، خریدار می‌تواند قرارداد را فسخ کند.

 

ارتباط در واتس اپ

به عنوان آخرین خیارات در عقد بیع خودرو باید به خیار تعذر تسلیم اشاره کنیم. اگر فروشنده نتواند، خودرو را به خریدار تحویل دهد، خریدار حق فسخ معامله با استناد به خیار تعذر تسلیم را خواهد داشت. دعاوی مربوط به خیارات در عقد بیع خودرو بحث پیچیده ای است که بهتر است با مشاوران ما در این زمینه مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان داشته باشید.

در چه مواردی امکان فسخ معامله خودرو وجود دارد؟

حال که با خیارات در عقد بیع خودرو آشنا شدیم، ضروری است که بدانیم در چه شرایطی می توان معامله ی خودرو را فسخ کرد؟ به طور کلی باید بگوییم که هرگاه شرایط مذکور در پاراگراف قبلی اتفاق بیفتد، شما می توانید با استناد به خیارات مذکور، معامله را فسخ نمایید. البته باید به خاطر داشته باشید که معمولا در مبایعه نامه ها، عبارت اسقاط کافه خیارات آورده می شود که به معنای از بین بردن تمامی خیارات است. در نتیجه ممکن است موجب درد سر شود. پس ضروری است که قبل از اقدام، مشاوره حقوقی تلفنی داشته باشید.

 

حق الوکاله وکیل 
مشاوره حقوقی ابطال فروشنامه 
اثبات بیع 
مشاوره حقوقی فسخ معامله 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

سپیده کرمی

درود،در بیع خودرو خیارات مختلفی وجود دارد که جهت جلوگیری از ضرر هریک از طرفین مقرر شده است . خیار تدلیس ،خیار غبن، تاخیر ثمن‌، تخلف شرط و تعذر تسلیم از جمله خیاراتی هستند که در صورت وجود مشکل می توان به آنها استناد نموده و ضمن فسخ معامله خسارت ممکن را نیز مطالبه نمود .


حسین سیفی

بدون بایستی تفکیکی بین مبایعه نامه و قولنامه قائل شد چرا که قولنامه از بعد حقوقی وعده فروش و خرید است لکن در عرف مبایعه نامه را قولنامه بیان میکنند و بحث وجود خیارات و اسقاط کافه خیارات غالبا درج میشود که آثار زیانباری بر طرفین قرارداد داشته هرچند بر اساس رای وحدت رویه ای که چندی قبل اصداری یافته است این اسقاط کافه خیارات خیار عین افخش را ساقط نمی‌نماید


علی زاده

با سلام اصولا در قراردادها اسقاط کافه خیارات درج می گردد ک باعث ساقط شدن حق خیار یا فسخ از خود می گردد لطفا از امضا اندخودداری نمایید یا با آگاهی از این موضوع که حتی با مواجهوشون با عیب یا هر مشکل دیگری حق فسخ ندارید آن را امضا نمایید


بهنام رحمانی فرد

باسلام یکی از مواردی که بسیار حائز اهمیت است در معاملات بحث خیارات می باشد،هر معامله‌ای که منعقد می شود اصل بر لزوم آن معامله می باشد و طرفین معامله بایستی به تعهدات خود را انجام نمایند گاهی اوقات طرفین معامله اقداماتی که قانون برای یک معامله در نظر گرفته است و شرایطی را خاص آن معامله در نظر گرفته که طرفین آن را انجام دهند متاسفانه به دلایلی تعهدات مذکور را انجام نمی دهند که در این لحظه قانونگذار به خاطر اینکه اشخاص متحمل ضرر و زیان نشوند مبحث خیارات در نظر گرفته شده است برای اینکه با این مبحث آشنا شویم همانطور که در مقاله به آن اشاره شده است زمانی که اشخاص معامله بیع خودرو را انجام می دهند ممکن است در حین معامله یا بعد از معامله مشکلاتی پیش بیاید از جمله اینکه مثلاً بعد از معامله مشخص شود که خودرو معیوب است که در این حالت در صورتی که عیب از عیب سابق باشد خریدار همه فسخ دارد و هم حق ارش یعنی اینکه شخص می تواند یا معامله رو فسخ کند یا اینکه ارش بگیرد.


محمد مهدی احمدی

نظرات متفاوتی در خصوص خیارات وجود دارد ولی بایستی حتما در معاملات به بحث خیار توجه بخصوصی داشت. حتما در معاملات خود از مشاورین ما کمک بخواهید


سحر نیک پور

سلام و عرض ادب، معمولا در مبایعه نامه ها، عبارت اسقاط کافه خیارات آورده می شود که به معنای از بین بردن تمامی خیارات است. در نتیجه ممکن است موجب درد سر شود. پس ضروری است که قبل از اقدام، مشاوره حقوقی تلفنی داشته باشید.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام همان طور که می دانیم ، انسان ها در طول زندگی به انواع و اقسام عقود مختلف مبادرت می ورزند . عقد اجاره ، نکاح ، ضمانت و ... در تعریف کلی عقد نیز گفته می شود که یک یا چند نفر در مقابل یک يا چند نفر دیگر تعهد به انجام امری بکنند و مورد قبول طرفین باشد . یکی از انواع عقود که در زندگی روزمره چندین بار با آن مواجه می شویم عقد بیع است . در عقد بیع ممکن است امور زیادی رد و بدل شود که یکی از آنها خرید خودرو می باشد . برای اینکه در زمان خرید خودرو متضرر نشویم و خاطره خوبی را تجربه نمایید باید از یک وکیل کارکشته استفاده کنید تا مراتب مد نظر شما طوری در بیع نامه تنظیم کند که هر زمان که نیاز داشته باشید بتوانید به آنها استناد کنید . در بیع خودرو خیارات مختلفی وجود دارد که جهت جلوگیری از ضرر هریک از طرفین مقرر شده است . خیار تدلیس ،خیار غبن، تاخیر ثمن‌، تخلف شرط و تعذر تسلیم از جمله خیاراتی هستند که در صورت وجود مشکل می توان به آنها استناد نموده و ضمن فسخ معامله خسارت ممکن را نیز مطالبه نمود . پس با توجه به اوصاف فوق بهتر است جهت جلوگیری از انجام هر کاری در زمان خرید خودرو با وکلای موسسه هماهنگ کرده و بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.


مریم عبدالغلامی

باسلام خیار، اختیار و اجازه ای است که قانونگذار به برخی افراد اعطا می کند تا بتوانند تحت شرایطی، معامله را فسخ نمایند. بحث خیارات، بحثی استثنایی است که قانونگذار محدوده ی آن را در راستای احقاق حق طرفین مشخص می کند. یکی از متداول ترین عقود بیع، خرید و فروش خودرو است. از جمله خیارات در عقد بیع خودرو؛ خیار تاخیر ثمن، خیار غبن، خیار تخلف شرط، خیار مجلس، خیار تدلیس و خیار تعذر تسلیم را می توان نام برد. خریدار یا فروشنده خودرو، درصورت حدوث شرایط مربوط به تحقق هریک از خیارات و با استناد به خیارات مذکور، می توانند معامله را فسخ نمایند. لازم به ذکر است که معمولا در مبایعه نامه های مربوط به خودرو، عبارت " اسقاط کافه خیارات"آورده می شود که به معنای از بین بردن تمامی خیارات از جانب طرفین معامله است.لذا ضروری است که شخص قبل از اقدام به تنظیم قرارداد بیع خودرو حتما با یک وکیل پایه یک دادگستری کاربلد، مشاوره حقوقی نموده و راهنمایی هایش را در این خصوص به کار بندد.


سهند مهدی پور

سلام خیارات در عقد بیع خودرو و آشنایی با آنها، مسئله ی بسیار مهمی است. شاید به جرأت بتوان گفت خرید و فروش خودرو، یکی از متداول ترین عقود بیع است. در نتیجه ضروری است که به طور تفصیلی با خیارات در عقد بیع خودرو آشنا شویم تا هم در زمان انعقاد قرارداد و هم زمان بروز اختلاف، از حق خود دفاع کنیم. در ادامه ضمن آشنایی با مبایعه نامه و شرایط ضروری برای انعقاد قرارداد، به بحث پیرامون خیارات در عقد بیع خودرو نیز خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید


فریبرز ذوالفقاری

با سلام اگر در لغت نامه های فارسی، کلمه خیار را سرچ کنیم، با کلماتی نظیر اختیار مواجه خواهیم شد. معنای حقوقی خیار، از معنای لغوی آن جدا نیست. خیار، اختیار و اجازه‌ای است که قانونگذار به برخی از افراد اعطا می‌کند تا بتوانند تحت شرایطی، معامله را فسخ نمایند. همانطور که می دانید، هنگامی که یک قرارداد بین افرادی منعقد می شود، برهم زدن آن خلاف اصول است. در نتیجه بحث خیارات، بحثی استثنائی است که قانونگذار محدوده ی آن را مشخص می کند. البته وضع خیارات حقوقی در قانون، منجر به سوءاستفاده از حق نخواهد شد. بلکه در راستای احقاق حق طرفین است. از جمله این خیارات می‌توان به خیار تاخیر ثمن، خیار غبن، خیار رؤیت، خیار تخلف شرط، خیار تخلف از وصف، خیار مجلس، خیار حیوان، خیار تدلیس، خیار شرط و خیار عیب اشاره کرد.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.